آموزش کامل ساخت و فروش NFT ها

یک توکن اساساً یک گواهی اعتبار است که در یک بلاک چین غیرمتمرکز ذخیره می شود و امکان ردیابی و دسترسی به دارایی های دیجیتال را برای همه فراهم می کند؛ درنتیجه می توان گفت توکن NFT یک ارز مجازی منحصربه فرد است که معمولاً نماینده آثار هنری، نقاشی، ویدئو، موسیقی، آیتم های کلکسیونی در بازی های ویدئویی یا هر نوع محصول دیجیتال خلاقانه دیگر به شمار می رود.

فهرست []

    واژه NFT مخفف عبارت Non-fungible Token، به معنای توکن غیرمثلی یا توکن غیرقابل تعویض است. این واژه به این معناست که NFT یک فایل دیجیتالی منحصربه فرد است که هیچ فایل دیگری در دنیا مانند آن وجود ندارد. درحقیقت مشابه این دسته از توکن ها را نمی توان ساخت، قابل ویرایش نیست و امکان حذف آن ها نیز وجود ندارد؛ البته ساخت NFT ها در نمونه های مختلف معمولی تا بسیار نایاب صورت گرفته است.

    علاوه بر این، از زمانی که NFT ها در ابتدای سال ۲۰۲۱ رونق گرفتند، در حال حاضر همه در حال خرید و فروش این دسته از توکن ها در سراسر دنیا هستند، ولی چطور می توان یک اثر واقعی را به NFT تبدیل کرد و چطور می توان آن را به فروش رساند؟ آیا این کار فرایندی پیچیده و دشوار است؟ آیا جهت ساخت یک NFT به دانش کدنویسی نیاز خواهیم داشت؟

    به صورت خلاصه، مراحل انجام چنین کاری بسیار آسان است؛ از این رو در این مطلب قصد داریم به این مطالب پرداخته، پاسخ پرسش های فوق را مطرح کرده و چند مورد از برترین بازارهای فروش NFT را معرفی کنیم.

    آشنایی با مفهوم هنر رمزنگاری

    اساساً هنر را می توان رایج ترین کاربرد NFT ها دانست؛ البته به هیچ وجه جای تعجب نیست که هنر رمزنگاری در قالب NFT ها، تنها در چند وقت اخیر است که از محبوبیت بالایی برخوردار شده است. درحقیقت این واقعیت که فناوری نوینی مانند بلاک چین توانسته شرایطی را ایجاد کند که به واسطه آن هنرمندان این قابلیت را داشته باشند تا از طریق آثار هنری خود (مثل نقاشی ها)، ده ها میلیون دلار درآمد کسب درآمد کرده و بسیاری از افراد خلاق را به سمت خود جذب کنند.

    علاوه بر این، حراجی های پرحاشیه NFT آثار هنری دیجیتال توانسته اند میزان قابل توجهی از توجه ها را به سمت خود جلب کنند. در سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۱)، گران ترین NFT تاریخ با نام مرج (Merge) به وسیله یکی از هنرمندان دیجیتال با نام هنری پک (PAK) و با قیمتی در حدود ۹۱٫۸ میلیون دلار به فروش رفت.

    از طرفی، در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰) نیز، مجموعه NFT Everydays: First 5000 Days، به وسیله هنرمند شناخته شده به نام مایک وینکلمن (Mike Winkelmann) که با نام هنری بیپل (Beeple) شناخته می شود، با قیمت بسیار گزافی در حدود ۶۹٫۳ میلیون دلار به فروش رفت.

    اساساً هنر رمزنگاری با آثار هنری منحصربه فردی ارتباط دارد که به وسیله هنرمندان مشهور خلق شده و در حراج هایی در بازارهایی فروخته می شود که نه تنها شامل پلتفرم های محبوب NFT، بلکه حراجی های سنتی مثل ساتبیز (Sotheby’s) و کریستیز (Christie’s) نیز می شوند. با وجود این، اغلب آثار هنری در عرصه ارزهای دیجیتال، به وسیله استعدادهای ناشناخته نسل فعلی هستند که ایجاد می شوند.

