ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
پرسودترین کانال سیگنال VIP جفت‌ارزها رایگان شد!

معاملات کد به کد در بورس چیست؟

معاملات کد به کد - کدبه کد

در بازار سرمایه ایران ممکن است هر سهم چندین سهامدار حقوقی داشته باشد. هر کدام از این سهامداران حقوقی چندین کد حقیقی هم برای معاملات خود دارند. استفاده از این کدها و نحوه خرید و فروش می‌تواند سیگنال‌های خرید یا فروش را صادر کند. در واقع، سیگنال خرید وقتی صادر می‌شود که سهامدار حقوقی با کد حقوقی خود می‌فروشد و با کد حقیقی خود خرید می‌کند.

با این حرکت سهامدار حقوقی احتمال می‌رود که برای سهم برنامه‌های خاصی داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با معاملات کد به کد با خانه سرمایه همراه باشید.

نکات قابل توجه در کد به کد کردن سهام

در معاملات روزانه هنگامی که در زمان‌های خاصی، حجم معاملات به یک‌باره افزایش می‌یابد و به گونه‌ای حالت غیر نرمال به خود می‌گیرد باید به بررسی این موضوع پرداخت که آیا در معاملات کد به کد شده است یا خیر. در صفحه مربوط به هر نماد می‌توان ریز معاملات روزانه را مشاهده کرد و از این طریق فهمید که در معامله کدبه‌کد انجام شده است یا خیر. برای درک بهتر این نوع معاملات مثالی را بیان می‌کنیم: «سهم رتاپ در ۲۰ آبان ۱۳۹۳» معاملات کد به کد در بورس چیست؟ حجم عادی سهم زیر ۱ میلیون است. در روز «۲۰ آبان» حجم معاملات به‌ شدت افزایش یافته است. برای بررسی دقیق‌تر روی تاریخ سهم دبل کلیک می‌کنیم تا مشخصات سهم در آن روز کاری نمایان شود.

معرفی معاملات کد به کد در بورس

همان‌طور که در تصویر می‌بینید، این حجم توسط حقوقی خریداری شده است. در ظاهر به نظر می‌رسد که حقوقی سهم از سهم حمایت کرده و برای جلوگیری از نزول بیشتر سهم اقدام به خرید و افزایش تقاضا کرده است. اما اگر اثبات شود که این حرکت کدبه‌کد است، مشخص می‌شود که بازیگردان سهم با کد حقیقی فروشنده بوده و با کد حقوقی خریدار و این احتمالا نشان از نزول سهام در روزهای بعد و سیگنال فروش است.

برای اثبات کد به کد روی زبانه معاملات کلیک کنید تا ریز معاملات سهم و حجم‌های غیر عادی را – که نشان دهنده معاملات بلوکی در نماد هستند نمایش دهد.

معاملات کد به کد

مواقعی که حجم‌های یکسان در زمان یکسان اتفاق می‌افتد، کد به کد تأیید می‌شود. توجه کنید که قبل از شروع کد به کد در معامله ۱۲۸، معاملات سهام، روال عادی خود را سپری می‌کرد. با توجه به شرایط معاملات سهم در این روز، پیش‌بینی می‌شود که سهامدار حقوقی برای سهم برنامه‌های خاصی دارد. بدون شک با این نوع کدبه‌کد هدف آن نزول سهم و خرید در قیمت‌های پایین است.

مثالی دیگر، نماد «خپارس». در اینجا به نظر می‌رسد که حقوقی سهم فروشنده بوده است و سهم را به‌ اصطلاح خالی کرده، اما داستان متفاوت است.

کد به کد در خپارس

انواع کد به کد کردن در سهام یک شرکت به چه صورت است؟

کد به کد کردن با حالت‌های مختلف می‌تواند انجام شود که شامل کد به کد از حقیقی به حقیقی، از حقوقی به حقیقی، از حقوقی به حقوقی و از حقیقی به حقوقی است. یکی از مهم‌ترین این حالات کدبه‌کد کردن در سهم از حقوقی به حقیقی است که معمولا با یک هدف خاص در سهم صورت می‌گیرد.

