مزایای سرمایه گذاری در بورس شامل چه مواردی می باشد؟

بی شک یکی از انتخاب های مهم هر سرمایه گذار، انتخاب بازار مناسب برای سرمایه گذاری است. این بازار با توجه به ریسک پذیری فرد، میزان سرمایه و دانش و مهارت فرد، متفاوت است. در میان بازارهای موازی موجود، یکی از انتخاب های جذاب برای سرمایه گذاری، بورس است. ورود به بازار طلا و ارز با توجه به ماهیت پر ریسک و مبهم آن و نوسانات بالا، برای همه افراد جذابیت ندارد. بازار مسکن نیز به واسطه مشکلات نقد شوندگی و دیر بازده بودن، در گزینه های اول مزایای سرمایه گذاری در بورس قرار نمی گیرد. درمطلب پیش رو، قصد داریم به مزایای سرمایه گذاری در بورس بپردازیم.

۱- کسب سود

مزایای سرمایه گذاری در بورس چیست؟

مهم ترین هدف افراد از ورود به بازار بورس کسب سود است. سود موردنظر از دو محل می تواند حاصل شود. هرگاه سهمی با افزایش قیمت همراه شود، سهامداران از محل اختلاف قیمت خرید و قیمت جدید سود کسب می کنند. نوع دیگری از سود، سود نقدی است که در صورت نگهداری سهم تا برگزاری مجمع سالانه به سهامداران تعلق می گیرد. مجموع این دو بازده، بازده کل سهم را تشکیل می دهد. از آنجایی که بازار سهام، توام با ریسک است و نمی توان تغییرات قیمت را به صورت دقیق پیش بینی کرد، میزان بازده موردنظر به طور دقیق، قابل محاسبه نیست. از آنجایی که بازار بورس پتانسیل بسیاری برای کسب سود دارد و برای بسیاری از افراد جذاب است.

۲- حمایت و شفافیت قانونی

کلیه فعالیت سهامداران و تغییرات ایجادشده در بازار بورس، زیر نظر سازمان بورس انجام می شود. معاملات غیرقانونی و خارج از چارچوب سازمان، انجام نمی شود. بورس بازاری قانونی است، بنابراین کلیه افرادی که در بورس سرمایه گذاری می کنند، از حمایت قانونی برخوردار هستند که یکی از مزایای سرمایه گذاری در بورس به حساب می آید.

۳- حفظ سرمایه در مقابل تورم

مزایای سرمایه گذاری در بورس چیست؟

با رشد نرخ تورم، پول کشور در معرض کاهش ارزش قرار می گیرد. اگر افراد نقدینگی خود را در بازار مناسب سرمایه گذاری کنند می توانند این کاهش ارزش را پوشش دهند. بازارسرمایه این هدف را می تواند به خوبی محقق کند. با سرمایه گذاری در بازار بورس، ارزش دارایی فرد در مقابل تورم حفظ می شود. زیرا با گذر زمان، دارایی های شرکت نیز مشمول تورم شده و ارزش آن افزوده می شود درنتیجه ارزش سهام شرکت افزایش می یابد.

۴- سهولت نقد شوندگی

یکی از مهم ترین مزایای بورس نسبت به بازارهای موازی، سهولت نقد شوندگی است. اگر شما سرمایه ای داشته باشید و آن را وارد بازار مسکن کنید یا کسب و کاری راه بیاندازید، مدتی طول می کشد تا بتوانید سرمایه اولیه خود را بدست آورید و نقد کنید. اما در بازارسرمایه به راحتی می توانید سهام خود را بفروشید و پول خود را به حساب بازگردانید. زمان لازم برای برگشت پول به حساب بانکی شما، حداکثر دو روز کاری است. محدودیت هایی که ممکن است درفروش سهام وجود داشته باشد، توقف یا تعلیق نماد است. به جز این موارد شما قادرید توانید در کوتاه ترین زمان ممکن سهام خود را نقد کنید.

