وب سایت TSETMC چیست؟

سایت TSETMC هر آنچه را که یک سرمایه گذار در بورس برای اطلاع از نماد بورسی مدنظر خود لازم دارد، در اختیارش قرار می دهد و با استفاده از این اطلاعات می تواند بهترین سهام موجود را براساس اطلاعات مالی آن شرکت به سرمایه گذار معرفی کند.

ز جمله این اطلاعات می توان به eps، dps، نسبت p/e، سابقه معاملات، حجم مبنا، حجم معاملات، ارزش معاملات و… اشاره کرد، اما ممکن است برایتان سؤال باشد که وقتی از TSETMC صحبت می کنیم، منظورمان چیست. این اسم مخفف عبارت انگلیسی Tehran Securities Exchange Technology Management Co به معنای «شرکت مدیریت فناوری بورس تهران» است و زیرمجموعه شرکت بورس اوراق بهادار تهران به حساب می آید.

بنابراین اگر تمایل دارید مانند یک سرمایه گذار حرفه ای عمل کرده و پیش از سرمایه گذاری، بهترین سهم ممکن برای سرمایه گذاری را انتخاب کنید، به شما پیشنهاد می کنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید.

سایت TSETMC، در معاملات هر فرد نیز مؤثر است؛ به گونه ای که هر سفارش پس از ثبت در هسته معاملات بورس، در سایت TSETMC و پنل کارگزاری های بورس نشان داده می شود؛ بنابراین هر شخصی که قصد خرید و فروش سهامی را داشته باشد، پس از ثبت سفارش در کارگزاری، به هسته معاملات در بورس ارسال می شود. درصورت تطابق سفارش خرید و فروش با یکدیگر، سفارش در هسته معاملات تأیید می شود و درنهایت این پاسخ، به کارگزاری ها ارسال خواهد شد و به این ترتیب، وضعیت سفارش (تأیید یا رد سفارش خرید و فروش) به سهامدار نشان داده خواهد شد.

آموزش و معرفی وب سایت TSETMC

سایت tse از دو درگاه tsetmc.ir و tsetmc.com، قابل دسترسی است. ما برای آموزش استفاده از این سایت پرکابرد قدم به قدم در کنار شما هستیم تا بتوانید بهترین استفاده را از این سایت داشته باشید و از مزایایی که در اختیارتان قرار خواهد داد، بیشترین بهره را ببرید. در زیر اولین تصویری را که پس از ورود به سایت tse مشاهده می کنید، خواهید دید.

یکی از اولین مواردی که با مشاهده این صفحه، نظر شما را جلب خواهد کرد، 10 آیکونی است که در سمت چپ تصویر جای گرفته است. با ما همراه باشید تا هر یک از آیکون ها و کاربردی را که دارند، بشناسیم.

1- نمایش فهرست

اگر روی این سربرگ کلیک کنید، اطلاعات کلی در رابطه با «اطلاعات بازار، مدیریت فناوری بورس تهران، گزارش ها، محصولات، مستندات و مدیریت کاربران» را در اختیار شما قرار می دهد. به این ترتیب می توانید سهام چند شرکت را بررسی و اطلاعات آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید.

2- تغییر زبان

با کلیک روی این آیکون می توانید به اطلاعات موردنظر خود به زبان انگلیسی دسترسی داشته باشید.

3- خانه

کلیک روی این آیکون، این امکان را فراهم می آورد تا به صفحه اصلی سایت بازگردید.

4- دیده بان بازار

زمانی که روی این آیکون کلیک کنید، صفحه ای مانند صفحه زیر باز می شود که امکان فیلترنویسی را برای شما فراهم می کند.

5- جست وجوی نماد

زمانی که روی این آیکون کلیک کنید، صفحه جست وجوی نماد بورسی باز می شود. به تصویر پایین توجه کنید.

درواقع این صفحه، امکان بررسی هرگونه اطلاعات درباره نماد بورسی موردنظر شما از جمله اطلاعات مالی را در اختیارتان قرار می دهد.

6- نظر و پیشنهاد

این صفحه، تمامی توضیحاتی که برای ثبت نظر، پیشنهاد، دریافت سود و… را لازم دارید، در اختیارتان قرار می دهد.

7- راهنما

همان طور که از اسم آن نیز مشهود است، راهنمای امکاناتی است که سایت TSETMC در اختیار ما قرار می دهد.

