معرفی هلدینگ سرمایه گذاری رنا

نام شرکت: هلدینگ سرمایه گذاری رنا

نماد:ورنا

موضوع: سرمایه گذاری در اوراق بهادار بورس، فرابورس و خارج از بورس

تمرکز سرمایه گذاری: در صنایع خودروسازی و شرکت های سرمایه گذار در صنعت خودرو

معرفی شرکت:

این شرکت با هدف سرمایه گذاری در شرکت های تولیدی و خرید و فروش سهام شرکت ها و شرکت های فرعی آن مشارکت در امر پروژه های ساختمانی و عملیات مربوطه.طبق ماهیت شرکت های سرمایه گذاری, عمده درآمد آن ها از محل سود سهام دریافتی و گاها از محل فروش سهام زیرمجموعه می باشد.

آنچه از رویدادهای مالی شرکت باید بدانید:

۱)سهامداران شرکت

۱-۱)سرمایه گذاری سایپا – سهامی عام

۲-۱)گروه سرمایه گذاری کارکنان سایپا

۳-۱)سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری – سهامی عام

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

۴-۱)صندوق بازنشستگی کشوری

۵-۱)سایر

 

۲)پرتفوی سرمایه گذاری ورنا:

حدود ۹۰% از پرتفوی بورسی ورنا از دو سهم خودروسازی سایپا و پارس خودرو تشکیل شده است.

هم چنین پرتفوی غیربورسی این شرکت که در مجموع حدود ۱۰% از کل سبد سرمایه گذاری را تشکیل می دهد غالبا از سه سهم توسعه سرمایه رادین, توسغه بازرگانی برنا و توسعه گسنر برنا تشکیل یافته است.

فاکتورهای مهم بنیادی در شرکت هلدینگ رنا

فاکتورهای مهم بنیادی در شرکت هلدینگ رنا

۳)حساب های دریافتنی تجاری:

همانطور که از حوزه فعالیت شرکت نیز برداشت می شود بخش قابل توجهی از حساب های دریافتنی ورنا از سود سهام مصوب دریافت نشده تشکیل شده است.البته طبق آخزین گزارش منتشر شده بابت یک سری مطالبات از شرکت های زیرمحموعه اقلام دیگری نیز در این حساب رویت می گردد.

۴)سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت:

تمام رویدادها و معاملاتی که در طی ۱۲ ماه به صورت گزارش عملکرد یکماهه توسط شرکت در سایت کدال گزارش می گردد تجمیع شده و به صورت یکجا تحت این سرفصل در صورت مالی های حسابرسی شده ارایه می گردد که می توان اطلاعات کلی را از آن برداشت کرد و مبنای تحلیل برای ما همان گزارش های یکماهه خواهد بود.

۵)پرداختنی های تجاری و غیرتجاری:

این حساب عمدتا شامل بدهی هایی غیر از سود سهام پرداختنی می باشد که البته مقدار آن چندان قابل توجه نیست و بدهی اصلی شرکت در قالب سود سهام پرداختنی گزارش شده است.

۶)درآمد سود حاصل از سرمایه گذاری:

عمده درآمد سود حاصل از سرمایه گذاری ورنا از شرکت های توسعه گستر برنا و سایپا می باشد.

۷)سایر اقلام عملیاتی :

عمدتا مربوط به ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری ها و برگشت آن می باشد.لازم به ذکر است که هر موقع قیمت سهام خریداری شده در تاریخ تهیه صورت مالی کمتر از بهای تمام شده برای شرکت گردد در این صورت شرکت اقدام به ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری ها می کند و زمانی که این مبلغ برگشت خورد برگشت ذخیره کاهش ارزش را گزارش خواهد کرد که اولین قلم کاهنده سود و دومی افزایش دهنده سود خالص می باشد(توجه کنید که این اقدام به دلیل استانداردها و مفروضات حسابداری می باشد که شرکت را ملزم به ارایه این حساب ها می کند).

۸)سایر اقلام عملیاتی – استثنایی:

در صورتی که شرکت سهامی را که مالکیت بیش از ۸ یا ۱۰ درصد آن را دارد به فروش برساند در این حساب گزارش خواهد کرد.توجه کنید که در حالت فوق معمولا در قیمتی بالاتر از ارزش بازار آن قیمت گذاری و به فروش خواهد رسید و در این حالت سود حاصل از فروش در این حساب گزارش خواهد شد.

۹)عوامل اثرگذار بر رشد قیمت سهام ورنا:

از آنجایی که رشد قیمت سهام شرکت های سرمایه گذاری منوط به وجود فرصت های بالقوه افزایش سود هر سهم شرکت های زیرمجموعه آن می باشد به همین دلیل بایستی پتانسیل های رشد شرکت های زیرمجموعه ورنا را بررسی کرد که در ادامه به طور خلاصه توضیحاتی را ارایه می کنیم:

الف)توسعه گستر برنا:

این شرکت به سرمایه گذاری در سهام مختلف اقدام کرده و عمده سود حاصل از سرمایه گذاری این شرکت از محل ورنا و لیزینگ رایان سایپا بدست می آید.در نتیجه می توان چنین نتیجه گیری کرد که عملا ورنا از محل سرمایه گذاری های خارج از خود سود چندانی محقق نمی کند.

ب)سایپا:

شرکت خودروسازی سایپا همانطور که مشخص است در حوزه تولید انواع خودروهای داخلی و مونتاژ خودروهای خارجی فعالیت دارد.با توجه به اینکه نرخ فروش محصولات ایهن شرکت دستوری می باشد و ار طرفی هزینه های مالی سنگینی برای این شرکت وجود دارد کسب سود مناسب برای سایپا تا زمان حال وجود نداشته است و هرگونه مصوبه ای از سوی دولت که به نفع خساپا باشد می تواند منجر به افزایش سودآوری این شرکت گردد.

همانطور که گفته شد هر گاه پتانسیل های رشد قیمت در سهام شرکت های زیرمجموعه و به ویژه شرکت های فوق منجر به رشد قیمت سهام ورنا خواهد شد.هرچند هرگاه پتانسیل رشد قیمت در سایپا, پارس خودرو, توسعه سرمایه رادین و شرکت های فوق تقویت شود رشد قیمت سرمایه گذاری رنا محقق خواهد شد.

مولف: احمد لحیم گرزاده