مهم ترین توصیه های میلیارد دلاری وارن بافت

۱- توصیه هایی در خصوص هزینه: اگر چیزی را بخرید که به آن احتیاج ندارید، به زودی مجبور خواهید شد چیزهای را بفروشید که به آن ها احتیاج دارید

متأسفانه بسیاری از رفتارهای اقتصادی که در جامعه رواج دارد، افراد را روز به روز فقیرتر می کند. یکی از این موارد، خرج کردن برای موارد غیرضروری است. حرکت جامعه به سمت تجملات و مصرف گرایی، باعث ورود کالاهای لوکس و نیمه لوکس به سبد خانوار شده است. آموزه های اقتصادی به ما یادآوری می کند که با افزایش درآمد تقاضا برای کالای لوکس افزایش می یابد، ولی گاهی افراد با سطح درآمد متوسط و پایین نیز جهت اغنیا نیاز روانی خود یا نیاز به دیده شدن، بخشی از درآمد خود را به کالاهای غیرضروری اختصاص می دهند. وقتی بخش قابل توجهی از درآمد را صرف کالاهای غیرضروری می کنیم، در آینده با بحران مالی مواجه شده و ناچاریم نیاز مالی خود را با فروش دارایی های خود جبران کنیم. این مسئله ناشی از عدم مدیریت صحیح هزینه ها است. رفتار صحیح اقتصادی آن است که صرفاً به خرید کالاهای ضروری بسنده کنیم. داشتن ثبات رفتاری و عدم توجه به نظر دیگران در این مورد، به ما کمک بسیاری خواهد کرد. همواره به یاد داشته باشید که: پول انسان ها را خلق نمی کند بلکه انسان ها هستند که پول را خلق می کنند. زندگی را به سادگی خودتان زندگی کنید. همچنین بهتر است از توصیه های افراد موفق در کسب وکار و مدیریت مالی بهره گیرید و مطالعه کنید. افزایش مهارت های مدیریت مالی به شما کمک می کند کمتر دچار بحران های مالی شوید.

فهرست []

    ۲- توصیه هایی در خصوص درآمد: هرگز به یک درآمد خاص بسنده نکنید. برای ایجاد منبع درآمدی دیگر، سرمایه گذاری کنید.

    مدیریت درآمد، دانشی است که می توانیم ردپای آن را در جملات انگیزشی وارن بافت زیادی پیدا کنیم. وابسته بودن به یک منبع درآمد نمی تواند شما را به استقلال مالی برساند. اگر به هر دلیلی شغلتان را از دست دهید، مجبور هستید تا زمان پیدا کردن یک شغل مناسب دیگر از پس انداز خودتان استفاده کنید و اگر این قضیه طولانی شود، مجبور خواهید شد برای پرداخت بدهی هایتان از دوستان و آشنایان پول قرض بگیرید. افراد ثروتمند معمولاً چند منبع درآمد مختلف دارند؛ بنابراین زمانی که شرایط خوب باشد می توانند به اندازه ی کافی پول پس انداز کنند و در شرایط بحرانی نیز خیالشان راحت است که تا پیدا کردن یک شغل مناسب، منبع درآمد دیگری دارند. اجاره دادن دارایی، خریدوفروش سهام (بورس) و تولید محصول خاص نمونه های مختلفی برای افزایش منبع درآمد هستند. خلق چندین منبع درآمد بهترین راه کسب درآمد پایدار و ثروتمند شدن است. چندین منبع درآمد مانند این است که در سرمایه گذاری، تمام تخم مرغ هایتان را در یک سبد نگذارید؛ و هرچه منبع درآمد بیشتری داشته باشید، سریع تر به موفقیت و ثروتمندی خواهید رسید.

    ۳- توصیه هایی در خصوص روابط دوستی: بهتر است با افرادی که از خودتان بهتر هستند معاشرت کنید. دوستانی را انتخاب کنید که رفتارشان بهتر از رفتار شما باشد تا تشویق شوید در آن مسیر حرکت کنید.

