همان طور که ارزهای فیات در بانک ها نگه داری می شوند، شما می توانید ارزهای دیجیتال خود را در کیف پول نرم افزاری ذخیره کنید. البته همه انواع این کیف پول ها نمی توانند امنیت لازم را فراهم کنند. درنتیجه باید بعد از بررسی ها و شناخت این نرم افزارها، بهترین آن ها را برگزینید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با انواع کیف پول های دیجیتالی به طور کامل آشنا نماییم.
معرفی کیف پول نرم افزاری
کیف پول های نرم افزاری که به آن ها کیف پول دیجیتال نیز گفته می شود در شکل های مختلف و با ویژگی های منحصر به فردی در اختیار کاربران و معامله گران ارزهای رمزنگاری شده قرار می گیرند.
از آنجایی که رمزارزها مانند فیات ها وجود خارجی ندارند، نمی توان آن ها را در کیف پول های معمولی که برای ذخیره پول نقد از آن ها استفاده می کنیم قرار داد. بنابراین برای نگه داری از چنین ارزهایی، از کیف پول دیجیتالی کمک می گیریم.
وظیفه کیف پول های نرم افزاری
کیف پول های نرم افزاری با ذخیره اطلاعات مربوط به کریپتوکارنسی ها مانند کلیدهای رمزنگاری شده خصوصی و عمومی در دستیابی به آدرس رمزارها و تسهیل معاملات ارز دیجیتال نقش مهمی دارند.
انواع کیف پول های نرم افزاری
کیف پول های دیجیتال را می توان به انواع مختلفی تقسیم کرد. یکی از دسته بندی هایی که برای این کیف پول ها در نظر می گیرند، به شرح زیر است.
کیف پول گرم:
کیف پول های دیجیتالی که نیاز به اتصال به اینترنت دارند از انواع گرم به شمار می روند. این کیف پول ها امنیت کمتری داشته و بیشتر در معرض حملات سایبری قرار می گیرند. با این حال کاربران به علت دسترسی آسان و تنوع این نوع ولت ها، تمایل زیادی به استفاده از آن ها دارند.
کیف پول سرد:
کیف پول هایی که امکان ذخیره رمزارزها را به شکل آفلاین فراهم می کنند، به عنوان کیف پول سرد شناخته می شوند. این کیف پول ها امنیت بالایی دارند.
از دیگر دسته بندی هایی که برای کیف پول نرم افزاری وجود دارد، آن را به 4 نوع مختلف تقسیم می کند.
کیف پول دسکتاپ:
کیف پول های دسک تاپ، بر روی سیستم عامل نصب خواهند شد. کار با این کیف پول ها آسان است و به خوبی از حریم خصوصی افراد حفاظت می کنند. از مشهورترین انواع این ولت ها عبارتند از Exodus، Bitcoin core، Electrum و… .
کیف پول موبایل:
کیف پول های موبایل درست همانند کیف پول های دسک تاپ هستند. با این تفاوت که برای گوشی های هوشمند ساخته شده اند. این کیف پول ها با اسکن کد QR به تسهیل معاملات و پرداخت ها کمک می کنند. البته این نرم افزارها در برابر آلودگی ناشی از بدافزارها آسیب پذیر بوده و در معرض ویروس ها قرار دارند. همچنین رمزگذاری (Encryption) این کیف پول ها ضروری است. از مهم ترین کیف پول های موبایل می توان به کوینومی، کیف پول بیت کوین، مای سلیوم و Hive Android اشاره کرد.
کیف پول وب:
همان طور که از نام این کیف پول ها مشخص است، مرورگرهای وب به آن ها دسترسی دارند. در این نوع کیف پول نرم افزاری، کلیدهای خصوصی به شکل آنلاین نگه داری می شوند و مستعد حملات DDOS هستند. درنتیجه در انتخاب آن ها بادقت عمل کنید. از محبوب ترین این نرم افزارها می توان کوین بیس، متامسک و بلاک چین را نام برد.