  • سیگنال خرید: فروش با کد حقوقی و خرید با کد حقیقی
  • سیگنال فروش: فروش با کد حقیقی و خرید با کد حقوقی
  • خرید و فروش با کد حقوقی
  • خرید و فروش با کد حقیقی

در دو حالت آخر، موقعیت حمایتی و مقاومتی سهم و همچنین نسبت‌های بین خریداران و فروشندگان اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مثلا اگر یک حقیقی فروشنده بود و چندین نفر خریدار، درصد نزولی بودن سیگنال قدرت می‌گیرد.

کد به کد کردن در بورس

یکی از مهم ترین نکات در بررسی کد به کد، بررسی حجم معاملات است، روی تابلوی هر نماد، حجم کل معاملات به تفکیک خرید و فروش حقیقی و حقوقی نشان داده می شود. در تصویر نشان داده شده که از کدام بخش در صفحه هر نماد می توانید به ریز معاملات دسترسی پیدا کنید، نکته ای که در کد به کد مهم است،

حجم ها، قیمت ها و زمان معامله است، در معاملات کد به کد حجم ها افزایش پیدا می کند و عموما شاهد حجم های مساوی با قیمت های برابر در زمان های بسیار نزدیک هستیم. حجم کل معاملات همانطور که اشاره شد در صفحه اصلی نماد به تفکیک حقیقی و حقوقی نشان داده شده است، با بررسی این داده و ریز معاملات می توانید به نوع کد به کد نیز پی ببرید.

در این بین به تعداد خریدار و فروشنده نیز دقت داشته باشید، در معاملات کد به کد، حجم بالای معاملاتی که اشاره کردیم، بین تعداد بالای کد ها اتفاق نمی افتد.

در ادامه به صورت جزئی تر به این مسئله خواهیم پرداخت:

کد به کد از حقیقی به حقوقی

این نوع کد به کد به معنی تغییر مالکیت سهام از کدهای حقیقی به حقوقی است. فرض کنید روی تابلو درصد بالایی از فروش مربوط به حقیقی و درصد بالایی از خرید مربوط به حقوقی بوده و وقتی به ریز معاملات نیز رجوع می کنید، حجمی برابر یا نزدیک به حجم معامله شده از فروش حقیقی به حقوقی روی تابلو، ویژگی معاملات کد به کد را دارند، بدین معنی که حجم های مساوی، قیمت های برابر و در زمان بسیار نزدیک اتفاق افتاده است. در این حالت کد به کد از حقیقی به حقوقی اتفاق افتاده است که باید در نظر داشت، این نوع از کد به کد عموما سیگنال مثبتی برای اینده سهم تلقی نمی شود.

کد به کد از حقوقی به حقیقی

این نوع کد به کد به معنی تغییر مالکیت سهام از کدهای حقوقی به حقیقی است. فرض کنید روی تابلو درصد بالایی از فروش مربوط به حقوقی و درصد بالایی از خرید مربوط به حقیقی بوده و وقتی به ریز معاملات نیز رجوع می کنید، حجمی برابر یا نزدیک به حجم معامله شده از فروش حقوقی به حقیقی روی تابلو، ویژگی معاملات کد به کد را دارند، بدین معنی که حجم های مساوی، قیمت های برابر و در زمان بسیار نزدیک اتفاق افتاده است. در این حالت کد به کد از حقوقی به حقیقی اتفاق افتاده است که باید در نظر داشت، این نوع از کد به کد عموما سیگنال مثبتی برای آینده سهم تلقی می شود.

تفاوت معاملات کد به کد و بلوکی در چیست؟

  • معاملات بلوکی کارمزد کارگزاری ندارد ولی کد به کد کارمزد دارد. به همین علت معاملات کدبه‌کد مهم‌تر از معاملات بلوکی است.
  • کاربرد معاملات بلوکی فقط برای شاخص سازی است ولی هدف از معاملات کد به کد پیاده کردن برنامه‌های خاص است.
  • معامله بلوکی یک معامله در یک ثانیه است ولی معاملات کد به کد چندین معامله در یک ثانیه است.

