معرفی ارز دیجیتال کامپاند (Comp)

شاید برای شما یا اطرافیانتان پیش آمده باشد که برای انجام کاری به سرمایه نیاز داشته باشید و به همین دلیل تصمیم گرفته باشید که از بانک وام بگیرید، اما برای این کار موانع زیادی پیش روی ما قرار گرفته است، ضمن اینکه ما نمی توانیم هیچ اطمینانی از دریافت وام داشته باشیم. در این میان و در پیرو رفع مشکلات دنیای اقتصاد کنونی به کمک بلاک چین و ارزهای دیجیتال، این بار یک تیم حرفه ای اقدام به خلق پروژه ای غیرمتمرکز در زمینه وام و وام دهی کرده اند که اتفاقاً در این زمینه بسیار موفق هم بوده اند. در این مقاله قرار است این پلتفرم و ارز دیجیتال را به خوبی بشناسیم و یاد بگیریم که به چه طریق می توانیم این ارز دیجیتال را خریداری کنیم.

بنیان گذاران ارز دیجیتال کامپاند

رابرت لشنر (Robert Leshner)

رابرت لشنر که سمت مدیرعاملی این ارز را بر عهده دارد، یک اقتصاددان و تحلیلگر مالی قهار است. علاوه بر این ها او دو نرم افزار را که در زمینه استارتاپ کاربرد دارند، ایجاد کرده است.

جفری هیز (Geoffrey Hayes)

جفری هیز به عنوان مدیریت پروژه این ارز فعالیت می کند و علاوه بر این دو استارتاپ را نیز تأسیس کرده است.

توری اتسیتی (Torrey Atcitty)

توری بر توسعه هرچه بیشتر پروژه کامپاند فعالیت می کند و با مدیریت این بخش سعی دارد استفاده از این ارز را در موبایل ها گسترده تر کند. افراد زیر نیز در این پروژه نقش داشته اند: Calvin Liu، Coburn Berry، Jared Flatow، Joyson Hobby، Jake Chervinsky، Max Wolff، Mykel Pereira، Adam Bavosa، Nick Martitsch، Zachary Skolnik و Antonina Norair.

تاریخچه ارز دیجیتال کامپاند

در ماه ژوئن سال 2020، شاهد لیست شدن ارز دیجیتال کامپاند در صرافی های ارزهای دیجیتال بودیم. در ابتدا این ارز دیجیتال با قیمت 64.6 دلار در صرافی ها مبادله می شد که خوشبختانه از همان ابتدا ارزش این پروژه شناخته و این ارز دیجیتال با افزایش تقاضا مواجه شد و روندی صعودی گرفت. در این روند صعودی، این ارز توانست پس از گذشت تنها پنج روز به قیمت 337 دلار برسد. البته پس از ثبت این رشد قیمتی عالی، ارز دیجیتال Comp به مدت دو ماه روندی نزولی را طی کرد تا آنجا که قیمت آن پس از دو ماه به 127 دلار رسید. در طول ماه آگوست با وجود نوسانات ایجادشده، این ارز دیجیتال باز هم سیر صعودی داشت و توانست تا 257 دلار هم رشد کند، اما مانند هر صعود دیگری در بازارهای مالی، این صعود نیز به پایان رسید و باز هم در نمودار قیمتی این ارز شاهد افت ارزش بودیم و این کاهش قیمت تا محدوده 100 دلار ادامه یافت. از ابتدای ماه نوامبر، یعنی ماه یازدهم سال میلادی (اواخر سال 2020) این ارز دیجیتال با رشد قیمتی بی نظیری مواجه شد؛ تا آنجا که این ارز در ماه می سال 2021 توانست پس از یک صعود عالی قیمت 854 دلار را نیز ثبت کند و این درواقع بالاترین قیمت ثبت شده برای این ارز دیجیتال بود.

پس از این رشد عالی باز هم یک افت ارزش را در نمودار کامپاند می بینیم که سبب شد قیمت کامپاند تا 221 دلار هم برسد. پس از این کاهش قیمت شاهد بودیم که این ارز باز هم توانست یک صعود خوب و البته نه به خوبی صعود پیشین خود را تجربه کند. با این صعود قیمت توکن Comp تا 509 دلار در ماه سپتامبر رسید و البته بعد از آن ارزش این توکن به تدریج کاهش یافت. در حال حاضر که ماه آخر سال میلادی را سپری می کنیم، این ارز دیجیتال پس از افت قیمتی که تجربه کرد، با قیمت تقریبی 216 دلار در صرافی ها مبادله می شود.

