انواع روش های ترید ارزهای دیجیتال روش های ترید ارز دیجیتال متنوع هستند. انتخاب هریک از آن ها می تواند بر اساس میزان سرمایه، انتظار سرمایه گذار، هدف او از ترید، میزان آشنایی با ارزهای دیجیتال و شاخص های تکنیکال و حتی سلیقه ی او باشد.

انواع روش های ترید ارز دیجیتال

یکی از مهم ترین عوامل متمایزکننده ی روش های معامله ی ارزهای دیجیتال، زمان است. سریع ترین روش معامله، اسکالپینگ (Scalping) و بلندمدت ترین آن ها سرمایه گذاری (investing) است. البته، این روش ها به طور کامل از یکدیگر متمایز نبوده و در برخی ویژگی ها و عملکردها با یکدیگر هم پوشی دارند. همچنین، هر روش تاکتیک های مخصوص به خود را دارد که باید رعایت شوند؛ در غیر این صورت، احتمال ضرر در معامله بسیار بالا می رود. مهم است که بدانید برای انجام معامله در هریک از روش های ترید ارز دیجیتال، داشتن اطلاعاتی حداقلی از شاخص های تحلیلی و تکنیکالی بازار ضروری است.

در این مقاله، شش مورد از اصلی ترین روش های ترید ارز دیجیتال را شرح خواهیم داد. ترید رمزارز نیازمند استراتژی است و بدون آن احتمال ضرر بسیار است. اگر قصد ورود به بازار این صنعت را دارید، این مقاله می تواند در سودگیری بیش تر شما از فعالیت های اقتصادی مؤثر باشد.

۱- اسکالپینگ؛ از سریع ترین روش های ترید ارز دیجیتال

انواع روش های ترید

اسکالپینگ به معنی انجام معامله با سرعت بالا است و هدف از آن کسب سود ثابت حتی اندک است. افزایش سرعت در سود، سرعت ضرر را نیز کاهش می دهد. در تریدینگ به روش اسکالپینگ که اسکالپ کردن هم گفته می شود، سرعت ترید می تواند به هر چنددقیقه یک بار افزایش یابد اما از چند ترید در روز، کم تر نخواهد شد.

در روش ترید ارز دیجیتال، علاوه بر سرعت، کیفیت معامله نیز مهم است. در بهترین حالت، معامله گر باید بتواند هم معاملات شورت و هم لانگ را در کنار معاملات مشتقات مانند مارجین و همچنین معاملات نقطه ای، انجام دهد.

در اسکالپین، تریدر ممکن است اتریوم را با ۱۸۰۰ دلار بخرد و به ۱۸۱۰ دلار بفروشد؛ سپس، دوباره آن را ۱۸۰۵ دلار بخرد و ۱۸۱۴ دلار بفروشد. با این حال، ممکن است لازم باشد که در نقطه ای مثلاً در ۱۷۹۰ دلار مدتی توقف کند یا اصطلاحاً حد ضرر خود را مشخص کند. درواقع، احتمال پیش آمدن شرایطی که معامله گر بتواند برای مدت طولانی موقعیت های خود را باز نگه دارد، کم است.

مشخص است که روش اسکالپینگ نیاز به حضور و تمرکز مداوم دارد و درصورت دستیابی به مهارت لازم، احتمال کسب سود از آن بسیار است. مدیریت ریسک، شانس و داشتن دانش کافی درباره ی شاخص ریسک به پاداش (Risk/reward) می تواند به معامله گر در تعیین حد ضرر هنگام اسکالپ کردن کمک کند.

۲- معاملات روزانه برای تحمل نوسان بیش تر

معاملات روزانه یا Day Trading دقیقاً همان معاملات اسکالپینگ است؛ با این تفاوت که به جای چنددقیقه، در طول روز انجام می شود. یک معامله گر، روزانه ممکن است علاوه بر اسکالپ کردن، در محدوده ی مشخصی نیز معامله کند یا حتی معاملاتی با موقعیت کوتاه انجام دهد. با این حال، حفظ یک موقعیت معاملاتی برای چند روز در این روش اتفاق نمی افتد.

در ترید ارز دیجیتال به روش روزانه، معامله گر می تواند همچنان از حد ضرر و مقیاس در داخل یا خارج موقعیت ها استفاده کند اما همچنان مانند یک معامله گر اسکالپر به دنبال سودهای اندک باشد. مزیت این روش نسبت به اسکالپینگ این است که می توان اجازه داد موقعیت های بیش تری باز شوند و تحمل بیش تری در برابر نوسان ها داشت.

