قیمت لحظه ای دینار بحرین


فهرست []

    آشنایی با واحد پول بحرین

    واحد پول رسمی کشور بحرین، دینار است. این کشور در واقع جزیره ای در خلیج فارس در نزدیکی عربستان سعودی است. دینار در نماد شناسی ارز های جهانی، با علامت اختصاری BHD معرفی شده است. این واحد پولی به 1000 فیل یا فلس تقسیم می شود. نام دینار درواقع از واژه دینار رومی گرفته شده است. همچنین دینار بحرین به اختصار در عربی د.ب و در لاتین BD نشان داده می شود. به طور معمول این واحد دارای سه رقم اعشار است. دینار در سال 1956 معرفی شد. سکه ها و اسکناس های بحرین در همین سال در معرض عموم قرار گرفتند.

    در ابتدای رواج دینار جدید، ابوظبی دینار بحرین را به رسمیت پذیرفت. این پذیرش سبب شد در سال 1973 وابستگی آن به درهم امارات متحده عربی تغییر کند و درنهایت به دلار متصل شود.

    دینار بحرین چیست؟

    BHD از 1000 فولو، فیل یا فلس تشکیل شده است. در واقع فیل ها به منظور جمع استفاده می شوند. دینار بحرین ارز بسیار ارزشمند است و به طور رسمی در مقایسه با دلار آمریکا با نرخ 2.652 معامله می شود. نام دینار از دینار رومی می آید که سکه نقره استانداردی در زمان روم باستان بود. این نام متعلق به 211 الی  244 سال قبل از میلاد مسیح است که در آن زمان نیز به عنوان ارزی معتبر وجود داشت. قبل از سال 1965، بحرین از روپیه خلیج فارس به عنوان واحد پولی استفاده می کرد.

    واحد پول رسمی کشور بحرین از دیروز تا امروز

    دینار های بحرین از سال 1956 شروع به گردش کردند و روند تبدیل خود را با نرخ تبدیل 1 دینار در مقابل 10 روپیه ایجاد کردند. تا سال 1973، هیئت ارزی بحرین اسکناس های موردنیاز را صادر می کرد. پس از سال 1973، مسئولیت صدور پول بر عهده آژانس پولی بحرین قرار گرفت. در سال 1980، دینار به نرخ ثابت 0.376 دینار در مقابل 1 دلار، به ارز آمریکا پیوست. این پیوستن درواقع برای دینار مزایای استفاده از حقوق ویژه صندوق بین المللی پول را میسر کرد.

    همواره نوساناتی برای دینار وجود دارد. به طور عمده به دلیل بی ثباتی در منطقه، این نوسانات بر ارزش دینار تاثیراتی می گذارند. با این حال ارزش این واحد پولی همواره حفظ شده است. در سال 2006، آژانس بحرین، تغییر نام خود را با عنوان بانک مرکزی رسمی بحرین به اختصار CBB معرفی کرد.

    CBB بر بانک های مرسوم و تابع جریانات اسلامی نظارت دارد. همچنین بر بیمه، بنگاه سرمایه گذاری و سایر موسسات مالی نظارت ویژه ای دارد. اسکناس های بحرین توسط بانک مرکزی بحرین مدیریت ارزی می شوند. از سال 2016، دینار بحرین گردش اسکناس را با ویژگی های امنیتی پیشرفته آغاز کرد. نمونه های جدید همچنین خطوطی را برای کمک به افراد کم بینا مطرح کردند.

    راه اندازی اسکناس های جدید

    در سال 2008، بانک مرکزی بحرین گروه جدیدی از اسکناس ها را راه اندازی کرد که از لحاظ فنی، چهارمین سری اسکناس رسمی در بحرین محسوب می شدند. این شماره های جدید، هم آینده درخشان بحرین را  ارج نهادند و هم میراث گذشته این کشور را به تصویر کشیدند. اگرچه بحرین از نظر اقتصادی برای رسیدن به توسعه با چالش های بسیاری روبه رو شده است؛ اما همچنان به عنوان سریع ترین کشور در حوزه رشد اقتصادی کشورهای عربی ارزیابی می شود. طبق داده های بانک جهانی تا سال 2016، کشور بحرین و واحد پول رسمی آن، نرخ تورم سالانه 5.7 را تجربه کرده اند؛ درنتیجه رشد تولید ناخالصی داخلی آن برابر 3.9 درصد بوده است.