ویژگی های ارز دیجیتال Comp

  1. این ارز با بازاری به ارزش تقریبی 3/1 میلیارد دلار، رتبه 82 را از نظر بزرگی بازار به خود اختصاص داده و 05/0 درصد از کل بازار ارزهای دیجیتال را سهم خود کرده است.
  2. این ارز دیجیتال یک توکن ERC-20 است که روی شبکه اتریوم اجرا شد.
  3. تعداد نهایی توکن های Comp مجموعاً به 10 میلیون واحد خواهد رسید.
  4. پلتفرم این ارز بستری برای اعطا و دریافت وام بر مبنای ارزهای دیجیتال است.
  5. کامپاند (Compound) یک پروژه غیرمتمرکز است.
  6. صرافی معتبر و شناخته شده Coinbase از ابتدای روی کار آمدن پروژه کامپاند از آن حمایت کرد.
  7. پلتفرم کامپاند، ارزهای دیجیتال مختلف از جمله اتریوم و توکن های ERC-20 را پشتیبانی می کند.
  8. این پلتفرم برای افرادی که قصد سپرده گذاری دارایی خود را داشته یا افرادی که برای انجام کاری به سرمایه و دریافت وام نیاز دارند، بسیار کاربرد دارد.
  9. میزان سود افرادی که در این ارز دیجیتال سرمایه گذاری کرده و همچنین میزان بهره وام افرادی که از خدمات این پروژه استفاده کرده اند، به میزان عرضه و تقاضا در شبکه ارتباط مستقیم دارد.
  10. قرارداد هوشمند پروژه کامپاند روی شبکه اتریوم اجرا شده است.
  11. کاربران این پلتفرم می توانند علاوه بر دریافت وام یا سپرده گذاری، به فعالیت های دیگری مانند طرح پیشنهاد هایی در زمینه های مختلف از جمله ایجاد تغییرات لازم در پروتکل، ارتقادادن ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده توسط پلتفرم یا دیگر موارد مشابه بپردازند. پس از ارائه پیشنهاد ها توسط کاربران، تیم مدیریتی پیشنهادها را بررسی می کند و اگر پیشنهادی مورد تأیید تیم قرار بگیرد، وارد فاز اجرایی می شود.
  12. افرادی که قصد سپرده گذاری در این پلتفرم را داشته باشند، در ازای ارزهای دیجیتال مختلفی که در اختیار استخر این پلتفرم قرار می دهند، توکنی به نام ctoken را دریافت می کنند.
  13. Ctoken یک توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 است که درواقع به منزله دارایی دیجیتال سپرده شماست. شما به عنوان یک سپرده گذار در این پلتفرم هر زمانی که اراده کنید، می توانید توکن های ctoken را تحویل داده و ارزهای دیجیتال خود را تحویل بگیرید.
  14. توکن Comp یک توکن حاکمیتی در پلتفرم کامپاند است؛ به عبارت دیگر کاربران این پلتفرم می توانند به کمک این توکن با ارائه پیشنهاد ها و دخیل بودن در تصمیم گیری های پروژه در آینده آن سهیم باشند.
  15. میزان بهره وام های اعطایی در این پلتفرم براساس الگوریتمی خاص معین می شود، میزان سود سپرده گذاران نیز به عرضه و تقاضای موجود در شبکه بستگی دارد.
  16. نقدینگی موجود در استخر پروتکل این ارز دیجیتال، به افرادی که درخواست وام داشته اند، تخصیص داده می شود. بهره دریافتی از شخص وام گیرنده بین افرادی که نقدینگی موردنیاز وی را تأمین کرده اند، توزیع می شود.
  17. در این پروتکل، هیچ واسطی در میان وام گیرنده و وام دهنده وجود ندارد و آن ها به صورت مستقیم با قرارداد هوشمند پروتکل کامپاند ارتباط دارند.
  18. افرادی که قصد دریافت وام از این پروتکل را داشته باشند، باید وثیقه ای را در اختیار شبکه بگذارند. در این پروتکل وثیقه برای دریافت وام، ارز دیجیتال است که به شبکه منتقل می شود. با توجه به نوع و میزان ارز دیجیتال وثیقه شده، مبلغ وام می تواند متغیر باشد.
  19. اگر دریافت کنندگان وام، از بازپرداخت بهره وام خودداری کنند و میزان این بهره ها از میزان وثیقه ای که در اختیار شبکه قرار داده بودند فراتر برود، شبکه به نقد کردن مقداری از وثیقه اقدام خواهد کرد.
  20. هیچ مفهومی به نام تضمین نقدینگی در پروژه کامپاند وجود ندارد، هرچند این پروژه یک سیاست تشویقی را برای کاربران خود در نظر گرفته و اجرا می کند. در این پروتکل زمانی که تقاضا بالا می رود، نرخ سود هم افزایش می یابد و به این ترتیب عده ای به فکر عرضه خواهند بود. از طرف دیگر زمانی که عرضه بالا باشد، نرخ سود روندی کاهشی به خود می گیرد که در این صورت نیز عده ای در گروه متقاضی قرار خواهند گرفت و به این ترتیب سعی می شود نقدینگی تا جای ممکن کنترل شود.
  21. قیمت دارایی های موجود در پروتکل این ارز دیجیتال به صورت کاملاً عادلانه تعیین می شود؛ برای این منظور این پروتکل با کمک گرفتن از اوراکل ها قیمت ارز دیجیتال را در 10 صرافی برتری که آن ارز دیجیتال را لیست کرده اند، بررسی می کند و یک قیمت تقریبی براساس آن قیمت ها را روی ارز دیجیتال در نظر می گیرد.

