هیچ کس دوست ندارد شکست بخورد. همه ما در تک تک لحظه های زندگی مان با تمام قوا به پیش می رویم تا جلوی این ماجرا را بگیریم. چون فکر می کنیم که شکست ، مانعی بزرگ برای رسیدن به موفقیت مورد نظرمان است. به عنوان یک سرمایه گذار، شکست را با از دست دادن سرمایه ارزشمندمان مساوی می دانیم. شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از سرمایه گذاران با شنیدن هر پیشنهادی که بوی ریسک می دهد، فرار را بر قرار ترجیح می دهند. اما آیا این تمام ماجرای شکست است؟ اگر شکست در زندگی و سرمایه گذاری این قدر بد و وحشتناک است پس چرا بسیاری از افراد موفق به دیگران توصیه می کنند که زودتر و سریع تر شکست بخورند؟ در این قسمت از خانه سرمایه، یک ذره بین برمی داریم و ماجرای «شکست خوردن» را درست و حسابی بررسی می کنیم. تا انتهای این ماجرا با ما همراه باشید.

نگاهی فیلسوفانه به ماجرای شکست خوردن در زندگی و سرمایه گذاری

جی. کی. رولینگ

زندگی بدون شکست خوردن در چیزی غیر ممکن است، مگر اینکه شما زندگی بسیار محتاطانه ای داشته باشید که در این صورت هم اصلا زندگی نکرده اید.

شکست چیست؟

هر واژه در دیکشنری ذهنی هر فرد، معنایی ویژه خودش دارد. واژه «شکست» را در نظر بگیرید. برخی از افراد واژه «شکست» را از ذهنشان پاک کرده اند. حتی اگر روزها و سال ها دیکشنری ذهنی آنها را زیر و رو کنید، باز هم چیزی دستگیرتان نمی شود.

برخی دیگر، آن را با واژه هایی دیگر جایگزین کرده اند. مثلا در مقابل واژه شکست نوشته اند: «چالش» یا «درس جدید». عده ای هم آن را «به خاک سیاه نشستن»، «از دست دادن دار و ندار»، «خجالت کشیدن» و «از دست دادن غرور یا اعتبار» معنا کرده اند. با این وجود، می توان شکست را این گونه معنا کرد:

  • روبه رو شدن با نتیجه ای که اصلا انتظارش را نمی کشیدیم.
  • شکافی بزرگ میان چیزی که می خواستیم و چیزی که به دست آوردیم.
  • ملاقاتی ناگهانی با چهره واقعی توانایی هایمان و حتی چهره پنهان دیگران

لطفا همین جا توقف کنید و شما هم معنای شکست را از دیکشنری درونی خودتان برایمان بنویسید. شکست در قاموس شما چه شکل و شمایلی دارد؟

آیا برای موفق و بزرگ شدن، همیشه باید شکست بخوریم؟

شاید اگر صد سال پیش کسی این سوال را مطرح می کرد، می توانستیم با اطمینان بگوییم: «بله! هیچ راهی برای موفق شدن به جز پیوسته و زیاد شکست خوردن وجود ندارد.» اما اکنون و در دورانی که آن را «عصر اطلاعات» صدا می زنند، داده هایی که به رایگان در دسترس ما قرار دارند آن قدر زیاد هستند که می توانیم بدون پیوسته شکست خوردن هم به موفقیت مورد نظرمان برسیم.

البته در این میان، پای ویژگی دیگری به میدان باز می شود و آن «مهارت تجزیه و تحلیل داده ها» است. ما در صورتی می توانیم از داده های موجود، نهایت استفاده را ببریم که راهی برای درک آنها پیدا کنیم. با این حساب، چند گزینه پیش رویمان قرار دارند:

  • بی خیال داده ها شویم و از روش آزمون و خطا استفاده کنیم.
  • بخشی از داده ها – ترجیحا بخش هایی که به نفع ما هستند – را مورد استفاده قرار دهیم.
  • برای حرفه ای شدن در مهارت تجزیه و تحلیل، زمان بگذاریم و از داده ها سپری مقاوم در برابر شکست بسازیم.

