در فارکس بیش از ۱۵ میلیون کاربر وجود دارد که با روشهای مختلفی در این بازار به معاملهگری میپردازند اما فقط درصد اندکی که دارای استراتژیهای معاملاتی معتبر هستند، موفق به کسب سود مستمر میشوند. شما نیز اگر تاکنون در بازار فارکس موفقیت نرسیدهاید، میتوانید با استفاده از استراتژیهایی که در ادامه شرح داده میشوند، به سود مستمر برسید. در زمینه بهترین استراتژی فارکس، ۵ ستاپ معاملاتی در میان معاملهگران از محبوبیت زیادی برخودار هستند که در ادامه به شرح آنها میپردازیم.
اما قبل از این که با این استراتژیها روی حساب واقعی ورود انجام دهید، سعی کنید با انجام تمرینهای بسیار، بک تست و فوروارد تست در حساب دمو، در اجرای دقیق آنها به تبحر برسید.:
- استراتژی معاملاتی خط روند
- استراتژی معاملاتی کانال قیمت
- استراتژی معاملاتی چنگال اندروز
- استراتژی معاملاتی نواحی عرضه و تقاضا
- استراتژی معاملاتی کراس تنکانسن و کیجونسن (ایچیموکو)
برای کسب سود مستمر از فارکس، در ابتدای راه لازم نیست تمام این استراتژیها را به طور همزمان تمرین کنید بلکه کافی است تا بر یکی از این ستاپهای معاملاتی (ترجیحا استراتژی خط روند که چند نوع تاییدیه ورود به معامله در این ستاپ معاملاتی شرح داده شدهاند) کاملا مسلط شوید و سپس به تمرین سایر استراتژیها بپردازید.
بهترین استراتژی فارکس برای شکست خط روند
برای فعالیت در بازار فارکس، اگر میخواهید سریعتر از سایرین به موفقیت برسید، تمام تمرکز خود را فقط روی یک تا دو نماد معاملاتی بگذارید تا به مرور بتوانید رفتار قیمت آن نماد را به خوبی یاد بگیرید. یکی از بهترین نمادهای بازار فارکس جفت ارز EURUSD (یورو به دلار آمریکا) است که در مقایسه با دیگر نمادها رفتار تکنیکالی بسیار خوبی را ارائه میدهد. به همین دلیل استراتژیهای معاملاتی را روی این جفت ارز تحلیل میکنیم.
قوانین و نحوه اجرای استراتژی شکست خط روند، گام به گام و با تصویر در یک روند صعودی شرح داده میشوند. در روند نزولی نیز عکس این موضوع را در نظر بگیرید.
ابتدا سعی کنید بازار را از بالاترین تایمفریم تحلیل کنید تا یک نمای کلی از روند در تایمهای بالا به دست آوید. این کار به شما کمک میکند تا در خلاف جهت تایم بالاتر پوزیشن باز نکنید.
تریدرها به طور معمول، سه تایم فریم را در نظر میگیرند:
- تایم بالا برای تحلیل و به اصطلاح «بیگ پیکچر» نام دارد که نمای کلی روند را به دست میآورند؛
- تایم میانی یا تایم ساختار که دو تایم فریم پایینتر از تایم «بیگ پیکچر» است که در این تایم فریم خطوط روند خود را رسم میکنند؛
- «تایم تریگر» یا «تایم ورود» که دو تایم فریم پایینتر از تایم ساختار است و به دنبال نقطه ورود به پوزیشن میگردند.
انتخاب تایم فریمها نیز به دلخواه انجام میشود. مثلا اگر تایم فریم «بیگ پیکچر» شما تایم ماهانه باشد، تایم ساختار شما روزانه و تایم تریگر نیز یک ساعته خواهد بود اما اکثر معاملهگران ترجیح میدهند برای تایم تریگر باز هم یک تا دو تایم پایینتر بروند که به آن تایم «دابل تریگر» میگویند و در تایم ۱۵ یا حتی ۵ دقیقه به معامله ورود میکنند.
به صورت معکوس نیز میتوانید این تایمفریمها را انتخاب کنید یعنی اگر در تایم فریم یک دقیقه و ۵ دقیقه تمایل به ورود دارید، تایم ساختار شما ۱ ساعته، و تایم بیگ پیکچر شما روزانه خواهد بود. حتی اگر این سه تایم فریم را برای تحلیل تا ورود استفاده میکنید، باز هم تحلیل تایمهای بالاتر برای مشخص مشاده وضعیت روند مارکت در نماد مورد نظر خالی از لطف نیست.
