بیت کوین نامی است که این روزها بیشتر از همیشه در تاریخ این پول مجهول و مرموز بر سر زبان ها افتاده است. برخی ها از سودهای میلیونی در آن صحبت می کنند. همچنین صحبت هایی مبنی بر بی ارزش بودن آن می شود. تعدادی آن را کلاه برداری محض می دانند و ورود به بازار آن را یک اشتباه مرگ بار توصیف می کنند. برخی هم آن را جز معدود راه های کسب ثروت زیاد در این وضعیت آشفته جهان و بازارهای مالی می دانند. اما واقعیت این ارز چیست؟ واقعاً نحوه کار بیت کوین چگونه است؟ آیا نیازی به ورود به بازار این ارز داریم؟ چه تضمینی و پشتوانه ای برای آن وجود دارد؟ این ها سؤالاتی است که در این مقاله سعی داریم خیلی واضح و روش درباره شان صحبت نماییم. در پایان متن پیش رو درکی پیدا خواهید کرد که دیگر تحت تاثیر تبلیغات قرار نخواهید گرفت و می توانید با چشمان باز راهتان را انتخاب کنید.
بیت کوین چیست؟
اگر بخواهیم خیلی ساده و راحت تعریفی از بیت کوین داشته باشیم، می توانیم آن را یک پول یا ارز غیر فیزیکی و دیجیتال بنامیم. پول غیر فیزیکی دیگر چیست؟ اگر روند تغییر معنی پول را در تاریخ بشر بررسی کنیم، بهتر و راحت تر می توانیم نحوه ی کار بیت کوین را درک نماییم. معاملات و خریدوفروش در میان نسل بشر ابتدا به صورت کالا به کالا صورت می گرفت. یعنی هر کس برای عرضه یک کالای مشخص، کالای مشخص دیگری را که به آن نیاز داشت، دریافت می کرد. در گذشته ای نزدیک تر سکه ها و بعد هم اسکناس های جای خود را در این بازار پیدا کردند و خریدوفروش ها در بازارها با استفاده از سکه ها، طلاها و اسکناس انجام شد. اواخر قرن گذشته و در قرن جدید حساب های بانکی و کارت های اعتباری وارد شدند. دیگر کسی در یک معامله ی مالی پول ردوبدل شده را مشاهده نمی کرد. تنها یک تراکنش بانکی بود که همه چیز را معنی می کرد. پدیده ای که در روزهای نخست حضور خود تبدیل به یک چالش بزرگ برای مردم شده بود و برخی از افراد سال ها طول کشید تا خود را با آن ها وفق بدهند. حالا نیز شاهد ورود ارزهای دیجیتال در این بازار هستیم. دیگر نه پولی و نه تراکنش بانکی، هیچ چیزی برای دیدن وجود ندارد. بیت کوین مانند بقیه ی واحدهای پولی همچون دلار و ریال نیست. این ارز یک ارزش رمزنگاری شده ی دیجیتال است که تحت نظر یک شبکه بزرگ جهانی برای معاملات مالی از آن استفاده می شود. از آینده کسی خبر ندارد؛ اما خیلی ها بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را آینده بعدی پول در بازارهای مالی جهان می دانند. که اگر این اتفاق بیفتد، چه بخواهیم و چه نخواهیم باید آن را وارد زندگی خود کنیم.
تاریخچه پیدایش بیت کوین
در سال ۲۰۰۸ گروه یا فردی که در حال حاضر آن را با لقب ساتوشی ناکاموتو می شناسیم، اقدام به ارائه این ارز دیجیتال که به صورت یک فایل رمزنگاری شده بود، نمود. ارزی که با هدف جایگزینی برای پول وارد چرخه مالی شد.
