کریپتوکارنسی ها بازاری نوظهور محسوب می شوند که با ورود ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم به جریانی مهم تبدیل شده اند. بیشتر کریپتوکارنسی ها که به طور خلاصه «کریپتو» نیز نامیده می شوند، از تکنولوژی بلاک چین استفاده می کنند. کریپتوکارنسی ها با ارزهای فیاتی تفاوت هایی دارند. این ارزهای دیجیتال دارایی هایی غیرمتمرکز هستند که برخلاف ارزهای فیات تحت کنترل مرجع نظارتی یا بانک مرکزی قرار ندارند. با وجود ممنوع بودن ترید ارز دیجیتال در اکثر کشورها، پتانسیل این حوزه برای تغییر چشم اندازهای مالی غیرقابل انکار است. در واقع فرصت های تجاری و سرمایه گذاری بسیاری در پس زمینه آن وجود دارد. بیشتر ارزهای دیجیتال مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین هستند. این تکنولوژی دارای مزایا و کاربردهای بسیاری برای مدل های مشتری محور، زنجیره های تأمین مواد غذایی و پروتکل های پیشرفته امنیت سایبری است. ترید ارز دیجیتال در مقایسه با معاملات در بازارهای سنتی تری مانند فارکس تفاوت اساسی از خودشان نشان می دهند. چون آنها دارایی های جدیدی هستند که کمترین تاثیرپذیری را از محرک های اثرگذار بر بازارها می گیرند.

چه چیزی بازار ارزهای دیجیتال را به حرکت در می آورد؟

از آنجا که بازار کریپتوکارنسی ها بسیار جدید هستند، در نتیجه همبستگی کمتری با دیگر دارایی ها دارند. کریپتوکارنسی ها به صورت غیر متمرکز و به دور از مراجع کنترلی و نظارتی طراحی شده اند. به همین دلیل محرک هایی از قبیل انتشار اطلاعات، تغییرات نرخ و تحولات سیاسی بر این دارایی ها به اندازه ی ارزهای فیات تأثیرگذار نیستند.

عوامل زیر بر ترید ارز دیجیتال تاثیر می گذارند:

زمانی که مخالفت ها نسبت به فضای کریپتوکارنسی ها افزایش پیدا می کند

حمله به بازار کریپتوکارنسی ها که نقص های امنیتی را آشکار می کند

اخبار و شایعاتی مبنی بر کنترل بیشتر بانک مرکزی یا دولت ها بر اجرای ممنوعیت کریپتوکارنسی ها

ترید ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟

از ترید ارز دیجیتال تا فیات: تصور کنید که شما مقداری پول دارید و می خواهید آن را در فضای کریپتوکارنسی ها سرمایه گذاری کنید. در این صورت از کجا شروع می کنید؟ پاسخ «صرافی» است. پورتال هایی که دنیای ما را با دنیای ارزهای دیجیتال مرتبط می سازند، «صرافی ها» هستند. صرافی های بسیاری برای انجام این کار وجود دارند. اما قبل از انتخاب یکی از آن ها برای ترید ارز دیجیتال خود باید نکته هایی را در نظر بگیرید و صرافی ها را از این نظر بررسی کنید:

اعتبار:

قبل از هر اقدامی، ابتدا مطمئن شوید که این صرافی در کشور و منطقه ی سکونت شما در دسترس است و سرویس ارائه می دهد یا خیر. برای مثال بسیاری از صرافی ها همانند coinbase، kraken، Poloniex, Bittrex, Bitfinex, Bithumb, Coinone اجازه عضویت به ایرانیان را نمی دهند؛ بنابراین پیش از افتتاح حساب بررسی کنید که کدام صرافی برای کشور شما ممنوعیت معامله ایجاد نمی کند.

شهرت و سابقه:

نکته بعدی که باید آن را بررسی کنید شهرت و سابقه آن صرافی است. آیا کاربرانش از خدمات آن صرافی راضی هستند؟ آیا اخیراً هک شده است؟ چقدر معامله در آن ایمن است؟ آیا مردم شکایاتی از آن صرافی کرده اند؟ سایت Twitter و Reddit منابع خوبی برای بررسی نظرات در این خصوص هستند.

نرخ مبادلات:

در مرحله بعد باید نرخ مبادلات آن صرافی را بررسی کنید. صرافی های مختلف ممکن است نرخ های متفاوتی داشته باشند که باید حتماً آن را در نظر داشته باشید.

امنیت:

همیشه صرافی را انتخاب کنید که به نوعی از شما ID یا شناسه ی تائید هویت می خواهد. اگرچه این کار ممکن است زمان بر باشد، اما به همین علت، معامله شما در این صرافی در مقایسه با یک صرافی ناشناس، صد برابر امن تر می شود. برای خرید ارزهای دیجیتال در ابتدا باید صرافی مورد نظرتان را -که به شما امکان خرید و فروش ارز مورد نیازتان را می دهد – انتخاب کنید. تا حد امکان سعی کنید کریپتوکارنسی خود را در آن صرافی ذخیره نکنید زیرا امکان هک شدن وجود دارد. شما باید ارزهای دیجیتال تان را در کیف پول یا همان «wallet» ذخیره کنید. در واقع کیف پول، آدرسی روی زنجیره ی بلاکچین است. چیزی شبیه به این که آدرس https://khanesarmaye.com شما را به صفحه وب سایت ما هدایت می کند. پس می توانید ارز دیجیتال خود را به جای صرافی در یک کیف پول الکترونیکی آنلاین یا آفلاین ذخیره کنید.