کد به کد چیست؟ همواره به یاد داشته باشید که… با توجه به اینکه کد به کد کارمزد دارد و مقداری پول از جیب بازیگردان خارج می‌شود، اینکه در سطوح حمایت یا مقاومت کد به کد صورت گرفته می‌تواند قابل اهمیت باشد. زمانی که در نمادی این نوع معامله انجام می‌شود تعداد خریدار و فروشنده نیز دستخوش تغییراتی می‌شود که نشان می‌دهد معامله بین عده‌ای خاص انجام شده است.

بنابراین هرگاه به این نتیجه رسیدید که در نمادی کدبه‌کد سهام انجام شده است حتماً معاملات سهم را رصد کنید و به دنبال یافتن سیگنال خرید یا فروش در سهم باشید. چرا که درک کد به کد سهام در معاملات می‌تواند موقعیت‌های مناسبی را برای سرمایه‌گذار ایجاد کند.

به این مقاله امتیاز دهید
(۱۷۸ رای) ۴.۵
۱۲۳۴۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات اصطلاحات تابلوی معاملاتی به شما پیشنهاد میکنیم:

72 نظر ثبت شده
ماهان
ماهان
637 روز قبل
علامت مثبت یا منفی در تابلوی سهم قسمت مالکیت حقوقی به حقیقی نشانه چیست.... مثلا نوشته تغییر مالکیت از حقوقی به حقیقی 3452000- ( علامت منفی ) یعنی چی
خانه سرمایه
خانه سرمایه
586 روز قبل
باسلام دوست عزیز علامت منفی نشان از تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی و علامت مثبت به معنای تغییر مالکیت از حقوقی به حقیقی است.
علی بختیاری
علی بختیاری
944 روز قبل
سلام سهمی رو دارم که چند روز صف فروش هستش و دقیقا چند دقیقه آخر بازار یه تعداد مشخص از حقیقی فروخته میشه و حقیقی میخره این چه نشونه ای برای این سهم هستش؟ سپاس فراوان از راهنمایی شما
خانه سرمایه
خانه سرمایه
924 روز قبل
با سلام دوست عزيز احتمال تبادل براي پر شدن حجم مبنا وجود دارد
شهریار
شهریار
1041 روز قبل
ببخشید یه سوال. کد به کد حقوقی به حقیقی، به طور سنگین، آیا غیرقانونی و ظن دستکاری در معاملات محسوب نمیشه؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1031 روز قبل
باسلام دوست عزیز اگر دیدید که در نمادی کد به کد کردن سهم از حقوقی به حقیقی اتفاق افتاده است باید در انتظار یک حرکت مثبت در سهم بود. البته ممکن است گاهی اوقات بعد از کد به کد رشد قیمت سهم بعد از چند روز اتفاق بیفتد و این نشان میدهد که برنامه برای افزایش قیمت سهم وجود دارد. زمانی که در نمادی کد به کد انجام می شود تعداد خریدار و فروشنده نیز دستخوش تغییراتی می شود که نشان می دهد معامله بین عده ای خاص انجام شده است. بنابراین هر گاه به این نتیجه رسیدید که در نمادی کد به کد سهام انجام شده است حتما معاملات سهم را رصد کنید و به دنبال یافتن سیگنال خرید و یا فروش در سهم باشید چرا که درک کد به کد سهام در معاملات می تواند موقعیت های مناسبی را برای سرمایه گذار در بازار ایجاد کند.
امیر
امیر
1067 روز قبل
من ی سهمی رو ی روز هم خریدم و هم فروختم، الان میگن تخلفه خرید و فروش توی ی روز، بنده چکار کنم؟؟؟
پشتیبان
پشتیبان
1066 روز قبل