    با این حال تعدادی از مجموعه های NFT مثل مجموعه قدیمی و شناخته شده CryptoPunks یا مجموعه محبوب و جدید Bored Ape Yacht Club، نمونه هایی از این آثار به حساب می آیند. درواقع این نوع آثار به طور معمول به کمک سیستم های خودگردان گوناگون ایجاد می شوند. همچنین تصاویر موجود در این مجموعه های معروف نیز با گردآوری مجموعه ای از تصاویر ساده (در ترکیب های گوناگون) ایجاد می شوند.

    چطور می توانیم اثر هنری خود را به NFT تبدیل کنیم؟

    اگر در حال حاضر برای شما نیز این سؤال مطرح شده که آیا لزوماً نیازی است اثر هنری خود را به NFT تبدیل کنیم یا نه، پاسخ کاملاً واضح است: بله. درحقیقت فرایند ساخت NFT نه چندان پیچیده و نه پرهزینه و نه آن چنان از نظر فنی دشوار است؛ از این رو تنها چیزی که برای انجام این کار نیاز است، مهارت های خلاقانه و البته یک رایانه شخصی است. جدا از این، پیش از هر چیز باید بدانید فرایند فروختن NFT ها نیز آن طور که شاید تصور کنید نیست؛ یعنی حتی اگر این کار را با موفقیت انجام دهید و از آثار شما استقبال بالایی نیز صورت بگیرد و بتوانید چندین اثر خود را به چند صد هزار دلار بفروشید، باز هم تمامی پول حاصل از فروش متعلق به شما نخواهد بود.

    درواقع علت این موضوع این است که بیشتر پلتفرم ها و وب سایت هایی که به فروش NFT های کاربران کمک خواهند کرد، هزینه هایی مانند کارمزد تراکنش، نگهداری تجهیزات و چندین مورد دیگر را از مبلغ دریافتی شما کسر می کنند. مهم تر اینکه، هرچه شما بیشتر پیش بروید، این هزینه ها نیز بیشتر و بیشتر خواهند شد.

    نکته مهم دیگر این است که NFT ها به صورت بالقوه می توانند نه فقط تنها در قالب تصاویر، بلکه در قالب فایل موسیقی، ویدئو یا فیلم، فایل گیف (GIF) و سایر آیتم های دیجیتال نیز به وجود بیایند؛ از این رو در ابتدا باید شکلی از حوزه هنری را انتخاب کنید که مناسب فعالیت های شما باشد. درواقع بسته به حوزه مدنظر شما، متوجه خواهید شد که برای تبدیل شدن به یک خالق موفق NFT، باید از چه مهارت هایی برخوردار باشید.

    برای مثال به عنوان یک طراح یا گرافیست، شما باید از ابزارهای خلق و ویرایش گرافیکی مانند Adobe Illustrator، Adobe Photoshop، MS Paint، CorelDraw و… استفاده کنید. از طرفی می توانید روش های جایگزینی مانند مدل سازی سه بعدی را نیز امتحان کنید که البته به مراتب برای افراد مبتدی دشوارتر است.

    همچنین اگر حوزه انیمیشن سازی سه بعدی را انتخاب می کنید، باید از ابزارهای مدل سازی سه بعدی مثل Blender یا Cinema 4D برای طراحی گرافیک ها و شخصیت های متحرک استفاده کرده و با تبدیل آن ها به NFTاز این طریق فعالیت کنید. جدا از این موارد، همواره باید یک ایده منحصربه فرد برای آثار هنری یا مجموعه خود داشته باشید و به محتوایی که درنهایت با آن شناخته خواهید شد، فکر کنید.

    دقت داشته باشید که آلن گانت (Allen Gannett) یکی از افرادی است که حدود چهار مرتبه اقدام به ساخت NFT کرده و آن ها را به فروش رسانده است؛ درحالی که وی نهایت به جای آنکه پول بیشتری کسب کند، بیش از هزار دلار از سرمایه خود را نیز از دست داد.

    با این حال قصد ما از عنوان کردن این مطالب ترساندن شما نیست. درحقیقت چند وقت قبل، پسربچه ای دوازده ساله، در تعطیلات تابستانی خود، مجموعه ای از آثار هنری پیکسلی خود با نام نهنگ های عجیب را در قالب NFT به فروش رساند و موفق شد رقمی نزدیک به 290 هزار دلار در این مدت درآمد کسب کند. واضح است که این دارایی قابل توجه، به طور قطع زندگی این کودک را تغییر می دهد. حال اگر شما نیز به ساخت و فروش NFT ها علاقه مند شده اید، در ادامه مطلب نیز با ما همراه باشید.