به نظر، استفاده از راه حل سوم منطقی تر و هوشمندانه تر است. وقتی داده ها وجود دارند باید بتوانیم از آنها به بهترین شکل ممکن بهره ببریم.

شکست های خوب چه ویژگی هایی دارند؟

شکست ها هم در دو دسته «خوب» و «بد» قرار می گیرند. اما نیازی نیست که برای آشناتر شدن با ماجرای شکست خوردن، هر دو دسته را موشکافی کنیم. چون بررسی کردن شکست هایی که خوب هستند، چهره شکست های بد را هم برایمان روشن می کنند. با این توضیح به سراغ برخی از ویژگی های شکست های خوب می رویم:

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر
  • کوچک هستند و سریع اتفاق می افتند

کوچک شکست خوردن باعث می شود که جبران کردن آن و روبه رو شدن با حجم سرمایه از دست رفته یا کار بر باد رفته آسان تر شود. بنابراین، راحت تر و سریع تر می توان فرایند بازسازی را آغاز کرد.

  • حجم ریسک آن برای ما روشن است

برخورد ما با شکست به ظرفیت درونی مان ارتباط مستقیمی دارد. اگر فردی ریسک پذیر باشیم می توانیم ضررهای چند صد میلیونی را تحمل کنیم؛ اما اگر فردی ریسک گریز باشیم حتی چند صد هزار تومان ضرر هم می تواند ما را زمین بزند.

در واقع، چیزی که می شکند ما نیستیم بلکه ظرف تحمل درونی ما است. اگر نمی توانیم یا نمی خواهیم گنجایش ظرف درونی خود را تغییر دهیم پس باید قبل از هر اقدامی، میزان ریسک ماجرا را به دقت بررسی کنیم تا اگر در کار یا سرمایه گذاری مان موفق نشدیم، دست کم خرد و خاکشیر نشویم.

  • منابع مشخص و محدودی را نشانه رفته اند

همیشه نمی توانیم با وسط گذاشتن دار و ندارمان در میدان سرمایه گذاری به موفقیت های بزرگ دست پیدا کنیم. چون شکست های بزرگ همچون سایه ای شوم در پی این منابع بزرگ کمین کرده اند.

در واقع، هر چقدر که میزان برداشت شما از منابعتان بیشتر باشد احتمال اینکه دیگر نتوانید پس از شکست خوردن از جایتان بلند شوید هم افزایش پیدا می کند. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنیم.

تصور کنید تمام منابع و سرمایه ای که در زندگی تان جمع کرده اید به مُشتی سکه جادویی تبدیل شده اند. خاصیت این سکه ها در این است که وقتی یکی از آنها را برمی دارید به یک پله نردبان تبدیل می شوند.

با هر بار برداشتن سکه، پله ای دیگر بر این نردبان افزوده می شود. شما قدم به قدم از روی آن بالا می روید و از میوه هایی که در سرشاخه بهترین درختان جا خشک کرده اند استفاده می کنید.

در این میان، شاید حوصله تان سر برود و بخواهید سریع تر از این نردبان بالا بروید. در آن صورت، بخش زیادی یا حتی تمام سکه های خود را برمی دارید. ناگهان، نردبان کوچکی که بر آن سوار بودید، قد می کشد و تا آسمان هفتم بالا می رود.

بَسی خوشحال می شوید و سرعت حرکت خود را بیشتر می کنید. هر چقدر که بالاتر می روید میوه ها هم درشت تر می شوند. در میان این خوشبختی و شادمانی، بادی تند وزیدن می گیرد.

تقلای شما برای چسبیدن به نردبان فایده ای ندارد. چون از زمین خیلی فاصله گرفته اید. نسیمی که در ارتفاع های پایین، شما را خنک می کرد حالا در این ارتفاع، زورمند شده است.

