گاهی برای یک شروع تازه باید از جایی که هستیم دور شویم و با سپری کردن خاطرات گذشته به سمت یک آغاز پر هیجان قدم برداریم. در این میان، هر چقدر که قدم های ابتدایی مان کوچک تر باشند، بیشتر می توانیم یاد بگیریم و بسیار بهتر از دیگران بزرگ شویم. چون این تجربه های کوچک به ما می آموزند که چگونه گام برداریم و چطور برای مسیر خود برنامه ریزی کنیم. در این قسمت از خانه سرمایه به سراغ برندی می رویم که به وسیله دو جوان ۱۷ ساله راه اندازی شد. اگر شما هم در ابتدای مسیر خود هستید تا پایان ماجرای برند منگو با ما همراه باشید.

برند منگو، از استانبول تا بارسلونا

داستان برند منگو از دو برادر ترک به نام های «ایزاک اندیک» (Isak Andic) و «نامن اندیک» (Nahman Andic) آغاز شد. خانواده اندیک در سال ۱۹۶۹ و هنگامی که پسرانشان ۱۶ سال سن داشتند از ترکیه به اسپانیا مهاجرت کردند. این دو برادر که اشتیاق زیادی به راه اندازی تجارت خودشان داشتند در ۱۷ سالگی کار خود را با فروش تی شرت هایی که با دست گلدوزی شده بودند آغاز کردند. بعد از مدت کوتاهی فروشگاه های بزرگ پوشاک به مشتریان دائمی این دو تاجر نوجوان تبدیل شدند.

پابلیلیوس سیروس:

چیزهای عالی از نقطه ای کوچک آغاز می شوند.

افتتاح اولین فروشگاه با برند Isak jeans

برخلاف تصور بسیاری از مردم، برند منگو اولین تجربه ماجراجویانه این دو برادر در زمینه پوشاک نیست. در حقیقت، آنها چند سال قبل از اینکه به سراغ منگو بروند، کار خود را با برندی در زمینه پوشاک جین آغاز کردند. ایده افتتاح این فروشگاه ها از طرف ایزاک بود، بنابراین آنها توافق کردند که نام «Isak jeans» را برای فروشگاه خود انتخاب کنند. این ماجرا تا سال ۱۹۸۴ ادامه پیدا کرد تا آنکه پای یک سرمایه گذار به نام «انریک کوسی» (Enric Cusí) که اکنون مدیر اجرایی برند منگو است به ماجرا باز شد. ایزاک با سرمایه ای که به دست آورده بود، برند «MANGO» را ثبت کرد و نام فروشگاه را به منگو تغییر داد. او پس از یک سال تلاش توانست تعداد شعبه هایش در بارسلونا را به پنج عدد افزایش دهد.

پرتغال، اولین کشوری که پذیرای منگو شد

همزمان با افتتاح صدمین فروشگاه منگو در اسپانیا، برادران اندیک، دو شعبه از برند خود را در کشور پرتغال افتتاح کردند. موفقیت این گام بزرگ در کشور پرتغال باعث شد تا آنها به فکر ایجاد شعبه های بیشتر در دیگر کشورهای جهان بیفتند. اما قبل از آن باید سیستم مدیریتی خود را به شکلی تغییر می دادند که بتوانند با کمترین فشار، بیشترین بازدهی را دریافت کنند. به همین دلیل، تیم مدیریتی ویژه این برند تشکیل شد و کار خود را از سال ۱۹۹۴ آغاز کرد. گواه موفقیت این تیم، افتتاح بیش از ۲۰۰۰ شعبه از منگو در کشورهای مختلف جهان است.

الکساندر گراهام بل:

در پایان، موفق ترین افراد کسانی هستند که موفقیت آنها نتیجه رشدی تدریجی و پایدار باشد.