    آیا برای ساخت NFT به کد نویسی نیاز داریم؟

    اساساً ساخت NFT از طریق آثار هنری دیجیتال، بدون نیاز به کدنویسی نیز بسیار آسان است. درواقع فرایند ایجاد NFT را ضرب کردن یا مینت (Mint) می گویند. درحقیقت ضرب کردن به فرایند انتشار یک نمونه منحصربه فرد از یک توکن بر بستر بلاک چین است. از طرفی فرایند ساخت NFT ها نیز کاملاً مشابه با نحوه تولید سکه های فلزی است و پس از ایجادشدن ضرب می شوند.

    از طرفی بعد از این فرایند، اثر دیجیتال ایجادشده، ایمن و غیرقابل دست کاری می شود. همچنین بعد از آنکه این آیتم دیجیتال تبدیل به یک NFT شد، می توان اقدام به خرید و فروش آن کرده و درصورت فروش مجدد آن، تراکنش ها را به صورت دیجیتالی ردیابی کرد.

    جدا از این، برای هنرمندان نیز، تبدیل آثار دیجیتال به NFT ها، راه جدیدی برای کسب درآمد عادلانه از طریق آثارشان است. در اغلب بازارهای NFT هنرمندان می توانند یک بند مربوط به حق امتیاز ثبت کرده تا بدین ترتیب از طریق فروش ثانویه آثار خود، به نوعی یک درآمد غیرفعال ایجاد کنند.

    ز طرفی، اگر تقاضا برای یک اثر هنری افزایش یافته و آن اثر هنری به شهرت بالایی دست پیدا کند، هنرمندان می توانند از این طریق نیز کسب سود کنند. اساساً ضرب کردن یک فرایند خودکار است که در بیشتر بازارهای NFT ارائه شده است که برای شروع آن باید چندین مرحله ساده را طی کرد:

    با این حال اگر پیش از این نیز در این زمینه تجربه داشته و قصد داشته باشید به یک توسعه دهنده NFT بدل شوید، می توانید به شخصه اقدام به کدنویسی یک NFT کنید، اما برای انجام کدنویسی یک NFT باید در نظر داشته باشید که شبکه اتریوم همچنان انحصار توسعه NFT ها را در اختیار خود دارد.

    به صورت کلی، زبان برنامه نویسی رایجی که برای توسعه NFT ها از آن استفاده می شود، زبان برنامه نویسی سالیدیتی (Solidity) است که برای توسعه قراردادهای هوشمندی که بر بستر بلاک چین اتریوم اجرا می شوند، طراحی شده است. همچنین از دیگر زبان های برنامه نویسی مورداستفاده در این زمینه می توان به جاوا اسکریپت و HTML/CSS اشاره کرد. ضمناً سیستم فایل بین سیاره ای (Inter-Planetary File System) نیز معمولاً برای ذخیره NFT های هنرمندان استفاده می شود.

    انتخاب یک بازار مناسب جهت ایجاد و فروش NFT ها

    قسمت بزرگی از فرایند ضرب کردن NFT ها، انتخاب یک پلتفرم مناسب NFT است. درواقع انتخاب صحیح چنین بازاری به فاکتورهای گوناگونی مانند فرمت فایل پشتیبانی شده، پشتیبانی از ولت ارز دیجیتال، دسترسی کاربران به آن پلتفرم و همچنین قیمت ضرب کردن یک NFT یا هزینه تراکنشی (Transaction Fee) وابسته خواهد بود که برای جبران انرژی مصرفی برای پردازش و اعتبارسنجی تراکنش ها پرداخت می شود.

    جدا از این، در عرصه ارزهای دیجیتال نیز بازارهای NFT گوناگونی وجود دارند که هریک از آن ها عملکردی متفاوت از یکدیگر دارند. نکته مهمی که درباره هنرمندان وجود دارد، این است که آن ها باید از این موضوع اطلاع داشته باشند که آیا پلتفرم مدنظر آن ها سلف سرویس (non-curated) است یا گزینشی (Curated).