بالاخره دستتان لیز می خورد و شما سقوط می کنید. جدا از اینکه در اثر برخورد با زمین، آش و لاش می شوید یادتان می آید که دیگر هیچ سکه ای در دست و بالتان باقی نمانده است. بنابراین، هیچ راهی برای دوباره شروع کردن نخواهید داشت. پس در استفاده از منابع خود هوشمندانه رفتار کنید و یادتان باشد که شکست های خوب، تنها بخشی از منابع را استفاده کرده اند؛ نه تمامشان را.

ریچارد برانسون

شما با دنبال کردن قواعد، راه رفتن را یاد نمی گیرید. با انجام دادن و شکست خوردن، یاد می گیرید.

آفت های خوب شکست خوردن

شکست خوردن

از قدیم و ندیم می گفتند که بادمجان بَم، آفت ندارد. همان طور که بهتر از ما می دانید، این ضرب المثل به چیزهای بی خاصیتی اشاره می کند که حتی آفت ها هم به سراغشان نمی روند.

با وجود آنکه بیشتر ما از شکست، دل خوشی نداریم، اما اگر بخواهیم تمام سهم مثبت خودمان را از دلش بیرون بکشیم باید با آفت هایی که آن را تهدید می کنند آشنایی داشته باشیم. در ادامه به چند آفت سِمِج خوب شکست خوردن می پردازیم:

تکیه کردن بر نظر همگانی در مورد فلسفه شکست

وقتی افراد زیادی در جامعه در مورد یک مفهوم مثلا «شکست خوردن» حرف می زنند ناخواسته چند عبارت مشترک درباره آن مفهوم شکل می گیرد. پس از آن افرادی که همیشه به جای فکر کردن به دنبال افراد متفکر قدم برمی دارند، بدون داشتن درکی درست، آن عبارت را تکرار می کنند.

وقتی چنین ماجرایی پیش می آید، اندکی قیمه ها و ماست ها با هم قاطی پاتی می شوند و تشخیص یک نتیجه درست و منطقی – دست کم از نظر ما – در هزارتویی مه آلود گیر می افتد.

مثلا یکی از این عبارت های مشترک که لقلقه زبان خیل عظیمی از مردم شده این است: «شکست بخور و از شکست هایت درس بگیر تا موفق شوی.» حتی برخی می گویند: «شکست بخور! چون شکست خوردن تو را قوی تر می کند.»

آیا واقعا این چنین است؟ آیا این منطقی است که ما با دستان خودمان زمینه شکست خود را فراهم کنیم تا از این راه درس بگیریم یا قوی تر شویم؟ آیا اصلا منظور اولین گوینده، تلاش برای شکست خوردن بوده است؟

فکر نمی کنید با گذر زمان، این عبارت از یک جمله کاربردی به شعاری بزرگ و توخالی تبدیل شده باشد؟ شاید بله و شاید هم نه. چون در دنیای آدم ها هیچ چیز مطلقی وجود خارجی ندارد.

تمام چیزهایی که امروز عالی، پسندیده، معتبر و کاملا معمولی هستند شاید در آینده ای دور، ماهیت فعلی خود را از دست بدهند و به عنصری منفی، نامعتبر، ناپسند و غیرمعمولی تبدیل شوند.

گذشته از این، شرایط زندگی، سطح و عمق تفکر هر انسان با دیگری تفاوت دارد. شاید چیزی که برای یک نفر شکستی بزرگ به شمار می رود برای دیگری یک تلنگر کوچک باشد. پس باید هوشمندانه تر به این سخنان نگاه کرد.

شکست خوردن در اثر یک اشتباه تکراری

گاهی شکست ما در اثر خراب شدن اوضاع بازار، اشتباه در تصمیم گیری، اعتماد کردن به داده هایی بدون منبع، افتادن در دام دسیسه هایی که بسیار بزرگ تر از ما هستند یا کمبود اطلاعات به وجود می آید.

