7 عادت مخرب اقتصادی
خوردن بیش ازحد فست فود و غذاهای چرب، نداشتن خواب کافی و سپری کردن زمان های طولانی در شبکه های اجتماعی بخشی از عادت های مخربی است که امروزه به آن ها عادت کرده ایم. بسیاری از ما بارها تصمیم گرفتیم عادات بد خود را ترک کنیم، اما اینکه تا چه میزان توانسته ایم موفق شویم، مشخص نیست. با سپری کردن زمان طولانی در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام دچار کمبود وقت خواهیم شد، اما باید بدانید که داشتن برخی عادات بد ما را دچار مشکلات بسیار جدی می کند. این موضوع به ویژه خود در مسائل مالی نشان داده می شود؛ زیرا یکی از مهم ترین دلایل آرامش روان این است که به طور مداوم نگران هزینه های روزمره خود نباشیم. در این مقاله، فهرستی از 7 عادت مخرب اقتصادی بیان شده است که می تواند شما را در معرض مشکلات جدی قرار دهد؛ با ما همراه باشید تا بدانید کدام یک از این عادات مخرب در شما نیز وجود دارد.
1) خرج کردن بیشتر از درآمد
اگر یک عادت مخرب اقتصادی وجود داشته باشد که باید همین الان آن را ترک کنید، این است که بیشتر از درآمدتان دست به خرج کردن بزنید. از همین حالا دست به کار شده و بررسی کنید چه هزینه هایی را می توانید کاهش دهید تا پول کمتری خرج شود. اگر مطمئن نیستید که از کجا شروع کنید از این ماه تمام خرج های خود را یادداشت کرده و کنترل کنید. براساس گزارش کنگره آمریکا، کسری مالی این کشور در سال 2017 رقمی در حدود 559 میلیارد دلار پیش بینی شده بود بنابراین حتی دولت آمریکا هم در صورت عدم رعایت خرج های خود می تواند دچار کسری بودجه شود.
خرج کردن بیشتر از رقم درآمد همیشه باعث کسری مالی می شود درنتیجه اجازه پیشرفت مالی را به شما نخواهد داد. طبق تحقیقاتی که توسط موسسه مطالعات ملی انجام شده از هر پنج آمریکایی یک نفر بیش از درآمد خود، خرج می کند. هدف شما باید این باشد که برنامه ریزی خرج های خود را برابر با درآمد خود نگه دارید تا در انتهای ماه قرضی نداشته باشید.
2) نداشتن حساب پس انداز
تصور کنید که چرخ ماشین شما به دلیل شیشه های خردشده کف خیابان پنچر می شود و شما برای تعویض لاستیک هیچ پولی ندارید. یا بدتر از آن، در ابتدای تابستان است و کولر شما دچار مشکل فنی می شود. نداشتن حساب پس انداز برای روز مبادا از عادت مخرب اقتصادی است که باید به سرعت آن را اصلاح کنید. براساس آمارها، 40 درصد از بریتانیایی ها کمتر از 100 پوند پس انداز دارند. این موضوع تنها به درآمد پایین این افراد ارتباطی ندارد؛ زیرا درآمد سالیانه نیمی از آن ها حداقل 30 هزار پوند است؛ درحالی که 23 درصد کارگرانی که سالیانه کمتر از 13.500 پوند درآمد دارند، موفق شده اند بیش از 1000 پوند پس انداز کنند. نداشتن حساب پس انداز شما را در برابر هزینه های غیرمنتظره زندگی آسیب پذیر می کند. در بسیاری از اوقات برای رفع هزینه به وجودآمده مجبورید پول قرض کنید و همین موضوع شروع یک چرخه باطل است. به جای امید برای یافتن راه ل از همین ماه بخشی از درآمد خود را برای پس انداز کنار بگذارید. یکی از بهترین توصیه ها این است که هزینه های 6 ماه زندگی را پس انداز کنید تا درصورت وقوع هر اتفاق غیرمترقبه ای فرصت کافی برای یافتن راهکار داشته باشید.
3) تأخیر در پرداخت قبض ها
اگر هر بار که موعد پرداخت قسط ها و قبض ها فرامی رسد، همان ابتدا آن ها را پرداخت نکنید، به احتمال زیاد فراموش کرده و زمانی دوباره به یاد می آورید که به دلیل دیرکرد از سوی بانک جریمه شده اید. تأخیر در پرداخت قسط های بانک علاوه بر جریمه، سبب کاهش امتیاز شما می شود؛ بنابراین برای وام های بعدی دچار مشکل می شوید. با پرداخت به موقع قبض ها می توانید از هزینه های اضافی جلوگیری کرده و این عادت مخرب اقتصادی را از بین ببرید. این روزها با آنلاین شدن سیستم های مالی، هرگونه پرداختی تنها چند دقیقه از زمان شما را می گیرد؛ پس بهتر است دست به کار شوید و تمام قبوض و قسط های عقب افتاده را به سرعت تسویه کنید.
4) پیگیری نکردن هزینه ها
بسیاری از افراد در طول ماه خریدهای غیرضروری انجام می دهند. در برخورد اول به نظر می آید خرید یک دست لباس یا گجت جدید هزینه زیادی نداشته باشد، اما به شکلی غیرمنتظره پیش از رسیدن به پایان ماه بودجه شما تمام می شود؛ بنابراین بهتر است به صورت روزانه تمام خرج ها و هزینه های خود را در یک دفترچه یادداشت کنید. در آخر ماه با بررسی فهرست هزینه ها به خوبی متوجه می شوید که پول خود را بیشتر برای خرید چه چیزهای صرف می کنید. البته اپلیکیشن های بسیاری مانند Wallet وجود دارند که این کار را برای شما ساده می کنند. با واردکردن درآمد خود و فهرست هزینه ها در هر لحظه می توانید به طور دقیق از مانده حساب خود آگاه باشید. با پیگیری مداوم این کار خواهید توانست تا یک عادت مخرب اقتصادی دیگر را نیز از لیست رفتارهای خود خط بزنید.
