مدیریت سفارشات یک جنبه بسیار مهم از استراتژی معاملاتی شما میباشد که برای مدیریت بهتر ریسک نیز امری ضروری است. در حالیکه معامله ممکن است فقط به سادگی فشردن کلید BUY یا SELL و یا بستن معاملات در سود یا ضرر باشد. ولی راههای زیادی برای استفاده از انواع دستورات خرید و فروش وجود دارد که در این مقاله سعی میکنیم آنها را برای شما بیان کنیم.
دستورات خرید و فروش در بازارهای مالی را به طور کلی به دو دسته تقسیم می کنند:
- سفارشات بازار – Market Orders
- سفارشات حد – Limit Orders
فهرست این مقاله
سفارشات بازار(Market Orders)
این نوع سفارشات در بین افرادی که مدتی در این بازارها فعالیت کرده باشند بسیار معمول و آشنا میباشد. این نوع سفارشات همان دستورات خرید و فروش در قیمت فعلی بازار هستند و دقیقاً به همان سادگی فشردن کلیدهای BUY یا SELL انجام می گیرند.
برای مثال اگر قیمت (Bid) جفت ارز یورو به دلار (EUR/USD)حدوداً ۱٫۳۱۰۵۰ باشد و شما قصد انجام معامله خرید داشته باشید فقط کافیست که کلید BUY را فشار دهید و دقیقاً در همان لحظه سفارش شما اجرا می گردد. و وقتی قصد بستن معامله خود را دارید با فشردن کلید CLOSE در واقع یک سفارش SELL یا فروش قرار می دهید که سفارش قبلی شما بسته می شود.
معاملات سفارشات بازار چه وقت کاربرد دارند؟
این نوع دستورات برای حرکات سریع بازار بسیار ایده آل هستند و زمانی که شما قصد دارید بوسیله به دست آوردن چند پیپ سود کنید مفید واقع می شوند. بنابراین این نوع دستورات خرید و فروش همواره توسط اسکالپرها ترجیح داده می شوند. همچنین وقتی که می خواهید با اعلام یک خبر جدید وارد بازار شوید و سود کسب کنید کاربرد مناسبی دارند و به شما کمک می کنند تا سریع و ساده در لحظه مورد نظرتان وارد معامله شوید و در موقع دلخواه خارج شوید.
سفارشات حد(Limit Orders)
این نوع سفارشات به شهرت، محبوبیت و عمومی بودن نوع قبلی نیستند و بطور کلی فقط توسط معامله گران با تجربه و حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند. یک سفارش حد(Limit Order) یک سفارش خرید و فروش در یک قیمت خاص میباشد.وقتی این نوع سفارش را قرار می دهید هیچ تضمینی وجود ندارد که سفارش شما فعال(اجرا) گردد و طبیعی است که فقط در صورتی فعال می شود که قیمت به محدوده ای که در سفارش ذکر کرده اید برسد.
معاملات سفارشات حد چه موقع کاربرد دارند؟
این نوع معاملات معمولاً برای معامله گران بلند مدتی پرکاربردتر میباشند و همینطور به این موضوع که از چه تایم فریمی استفاده می کنید بستگی دارد و کاملاً به شیوه و استراتژی معامله شخصی شما بستگی دارد. همینطور این معاملات همیشه یک تاریخ منقضی شدن هم دارند.یعنی وقتی این دستورات را قرار می دهید می توانید گزینه GTC(Good to Canceled) یا مناسب تا زمانی که باطل شود را انتخاب کنید و یا گزینه تاریخ انقضای دستور را تکمیل کنید تا در تاریخ خاصی در صورت فعال نشدن دستور باطل شود.باید اشاره کرد که بیشتر معامله گران نوسانگیر و معامله گران میان روزی از این سفارشات استفاده می کنند و کاملاً بستگی به استراتژی و روشی دارد که هر معامله گر استفاده می کند.
مزیت دیگری که این دسته از سفارشات دارند این است که شما مجبور نیستید مقابل چارت ها بنشینید و منتظر قیمت شوید تا به محدوده دلخواه شما برسد.بلکه یک سفارش حد قرار می دهید و سفارش به محض اینکه به محدوده مورد نظر شما برید فعال می گردد.