واکنش هوشمندانه این است که از چنین شکست هایی درس بگیریم و به حرکت در مسیرمان ادامه دهیم. اما کار وقتی بیخ پیدا می کند که شکست ما به دلیل یک اشتباه تکراری باشد.

این موضوعی است که باید با تمام توانتان در مقابل آن بایستید. تکرار کردن یک اشتباه، یعنی درس نگرفتن از یک شکست قدیمی. این ماجرا نوعی سهل انگاری نابخشودنی است که زمینه هدر رفتن تلاش، زمان، سرمایه و انگیزه شما را فراهم می کند. مراقب باشید تا از یک سوراخ، دو بار نیش نخورید.

شکست خوردن به دلیل آشنا نبودن با خودمان و هدفمان

یکی از آفت های خوب شکست خوردن به زمانی برمی گردد که ما هدفمان را گم می کنیم و در اثر این گم گشتگی بارها و بارها زمین می خوریم. هیچ نکته مثبت یا درسی در این ماجرا دیده نمی شود.

برای جلوگیری از این شکست، چاره ای نداریم جز اینکه به سرآغاز داستان خود برگردیم و چرایی حرکت خود را مشخص کنیم. گذشته از این، هر چقدر که برای آشناتر شدن با خودمان تلاش بیشتری بکنیم کمتر به سراغ کارها یا سرمایه گذاری هایی می رویم که با روحیه و  خواسته های قلبی ما تناسبی ندارند.

رابرت کیوساکی

برنده ها از شکست خوردن نمی ترسند، ولی بازنده ها چرا. شکست، بخشی از فرایند موفقیت است. کسانی که از آن می گریزند از موفقیت نیز دوری می کنند.

چگونه جلوی شکست خوردن را بگیریم؟

در مورد شکست، مثل تمام مفهوم های کلیدی جهان همچون موفقیت، عشق، ثروت، اخلاق و … نمی توان نسخه ای ثابت را نوشت و آن را در جیب خلق الله چپاند که بله! با این نسخه دیگر شکست از صد فرسخی زندگی ات هم گذر نمی کند. اما می توان راه هایی را پیشنهاد داد تا هر کس بنا به زندگی، موقعیت، سبک تفکر و ظرفیت درونی اش توشه ای ویژه خود از آن بردارد. بیایید به چند مورد از پیشنهادها نگاهی خریدارانه بیندازیم:

1- مراقب اشتباه های کوچک باشید

درست همان طور که موفقیت های بزرگ با در کنار هم قرار گرفتن کارهای درست کوچک در طول یک بازه زمانی مشخص و گاهی طولانی به وجود می آیند، شکست ها هم نه به یکباره بلکه آرام و بی سر و صدا در زندگی، کار و تصمیم های ما اتفاق می افتند.

با نادیده گرفتن این اشتباه های کوچک و مهار کردنشان وقتی که هنوز ضعیف و بی رمق هستند می توانیم تا اندازه قابل قبولی، جلوی شکست را بگیریم.

2- در دام غرور نیفتید

وقتی چند بار پشت سر هم در کاری موفق شویم، مثلا یک سهم را شانسی و از روی آزمون و خطا خریداری کنیم و هر بار هم سود خوبی بگیریم، توهم برمان می دارد که دیگر شکست به سراغمان نمی آید و می توانیم با همین فرمان ادامه دهیم.

غافل از آنکه غرور – به ویژه غروری که از موفقیت به دست آمده باشد – چشم ذهنمان را به روی اشتباه های کوچک، احتمال های ضعیف و بررسی داده های گسترده تر می بندد و مدام زیر گوشمان می خواند: «اینا مال مبتدی هاست، تو دیگه یه سرمایه گذار حرفه ای هستی و به این چیزا نیازی نداری!»