کیف پول سخت افزاری:
سخت افزارهایی که به طور جداگانه آدرس ها و کلیدهای عمومی را مدیریت می کنند در این دسته از کیف پول ها قرار می گیرند. استفاده از کیف پول سخت افزاری برای مبتدیان کار ساده ای نیست. از نکات مثبت این کیف پول ها امنیت بالای آن ها است. برای تهیه چنین سخت افزارهایی که عموما با USB به کامپیوتر متصل می شوند به مبلغی حدود 100 الی 200 دلار نیاز دارید. محبوب ترین کیف پول های سخت افزاری عبارتند از: ترزور و لجر نانو اس.
ویژگی های کیف پول نرم افزاری
زمانی که تصمیم می گیرید از کیف پول های دیجیتالی برای ذخیره ارزهای رمزنگاری شده خود استفاده کنید، باید با ویژگی های این کیف پول ها آشنا شوید تا بتوانید بهترین ولت را برگزینید. در ادامه به معرفی بهترین مشخصه های کیف پول های نرم افزاری پرداخته ایم.
سازگاری با سیستم عامل:
قبل از بارگیری کیف پول نرم افزاری، باید بررسی کنید که آیا این نرم افزار برای رایانه یا لپ تاپ شما مناسب است یا خیر؛ زیرا سیستم های عامل از تمامی کیف پول ها پشتیبانی نمی کنند.
امنیت:
بسته به نیاز خود به انتخاب کیف پول ها بپردازید. به عنوان مثال اگر تمایل دارید مقدار زیادی ارز دیجیتال را ذخیره کنید باید کیف پول سخت افزاری تهیه نمایید که از امنیت بیشتری برخوردار باشد.
استفاده آسان:
همه کیف پول های دیجیتال موجود در جهان کاربرپسند نیستند. در نتیجه اگر تازه به دنیای معاملات رمزارزها قدم گذاشته اید، کیف پولی را انتخاب کنید که کار با آن آسان باشد.
رمزگذاری:
کیف پولی می تواند در لیست بهترین ها قرار بگیرد که برای ورود از کاربران رمز عبور بخواهد.
مالکیت کلیدها:
برخی از کیف پول ها به شما امکان دسترسی به کلید خصوصی خود را می دهند، این بدان معنی است که شما تنها کسی هستید که مسئول حفظ امنیت این کلیدها خواهد بود.
ارتباط با سخت افزار:
برخی از کیف پول های دسک تاپ قابلیت ارتباط با یک دستگاه سخت افزاری را دارند که به شما کمک می کنند تا علاوه بر انجام معاملات آنلاین، به ذخیره رمزارزها به صورت آفلاین نیز بپردازید.
مزایای کیف پول نرم افزاری
کیف پول های نرم افزاری مزایا و معایبی دارند که آشنایی با آن ها می تواند در استفاده از این نرم افزارها شما را یاری کند. برخی از مزیت های این ولت ها عبارتند از:
- پشتیبانی از انواع مختلف ارزهای رمزنگاری شده
- قابل اجرا بر روی دستگاه های گوناگون (لپ تاپ، سیستم عامل و تلفن همراه هوشمند)
- تحت کنترل بودن کلیدهای خصوصی زیر نظر خود کاربر
- اغلب رایگان
معایب کیف پول های نرم افزاری
- نیاز به آپدیت (به روزرسانی)
- امکان آلودگی به بدافزارها
آموزش استفاده و نصب کیف پول نرم افزاری
از آن جایی که به معرفی انواع مختلفی از کیف پول های دیجیتال پرداختیم، تصمیم داریم به بررسی روش استفاده از هرکدام از این کیف پول ها به شکل جداگانه بپردازیم.
نصب و استفاده از کیف پول دسک تاپ
نسبت به دیگر انواع کیف پول های نرم افزاری، کیف پول دسک تاپ از امنیت بالاتری برخوردار است.
مراحل نصب و استفاده از آن عبارتند از:
توجه به ارز دیجیتال خریداری شده: در رابطه با سکه هایی که تمایل دارید آن ها را در کیف پول خود ذخیره کنید تحقیقاتی را به انجام رسانید. این مسئله را در نظر بگیرید که آیا این ارز دیجیتال خاص، کیف پول ویژه ای را به شما پیشنهاد می دهد یا خیر.
1.نصب کیف پول دسک تاپ:
شما می توانید این نوع کیف پول ها را از Github یا وب سایت coin دانلود کنید.
