قیمت لحظه ای دینار کویت
دینار کویت گران ترین ارز کاغذی دنیا و نوسانات کم
دینار کویت واحد پول ملی کویت است که با نماد KWD نمایش داده می شود. جالب است بدانید که واژه دینار از دینار رومی برگرفته شده است. البته این واحد پولی نیز خود به 1000 فیل تقسیم می شود که سکه های آن در بسیاری از کشورهای عربی مورد استفاده قرار می گیرد.
اما از این واحد پول چه می دانید؟ همانطور که می دانید کویت یک کشور کوچک در حاشیه خلیج فارس است که بین کشورهای عراق و عربستان سعودی قرار دارد. کشور کویت از چه زمانی از این واحد پولی استفاده می کند یا ارزش دینار به چه عواملی وابسته است؟
با ما همراه باشید که با سرگذشت عجیب دینار آشنا شویم و حقایقی جالب را در مورد این واحد پولی بخوانیم.
دینار کویت را بیشتر بشناسیم
معرفی دینار به عنوان واحد پول رسمی کویت به سال ها پیش بازمی گردد. اگر بخواهیم دلیل انتخاب این واحد پولی را بدانیم بهتر است که نگاهی به پول رایج در منطقه خلیج فارس بیندازیم.
کشور انگلیس روپیه هند را پیش از اینکه روپیه خلیج در سال 1959 جایگزین آن شود به مردمان منطقه خلیج فارس معرفی کرده بود. درست در سال 1961 میلادی بود که دینار به عنوان جایگزین روپیه خلیج فارس معرفی شد.
روپیه خلیج فارس ارزی بود که وابستگی شدیدی به روپیه هندی داشت. درواقع دلیل استفاده از روپیه هندی انجام معاملات در منطقه خلیج فارس بود. در ادامه نیز روپیه خلیج فارس همچون روپیه هند به پوند استرلینگ انگلیس GBP پیوست.
در سال 1961 کشور کویت با خاتمه یافتن معاهداتی که با شکست امپراطوری عثمانی بسته شده بود، از پادشاهی انگلستان استقلال یافت. به دنبال همین مورد بود که هیئت ارزی کویت با هدف انتخاب ارز ملی این کشور راه اندازی شد و دینار را به عنوان پول ملی این کشور انتخاب کرد.
ارزش دینار کویت طی سال های اخیر
بعد از معرفی دینار به عنوان واحد پول رسمی کشور کویت تا سال 1966 میلادی هر دو ارز دینار و روپیه در گردش بودند. با این حال استفاده از روپیه با کاهش شدید ارزش آن رو به پایان گذاشت.
درواقع بین سال های 1975 تا 2003 میلادی بود که دینار کویت به یک سبد ارزی هم وزن خود متصل شد. البته محتوای این سبد ارزی توسط هیئت ارزی کشور کویت تعیین شده است.
چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18
در سال 2003 هر یک دلار آمریکا را معادل با 0.29963 دینار کویت می دانستند. این نسبت تا سال 2007 ادامه پیدا کرد تا اینکه دینار به سبد ارزهای نامشخص انتقال پیدا کرد.
نکته جالب توجه در خصوص این ارز افزایش ارزش آن در سال 2019 میلادی بود. در این سال ارزش هر دینار کویت برابر با 3.29 دلار آمریکا بود؛ این موضوع دینار کویت را به باارزش ترین پول در جهان تبدیل کرده بود.
این ارز طی سال های 2016 تا 2019 ارزش نسبتا ثابتی داشت و بین 3.27 و 3.36 دلار در نوسان بود. بنابراین دینار کویت واحد پولی باارزش و نسبتا ثابتی است.
ارزش دینار به چه عواملی وابسته است؟
احتمالا به خوبی می دانید که کشور کویت اقتصادی مبتنی بر فرآورده های نفتی دارد. این وابستگی به حدی بالاست که بیش از 80% درآمد دولت از صنعت نفت تامین می شود.