8- اخبار

تمامی اخبار مرتبط با سایت در این بخش قابل دسترسی است.

9- محتوای آموزشی

این بخش با هدف ارتقای سطح دانش سرمایه گذاران در بورس آماده شده است و شما می توانید محتویات آموزشی درباره بورس و سرمایه گذاری در آن را از این بخش دانلود کرده و مطالعه نمایید.

10- نقشه بازار

این بخش این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا وضعیت هرکدام از نمادهای بورسی را در هر روز معاملاتی و در هر ساعتی به صورت خلاصه بررسی کنید. به شکل زیر توجه کنید:

یا کاربردهایی که سایت TSETMC برای کاربران خود به ارمغان می آورد به اتمام رسید؟ قطعاً خیر؛ بنابراین با ما همراه باشید تا با اطلاعات بیشتری از این سایت و کاربردهای آن شما را شگفت زده کنیم.

به تصویر زیر دقت نمایید:

تصویری که در بالا مشاهده می کنید، همان صفحه اول سایت  TSETMCاست و 7 سربرگ در بالای جدول صفحه اصلی مشاهده می کنید. در ادامه کاربرد هریک از سربرگ ها را آموزش می دهیم.

  • در یک نگاه

در سربرگ «دریک نگاه» اطلاعات کلی درباره بورس و فرابورس را مشاهده می کنید که این اطلاعات عبارت اند از:

  • بازار نقدی بورس در یک نگاه
  • شاخص های منتخب
  • تأثیر در شاخص
  • نمادهای پرتراکنش

در ادامه با جزییات بیشتری هرکدام از بخش های تعریف شده را بررسی می نماییم.

1- بازار نقدی بورس در یک نگاه

همان طور که در تصویر مشاهده می کنید، اطلاعاتی مانند وضعیت بازار، شاخص کل، شاخص کل هم وزن، ارزش بازار (در لحظه)، تعداد معاملات (در لحظه) و حجم معاملات قابل رؤیت است. نکته ای که در خواندن اعداد این جدول باید توجه شود، حرف B است که بیانگر واحد میلیارد ریال است.

2- شاخص های منتخب

ر این تصویر، 7 عنوان شاخص را که در بورس ایران استفاده می شود، مشاهده می کنید که عبارت اند از: شاخص کل، شاخص قیمت، شاخص کل هم وزن، شاخص قیمت هم وزن، شاخص آزاد شناور، شاخص بازار اول و شاخص بازار دوم. برای به دست آوردن جزئیات بیشتر مربوط به هر شاخص، روی آن ها کلیک کنید تا به اطلاعاتی مانند نمودار هر شاخص در روز، تغییرات آن و… دست بیابید.

3- تأثیر در شاخص

تعداد سهام و بزرگ بودن شرکتی که در بورس پذیرفته شده، از جمله عوامل تأثیرگذار بر شاخص کل است. میزان خرید و فروش سهام شرکت های بزرگ تر که در بورس پذیرفته شده اند، تأثیر مستقیمی بر روند شاخص کل در هر روز معاملاتی دارد؛ برای مثال با توجه به تصویر بالا، شپنا تأثیر مثبتی بر شاخص کل در آن روز معاملاتی داشته است و به همین دلیل، با رنگ سبز آن را نشان داده است، اما فولاد که با رنگ قرمز نشان داده شده، تأثیر منفی بر شاخص کل داشته است.

4- نمادهای پرتراکنش

در این تصویر، نمادهای بورسی براساس تعداد معاملات در روز معاملاتی از زیاد به کم لیست شده اند.

  • تمامی توضیحات ارائه شده در رابطه با فرابورس نیز صدق می کند.

2- بورس اوراق بهادار تهران

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، زمانی که روی سربرگ «بورس اوراق بهادار تهران» کلیک کنید، 8 زیر شاخص دیگر در دسترس قرار می گیرد که اطلاعاتی درباره بازار در یک نگاه، شاخص ها، قیمت ها، عرضه و تقاضا، ابزارهای مشتقه و اوراق بدهی، افزایش ها و تغییرات، نمادهای مشمول تعلیق و همه اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهد و شما با کلیک روی هرکدام از سربرگ ها، به داده های موردنظر خود دسترسی خواهید داشت.