    درحقیقت پلتفرم های NFT مبتنی بر روش سلف سرویس (این پلتفرم ها مناسب ترین، پربازدیدترین و محبوب ترین آثار را انتخاب می کنند)، دسترسی رایگان را برای تمامی هنرمندان فراهم می کنند؛ از این رو برای آپلود NFT ها روی این پلتفرم ها، تنها باید به ساخت یک کیف پول ارز دیجیتال اقدام کرده و کارمزد تراکنش لازم را برای ضرب کردن NFT خود پرداخت کنید. از جمله محبوب ترین و شناخته شده ترین این پلتفرم ها می توان به اوپن سی (OpenSea) و ریریبل (Rarible) اشاره کرد.

    جدا از این، پلتفرم های گزینشی (Curated) نیز درباره هنرمندان، بیشتر گزینشی عمل می کنند؛ از این رو برای ثبت نام و ضرب کردن آثار خود در این پلتفرم ها، باید یک نامه درخواست به همراه جزئیات مجموعه NFT خود و همچنین سوابق هنری پیشین خود را ارسال کنید.

    از جمله دیگر معایب بازارهای گزینشی NFTمی توان به دوره انتظار طولانی مدت برای تصمیم گیری کارشناسان اشاره کرد. با توجه به این معیار انتخاب های سخت گیرانه، بیشتر آثار هنری برتر در چنین پلتفرم هایی به نمایش گذاشته می شوند تا خریداران به هنرمندانی که با این پلتفرم ها همکاری می کنند، اعتماد بیشتری داشته باشند. از این نوع پلتفرم ها می توان به سوپر ریر (SuperRare) و نیفتی گیت وی (Nifty Gateway) اشاره کرد.

    اما در ادامه قصد داریم تا شما را کمی بیشتر با برخی از این بزرگ ترین بازارهای فروش NFT ها آشنا کنیم.

    بهترین بازارهای فروش NFT ها

    ۱- نیفتی گیت وی (Nify Gateway)

    نیفتی گیت وی یکی از بزرگترین پلتفرم های فروش NFT است که تنها روی آثار کلکسیونی تمرکز دارد. نیفتی با هنرمندان و نوازندگان برجسته ای مانند Grimes و Justin Roiland برای انتشار مجموعه های نسخه محدود (Limited edition) NFT ها کار می کند. نیفتی گیت وی یکی از وب سایت های اصلی NFT است که با قبول کارت های اعتباری، خود را از خرده فروشان دیجیتال دیگر در این فهرست جدا می کند. همانند سوپر ریر، آثار هنری روی نیفتی اغلب بسیار گران قیمت است و هنرمندان جدید باید قبل از اینکه بتوانند کارهایشان را پست کنند، به این وب سایت درخواست بدهند.

    ۲- ریربل (Rarible)

    ریربل یکی از وب سایت های پرمخاطب برای خالقان و کلکسیونرهاست که می خواهند وارد حوزه NFT شوند. در این وب سایت بارگذاری محتوا و ساخت NFT به آسانی پست کردن ویدئو در یوتیوب است. در بازاری که مملو از وب سایت هایی است که تنها با امکان پیش دعوت می توان فعالیت کرد Rarible یکی از مقاصد NFT است که به سازندگان جدید امکان می دهد آثارشان را از لحظه ثبت نام بفروشند. البته با توجه به این آزادی در عملکرد، تغییر در قوانین مربوط به کپی رایت و کنترل محتوا در این وب سایت الزامی است. قیمت آثاری که در این وب سایت قرار دارند، از چند دلار تا هزاران دلار متغیر است.

    ۳- سوپر ریر (SuperRare)

    سوپر ریر فروشگاه NFTبرای هنرمندان دیجیتال است. در اینجا مم ها (Meme) یا پست های متنی یا جلوه های صوتی ساده را برای فروش نمی بینید. مجموعه سوپر ریر بسیار سازمان یافته است و آثار جدید با سرعت آرام تری روی این پلتفرم قرار می گیرند. جست وجو در سوپر ریر مانند قدم نهادن به گالری دیجیتالی تخصصی است. آثار NFT روی این وب سایت بازتابی از هزاران ساعت تلاش هنرمندان است و قیمت ها در آن گاهی بسیار افزایش می یابد و سازندگان جدید تنها با ارائه درخواست پذیرفته می شوند.