مزایا و معایب ارز دیجیتال Comp

مزایا

  1. توکن COMP در بیشتر صرافی های معتبر از جمله بایننس و کوین بیس لیست شده است. همچنین صرافی کوین بیس که ارزهای دیجیتال را پیش از لیست کردن به طور دقیق از لحاظ بنیادی بررسی می کند، از ابتدای کار پروژه کامپاند از آن پشتیبانی کرده است و این موضوع می تواند مهر تأییدی بر قدرت بنیادی این پروژه باشد.
  2. مدیریت این پروژه به صورت غیرمتمرکز انجام می شود. همان طور که اشاره کردیم، کاربران می توانند با داشتن توکن حاکمیتی Comp پیشنهاد های خود را برای تصمیم گیری های جدید به تیم پروژه ارائه دهند و در رأی گیری شبکه شرکت کنند. نظرات کاربران به طور دقیق بررسی و دنبال خواهد شد.
  3. تیم پروژه کامپاند توانسته است خود را در فهرست پروژه هایی قرار دهد که تکمیل شده اند. تعداد کمی از پروژه های ارزهای دیجیتال به چنین مرحله ای رسیده اند.
  4. در این پروژه احتمال وجود مشکل نقدینگی بسیار ضعیف است (به دلیل طرح های تشویقی که پیش از این به آن ها اشاره کردیم).

معایب

  1. امکان انجام معاملات آتی روی ارز دیجیتال Comp وجود ندارد.
  2. در خطایی که هنگام ارتقای اخیر پلتفرم این ارز دیجیتال رخ داد، 90 میلیون دلار به اشتباه به حساب کاربران ارسال شد. رابرت لشنر که مدیرعامل این پروژه است، طی توئیت های خشن و محکم خود از دریافت کنندگان این مبالغ خواسته بود با دریافت 10 درصد از مبلغ به عنوان هکر کلاه سفید، مابقی مبلغ را پس دهند که این حرکت و لحن تند توئیت های وی از سمت کاربران توئیتر با انتقاد بسیاری مواجه شد.
  3. برخی نداشتن برنامه مشخص برای آینده این ارز دیجیتال را نقطه ضعفی برای آن می دانند؛ درحالی که تیم پروژه از آن به عنوان یک نقطه قوت یاد می کند؛ چراکه این ویژگی به دلیل دخیل بودن نظر و رأی کاربران در آینده پروتکل و ارز دیجیتال آن است.