سعی کنید از هر ستاپ یا استراتژی معاملاتی دیگری نیز که استفاده میکنید، ابتدا برای به دست آوردن روند کلی نماد مورد نظر، حداقل یک نگاه اجمالی به وضعیت مارکت در تایم فریم بیگ پیکچر داشته باشید. در ادامه برای مثال، نماد معاملاتی EURUSD را انتخاب کرده و فعلا برای شناخت روند کلی این نماد، تحلیل آن را به طور خلاصه و گذرا از تایم فریم ماهانه شروع میکنیم و سپس شرایط و قوانین استراتژی خط روند را شرح داده و گام به گام جلو میرویم:
اکنون در متاتریدر ۴ یا ۵ چارت جفت ارز EURUSD را باز میکنیم و قبل از شروع به تحلیل سعی میکنیم نگاهی به تایم فریمهای بالا یعنی ماهانه، هفتگی و روزانه بیندازیم و سپس به تایم فریم تحلیل خود یعنی ۴ ساعته برویم.
همانطور که مشاهده میشود، بدون استفاده از هیچ اندیکاتور یا ابزار و حتی رسم خط روند، کاملا مشخص است که روند EURUSD در تایم فریم ماهانه به طرف پایین آمده و نزولی است. حال به تایم فریم هفتگی میرویم:
در این تایم فریم نیز روند EURUSD را با یک نگاه سریع نیز میتوان فهمید که نزولی است. در این چارت دو نکته بسیار مهم را میتوانیم پیدا کنیم: اول این که در انتهای چارت، قیمت تاکنون قدرت زیادی نداشته که بتواند به آسانی به سوی سقف قیمت در قله قبلی حرکت کند و نکته دوم این که قیمت همان طور که با فلش آبی مشخص شده، پس از تاچ کردن ایندیوسمنت خود موفق به برگشت نشده و پس از تشکیل یک بیس (Base)، با چند کندل قدرتمند ماروبوزو (دو – سه کندل قرمز رنگ زیر فلش آبی)، ریزش شدیدی را نیز تجربه کرده است که نشان از فشار فروش و تسلیم خریداران دارد.
اکنون چارت EURUSD را در تایم فریم روزانه بررسی میکنیم تا ببینیم چگونه وضعیتی دارد:
وضعیت در چارت روزانه EURUSD نیز همچنان نزولی است. فروشندگان در ابتدا موفق شدهاند تا قیمت را تا 1.03314 کاهش دهند که به یک ناحیه مقاومتی مشترک تایم فریم روزانه و تایم بالاتر یعنی هفتگی رسیده است.
در این ناحیه دو موضع رخ داده است: ابتدا فروشندگان که متوجه شدهاند این ناحیه مقاومتی در تایم روزانه و هفتگی یک ناحیه بسیار قدرتمند حمایتی است و به سادگی قابل شکستن نیست، معاملات Sell خود را بستهاند و چه بسا همراستا با بسیاری از خریداران، وارد معامله Buy شدهاند که قیمت به سرعت ریورس کرده و با یک شادو بزرگ از پایین، به سوی بالا حرکت کرده است که اتفاقا روز جمعه و آخرین روز کاری مارکت نیز بوده است.
سپس در روز دو شنبه بعد، قیمت با یک گپ مثبت باز شده و باز هم فشار خرید بایرها را هرچند که قدرت چندانی ندارد، میتوانیم مشاهده کنیم. سپس قیمت به سمت بالا حرکت کرده و سرانجام پس از ۱۰ روز کشمکش میان خریداران و فروشندگان، درنهایت، قیمت موفق میشود تا ایندیوسمنت صعودی خود را (اولین قله ماقبل که با فلش آبی رنگ مشخص شده) بزند و نوید صعودی شدن روند را بدهد اما سلرها پرچم بایرها را از بالای ایندیوسمنت به پایین کشیدهاند و سپس شاهد ۵ روز ریزش مداوم قیمت هستیم.