کاربردهای بیت کوین
اصلی ترین و مهم ترین کار بیت کوین استفاده از آن برای خریدوفروش در بازارهای مالی جهان است. بیایید یک چرخه مالی را در یک خریدوفروش جهانی با هم مرور کنیم. اگر شما از ایران قصد خرید کالایی در چین را داشته باشید، راهکار فعلی برای شما این است که به یک صرافی معتبر مراجعه کرده و ریال ایران را به یک ارز معتبر جهانی مانند دلار تبدیل کنید. صراف شما این دلار را به یک صراف چینی انتقال داده و شخص صاحب کالا معادل دلار را از این صراف، به صورت یوان چین دریافت می نماید. این چرخه در کنار همه معایبی که دارد، می تواند هزینه های زیادی نیز برای شما به دنبال داشته باشد. اما بیت کوین کجای این مسئله قرار می گیرد؟
نحوه کار بیت کوین به گونه ای است که تحت سلطه و حاکمیت هیچ مرز و کشوری در جهان قرار نمی گیرد. پس شما مستقیماً می توانید معادل ارزش کالای خریداری شده خود را به بیت کوین برای صاحب کالا ارسال و کالا را دریافت نمایید. این ساده ترین و اصلی ترین کار بیت کوین در بازار است؛ اما کاربردهای دیگری نیز برای آن قابل تصور است. علاوه بر خرید کالا شما می توانید برای نقل وانتقال پول نیز از بیت کوین استفاده نمایید. نحوه کار آن در نقل وانتقال پول به این صورت است که هر فرد می تواند معادل بیت کوین دریافت شده خود را از یک صرافی بیت کوین، به ریال یا یوان دریافت کند. البته این مورد می تواند باز با هزینه هایی مانند کارمزد مواجه باشد. یکی دیگر از جذابیت های آن که مانور زیادی توسط بسیاری از سایت ها روی آن داده می شود، سرمایه گذاری است.
اگر می خواهید بدانید که آیا واقعاً بیت کوین ارزش سرمایه گذاری را دارد، شما را به یک حساب کتاب ساده دعوت می کنیم. در سال ۲۰۱۰ ارزش هر بیت کوین در بازارهای جهانی ۲۵ سنت بود و شما برای خرید یک بیت کوین کامل باید ۲۵ سنت می پرداختید. حالا با گذشت ۱۰ سال از آن موقع ارزش بیت کوین با نوساناتی که دارد به ۱۱۰۰۰ دلار نیز رسیده است. اگر شما در این سال تنها یک میلیون تومان روی این ارز سرمایه گذاری می کردید، با حساب دلار حدود ۱۰۰۰ تومانیِ آن زمانی، در حال حاضر دارایی شما به ۴۴ میلیون دلار افزایش یافته بود؛ که با احتساب دلار حوالی ۱۵۰۰۰ تومانی امروز، این عدد به ۶۶۰ میلیارد تومان می رسید. سرتان سوت کشید نه! بیت کوین مانند هر شاخصه مالی که در طول تاریخ بشر وجود داشته دارای مزایا و معایبی است. البته مزایا و معایب هر چیزی را باید نسبت به یک شاخص بسنجیم. در ادامه مزایا و معایب بیت کوین را در مقایسه با سایر واحدهای مالی مانند پول و طلا بررسی می کنیم.
مزایای بیت کوین
۱- ناشناس بودن و حفظ حریم خصوصی افراد
شما می توانید در فرایند تراکنش های بیت کوینی تان بدون هیچ نشانی از خود، هر مبلغی و هر مقدار بیت کوینی را معامله نمایید. این ارز دیجیتال برای نقل وانتقال نیاز به هیچ آدرس، نشان، ایمیل و یا پاسپورت و کارت ملی ندارد. اگر هم در برخی مواقع چنین مدارکی از طرف برخی از صرافی ها و یا فروشنده ها درخواست می شود، تنها برای اعتمادسازی بین خود افراد است و هیچ ربطی به خود شبکه بیت کوین ندارد.
۲- خرید و فروش بدون کارمزد
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
شاید باور نکنید اما افراد زیادی در جهان هستند که تنها با کارمزد نقل وانتقالات پول و خریدوفروش سایر افراد از دستگاه های پوز درآمدهای هنگفتی به جیب زده اند. خریدوفروش در شبکه بیت کوین البته فعلاً هزینه ای روی دست شما باقی نخواهد گذاشت. کارمزد نقل وانتقال در این شبکه به قدری ناچیز است که اصلاً حتی قابل حساب وکتاب هم نیست؛ اما در آینده ای که استخراج بیت کوین به مرز ۲۱ میلیون واحد برسد، شاید این رویه تغییر نماید.