علت انتخاب نام منگو چه بود؟

برند منگو

شاید از نظر شما هم انتخاب نام «منگو» یا همان «انبه» به عنوان برند پوشاک عجیب باشد. اما در دنیای برندها، منگو تنها میوه معروف نیست. شاید بتوان «اپلِ استیو جابز» را معروف ترین میوه در دنیای برندها به شمار آورد. اما ماجرای انتخاب این نام به سفر خانوادگی اندیک ها به فیلیپین برمی گردد. آنها که تا آن زمان درخت انبه ندیده بودند تجربه شیرین و به یادماندنی چیدن انبه از درخت و خوردن آن را با نام گذاری برندشان به نام «منگو» ماندگار کردند. گذشته از این، آنها فهمیدند که نام «منگو» در تمام زبان ها به یک شکل تلفظ می شود و یک معنی مشخص دارد؛ یعنی همان انبه شیرین و خوشمزه.

نکته هایی جالب در مورد برند منگو

  • بیش از ۸۰ درصد از کارکنان برند منگو را خانم ها تشکیل می دهند.
  • میانگین سنی کارمندان این برند که نزدیک به ۹۰۰۰ نفر در سرتاسر جهان هستند، زیر ۲۹ سال است.
  • وب سایت این شرکت، ۱۱ سال پس از ثبت رسمی آن راه اندازی شد. تا آن زمان، برند منگو تمام محصولاتش را به صورت حضوری و در فروشگاه های خودش ارائه می کرد.
  • برند منگو تا ۲۴ سال پس از راه اندازی، فقط به تولید پوشاک برای خانم ها مشغول بود. این برند در سال ۲۰۰۸ تصمیم گرفت که زمینه کاری خود را به پوشاک مردان نیز گسترش دهد.
  • شعار برند منگو این است: «هر شهر، یک شعبه» و به همین دلیل، هر روز به دنبال افتتاح شعبه ای تازه در کشوری دیگر است. این برند در بیش از ۱۰۰ کشور جهان شعبه فعال دارد.
  • برند منگو چندین شعبه رسمی نیز در ایران دارد.
  • با وجود آنکه برند منگو در اسپانیا راه اندازی شد اما بیشترین تعداد شعبه های این برند در کشور ترکیه قرار دارند.
  • برند منگو از سال ۱۹۹۸ به عنوان دومین صادرکننده بزرگ منسوجات در اسپانیا شناخته شده است.
  • ایزاک اندیک – موسس اصلی برند منگو – به حریم خصوصی خود اهمیت بسیار زیادی می دهد. به همین دلیل تا سال ۲۰۰۶ هیچ عکس رسمی از او یا خانواده اش منتشر نشد.

بنجامین فرانکلین:

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

بدون رشد و پیشرفت مداوم، واژه هایی مثل موفقیت و ترقی هیچ معنایی ندارند.

چه عواملی باعث موفقیت برند منگو شدند؟

بیشتر کسانی که به موفقیت برندهای مختلف می نگرند با خودشان فکر می کنند که آنها رازهای مگوی زیادی دارند و به همین دلیل به موفقیت رسیده اند. اما وقتی در ماجرای این برندها دقیق می شویم به نکته هایی مشترک و گاهی واقعا ساده می رسیم. شاید تنها چیزی که باعث ایجاد این همه تفاوت شده است اقدام کردن به جای تردید باشد. در ادامه این گفتار به بررسی چند علت که باعث رشد برند منگو شده اند، می پردازیم.

  • استفاده از طراحان جوان و تازه نفس

برند منگو

با وجود آنکه دنیای فشن، همیشه در هیاهو و پر از هیجان است، اما همیشه می توان از دل آن به راه تازه ای رسید. راز این کار، استفاده از ذهن های جوان و خلاق است. ایزاک که به این موضوع آگاه بود، تمام تلاش خود را روی جذب طراحان جوان گذاشت و به آنها فرصت داد تا آنچه در ذهن دارند را در عمل به نمایش بگذارد. به همین دلیل اکنون برند منگو به عنوان برندی محبوب در میان جوانان شناخته می شود. گویی اندیک ها در پی عملی کردن این سخن از

«زیگموند فروید» بودند که می گفت: «اگر جوانان می دانستند؛ اگر پیران می توانستند.» آنها سعی کردند نه به امروز بلکه به چندین سال جلوتر از خودشان نگاه کنند و بر اساس چیزی که پیش بینی می کردند نهایت استفاده را از خلاقیت خاک خورده در ذهن های این جوانان ببرند.

