آدم ها با هم فرق می کنند و همین تفاوت ها است که آینده تک تک ما را منحصر به فرد می کند. اگر خوب نگاه کنیم، تفاوت مردم عادی با ثروتمندان به سبک فکر و باورهایشان برمی گردد. چیزهایی که برای مردم عادی مهم نیستند، برای ثروتمندان از نان شب هم واجب ترند و در عوض، دغدغه های افراد ثروتمند برای مردم عادی هیچ اهمیتی ندارد. پس تفاوت مردم عادی با ثروتمندان عمیق تر از آن است که بتوان با قضاوت های ساده ای مانند: «او شانس آورده» به آن نگریست. در این مقاله با هم به سراغ پنج تفاوت بزرگ مردم عادی با ثروتمندان می رویم تا شاید از این راه، دری به سمت آشنایی با بهار ثروت و استقلال مالی باز کنیم.

مارک تامپسون، کارآفرین، بازرگان و مدیر ارشد اجرایی بریتانیایی

رفتار و کردار ثروتمندان با مردم عادی فرق می کند.

 پر رنگ ترین تفاوت مردم عادی با ثروتمندان

بدون شک، نمی توان به تک تک نکته هایی که افراد ثروتمند در زندگی شان رعایت می کنند اشاره کرد؛ ولی می توان گلچینی از بهترین تفاوت ها را کنار هم چید. شاید بعضی از این تفاوت ها در نظر شما ساده و بی اهمیت به نظر برسند. اما نکته مهم، اقدام کردن در جهت این تفاوت ها است که باعث می شود نتیجه ای تازه به بار بنشیند.

۱- ثروتمندان به چالش ها خیلی بلند، سلام می کنند

همه انسان ها راحتی را دوست دارند و دلشان می خواهد از تک تک لحظه های زندگی شان لذت ببرند. تا اینجای کار، تفاوتی بین مردم عادی و ثروتمندان دیده نمی شود. تفاوت اصلی از جایی آغاز می شود که چالش ها خودنمایی می کنند. اینجا است که واکنش این دو گروه، سرنوشت آنها را رقم می زند. وقتی افراد عادی با چالش ها رو به رو می شوند، خیلی نامحسوس عقب نشینی کرده و به حلقه امنشان باز می گردند. اما افراد ثروتمند با وجود آنکه در اعماق قلبشان دوست دارند در همان حلقه امن باقی بمانند ولی مشتاقانه به سمت آن چالش می روند. راحتی و آرامش برای افراد ثروتمند نیز بسیار مهم است اما در اولویت دوم زندگی شان قرار دارد. در واقع اولویت اول زندگی آنها، پولدار شدن است.

گاهی چالش ها نه به صورت فیزیکی بلکه در ذهن ما و دیگران قرار دارند. مثلا آغاز کاری که تاکنون هیچ از اطرافیان ما آن را امتحان نکرده یکی از این چالش ها است. در این حالت نیز واکنش یک فرد ثروتمند و فردی عادی با هم فرق می کند. فرد ثروتمند، گیوه هایش را وَر می کشد تا به خودش و دیگران ثابت کند که می تواند. اما فرد عادی، خیلی راحت تسلیم «نکن، نکن ها» و «نمی شود ها» می شود و آرزوهایش را به باد فراموشی می سپارد.

یک تمرین کوچک اما تاثیر گذار

فهرست []

    تکه ای کاغذ بردارید و روی آن پنج چیزی که در دنیای شما یک چالش به حساب می آیند را پشت سر هم بنویسید. درباره آنها فکر کنید و برنامه ای برای ورود آنها به زندگی تان بسازید.

    ثروتمندان برای رسیدن به آرزوهای خود هدف و برنامه دارند.

    ۲- ثروتمندان به آینده نگاه می کنند

    بیشتر ما با این تصور که دنیا در گذشته روزگار بهتری بوده بزرگ شده ایم. دورانی که مردم دنیا نسبت به هم مهربانی بیشتری داشتند، آهنگ ها زیباتر بودند، ورزشکاران پرتلاش تر بودند و صداقت در تجار و کسبه بازار از ارزش بیشتری برخوردار بود. متأسفانه این برداشت نادرست از گذشته تاکنون و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است و همچنان نیز ادامه دارد. با چنین دیدگاهی، آینده چیزی جز ناامیدی نخواهد بود و همواره باید در حسرت گذشته ها سوخت و ساخت. اما ثروتمندان چنین دیدگاهی ندارند. آن ها مدام به حال و آینده می نگرند و به فرصت های نابی که پیش روی آنها است نگاه می کنند. آن ها گذشته را پلی برای کسب تجربه ها و رسیدن به دوران طلایی آینده می دانند و برای رسیدن به اهداف خود از همین امروز رؤیاپردازی و برنامه ریزی می کنند. ثروتمندان، بخش زیادی از وقتشان را صرف شفاف کردن ایده هایی می کنند که معلوم نیست چند سال دیگر تحقق یابد؛ اما با شوق و انگیزه زیادی این کار را انجام داده و از آن لذت می برند.