انواع سفارشات حد(Limit Markets)
- Limit :
۱- Sell Limit
۲-Buy Limit
- Stop:
۱-Sell Stop
۲-Buy Stop
SELL LIMIT: دستوری است که وقتی قیمت در حال افزایش است و شما تشخیص می دهید که قیمت به محدوده قیمتی خاصی می رسد و تغییر روند می دهد قرار می دهید،تا اگر قیمت از محدوده مورد نظر شما عبور کرد و مجدد برگشت این سفارش فعال می شود.
BUY LIMIT: دقیقاً برعکس توضیحات بالا وقتی که قیمت در حال کاهش است و شما تشخیص می دهید که روند وقتی به محدوده قیمتی خاصی برسد تغییر می کند،از این مدل سفارش استفاده می کنید.
SELL STOP: قیمت در حال کاهش است و شما معتقدید که همچنان به کاهش ادامه خواهد داد ولی قصد دارید که در محدوده خاصی سوار روند شوید و یا اینکه بعد از عبور از محدوده خاصی از قیمت وارد معامله شوید،از این نوع سفارش استفاده می کنید.
BUY STOP: دقیقاً برعکس توضیحات بالا قیمت در حال افزایش است و شما انتظار دارید که همچنان رشد کند ولی بعد از محدوده خاصی مثلاً شکستن مقاومت خاصی میخواهید وارد معامله شوید،از این مدل سفارش استفاده میکنید.
اگر در فکر هستید که کدام یک از دستورات خرید و فروشی که در این مقاله توضیح داده شد مناسب تر هستند جواب همه آنهاست. هر کدام از این دستورات خرید و فروش برای موقعیتی خاص بهترین گزینه برای استفاده هستند و علاوه بر مدیریت معاملات در مدیریت سرمایه و ریسک به معامله گر کمک بسزایی خواهند کرد. همانطور که اشاره شد هرکدام با توجه به استراتژی معامله گران و بازه زمانی مورد استفاده ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع مقاله: از سری مقالات آموزشی سایت WWW.PROFITF.COM
مترجمین: آرش محجوب و امیرحسین خدری
چطور با تخفیف کارمزد در صرافی های ارز دیجیتال ثبت نام کنیم؟
نام صرافی | تخفیف کارمزد | IP خارج از ایران | لینک ثبت نام |
---|---|---|---|
![]() |
دارد | نیاز دارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
![]() |
دارد | نیاز دارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
![]() |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
![]() |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
![]() |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
توجه: با وجود اینکه دو صرافی کوینکس و کوکوین هر دو فعلا بدون نیاز به تغییر IP فعالیت میکنند اما بهتر است برای امنیت بیشتر از IP ثابت خارج از ایران استفاده کنید.
برای ورود به صرافی کوینکس حتما باید با IP خارج از ایران وارد شوید.