2. شروع کار با کیف پول دسک تاپ:
کیف پول های دسک تاپ گوناگون، تنظیمات و ویژگی های خاص خود را دارند. با این حال در تمامی آن ها گزینه هایی برای ایجاد کیف پول و دسترسی به آن مشاهده می شود. پس از دسترسی به این بخش ها شما می توانید، بودجه موجود و تاریخچه معاملات خود را مشاهده نمایید.
3. رمزگشایی کیف پول:
برای رمزگشایی کیف پول دسک تاپی که ایجاد کرده اید، باید کلید خصوصی خود را در این نرم افزار کپی و پیست نمایید.
نکته: برای در امان ماندن از بدافزارها همواره از به روز بودن آنتی ویروس خود، اطمینان حاصل نمایید.
نصب و استفاده از کیف پول موبایل
کیف پول نرم افزاری طراحی شده برای موبایل های هوشمند از جمله کیف پول هایی است که نصب و استفاده از آن به مبتدیان توصیه می شود. کافی است این نرم افزارها را دانلود کرده و بر روی گوشی هوشمند خود نصب کنید. سپس براساس مراحلی که این کیف پول ها بیان می کنند عمل کنید تا بتوانید به ذخیره سکه های خود در آن ها بپردازید. اطمینان حاصل نمایید که گزینه احراز هویت دو عاملی فعال باشد.
نصب و استفاده از کیف پول وب
برای توضیح نحوه استفاده از کیف پول نرم افزاری از نوع آنلاین به بررسی کار با My Ether Wallet که یکی از انواع این کیف پول ها است می پردازیم.
شما می توانید برای به کارگیری سایر ولت های وب نیز مطابق مراحل زیر عمل کنید:
1. مراجعه به آدرس وب سایت:
ابتدا به www.myetherwallet.com مراجعه نمایید. برای امنیت بیشتر، این آدرس را مستقیما در مرورگر خود سرچ کنید و از وجود علامت «قفل» و «https» در ابتدای URL اطمینان یابید.
2. توجه به اعلان های سایت:
در هر وب سایتی که کیف پول های آنلاین را ارائه می دهد، اعلان هایی وجود دارد که با کلیک بر روی آن ها می توانید نحوه کار با آن کیف پول را آموزش ببینید.
3. شروع ساخت کیف پول:
در این مرحله کافی است با وارد کردن رمزعبور، ساخت ولت خود را آغاز نمایید.
4. دانلود فایل Keystore:
این فایل درست همانند کلیدهای خصوصی، به رمزگشایی ولت شما کمک خواهد کرد. بنابراین پس از بارگیری فایل Keystore، آن را بر روی یک USB فلش درایو ذخیره کرده و به خوبی از آن مراقبت نمایید. اگر این فلش را گم کنید، سکه های شما به خطر خواهند افتاد.
کلیک بر روی عبارت «I understand, continue»: کلیک بر روی این عبارت منجر به نمایش کلید خصوصی خواهد شد.
5. دسترسی به سکه های ذخیره شده:
با کپی و پیست کلید خصوصی و یا بارگذاری فایل keystore می توانید به سکه های خود دسترسی پیدا کنید. استفاده از فایل keystore ایمن تر است.
آموزش دریافت ارز دیجیتال
هر کیف پول نرم افزاری آدرسی شبیه به «99b1ebcfc11a13df5161aba8160460fe1601d541» دارد که از آن به عنوان آدرس عمومی ولت یاد می شود. این آدرس درست همانند شماره حساب عمل می کند. بنابراین زمانی که قصد دارید ارز دیجیتالی را از طرف شخصی دریافت نمایید، کافی است این آدرس عمومی ولت خود را در اختیار او بگذارید تا بتواند ارز رمزنگاری شده را برای شما ارسال کند. شما می توانید آدرس عمومی کیف پول خود را در قسمت Receive یا همان دریافت ولت مشاهده کنید.
آموزش ارسال ارز دیجیتال
برای ارسال سکه دیجیتال از ولت نرم افزاری خود به آدرس های دیگر کافی است، به قسمت ارسال (send) کیف پول خود مراجعه کرده و آدرسی که تمایل دارید ارز دیجیتال را به آن بفرستید وارد کنید. در ضمن باید مبلغ مورد نظر را نیز در این بخش ذکر نمایید.