۳- معاملات interaday

ترید ارز دیجیتال به روش اینتردی، درواقع شاخه ای از معاملات روزانه است که امکان نگه داشتن موقعیت های معاملاتی را بیش تر از یک روز فراهم می کند. واقعیت این است که بازار ارزهای دیجیتال هرگز بسته نمی شود؛ بنابراین، تقریباً نیازی به بستن موقعیت های معاملاتی در پایان روز مانند آنچه روش معاملات روزانه ایجاب می کند، وجود ندارد. در پایان یک روز معاملاتی در یک بازار، مثلاً در ساعت چهار بعدازظهر، معامله گر می تواند موقعیت های فروش یا خرید خود را اتوماتیک کند و از این نظر، دلیل خاصی برای بستن یک موقعیت کوتاه مدت یا شورت وجود ندارد.

۴- معاملات محدوده ی نوسان با سود قابل پیش بینی

یکی از معروف ترین روش های ترید ارز دیجیتال ، معاملات محدوده ی نوسان یا Range Trading است. ارزهای دیجیتال بیش از ۷۰درصد مواقع در محدوده های معاملاتی مشخصی نوسان می کنند. درواقع، آن ها همیشه در حال صعود یا نزول نیستند. این محدوده به طور کلی، توسط سطوح حمایتی (Support Level) و مقاومتی (Resistance Level) تعریف می شود.

یک معامله گر رنج تریدینگ، محدوده ی نوسان قیمت را شناسایی کرده و نقاط حد ضرر را مشخص می کند. یکی از استانداردهای معمول، دوبار عبور کردن قیمت از هر سطوح حمایتی و مقاومتی است. در غیر این صورت، احتمال تغییر مرز این سطوح وجود خواهد داشت. معامله به روش محدوده ی نوسان می تواند در عرض چنددقیقه یا یک تا چندروز انجام شود. در این روش، معامله گر محدوده ی معاملات خود را در محدوده ی نوسان قیمت مشخص می کند و هدفش، کسب سود قابل پیش بینی در یک بازه ی مشخص است.

۵- سوئینگ تریدینگ برای معامله گران حرفه ای

در ترید ارز دیجیتال به روش سوئینگ (Swing)، همه چیز در یافتن سطح حمایت بعدی و معامله در سطح مقاومت بعدی خلاصه می شود. در این روش، معامله گر یک ورودی برای موقعیت معاملاتی خود انتخاب می کند و سپس منتظر می ماند تا سطح حمایتی پیش بینی شده تثبیت شود. در مرحله ی بعد نیز اقدام به بازکردن موقعیت فروش خود می کند.

به عبارت دیگر، معامله گر سوئینگ، یک موقعیت را یک باره یا به تدریج در منطقه ای که به آن منطقه ی پشتیبانی پایین محلی گفته می شود، باز می کند. سپس تا زمان تحقق موقعیت بالای محلی آن را هولد می کند. درنهایت، یک باره یا به تدریج از موقعیت خارج می شود. بدیهی است که برای خرید، این منطق برعکس می شود و معامله گر تلاش می کند سطح مقاومتی بعدی پایین تر را برای شورت کردن معاملاتش بر بالای آن، پیش بینی کند.

معاملات سوئینگ معمولاً بین چند روز تا چند هفته انجام می شود و از مزایای آن، استرس کم تر برای معامله گر را می توان نام برد که البته ریسک پذیری بیش تری را می طلبد. درصورتی که توان بالایی در تحلیل تکنیکال دارید و می توانید سطوح مقاومتی و حمایتی را پیش بینی کنید، این روش معامله برای شما منطقی است. شاخص ها و نمودارهای تحلیلی کمک می کنند تا انتهای امواج نزولی و صعودی را به ترتیب برای معامله در موقعیت های شورت و لانگ پیداکرده و بر آن ها سوار شوید.

۶- معاملات موقعیتی برای تریدر های منظّم

یکی از پرکاربردترین روش های ترید ارز دیجیتال، معاملات موقعیتی یا Position Trading است. این روش درواقع نسخه ی متمرکز شده ی معاملات سوئینگ یا نسخه ی معاملاتی سرمایه گذاری است. در این روش، معامله گر تلاش می کند یک موقعیت لانگ را در پایین یا یک موقعیت شورت را در بالا بگیرد یا ایجاد کند و سپس آن را برای هفته ها، ماه ها یا سال ها نگه دارد.

ترید ارز دیجیتال به این روش، یکی از ساده ترین روش ها است اما نیاز به نظم و انضباط بالایی دارد. برای درک بهتر سازوکار این روش ترید، یک معامله گر بیت کوین را با موقعیت لانگ از پنج هزار دلار و شورت از دوازده هزار دلار درنظر بگیرید. حال اگر بیت کوین از بیست هزار دلار به بالای پنج هزار و از پنج هزار دلار به بالای یازده هزار دلار برسد، این معامله گر در هر دوی این موقعیت ها قرار خواهد گرفت و می تواند سود خوبی از معاملاتش کسب کند.