۵- عدم وجود محدودیت برای میزان سرمایه گذاری

برای ورود به بازار سهام نیاز به سرمایه بالا نیست. شما با حداقل سرمایه ۱۰۰ هزار تومان می توانید معاملات خود را آغاز کنید. بنابراین شما می توانید، سرمایه گذاری در بورس را با مبالغ کم آغاز کنید. این در حالی است که شما برای شروع یک کسب و کار، غالباً نیاز به سرمایه، ابزار یا وسایل کار دارید. یا برای ورود به بازارهای دیگر، مبالغ بالاتری را باید مدنظر داشته باشید.

۶- مشارکت در اداره شرکت

مزایای سرمایه گذاری در بورس چیست؟

اگر بخواهید شرکت تأسیس کنید و صاحب آن باشید و از مزایای آن بهره ببرید، قطعاً لازم است امور اداری و قانونی زیادی را پشت سر بگذارید. مضافاً بر اینکه سرمایه کافی برای تشکیل شرکت لازم دارید. بورس سهامداری و مالکیت شرکت را از طریق خرید سهام، امکان پذیر کرده است.سهامداران به نسبت سهام خود، مالک شرکت محسوب می شوند، بنابراین می توانند به همان اندازه، در تصمیم گیری درخصوص نحوه اداره شرکت، انتخاب مدیران و… مشارکت نمایند. هرچه شما سهم بیشتری در شرکت داشته باشید، حق رأی و تصمیم گیری شما بیشتر است. به مرورزمان و افزایش سهم خود در شرکت، می توانید خود را به کرسی های مدیریتی شرکت نزدیک کنید. یک شخص عادی با سرمایه محدود نمی تواند شرکت بزرگ تأسیس کند ولی می تواند با خرید سهام یک شرکت بزرگ در تصمیم گیری و سودآوری آن شرکت، سهیم شود.

وبینار پیشنهادی
از صفر تا ترید به سبک نخبگان
از صفر تا ترید به سبک نخبگان

چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18

ثبت نام وبینار

۷- بهره گیری از معافیت مالیاتی

مالیات جز معیارهایی است که در صورت های مالی اهمیت ویژه ای دارد. نقش این عامل در هزینه های شرکت و تأثیر بر کاهش سود، بر کسی پوشیده نیست. خوشبختانه قانون معافیت مالیاتی، شرکت ها را جهت الحاق به بازار بورس تشویق می کند. به عبارت دیگر، سود حاصل از مزایای سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار در بسیاری از کشورها از مالیات معاف و یا مشمول تخفیف مالیاتی است. همچنین شرکت های پذیرفته شده در بورس نیز از مزایای معافیت درصد مالیاتی استفاده می نمایند.

۸- تنوع بازه زمانی سرمایه گذاری

بورس به لحاظ بازه زمانی سرمایه گذاری متنوع است و یکی از مزایای سرمایه گذاری در بورس این است که هر سرمایه گذار با هر دید زمانی می تواند به آن ورود کند. عده ای به قصد سرمایه گذاری کوتاه مدت و کسب سودهای دوره ای وارد بازار می شوند. آن ها می توانند با خرید سهام های مدنظر خود که در بازه ی زمانی کوتاه موردتوجه هستند، به کسب درامد بپردازند. سهامداران میان مدتی وقت و مهارت بیشتری برای انتخاب سهام خود بکار می گیرند و با نگهداری سهم در بازه ی زمانی حداقل ۶ ماهه می توانند کسب سود کنند. درنهایت عده ای قصد دارند پول خود را برای مدت طولانی در بورس، سرمایه گذاری کنند. افق بلندمدت و صبوری این سهامداران، می تواند بازده مطلوبی برای آنان رقم بزند.