نحوه تبدیل ارزهای دیجیتال به یکدیگر
تبدیل رمزارزها به یکدیگر توسط صرافی های ارز دیجیتال به انجام می رسد؛ اما این امکان به وجود آمده که شما به تبدیل این ارزها در کیف پول نرم افزاری نیز بپردازید. این قابلیت در ولت های دیجیتالی ایجاد شده که از صرافی های داخلی پشتیبانی می کنند برخی از آن ها عبارتند از:
- ولت Coinomi
- ولت Trust
- ولت Edge
- ولت Enjin
ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در کیف پول نرم افزاری
کیف پول های نرم افزاری گوناگون از رمزارزهای مختلفی پشتیبانی می کنند. برخی از این ولت ها که امکان ذخیره انواع بیشتری از ارزهای رمزنگاری شده را فراهم می آورند عبارتند از:
- Jaxx Liberty: این ولت از 7 ارز رمزپایه یعنی Bitcoin، Ethereum، Dash، Ethereum Classic، DAO، Litecoin، Bitcoin Cash، REP و بسیاری دیگر از این نوع ارزها پشتیبانی می کند.
- Freewallet: این کیف پول از بیش از 30 ارز دیجیتال همانند بیت کوین و اتریوم پشتیبانی می کند.
- Exodus: ولت Exodus قابلیت ذخیره 10 ارز رمزنگاری شده را فراهم می آورد که برخی از آن ها عبارتند از Bitcoin،Zcash ، Ethereum و Litecoin.
- Guarda Wallet: سکه هایی که این کیف پول از آن ها پشتیبانی می کند عبارتند از Bitcoin ، Ethereum ، Bitcoin SV، Monero XMR ، Zcash، Dash ، Ethereum Classic و….
- Atomic Wallet: این ولت از بیش از 300 ارز دیجیتال پشتیبانی می کند.
- COINS: این ولت که برای گوشی های iOS طراحی شده است، امکان ذخیره بیش از 1500 ارز رمزپایه را فراهم می آورد.
امنیت کیف پول نرم افزاری
اگرچه کیف پول های نرم افزاری به اندازه انواع سخت افزاری آن ایمن نیستند، اما به راحتی نیز هک نمی شوند. در واقع نگه داری از سکه ها در این نوع کیف پول ها، نسبت به ذخیره دارای های دیجیتالی در صرافی های ارزهای رمزنگاری شده گزینه بهتری است؛ زیرا این کیف پول ها امنیت بیشتری را نسبت به صرافی ها فراهم می آورند.
کیف پول های نرم افزاری از کلیدهای خصوصی و عمومی شما محافظت خواهند کرد. کلید خصوصی کدی دیجیتال و ایمن است که تنها کسی که آن را می داند شما هستید.
کلید عمومی نیز کدی دیجیتالی است که می توانید آن را در اختیار دیگران نیز قرار دهید. دسترسی به کیف پول دیجیتال زمانی ممکن می شود که کلید خصوصی و عمومی وارد شده با هم مطابقت داشته باشند. تمام این مسائل به خوبی نشان می دهند که امنیت کیف پول های نرم افزاری به نوبه خود کم نیست.
کارمزد کیف پول نرم افزاری
در دنیای امروزی، کم تر خدماتی به طور کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار داده می شود و کیف پول های ارز دیجیتال نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اگرچه کیف پول های نرم افزاری اغلب رایگان هستند؛ اما برخی از آن ها کارمزدهای اضافه ای از کاربران دریافت می کنند.
در نتیجه در زمان انتخاب این کیف پول ها، اطمینان حاصل کنید که در صورت ذخیره سکه های دیجیتال هیچ هزینه غیرمعمولی از شما کسر نخواهد شد.
مقایسه کیف پول نرم افزاری با بقیه رقبا
یکی از رقبای سرسخت کیف پول های نرم افزاری، ولت های سخت افزاری هستند. کیف پول های سخت افزاری دستگاه هایی هستند که به ذخیره کلیدهای خصوصی می پردازند. این در حالی است که ولت های نرم افزاری وجود فیزیکی ندارند و به شکل نرم افزارها یا آنلاین در اختیار کاربران قرار می گیرند.