کاربردهای ارز دیجیتال Comp

  • این ارز دیجیتال، مانند دیگر ارزهای دیجیتال رایج در بازار ارزهای دیجیتال قابل معامله در صرافی هاست. به این ترتیب سرمایه گذاران و تریدرها می توانند از اختلافات قیمتی پیش آمده سود کسب کنند.
  • پیش از این نیز اشاره کردیم که این ارز دیجیتال با نماد اختصاری COMP یک توکن حاکمیتی است؛ بنابراین هولدرهای این توکن می توانند با ارائه پیشنهاد ها و شرکت در رأی گیری های انجام شده در آینده این پروتکل و ارز دیجیتال آن نقش داشته باشند.
  • کاربرد دیگر این پلتفرم برای سپرده گذاران است که با در اختیار گذاشتن دارایی خود در استخر این پروتکل و کمک به تأمین نقدینگی آن، سودهایی را کسب می کنند.
  • از سوی دیگر، کاربرانی که برای رفع نیازهای خود به فکر دریافت وام هستند، می توانند با اطمینان خاطر به این پروتکل اعتماد کرده و وام خود را در ازای پرداخت وثیقه و دور از مشکلات موجود در گرفتن وام از بانک، دریافت کنند.
  • یکی از کاربردهایی که برای استفاده از این پلتفرم تعریف شده است، به کاربرانی اختصاص دارد که قصد دارند با به دست آوردن سرمایه ای، به برگزاری ICO ارز دیجیتال خود اقدام کنند تا به این ترتیب سرمایه موردنیاز پروژه خود را دریافت کنند.
  • همچنین تریدرهای حرفه ای می توانند با گذاشتن وثیقه در این پروژه، وام دریافت کرده و با آن اقدام به معامله گری کنند؛ البته همان طور که اشاره شد این روش تنها به تریدرهای حرفه ای توصیه می شود.

کیف پول هایی که ارز دیجیتال Comp را ساپورت می کنند

معرفی ارز دیجیتال کامپاند

1. کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)

کیف پول های سخت افزاری و در رأس آن ها کیف پول لجر، از سمت افرادی که سرمایه بالایی دارند یا می خواهند دارایی خود را هولد کرده و برای مدت طولانی نگه داری کنند، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. کیف پول لجر نانو اس یکی از بهترین کیف پول های موجود برای ذخیره سازی این ارز دیجیتال است.

2. کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)

ترزور یکی دیگر از کیف پول های سخت افزاری نام آشناست که خوشبختانه از ارز کامپاند نیز پشتیبانی می کند.

3. کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keepkey)

این کیف پول سخت افزاری که شاید به اندازه کیف پول های لجر و ترزور مورد استفاده قرار نگیرد، یکی دیگر از کیف پول های با کیفیت و با امنیت بالاست که می توان ارز دیجیتال Comp را نیز در آن ذخیره کرد.

4. کیف پول نرم افزاری متامسک (Metamask)

متامسک یک کیف پول نرم افزاری و یکی از کیف پول های رسمی اتریوم است. از آنجا که کامپاند یک توکن ERC-20 است، می توان آن را روی همه کیف پول های اتریوم ذخیره کرد. متامسک را به عنوان یک افزونه روی مرورگرها نصب کرده و از آن استفاده کنید.

5. کیف پول نرم افزاری اکسودوس (Exodus)

کیف پول نرم افزاری اکسودوس به دلیل رابط کاربری ساده ای که دارد، حتی برای کاربران تازه وارد نیز قابل استفاده است. این کیف پول در نسخه های موبایلی و دسکتاپ طراحی و ارائه شد و در دسترس کاربران قرار گرفت. کاربران این کیف پول می توانند ارزهای دیجیتال مختلفی از جمله بیت کوین و کامپاند را ذخیره کنند.

6. کیف پول نرم افزاری کوینومی (Coinomi)

کوینومی یک کیف پول نرم افزاری از نوع موبایلی بود که البته در حال حاضر نسخه دسکتاپ آن نیز وجود دارد. رابط کاربری ساده این کیف پول، آن را به کیف پولی مناسب حتی برای افراد مبتدی در بازار ارزهای دیجیتال تبدیل کرده است.