چند نوع ترید ارز دیجیتال وجود دارد؟

معاملات روزانه:

این روش شامل انجام معاملات متعدد در طول روز و تلاش برای کسب درآمد از حرکات کوتاه مدت قیمتی است. معامله گران روزانه زمان زیادی را صرف خیره شدن به صفحه های کامپیوتر خود می کنند و معمولاً تمام معاملاتشان را در پایان هر روز می بندند.

اسکالپینگ:

یکی دیگر از استراتژی معامله در طی روز که به تازگی بسیار محبوب شده، اسکالپینگ است. در روش اسکالپینگ تلاش می شود تا سودی حتی جزئی از تغییرات کوچک قیمتی ایجاد کرد. اسکالپینگ بر معاملات بسیار کوتاه مدت تمرکز دارد و بر این اساس استوار است که کسب سودهای کوچک به طور مکرر، ریسک ها را محدود و برای معامله گران مزیت ایجاد می کند. اسکالپرها می توانند در طی یک روز ده ها و حتی صدها معامله انجام دهند.

معاملات سویینگ:

این نوع از معامله سعی دارد از «نوسان» طبیعی چرخه قیمت ها بهره بگیرد. معامله گران سویینگ زمانی سود خواهند برد که قادر باشند زمان واقعی یک تغییر مطلوب در قیمت را پیش بینی کنند. آنها تلاش می کنند تا بدون نظارت مداوم بر صفحه ی نمایشگر رایانه خود، تصویری کلی از معاملات را زیر نظر داشته باشند. به عنوان مثال، معامله گران سویینگ می توانند موقعیت معاملاتی را باز کنند و آن را تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب، گاهی برای هفته یا حتی ماه ها باز نگه دارند.

چگونه می توان قیمت ها را تحلیل کرد؟

شاید این پرسش برایتان پیش بیاید که: «آیا می توان حرکت های قیمت بیت کوین را پیش بینی کرد؟» پاسخ کوتاه این است که هیچ کس به طور دقیق نمی تواند پیش بینی کند که چه بر سر قیمت بیت کوین خواهد آمد. با این حال، برخی از معامله گران از الگوهای تشخیص، روش ها و قوانین خاصی استفاده می کنند که به آن ها امکان کسب سود در طولانی مدت را می دهد. هیچ کس نمی تواند منحصراً فقط معاملات سودآور انجام دهد. اما می توانید در پایان روز توازنی مثبت ایجاد کنید، حتی اگر در این مسیر ضررهای زیادی متحمل شوید. معامله گران معمولاً در هنگام تحلیل قیمت ها از دو روش استفاده می کنند: تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال

تحلیل بنیادی چیست؟

در این روش سعی می شود تا با در نظر داشتن تصویری کلی از روند، قیمت را پیش بینی کرد. به عنوان مثال، تحلیل بنیادی بیت کوین را در نظر بگیرید. در اخبار مربوط به این ارز، پیشرفت های فنی، مقررات جهانی و هر خبر یا موضوعی که می تواند بر موفقیت این ارز دیجیتال تأثیر بگذارد، ارزیابی می شود. کارشناس ها در این روش به بررسی ارزش بیت کوین به عنوان یک تکنولوژی – صرف نظر از قیمت فعلی آن – و نیروهای خارجی مربوط به آن می پردازند تا اتفاق هایی که در آینده بر سر قیمت ارز می افتد را پیش بینی کنند. به عنوان مثال، اگر چین به طور ناگهانی تصمیم به ممنوعیت بیت کوین بگیرد، این نوع از تجزیه و تحلیل احتمال افت قیمت آن را پیش بینی می کند.

تحلیل تکنیکال چیست؟

در این روش به وسیله بررسی آمارهای بازار، مانند حرکات قیمت در گذشته و حجم معاملات، به پیش بینی قیمت ها می پردازند. درواقع در تحلیل تکنیکال تلاش می شود الگوها و روندهای قیمت مشخص شوند و بر اساس این موارد نتیجه بگیرد که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. فرض اصلی تحلیل تکنیکال این است: «بدون توجه به ماجراهایی که اکنون در جهان رخ می دهند، حرکات قیمتی با زبان مخصوص خودشان سخن می گویند و به شما کمک می کنند تا اتفاق های آینده را پیش بینی کنید.»

اکنون کدام روش بهتر است؟

همان طور که خودتان بهتر می دانید، هیچ کس نمی تواند آینده را به طور دقیق پیش بینی کند و حقیقت غیر قابل انکار این است که هیچ نوع تضمینی برای نتایج معاملات مختلف وجود ندارد. با این حال، به نظر می رسد که ترکیبی درست از هر دو روش احتمالاً بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت.