بررسی 6 سناریو خوش بینانه آینده بیت کوین

افراد بسیاری علاقه مند به دانستن سرنوشت بیت کوین هستند. مسئله موردنظر این است که ماهیت بیت کوین دارای ابهامات فراوانی است. همین امر پیش بینی آینده این رمز ارز را دشوار می کند. از طرفی همین بلاتکلیفی برای نگاه های تیزبین فعال در این حوزه، جذاب است. شاید سناریوهایی که عنوان می شود از دید بسیاری از افراد غیرممکن یا خنده دار به نظر برسد ولی بررسی آن چندان بی فایده هم نخواهد بود. در این مقاله قرار است به بررسی 6 سناریو خوش بینانه آینده بیت کوین بپردازیم.

فهرست []

    سناریوهای پیش رو غالباً تا 10 سال آتی را در نظر گرفتند. این بازه ی زمانی نه خیلی دور است که نشود آن را تصور کرد، نه آن قدر نزدیک است که پیش بینی آن به راحتی صورت گیرد و نتیجه بدیهی به ما بدهد.

    به عقیده آندریاس آنتونوپولوس (Andreas Antonopoulos)، سفیر بلامنازع بیت کوین، هیچ استفاده مشخص و قطعی برای بیت کوین وجود نخواهد داشت. بیشتر فرضیات آن را به عنوان واسطه مبادله، واحد پولی عنوان می کنند. با توجه به کشورهای مختلف و قوانین حاکم بر آن ها، نحوه استفاده از بیت کوین متفاوت خواهد بود.

    نکته ی دیگر آن است که هرچه این رمز ارز جامعیت بیشتری پیدا کند و در دنیا توسط افراد بیشتری موردپذیرش قرار گیرد، کاربردهای آن نیز متنوع تر خواهد بود؛ بنابراین هیچ سناریویی دیگری را نقض یا نفی نمی کند و همگی می توانند درست باشند.

    بهتر است از این دید به قضیه نگاه کنیم که دنیای بیت کوین بی اندازه بزرگ و شگفت انگیز است. پس می تواند روزبه روز شگفتی های بیشتری بیافریند.

    نکته بعدی آن است که فرضیات باید بی طرفانه عنوان شوند و نباید سود و زیان افراد در آن دخیل باشد و صرفاً به واقعیات اشاره شود.

    سناریوی اول: بیت کوین به عنوان یک طلای دیجیتال شناخته شده و پیشرفت می کند.

    در نگاه اول اثر این سناریو خوش بینانه بیت کوین، رشد قیمتی آن است. شاید این سناریو ساده به نظر برسد و خیلی از افراد به آن اشاره کرده باشند، ولی می تواند از احتمالات قوی بیت کوین باشد.

    پیتر مک کورمک (Peter McCormack) در این خصوص، به قطعی بودن این سناریو صحه گذاشته است. به عقیده وی، شهرت بیت کوین می تواند ارزش ان را افزایش دهد. ارزش بازار بیت کوین از ارزش بازار طلا نیز فراتر خواهد رفت و رقیب اصلی طلا در دنیا خواهد شد.

    همان طور که در مقطع فعلی، تورم دامن گیر بسیاری از کشورها به ویژه جهان سوم است، بیت کوین می تواند فرشته نجاتی در این زمینه باشد و قدرت خرید افراد را افزایش دهد.

    الکس گلدشتاین (Alex Gladstein)، مدیر ارشد استراتژی بنیاد حقوق بشر، از افزایش حساب های بیت کوین تا 10 سال آتی سخن می گوید و معتقد است تعداد حساب ها بیش از 1 میلیارد خواهد شد. در این صورت می توان بیت کوین را به عنوان یک واسطه مالی یا واحد پولی تعریف کرد.

    سناریوی دوم: بیت کوین پول ذخیره اینترنتی می شود.