با سلام و احترام بله بر اساس آخرین قوانین معاملاتی در بازار سهام ایران، نوسان‌گیری میان‌روزی ممنوع شده است. راهکار مشخصی وجود ندارد. سهامی که امروز خریده‌اید را باید فردا به فروش برسانید.
نبی
نبی
1074 روز قبل
تصویر چهارم مقاله که اشاره به خپارس دارد اشتباه درج شده. احتمالاً باید آدرسی شبیه این باشد: https://khanesarmaye.com/wp-content/uploads/2019/11/4.png
پشتیبان
پشتیبان
1073 روز قبل
با سلام و احترام بله درست می‌فرمایید، اصلاح می‌شود. ممنون از دقت نظر شما.
ساسان بیکی‌نژاد
ساسان بیکی‌نژاد
1081 روز قبل
با سلام. در انجام معاملات اگه قیمتهای خرید ۱۰۰ و ۱۵۰ ریالی هر یک به تعداد ۱۰۰ سهم تو صف باشند، در صورت عرضه ۱۰۰۰ سهمی به قیمت ۱۰۰ ریال، خرید کدومیکی اول انجام میشه؟ خریدار ۱۰۰ ریالی یا ۱۵۰ ریالی؟ ممنون از پاسخی که ارائه خواهید نمود.
پشتیبان
پشتیبان
1080 روز قبل
با سلام و احترام سفارشات در ابتدا بر اساس قیمت و سپس بر مبنای زمان ثبت در سیستم در صف اجرا قرار می‌گیرند. شرایط فوق شامل صف نیست. سفارش با قیمت بالاتر زودتر انجام می‌شود.
کورش پدرام
کورش پدرام
1084 روز قبل
سهام عدالت به نام دختر زیر ۱۸ سال من است آیا می‌توانم به سبد خودم بیاورم؟
پشتیبان
پشتیبان
1083 روز قبل
با سلام و احترام خیر، جابه‌جایی سهام عدالت بین دو فرد امکان‌پذیر نیست.
مسعود
مسعود
1101 روز قبل
سلام ایا سبد گردان میتونه کلاهبرداری کنه مثلا سهمارو انتقال بده یا پولشو بزنه به حساب خودش ممنون میشم راهنمایی کنید؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1098 روز قبل
باسلام دوست عزیز سبدگردانهای قانونی تابع قوانین سازمان بورس فعالیت شفاف دارند.بک پرتفروی اختصاصی برای شما تشکیل می دهند که قابلیت رسد آن برای شما وجود دارد
جواد
جواد
1119 روز قبل
با سلام خدمت اساتید، آیا کد به کد در وضعیت صف خرید یا صف فروش هم امکان دارد؟ چونکه برای خرید با یک کد (حقیقی یا حقوقی)، بایستی قبلاً با کد دیگر (حقوقی یا حقیقی) عرضه شود و در این حالت افرادی که در صف جلوتر هستند سهام عرضه شده را خواهند خرید.لطفاً توضیح دهید با سپاس قبلی.
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1114 روز قبل
باسلام دوست عزیز بهترین زمان برای انجام کد به کد، وقتی است که اولا تعداد معاملات پایین باشد و ثانیا در تابلوی معاملات، بیش ترین قیمت خرید از کم ترین قیمت فروش، حداقل ۲ ریال کم تر باشد. در این وضعیت شخص با قرار دادن اردرهای خود بین این دو قیمت، ضمن انجام معاملات کد به کد مورد نظر، در نوبت خرید یا فروش سایر خریداران قرار نخواهد گرفت و سهمی به دیگران نخواهد رسید یا سهمی از دیگران خریداری نخواهد شد.
محمد
محمد
1146 روز قبل
سلام باکد پدرم سهام خریدم می خوام سهام انتقال بدم کدخودم باید چیکار کنم؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1145 روز قبل
باسلام دوست عزیز با کارگزاری تماس بگیرید اگر سهام قابلیت انتقال داشته باشد با مراجعه به کارگزاری انتقال صورت می گیرد