    ثروتمندان مغرور نیستند؛ اعتماد به نفسشان بالاست.

    جاستین سالیوان (Justin Sullivan)

    ۳- ثروتمندان اعتماد به نفس بیشتری دارند

    قضاوت ها و برچسب های منفی در مورد افراد ثروتمند، حد و حساب ندارد. این حرف ها از قدیم الایام بوده و متأسفانه هنوز هم شنیده می شود. تصور بیشتر مردم این است که افراد پولدار به خاطر پولشان، خود را از دیگران برتر می دانند. ولی در حقیقت این گونه نیست. افراد پولدر به خاطر اعتماد به نفس بالایی که دارند، مغرور دیده می شوند. آن ها مدام روی اهدافشان پافشاری می کنند و به ناامیدی، مجالی برای عرض اندام نمی دهند. حتی در شرایطی که ضرر کرده اند باز هم خود را شکست خورده نمی بینند و اتفاقاً با عبرت گرفتن از گذشته با قدرت و انگیزه بیشتری به مسیر خود ادامه می دهند. این خصوصیت های اخلاقی و رفتاری را نمی توان تکبر و غرور نامید؛ شایسته است که آنها را اعتماد به نفسی عملی خطاب کنیم. افراد ثروتمند، هوشمندی و جسارت بالایی برای رسیدن به اهدافشان دارند. موفقیت های پی در پی، مثل یک دومینوی انرژی، افراد ثروتمند را جلو و جلوتر می راند تا جایی که دیگر چیزی جلودارشان نیست و به هر چه اراده کنند، می رسند. این قدرت، ثروتمندان را در نظر مردم، آدم هایی خشک و مغرور جلوه می دهد که مدام دوست دارند از خود و موفقیت هایشان حرف بزنند و این چیزی است که مردم را به اشتباه می اندازد.

     

    پول برای آزادی است نه خودنمایی.

    ۴- ثروتمندان با پول، آزادی شان را می خرند

    تصور اشتباه دیگر در مورد افراد ثروتمند این است که آن ها با پولشان خودنمایی و فخرفروشی می کنند. البته که پول باعث بیشتر دیده شدن می شود ولی هدف اصلی آنها آزادی مالی است. ما پول در می آوریم تا آزادتر زندگی کنیم. آزادی در دنیا بدون ثروت تقریباً غیرممکن است. نگرانی برای پرداخت قسط و اجاره و رهن منزل، بال های پرواز ما را می بندد و نمی گذارد آزادانه زندگی کنیم. بی پولی انتخاب ها را بسیار محدود می کند و محدودیت با آزادی در تناقض است. افراد ثروتمند می توانند شغل های خوبی برای خودشان مهیا کنند؛ مشاغلی که آسیب فیزیکی و روانی در پی نداشته باشد و مجبور نباشند به کارفرما جواب پس دهند. همانطور که می بینید ثروتمندان پول در می آورند چون به آن ها اجازه می دهد آزادانه نوع زندگی خود را انتخاب کنند. از همین الان به آزادی خود بعد از  ثروتمند شدن فکر کنید!

    هر کسی جذب مشابه خود می شود. ثروتمندان نیز جذب ثروتمندان می شوند.

    Luke MacGregor

    ۵- نگاهی دوباره به دوستانتان بیندازید

    مردم شبیه افرادی هستند که با آن ها ارتباط برقرار می کنند. اگر بگوییم دوستان ما آینه ای از افکار و دیدگاه های ما هستند، پر بیراه نگفته ایم. فصل مشترکی که شما با دوست خود دارید، زمینه رفاقت و صمیمیتتان را با او ایجاد کرده است. ثروتمندان نیز دوست دارند با افراد ثروتمند ارتباط برقرار کنند. آنها با تعامل با افراد ثروتمند، شانس خود را برای رسیدن به ثروت بیشتر امتحان می کنند. شما نیز سعی کنید با افرادی که از شما ثروتمندتر هستند ارتباط برقرار کنید. یادتان باشد، اگر پنج نفر از صمیمی ترین افراد پیرامون خود را تغییر دهید، زندگی شما نیز تغییر می کند.