7. کیف پول نرم افزاری میست (Mist Wallet)

کیف پول نرم افزاری Mist که در نسخه دسکتاپ ارائه شده، برای دارندگان سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مک قابل استفاده است. خوشبختانه دارندگان توکن Comp می توانند این ارز دیجیتال را در کیف پول میست نگه داری کنند.

8. کیف پول نرم افزاری آیم توکن (Im Token)

کار با کیف پول موبایلی آیم توکن بسیار راحت است؛ به همین دلیل این کیف پول طرفداران خاص خود را دارد. اگر برای نگه داری ارز Comp خود به دنبال یک کیف پول موبایلی هستید، کیف پول آیم توکن انتخابی هوشمندانه خواهد بود.

خرید ارز دیجیتال کامپاند

معرفی ارز دیجیتال کامپاند

اکنون باید ببینید که آیا قصد خرید این توکن و سرمایه گذاری یا ترید روی آن را دارید یا نه. اگر تصمیم شما خرید این توکن باشد، باید این بخش را به دقت مطالعه کنید تا با فرایند کلی خرید این ارز دیجیتال از صرافی های ایرانی و خارجی آشنا شوید. پیش از اینکه فرایند خرید توکن Comp را شرح دهیم، باید به این نکته بسیار مهم اشاره کنیم که تنها تصمیم به خرید یک ارز دیجیتال سود شما را تضمین نمی کند؛ درواقع شما به عنوان یک فعال در بازار ارزهای دیجیتال، باید مناسب ترین قیمت را برای ورود به معامله پیدا کنید و اینجاست که نیاز به دانش تحلیل تکنیکال خود را نشان می دهد. توصیه ما به شما این است که با توجه به ماهیت بازار ارزهای دیجیتال و نوسانات شدید این بازار حتماً پیش از فعالیت در بازار، در یک دوره آموزش ارز دیجیتال شرکت کنید تا بتوانید خیلی زود سودی مستمر و البته معقول را از بازار دریافت کنید.

خرید ارز دیجیتال کامپاند از صرافی ایرانی

فرایند خرید توکن Comp از یک صرافی ایرانی کار نسبتاً ساده ای است. برای این کار شما ابتدا باید یک صرافی ایرانی معتبری که این توکن را لیست کرده است، پیدا کرده و در آن ثبت نام و احراز هویت کنید. حالا برای انجام معامله در صرافی به سرمایه ای اولیه نیاز خواهید داشت که معمولاً این کار از بخش کیف پول در پلتفرم صرافی و به کمک کارت بانکی تان به سادگی انجام خواهد شد. کافی است مبلغ و اطلاعات را وارد کنید تا برای پرداخت به صفحه بانک هدایت شوید و کار به انتها برسد. اکنون که حساب معاملاتی شما شارژ شده است، باید این ارز (Comp) را در محیط صرافی جست و جو کنید و با کلیک روی نام یا گزینه خرید به صفحه معاملاتی این ارز دیجیتال هدایت شوید. در این مرحله، تنها باید مقادیر موردنظر مانند حجم و قیمت را وارد کرده و روی گزینه سبزرنگ Buy یا Buy Comp کلیک کنید.

خرید ارز دیجیتال کامپاند از صرافی خارجی

خرید این ارز دیجیتال از یک صرافی خارجی کار ساده ای است؛ با این حال برای این کار باید مراحل بیشتری را در مقایسه با خرید ارز دیجیتال در یک صرافی ایرانی طی کنید. باز هم به یک صرافی ایرانی نیاز خواهید داشت، اما چرا؟ فعالیت در صرافی خارجی با استفاده از ریال امکان ندارد؛ درنتیجه شما برای داشتن سرمایه اولیه و فعالیت در یک صرافی خارجی به یک ارز دیجیتال دیگر نیاز خواهید داشت که معمولاً بیت کوین یا تتر خواهد بود؛ پس ناچارید تتر یا بیت کوین را با استفاده از ریال و به کمک کارت بانکی در صرافی ایرانی خریداری کرده و با انتقال آن به صرافی خارجی سرمایه اولیه خود را تأمین کنید. پیش از انتقال، در یک صرافی معتبر بین المللی که این ارز را لیست کرده ثبت نام کنید. در حین فعالیت در صرافی های خارجی استفاده از VPN و یا VPS را فراموش نکنید. اکنون دارایی ای را که در صرافی ایرانی خریداری کرده بودید، به صرافی خارجی منتقل کنید.

