اشتباهات مالی و اقتصادی
این روزها تقریبا اوضاع مالی برای همه افراد سخت شده است و شرایط بد اقتصادی مانند تورم و گرانی یکی از مهم ترین نگرانی های مردم است. به خاطر همین است که بیشتر از قبل تلاش می کنیم که دوتا دوتایمان، چهار شود و اگر بیشتر نمی شود، حداقل کمتر نشود. متاسفانه بعضی از اشتباهاتمان، تبدیل به عادت شده اند و گاه حتی از اشتباه بودن آن ها مطلع نیستیم. لذا در این مقاله و با بررسی تحقیقات اقتصادی چند سال اخیر، 6 مورد از رایج ترین اشتباهات مالی که باید از آن ها پرهیز کرد، آورده شده است. پس بیایید برای جلوگیری از قمر در عقرب شدن شرایط مالی خود و خانواده امان به شناسایی و مرور آن ها بپردازیم که سال جدید را همان طور که آرزویش را داریم، به سالی پربرکت تبدیل کنیم.
1. ولخرجی کنترل نشده از مهلک ترین اشتباهات مالی
یکی از اشتباهات رایج مالی بیشتر بودن خرج از دخل روزانه یا ماهانه است. ولخرجی آفت برکت مال شماست و تا جایی که می توان باید از خرج و برج های غیرضروری خودداری کرد.
فرقی ندارد که این خرج های اضافی کوچک یا بزرگ باشد، اساسا هر هزینه ی غیرضروری ولخرجی محسوب می شود. درست است که ما در جامعه ای مصرف گرا زندگی می کنیم و خواه ناخواه تبلیغات نظام سرمایه داری بر رویمان تاثیرگذار هستند، اما در این شرایط سخت اقتصادی، انسان عاقل کسی است که شرایط مالی خود و خانواده را بیشتر از خوشی های گذرا محترم می شمارد.
یکی دیگر از دلایل ولخرجی، تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران است. به همین دلیلی است که دیو رمزی می گوید: “ما برای تحت تاثیر قرار دادن افرادی که دوست نداریم، چیزهایی که لازم نداریم با پولی که نداریم، می خریم”.
پس بهتر است در سال جدید، آسایش خود را به رضایت دیگران ترجیح دهیم و از این اشتباه مهلک مالی دوری کنیم. چرا که در این صورت می توانیم قدمی بزرگ در جهت رشد اقتصادی برداریم.
یکی دیگر از دلایل هزینه های بیهوده، فضای مجازی و رسانه های اجتماعی است که در آن همه سعی در رقابتی ناسالم برای ثروتمند به نظر رسیدن است. بهتر است دست از تظاهر برداریم و زمان و پولی که بیهوده صرف این فضا می کنیم را به زندگی واقعی و تلاش برای کسب درآمد کنیم.
2. ارتکاب به اشتباهات مالی با قرض گرفتن های مکرر
استفاده از وام یا قرض گرفتن از افراد همیشه نوعی ریسک مالی است که اگر در موقعیت درست اتفاق نیفتد، چیزی به جز بدهی برایمان باقی نمی ماند. بسیاری از میلیونرهای خودساخته تا حد امکان زیربار قرض نمی روند و از گرفتن وام یا پرداخت اقساطی دوری می کنند. زیرا آن ها به خوبی می دانند که که قرض های متعدد می توانند به ورشکستگی ختم شود.
در این صورت نه تنها پولی پس انداز می شود، بلکه مجبور هستید پس انداز خود را صرف پرداخت بدهی ها کنید. پس تا جایی که می توانید زیر بار قرض نروید و تا وقتی که از سود معامله مطمئن نیستید، تا جای ممکن از وام و گزینه هایی از این دست دوری کنید.
3. عدم برنامه ریزی مالی برای پس انداز و تعیین بودجه
آینده مالی شما تا حد زیادی به امروز و زمان صرف شده برای برنامه ریزی اقتصادی، بستگی دارد. ببسیاری از ما زمان زیادی را مقابل تلویزیون یا در فضای مجازی می گذرانیم، اما ادعا می کنیم برای برنامه ریزی وقت کافی نداریم. اما حقیقت این است که تا زمانی که ندانید از چه مسیری می خواهید بروید، رسیدن به مقصد سخت و دشوار به نظر می رسد.
پس حتما بی برنامگی را کنار بگذارید و مقداری از وقت خود را صرف برنامه ریزی برای پس انداز و بودجه بندی کنید.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
همیشه به خاطر داشته باشید که زندگی یعنی گاهی پشت به زین و گاهی زین به پشت بودن. انسان موفق این اصل را فراموش نمی کند و به طور منظم مبلغی را برای روز مبادا پس انداز می کند.
