معرفی اجمالی کیف پول سیف پل (SafePal)
کیف پول سیف پل (SafePal Wallet) یکی از محبوب ترین و در عین حال کاربردی ترین کیف پول ها در حوزه ارزهای دیجیتال است. این کیف پول چندارزی که فعالیت خود را به طور رسمی از سال 2019 آغاز کرده، به دو صورت نرم افزاری و سخت افزاری وجود دارد. در ابتدا نسخه سخت افزاری آن با عنوان SafePal S1 به بازار عرضه و سپس یک سال بعد در سال 2020، نسخه موبایلی آن برای دو سیستم عامل اندروید و آی او اس (ios) ارائه شد.
جالب است بدانید بایننس یکی از حامیان اصلی این کیف پول است و از همان ابتدا بر روی این پروژه سرمایه گذاری کرده است. در حال حاضر، سیف پل ولت به عنوان یک کیف پول مستقل با همه امکانات در دسترس کاربران است. بسیاری از افراد از این کیف پول به عنوان یکی از کیف پول های قدرتمند در آینده ای نه چندان دور یاد می کنند.
ویژگی های کیف پول سیف پل
-
امنیت دارایی های دیجیتال
سیف پل ولت یک کیف پول متن باز و غیرامانی است و به توسعه دهندگان خود این امکان را می دهد تا به راحتی از ایرادات آن باخبر شوند و آن ها را رفع کنند. کلیدهای خصوصی این کیف پول به دلیل ویژگی غیرامانی بودن آن به صورت کلمات بازیابی در اختیار کاربران قرار می گیرد و کنترل تمامی دارایی های دیجیتال به دست خود کاربر است. داشتن قابلیت های دیگری مانند حسگر اثر انگشت، الگو و… از دیگر مواردی است که با فعال کردن آن ها می توان امنیت حساب کاربری را افزایش داد.
-
پشتیبانی از ارزهای دیجیتال مختلف
این کیف پول از طیف وسیعی از رمزارزها، شبکه های بلاک چینی و صرافی ها پشتیبانی می کند؛ بنابراین اگر شما هم قصد نگهداری و ذخیره چندین ارز مختلف را داخل یک ولت دارید، سیف پل می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. همچنین پشتیبانی این کیف پول از استانداردهای ERC20 و BEP20 این امکان را به شما می دهد که بتوانید به راحتی تمامی توکن های شبکه اتریوم و بایننس اسمارت چین را ذخیره کنید.
-
محیط ساده و کاربرپسند
این کیف پول محیطی ساده و کاربرپسند دارد و دسترسی به تمامی قابلیت های آن آسان است.
دانلود اپلیکیشن اندروید سیف پل
دانلود اپلیکیشن اندروید سیف پل
آموزش ساخت کیف پول نرم افزاری سیف پل
هنگامی که شما اپلیکیشن این کیف پول را نصب می کنید، همان ابتدا با این پیام مواجه می شوید که آیا می خواهید کیف پول نرم افزاری (Software Wallet) یا کیف پول سخت افزاری (Hardware Wallet) را نصب کنید؟
1. در اینجا گزینه Software Wallet را انتخاب می کنیم.
2. در این مرحله، روی دکمه Next کلیک می کنیم تا وارد مرحله بعد شویم.
3. در مرحله بعد لازم است برای خودتان یک پسورد قوی، شامل حروف کوچک، حروف بزرگ، عدد و کاراکتر انتخاب کنید که شخص دیگری نتواند آن را به راحتی حدس بزند.
4. اکنون پس از واردکردن پسورد در داخل دو کادر، تیک عبارت مربوط به قوانین (شکل زیر) را فعال کنید.
5. اگر گوشی شما از قابلیت «اثر انگشت» پشتیبانی کند، در این مرحله از شما می خواهد اثر انگشت خود را وارد کنید.
6. در این مرحله، باید یک الگو برای خودمان مشخص کنیم.