۳- بدون هیچ حسابرسی و مالیات
اگر شما در آزادترین کشورهای دنیا از نظر فرآیند مالی، حساب پس انداز نقدی داشته باشید، باز مجبور به پرداخت مالیات های هنگفت خواهید بود. این مالیات ها در خریدوفروش کالاها هم گریبان گیر شما هستند؛ اما نگهداری از بیت کوین هیچ مالیات و هزینه اضافی روی دست شما باقی نخواهد گذاشت. این مزیت بیت کوین بیشتر به این خاطر است که این ارز بدون هیچ ارتباطی با دولت های جهان بوده و هیچ حاکمیتی روی آن سوار نیست.
۴- نقل و انتقال های بین المللی با سرعت زیاد
برخلاف کارت های بانکی شما بری نقل وانتقال پول از طریق بیت کوین می توانید دقیقاً با شخص طرف حساب باشید که این امر باعث می شود سرعت این شبکه به اوج خود برسد.
۵- ایمنی و امنیت فوق العاده
امروزه اخبار و روایت های زیادی از هک شدن بیت کوین و حساب های مربوط به آن به گوش می رسد، اما همه این ها هیچ ربطی به نحوه کار بیت کوین و شبکه آن ندارد. اگر بخواهیم خیلی ساده و مختصر بگوییم، تقریباً هک کردن بیت کوین غیرممکن است. لایه های امنیتی قدرتمند و پیچیده باعث شده تا هک این شبکه نزدیک به محال باشد. البته شاید لازم باشد اگر همه دولت های دنیا با هزینه های چندین تریلیون دلاری برای این منظور اقدام کنند، کمی نگران باشیم.
۶- عدم متمرکز بودن
عدم متمرکز بودن به این معنی است که نحوه کار بیت کوین تحت نظر و حمایت هیچ دولت و سازمانی نیست و نیازی هم به آن ها ندارد. جالب است که امکان خاموش کردن همیشگی آن نیز میسر نمی باشد. بیایید این مزیت را با یک مثال ساده تر کنیم. فرض کنید شما در یک کشور خارجی قرار دارید و جیبتان پر از میلیاردها ریال سرمایه است. آیا کسی با این پول ها یک آدامس به شما خواهد فروخت؟ مسلماً خیر. حالا باید چه کنید؟ به یک صراف ایرانی یا صراف فعال در بازار مالی ایران و یا سفارت ایران مراجعه و واحد پول خود را تغییر دهید. این تنها راه حل است. حال اگر چنین افراد و اداراتی در دسترس نبودند چه کنیم؟ فکر می کنید چرا مردم جهان در شرایط های خطرناک و مشکوک به جنگ به دنبال تبدیل سرمایه های خود به طلا هستند و حتی دلار هم نمی تواند تضمینی برای حفظ سرمایه آن ها باشد؟
۷- شفافیت کامل
بیت کوین مانند حساب بانکی و یا دسته چک نیست که برای خریدوفروش بخواهید به کسی اعتماد داشته باشید. فرآیندهای مالی در نحوه کار بیت کوین همه کاملاً شفاف هستند. هر کسی با داشتن آدرس کیف پول شما می تواند میزان دارایی شما را بداند و شما هم قبل از هر اقدامی می توانید با یک آدرس ساده همه دارایی های فرد مقابل خود را از پشت یک گاوصندوق محکم شیشه ای تماشا کنید.
۸- امکان دسترسی ساده و راحت
اگر شما از ایران قصد باز کردن یک حساب بانکی در لندن را داشته باشید، چه کار باید بکنید؟ حتی در صورت نبودن هیچ گونه تحریم و موانع این چنینی این فرایند می تواند بسیار سخت و طولانی باشد؛ اما هر فردی به راحتی می تواند با خرید بیت کوین و داشتن یک کیف پول دیجیتال، حتی بدون کوچک ترین مدرک شناسایی در این شبکه حساب داشته باشد. این ها مهم ترین مزیت های شبکه مالی و سیستم کار بیت کوین بودند که با هم مرور کردیم. البته مزیت های دیگری نیز برای آن قابل تصور است که در درجه اهمیت پایین تری نسبت به موارد گفته شده قرار می گیرند.
