معرفی سرمایه گذاری پارس توشه

نام شرکت: سرمایه گذاری پارس توشه

نماد: وتوشه

موضوع: سرمایه گذاری در اوراق بهادار بورس، فرابورس و خارج از بورس

تمرکز سرمایه گذاری: در صنایع لوازم خانگی، مواد شیمیایی و مواد غذایی

معرفی شرکت:

سرمایه گذاری در سهام شرکت های صنعتی،تجاری و عملیاتی و به ویژه صنایع لوازم خانگی؛ لامپ روشنایی و سیم کابل برق و یا مخابراتی و تولید مواد شیمیایی و تولید و کشش انواع فولاد و سایر صنایع مفتولی می باشد.

آنچه از رویدادهای مالی شرکت باید بدانید:

۱)سهامداران شرکت

۱-۱)شرکت کوشا پیشه

۲-۱)سایر سهامداران حقیقی و حقوقی

همانطور که مشاهده می کنید سهامدار عمده وتوشه یک شرکت غیربورسی باشد و بنابراین افزایش شدید قیمت سهم وتوشه تاثیری بر روی سایر سهام بورسی ندارد.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

۲)پرتفوی سرمایه گذاری پارس توشه:

حدود ۷۳٪ از پرتفوی سرمایه گذاری وتوشه بورسی می باشد.

لامپ پارس شهاب؛ بیمه پارسیان، بانک خاورمیانه، بانک پاسارگاد، صنعتی بهشهر، صنعتی پارس خزر از مهم ترین سهام پرتفوی بورسی وتوشه می باشد که از این بین وتوشه سهامدار عمده لامپ پارس شهاب و صنعتی پارس خزر می باشد و این دو سهم مهم ترین اثر را بر روی NAV شرکت می گذارد.

در پرتفوی غیربورسی این شرکت پارس خزر نقره، بازرگانی پارس شید، پارس زرآسا، شهاب توشه و خزر سینتک مهم ترین شرکت های اثرگذار بر سودآوری شرکت بوده و پارس توشه سهامدار عمده آن ها بشمار می رود.

۳)حساب های دریافتنی تجاری:

همانطور که از حوزه فعالیت شرکت نیز برداشت می شود عمده حساب های دریافتنی شرکت شامل حساب های دریافتنی تجاری بوده که آن نیز شامل سود سهام مصوب شرکت های زیرمجموعه می باشد.

۴)سرمایه گذاری های کوتاه مدت و بلندمدت:

بر اساس آنچه از صورت های مالی حسابرسی شده شرکت برداشت می شود عمده سرمایه گذاری های انجام شده پارس توشه در شرکت هایی است که به صورت سهامدار عمده وارد شده است و به همین دلیل تحت سرفصل سرمایه گذاری های بلندمدت تقسیم بندی شده است.البته شاید یکی از ایراداتی که بتوان به وتوشه وارد کرد سهم بالای سپرده های بانکی در سرمایه گذاری های شرکت می باشد که البته یکی از دلایل آن شرایط خاص صنعتی است که شرکت در آن فعالیت می کند که شرکت را به این نتیجه رسانده است که سرمایه گذاری در سود سپرده بانکی ارزنده تر از سایر فعالیت ها می باشد.

۵)درآمد سود حاصل از سرمایه گذاری:

درآمد پارس توشه از دو بخش تشکیل شده است:

اول درآمد ناشی از ارایه خدمات مشاوره می باشد که البته حدود ۱۰٪ از درآمد سالیانه شرکت را تشکیل می دهد که البته آن را در آیتم سایر درآمدهای عملیاتی گزارش می کند.

دوم سود حاصل از سرمایه گذاری می باشد که سود دریافتی از تمامی شرکت های زیرمجموعه خود که در پرتفوی خود دارد و با آن ها به مجمع می رود که البته عمدتا مربوط به شرکت های با مالکیت بیش از ۱۰ درصد می باشد.

یکی از مهم ترین منابع درآمدی که شرکت شناسایی می کند مربوط به سود حاصل از سپرده های بانکی می باشد که معمولا حدود ۵۰٪ از درآمد سرمایه گذاری و اصلی شرکت را تشکیل می دهد.