در آخرین روز کاری مارکت شاهد ناکامی هر دو گروه خریداران و فروشندگان (در این تایم فریم) هستیم زیرا از یک سو فروشندگان موفق به شکستن کف قبلی (که با فلش صورتی مشخص شده) نشدهاند تا قیمت روند نزولی خود را حفظ کند و از سوی دیگر خریداران نیز نتوانستهاند قیمت را تا بالای سقف سایه کندل نزولی قبل یالا بکشند تا به اصطلاح شاهد «اینگالفینگ» کندل قبل باشیم و امید به صعودی شدن روند را داشته باشیم. بنابراین بازار در این تایم فریم در بلاتکلیفی بهسر میبرد و فعلا ما هیچ سیگنالی برای ورود به پوزیشن مشاهده نمیکنیم. با این حال روند به طور قدرتمند نزولی است و سلرها به سادگی تسلیم نخواهند شد.
اما اکنون برویم و چارت را در تایم فریم اصلی تحلیل خود یعنی ۴ ساعته رصد کنیم تا ببیتیم وضعیت از چه قرار است و چگونه میتوان با بهترین استراتژی معاملاتی فارکس به معامله ورود کرد.
فعلا همانطور که مشاهده میکنید، روند کلی چارت قیمتی جفت ارز EURUSD نزولی است. اما رسم چنین خط روندی برای ما چندان سودی ندارد؛ پس چگونه میتوانیم خط روند دقیق خود را رسم کنیم تا ببینیم که در چه نقاطی میتوانستیم به پوزیشن ورود کنیم؟
ابتدا باید مهمترین سقفها و کفها را روی چارت پیدا کنیم. روی چارت ۴ ساعته اسیلاتور MACD را (که به فارسی مکدی میگویند) با تنظیمات پیش فرض بیندازید. حال به بخش Levels بروید و لول صفر را با رنگ دلخواه مطابق تصویر زیر فعال کنید.
خط روندی را که رسم کردهاید، از روی چارت حذف کنید. سپس در نقاطی که خط سیگنال و هستوگرامهای مکدی از زیر خط صفر به روی آن میآیند و برعکس، با خطوط عمودی (Draw vertical Line) جدا کنید. مانند تصویر زیر:
اکنون سعی کنید در هر بخش جدا شده با مکدی، در روی چارت قیمت، پایینترین بخش سقف و کف را پیدا کرده و علامت بزنید. این کف و سقفها را به عنوان قلهها و درههای ماژور (اصلی) در نظر بگیرید و بر این اساس، خطوط روند را رسم کنید. خطوط عمودی به ما نشان میدهند که روند در داخل آن ناحیه صعودی است یا نزولی. مانند شکل زیر:
اکنون خطوط عمودی را از روی چارت حذف کنید و در صورت تمایل، MACD را نیز بردارید. اگر میخواهید یک روند را ترید کنید (که در آغاز راه به هیچ عنوان توصیه نمیشود)، به تایم فریم یک ساعته بروید اما اگر قصد معاملات اسکلپ دارید، به تایم فریم M15 بروید و خطوط روند را با اندکی جابهجا کردن دقیقتر رسم کنید.
برای رسم خط روند توجه داشته باشید که در روند صعودی، خط روند زیر کندلها قرار میگیرد و در روند نزولی خط روند بالای کندلها رسم میشود. از ابتدای اولین خط روند، گام به گام جلو میرویم. نحوه صحیح رسم خط روند را در اینجا مطالعه کنید.
اکنون میدانیم که روند نزولی است. در وضعیت فعلی میتوانیم خطوط روند را مانند تصویر زیر رسم کنیم:
برای رسم خط روند سه دیگاه کلی وجود دارد، گروه اول معتقدند که در یک روند صعودی از Low کندل اول به Low پایینترین کندل موجود در روند و سپس امتداد آن رسم شود و بعدا هم میتوان خط روند را آپدیت کرد یا به صورت بادبزنی رسم کرد.
گروه دوم معتقدند از Low کندل اول به بدنه پایین ترین کندل روند و سومین گروه نیز میگویند بیشترین تعداد برخورد ملاک باشد. هر سه نظریه درست است و شما پس از این که در فارکس به تبحر برسید از هر سه دیدگاه استفاده خواهید کرد.
پس از تحلیل در تایم بیگ پیکچر به تایم میانی رفته و خط روند خود را دقیقتر کنید و سپس برای ورود به پوزیشن به تایم تریگر بروید.
