هیچ شکی نیست که یک سرمایه گذار موفق در درجه اول باید فردی با توانایی بالای برنامه ریزی برای تعیین اهداف اقتصادی باشد. از این رو، او به خوبی آگاه است که رسیدن به هدف نهایی و سودهای کلان یک شبه اتفاق نمی افتاد و با نگرشی واقع گرایانه اهداف خود را دسته بندی می کند. در نتیجه تمام این اهداف کوتاه مدت و بلندمدت در نهایت به همان هدف غایی منجر می شود که از آن فرد یک سرمایه گذار موفق می سازد. در واقع به کارگیری اهداف کوتاه مدت و بلندمدت در سرمایه گذاری، نوعی ضمانت برای سودآوری محسوب می شود. از همین روست که سرمایه گذاران موفق اهداف خود را به این دو بازه زمانی تقسیم می کنند. اگر شما هم می خواهید که در زمره سرمایه گذاران موفق قرار بگیرید؛ با ما در این مقاله که به بررسی اهداف کوتاه مدت و بلندمدت یک سرمایه گذار موفق پرداخته شده، همراه باشید.

اهداف کوتاه مدت یک سرمایه گذار موفق

همان طور که قبلا به آن اشاره شد، رسیدن به اهداف بزرگ مالی یک شبه و ناگهانی اتفاق نمی افتد به همین جهت است که در ابتدا باید اهداف کوتاه مدت برای رسیدن به این دست اهداف بلندمدت تعیین کرد. در واقع اهداف کوتاه مدت از چنان اهمیتی برخوردار هستند که به آن ها، به اصطلاح اهداف هوشمندانه نیز می گویند. همچنین سرمایه گذاران موفق به خوبی آگاه هستند که هدف گذاری کوتاه مدت باعث افزایش اعتماد به نفس و درصد موفقیت در معاملات می شود. به همین دلیل، در این بخش تعدادی از اهداف کوتاه مدت مالی تاجران موفق آورده شده است:

تعیین بودجه

سرمایه گذاران خودساخته به خوبی آگاه هستند که کنترل دخل و خرج نیاز به بودجه بندی دارد که به معنای پیش بینی درآمدها و مخارج است. این هدف کوتاه مدت، یک شمای کلی برای کنترل مخارج و رسیدن به سودآوری نهایی می شود. از طرفی وقتی شما از مخارج خود آگاه باشید، به خوبی می توانید میزان سرمایه خود را در آینده پیش بینی کنید.

کنار گذاشتن پس انداز

از دیگر اهداف کوتاه مدت تاجران موفق کنار گذاشتن مبلغی به عنوان پس انداز در بازه های زمانی کوتاه مدت است. به طور مثال اگر قرار باشد تا آخر سال 1000 دلار پس انداز داشته باشند، هدف کوتاه مدت این است که ماهانه 250 دلار ذخیره کنند.

زیربار قرض نرفتن

یکی از اهداف سالانه و کوتاه مدت یک سرمایه گذار موفق این است که تا حد امکان از وام گرفتن یا بدهی خودداری می کنند. این امر به آن ها کمک می کند که در آینده نه تنها بدهکار نباشند بلکه با خیالی آسوده از سود حاصل از معاملات استفاده کنند.

از همه این ها گذشته، ممکن است شما در بازارهای سرمایه گذاری افرادی را ببینید که به سرمایه گذاری به چشم شغل نگاه می کنند. در واقع این افراد بیشتر از تمرکز برای سرمایه گذاری های بلندمدت، طالب سرمایه گذاری های کوتاه مدت هستند و به رصد کردن بازارها می پردازند تا بهترین فرصت برای به دست آوردن سود در کمترین مدت را شکار کنند.

این فرد با دنبال کردن تمام اهداف بالا، شروع به سرمایه گذاری های کوتاه مدت با سود عالی می کند. اما این ضمانتی برای بقای آن ها در بازارهای سرمایه گذاری نخواهد بود. به همین دلیل است که نقش اهداف بلندمدت برای یک سرمایه کذار موفق پررنگ می شود.

اهداف بلند مدت یک سرمایه گذار موفقاهداف کوتاه  مدت و بلند مدت یک سرمایه  گذار موفق

اهداف بلندمدت مالی در واقع همان اهداف نهایی هستند که به اهداف کوتاه مدت تقسیم می شوند. یک سرمایه گذار موفق که در زمینه اهداف بلندمدت فعالیت دارد و این اهداف برایش بسیار حائز اهمیت است، قبل از شروع سرمایه گذاری مطالعات دقیقی انجام می دهد. زیرا اهداف بلندمدت به بازه های زمانی طولانی تری برای به بار نشستن سرمایه گذاری نیاز دارند و این افراد قرار است علاوه بر پول خود، زمان زیادی را در بازه های چند ساله صرف این اهداف کنند.

