سرمایه گذاری در هر حوزه ای نیاز به یک سری زیرساخت ها و ملزومات دارد و در عصر جدید با توجه به توسعه و گسترش فضای تحت وب، بسیاری از امور و کسب و کارها از طریق شبکه جهانی وب (Word Wide Web) انجام می گیرد؛ از بازار فروش مسکن تا ارزهای دیجیتال و سهام همگی در بستر وب دنبال می شوند. امروزه هر کسب و کاری ساز و کار مخصوص به خود را دارد و روش های مختلفی برای انجام و اجرای آن طراحی شده است و راحت ترین راه انجام معاملات برخط یا آنلاین است.

معاملات برخط

در دنیای امروز اینترنت جایگاه ویژه ای دارد و کمتر کسب و کاری را می توان یافت که در این فضا حضور نداشته باشد و از این بستر استفاده نکند. دنیای اینترنت فضایی بسیار گسترده و متنوع ایجاد کرده و صاحبان مشاغل به راحتی می توانند امورات و تجارت خود را از این درگاه دنبال کنند. بازار سرمایه نیز از این قاعده مستثنی نیست و فضای تحت وب به شدت در این بازار کارایی دارد. در واقع، بستر اصلی بورس بر فضای وب پایه گذاری شده است و خدمات بسیاری از این طریق در اختیار سهامداران و سرمایه گذاران قرار می گیرد. افراد فعال در بازار سهام عموم فعالیت های خود را از طریق اینترنت دنبال می کنند و از این فضا برای خرید و فروش سهام استفاده می کنند.

معاملات برخط در بورس

شخصی که قصد دارد در بورس فعالیت کند، باید حتما از کارگزاری های فعال در این حوزه، کد معاملاتی دریافت کند. خدماتی که کارگزاری ها به سهامداران خود برای معامله سهام ارائه می کنند به دو دسته تقسیم می شود؛ خدمات آفلاین (غیربرخط) و خدمات آنلاین (برخط). به طور کلی، سهامداران به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول کسانی هستند که انجام امورات خود را به کارگزاری محول می کنند و این کارگزاری است که با کسب اجازه از سهامدار، نسبت به خرید یا فروش سهام اقدام می کند که به این شیوه، معاملات آفلاین می گویند. به عبارت بهتر، در معاملات آفلاین شخصی که قصد خرید یا فروش سهامی را دارد، با کارگزار خود تماس (صوتی یا پیامی) گرفته و درخواست خرید یا فروش را می دهد و این کارگزار است که نسبت به ثبت سفارش اقدام می کند. در طرف دیگر، برخی از سهامداران شخصا خود نسبت به خرید و فروش سهام اقدام می کنند و در این مسیر، ارتباط مستقیم بین سهامدار و کارگزار برقرار نمی شود؛ به این روش معاملات آنلاین یا برخط می گویند.

تفاوت معاملات برخط و غیر برخط (آنلاین و آفلاین)

در واقع، در روش معاملات برخط، سهامدار از طریق درگاهی که کارگزار در اختیار شخص قرار می دهد، شخصا نسبت به ارسال سفارش خود به سیستم معاملات بورس اقدام می کند. در مجموع می توان چنین گفت که تفاوت معاملات آفلاین با آنلاین در این است که در معاملات آفلاین، سرمایه گذار درخواست خرید یا فروش سهام مدنظر خود را به کارگزار خود می دهد و کارگزار نسبت به ثبت سفارش در سیستم معاملاتی اقدام می کند اما؛ در معاملات آنلاین (برخط) بدون واسطه، خود سهامدار سفارش خود را ارسال می کند. در شرایط کنونی، معاملات آنلاین نسبت به آفلاین مزیت بیشتری دارد؛ چرا که در معاملات آنلاین شخص در لحظه می تواند سفارش خود را ثبت یا ویرایش کند اما؛ در حالت آفلاین نیاز به برقراری ارتباط با کارگزار است و معامله گر کارگزار نیز با توجه به حجم کاری خود درخواست مشتری را ثبت می کند. به عبارتی، در معاملات آفلاین اتلاف زمانی داریم و از لحظه ای که سهامدار قصد خرید یا فروش می کند تا زمانی که معامله گر کارگزار سفارش را ثبت می کند، زمان قابل توجهی مصرف می شود اما؛ یک معامله گر که خود کد آنلاین دارد، به سرعت می تواند نسبت به ارسال سفارش خود واکنش نشان دهد.

وبینار پیشنهادی
از صفر تا ترید به سبک نخبگان
از صفر تا ترید به سبک نخبگان

چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18

ثبت نام وبینار