  • تاکید روی کیفیت

کیفیت محصولات از خط قرمزهایی بود که ایزاک هرگز از آن عبور نکرد و هیچ بهانه ای را برای کاهش آن نپذیرفت. کیفیت محصولات برند منگو از نظر برش، متریال به کار رفته و ایده طراحی با برندهایی همچون «ZARA» و «H&M» مقایسه می شود و به گفته منتقدان حتی از آنها پیشی گرفته است. محصولات این برند همیشه در نهایت کیفیت و زیبایی به مشتریانشان در سرتاسر جهان ارائه می شوند.

  • همگام شدن با تغییرات

با وجود آنکه از دور دست و از نظر کسانی که در دل تجارت نیستند، راه اندازی یک شعبه جدید به معنی سرازیر شدن سود بیشتر به جیب صاحب کسب و کار است، ولی برندهای زیادی به دلیل اشتباه در افزایش تعداد شعبه هایشان و ناتوانی در مدیریت هزینه های جدید، دچار ورشکستگی شدند. اما برند منگو با سیاست انعطاف پذیر و نگاه مدیریتی متفاوتش باعث شد تا گشایش هر شعبه با سودآوری همراه باشد. برند منگو از جمله برندهای پیشتاز – چه در زمینه طراحی و تولید پوشاک و چه در زمینه مدیریت کسب و کار – به شمار می رود.

  • استفاده هوشمندانه از قدرت تبلیغات

برند منگو

با وجود آنکه قدرت تبلیغات و استفاده از آن برای رشد یک برند بر کسی پوشیده نیست. اما اگر این کار به صورت حرفه ای و خلاقانه انجام نشود، تنها باعث به هدر رفتن هزینه ها می شود. یکی از علت های جهانی شدن این برند، راه اندازی کمپین های تبلیغاتی خلاقه است. هنوز هم بسیاری از اهالی دنیای تبلیغات از کمپین های برند منگو به عنوان نمونه ای از تبلیغات موفق یاد می کنند.

هنری فورد:

کسی که تبلیغات را به بهانه صرفه جویی در پول متوقف می کند مثل کسی است که ساعت را به بهانه صرفه جویی در زمان از کار می اندازد.

خلاصه ای از آنچه با هم گفتیم

  • برند منگو در سال ۱۹۸۴ توسط دو برادر اهل ترکیه به نام های «ایزاک اندیک» و «نامن اندیک» در کشور اسپانیا راه اندازی شد.
  • برادران اندیک، کار خود را با فروش تی شرت های گلدوزی شده به فروشگاه های بزرگ پوشاک آغاز کردند.
  • اندیک ها اولین برند خود را «Isak jeans» نامیدند و با فروش فوق العاده شان نظر سرمایه گذاری به نام «انریک کوسی» را که بعدها مدیر اجرایی برند منگو شد به خود جلب کردند.
  • اولین شعبه از برند منگو در بارسلونا افتتاح شد و تنها پس از یک سال، تعداد این شعبه ها به پنج عدد رسید.
  • کشور پرتغال، اولین مقصد خارجی برند منگو بود که کارش را با راه اندازی دو شعبه آغاز کرد.
  • علت انتخاب نام منگو، خاطره سفر خانواده اندیک به فیلیپین و یکسان بودن تلفظ این نام در تمام زبان ها بود.
  • برند منگو از سیستم مدیریتی ویژه ای استفاده می کند که به آن اجازه می دهد همزمان با گشایش شعبه های جدید در کشورهای مختلف، سود خود را به شکلی منطقی افزایش دهد.
  • این برند بیش از ۲۲۰۰ شعبه در سرتاسر جهان و ایران دارد. شهرهای تهران، شیراز، اصفهان و مشهد، پذیرای شعبه های مستقیم این برند هستند.
  • عواملی مانند استقبال از طراحان جوان، تاکید روی کیفیت، همگام شدن با تغییرات و استفاده هوشمندانه از تبلیغات باعث پیشرفت برند منگو شدند.

نظر شما چیست؟

با توجه به اینکه برند منگو جزو اندک برندهایی است که در ایران شعبه مستقیم دارند به نظر شما آیا حضور کمرنگ برندهای معروف خارجی، فرصتی برای حضور پررنگ برندهای داخلی به شمار می رود؟ فکر می کنید تولیدکنندگان پوشاک داخلی چقدر از این فرصت استفاده کردند؟