    سرنوشت شما مهم تر از آن است که وقت خود را با افرادی بگذرانید که کمکی به بهتر شدن شما نمی کنند. برحسب یک قانون کلی، میانگین افکار و حتی درآمد شما شبیه میانگین افکار و درآمد پنج نفر از افرادی است که با آن ها در ارتباط نزدیک هستید. به عبارتی میانگین ارتعاش وجودی اطرافیان شما، برابر است با میانگین ارتعاش وجودی خود شما! پس بهتر است دوستان خود را از میان افراد موفق و خوش فکر انتخاب کنید. هرچه انتخاب شما شایسته تر باشد شما نیز فرد موفق تری در آینده خواهید شد. بله همین طور است، افراد شبیه اطرافیان خود می شوند. هم نشینی و معاشرت با افراد درجه یک، به تدریج ارتعاشات وجودی درون شما نیز تغییر می کند و شبیه به ارتعاشات درونی افراد درجه یک اطرافتان می شود. باید سعی کنید که از جمع هایی که انرژی های منفی دارند دوری کنید و با افراد درجه یک و موفق معاشرت کنید. معاشرت با افراد بسیار موفق، مسیر موفقیت شما را هموارتر می کند و امری الزامی است. افرادی که قبل از شما پله های ترقی را طی کرده اند همیشه تجربه های ارزشمندی دارند که می توانند در اختیار شما بگذارند. خوب است بدانید، ثروتمندان با افراد مثبت و موفق در ارتباط هستند و فقرا با افراد شکست خورده معاشرت دارند. اگر می خواهید ثروتمند شوید در دوستی های خود تجدیدنظر کنید.

    ۴- توصیه هایی در خصوص انتظارات: صداقت هدیه ای بسیار گران بهاست، انتظار آن را از افراد کم ارزش نداشته باشید.

    وقتی درحال راه اندازی کسب و کار یا رابطه دوستی هستید به دنبال افراد صادق و اصیل باشید. منظور از اصیل، حقیقی، واقعی، صادق و روراست است. آدم های اصیل، در درون همانی هستند که رفتار بیرونی آن ها نشان می دهد. آدم های صادق و اصیل حق به جانب نیستند و ثبات رفتاری دارند. ثبات رفتاری و صداقت آن ها کمک می کند تجربه های خود را صادقانه در اختیار شما بگذارند و در مسیر موفقیت به شما کمک کنند. متأسفانه تشخیص دادن این ویژگی رفتاری در آدم ها خیلی مشکل است. دلیل این امر آن است که ارتباطات متقابل آدم ها باهم نسبی است. این موضوع بستگی به این دارد که ما در ذهن خودمان چه دیدی نسبت به دیگران داریم. اصیل بودن ویژگی کمیابی است؛ زیرا در دنیایی زندگی می کنیم که تظاهر و رفتار نمایشی زیاد است. اکثر انسان ها دنبال چیزهایی هستند که در وجود خودشان ندارند. متأسفانه افراد متظاهر نمی توانند دوست خوبی برای شما باشند و به دلیل عدم صداقت، بسیاری از فرصت های ارزشمند را از شما می گیرند و از پیشرفت بازمی مانید. برای اینکه بتوانید راحت تر این اشخاص را شناسایی کنید بهتر از این ویژگی را ابتدا در خود پرورش بدهید.

    ۵- توصیه هایی در خصوص ریسک کردن: هرگز عمق رودخانه را با هردو پای خود چک نکنید.

    گاهی ما در مفهوم کلمات دچار سوءتفاهم می شویم؛ مثلاً با شنیدن واژه «ریسک» به یاد کارهای شتاب زده می افتیم. درحالی که ریسک کردن، یک استراتژی هوشمندانه است که باید آن را آموخت. ریسک را می توان کاهش داد، اما هرگز نمی توان به صفر رساند. پس سرمایه گذاری بدون ریسک هم وجود ندارد. شما تنها قادرید ریسک را مدیریت کنید. این مهارت باتجربه و یادگیری به دست می آید. از طرف دیگر، ریسک کردن بدون مهارت نیز، عواقب ناخوشایندی دارد. هیچ یک از این دو مورد، گزینه خوبی در مورد مسائل مالی و اقتصادی به شمار نمی روند. اگر بیش ازاندازه ریسک کنید، متحمل ضررهای گزاف می شوید. اگر ریسک نکنید نیز شاید سودی به دست نیاورید. باید در این مورد به تعادل برسید و از اشتباهات خود درس بگیرید.