۶)سایر اقلام عملیاتی :

لازم به ذکر است که هر موقع قیمت سهام خریداری شده در تاریخ تهیه صورت مالی کمتر از بهای تمام شده برای شرکت گردد در این صورت شرکت اقدام به ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری ها می کند و زمانی که این مبلغ برگشت خورد برگشت ذخیره کاهش ارزش را گزارش خواهد کرد که اولین قلم کاهنده سود و دومی افزایش دهنده سود خالص می باشد(توجه کنید که این اقدام به دلیل استانداردها و مفروضات حسابداری می باشد که شرکت را ملزم به ارایه این حساب ها می کند).البته با توجه به ماهیت سهامی که شرکت دارد چنین موردی زیاد به چشم نمی خورد با این وجود دانستن این موضوع خالی از لطف نخواهد بود.

بسته به شیوه گزارشگری درآمد ارایه خدمات در این حساب یا در حسابی با عنوان سایر درآمدهای عملیاتی گزارش می گردد.

۷)سایر اقلام عملیاتی – استثنایی:

در صورتی که شرکت سهامی را که مالکیت بیش از ۸ یا ۱۰ درصد آن را دارد به فروش برساند در این حساب گزارش خواهد کرد.توجه کنید که در حالت فوق معمولا در قیمتی بالاتر از ارزش بازار آن قیمت گذاری و به فروش خواهد رسید و در این حالت سود حاصل از فروش در این حساب گزارش خواهد شد که البته این شرکت در چند سال اخیر چنین اقدامی را انجام نداده است.

۸)عوامل اثرگذار بر رشد قیمت سهام وتوشه:

از آنجایی که رشد قیمت سهام شرکت های سرمایه گذاری منوط به وجود فرصت های بالقوه افزایش سود هر سهم شرکت های زیرمجموعه آن می باشد به همین دلیل بایستی پتانسیل های رشد شرکت های زیرمجموعه وتوشه را بررسی کرد که در ادامه به طور خلاصه توضیحاتی را ارایه می کنیم:

الف)لامپ پارس شهاب:

این شرکت به تولید لامپ معمولی،فلورسنت و فوق کم مصرف می پردازد که گویا از سال ۹۶ تمرکز فروش شرکت بر روی لامپ های فوق کم مصرف قرار گرفته و سهم فروش این مخصول به شدت افزایش پیدا کرده است.لازم به ذکر است که به مقدار بسیار کم فروش صاداتی داشته که احتمال تکرار آن نامشخص بوده اما نکته بسیار مهم در رابطه با لامپ پارس شهاب اینکه مواد اولیه که سهم بسیار زیادی از بهای تمام شده شرکت را تشکیل می دهد از خارج تامین می گردد و به همین دلیل با توجه به اینکه نرخ فروش این محصولات رشد متناسب با افزایش نرخ ارز ندارد به همین دلیل افزایش نرخ ارز به شدت اثر منفی بر روی سودآوری این شرکت دارد مگر سیاست فروش شرکت به جای تمرکز بر بازار داخلی به صادراتی تغییر پیدا کند.

۲)صنعتی پارس خزر:

این شرکت در حوزه تولید محصولات خانگی فعالیت دارد و عمده فروش و تامین مواد اولیه در داخل انجام می دهد و مرجع قیمت گذاری ها کاملا توسط هیئت مدیره انجام می گیرد و به همین دلیل فاکتور خاصی که منجر به رشد یا افت قیمت این سهم شود وجود ندارد مگر اینکه تحت شرایط خاصی قیمت محصولات یا مواد اولیه مصرفی شرکت تغییر نماید.