متاسفانه زندگی بدون هزینه ممکن نیست و اگر خدای نکرده روزی توانایی کسب درآمد نداشته باشیم یا به مشکل مالی بزرگی برخورد کنیم، بدا به حالا ما اگر پس اندازی نداشته باشیم.
پس اگر به این اشتباه از اشتباهات مالی دچار هستید، دراولین فرصت آن را کنار بگذارید و همین اول سالی برای هزینه ها و پس انداز سالانه، بودجه ای تعیین کنید و سفت و سخت به آن بچسبید.
4. عدم سرمایه گذاری یا سرمایه گذاری اشتباه
بسیاری از افراد از ریسک سرمایه گذاری گریزان هستند اما باید توجه داشته باشند که اگر عاقلانه هزینه ای را سرمایه گذاری کنند، نه تنها سود هنگفتی نصیبشان خواهد شد، بلکه از بعضی ضررهای آتی نیز جلوگیری خواهند کرد.
از طرفی دیگر، افرادی هستند که بدون ترس و تنها به اکتفای حرف یکی دونفر، ریسک های خطرناک می کنند و وارد سرمایه گذاری های اشتباه می شوند. پس اگر به هریک از این اشتباهات مالی مبتلا هستند، سعی کنید که از شر آن ها خلاص شوید و تعادل را حفظ کنید.
حقیقت آن است که با توجه به بی ارزش شدن پول نقد در سال های اخیر، عملا ذخیره پول فایده ای نخواهد داشت و بهتر است به سرمایه گذاری های عاقلانه و کم خطرتری مانند معاملات املاک روی آورید.
5. اکتفا به یک منبع درآمد
متاسفانه شرایط اقتصادی چند سال اخیر به همه ما ثابت کرد که داشتن تنها یک منبع درآمد نمی تواند کفاف یک زندگی معمولی را بدهد. از طرفی اوضاع وخیم بازار کار و تعطیلی بسیاری از مشاغل باعث شده است بسیاری از افراد تنها منبع درآمد خود را از دست بدهند.
پس بهتر است از این اشتباه درس بگیریم و تنها به یک شغل کفایت نکنیم و علاوه بر شغل اصلی خود به دنبال منبع درآمد دیگر، هرچند جزیی باشیم.
فراموش نکنید که آینده از آن کسی است که با زاویه دید گسترده به زندگی و آینده مالی خود نگاه می کندو آماده رویارویی با مشکلات مالی و بیکاری را داشته باشد.
6. عدم استفاده از خدمات بیمه
یکی از بدترین اشتباهات مالی عدم استفاده از خدمات مختلف بیمه است. بیمه حکم محافظت از دارایی های مالی شما را دارد و در انواع مختلف، به جبران خسارت های مالی می پردازد.
به طور مثال اگر کسی به دلیل بیماری یا نقص عضو قادر به کار کردن نباشد، بیمه مخارج فرد و خانواده اش را پرداخت می کند. یا اگر سپرست یک خانواده از دنیا برود، نوعی از بیمه مخارج خانواده را تقبل می کند.
ممکن است پرداخت اقساط آن کمی دشوار به نظر برسد اما بیمه ضمانتی برای روزهای سخت مالی است. پس اگر ناآگاهانه تا به امروز، این اشتباه را مرتکب شده اید در اسرع وقت با یک مشاور بیمه صحبت کنید و برای بیمه کردن خود و خانواده خود اقدام کنید.
سخن آخر
در جامعه امروزی اشتباهات مالی از آن دست اشتباهات جبران ناپذیر محسوب می شوند که باید به دقت از آن ها دوری کرد. یکی از مهم ترین اقدامات در جهت پیشرفت مالی، آگاهی از این اشتباهات و برطرف کردن آن هاست. زیرا دنیای امروز که درگیر نوعی جنگ اقتصادی بین قدرت هاست، فرصتی برای آزمون و خطای افراد معمولی باقی نمی گذارد و این ما هستیم که باید با استفتاده از هوش و آگاهی گلیم خود را از آب بیرون بکشیم.
به همین دلیل در درجه اول باید دست از بی برنامگی برداشته و اشتباهات خود را جبران کنیم و مانع از هرگونه اشتباهات مالی شویم. چرا که تنها در این صورت است که می توانیم پشتوانه ای مالی، برای سال های آینده خود و خانواده امان تامین کنیم.