۹- سهولت سرمایه گذاری

راه های مختلفی جهت معامله در بورس وجود دارد. معاملات حضوری، معاملات تلفنی، سپردن سرمایه به مدیران پورتفو، و معاملات اینترنتی توسط شخص سرمایه گذار ازجمله راه هایی است که شما می توانید در بازار بورس حضورداشته باشید. شما با مراجعه به کارگزاری های بورس و انجام مراحل لازم که وقت چندانی نمی گیرد کد بورسی دریافت کنید و به راحتی وارد این بازار شوید. ساده ترین راه برای سرمایه گذاری، استفاده از سامانه های معاملاتی به صورت اینترنتی است. این بازار نیاز به سرمایه سنگین یا فرآیند پیچیده ای برای ورود نیست و با فراگیری مهارت لازم می توان در این بازار موفق شد و به سرمایه گذاری سودآور دست یافت.

۱۰- جذب سرمایه ها در صنایع کارآمد

مزایای سرمایه گذاری در بورس چیست؟

صاحبان سرمایه حداکثر تلاش خود را می کنند که سرمایه های خود را به سوی شرکت هایی هدایت کنند که کارایی بهتری دارند و فعالیت آن ها در رابطه با صنایع شکوفاتر و سودآورتر باشد. همین امر باعث پیشرفت شرکت هایی می شود که فعالیت مناسب تر و مدیریت بهتری دارند و عاملی برای تشویق شرکت ها می گردد تا برای جذب بیشتر سرمایه ها بهتر عمل کنند. بازار بورس این امکان را فراهم می آورد، سرمایه ها به سمت صنایع موردنظر هدایت شوند. هرچه ارزش گذاری شرکت ها دقیق تر و افراد موجود در بازار حرفه ای تر باشند، امکان هدایت سرمایه ها به سمت صنایع هدف و افزایش توسعه بیشتر است.

۱۱- کشف صحیح قیمت

از آنجایی که بازار بورس شباهت زیادی به بازار رقابت کامل دارد، قیمت سهام با توجه به عرضه و تقاضای آن در بازار شکل می گیرد. حضور تعداد زیاد خریداران و فروشندگان به شکل گیری این بازار کمک می کند. کشف قیمت در این حالت با تصمیم نه یک شخص و به صورت دستوری بلکه توسط خریداران و فروشندگان تعیین می گردد.

مزایای سرمایه گذاری در بورس و یا بازار سرمایه را از دید کلان نیز می توان طبقه بندی کرد:

  • بورس به مثابه یکی از مراکز انباشت سرمایه و مامن سرمایه گذاری، نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصادی دارد. جمع آوری پس اندازهای خرد و به کارگیری آن در تولید و تامین مالی، می تواند نقش واسطه ای بورس را پررنگ کند. با به کارگیری پس اندازهای کم حجم و راکد و سرمایه گذاری در شرکت ها، زمینه رشد اقتصادی فراهم می شود.
  • دولت در شرایط تورمی به منظور کنترل تورم، می تواند اقدام به انتشار اوراق مشارکت نماید. دولت سیاست انقباضی خود را از طریق فروش این اوراق و جمع آوری نقدینگی از جامعه اعمال و تورم را کنترل می کند.
  • بازارسرمایه، با ایجاد مشارکت عمومی آحاد جامعه به توسعه فرهنگ سرمایه گذاری کمک می کند. خرید و فروش سهام شرکت ها، به افزایش سرعت گردش پول و درجه نقد شوندگی ثروت در سطح جامعه کمک می کند.
  • با هدایت مناسب سرمایه ها به شرکت های توسعه محور، توزیع ثروت و تعادل اقتصادی افزایش می یابد.
  • بازار سرمایه با گسترش مالکیت عمومی و مشارکت سهامداری، توزیع ثروت را عادلانه تر می کند.
  • بورس به عنوان بازار رقابت کامل می تواند معرفی گردد و ویژگی های تعداد زیاد مشارکت کنندگان، آزادی ورود و خروج خریداران و فروشندگان، شفافیت اطلاعاتی و تخصیص بهینه منبع را داشته باشد.