- از وضعیت بازار بورس سیدنی بیشتر بدانید
- معرفی و آشنایی با بورس ژاپن (توکیو)
- معرفی و آشنایی با بورس چین (شانگهای)
- آشنایی با بورس آمستردام هلند
- آشنایی با بورس لندن انگلیس
- آشنایی و معرفی بورس فرانسه (پاریس)
- آشنایی با بورس نیویورک آمریکا (NYSE)
- آشنایی با بازار بورس آلمان (فرانکفورت)
- بازار دوطرفه چیست و مزایای آن کدامند؟
- بورس جهانی چیست و شامل چه بازارهایی می شود؟
- انواع دستورات خرید و فروش در بازارهای جهانی
- وال استریت در بورس چه نقشی دارد؟
- بازار بورس نزدک چیست؟ چگونه می توان خارج از ساعت های اصلی در این بازار معامله کرد؟
- معرفی بازار بورس اوراق بهادار هنگ کنگ (HKEX)
- قیمت نفت و عوامل مؤثرموثر بر آن
- فاندینگ ریت (Funding Rates) چیست؟
- سیلیکون ولی چیست و چه شرکت هایی در آن قرار دارند؟
- مزایا و معایب سیستم های مالی متمرکز و غیرمتمرکز
وقتی قصد خرید یک رمز ارز رو داریم و نه معامله مرسوم جفت ارزی از چه گزینه ای استفاده میکنیم
باسلام دوست عزیز
برای خرید رمزارز می توانید از طریق صرافی های داخلی و بین المللی اقدام کنید
سلام خسته نباشید
میخواستم بدونم وقتی در یک جفت ارز مثله EUR/USD
اگر گزینه buy رو بزنیم یعنی کدوم ارز رو خریداری کردیم
منظورم اینه که وقتی گزینه sellیا buy رو فشار میدهیم دقیقا ما روی کدوم از این دوتا ارز سفارش انجام میدهیم
یعنی با زدن گزینه های فوق ما دلار رو خرید و فروش میکنیم یا یورو رو خرید و فروش میکنیم؟؟؟
باسلام دوست عزیز
قیمتگذاری EUR/USD = 1.2500 به این معناست که یک یورو، به ازای ۱.۲۵ دلار تبدیل میشود. در این مورد، یورو ارز پایه و دلار، ارز دوم (quote currency) است.
به عبارت دیگر این قیمت به این معناست که برای خرید ۱۰۰ یورو، باید ۱۲۵ دلار پرداخت شود.
Sel stop limit و buy stop limit رو هم توضیح بدین
ممنونم
با سلام دوست عزیز
سفار شهای توقفی و توقفی محدود مثل خرید توقفی (Buy Stop ) ، فروش توقفی(Sell Stop) خرید توقفی محدود ( Buy Stop Limit ) و فروش توقفی محدود (Sell Stop Limit )مستقیماًً به سامانه معاملاتی بورس ارسال نمیشوند. این سفار شها در سیستم متاتریدر ۵ باقی میمانند تا شرایط لازم برای سفارش فراهم شود.
وقتی شرط فروش یا خرید توقفی برآورده شود، سفارش شرطی به شکل عملیات بازار (یا ارسال سفارش در قیمت بازار) عمل میکند. لذا سفارش در جدول عرضه و تقاضا برای تمام یمشارکت کنندگان در بازار قابل مشاهده خواهد بود.
Sel stop limit و buy stop limit رو هم توضیح بدین
با سلام دوست عزیز
سفار شهای توقفی و توقفی محدود مثل خرید توقفی (Buy Stop ) ، فروش توقفی(Sell Stop) خرید توقفی محدود ( Buy Stop Limit ) و فروش توقفی محدود (Sell Stop Limit )مستقیماًً به سامانه معاملاتی بورس ارسال نمیشوند. این سفار شها در سیستم متاتریدر ۵ باقی میمانند تا شرایط لازم برای سفارش فراهم شود.
وقتی شرط فروش یا خرید توقفی برآورده شود، سفارش شرطی به شکل عملیات بازار (یا ارسال سفارش در قیمت بازار) عمل میکند. لذا سفارش در جدول عرضه و تقاضا برای تمام مشارکت کنندگان در بازار قابل مشاهده خواهد بود.
سلام
ببخشید من میخوام توی فارکس و یونیک فاینانس و نزدک سرمایه گذاری کنم ولی بلد نیستم چه جوری باید یاد بگیرم؟ میشه راهنماییم کنید. ممنون میشم.
با سلام و احترام
*بر اساس قوانین ایران، هرگونه ترویج و سرمایهگذاری در بازار فارکس ممنوع است.
** تاکنون مجوز رسمی برای فعالیت شرکت مذکور صادر نشده و طی ماههای اخیر، تعدادی از گردانندگان دفاتر این شرکت از سوی مراجع قضایی و انتظامی بازداشت شدهاند.
***امکان سرمایهگذاری مستقیم در بازار جهانی از طریق بورس تهران فراهم نیست و بدین منظور باید در یکی از شرکتهای کارگزاری بینالمللی افتتاح حساب نمایید.
سپاس از توضیحات ساده و دقیق شما