    سرمایه گذاری در سهام ممکن است سودآور باشد ولی بهتر است ریسک خود را در بازارهای مختلف و صنایع مختلف توزیع کنید. به عنوان مثال تک سهم شدن در بازار سرمایه استراتژی پرمخاطره ای است. بهتر است سبد خود را با چند سهم بچینید و فرصت های سودآوری خود را با ریسک های غیرمنطقی از بین نبرید.

    ۶- توصیه هایی در خصوص صبور بودن: مهم نیست استعداد یا تلاشتان چقدر شگفت انگیز است، بعضی چیزها برای به ثمر رسیدن تنها به زمان نیاز دارند. با باردارشدن ۹ زن، نمی توان یک ماهه کودکی را متولد کرد.

    در بسیاری از جملات انگیزشی می خوانیم که موفقیت، نیازمند صبر است؛ اما صبر کردن نیز حد و اندازه ای دارد. صبر کردن بدون اندیشه، به قیمت تلف کردن زمان گران بهایمان تمام می شود. باید با خودمان تمرین کنیم که همیشه چند پله جلوتر از جایی که هستیم را ببینیم. در این صورت می توانیم با خیالی آسوده، در انتظار چیدن میوه های درختی باشیم که با آگاهی کاشته ایم. صبر کردن مهارت سختی است و غالب افراد صبور نیستند. ما غالباً افراد عجولی هستیم. سریع ثروتمند شدن، سریع موفق شدن، احتمالاً جایی برای یادگیری ما نخواهد گذاشت. این زود خواستن، معمولاً تلاش زیادی نمی خواهد. حقیقت آن است که ثروت های بزرگ در اثر صبر و تلاش به دست می آیند. ما باید سعی کنیم فرصت های سرمایه گذاری و موفقیت را شکار کنیم و صبورانه منتظر نتیجه مطلوب بمانیم. صبر، انعطاف و نظم به ما کمک می کنید به موفقیت های بزرگ برسیم.

    ۷- توصیه هایی در خصوص پس انداز: آنچه پس از صرف هزینه هایتان باقی مانده است را پس انداز نکنید، بلکه در عوض، آنچه پس از پس انداز برایتان باقی ماند را خرج کنید.

    پس انداز کردن از آن دست موضوع هایی است که وارن بافت روی آن تأکید زیادی داشته است. اهمیت این موضوع بر سیاست های مالی بر کسی پوشیده نیست. یادتان باشد که برای تغییر وضعیت مالی، نخست باید روی درست خرج کردن تمرکز کرد. مدیریت صحیح مخارج، جز مهارهای مهم برای ثروتمند شدن است. سپس باید به کسب درآمد بود. طرز فکر یک فرد عادی این است که معمولاً بعدازاینکه با هزینه های ضروری مواجه شد شروع به پس انداز می کند. روش یک فرد ثروتمند کاملاً برعکس است ما این تفاوت را فرمول افراد ثروتمند می نامیم. این فرمول می گوید:

    به محض دریافت درآمدتان درصد معینی از آن را برای بازگرداندن به اجتماع و درصد مشخصی را برای سرمایه گذاری روی اهداف مالی خود در نظر بگیرید. تنها آنچه باقی مانده است را خرج کنید. بسیار آسان است که پول خود را صرف چیزهایی کنیم که دوست داریم اما در پایان روز می بینید که همه پولی را که کسب کرده اید خرج شده و اهمیتی هم ندارد که درآمد شما چقدر بوده است. به جای رضایت در لحظه، تمرکز خود را روی آینده برگردانید. هرچند همه ما دوست داریم که بازخورد خوبی از دوستان و آشنایان در مورد چیزهایی که داریم، دریافت کنیم اما باید برای خود حدومرزی بگذاریم. شما باید چیزهایی را بخرید که نیاز دارید و تنها چیزهایی را نخرید که بتوانند دیگران را تحت تأثیر قرار دهند. در دنیای امروز بسیاری مخارج وجود دارند که اگر برنامه ریزی نکنید و پول خود را بودجه بندی نکنید، در پایان هیچ پس اندازی برایتان باقی نمی ماند. مخارج داخلی و خارجی. افراد ثروتمند می دانند که پول از کجا وارد می شود و از کجا بیرون می رود. یادداشت کردن مخارج و پس اندازه کمک می کند زودتر به نتایج مطلوب برسید.