    ۴- اوپن سی (OpenSea)

    اوپن سی یکی از اولین فروشگاه های NFT و کتابخانه ای عظیم از محتوا با قیمت های مختلف است که هنرهای دیجیتال و مجموعه های 3D و آیتم های درون بازی های ویدئویی را شامل می شود. این وب سایت یکی از وب سایت های دم دستی برای تازه کاران NFT است و تجربه فوق العاده ای در جست وجوی قطعات هنری ارائه می کند.

    ایجاد و راه اندازی ولت ارز دیجیتال برای فروش NFT ها

    اساساً کیف پول ارز دیجیتال ابزاری است که برای دسترسی به پلتفرم های NFT، امضای تراکنش ها و مدیریت موجودی خود به آن نیاز دارید. از طرفی پیش از راه اندازی یک کیف پول ارز دیجیتال، مهم ترین نکته این است که مطمئن شوید کیف پول موردنظر با ارز مورد استفاده در پلتفرم NFT که قصد استفاده از آن را دارید مطابقت دارد.

    ز آنجا که بیشتر بازارهای NFT مبتنی بر شبکه بلاک چین اتریوم هستند، ارز دیجیتال اتریوم (ETH) را برای پرداخت می پذیرند؛ از این رو داشتن یک کیف پول ارز دیجیتال با مقداری موجودی ETH ضروری است. کیف پول های ارز دیجیتال زیادی با میلیون ها کاربر وجود دارد. بسیاری از آن ها عملکردهای متنوعی دارند و برخی از آن ها اپلیکیشن تلفن همراه و مرورگر اختصاصی خود را برای دسترسی آسان به پلتفرم های مبتنی بر بلاک چین دارند. از طرفی، انتخاب یک کیف پول مناسب به سطح امنیت موردنیاز شما بستگی دارد.

    انواع اصلی آن ها شامل کیف پول های حضانتی، غیر حضانتی و سخت افزاری است. کیف پول حضانتی به عنوان کیف پول خود میزبان (Hosted) نیز شناخته می شود؛ زیرا دارایی های کاربران به طور خودکار توسط یک طرف ثالث در آن ذخیره می شود، مشابه نحوه نگهداری پول توسط بانک ها در حساب های پس انداز.

    این کیف پول کاربرپسندترین و آسان ترین گزینه برای راه اندازی شناخته شده است. یک کیف پول غیر حضانتی به کاربران امکان کنترل کامل بر امنیت ارزهای خود را می دهد و برای ایمن نگه داشتن دارایی ها به طرف ثالث متکی نیست. کیف پول سخت افزاری که به عنوان کیف پول سرد نیز شناخته می شود، یک دستگاه فیزیکی است که می تواند ارزهای کاربران را به صورت آفلاین نگه دارد و حتی در بدترین حالت زمانی که رایانه شخص هک می شود، امنیت آن ها را حفظ کند.

    ضمناً در حال حاضر چندین پلتفرم وجود دارند که برای ذخیره ارزها کیف پول مجانی ارائه می کنند. کیف پول های فوق با اغلب بازارهای NFT و اپلیکیشن های بلاک چین کار می کنند.

    • کیف پول ارز دیجیتال کوین بیس (Coinbase)

    کیف پول کوین بیس برای کسانی انتخابی مناسب است که در دنیای ارزهای دیجیتال تازه کار هستند. کیف پول کوین بیس را صرافی ای با همین نام ساخته است و در حال حاضر، به خوبی از دسترسی به بازارهای NFT پشتیبانی می کند.

    • کیف پول ارز دیجیتال متامسک (Metamask)

    متامسک کیف پولی است که در حال حاضر بیش از 21 میلیون کاربر مشتاق از سرتاسر جهان از خدمات آن استفاده می کنند. این کیف پول به آسانی به بیشتر اپلیکیشن های ارز دیجیتال و فروشگاه های NFT متصل می شود و هم به صورت افزونه مرورگرهای دسکتاپ (روی فایرفاکس و گوگل کروم) و هم به صورت اپلیکیشن موبایل روی iOS و اندروید وجود دارد. همچنین متامسک فرایند ساخت ارزها را برایتان آسان می کند؛ بدون آنکه نیاز باشد از اپلیکیشن دیگری کوین ها را بخرید.