تعداد قابل توجهی از زمین خورده های سرمایه گذاری در دام غرور موفقیت افتادند و به شکلی تلخ، شکست خوردند. پس شش دانگ حواستان را جمع کنید تا با غرور جماعت، رفیق نشوید.

3- خودتان را گول نزنید

وقتی گیوه هایتان را وَر می کشید تا جلوی شکست را بگیرید، باید دست از منم منم بردارید. باید بپذیرید که برخی از کارها چندان هم ساده نیستند و انجامشان نیاز به تحمل ریسک بالا، سپری کردن زمان طولانی و بررسی های عمیق دارد.

اگر کار یا تصمیمی که پیش رویتان قرار دارد را دست کم بگیرید، ناگهان بیدار می شوید و خودتان را در محاصره شرایطی عالی برای شکست خوردن می بینید. گذشته از این، وقتی کاری که باید انجامش دهید را کوچک می شمارید، ناخواسته تلاش، تمرکز، هوش و دانایی خود را هم زیر سوال می برید.

به دنبال این ماجرا، اعتماد به نفس، عزت نفس و استقامت خودتان را نشانه می گیرید و آنها را مثل آبکش سوراخ می کنید. اگر می خواهید یک کار را عالی انجام دهید، قبل از هر اقدامی ابعاد آن را به درستی تخمین بزنید و آن را با ظرفیت های درونی خودتان مقایسه کنید و سپس با چشمانی باز دست به کار شوید.

4- لطفا تجربه هایتان را لب طاقچه نگذارید

شکست خوردن

بسیاری از دردسرهایی که در زندگی مان می کشیم به دلیل بی توجهی به درس هایی است که از شکست های گذشته خود گرفته ایم. چون معمولا با روبه راه شدن ماجرا، خیالمان تخت می شود و همه چیز را فراموش می کنیم.

این موضوع به سادگی ما را در هَچَل اشتباه های تکراری می اندازد. بنابراین همیشه درس های خود را به یاد داشته باشید. حتی اگر لازم است، اشتباه هایی که به هنگام معامله در فارکس و ارز دیجیتال کرده اید به همراه درسی که از آن گرفتید یا راه چاره ای که به کار بستید را در یک دفترچه کوچک یادداشت کنید.

چه بسا در آینده بتوانید اشتباه های خود را به کتابی ارزشمند تبدیل کرده و با چاپ آن فرصت پیشرفت کردن را در اختیار سرمایه گذارن تازه نفس قرار دهید.

5- رفتار، افکار و واکنش هایتان را مرتب زیر ذره بین ببرید

یکی از راه های ساده و بسیار کاربردی برای جلوگیری از شکست خوردن، اندازه گیری معامله ها، رفتارها، کیفیت تصمیم ها و اثربخشی روش هایی است که به کار گرفته اید.

وقتی بدانید انجام چه کاری سرعت و کیفیت موفقیتتان را بیشتر می کند، آن را بیش از کارهای دیگر انجام خواهید دارد. ناگفته نماند که از بررسی و تحلیل شکست ها و اشتباه هایتان بسیار بیشتر از مسیرهایی که شما را به موفقیت رسانده اند چیز یاد خواهید می گرفت.

به این موضوع مثل یک فرایند نگاه کنید؛ هر اشتباه، یک درس و هر درس، کشف یک راه جدید برای گرفتن تصمیم های بهتر در موقعیتی مشابه است.

6- تفاوت خوش بینی و حماقت را برای خودتان روشن کنید

بسیاری از ما به هوای خوش بینی در باتلاق حماقت اسیر می شویم. وقتی هم که با بیچارگی از آن بیرون می آییم، تمام کاسه کوزه ها را بر سر خوش بینی می شکنیم. چون باور داریم که این موضوع باعث شکست مان شده است.

این در حالی است که تنها اشتباه ما، عبور غیر قانونی از مرزهای خوش بینی به سمت حماقت بوده است. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنیم.