معایب کار با بیت کوین
۱- دخالت احتمالی دولت ها
یکی از مزیت های بیت کوین عدم دخالت هیچ دولتی در فرآیند تراکنش ها و ارزش گذاری های آن است؛ اما برخی مواقع دولت ها می توانند به یک مانع تبدیل شوند. برای مثال در چند وقت اخیر دولت آمریکا به شدت از طریق صرافی های بیت کوین به دنبال افراد نقل وانتقال دهنده پول در این شبکه بوده است. از طرفی برخی دولت ها هم خریدوفروش بیت کوین را ممنوع اعلام نموده اند. البته هنوز دولت ایران عکس العملی برای ممنوعیت این شبکه مالی در کشور نداشته است.
۲- بدون پشتوانه مالی
نداشتن پشتوانه مالی و عدم حاکمیت پولی در سیستم کاری بیت کوین، هم می تواند یک مزیت بزرگ باشد و هم تبدیل به یک اشکال بارز در آن شود. ارزش فعلی این ارز دیجیتال روی میزان عرضه و تقاضا و اعتماد مردم به ارزش ذاتی آن برای سرمایه گذاری پایه گذاری شده است. اگر تنها یک نفر در دنیا ادعا ی هک کردن این شبکه را داشته باشد، در عرض چند دقیقه بیت کوین تمام ارزش خود را از دست خواهد داد.
۳- هیچ راهی برای برگرداندن بیت کوین از دست رفته شما وجود ندارد
این هم یکی از معایبی است که بسیاری از افراد و متخصصین برای نحوه کار بیت کوین برشمرده اند. در حساب های بانکی اگر شما رمز کارت خود را فراموش کرده و یا حتی آن را گم کنید، تنها با یک مراجعه ساده به بانک همه چیز به حالت عادی برمی گردد. اگر شما کیف پول دیجیتالی یا الکترونیکی خود را به هر دلیلی گم کنید، رمز شناسایی بیت کوین خود را فراموش نمایید و یا اشتباهاً بیت کوین خود را به یک آدرس اشتباهی بفرستید، هیچ راهی برای برگشت بیت کوین ازدست رفته وجود نخواهد داشت. زیرا اصلاً مرکزی برای رسیدگی به این وضعیت ها وجود ندارد. البته وجود چنین مرکزی با اصل و اساس نحوه کار بیت کوین نیز در تناقض است.
۴- محدودیت در تعداد تراکنش های هم زمان
اگر تعداد افرادی که در آن واحد برای نقل وانتقال بیت کوین اقدام می نمایند، به شدت افزایش یابد، این روند می توانند در شبکه همتای بیت کوین سرعت فرآیندهای مالی را به شدت کاهش دهد. نحوه انتقال بیت کوین به این صورت است که هر نقل وانتقالی باید توسط یک شبکه بزرگ جهانی تائید گردد. روند دریافت این تأییدیه در این شرایط می تواند ساعت ها به طول انجامد.
۵- جذابیت بیت کوین در بازار سیاه
یکی از جذابیت های نحوه کار بیت کوین برای کسانی که در حال انجام خریدوفروش های غیرقانونی و مواردی اعم از قاچاق هستند، این است که هیچ اثری از خود به جای نمی گذارند. این مزیت بزرگ بیت کوین تبدیل به یک ابزار راحت برای این افراد شده و این هم می تواند یکی دیگر از معایب و نواقص کار با بیت کوین باشد که هنوز راه حلی برای آن یافت نشده است.