    • کیف پول ارز دیجیتال رینبو (Rainbow)

    این کیف پول ارز دیجیتال جدید برای سرمایه های اتریوم ساخته شده است؛ یعنی نمی توانید بیت کوین خود را اینجا ذخیره کنید. با این حال، این کیف پول با داشتن طراحی زیبا و نحوه نمایش کلکسیون های NFT، برای این توکن ها عالی هستند. در iOS، خرید اتریوم به سادگی خرید از Apple Pay است.

    روش فروش آثار هنری دیجیتال در قالب توکن های NFT

    اساساً فروش NFT احتمالاً آخرین مرحله خواهد بود. بیشتر پلتفرم های NFT دارای گزینه انتخاب روش فروش یا گزینه ای برای تعیین قیمت NFT در حین ضرب کردن آن هستند. درحقیقت فروش با قیمت ثابت (Fixed price sale) و حراج گذاشتن (Auction) در حال حاضر ۲ راه اصلی برای فروش NFT هستند. فروش با قیمت ثابت به عنوان ساده ترین راه و همچنین کاملاً شفاف و مستقیم در نظر گرفته می شود. برای فروش NFT تازه ضرب شده خود به این روش، تنها باید قیمتی را که می خواهید آن را به فروش برسانید مشخص کنید.

    از طرفی برخی پلتفرم ها ۱ درصد حق امتیاز (royalty percentage) نیز تعیین می کنند، مبلغی که درصورت فروش های آتی اثر خود دریافت خواهید کرد؛ از این رو به این مورد نیز توجه داشته باشید، اما راه دیگر برای فروش NFT شما از طریق حراجی است تا خریداران بتوانند آثار دیجیتالی شمارا جست وجو کرده و درخواست کنند. برخی از حراجی ها تنها آنلاین و برخی دیگر ممکن است کاملاً زنده باشند.

    درواقع نوع نخست حراجی انگلیسی است، یک حراجی با قیمت فزاینده که در آن بالاترین پیشنهاد در پایان برنده می شود. حراجی زمان بندی شده (timed auction) شکل خاصی از حراجی انگلیسی است که در آن می توان یک NFT را در یک بازه زمانی مشخص پیشنهاد داد و در پایان، کلکسیونری که بالاترین پیشنهاد را ارائه دهد برنده می شود.

    همچنین نوع دوم حراجی هلندی است؛ یک حراج با قیمت کاهشی که در آن قیمت کاهش می یابد تا زمانی که شخصی NFT شما را خریداری کند؛ از این رو این به شما بستگی دارد که کدام راه را برای فروش NFT خود انتخاب کنید. درواقع هر روشی مزایا و معایب خود را دارد، از عدم درک ارزش واقعی اثر هنری شما هنگام تعیین قیمت ثابت گرفته تا وابستگی به زمان در حین فروش از طریق حراجی.

    چرا ساخت یک NFT تا این حد هزینه بر است؟

    همان طور که در بالا نیز توضیح دادیم، برای تبدیل آثار هنری خود به NFT، یک کوین دیجیتالی جدید در بلاک چین باید ضرب شود. تولید این کوین نیازمند وظایف محاسباتی پیچیده و درگیرشدن تمام رایانه های شبکه است. به منظور استفاده از شبکه اتریوم برای ضرب NFT ها، پرداخت کارمزد گس (Gas Fee) جهت انرژی و تلاش صرف شده محاسبات موردنیاز است. کارمزد گس هر روز در نوسان است و گاهی اوقات این هزینه از قیمت فروش خود اثر بیشتر خواهد شد.

    این کارمزدهای فوق العاده گزاف مشکلی برای توسعه تکنولوژی NFT محسوب شده و امید است که در طول زمان این مشکل حل شود. همچنین صندوق هایی برای پوشش این کارمزدها برای هنرمندان NFT تازه کار در حال ظهور است و تا زمانی که بازار راهی برای کاهش قیمت های گس پیدا کند، وجود آن ها ضروری است.