5) اعتیاد به خرید
گرچن کلیبرن مدیر برنامه ریزی مالی شرکت BKD می گوید، استفاده از خرید برای مقابله با استرس ها و فراز و نشیب های زندگی امری رایج است. با این حال باید بدانید خریدکردن مانند قرص مسکن عمل می کند و به هیچ عنوان راه حل اصلی نیست. این مدیر مالی اعتقاد دارد که خریدکردن احساسی نه تنها مشکلی را حل نمی کند، بلکه سبب بدترشدن اوضاع نیز می شود. خرید چیزهایی که به آن ها نیازی ندارید، سبب می شود بخش زیادی از بودجه شما از دست برود و درنهایت با انبوهی از وسایل غیرضروری مواجه شوید.
برای جلوگیری از این عادت مخرب اقتصادی باید قوانینی را برای خود تعیین کنید؛ برای مثال تنها از فهرست خریدی که از قبل و در زمان آرامش تهیه کرده اید، اقدام به خرید کنید. قانون دیگری که می توانید وضع کنید، این است که قبل از اقدام به خرید حداقل 24 ساعت به خود زمان دهید تا مطمئن شوید قرار است برای چیزی پول بپردازید که ضروری است. به عنوان یک راه حل منطقی دیگر می توانید با یکی از افراد نزدیک خود صحبت کنید و از او بخواهید در مواقع احساسی جلوی خرید کردن های شما را بگیرد.
6) پس انداز نکردن برای بازنشستگی
برای بسیاری از افراد هنگامی که در دهه 20 یا 30 زندگی خود هستند، بازنشستگی به نظر دور می آید، اما برنامه ریزی نکردن مناسب سبب می شود تا آن ها سال های طلایی عمر خود را برای پس انداز از دست بدهند و این را زمانی متوجه می شوند که دیگر بسیار دیر است. بیشتر بانک ها و شرکت های بیمه، برنامه های متنوعی را برای دوران بازنشستگی پیشنهاد می دهند. برای شروع پس انداز بهتر است ابتدا با مبالغ کم آغاز کنید و به مرور آن را افزایش دهید تا در کهن سالی با مشکل مالی مواجه نشوید. متخصصان امور مالی توصیه می کنند برای داشتن مستمری مناسب در زمان بازنشستگی، 15 درصد از درآمد خود را پس انداز کنید؛ بنابراین درصورت پایین بودن درآمد فعلی، بهتر است با درصد کمتری شروع کنید.
7) مقایسه نکردن شرایط مالی خود با دیگران
بسیاری از ما موفقیت را با سفرهای متعدد، مدل ماشین و متراژ خانه افراد می سنجیم، اما متأسفانه این فرض همیشه درست نیست. رفتن به سفرهای متعدد نیازمند صرف هزینه است، اما نشان دهنده میزان ثروت افراد نیست؛ زیرا نوع خرج کردن افراد با یکدیگر متفاوت است. ممکن است دو خانواده مختلف با درآمدهای یکسان سبک زندگی متفاوتی داشته باشند. یکی از خانواده ها به طور مداوم در سفر است و ماشین های گران قیمت سوار می شود، اما در عین حال پس اندازی ندارد. از سوی دیگر، خانواده دوم با همان میزان درآمد سفرهای محدودی در سال دارد و سال هاست اتومبیل خود را تعویض نکرده است، اما درعوض حساب پس انداز خوبی دارد و می تواند قبل از کهن سالی بازنشست شوند. برای خارج شدن از این چرخه ابتدا باید اهداف بلندمدت خود را در پنج، ده، بیست و پنجاه سال آینده تعیین کنید. روشن بودن این اهداف به شما کمک می کند تا بتوانید پول خود را در جای درستی هزینه کنید.
سخن آخر
یکی از مشکلاتی که روزانه می تواند ذهن ما را به خود درگیر کند مسائل مالی است. در این مقاله 7 عادت مخرب اقتصادی ذکر شده که در صورت عدم ترک آن ها دچار مشکلات اقتصادی فراوانی خواهید شد. یکی از این عادات این بوده که روی خرج های خود کنترلی نداشته باشید. این مساله باعث می شود تا در روزهای ابتدایی ماه تمام حقوق شما خرج شده و برای روزهای باقی مانده دچار مشکلات مختلفی شوید. با تمرین و تکرار خواهید توانست این هفت عادات را ترک کرده و روی مسائل مالی خود مدیریت مناسبی پیدا کنید. البته تمام مشکلات مالی به این هفت عادت ختم نمی شوند و دامنه گسترده تری دارند با این حال این هفت مورد جز پرتکرارترین مواردی بوده که توسط افراد مختلف بیان شده است. انسان های بسیاری با رعایت این موارد توانسته اند خود را معضلات مالی رها کرده و روند رو به رشدی را طی کنند.
نظر شما درباره این هفت عادت مخرب چیست؟ به نظرتان کدام یک از آن ها مهم تر بوده و باید به سرعت از آن دوری کرد؟ نظرات خود را در بخش کامنت با ما درمیان بگذارید.