۶- تغییر هزینه ها در فرآیندهای نقل و انتقال بیت کوین
همان طور که اشاره کردیم کل بیت کوین موجود در شبکه میزان مشخصی دارد. این میزان در حال حاضر ۲۱ میلیون واحد است. همچنین در شرایط فعلی کارمزد نقل وانتقال مالی در شبکه بیت کوین بسیار پایین است؛ اما این روند همیشگی نبوده و رو به فزونی است.
۷- نحوه کار بیت کوین خیلی هم ساده نیست
هرچند روند نقل وانتقال بیت کوین بسیار ساده و معمولی است اما این روند نیاز به پیش نیازهایی دارد. آشنایی با کامپیوتر و موبایل های هوشمند هرچند امری بدیهی در دنیای امروز است، اما هنوز هم بسیاری از افراد در جهان برای کار با یک دستگاه پوز و یا یک عابر بانک مشکلاتی عدیده دارند.
نحوه کار بیت کوین
در این بخش از مقاله می خواهیم روند کلی کار بیت کوین را برای کاربران بازگو کنیم. این روند می تواند نقطه شروع برای همه کسانی باشد که هنوز وارد چرخه های مالی در بیت کوین نشده اند.
۱- جمع آوری اطلاعات در مورد بیت کوین
در قدم اول و قبل از هرکاری شما باید اطلاعات خود را در این زمینه به میزان مناسبی افزایش دهید. خواندن مقالاتی مانند همین مقاله و مقاله کسب درآمد از بیت کوین می تواند شروع خوبی برای شما باشد. اما به صورت تخصصی تر باید بدانید که دقیقاً در یک نقل وانتقال بیت کوین چه اتفاقی رخ می دهد. از کجا می توان بیت کوین مطمئن خرید؟ از چه افرادی بیت کوین نخریم؟ ارزش بیت کوین در هرروز چقدر کم یا زیاد می شود؟ و غیره
۲- ساخت کیف پول بیت کوین
قدم بعدی برای کار با بیت کوین، ساخت یک کیف پول بیت کوین است. مانند همه پول های کاغذی که در یک حساب بانکی و یا کیف پول شما نگهداری می شوند، بیت کوین نیز نیاز به یک کیف پول برای نگهداری و امنیت دارد. کیف پول های بیت کوین هم به صورت الکترونیکی و نرم افزاری و هم به صورت فیزیکی در هاردهای ایمن موجود هستند که برخی از آن ها رایگان و برخی هم پولی هستند.
۳- به دست آوردن بیت کوین (استخراج / ماینینگ بیت کوین)
به دست آوردن بیت کوین به دو روش امکان پذیر است. یک روش آن، که به استخراج یا ماینینگ بیت کوین معروف است، نیاز به سیستم ها و دستگاه های مخصوصی دارد و که خرید و تهیه آن ها بسیار هزینه بر نیز می باشد. روش دوم هم خرید بیت کوین از دارندگان این ارز دیجیتال با پرداخت معادل ریالی یا دلاری آن است.
۴- خرج کردن بیت کوین
درنهایت شما برای کامل کردن اطلاعات خود درباره نحوه کار بیت کوین باید بدانید که آن را کجا و چگونه خرج کنید. در حال حاضر فروشگاه ها و مراکز معتبر بسیار زیادی در جهان امکان خرید اجناس خود را از طریق بیت کوین برای کاربران فراهم نموده اند. روش خرج کردن این ارز نیز مانند خریدوفروش معمولی که از سه مؤلفه پرداخت کننده، دریافت کننده و بانک تشکیل می شود، دارای سه مؤلفه اصلی فرستنده، گیرنده و تائید کننده بیت کوین است.
۵- آدرس های بیت کوینی
آدرس بیت کوینی درواقع یک آدرس از بلاک چین، سیستم رمزنگاری این ارز دیجیتال، است. به این معنی که این آدرس درواقع نشان دهنده بیت کوین در فضای مجازی اینترنت است. آدرس بیت کوینی مجموعه ای از حروف الفبا و اعداد است که به صورت تصادفی ساخته می شود. شما برای نقل وانتقال بیت کوین در شبکه آن به این آدرس ها نیاز خواهید داشت.