وقتی در فارکس و ارز دیجیتال فعالیت می کنیم، به ویژه زمانی که زیرآبی می رویم و بدون بررسی و تحقیق، تصمیم به خرید یک سهم می گیریم.

گاهی به علت های گوناگون مثلا تعصب ناپیدا در مورد یک شرکت، تعصب پیدا در مورد سخنان یک شخص یا غرور بی جا برای اثبات گفته های خودمان، ارزش یک سهم را بسیار بیشتر از چیزی که هست تخمین می زنیم.

به دنبال این ماجرا، مبلغ زیادی از سرمایه خود را روی این سهم کذایی سرمایه گذاری می کنیم. از این جا به بعد، به سراغ خوش بینی می رویم، دو دستی آن را می چسبیم و پیوسته به خودمان تلقین می کنیم که این سهم رشد خیلی خوبی خواهد کرد. در حالی که عقل و تجربه مان جایی در میان خروارها تعصب و غرور، ندایی ضعیف سر می دهد که: «تا دیر نشده چشماتو باز کن!».

جالب اینجا است که خیلی راحت به این نصیحت سرنوشت ساز نیشخند می زنیم و باز هم به سراغ خوش بینی دوست داشتنی خودمان – که البته همان حماقت است – می رویم. معمولا این اتفاق خوبی نیست و ما را با سر به دره شکست سوق می دهد.

7- مشورت کردن را جدی بگیرید

گاهی ادعای «همه چیز دانی» چنان نقره داغمان می کند که تا مدت ها هوش را از سرمان می پراند. این ماجرا بدترین و مخرب ترین تاثیر خود را زمانی می گذارد که دانش و تجربه محدودمان را کافی می دانیم و نیازی نمی بینیم که از هیچ کس مشورت بگیریم.

یک سرمایه گذار هوشمند، به جای تجربه کردن اشتباه هایی که صدها بار توسط دیگران انجام شده اند با مشورت گرفتن، از آن تجربه ها استفاده می کند، مسیرهایی که به سمت شکست خوردن خیز برداشته اند را دور می زند و به پیش می رود.

بدون شک، او نیز در مسیر خود اشتباه می کند اما دست کم یک اشتباه جدید را مرتکب می شود و مسیری نادرست را شناسایی می کند. البته در این میان مراقب دو انحراف باشید:

  • از هر کسی مشورت نگیرید

مشورت دادن، کار کوچک یا بی اهمیتی نیست. بنابراین، نباید از هر کسی که جلوی راهتان سبز می شود مشورت بگیرید. برای این کار به سراغ کسانی بروید که سابقه معاملاتی خوبی دارند و فراز و فرودهای زیادی را از سر گذرانده اند.

  • مشورت دیگران را حرف آخر در نظر نگیرید

به مشورت گرفتن به چشم دریافت یک پیشنهاد نگاه کنید نه چیزی بیشتر. نباید این طور باشد که پس از شنیدن توصیه یک فرد، قدرت قضاوت خود را دست کم بگیرید و روی سرمایه تان ریسک کنید.

یادتان باشد، سخن آن فرد و پیشنهادی که به شما می دهد از دریچه نگاه او و با توجه به شخصیت، میزان سرمایه، سطح ریسک پذیری، اعتماد به نفس و نگرش ویژه اش به سرمایه گذاری ریشه می گیرد.

بهترین کار این است که نتیجه مشورت را نه یک دستور قطعی برای انجام کار بلکه یک گزینه برای تفکر در مورد ماجرایی که با آن سر و کار دارید در نظر بگیرید.

8- هماهنگی میان اهداف و ارزش هایتان را حفظ کنید

آیا ارزش هایتان را می شناسید؟ می دانید انجام چه کارهایی از نظر انسانی، مالی و معنوی برایتان ارزشمند هستند؟ پاسخ شما چه مثبت باشد و چه منفی، باید به یک نکته مهم توجه کنید.

