قیمت لحظه ای ین ژاپن


ین ژاپن را بیشتر و بهتر بشناسید

ین ژاپن که با نماد ¥ شناخته می شود به عنوان واحد پول رسمی این کشور انتخاب شده است. جالب است بدانید که ین بعد از دلار و یورو سومین ارز شناخته شده در بازار به شمار می آید.

اما از سرگذشت این واحد پولی چه می دانید؟ ین در طول جنگ جهانی دوم به پایین ترین ارزش خود رسید. اما در حال حاضر از جمله ارزهای پرطرفدار جهان به حساب می آید.

ارزش ین به چه عواملی بستگی دارد و افزایش ارزش آن طی سال های اخیر به چه شکل بوده است؟

اگر از علاقه مندان به سرگذشت این واحد پولی هستید، پیشنهاد می کنیم که ادامه مطلب را از دست ندهید! ما حقایقی خواندنی در خصوص این ارز را بیان خواهیم کرد که از خواندن آنها متعجب می شوید.

ین ژاپن چگونه وارد بازار این کشور شد؟

واژه “ین” در کشور ژاپن به معنای “دایره” یا “جسم گرد” است. این ارز به امید ثبات بیشتر وضعیت مالی ژاپن و در سال ۱۸۷۱ به بازار این کشور عرضه شد. دولت میجی نخستین دولتی بود که این ارز را به دنبال تصویب “قانون ارز جدید” روانه بازار کرد.

ین درواقع جایگزینی برای سیستم پولی دوران توکوگاوا بود. نکته جالب در خصوص وابستگی آن به نقره بود. سراشیبی ین از سال ۱۸۷۳ و با سقوط ارزش نقره آغاز شد. به این ترتیب ین در مقایسه با دلار آمریکا و کانادا که استاندارد طلا را پذیرفته بودند، ارزش خود را از دست داد.

روند نزولی ارزش ین به حدی ادامه پیدا کرد که در سال ۱۸۹۷ ارزش ین معادل با ۵۰ سنت آمریکا شد! دولت ژاپن که خود را در وضعیت نابسامانی می دید، در همان سال استاندارد طلا را پذیرفت.

به این ترتیب واحد پولی ین نیز وابسته به قیمت طلا است. در ادامه واحدهای پولی مانند سن و رین نیز از گردش پول این کشور بیرون آمدند.

ارزش ین در مقایسه با دلار آمریکا

با شروع جنگ جهانی دوم ارزش ین ژاپن به طرز چشمگیری رو به افول گذاشت. در سال ۱۹۴۹ سیاستمداران به دنبال ثبات بیشتر ارزش ین بودند. در همین زمان بود که هر یک دلار آمریکا را معادل با ۳۶۰ ین در نظر گرفتند.

این موضوع طرحی از سوی ایالات متحده و بر پایه سیستم برتون وودز بود. به این ترتیب نرخ این ارز تا سال ۱۹۷۱ میلادی به طور ثابت حفظ شد. در این زمان ایالات متحده طلا را که یکی از اصلی ترین عناصر سیستم برتون وودز بود، رها کرد. به این سبب ین مجددا در سراشیبی سقوط قرار گرفت.

ین ژاپن؛ واحد پولی بی ارزش!

با فرارسیدن سال ۱۹۷۱ ارزش ین با سقوط مرگباری مواجه شد. سهم صادرات ژاپن در بازارهای بین المللی به طرز باورنکردنی رو به کاهش گذاشت. از طرفی واردات نیز هزینه گزافی برای ژاپنی ها داشت.

به دنبال اقدامات ایالات متحده برای کاهش ارزش دلار، دولت ژاپن نیز با نرخ جدید و ثابت این ارز طی توافق نامه ای موافقت کرد. به این ترتیب هر یک دلار آمریکا معادل با ۳۰۸ ین در نظر گرفته شد.

با این حال فشارهای ناشی از عرضه و تقاضا در بازارهای مالی به حدی شدت گرفت که حفظ نرخ ثابت برای ین دشوارتر از پیش شد. در همین زمان بود که کشورهای بزرگ جهان نرخ ها را کنار گذاشته و اجازه دادند که ارز کشورشان به صورت شناور باقی بماند.

مداخله دولت ژاپن در بازار ارز

جالب است بدانید که در دهه ۱۹۷۰ دولت مردان و بازرگانان ژاپنی نگران کاهش صادرات خود به دلیل کاهش ارزش ین بودند. به این ترتیب دولت این کشور دست به کار شد و عوامل متعددی در کنار هم به افزایش ارزش این ارز کمک کرد.

به طوری که در سال ۱۹۸۰ میلادی هر دلار آمریکا معادل با ۲۳۹ ین شد. جریان افزایش ارزش ین اجازه قدرت نمایی را به دلار آمریکا نداد.

اسکناس های ین ژاپن را بشناسید

دولت ژاپن اسکناس های ین را به صورت ۱۰۰۰، ۲۰۰۰، ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ ینی به بازار عرضه کرده است. اگر بخواهیم در مورد امنیت این اسکناس ها صبحت کنیم، باید بدانید که ین یکی از امن ترین اسکناس های جهان است.

این اسکناس ها به گونه ای طراحی شده اند که امکان سوءاستفاده و جعل اسکناس را به حداقل رسانده اند. برخوردرای از هولوگرام، جوهر آتاگلیو و اعداد حساس به لمس از جمله عناصر امنیتی این واحد پولی به شمار می آید.

ین؛ واحد پولی با قدرت ژاپن

ین به عنوان واحد پول کشور ژاپن با پشت سر گذاشتن فراز و نشیب های بسیار، حال به ارزش واقعی خود رسیده است. اگرچه این واحد پولی براساس استاندارد نقره در نظر گرفته شده بود، با افت ارزش نقره دولت ژاپن مجبور به قبول استاندارد طلا شد.

در نظر گرفتن نرخ ثابت برای ین ژاپن بی نتیجه ماند و دولت ژاپن نرخ ین را آزاد اعلام کرد. با گسترش صادرات کشور ژاپن، ین کم کم به جایگاه امروزی خود نزدیک شد و حال در جایگاه سومین ارز متداول جهان جا خوش کرده است.