شاخص Realized Loss یا زیان تحقق یافته، زمانی رخ می دهد که دارایی ها به قیمتی کمتر از قیمت خرید اصلی به فروش می رسند. در ادامه این مطلب، تعریف دقیقی از این شاخص و کاربرد آن در اختیار شما قرار می دهیم.
ضرر تحقق یافته چیست؟
ضرر تحقق یافته زمانی رخ می دهد که دارایی با قیمتی کمتر از قیمت خریداری شده به فروش می رسد. هنگامی که یک سرمایه گذار یک دارایی را خریداری می کند، افزایش (کاهش) در ارزش دارایی به سود (زیان) تبدیل نمی شود. درواقع سرمایه گذار زمانی می تواند ادعای سود یا ضرر داشته باشد که دارایی را به قیمتی کمتری از قیمت خریداری شده در بازار به فروش رسانده باشد.
نمونه ای از زیان تحقق یافته برای سرمایه گذاران در دنیای واقعی
به عنوان مثال، فرض کنید یک سرمایه گذار 50 سهم Exwhyzee (XYZ) را با قیمت 249.50 دلار برای هر سهم در 20 مارس خریداری می کند. از این تاریخ خرید تا 9 آوریل، ارزش سهام با حدود 13.7 درصد کاهش به 215.41 دلار می رسد. با این حال، سرمایه گذار تنها زمانی ضرر می کند که واقعاً با قیمت پایین تر بفروشد. در غیر این صورت، کاهش ارزش صرفاً یک ضرر غیر واقعی است که فقط روی کاغذ اتفاق افتاده است.
زیان های تحقق یافته، برخلاف زیان های تحقق نیافته می توانند بر میزان مالیات تأثیر بگذارند. درواقع از این اتفاق می توان برای کاهش میزان مالیات پرداختی استفاده کرد. مثال قبل را بار دیگر در نظر بگیرید. سرمایه گذار پس از فروش سهام XYZ خود، متوجه ضرر 50 x (249.50 تا 215.41 دلار) = 1704.50 دلار خواهد شد.
فرض کنید او در Aybeecee (ABC) سود کسب کرده است و دارایی که آن را به قیمت 201.07 دلار خرید ای کرده و در همان سال به قیمت 336.06 دلار فروخته است. اگر او 50 سهم ABC را خریداری کرده و فروخته باشد، سود سرمایه او در معامله به صورت 50 x (336.06 – 201.07 دلار) = 6749.50 دلار خواهد شد. اعمال زیان تحقق یافته برای این سود به این معناست که سرمایه گذار تنها روی 6749.50 دلار – 1704.50 دلار = 5045 دلار باید مالیات پرداخت کند و نه کل مبلغ سود سرمایه.
نحوه محاسبه میزان ضرر با استفاده از شاخص Realized Loss
شاخص Realized Loss به صورت زیر محاسبه می شود:
مقدار دارایی × (قیمت در زمان خرید – قیمت در زمان فروش)
تا زمانی که معامله توسط شما بسته نشده باشد، این ضرر اصطلاحاً ضرر شناور است. در این نقطه معمولاً بسیاری از سرمایه گذاران از ترس از دست دادن سرمایه بیشتر، اقدام به فروش دارایی خود می کنند. در این شرایط، مقدار ضرر به طور خودکار از موجودی یا همان بالانس حساب شما کم خواهد شد؛ البته در شرایطی که معامله توسط شما بسته شده باشد.
شاخص Realized Loss چیست؟
شاخص ضرر تحقق یافته شاخصی است که با توجه به ارزش بازار و ارزش تحقق یافته عمل می کند.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
ارزش بازار: قیمت فعلی بیت کوین ضربدر تعداد ارزهای در گردش. ارزش بازار مانند ارزش بازار در بازارهای سنتی است؛ یعنی قیمت سهام ضربدر تعداد سهام.
ارزش تحقق یافته: به جای در نظر گرفتن قیمت فعلی بیت کوین، Realized Value، قیمت بیت کوین را در آخرین باری که بیت کوین انتقال یافته است در نظر می گیرد. سپس تمام آن قیمت های را جمع می کند و از آن ها میانگین می گیرد. سپس میانگین قیمت را در تعداد کل کوین های در گردش ضرب می کند.
با کم کردن ارزش تحقق یافته از ارزش بازار، سود یا زیان تحقق نیافته را محاسبه می شود. برای اطلاع از اینکه شاخص ضرر تحقق یافته در طول زمان چطور تغییر می کند، بیایید سود یا زیان تحقق نیافته را بر ارزش بازار تقسیم کنیم. نتیجه این کار، مشخص کننده میزان تأثیر احساسات بازار بر قیمت بیت کوین در گذر زمان را مشخص می کند.
نحوه تحلیل نمودار با استفاده از شاخص ضرر تحقق یافته
وقتی ارزش بازار خیلی سریع تر از افزایش سود افزایش می یابد، می توان گفت به دلیل طمع سرمایه گذاران، سرمایه گذاری برای کسب سود بیشتر، رشد چشمگیری پیدا می کند (ناحیه قرمزرنگ). درواقع تحلیلگران با استفاده از این شاخص، تشخیص می دهند بازار در چه شرایطی قرار دارد. اگر قصد سرمایه گذاری بلندمدت به صورت استراتژیک را دارید، می توانید از این شاخص برای کسب نتیجه بهتر از سرمایه گذاری تان استفاده کنید.
پیش بینی قیمت بیت کوین با استفاده از شاخص Realized Loss
سود یا زیان نسبی تحقق نیافته از داده های سرمایه گذاران و فعالان در بازار برای کمک به پیش بینی قیمت بیت کوین در رسیدن به اوج یا پایین ترین قیمت استفاده می کند. از داده های درون زنجیره ای برای نشان دادن احساسات بالقوه سرمایه گذاران در بازار در یک زمان خاص استفاده می کند که می تواند برای پیش بینی قیمت بیت کوین و تغییرات احتمالی در طی زمان مفید باشد.
نتیجه گیری
در این مطلب، فرمول شاخص Realized Loss را برای محاسبه ضرر تحقق یافته در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. استفاده از این شاخص و فرمول زمانی مفید است که معامله توسط شما بسته شده باشد؛ بنابراین تا زمانی که اقدام به فروش دارایی در بازار نکنید، اصطلاحاً در حالت ضرر شناور یا تحقق نیافته به سر می برید.