    سکه های دینار بحرین

    در سال 1965، سکه ها در واحد های 1، 5، 10، 25، 50 و 100 فیل تولید شدند. فیل های 1، 5 و 10 از نوع برنز صادر شدند و بقیه در قالب نیکل کاپرو در معرض عموم قرار گرفتند. سکه 1 فیل پس از سال 1966 تولید نشد. سکه 100 فیلی دوفلزی در اکتبر 1992 معرفی شد. در این سال، برنج در قالب های 5 و 10 جایگزین برنز شدند.

    یک سکه 500 فیلی دو فلزی در سال 200 با شکلی از بنای مروارید منتشر شد. این سکه در پاسخ به شورش بحرین که منجر به تخریب بنای یادبود شکل گرفت، در 18 مارس 2011 متوقف شد. اگرچه بانک بحرین اظهار داشت که ضرب قطعه 500 فیلی مدتی قبل متوقف شده بود؛ اما این سکه همچنان برای استفاده در دسترس بود. اما پس از اقدامات جمع آوری از سوی بانک، دیگر اثری از آن ها یافت نشد.

    اسکناس های دینار بحرین

    در 16 اکتبر 1965، هیئت ارزی بحرین، اسکناس هایی را با ارزش های یک چهارم، یک دوم، 1، 5 و 10 دینار معرفی کرد. نمونه های 100 فیل نیز در 2 سپتامبر 1967 معرفی شدند. در سال 1973، آژانس پولی بحرین، صدور پول کاغذی را بر عهده گرفت و از ژوئیه 1978، با اسکناس 20 دیناری خانواده جدیدی از اسکناس های عربی را معرفی کرد. اسکناس های یک دوم، 1، 5 و 10 دیناری نیز در دسامبر 1979 منتشر شدند.

    اسکناس های 100 فیل در نوامبر 1980، توسط هیئت ارزی و سایر اسکناس ها نیز در 31 مارس 1996 جمع آوری شدند. باقی مانده قابل مبادله تا یک سال بعد از طریق تحویل به بانک غیرقابل دسترس شدند. سومین شماره اسکناس توسط آژانس پولی بحرین با همان اسامی قبلی از یک دوم تا 20 دینار، در مارس 1993 منتشر شدند. این مجموعه در سال 1998 با تغییرات مختلفی از نظر ویژگی های رنگی و امنیتی به روزرسانی شد. با این حال، نمونه هایی از چاپ جعلی آن یافت شدند.

    مقامات بحرین وجود نسخه های جعلی را تایید نکردند اما شواهد بر آن است که 7 میلیون نسخه غیر مجاز برابر با 365 میلیون دلار آمریکا توسط یک چاپگر آرژانتینی چاپ شده اند.

    تفاوت نمونه های اصلی دینار بحرین با چاپ جعلی در قسمت های زیر مشهود بود:

    • وجود سایه انداخته شده در پس زمینه ای متفاوت از نام عربی آژانس پولی بحرین؛
    • فاصله زیاد بین دو حرف عربی در شماره سریال افقی.

    اسکناس های غیرمجاز

    اسکناس های جعلی از طریق کشور های مختلف آفریقایی و اروپایی به صورت هوایی قاچاق می شدند و در حوالی ژوئن 1998، درحالی که اسکناس 20 دیناری به روز شده در بحرین منتشر شده بود، در بلژیک، سوئیس و خلیج فارس مبادله می شدند.