در این مرحله باید نام توکن را در محیط صرافی جست وجو کنید تا وارد صفحه معاملاتی آن شوید، سپس با واردکردن مقادیر مورد نظر با توجه به نوع معامله انتخابی خودتان و درنهایت کلیک روی گزینه Buy یا Buy Comp خرید خود را تکمیل کنید. باید توجه داشت که دارایی های خریداری شده در صرافی نباید در کیف پول صرافی نگه داری شوند؛ زیرا در این صورت ممکن است هر اتفاقی برای صرافی بیفتد و به این ترتیب سرمایه شما از بین برود؛ درنتیجه حتماً پس از خرید ارز موردنظرتان (در اینجا توکن Comp) آن را به یک کیف پول معتبر انتقال دهید. چند مورد از بهترین کیف پول های مناسب برای نگه داری این توکن را پیش از این معرفی کردیم.

صرافی های پشتیبانی کننده از ارز دیجیتال کامپاند Comp

صرافی کوینبیس (Coinbase Exchange)

کوینبیس یک صرافی بسیار معتبر آمریکایی است که البته خدمات خود را به کاربران همه کشورها ارائه نمی دهد. این صرافی یکی از حامیان پروژه کامپاند است که از ابتدا با آن همراه بود. برای خرید ارز کامپاند از صرافی کوینبیس به دلار آمریکا یا بیت کوین نیاز خواهید داشت.

صرافی بایننس (Binance)

با اینکه صرافی بایننس سیاست های سختی را برای مجازشمردن کاربران در استفاده از خدمات خود تعریف کرده است، همچنان بهترین صرافی بین المللی با حجم بسیار بالای معاملات در آن است. کاربران صرافی بایننس برای خرید توکن Comp به یکی از ارزهای تتر، بیت کوین، BUSD یا دلار آمریکا در حساب معاملاتی نیاز دارند.

صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)

صرافی هوبی گلوبال از لحاظ حجم معاملات بعد از صرافی بایننس قرار دارد. کاربران این صرافی معتبر بین المللی برای خرید ارز دیجیتال Comp به تتر، بیت کوین یا اتریوم نیاز دارند. فعالیت در این صرافی بدون گذراندن مراحل احراز هویت ممکن است و از این نظر می تواند گزینه مناسبی برای کاربران ایرانی باشد. کاربران ایرانی کافی است با استفاده از ابزار تغییردهنده IP در این صرافی فعالیت کنند.

صرافی کوینکس (CoinEx)

صرافی کوینکس در میان صرافی های معتبر ارزهای دیجیتال قرار می گیرد که تعداد زیادی از توکن و کوین ها را لیست کرده است. انتخاب این صرافی از سمت ایرانیان به ویژه پس از اعمال محدودیت های شدید صرافی بایننس کاملاً مشهود بود. تتر، بیت کوین و اتریوم سه ارز دیجیتالی هستند که کاربران صرافی کوینکس در صورتی که قصد خرید توکن Comp را داشته باشند به یکی از آن ها نیاز خواهند داشت.

صرافی کوکوین (Kucoin)

صرافی کوکوین یکی دیگر از صرافی های بین المللی است که به دلیل نیاز نداشتن به احراز هویت، از سوی ایرانیان بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. کاربران صرافی کوکوین برای خرید ارز دیجیتال کامپاند باید استیبل کوین تتر را در حساب معاملاتی خود داشته باشند.

