قیمت لحظه ای ریال عمان
اما ریال از چه زمانی به عنوان پول رسمی این کشور معرفی شد؟ نرخ ریال عمان به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟ اگر به تاریخچه این واحد پول علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را از دست ندهید!
ما قصد داریم حقایقی باورنکردنی در خصوص این ارز را در اختیار شما قرار دهیم.
با ریال عمان بیشتر آشنا شوید
بانک مرکزی عمان ارزش ریال را به نرخ دلار آمریکا وابسته کرده است. طی سال های ۱۹۷۳ تا ۱۹۸۵ نرخ هر ریال با ۲٫۸۹۵ دلار برابری می کرد. با این حال ارزش این ارز در سال ۱۹۸۶ معادل با ۲٫۶۰۰۸ دلار شد.
وابستگی این ارز به دلار آمریکا منجر به ثبات بیشتر ارزش ریال شده است. به این ترتیب ارزش ریال با نوسانات تجاری بسیار کمتری مواجه می شود و تجارت های کوچک این کشور را در برابر تورم محافظت می کند.
نرخ ریال عمان به چه عواملی بستگی دارد؟
عمان کشوری با وابستگی شدید به نفت است و این طلای سیاه اقتصاد و ارز کشور عمان را تحت تاثیر خود قرار می دهد. مانند بسیاری از کشورهای نفت خیز عمان در تلاش است که اقتصاد خود را از وابستگی به نفت خارج کند.
از طرفی نیز مقامات این کشور درصدد آن هستند که با توجه به جغرافیای ساحلی این منطقه فعالیت هایی مانند گردشگری و جهانگردی را گسترش دهند. با این وجود تا زمانی که کشور عمان بتواند با سیستم مالی پیشرفته تر به پایه های اقتصادی متنوع تری دست پیدا کند، به احتمال قوی ریال این کشور به دلار آمریکا وابسته می ماند.
بر اساس داده های بانک جهانی جمعیت کشور عمان طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ بین ۴٫۷ تا ۶٫۹ درصد رشد داشته است. ناگفته نماند که تورم بخشی جدا نشدنی از اقتصاد این کشور به شمار می آید.
در برخی مواقع تورم این کشور به اعداد دو رقمی نیز رسیده است. با این وجود تولید ناخالص داخلی این کشور طی سال های ۲۰۱۵، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ نرخ رشد بالایی را تجربه کرده است.
در نهایت این واحد پولی از ژوئن سال ۲۰۱۹ با نرخ هر ریال معادل ۲٫۶۰۰۸ دلار ثبات باقی مانده است.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
نگاهی به تاریخچه ریال عمان
عمان با قرارگیری در تنگه هرمز به عنوان عامل اصلی ثبات در منطقه خاورمیانه به شمار می آید. نکته جالب توجه در خصوص این کشور این است که عمان تا قبل از سال ۱۹۷۰ میلادی، واحد پولی نداشته است.
در آن دوره کشورهای حاشیه خلیج فارس برای معاملات خود از ارزی به نام روپیه هندی استفاده می کردند. از سال ۱۹۷۰ ریال این کشور تحت عنوان ریال سعیدی به بازار عرضه شد. ارزش این ارز را برابر با پوند انگلیس GBP)) در نظر گرفتند.
با گذشت زمان این ارز جایگزین روپیه هندی شد و استفاده از آن در مناطق ساحلی رو به افزایش گذاشت. در سال ۱۹۷۳ ریال سعیدی جایگزین ریال عمانی شد. بعد از آنکه سلطان قابوس بن سعید نام کشور عمان را به سلطنت عمان تغییر داد، واحد پول این کشور نیز به صورت پول عمان باقی ماند.
بزرگترین تحول در تاریخ کشور عمان به سال ۱۹۷۰ میلادی بازمی گردد؛ زمانی که سلطان قابوس بن سعید بعد از سرنگونی و تبعید پدرش سلطان سعید بن طمعور قدرت را به دست گرفت. تغییر رهبری این کشور به دنبال کودتای کاخ اتفاق افتاد.
بعد از این اتفاق قابوس بن سعید اصلاحات اقتصادی و اجتماعی را آغاز کرد. البته اصلاحات او نیز شامل انتخاب پول ملی و تاسیس بانک مرکزی عمان در سال ۱۹۷۴ میلادی بوده است. مدیریت ریال عمان نیز بر عهده بانک مرکزی کشور عمان قرار دارد.
نوسانات ریال عمان
همانطور که پیش تر بدان اشاره کردیم، نرخ ریال عمان طی سال های اخیر تقریبا باثبات باقی مانده است. ارزش این ارز با نوسانات بسیار کمی مواجه بوده است؛ چرا که این ارز وابستگی شدیدی به دلار آمریکا دارد.
اگر بخواهیم نرخ نوسانات این ارز را بیشتر بررسی کنیم باید به سال های قبل بازگردیم. در سال ۲۰۱۴ اگر مسافری قصد تهیه یک ریال کشور عمان را داشت، باید بهایی معادل ۲٫۸۰ دلار کانادایی پرداخت می کرد.
در سال ۲۰۱۶ این نرخ برابر با ۳٫۷۰ دلار آمریکا شد. این موضوع بدان معناست که ارزش ریال کشور عمان در مقایسه با دلار آمریکا کاهش پیدا کرده است. با این حال در سال ۲۰۱۸ ورق برگشت و ارزش ریال رو به افزایش گذاشت.
بدین ترتیب برای خرید ریال به میزان سرمایه دلاری کمتری نیاز بود.
اسکناس و سکه های کشور عمان
ریال عمان به صورت سکه و اسکناس در بازارهای این کشور در جریان است. اسکناس های این کشور شامل ۱۰۰ و ۲۰۰ بایسا و یک، پنج، ۱۰، ۲۰ و ۵۰ ریالی می شود.
از طرفی سکه های رایج در بازار این کشور نیز به صورت ۵، ۱۰، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ بایسایی وجود دارند.
ریال عمان؛ ارزی وابسته به دلار
کشور عمان تا پیش از سال ۱۹۷۰ میلادی هیچ واحد پولی نداشت. در آن دوره از ارزی به نام روپیه هندی برای معاملات استفاده می شد. با روی کار آمدن افراد جدید در راس سلطنت این کشور نه تنها بانک مرکزی جدید، بلکه واحد پول ملی نیز انتخاب شد و اصلاحات قابل قبولی در این کشور صورت گرفت.
با این حال ریال وابستگی بسیار زیادی به دلار آمریکا دارد. کشور عمان، کشوری وابسته به نفت است که سعی دارد با برنامه هایی خود را از این وابستگی نجات دهد. البته ریال به عنوان واحد پولی این کشور نوسانات زیادی را تجربه نکرده است.