3- فرابورس ایران

با کلیک روی سربرگ بازار فرابورس ایران می توانید به اطلاعات مرتبط با بازار در یک نگاه، شاخص ها، قیمت ها، عرضه و تقاضا، افزایش و تغییرات، شرکت های کوچک و متوسط، بازار پایه، مشتقه، نمادهای مشمول تعلیق و همه اطلاعات دسترسی پیدا کنید و براساس آن تصمیمات سرمایه گذاری مؤثرتر و کم ریسک تری بگیرید.

4- بورس انرژی ایران

اطلاعاتی که این سربرگ در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد، عبارت اند از: بازار فیزیکی، بازار عمده فروشی برق، بازار مصرف کنندگان بزرگ برق، سلف استاندارد، بازار سایر اوراق بهادار قابل معامله، سامانه مظنه یابی، قراردادهای آتی و همه اطلاعات. البته توجه به این نکته خالی از لطف نیست که اطلاعات موجود در سربرگ بورس انرژی ایران، برای سرمایه گذاران تازه وارد چندان کاربردی نیست و بیشتر مختص حقوقی های حاضر در بورس و حرفه ای های این بازار است.

5- شبکه کدال

 

این سربرگ برای دسترسی آسان تر به آخرین اطلاعات منتشرشده در سایت کدال تعبیه شده است، اما اگر به دنبال دریافت اطلاعیه ای خاص از یک نماد بورسی هستید، بهتر است به سایت https://www.codal.ir/ مراجعه کنید تا تمامی اطلاعات نماد بورسی مدنظرتان را بررسی کنید.

6- صندوق های سرمایه گذاری

مانی که روی سربرگ «صندوق های سرمایه گذاری» کلیک کنید، صفحه بالا را مشاهده خواهید کرد. زیرشاخه های این سربرگ، انواع صندوق های سرمایه گذاری هستند که امکان سرمایه گذاری روی آن ها وجود دارد. این صندوق های سرمایه گذاری عبارت اند از: در سهام، مختلط، درآمد ثابت، بازارگردانی، جسورانه، طلا، زمین و ساختمان و پروژه.

اگر قصد سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری مختلط را دارید، سربرگ «مختلط» را انتخاب کرده و لیست تمامی صندوق های سرمایه گذاری مختلط را به همراه اطلاعات کلی مانند خالص ارزش دارایی صندوق، NAV، بازدهی ماهانه و… مشاهده کنید.

برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر از صندوق ها، کافی است روی اسم صندوق سرمایه گذاری مدنظر دبل کلیک کنید. سپس صفحه جدیدی در سایت باز می شود که اطلاعات مهمی مانند اطلاعات کلی، اطلاعات سرمایه گذاری، نمودار خالص ارزش دارایی ها و… را نشان می دهد. به تصویر زیر توجه کنید:

با دبل کلیک روی اسم «صندوق قابل معامله سپهر اندیشه نوین» به داده و نمودارهای بالا برای بررسی جریان مالی این صندوق دست می یابیم.

7- بورس کالا

در بخش بورس کالا، 10 زیرشاخه تعریف شده است که اطلاعات گسترده ای را در اختیار سرمایه گذاران این حوزه قرار می دهد. این اطلاعات عبارت اند از: سلف استاندارد، صندوق های کالایی، گواهی سپرده کالایی، نمای بازار آتی، نمای بازار اختیار معامله، اطلاعیه عرضه بازار فیزیکی، قیمت نمادهای فیزیکی، معاملات بازار فیزیکی، پیام ناظر و اعلانات و اطلاعیه ها.

با دبل کلیک روی هرکدام از نمادها، اطلاعات جامعی از آن نماد را می توانید در سایت مشاهده کنید.

  • قطعاً می توان امکانات و داده های بیشتری را از سایت TSETMC استخراج کرد؛ زیرا آنچه تاکنون در رابطه با آموزش استفاده از سایت مطرح شد، بخش مقدماتی و آشنایی اولیه با این سایت پرکاربرد بود؛ بنابراین اگر تمایل دارید اطلاعات مهم و تأثیرگذار مربوط به هر نمادی که قصد خرید و سرمایه گذاری روی آن را دارید، به دست آورید، به شما پیشنهاد می کنیم ادامه این مقاله را از دست ندهید.