برای ورود به استراتژی خط روند، برای روند صعودی باید این قوانین را رعایت کنید:
- خط روند را رسم کنید. منتظر بمانید تا قیمت نزولی شده و خط روند را به طرف پایین بشکند،
- پس از کندلی که خط روند را میشکند، صبر کنید تا یک کندل نزولی دیگر نیز و باز و بسته شود. رنگ کندل مهم نیست:
- سپس منتظر بمانید تا قیمت برگردد به خط روند پولبک بزند؛
- قیمت پس از این که پولبک زد، باید نزولی شود و کف قبلی را به طرف پایین بشکند. اکنون میتوانید به معامله ورود کنید.
- درصورتی که فشار فروش زیاد باشد، قیمت به خط روند پولبک نمیزند، در چنین مواقعی، اگر از زیر آخرین کف قیمت صعودی یک خط انداخته باشید یا ناحیه کف را مشخص کرده باشید، میتوانید پس از کلوز دادن یک کندل زیر آن ناحیه به معامله وارد شوید و پوزیشن Sell باز کنید؛
- توجه داشته باشید که معامله حداقل ریوارد به ریسک ۱:۱ و بهتر که ۲:۱ داشته باشد.
- استاپلاس را چند پیپ بالاتر از سقف پولبک یا قله اصلی قرار ذدهید؛
- تارگت نیز میتوانید نزدیکترین کف قبلی به قیمت فعلی باشد.
ابتدا در تایم فریم ۴ ساعته خط روند و ناحیه بالاترین کف در روند صعودی را رسم میکنیم. خط روند و بالاترین کف که مشخص شدند، به تایم ۱ ساعته میرویم تا ناحیه و خط روند را دقیقتر رسم کنیم:
پس از تنظیم دقیقتر خط روند و ناحیه مورد نظر، برای ورود به تایم فریم M15 یا M5 میرویم:
اگر میخواهید سریعتر ورود کنید، پس از کندلی که به خط روند پولبک زده است میتوانید ورود کنید اما اگر میخواهید با اطمینان بیشتر پوزیشن باز کنید، در کندل زیر ناحیه، میتوانید پوزیشن Sell باز کنید. استاپلاس خود را روی قله قرار دهید و حد سود شما نیز، میتواند یکی از کفهای قبلی باشد یا استاپلاس خود را تریلینگ استاپ کنید:
نکته مهم:
نحوه ورود به معامله، تاییدیه گرفتن و مکان قراردادن حد سود و زیان را به خاطر بسپارید زیرا در استراتژیهایی که در ادامه شرح داده میشوند، برای ورود به معامله به این تاییدیههای ورود نیاز دارید.
اگر بخواهید در بازارهایی غیر از فارکس سرمایهگذاری کنید، باید از صرافیهای معتبر استفاده کنید. به همین دلیل، میتوانید از بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی کمک بگیرید. اگر از صرافیهای خارجی مثل صرافی XT یا صرافی ال بانک استفاده میکنید و میخواهید از سایر صرافیهای معتبر اطلاع پیدا کنید، میتوانید از لیست بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی در خانه سرمایه کمک بگیرید.
بهترین استراتژی معاملاتی فارکس: کانال قیمت
کانال قیمت یکی از دیگر بهترین استراتژیهای معاملاتی فارکس است که طرفداران بسیاری دارد. این استراتژی بهویژه برای تریدرهای مبتدی مناسب است که هنوز با ستاپهای سبکهای مختلف پرایس اکشن آشنایی چندانی ندارند و استفاده از استراتژیهای ساده اما کاربردی را ترجیح میدهند.
استراتژی کانال تقریبا شبیه استراتژی خط روند است با این تفاوت که در دو طرف کندلهای یک روند صعودی یا نزولی یک کانال یا دو خط روند موازی دارید که کندلهای قیمت در داخل دو ضلع کانال نوسان میکنند. برای ترید با استراتژی کانال، هم میتوانید همراه با روند معامله انجام دهید و هم میتوانید با شکسته شدن کانال، برخلاف روند معامله باز کنید.
در بازار فارکس سه نوع کانال قیمتی وجود دارد:
- کانال صعودی یا Ascending Channel
- کانال نزولی یا Descending Channel
- کانال افقی یا Horizontal Channel
این سه نوع کانال اصلی هستند که هر کدام نیز ممکن است دارای اشکال فرعی نیز باشند که عبارتند از:
- کانال قیمتی افزایشی
- کانال قیمتی کاهشی
در کانال افزایشی، قیمت هرچه ادامه پیدا میکند، میزان ارتفاع کانال افزایش مییابد، یعنی میزان ارتفاع دهانه انتهای کانال از میزان ارتفاع دهانه ابتدای کانال بیشتر است. در کانال کاهشی عکس این موضوع مشاهده میشود و دهانه انتهای کانال در مقایسه با دهانه ابتدای آن کوچکتر است.