معاملات موقعیتی که با نام قراردادهای آتی شناخته می شوند به دلیل بلندمدت بودنشان، بسیار شبیه سرمایه گذاری هستند. دنبال کردن اخبار و شناسایی بازارهای خرسی و گاوی از عوامل اصلی موفقیّت در این روش ترید ارز دیجیتال هستند.

۷- سرمایه گذاری برای هولدر های ارز دیجیتال

روش  های ترید ارز دیجیتال

بسیاری از تحلیل گران، سرمایه گذاری یا Investing را معامله نمی دانند. معامله به معنی اخذ یک موقعیت با هدفِ سود است. این در حالی است که سرمایه گذاری به معنی مالکیت یک دارایی به عنوان یک ارزش با هدفِ افزایش ارزش آن و دارایی های منتج از آن مانند شرکت و… در طولانی مدت است.

یک سرمایه گذار به فکر رشد و بزرگ شدن سرمایه اش است. این در حالی است که تاجر یا معامله گر، صاحب واقعی هیچ دارایی نیست. او از معامله ی دارایی های در گردش، کسب سود می کند. با این حال به این دلیل که سرمایه گذار نیز ممکن است موقعیت خود را به ویژه به دلیل احتمال کاهش ارزش آن بفروشد، می تواند یک معامله گر باشد اما او معمولاً تا زمانی که به سودآوری سرمایه اش مطمئن باشد، دست به فروش نخواهد زد.

فارغ از این که سرمایه گذاری واقعاً یکی از روش های ترید ارز دیجیتال است یا خیر، مزایایی برای سرمایه گذار دارد. او نیازی به دنبال کردن روزانه ی اخبار و تحلیل ها ندارد؛ مگر اینکه به دنبال افزایش موقعیت های خود باشد. همچنین، او می تواند مطمئن باشد که با انتخاب یک ارز دیجیتال با پشتوانه سخت افزاری و نرم افزاری قوی در آینده سود هنگفتی خواهد داشت.

سخن آخر

برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال، باید یک استراتژی اتخاذ کرد. به مجموع این استراتژی ها روش های ترید ارز دیجیتال گفته می شود که در این مقاله شش مورد از اصلی ترین آن ها را مورد بررسی قرار دادیم. اتخاذ هریک از این روش ها نیازمند داشتن دانش تکنیکی کافی، مشاوره با مشاوران مالی و بررسی توان ریسک پذیری است.

اسکالپینگ، معاملات بسیار سریع را میسّر و معاملات روزانه و Interday و تحمل نوسانات را آسان تر می کند. معاملات موسوم به محدوده ی نوسان، اطمینان بیش تری دارند و درمقابل، معاملات سوئینگ، همین اطمینان را در بازه ی زمانی بیش تری فراهم می کند. معامله به روش موقعیت که یکی از محبوب ترین روش های ترید رمزارز به شمار می رود، در بازه ی زمانی طولانی تری اتفاق می افتد. درنهایت، سرمایه گذاری نوعی نگه داشتن موقعیت لانگ به منظور فروش در بلندمدت است.

سؤالات متداول

بهترین استراتژی خرید در شرایط نزولی یا اصطلاحاً در یک بازار خرسی، روش معاملاتی موقعیّت است. در این شرایط، بهتر است موقعیت های کوتاه مدت یا بلندمدت ارزان قیمت را خریداری کنید. اگر توان تحلیلی بالاتری نیز داشته باشید، خرید موقعیت های لانگ یا بلندمدت می تواند سود بیش تری در عین ریسک بیش تر داشته باشد.

بهترین روش معاملاتی برای افراد تازه کار یا افرادی که به عنوان شغل دوم قصد خرید و فروش را دارند، روش سوينگ است. این روش به وقت کمی نیاز دارد و امکان خرید موقعیت های ارزان کوتاه مدت تا میان مدت را بدون نیاز به حضور روزانه در بازار فراهم می کند. تنها چیزی که برای معامله با این روش لازم است، بررسی سیگنال ها و بازکردن موقعیت های خرید بعدی است. سوددهی این روش نسبتاً بالا است.

بله، می توان. بسته به نوع ارز دیجیتال و وضعیت تحلیلی هریک، می توان روش های متفاوتی برای ترید ارز دیجیتال اتخاذ کرد. با این حال، بهتر است برای هر روش معاملاتی، صرافی جداگانه ای در نظر بگیرید.

قطعاً همینطور است. وضعیت بازار یک ارز دیجیتال، سازوکار آن و به طورکلی، تحولاتی که حول یک ارز دیجیتال شکل می گیرند، در تعیین روش معامله ی آن مؤثر است. یک ارز دیجیتال می تواند در برهه های مختلف، روش های ترید متفاوتی داشته باشد.