به همین دلیل این سرمایه گذاران قبل از شروع هرکاری تا حدامکان به تحقیق، مطالعه و مشاوره می پردازند. سپس بر اساس مطالعات خود و پیشینه ای که از روند بازار به دست آورده است، شروع به هدف گذاری ها پنج ساله، ده ساله و بیشتر از آن می کند.

سرمایه گذارانی که با این رویکرد و با اهداف بلندمدت وارد بازار می شوند، خواستار بقا در دنیای سرمایه گذاری برای مدت طولانی تری هستند. این افراد از تحقیقات خود مطمئن هستند و توجهی به اخبار ضد و نقیض درباره کار خود ندارند.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

هرچند ممکن است در کوتاه مدت خبری از سود آن چنانی نباشد اما این سرمایه گذاران مطمئن هستند در چند سال آینده سود چشمگیری نصیبشان خواهد شد. به طور مثال معاملات املاک از آن دست سرمایه گذاری هایی است که در دسته اهداف بلندمدت قرار می گیرند. زیرا در این نوع معاملات، در ابتدا به سرمایه نسبتا زیادی احتیاج است و گاه برای سودآوری و فروش ملک باید مدت زیادی منتظر بود.

درست برعکس سرمایه گذاری های کوتاه مدت، ممکن است سرمایه گذاری های بلندمدت تحت تاثیر تورم قرار بگیرند. از دیگر سرمایه گذاری های بلندمدت می توان به سرمایه گذاری در سهام، اوراق قرضه، مستغلات و پول اشاره کرد.

ویژگی بارز سرمایه گذاری بلند مدت

سرمایه گذارانی که اهداف بلندمدت دارند، برخلاف سرمایه گذارانی که تنها به هدف کوتاه مدت اکتفا می کنند و منتظر نوسانات آنی بازار هستند، تمام وقت خود را صرف مانیتورینگ بازار نیستند. زیرا شغل این افراد سرمایه گذاری نیست و بیشتر افرادی که اهداف بلندمدت دارند، شغلی متفاوت از سرمایه گذاری دارند.

اکثر این افراد بر اساس شغلی که دارند، وارد بازار می شوند و با مطالعاتی که انجام می دهند، به دنبال بازار و قدرتی جدید هستند. حالا هرچقدر هم این سرمایه گذاری زمان بر باشد. زیرا این افراد به چشم انداز بازارها در طولانی مدت توجه دارند.

هدف از سرمایه گذاری رفاه استاهداف کوتاه  مدت و بلند مدت یک سرمایه  گذار موفق

اما مهم ترین و نهایی ترین هدف مالی هر سرمایه گذار و به طور کلی هر انسانی، داشتن منبع درآمدی برای سال های بازنشستگی است. به همین دلیل سرمایه گذاران، شروع به تخمین نیازهای خود در سال های بازنشستگی می کنند و برای این امر، اهداف کوتاه مدتی که برای آینده نزدیک خود تعیین کرده اند بسیار کمک کننده خواهد بود.

سال های بازنشستگی، سال های استفاده از نتیجه سرمایه گذاری های کوتاه مدت جوانی است. زیرا در این سال ها دیگر فرصتی برای آزمون و خطا در معاملات نیست و هدف آن است که بیشتر از سود سال های گذشته بهره برد.

سخن آخر

اهداف کوتاه مدت و بلندمدت اقتصادی برای یک سرمایه گذار اهمیت بسزایی دارد. از این رو اگر می خواهید سرمایه گذار موفقی باشید باید به خوبی با تعاریف این اهداف آشنا باشید و انواع آن ها را در برنامه ریزی اقتصادی خود بگنجانید.

فراموش نکنید که برای رسیدن به اهداف بلندمدت، درابتدا باید تفکرات رویاگونه را کنار بگذارید و با نگاهی واقع گرایانه اهداف کوتاه مدت برای خود و سرمایه گذاری هایتان تعیین کنید. سال های جوانی، فرصتی برای به حقیقت تبدیل کردن یک زندگی چشمگیر در سال های بازنشستگی یک سرمایه گذار موفق است.

چنین سرمایه گذاری برای دخل و خرج خود بودجه ای هوشمندانه تنظیم می کند و از پس انداز غافل نمی شود و در نهایت تا حد ممکن زیر بار قرض نمی رود. چسبیدن به تمام این اهداف کوتاه مدت باعث ایجاد سکوی پرش به سمت اهداف بلندمدت می شود.