۶- زنجیره بلاک چین
زنجیره بلاک چین در یک تعریف ساده و قابل فهم درواقع سیستمی برای حفاظت و ذخیره داده ها از هر جنس و مدل است. تفاوت این زنجیره با سیستم های معمولی ذخیره داده در این است که به هیچ وجه راهی برای تخریب داده ها و از بین بردن آن ها وجود ندارد. درواقع تنها راه برای حذف اطلاعات و داده های موجود در بلاک چین که بیت کوین نیز از این زنجیره استفاده می نماید، نابودی تمامی اینترنت و برق در جهان است. چیزی شبیه به پایان دنیا!
۷- بلاک
هر تراکنش و نقل و انتقال در سیستم کاری بیت کوین تشکیل دهنده یک بلاک است. بلاک ها پس از تشکیل وارد سیستم کلی بیت کوین شده و مستقیماً در بلاک چین قرار نمی گیرند. به این حالت استخر تراکنش ها نیز گفته می شود. بلاک چین هم مجموعه ای از تراکنش ها است که در آن هر تراکنش به تراکنش قبلی مربوط است و این زنجیره به صورت کلی تشکیل دهنده زنجیره بلاک چین می باشد. حالا وظیفه یک ماینر حل یک مسئله ریاضی برای پیدا کردن بلاک بعدی در میان استخر تراکنش ها و قرار دادن آن به عنوان زنجیره جدید در بلاک چین است. این روند منجر به ایمن شدن شبکه می شود. دقیقاً کارمزد و دستمزد بلاک چین ها هم به همین دلیل به آن ها پرداخت می گردد.
۸- تراکنش ها در بیت کوین
هر نقل وانتقال در شبکه بیت کوین یک تراکنش محسوب می شود. این تراکنش ها در زنجیره بلاک چین کاملاً مشخص و قابل ردیابی است. به این صورت که سابقه یک بیت کوین از زمانی که ساخته شده و تا اکنون که طی یک تراکنش انتقال می یابد، در بلاک چین به ثبت می رسد. یک تراکنش در بیت کوین حاوی سه مؤلفه اصلی است. ورودی که آدرس فرستنده بیت کوین را مشخص می نماید، مبلغ که میزان بیت کوین ارسالی را تعیین می کند و یک خروجی که آدرس فرد گیرنده در آن مشخص می شود.
۹- کلید خصوصی و عمومی در روند کار بیت کوین
کلید خصوصی یک عبارت رمزنگاری شده تصادفی ۲۵۶ بیتی است. این کلید درواقع مشخص کننده دارایی های بیت کوین شما در فضای مجازی خواهد بود که برای شما ساخته می شود. امنیت و ایمنی ساخت آن فوق العاده بالا است. این کلید مالکیت تراکنش های بیت کوین را مشخص می نماید. کلید عمومی نیز از طریق کلید خصوصی ساخته شده و برای نقل وانتقال بیت کوین در شبکه به آدرس های دیگران استفاده می شود.
۱۰- تأمین امنیت در نحوه کار بیت کوین با استفاده از بلاک چین و رمزنگاری
هر بلاک پس از ورود به زنجیره بلاک چین صاحب یک هش اختصاصی می شود. هش بلاک ها در این زنجیره به صورت زنجیروار به هم مربوط هستند. درواقع از روی هش بلاک قبلی است که یک بلاک جدید تشکیل می شود. حالا تصور کنید که کسی قصد هک این سیستم و تغییر نام یکی از تراکنش ها را به نام خود داشته باشد. بر فرض اینکه این شخص قدرت هک یک بلاک و تراکنش که فوق العاده مشکل است را هم داشته باشد، باز هم موفق به این کار نخواهد شد. زیرا تاریخچه تراکنش ها در بلاک چین ثبت شده و قابل ردیابی است. در این حال این فرد برای کامل کردن کار خود حتماً باید هش بلاک قبلی را نیز تغییر دهد. این زنجیره به همین صورت ادامه خواهد داشت. برای چنین کاری به میلیون ها سال زمان و هزینه ای برابر با تمام ذخایر پولی جهان نیاز خواهید داشت.