به مثال زیر توجه کنید:

آقای غفاری، قصد سرمایه گذاری روی سهام شبندر را دارد، اما می خواهد از سودآوری و وضعیت مالی این شرکت و جایگاه آن نسبت به رقبای هم گروه آن اطمینان حاصل کند؛ بنابراین در صفحه اصلی سایت روی آیکون «جست وجو» کلیک کرده و در کادر بازشده نماد شبندر را تایپ می کند. صفحه زیر مشاهده می شود:

برای درک بهتر و آشناشدن با خواندن تصویر بالا، قدم به قدم با ما همراه باشید.

1- آخرین خرید و آخرین فروش

در تصویر بالا:

  • خرید: قیمت بالاترین خرید سهم شبندر که به صورت لحظه ای آپدیت می شود.
  • معامله: آخرین معامله انجام شده در این نماد
  • فروش: پایین ترین قیمت فروش در لحظه جاری
  • اولین: قیمت اولین سفارش خرید در روز جاری
  • پایانی: قیمت پایانی روز کاری در لحظه
  • دیروز: قیمت پایانی روز کاری گذشته است.

2- دامنه نوسان مجاز روزانه

  • بازه روز: بازه قیمتی معاملات انجام شده در روز جاری که به صورت لحظه ای آپدیت می شود.
  • قیمت مجاز: دامنه نوسان مجاز روزانه قیمت سهام را نشان می دهد.
  • بازه هفته: بازه قیمتی پیش بینی شده در هفته جاری را نشان می دهد.
  • بازه سال: بازه قیمتی پیش بینی شده در سال جاری را نشان می دهد.

3- داده های مرتبط با جزئیات معاملات

در این تصویر، اطلاعات مربوط با حجم خرید و فروشی که توسط حقیقی و حقوقی ها طی روز معاملاتی انجام شده است، نشان داده می شود. هم چنین تعداد خرید و فروش حقیقی و حقوقی ها را بررسی می کند.

4- ارزش معاملات نماد بورسی

  • تعداد معاملات: تعداد تمامی معاملات انجام شده در روز معاملاتی
  • حجم معاملات: حجم تمامی معاملات انجام شده در روز معاملاتی
  • ارزش معاملات: ارزش تمامی معاملات انجام شده در روز معاملاتی
  • ارزش بازار: ارزش شرکت بورسی را نشان می دهد.
  • آخرین اطلاعات قیمت: زمان ثبت آخرین معامله انجام شده در روز جاری
  • وضعیت: وضعیت نماد بورسی مدنظر را از جنبه مجاز، متوقف و… نشان می دهد.

5- حجم مبنا، EPS و P/E

  • تعداد سهام: تعداد کل سهام شرکت را نشان می دهد.
  • حجم مبنا: تعداد مشخصی از برگه سهام شرکت های بورسی است که باید هر روز معامله شود تا قیمت پایانی سهام، به صورت میانگین معامله های انجام شده در نظر گرفته شود.
  • سهام شناور: بیانگر درصدی از کل سهام شرکت بوده که آماده خرید و فروش سرمایه گذاران است.
  • میانگین حجم ماه: میانگین حجم معاملات در ماه گذشته را نشان می دهد.
  • EPS: سود هر برگه سهام را نشان می دهد.
  • P/E: بیانگر نسبت قیمت هر برگه سهام شرکت به سود نقدی تخصیص یافته به ازای هر برگه سهام است.

6- خرید و فروش لحظه ای

همان طور که از تیتر انتخاب شده مشخص است، در این تصویر لیستی از خرید و فروش لحظه ای سهام موردنظر را مشاهده می کنید.

7- نمودار معاملات روزانه

یک نمودار آنلاین است که میزان معاملات روزانه هر نماد را به صورت لحظه ای نشان می دهد.

8- اطلاعات سایر نمادهای گروه بررسی شده

با توجه به جدولی که تصویر آن را در بالا مشاهده می کنید، امکان مقایسه عملکرد نماد بورسی مدنظر با سایر نمادها که در همان گروه به حساب می آیند، وجود دارد.

سخن پایانی

سایت TSETMC این امکان را برای سرمایه گذاران ایجاد کرده است تا بتوانند به اطلاعات کلیدی مربوط به هر نماد بورسی مانند آخرین قیمت خرید و فروش، حجم معاملات، جایگاه سهم موردنظر نسبت به سایر نمادهای هم گروه، میزان سودآوری و… به صورت لحظه ای دسترسی یابند و به این ترتیب، تصمیم های درست و منطقی تر و البته کم ریسک تری برای سرمایه گذاری های خود بگیرند.