۳)بازرگانی پارس شید:

این شرکت در حوزه خدمات بازرگانی همچون فروش کالاهای وارداتی و قطعات یدکی و ارایه خدمات پس از فروش در این رابطه می باشد.لازم به ذکر است که با توجه به ماهیت فعالیت شرکت می توان چنین نتیجه گیری کرد که نرخ ارز نقش مهمی را در این رابطه بازی می کند.در زمانی که نرخ ارز افزایش پیدا می کند معمولا جذابیت واردات کاهش پیدا کرده و از طرفی میزان مصرف نیز افت می کند به همین دلیل در ایامی که نرخ ارز رشد شدیدی پیدا می کند انتظار داریم که فروش این شرکت افت پیدا کند ولی از طرفی در زمانی که نرخ ارز در سطوح بالاتری تثبیت شود از آنجایی که این شرکت معمولا درصد ثابتی را روی قیمت خرید خود می کشد به همین دلیل به لحاظ ریالی ارزش فروش شرکت بالا می رود.

۴)شهاب توشه:

حوزه فعالیت شرکت تاسیس، بهره برداری و توسعه کارخانجات بمنظور طراحی و ساخت و کلیه عملیات بازرگانی مرتبط با انواع لامپ و چراغ و سایر وسایل برقی و قطعات و متعلقات در ایران است و در این زمینه به تولید و فروش لامپ های HID و لامپ های هالوژن و ال ای دی می پردازد که سودآورترین محصول این شرکت لامپ های HID می باشد.یکی از نکات مهم این شرکت اینست که بخش اعظم بهای تمام شده شرکت را مواد اولیه تشکیل می دهد که از چین وارد می کند به همین دلیل افزایش قیمت ارز یکی از نکات منفی برای شرکت می باشد، با وجود اینکه مرجع قیمت گذاری هیئت مدیره می باشد اما در صورت افزایش شدید قیمت ها بازار هدف شرکت محدود خواهد شد.

۵)پارس خزر نقره:

این شرکت به تجهیز و توسعه شرکت ها از طریق تامین الکتروموتورهای یونیورسال و AC اقدام می کند.لازم به ذکر است که تمامی فروش و تامین مواد اولیه شرکت در داخل انجام می گیرد و مرجع قیمت گذاری شرکت نیز هیئت مدیره می باشد.معمولا حاشیه سود ناخالص محصولات شرکت بیش از ۵۰ درصد می باشد.توجه فرمایید که شرکت پارس خزر نقره به لحاظ قیمتی سهم مهمی از پرتفوی غیربورسی شرکت ایفا می کند.

۶)پارس زرآسا:

این شرکت در حوزه فروش لوازم و قطعات مصرفی خانوارها همچون آبمیوه گیری؛ جارو شارژی؛ اتوبخار و … فعالیت می کند.توجه کنید که عمده فروش شرکت را محصولات آب میوه گیری، انواع جاروشارژی و برقی، فن هیتر و شومینه تشکیل می دهد حاشیه سود فروش این محصولات بین ۲۰ تا ۲۸ درصد متغیر می باشد این در حالیست که برخی از محصولات شرکت همچون ترازوی دیجیتال، انواع پنکه و اتوبخار که در مجموع حدود ۱۰ درصد از فروش سالانه شرکت را تشکیل می دهد حاشیه سود بالای ۴۰ درصدی دارند، بنابراین هرگونه تغییر رویه در فروش این شرکت منجر به بهبود سودآوری این شرکت و به تبع آن وتوشه خواهد شد.

همانطور که گفته شد هر گاه پتانسیل های رشد قیمت در سهام شرکت های زیرمجموعه و به ویژه شرکت های فوق منجر به رشد قیمت سهام پارس توشه خواهد شد.هرچند هرگاه پتانسیل رشد لامپ پارس شهاب و صنعتی پارس خزر تقویت شود احتمال افزایش مناسب وتوشه بیشتر خواهد بود، هرچند که این دو شرکت در حوزه لوازم خانگی و تجهیزات الکترونیکی فعال بوده که خیلی قابلیت رشد قیمت اساسی و همزمان حاشیه سود ناخالص را دارا نیست.

در واقع به طور معمول سهام شرکت های سرمایه گذاری در ۷۰ درصد NAV در حال معامله می باشد و زمانی که سیگنالهایی مبنی بر تقویت سودآوری شرکت های فوق به بازار مخابره شود در این صورت بازار؛ سهم بالاتری را برای شرکت سرمایه گذاری قائل خواهد شد. و بالعکس.

مولف: احمد لحیم گرزاده