۱۱- امضای دیجیتال در بیت کوین
امضای دیجیتال در سیستم کاری بیت کوین درواقع یک مرحله از امینت سنجی تراکنش ها در این شبکه است. به این طریق که شما هم زمان وقتی بیت کوینی برای یک فرد ارسال می نمایید، هم زمان با ارسال آدرس، یک امضای دیجیتال نیز در شبکه قرار می دهید. این امضا سه کاربرد و ویژگی دارد. اول اینکه از کلید خصوصی شما ساخته شده و شما نمی توانید این امضا را انکار کنید. در ثانی شخص گیرنده با دیدن این امضا و تراکنش می تواند به صحت معامله پی ببرد. در آخر هم امکان تغییر این امضا و یا اختلال در آن غیرممکن است.
۱۲- موجودی حساب ها در بیت کوین و روش نگهداری آن ها
برای نگهداری و برداشت از موجودی حساب ها در شبکه بیت کوین نیاز به یک کیف پول بیت کوین خواهید داشت.
۱۳- روش ایجاد انگیزه در ماینرها برای استخراج بیت کوین
کسب درآمد بزرگ ترین انگیزه برای ماینرها در استخراج بیت کوین است. این افراد با کمک به بالاتر رفتن امنیت شبکه ی بلاک چین بیت کوین، میزان مشخصی بیت کوین را صاحب می شوند که دستمزد آن ها برای چنین فرآیندی است. البته هر تراکنش کارمزدهای اندکی هم دارد که می تواند در آینده که کار استخراج بیت کوین به پایان نرسید، تبدیل به انگیزه ی مضاعف برای فعالیت آن ها در شبکه باشد.
ماینینگ چیست و چه کاربردی دارد؟
هر تراکنشی در سیستم کاری بیت کوین برای تائید نیاز به یک ماینر دارد. ماینرها در سرتاسر جهان با تطبیق بلاک ها در بلاک چین مشغول چیدن این زنجیره هستند. حال بعد از هر بلاکی که در این زنجیره چیده می شود، مقداری بیت کوین استخراج می شود که این مقدار بین ماینینگ کنندگان آن بلاک تقسیم می شود. درواقع ماینینگ روشی است که هم باعث بالا رفتن امنیت شبکه می شود و هم برای خود ماینر درآمدزا خواهد بود.
مقایسه استفاده از بیت کوین با پول واقعی
هرچند نحوه کار بیت کوین و بلاک چین، با وجود امنیت بالایشان، دارای مزایا و معایبی نیز هستند؛ اما مقایسه آن با تجارت از طریق پول واقعی آن را هیجان انگیزتر می نماید. اگر درست و دقیق به پول واقعی خود نگاه کنید، متوجه خواهید شد که هم اکثر معایب موجود در نحوه کار بیت کوین در آن وجود دارد و هم عیب هایی در آن است که منطق استفاده از آن را نیز زیر سؤال می برد. برای مثال اگر شما تمام پول های ۷۰ سال پیش ایران را در اختیار داشته باشید، به جهت تغییر واحد پولی هیچ ارزش مادی برای شما نخواهد داشت. این قضیه اما برای بیت کوین قابل تصور نخواهد بود. در زیر چند مقایسه ساده از این دو ارزش مادی برای انسان ها را با هم مرور می کنیم. گرچه امکان خرج کردن بیت کوین در تمام نقاط جهاین میسر است؛ اما پول واقعی نیز برای این کار نیاز به فرایند خاصی دارد که در برخی موارد ممکن است با مشکلاتی روبرو باشد. خرید و فروش با بیت کوین هنوز همه گیر نشده و بسیاری از فروشنده ها در قبال کالای خود چنین ارزشی را از شما قبول نمی کنند. برای ذخیره پول نیاز به یک بانک و حساب بانکی دارید. مسلماً خدمات بانکی و دسترسی های شما محدود خواهد بود. برای مثال احتمالاً یک میزان مبلغ مشخصی امکان ردوبدل شدن در روز را دارد اما بیت کوین بدون نیاز به چنین فرایندی همیشه در اختیار شما است.