7. پس از مشخص کردن الگو تأیید می شود که ثبت نام شما انجام شده و می توانید به راحتی با کلیک روی گزینه «Start SafePal journey» وارد محیط کیف پول شوید.
در اینجا دوباره وارد مرحله مربوط به بخش اول می شویم؛ با این تفاوت که اگر در اینجا روی گزینه کیف پول نرم افزاری کلیک کنید، این بار دیگر پسوردی خواسته نمی شود و
دو گزینه پیش روی ما وجود دارد.
1) ایجاد کیف پول (Creat Wallet)
2)وارد کردن کیف پول (Import Wallet)
که دارای چندین گزینه است:
روش ساخت کیف پول
1. چون ما کیف پولی ایجاد نکرده ایم، روی گزینه Creat Wallet کلیک می کنیم.
2. با کلیک روی Creat Wallet از ما خواسته می شود که پسورد خود را وارد کنیم. (شکل زیر)
3. در مرحله بعد از ما خواسته می شود یک اسم برای کیف پولمان انتخاب کنیم. (شکل زیر). همچنین باید تعداد کلمات بازیابی را انتخاب کنیم که مقدار آن به دلخواه خودمان است، اما هرچه تعداد آن بیشتر باشد، از لحاظ امنیتی بهتر است (توجه کنید که این کلمات بازیابی را حتماً در چند نسخه بک آپ بگیرید و یادداشت کنید).
4. گزینه Passphrase از قسمت «Advanced» (شکل بالا) را فعال کنید. این پیام به شما می گوید که اگر این پسورد را برای خودتان تعیین کنید، بعداً برای ریکاوری علاوه بر کلمات بازیابی، نیازمند پسوردی هم هستید که در قسمت Passphrase مشخص می کنید (با توجه به اینکه ممکن است بعداً این پسورد را فراموش کنید، به شما پیشنهاد می کنیم که از این گزینه استفاده نکنید و ترجیحاً مثل کیف پول های دیگر فقط از کلمه بازیابی به تنهایی استفاده کنید).
5. پس از انجام تمام مراحل بالا و کلیک روی «Done» کیف پول شما ساخته می شود و شما می توانید با کلیک روی «Back up my pharase» از کلمات بازیابی که تعیین کرده اید بک آپ تهیه کنید یا وارد محیط کیف پول می شوید و از آن استفاده کنید.
بازیابی کیف پول سیف پل
پیشنهاد می شود که در این مرحله حتماً از کلمات بازیابی خودتان بک آپ تهیه کنید تا هیچ گاه آن را فراموش نکنید. ضمن اینکه اگر بلافاصله وارد محیط استفاده از کیف پول شوید، دسترسی به برخی بخش ها برای شما باز نمی شود و Error می دهد؛ از این رو لازم است برای رفع آن از کلمات بازیابی خودتان ابتدا بک آپ تهیه کنید.
1. در اینجا روی گزینه «Back up my pharase» کلیک می کنیم و با فعال سازی تیک های قسمت های مربوط (شکل زیر) و کلیک روی «Understood» وارد مرحله بعد می شویم.
2. در این بخش (شکل زیر) کلمات بازیابی را مشاهده می کنیم. لازم است این کلمات را به همین ترتیبی که در اینجا مشاهده می کنید، با املای صحیح یادداشت کنید. دقت داشته باشید که این کلمات را در جایی دور از دسترس سایر افراد یادداشت کنید؛ زیرا هنگامی که بخواهید کیف پول خود را بازیابی کنید، اگر املای این کلمات اشتباه باشد یا آن ها را به ترتیب یادداشت نکرده باشید و بخواهید آن ها را بدون ترتیب وارد کنید، با مشکل مواجه خواهید شد. اکنون با کلیک روی «Next» وارد مرحله بعدی می شوید.