کیف پول های سخت افزاری امن ترین ولت هایی هستند که می توانید در نگه داری از ارزهای دیجیتال خود از آن ها استفاده کنید. البته باید بدانید در هنگام به کارگیری این کیف پول ها، دسترسی به ارزها به فرآیند طولانی تر و سخت تری احتیاج دارد؛ اما در ولت های دیجیتال با وجود امنیت کم تر، دسترسی به ارزهای رمزپایه آسان تر است و به راحتی می توانید برای معاملات خود از آن ها استفاده نمایید.
بنابراین شما باید براساس نیازهای خود یکی از این انواع ولت ها را برای ذخیره ارزهای رمزپایه انتخاب نمایید. اگر تمایل دارید تعداد زیادی سکه دیجیتال را برای مدتی طولانی ذخیره کنید، پیشنهاد ما استفاده از کیف پول های سخت افزاری است؛ اما اگر می خواهید علاوه بر نگه داری از سکه ها، سریعا آن ها را وارد معاملات مختلف نمایید تهیه ولت های نرم افزاری مناسب شما خواهد بود.
نتیجه گیری
براساس این مطلب می توان نتیجه گرفت که محبوبیت کیف پول نرم افزاری روز به روز در حال افزایش است. در جهان امروزی این کیف پول ها انواع مختلفی پیدا کرده اند که هر کدام ویژگی ها و قابلیت های منحصر به فردی را ارائه می دهند.
کاربران می توانند با تحقیق در رابطه با هر ولت، کیف پولی متناسب با انتظارات خود را تهیه کنند و با اطمینان خاطر ذخیره رمزارزها را به آن ها بسپارند.
خدمات رایگان این ولت ها از دیگر نقاط قوت آن ها است که چنین کیف پول هایی را کاربرپسندتر کرده است. بنابراین افرادی که تازه به معاملات ارز یجیتال علاقه مند شده اند و توانایی خریداری کیف پول های سخت افزاری را ندارند، می توانند با یک ولت نرم افزاری شروع کنند و بعدها با گسترش سرمایه خود به خریداری انواع سخت افزاری و ذخیره سکه ها در این نوع ولت ها بپردازند.
سوالات متداول
اغلب معامله گران ارزهای دیجیتال در رابطه با کیف پول های نرم افزاری سوالات متداولی را مطرح می کنند که در این قسمت به تمامی آن ها پاسخ می دهیم.
آیا استفاده از کیف های پول نرم افزاری امن است؟
ذخیره رمزارزها در کیف پول های نرم افزاری گزینه ایمن تری نسبت به نگه داری از آن ها در صرافی های معامله ارزهای دیجیتال است؛ زیرا این نوع کیف پول ها کلیدهای خصوصی و اطلاعات شما را حفظ می کنند. با این حال امنیت این ولت ها از انواع سخت افزاری کم تر خواهد بود.
آیا کیف پول نرم افزاری هک می شود؟
با این که ولت های نرم افزاری از لحاظ امنیتی ضعیف نیستند؛ اما باید بدانید احتمال هک شدن آن ها وجود دارد.
اگر کیف پول دیجیتال پاک شود، سکه ها از بین می رود؟
بعد از بارگیری کیف پول دلخواه خود، از آن بک آپ (نسخه پشتیبان) تهیه کنید. تا در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانید به بازیابی سرمایه خود بپردازید.
آیا ساخت ولت نرم افزاری به صرف مبالغی احتیاج دارد؟
برخلاف کیف پول های سخت افزاری، شما می توانید برای دسترسی به اغلب ولت های نرم افزاری آن ها را به صورت کاملا رایگان بارگیری نمایید.
امن ترین کیف پول های نرم افزاری کدامند؟
آمار و تحقیقات نشان می دهند 5 ولت نرم افزاری در جهان کنونی می توانند بهترین شرایط را برای ذخیره ایمن سکه های شما فراهم آورند که عبارتند از:
- Jaxx
- Exodus
- Ledger
- Trezor
- Coinpayments
بهترین کیف های پول گرم کدامند؟
9 ولت نرم افزاری که از بهترین انواع این کیف پول ها هستند و باید به اینترنت متصل شوند عبارتند از:
- Electrum
- Jaxx
- Mycelium
- GreenBits
- Blockchain
- Trezor
- Ledger Nano X
- Exodus
- UNSTOPPABLE