    نکته مهم این است که وقتی افراد کمتری از طریق شبکه اقدام به معامله کنند، به صورت متوسط کارمزدهای گس اتریوم کمتر می شود؛ از این رو اگر هم زمان به فروش چندین NFT اقدام کنید، این امر می تواند به کاهش هزینه های شما منجر شود.

    آموزش ساخت NFT به کمک بازار OpenSea

    ر این بخش از مقاله قصد داریم فرایند ساخت NFT ها به کمک بازار OpenSea را به شما آموزش دهیم؛ از این رو در قدم نخست باید وارد سایت اوپن سی شوید. درحقیقت در ابتدا باید با استفاده از مرورگر خود به آدرس www.opensea.io بروید و پس از مشاهده صفحه زیر روی گزینه ایجاد (Create) کلیک کنید.

    در قدم بعدی باید کیف پول خود را در وب سایت اوپن سی وارد کنید؛ از این رو بعد از انتخاب گزینه ایجاد (Create) به صفحه زیر منتقل می شوید که از شما درخواست می شود کیف پول مبتنی بر اتریوم خود را با استفاده از گزینه Sign In متصل کنید. همچنین پس از این کیف پول، به صورت خودکار به بازار متصل می شود. در اینجا ما از کیف پول متامسک استفاده کرده و پیش از آن نیز این کیف پول را نصب کرده ایم.

    حال باید گزینه مجموعه های من (My Collections) را انتخاب کنید. این مرحله نیز مانند شکل است. درواقع همان گونه که در تصویر زیر مشخص است، روی Create کلیک می کنیم.

    حال باید لوگوی خود را بارگذاری کنیم؛ از این رو پس از مرحله بالا و کلیک روی گزینه My Collections، صفحه ای مشابه با تصویر زیر نمایش داده می شود. در اینجا باید روی گزینه ایجاد (Create) کلیک کنیم.

    در این مرحله پنجره ای ظاهر می شود که به شما امکان می دهد لوگوی خود را بارگذاری کنید، نامی اضافه کرده و توضیحاتی در آن بگنجانید. این مرحله تنها شما یک پوشه ایجاد می کنید تا NFT های تازه ایجادشده شما وارد آن شوند.

    حال نوبت به افزودن بنر می شود. در اینجا بعد از آنکه تصویری را برای مجموعه خود اختصاص دادید، روی گزینه افزودن آیتم ها (Add Items) کلیک کرده و سپس با صفحه ای مشابه با زیر مواجه خواهید شد. در ادامه نیز با انتخاب مدادی که در بخش سمت راست صفحه قرار دارد، می توانید یک تصویر بنر به صفحه خود اضافه کنید.

    در اینجا نوبت به امضاکردن از طریق کیف پول می رسد. برای انجام این کار باید روی گزینه افزودن آیتم جدید (Add New Item) کلیک کرده و پیام دیگری را با استفاده از کیف پول خود امضا کنید.

    در این مرحله نیز باید محتوای NFT خود را بارگذاری کنید. در اینجا پنجره ای مثل تصویر زیر برای شما باز شده که از طریق آن می توانید فایل NFT خود را بارگذاری کنید.

    قدم بعدی نیز شخصی سازی است. در این قدم و از طریق بخش قرارگرفته در پایین پنجره ای که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، مواردی وجود دارند که می توانید موارد ویژه و ویژگی های منحصربه فردی را برای افزایش منحصربه فرد بودن NFT خود در نظر بگیرید.

    قدم نهایی نیز تأیید است. درواقع بعد از انجام مراحل فوق، باید روی گزینه Create که در بخش پایینی صفحه قرار دارد، کلیک کرده و یک پیام دیگر را در کیف پول خود تأیید کنید تا بدین ترتیب ساخت NFT شما تأیید شود. درنهایت آثار هنری شما به شکل NFT در مجموعه شما ظاهر خواهند شد.

    آموزش فروش NFT به کمک بازار OpenSea

    در قدم نخست باید وارد وب سایت opensea.io شده و بعدازآن وارد حساب کاربری خود شویم.

    در اینجا باید روی عکس پروفایل خود در بخش بالا و سمت راست صفحه کلیک کنیم.