3. در این مرحله نیز از ما خواسته می شود که کلمات بازیابی مرحله قبل را به ترتیب وارد کنیم. توجه کنید که کیف پول سیف پل به دلیل مسائل امنیتی به شما اجازه نمی دهد که از این عبارات بازیابی اسکرین شات بگیرید.
4. حال وارد مرحله بعد می شویم؛ در این مرحله (شکل زیر) می بینید که کیف پول با موفقیت برای شما ساخته شده است و ارزهای مختلف برای شما نمایش داده می شود.
نحوه دریافت و ارسال ارز دیجیتال در سیف پل
- با کلیک روی هریک از این رمزارزها مانند تصویر زیر، دو گزینه Send و Recive برای شما نمایش داده می شود.
دریافت ارز دیجیتال
هرگاه بخواهید آدرس کیف پول خود را به فردی بدهید تا برای شما ارزی واریز کند، یا اینکه از یک صرافی مثلاً بایننس، ارزی را خریداری کرده اید و می خواهید آن را به کیف پولتان انتقال دهید، باید روی گزینه «Receive» کلیک کنید تا آدرس کیف پولتان نمایش داده شود.
ارسال ارز دیجیتال
همچنین هرگاه بخواهید ارز دیجیتال کیف پولتان را به کیف پول دیگر یا به شخص دیگری ارسال کنید، کافی است روی گزینه «Send» کلیک کنید؛ سپس در قسمت «To» آدرس مقصد را وارد کنید. در بخش «Amount» مبلغی که قصد ارسال آن را دارید، وارد کنید؛ سپس روی «Next» کلیک کرده و تأییدیه مجددی که به شما می دهد (مبلغ واردشده و آدرس کیف پول) را چک کنید و درنهایت روی «Confiem» کلیک کنید تا این تراکنش داخل شبکه بلاک چینی ارسال شود.
افزودن سایر ارزهای دیجیتال به کیف پول سیف پل
واضح است که اگر قصد افزودن سایر ارزهای دیجیتال را به فهرست کیف پول سیف پل داشته باشید، با کلیک روی گزینه «Add» یا «+» (شکل زیر) می توانید آن ها را به فهرست اضافه کنید.
اما اگر ارز مورد نظر شما داخل فهرست در قسمت «Add» نیز وجود نداشت، دو حالت کلی وجود دارد:
1. اسم ارز مورد نظر خود را براساس شکل زیر در قسمت سرچ وارد کنید؛ برای مثال در اینجا اسم توکن «bat» را که یک ارز دیجیتال بر بستر اتریوم است سرچ کرده ایم. توجه کنید که برای تشخیص درست رمزارز باید به علامت لگوی آن توجه کنید که لگوی اصلی آن باشد. حال کافی است روی «+» کلیک کنید تا به کیف پول شما اضافه شود.
2. حالت دوم این است که شما قصد دارید یک رمزارز را به داخل یک کیف پول اضافه کنید، اما با استفاده از سرچ نمی توانید این کار را انجام دهید؛ مثلاً رمزارزی است که هنوز توسط بسیاری از اپلیکیشن ها شناخته نشده است. برای این منظور کافی است که به انتهای صفحه بروید (شکل زیر) و روی «Add Custom Token» کلیک کنید.
سپس در قسمت «Contract Address» کانترکت آدرس مربوط به آن توکن را به کمک اسکن وارد کنید. شبکه مورد نظر خود را نیز از قسمت بالای سمت راست صفحه انتخاب کنید. (از آنجا که بیشتر توکن ها بر بستر اتریوم است، قسمت مربوط به شبکه پیش فرض روی اتریوم قرار داده شده است). با واردکردن کانترکت آدرس سایر قسمت های نمایش داده شده در شکل به طور اتوماتیک پر می شود.
امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال در سیف پل
- این تب (مشخص شده در شکل زیر) یکی از قابلیت های خوب و کاربردی این کیف پول است که امکان واردشدن به صرافی های مختلف مانند بایننس، بایننس دکس، یونی سوآپ و… بدون نیاز به واسطه به کمک آن وجود دارد.