    تصور اینکه روزی رمز ارز بتواند، در حساب افراد ذخیره شود و منبع مالی باشد، برای برخی افراد دشوار است. اگر اکنون می توانیم با کارت های بانکی خود خرید اینترنتی انجام دهیم و از ذخیره مالی خود در حساب بانکی خود استفاده کنیم، در آینده نیز می توانیم این وظیفه را به رمز ارز منتقل کنیم.

    به عبارتی رمز رمز می تواند پول ذخیره شده شما در کیف پول الکترونیکی باشد و به سادگی در مخارج خود از آن استفاده کنید.

    مهم ترین مشخصه، معاملات اینترنتی، آسان و سریع بودن تراکنش ها است. بیت کوین نیز می تواند در این محیط جایی برای خود پیدا کند.

    آنتونی پومپلیانو (Anthony Pompliano) یا پومپ (Pomp) که در محافل کریپتویی بسیار مشهور است می گوید:

    فرقی ندارد شما در هنگام خرید از چه ارزی استفاده می کنید. بیت کوین می تواند جایگزین هر ارز دیگری شود؛ بنابراین بیت کوین می تواند به ارز اینترنت تبدیل شود. با استفاده از بیت کوین، امکان تجارت در میان مرزهای جغرافیایی مختلف همراه می شود و افراد زیادی به یکدیگر مرتبط می شوند.

    سناریوی سوم: این ارز دیجیتال برای خرید فنجان قهوه هم استفاده می شود.

    به عبارت بهتر، شما با بیت کوین می توانید خریدهای روزمره خود را انجام دهید و دیگر نیازی به پول های کاغذی ندارید.

    برخی بر این باور هستند که برای رخ دادن این واقعیت، نخست باید بیت کوین به عنوان طلای دیجیتال پذیرفته شود. ولی بهتر است بدانیم که در حال حاضر در بسیاری از کشورها، بیت کوین به عنوان واسطه مبادله در پرداخت ها مورداستفاده است؛ بنابراین این سناریو صرفاً به فراگیر شدن بیت کوین در همه کشورها اشاره می کند. درواقع کشورهایی که جایگاه ضعیف تری در حوزه رمز ارزها دارند، مجبور خواهند شد تا خود را با همه گیر شدن بیت کوین تطابق دهند.

    این موضوع دقیقاً مترادف با فرضیه خالق بیت کوین، ساتوشی ناکاموتو، است که عنوان کرد در آینده، یک «سیستم پول الکترونیک همتا به همتا» (عنوان وایت پیپر بیت کوین) خواهیم داشت.

    بهتر است از بعد دیگری به این سناریو نگاه کنیم. در ده سال آتی، قطعاً هزینه تراکنش برای ارسال بیت کوین (روی لایه بلاک چین اصلی) احتمالاً بسیار زیاد خواهد بود؛ زیرا در غیر این صورت ماینرها انگیزه ای برای ادامه استخراج نخواهند داشت؛ زیرا باگذشت زمان، رویدادهای هاوینگ پاداش بلاک را کاهش می دهند تا درنهایت در سال ۲۱۴۰، هنگامی که فرایند استخراج به اتمام می رسد، پاداش بلاک نیز به صفر برسد؛ بنابراین تا 10 سال آینده، استفاده از بلاک چین اصلی بسیار پرهزینه خواهد بود.

    نکته موردتوجه دیگر آن است که تا 10 سال آتی، امکان کنترل نوسانات قیمت بیت کوین وجود دارد. در این صورت نمی توان به آن به عنوان پول نگاه کرد و خریدهای مختلف با آن انجام داد. مدیر اجرایی سابق گلدمن ساکس (Goldman Sachs) این مسئله را مانعی اساسی در مقابل خرج کردن بیت کوین می داند.

    سناریوی چهارم: بیت کوین باعث افزایش سرعت تراکنش ها و پیشرفت دیفای می شود.

    در آینده بیت کوین از مسیر فناوری های جدیدی دچار تحول خواهد شد. شاید شما ندانید که فایل های خود را با چه فناوری از طریق شبکه های اجتماعی برای دوستان خود ارسال می کنید. پولی که مبتنی بر بیت کوین باشد نیز به همین شکل کار خواهد کرد.