    در قدم بعدی باید از نوار کشویی بازشده وارد قسمت پروفایل (Profile) شویم.

    در اینجا لازم است NFT مدنظر خود برای فروش را از کیف پول خود انتخاب کنیم.

    حال باید گزینه فروش انتخاب کرده تا به صفحه فهرست هدایت شویم.

    در اینجا باید نوع و قیمت فروش را انتخاب کنیم. دقت داشته باشید که در اینجا می توانیم یک قیمت ثابت یا یک حراج را تعیین کنیم. درواقع با انتخاب حراج، بایستی قیمت شروع، زمان انقضاء حراج و آستانه قیمت را وارد کنیم. همچنین مدت زمان فروش را می توانیم ۱ روز، ۳ روز یا ۱ هفته انتخاب کنیم.

    حال که همه موارد را مرتب کردیم، باید روی تکمیل فهرست کردن (Complete Listing) کلیک کنیم.

    برای انتخاب نخستین فهرست، باید کیف پول خود را شارژ کنیم. این یعنی اینکه لازم است ۲ تراکنش را به یک باره انجام دهیم. درواقع نخست باید حساب خود را برای فروش شارژ کرده و سپس اجازه دسترسی آیتم مدنظر به OpenSea را در زمان فروش بدهیم.

    حال بعد از پرداخت هزینه ها، مشخصات را تأیید کرده و NFT های خود را در بازار قرار دهیم. همچنین در آخر نیز برای مشاهده NFT هایی که برای فروش گذاشته ایم، می توانیم از گزینه فعالیت (Activity) که در بخش سمت چپ صفحه قرار دارد، استفاده کنیم.

    سخن پایانی

    در این مطلب به معرفی NFT ها، نحوه تبدیل اثر هنری به NFT و فروش آن پرداختیم. همان طور که در این مطلب اشاره کردیم،NFT ها نوعی از دارایی های غیرقابل تعویض و منحصربه فرد هستند که نمی توان آن ها را با دارایی های دیگر تبادل کرد. همچنین پیش بینی کارشناسان بر این است که NFT ها روزبه روز به رشد خود ادامه خواهند داد؛ به ویژه وقتی سرمایه گذارانی با دارایی بالا نیز به سرمایه گذاری در این زمینه روی بیاورند.

    اگر قصد دارید آثار هنری خود را به یک NFT تبدیل کنید و سپس آن را برای فروش قرار دهید، باید بدانید این کار به هیچ وجه فرایندی دشوار، پرهزینه و نیازمند دانش فنی بسیار نیست. درواقع برای انجام چنین کاری، تنها چیزی که به آن نیاز خواهید داشت، مجموعه ای از مهارت های خلاقانه و البته یک رایانه شخصی است.

     

    پرسش های متداول

    بله، در حال حاضر پلتفرم های بسیاری جهت ساخت NFT در دسترس کاربران هستند که به وسیله آن ها می توانید از طریق تبدیل آثار هنری خود به NFT، کسب درآمد کنید.

    به صورت معمول، به جز کارمزد گس و البته شارژ کیف پول ارز دیجیتال خود، باید همواره میزانی هزینه برای ساخت NFT در پلتفرم های مختلف در نظر بگیریم. البته برخی از این پلتفرم ها کاملاً رایگان بوده و برخی نیز هزینه ای به مراتب بیشتر از نمونه های مشابه را دریافت می کنند.

    هر فردی که بتواند یک اثر هنری منحصربه فرد با حق مالکیت شخصی خود را از حالت فیزیکی آن، به حالت دیجیتالی تبدیل کرده و سپس آن را به راحتی و به وسیله پلتفرم های گوناگون خرید و فروش NFT ها، برای فروش در دسترس دیگر افراد قرار دهد.

    پلتفرم های فروش NFT بسته به سیاست های گوناگونی که دارند، درصدهای مختلفی را از فروش نهایی NFT های کاربران، به عنوان کمیسیون خود دریافت می کنند؛ برای نمونه پلتفرم Opensea، ۲٫۵% از هر فروش NFT را دریافت کرده، ریریبل ۲٫۵%، نیفتی گیت وی ۵٫۳% و سوپر ریر ۳% از مبلغ هر NFT را دریافت می کند.