وقتی که در حال انتخاب هدفی برای زندگی شخصی، کاری یا سرمایه گذاری هستید باید ارزش هایتان را جایی درست پیش چشمانتان قرار دهید. برای جلوگیری از شکست خوردن در هدفتان باید اهداف خود را همراستا با ارزش هایتان تنظیم کنید.

اگر هدفتان در نهایت به چیزی عالی ختم شود اما آن چیز در فهرست ارزش های شما جایی نداشته باشد، به معنی واقعی، شکست می خورید.

شاید این بار از نظر مالی دچار ضرر نشوید؛ اما روحتان آسیب می بیند. ترمیم کردن روح آسیب دیده و جبران زخمی که بر قلب و روانتان نشسته، بسیار سخت و حتی گاهی غیر ممکن است. پس هوشمندانه اهداف خود را انتخاب کنید.

چیپ هیت

شکست زودهنگام، نوعی سرمایه گذاری برای موفقیت به شمار می رود.

شما بعد از هر شکست، تغییر می کنید

شکست خوردن

«هراکلیتوس» فیلسوف پیشاسقراطی یونانی می گوید: «نمی توان در یک رودخانه دو بار پا گذاشت. چون هنگامی که برای بار دوم از آن عبور می کنی دیگر نه آن رودخانه رودخانه قبلی است و نه تو آن آدم قبلی.»

عبور شکست ها از رودخانه زندگی ما هم همین کار را می کند. وقتی در زندگی مان شکست می خوریم، چه شکست کوچک و چه شکست بزرگ، به فردی جدیدتر تبدیل می شویم.

چیزی در درون ما عوض می شود. شاید به فکر تغییر روش زندگی، ارتباط ها و حتی سبک سرمایه گذاری مان بیفتیم و شاید تصمیم بگیریم که برای آموختن، بیشتر از سخن گفتن و مغرور شدن زمان بگذاریم. در هر صورت، شکست ها درونمان را تغییر می دهند.

اگر خوب به این ماجرا نگاه کنیم می بینیم که تغییر کردن در سرنوشت رودخانه ها نوشته شده است. هیچ رودی را نمی یابید که پس از گذشت سال ها درست مانند روز اولش مانده باشد. بنابراین، حالا که نمی توانیم جلوی عوض شدن خودمان را بگیریم شاید بهتر باشد که خودمان آستین ها را بالا بزنیم و زودتر با شکست های زندگی مان ملاقات کنیم.

در این میان، حواستان به یک نکته باشد. وقتی احتمال شکست خوردن را با آغوش باز می پذیرید و آگاهانه در مسیری که انتخاب کرده اید قدم می گذارید نباید تمام کاسه کوزه ها را بر سر خودتان بشکنید.

اگر نتوانستید به اهدافتان برسید، در سرمایه گذاری شکست خوردید و برنامه هایی که برای خودتان چیده بودید به جایی نرسیدند به این معنی نیست که شما تنبل، بی استعداد، سر به هوا، بدون برنامه یا فراری از نظم هستید.

این مورد را هم در نظر بگیرید که گاهی، اهدافی که برای خودتان انتخاب کرده اید، بسیار رویایی و بزرگ تر از توان شما در آن بازه زمانی محدود هستند.

حتی شاید میزان سختی آن را دست کم گرفته باشید یا به پیش نیازهای رسیدن به آن بی توجه بوده اید. بنابراین، به جای بمباران کردن خودتان و افکارتان با سخنان سمی، کمی به خودتان دلداری بدهید، از فاز عزاداری برای موفقیت از دست رفته بیرون بیایید و قدرتمندتر از دفعه قبل، دست به کار شوید.

یادتان باشد، تا زمانی که زنده هستید می توانید زندگی تان به شکلی که می خواهید تغییر دهید.

نظر شما چیست؟

آیا می توانید ماجرای یک نمونه از بهترین و بدترین شکست های معاملاتی خود را برایمان تعریف کنید؟ چه درسی از این شکست ها گرفتید؟