    بیت کوین می تواند پروتكل پشتیبانی کنندۀ تراکنش ها در اینترنت باشد. اینکه تراکنش ها برای پرداخت بین المللی هستند یا درون برنامه ای فرقی ندارد. مهم این است که بستر موجود برای بیت کوین نیز یکسان است.

    به عبارت دیگر، بیت کوین می تواند در بزرگ ترین و کوچک ترین تراکنش ها حائز اهمیت باشد.

    بیت کوین به عنوان پول دیجیتالی ممکن است عملکردی شبیه به استراتژی سرمایه گذاری «هالتر» داشته باشد. استراتژی سرمایه گذاری هالتر به نوعی از سرمایه گذاری گفته می شود که در آن سبد سهام ترکیبی از دارایی های بسیار ایمن و دارایی هایی با نوسانات شدید باشد و نه دارایی هایی که در وسط این دو شکل افراط و تفریطی قرارگرفته اند.

    به عبارتی اگر قرار است مبلغ ناچیزی را به نقطه ای از دنیا ارسال کنید، ارزان ترین راه برای شما بیت کوین خواهد بود. در این صورت می تواند صرفه جویی مطلوبی در هزینه های خود داشته باشید. بیت کوین می تواند در دو بخش بسیار درخشان باشد: در کلان ترین و در خُردترین تراکنش ها.

    در آینده که شاهد انجام پرداخت های خُرد با بیت کوین و شگفتی های امور مالی غیرمتمرکز هستیم، تراکنش های روزمره احتمالاً خودکار خواهند بود و پول به راحتی جریان می یابد. شاید روزی فرارسد که شما در پایان هرروز یا هر ساعت حقوق خود را دریافت کنید و نیازی نباشد تا پایان ماه صبر کنید.

    سناریوی پنجم: بیت کوین ارز سنتی را دچار فروپاشی می کند.

    یکی از فرضیات این است که در طی در ده سال آتی، با همه گیر شدن بیت کوین، ارز فیات یا ارز هر کشور دیگری از بین خواهد رفت.

    گرچه این فرضیه به عقیده طرفداران سرسخت بیت کوین نیز کمی بعید و تخیلی است ولی می توان آن را در میان 6 سناریو خوش بینانه بیت کوین رده بندی کرد.

    جیسون ویلیامز (Jason Williams) که یکی از مدافعان سرسخت بیت کوین است معتقد است تا سال 2030 بیت کوین به 5 میلیون دلار می رسد؛ اما احتمال اینکه جایگزین سایر ارزها شود بعید است؛ زیرا دولت ها همیشه می توانند اوراق منتشر کنند و ارزهای فیات کاربردهای خود را حفظ خواهند کرد.

    ولی می توان اطمینان داشت که با افزایش شهرت بیت کوین، توانایی دولت ها در کنترل جهان کمتر خواهد شد

    سناریوی ششم: ارز دیجیتال بیت کوین کمیاب شده و قیمت آن افزایش قابل توجهی پیدا می کند.

    بیت کوین دارای محدودیت ۲۱ میلیون واحدی است و همین مسئله، می توان باعث رشد بیشتر قیمت آن در آینده شود. از طرفی، از این تعداد حدود چهار میلیون کوین برای همیشه از بین خواهد رفت. در صدسال آینده، تعداد بیت کوین ها در بهترین حالت 17 میلیون کوین خواهد بود.

    با همه گیر شدن بیت کوین، افراد بیشتری خواهان خرید و استخراج آن خواهند بود. هم چنین، هاوینگ های موفق بیت کوین هم پاداش ماینرها برای تائید تراکنش ها را تا حدودی کاهش خواهد داد. همین امر به رشد بیشتر قیمت بیت کوین دامن خواهد زد.

    البته که تعدادی از افراد نیز بیت کوین خود را نگهداری خواهند کرد. با تحقق این سناریو، بیت کوین مانند یک نوع سهام شناخته خواهد شد.