صرافی های ایرانی برای خرید ارز دیجیتال کامپاند

  • صرافی بیت برگ (Bitbarg)
  • صرافی تبدیل (Tabdeal)
  • صرافی آبان تتر (Aban Tether)

آینده ارز دیجیتال کامپاند

معرفی ارز دیجیتال کامپاند

تیم پروژه این ارز دیجیتال از ابتدای کار روی این پلتفرم، سه هدف مشخص را برای خود تعیین کرده بود. آن ها ابتدا در نظر داشتند تا از دارایی های مختلف در این پلتفرم پشتیبانی کنند و سپس از دارایی های موجود در شبکه کمک بگیرند؛ به ترتیبی که بتوان از آن ها به عنوان وثیقه استفاده کرد. درنهایت این تیم تصمیم گرفت این ارز دیجیتال را به پلتفرمی غیرمتمرکز و خودمختار تبدیل کند که خوشبختانه تمام اهداف خود را عملی کرد. تحقق اهداف برای یک پروژه نقطه قوتی بسیار قوی است؛ زیرا این موضوع از پشتکار و تلاش تیم توسعه دهنده آن نشئت می گیرد و از طرف دیگر تنها تعداد کمی از پروژه های ارزهای دیجیتال تاکنون توانسته اند به همه اهداف خود جامه عمل بپوشانند.

موضوعی که درباره آینده پلتفرم و توکن Comp باید به آن رجوع کرد، این است که این پلتفرم غیرمتمرکز است و کاربران و دارندگان ارز دیجیتال کامپاند می توانند به صورت مستقیم و با ارائه پیشنهادها و شرکت در رأی گیری ها در آینده این پلتفرم و ارز دیجیتال آن نقش داشته باشند. به بیان ساده می توان گفت آینده این ارز دیجیتال به نظرات و تصمیم گیری های کاربران و البته تیم مدیریت پروژه بستگی دارد. از آنجا که هر زمانی ممکن است ایده ای از سوی یک کاربر به تیم پروژه ارسال شود و مورد تأیید قرار گرفته و عملی شود، می توان گفت صحبت از آینده این ارز دیجیتال و پلتفرم آن تقریباً غیرممکن است و نمی توان آینده مشخصی را برای آن متصور شد، اما از آنجا که تیم پروژه تاکنون عملکرد خوبی از خود نشان داده است، می توان انتظار داشت، تغییراتی که قرار است در این پلتفرم رخ دهند، حتماً رو به پیشرفت هستند و به بهترشدن وضعیت کمک می کنند. درنهایت نیز نباید تأثیر جو کلی بازار ارزهای دیجیتال را بر آینده ارزهای دیجیتال مختلف از جمله توکن Comp نادیده گرفت. بارها شاهد بودیم که با رشد بیت کوین و ارزهای دیجیتال مطرح، دیگر ارزهای دیجیتال که شاید خیلی هم مشهور نبودند، رشد خوبی داشتند. ارز دیجیتال Comp هم در کنار دیگر ارزهای دیجیتال از جو کلی بازار و میزان استقبال عموم از ارزهای دیجیتال تأثیر می گیرد.

سوالات متداول

بله، این ارز دیجیتال یک توکن ERC-20 است که روی شبکه اتریوم اجرا شده است.

کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس، کیف پول سخت افزاری ترزور، کیف پول سخت افزاری کیپ کی (Keepkey)، کیف پول نرم افزاری متامسک، کیف پول نرم افزاری اکسودوس، کیف پول نرم افزری کوینومی، کیف پول نرم افزاری میست (Mist Wallet)، کیف پول نرم افزاری آیم توکن (Im Token).

این پلتفرم را می توان مانند یک بانک غیرمتمرکز در نظر گرفت که در امر وام و وام گیری کاربرد دارد.

معمولاً ارزهای دیجیتال با هدف خاصی به وجود می آیند. ارز دیجیتال کامپاند و پلتفرم مربوط به آن نیز برای آسان کردن وام و وام گیری به وجود آمده است. درواقع کاربران به کمک این پلتفرم می توانند با توجه به نوع و میزان ارز دیجیتالی که قرار است در شبکه به عنوان وثیقه بگذارند، مبلغی را به صورت وام دریافت کنند. بهره وام دریافتی نیز بین افرادی که مبلغ وام را تهیه کردند، تقسیم می شود؛ درنتیجه این پلتفرم هم برای وام گیرندگان کاربردی است و هم افرادی که قصد دارند سرمایه های خود را در جایی برای خدمت به دیگران قرار داده و سود آن را نیز دریافت کنند. در این مقاله سعی کردیم ارز و پروتکل کامپاند را به طور کامل تشریح کنیم تا شما بتوانید تصمیم بگیرید که این ارز دیجیتال را بخرید یا نه.