فاکتورهای مهم بنیادی در شرکت تولید و صادرات ریشمک

نام شرکت: تولید و صادرات ریشمک

نماد: ریشمک

نام صنعت: مواد و محصولات دارویی

زیرگروه صنعت: تولید داروهای شیمیایی و گیاهی

محصولات شرکت: پودر شیرین بیان و عصاره قالبی شیرین بیان

محصول اصلی : پودر شیرین بیان

بازار فروش: تماما صادراتی

معرفی شرکت ریشمک

این شرکت در سال ۱۳۴۸ تاسیس و در سال ۱۳۹۵ در بازار بورس اوراق بهادار پذیرفته و در سال ۱۳۹۶ عرضه گردید و معاملات آن در آن سال آغاز گردید. هدف از تاسیس آن ایجاد، تاسیس و تصدی واحدهای تولیدی و صنعتی و بازرگانی در حوزه انواع فرآؤرده های گیاهی، غذایی و دارویی و نیز اقدام به تمامی فعالیت های بازرگانی اعم از وارداتی و صادراتی در این حوزه می باشد.ظرفیت اسمی تولید عصاره شیرین بیان ۱۶۰۰۰۰۰ کیلوگرم و عصاره قالبی شیرین بیان ۶۰۰۰۰۰ کیلوگرم می باشد. هم چنین این شرکت پروژه کارخانه لپویی را در دست ساخت دارد که با هدف خروج کارخانه از سطح شهر و انتقال به حومه می باشد.

آنچه از رویدادهای مالی شرکت باید بدانید:

 

  اسامی سهامداران عمده شرکت:

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

۱-۱)شرکت سرمایه گذاری تدبیر

۲-۱)سرمایه گذاری پویا

۳-۱)سرمایه گذاری پردیس

۴-۱)سایر

سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت:

شامل سرمایه گذاری در بازار پول – سپرده بانکی می باشد. از طرفی این شرکت بخش قابل توجهی از وجوه مازاد خود را در واحدهای صندوق سرمایه گذاری تدبیرگران فردا سرمایه گذاری کرده که البته با توجه به شرایط اقنصادی و یا نیاز شرکت ممکن است مبلغ آن کاهش یا افزایش پیدا کند.

 حساب های دریافتنی تجاری و غیرتجاری:

عمده حساب های دریافتنی ریشمک مربوط به مطالبات آن از مشتریانش می باشد.

 فروش شرکت:

محصول اصلی تولید و صادرات ریشمک عصاره شیرین بیان و دومین محصول آن که به لحاظ ارزش ریالی اندک می باشد عصاره قالبی شیرین بیان است و تمام محصولات خود را صادر می نماید.

منابع مهم جهت تعیین نرخ فروش محصولات:

با استناد به صورت مالی حسابرسی شده شرکت، متوجه می شویم که صرفا بر اساس قرارداد منعقد شده بین ریشمک و مشتریان آن نرخ فروش تعیین می گردد و بنابراین مرجع خاصی را نمی توان برای آن یافت و صرفا با انجام محاسبات ریاضی می بایست به نرخ مبنا دست یافت.

 سایر داده های آماری مهم و مرتبط با فروش:

۶-۱)نرخ تسعیر ارز مبنای مهمی برای بسیاری از شرکت های صادرات محور می باشد که کاملا وابسته به تصمیم های کابینه اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران می باشد.با توجه به اینکه سیاست ارزی در کشور شناور مدیریت شده می باشد بنابراین در زمانی که تصمیم اقتصادی بر افزایش نرخ ارز در کشور باشد می تواند اثر مثبتی را بر فروش شرکت های صادرات محور از جمله تولید و صادرات ریشمک داشته باشد.

 مواد اولیه شرکت:

ریشه شیرین بیان تنها ماده اولیه این شرکت می باشد که بخش عمده ای از آن از ترکمنستان و مابقی از ایران تامین می گردد.

بهای تمام شده شرکت:

ماده اولیه بیش از ۷۵ درصد از بهای تمام شده بوده و تقریبا سایر آیتم های بهای تمام شده از هزینه حقوق و دستمزد و موارد مرتبط با آن تشکیل شده است.

 سایر درآمدهای عملیاتی و غیرعملیاتی:

سایر درآمدها(هزینه ها)ی عملیاتی عمدتا از سود و زیان ناشی از تسعیر ارز تشکیل می شود، توجه فرمایید که با توجه به ماهیت فعالیت شرکت عمده حساب های دریافتنی تجاری شرکت به صورت ارزی می باشد و ازین محل سود یا زیان سنگینی را در زمان نوسانات زیاد نرخ ارز شناسایی خواهد کرد. اما سایر درآمدها(هزینه ها)ی غیرعملیاتی از سود دریافتی از شرکت های سرمایه پذر و سود سپرده بانکی اثر می پذیرد.

 ریسک ها و فرصت های شرکت :

 

 نوسانات نرخ ارز:

بر اساس رویه جاری شرکت، حدود ۵۰ درصد بهای تمام شده از ترکمنستان تهیه می گردد در حالی که تمام صادرات ریشمک به این کشور صادر می گردد در نتیجه همواره تراز ارزی شرکت مثبت بوده و هرگونه افزایش نرخ ارز موجب افزایش سودآوری عملیاتی شرکت خواهد شد. در ضمن تا حال حاضر شرکت وام ارزی دریافت نکرده است.

  ریسک نوسانات نرخ بهره:

وقتی به ترازنامه شرکت مراجعه می کنیم متوجه این موضوع می شویم که شرکت در طی سال های اخیر وام سنگینی اخذ نکرده به همین دلیل ریسک نرخ بهره(در واقع ریسک افزایش نرخ سود سپرده بانکی) چندان برای آن وجود ندارد.اما افزایش نرخ بهره به طور کلی منجر به افزایش حداقل نرخ بازده مورد انتظار سرمایه گذاران می شود و به طور عمومی موجب افزایش ریسک نرخ بهره در سطح کلی بازار و بالاخص تولید و صادرات ریشمک می گردد.در نقطه مقابل با کاهش نرخ بهره بانکی نسبت قیمت به درآمد بازار افزایش پیدا کرده و همین عامل موجب افزایش جذابیت در تمامی نمادها من جمله ریشمک می گردد.

  ریسک متغیرهای کلان:

مهم ترین ریسک مطرح برای این شرکت مساله تحریم های اقتصادی می باشد که با توجه به بازار هدف فعلی ریسک خاصی از بابت کاهش فروش مقداری متصور نیستیم اما مساله دریافت وجوه ارزی مشکلی است که شرکت ممکن است با آن مواجه گردد.

 ریسک تصمیمات کلان اقتصادی در کشورهای مقصد:

در حال حاضر بازارهای هدف ریشمک محدودیت خاصی هم چون اعمال عوارض یا تعرفه بر روی کالاهای ایرانی اتخاذ نداشته است در صورتی که چنین محدودیت هایی وضع گردد فروش صادراتی این شرکت با محدودیت های جدی روبه رو می شود.

مولف: احمد لحیم گرزاده