اگر اطلاعات کمی در خصوص این کشور دارید، بد نیست بدانید که کویت کشوری است که در آن مالیات برای هیچ قشری تعریف نشده است. از طرفی این کشور کوچک از جمله کشورهایی به حساب می آید که کمترین نرخ بیکاری را در جهان دارد.
اداره سرمایه گذاری کویت KIA)) قدیمی ترین صندوق سرمایه داری مستقل در جهان به شمار می آید. به همین خاطر است که ارزش دینار کویت طی سال ها ثابت باقی مانده است. البته عواملی مانند جنگ و تنش های سیاسی نیز بر ارزش این واحد پولی بی تاثیر نبوده است.
دینار؛ واحد پولی با امنیت بالا
از زمان نخستین چاپ اسکناس دینار در سال 1961، 6 دوره چاپ رسمی وجود داشته است. ناگفته نماند که چاپ دو مجموعه اسکناس یادبود نیز از دیگر دوره های چاپی اسکناس های این کشور بوده است.
سری سوم چاپ اسکناس های دینار در سال 1980 با تاجگذاری امیرجابر آل احمد الجابر الصباح به بازار عرضه شد. اسکناس های این سری تا زمان حمله عراق به کویت در سال 1990 مورد استفاده قرار می گرفت.
پس از حمله، دولت عراق دینار عراق را به عنوان واحد پولی رسمی منطقه انتخاب کرد. در این دوره بود که نیروهای عراقی تعداد قابل توجهی از اسکناس های کویتی را به غارت بردند.
با آزادسازی کویت در سال 1991 اسکناس های جدید جایگزین اسکناس های قدیمی شدند. البته چاپ اسکناس در سال 1994 میلادی نیز اتفاق افتاد. در این سری تدابیر امنیتی بیشتری برای اسکناس های دینار در نظر گرفته شده بود.
البته بالا بردن امنیت این واحد پولی ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال 2014 اسکناس هایی با بافت خاص به بازار عرضه شد؛ اسکناس هایی که افراد نابینا و کم بینا نیز این امکان را دارند که با لمس کردن به ارزش آن پی ببرند.
نگاهی به آینده دینار کویت
همانطور که پیش تر بدان اشاره کردیم دینار بین سال های 2016 تا 2019 نرخ نسبتا ثابتی را تجربه کرده است. افزایش نرخ دینار به بازه ای بیش از 3.36 دلار به معنای افزایش ارزش آن نسبت به دلار آمریکاست.
اگر نرخ این ارز کاهش پیدا کند، این موضوع بدان معناست که دینار ارزش خود را از دست می دهد یا ارزش دلار آمریکا نسبت به این ارز بیشتر می شود.
در حقیقت دینار به دلیل نوسانات کم و تجارت جهانی محدود معمولا به عنوان یک ابزار تجاری به کار گرفته نمی شود. این موضوع بدین معناست که خرید و فروش دینار سود چندانی برای دلالان به همراه ندارد.
این امکان وجود دارد که دینار را با قیمت 3.27 دلار خریداری کرده و نهایتا با قیمت 3.36 دلار به فروش برسانید. در این صورت نیز تنها سود 2.75 درصد نصیب شما خواهد شد.
دقیقا به همین خاطر است که اکثر سرمایه گذاران و معامله گران از خرید و فروش این ارز امتناع می کنند؛ مگر اینکه احساس کنند یک تغییر اساسی در پیش است که منجر به تغییر ارزش این ارز می شود.
دینار کویت؛ واحد پولی باارزش با حداقل نوسانات
دینار در سال 1961 میلادی و با استقلال کشور کویت از انگلستان به عنوان پول رسمی کشور کویت انتخاب شد. این واحد پولی درواقع به عنوان جایگزینی برای روپیه هندی انتخاب شد.
ارزش این پول به حدی بالاست که در سال 2019 به عنوان باارزش ترین واحد پولی جهان انتخاب شده است. ثبات و پایداری این ارز سرمایه گذاران را از خرید و فروش آن با هدف کسب سود بیشتر دور کرده است.
به همین خاطر است که عنوان “باارزش و نوسانات کم” بهترین عبارت برای توصیف این واحد پولی به شمار می آید.