- همچنین با انتخاب این تب (مشخص شده در شکل زیر) دو گزینه دیگر در داخل کیف پول قرار داده شده است که می توانیم در آن با استفاده از بستری که برایمان فراهم شده از قسمت «Swap» یا «Exchange» خرید و فروش ارزهای مورد نظرمان را انجام دهیم.
- با کلیک روی «Exchange» به طور مستقیم وارد صرافی بایننس می شویم که در ایران به دلیل تحریم ها کارایی بسیاری ندارد.
در گزینه «Swap» نیز می توانید بدون اینکه وارد محیط صرافی شوید، ارزهای خود را جابه جا کنید که البته معایبی هم دارد؛
برای مثال کارمزد این بخش ها در کیف پول ها معمولاً بسیار بالاتر از صرافی هاست. همچنین مدت زمان فرایند معامله ارز نیز طولانی تر است. همچنین ممکن است تبدیل انجام شود، ولی داخل کیف پولتان اضافه نشود (برای برطرف کردن این مشکل باید با پشتیبانی آن تماس بگیرید).
تنظیمات کیف پول سیف پل
- در بخش «Setting» که معمولا در بالای صفحه سمت راست قابل مشاهده است، می توانید موارد کلی مربوط به تنظیمات کیف پول مانند زبان، بک آپ گرفتن کلمه بازیابی و… را تنظیم کنید.
- یکی دیگر از قابلیت های خوب این کیف پول، این است که می توانید با استفاده از گزینه موجود در بالای سمت چپ (شکل زیر) چند کیف پول مختلف داخل این اپلیکیشن برای خودتان اضافه کنید.
- شما می توانید با استفاده از گزینه «+» مانند مراحل اول اقدام به افزودن و ساخت کیف پول جدید کنید.
- همچنین برای تغییر نام کیف پول سیف پل خود کافی است روی «…» (شکل بالا) کلیک کنید و مانند شکل زیر آن را ویرایش کنید.
جمع بندی
در این مقاله به آموزش استفاده از کیف پول سیف پل پرداختیم. این کیف پول محیطی ساده و کاربرپسند دارد و دسترسی به تمامی قابلیت های آن آسان است؛ به این صورت که حتی اگر کاربری آماتور باشد، به راحتی و بدون اینکه بخواهد دسترسی به بخشی را جست و جو کند، می تواند آن را به راحتی بیابد. همچنین شما می توانید با استفاده از بخش تنظیمات سیف پل، تنظیمات دلخواهی را روی آن اعمال کنید. به طورکلی این کیف پول محبوب را می توان یک ولت کامل برای ذخیره و نگهداری رمزارزهای مختلف دانست که آینده ای درخشان پیش رو دارد.
پرسش های متداول
در ابتدا نسخه سخت افزاری آن با عنوان SafePal S1 به بازار عرضه شد و یک سال بعد در سال 2020، نسخه موبایلی آن برای دو سیستم عامل اندرویدی و آی یو اس ارائه شد.
این کیف پول طیف وسیعی از رمزارزها، شبکه های بلاک چینی و صرافی ها را پشتیبانی می کند؛ بنابراین اگر شما نیز قصد نگهداری و ذخیره چندین ارز مختلف را در داخل یک ولت دارید، سیف پل می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
سیف پل ولت یک کیف پول متن باز و غیرامانی است و این امکان را به توسعه دهندگان خود می دهد تا به راحتی از ایرادات آن باخبر می شوند و آن ها را رفع می کنند. کلیدهای خصوصی این کیف پول به دلیل ویژگی غیرامانی بودن آن به صورت کلمات بازیابی در اختیار کاربرانش قرار می گیرد و کنترل تمامی دارایی های دیجیتال به دست خود کاربر است.