    مقادیر زیاد سوءظن ایجاد شده از سوی نمونه های مجاز و غیرمجاز سبب شد شناسایی از سوی کارشناسان انجام شود. پس از شناسایی، آژانس پولی بحرین به افرادی که به اشتباه اسکناس های غیرمجاز را پذیرفته بودند، اجازه داد که آن ها را با ارز مجاز در بانک مبادله کنند.

    در تاریخ 1 آگوست 1998، اسکناس های 20 دیناری جدید، با طرحی از  نمونه های ارتقا یافته به همراه هولوگرام و این بار به جای رنگ بنفش با رنگ هلویی منتشر شدند. طرح اصلی اسکناس های بنفش دینار بحرین، در ژوئن 1998 فقط در حدود 7 هفته در گردش بودند؛ بنابراین به ندرت توسط مجموعه داران دیده می شوند. در سپتامبر 2006، آژانس پولی بحرین به بانک مرکزی بحرین تغییر نام داد. در 17 مارس 2008، بانک مرکزی بحرین اولین سری نمونه های خود را ارائه داد. نمونه های ارائه شده توسط سازمان پولی جدید، به عنوان سری چهارم واحد پول رسمی بحرین، میراث این کشور و همچنین توسعه آن را منعکس می کنند.

    در 4 سپتامبر 2016، بانک مرکزی بحرین، نسخه های به روز شده اسکناس های 10 و 20 دیناری را با ویژگی های امنیتی پیشرفته و خطوط لمسی اضافه شده در مرکز سمت جلوی پول برای افراد نابینا در معرض عموم قرار داد.

    قیمت ارزی دینار کشور بحرین

    در دسامبر 1980، دینار به طور رسمی به حقوق ویژه قرعه کشی صندوق بیم المللی پول پیوست. با پیوستن به SDR، 1 دلار برابر با 0.376 BHD ثابت شد. با این نرخ به طور تقریبی، هر دینار بحرین برابر با 2.65957 دلار در نظر گرفته شد. مقدار مذکور، 10 ریال عربستان صعودی نیز نامیده می شود.

    نرخ دینار در سال 2001 رسمی شد و ریال سعودی در هر نقطه از بحرین قابل فروش در نظر گرفته شد. به استثنای اسکناس 500 ریال صعودی که فقط در سوپرمارکت های بزرگ، فرودگاه ها و مغازه های الکترونیکی پذیرفته می شود. قبل از تصویب یورو از سوی مالت در 1 ژانویه 2008، این واحد سومین ارز بود و ارزشی بیشتر از دینار کویت و لیر مالت داشت. پش از اتخاذ یورو از سوی مالت، دینار مقام دومین واحد ارزی باارزش را در بازار کسب کرد.

    سخن آخر

    دینار بحرین واحد پول این کشور است و در زبان عربی د.ب و در زبان انگلیسی BHD شناخته می شود. این ارز امروزه یکی از با ارزش ترین ارز های بازار جهانی محسوب می شود. دولت بحرین برای راه یابی ارز خود به بازار جهانی، راه کارهایی ازجمله ایجاد ارتباط با ریال عربستان و سپس ارتباط با دلار آمریکا اتخاذ کرد. ارتباط با دلار آمریکا سبب شد دینار بحرین در SDR، به طرز ویژه ای مطرح شود. امروزه بحرین نقش دومین واحد پرارزش دنیا را بر عهده دارد.

    در میان کشور های عربی، نه تنها از نظر ارزش ارز بلکه از نظر توسعه، بحرین یک کشور پر سرعت در حوزه پیشرفت شناخته می شود. با تمام تفاسیر جالبی که در رابطه با دینار بحرینی وجود دارد، این کشور چندین بار در معرض جعل اسکناس های خود قرار گرفته است. در برخی موارد، جعل را تکذیب و در یک مورد بسیار پر سر و صدا به مردم خود اجازه داد تا پول های جعلی اشتباه را تعویض کنند. در پی تعویض پول های جعلی، اسکناس هایی با امنیت بسیار بالا وارد بازار بحرین شدند که همواره هیچگونه جعلی از پس آن برنیامده است.