برای معامله در داخل کانال، در روند صعودی، وقتی قیمت در کف کانال قرار دارد، معامله Buy با هدف رسیدن قیمت به سقف کانال باز میکنید و زمانی که قیمت به سقف کانال میرسد و اصلاح انجام میدهد، میتوانید پوزیشن Sell باز کنید و تارگت نیز کف کانال باشد.
برای معامله در کانال نزولی نیز در هنگام اصلاح به سقف کانال پوزیشن Sell به تارگت کف کانال باز میکنید و در کف کانال نیز میتوانید معامله Buy به تارگت سقف کانال باز کنید.
- مختلفی نیز مشاهده شوند که میتوان به و کانال قیمتی در تصویر زیر کانال صعودی را مشاهده میکنید:
کانال نزولی نیز مانند تصویر زیر است:
سومین نوع کانال نیز افقی است که در تصویر زیر مشاهده می کنید:
نکته بسیار مهمی که بهتر است به خاطر داشته باشید این است که تمام کانالهای قیمتی به این زیبایی و تا این اندازه دقیق نیستند و برای رسم کانال نیز بهتر است عوض یک خط در هر طرف، از دو خط نزدیک به هم یا دوبار کانال را با فواصل کم رسم کنید تا در دو طرف، نواحی برخورد کندلها را داشته باشید.
در روند صعودی که Ascending Channel نام دارد، با استفاده از ابزار کانال، دو سه نقطه پایین کندلهای روند که Swing Low گفته میشود به یکدیگر وصل کرده و خط کانال را امتداد دهید. به موازات آن ضلع بالای کانال نیز رسم میشود که لازم است آن ظلع را نیز براساس تماس با نوک شادو بالاترین کندلها که Swing High نام دارند، تنظیم کنید.، مانند تصویر زیر:
بهترین استراتژی فارکس: چنگال اندروز
چنگال اندروز یکی از بهترین ابزارهای کمکی است که میتوانید با استفاده از آن میتوانید روی نمادهای مختلف ترید انجام دهید. فقط کافی است تا قوانین پنجگانه بسیار سادهی آن را یاد داشته باشید.
برای رسم چنگال اندروز کافی است تا قیمت دارای دو قله و یک دره باشد. ابتدا روی ابزار چنگال اندروز کلیک کنید تا برای رسم انتخاب شود. سپس در روند نزولی، روی بالاترین قله کلیک کنید، سپس کف دره را انتخاب کرده و برای بار سوم روی قله دوم کلیک کنید. به همین سادگی چنگال اندروز روی چارت رسم میشود. در روند صعودی نیز برعکس عمل کنید. مانند تصویر زیر:
حال کافی است تا ۵ قانون مهم چنگال اندروز را بدانید:
- قیمت در بیش از ۸۰٪ موارد خود را به خط وسط میرساند؛
- قیمت پس از تاچ کردن خط وسط معمولا تغییر جهت میدهد؛
- قیمت هنگامی که به خط وسط میرسد، معمولا چندبار ریورس انجام داده و خط وسط را تاچ میکند که باعث بهوجود آمدن یک ناحیه حمایتی – مقاومتی قدرتمند میشود؛
- اگر قیمت نتواند به خط وسط برسد و برگشت کند، به احتمال زیاد یک روند قدرتمند معکوس روند اصلی شکل میگیرد؛
- چنگال اندروز، به موازات سه خط اصلی، دارای خطوط فرعی است که با تاچ شدن هر یک توسط قیمت، احتمال واکنش به آن خط بسیار زیاد است.
چنگال اندروز اگرچه در تحلیل تکنیکال ابزار بسیار قدرتمندی است و معامله براساس قوانین پنجگانه آن نیز بسیار ساده است اما بهتر است با شناخت نواحی حمایت و مقاومت نیز آشنا باشید تا بتوانید نقطه سوم را دقیق رسم کنید و پس از برگشت قیمت و روانه شدن به سوی خط وسط، بتوانید با دیدن تاییدیه به پوزیشن ورود کنید.
یکی دیگر از راهکارهای ترید با چنگال اندروز، میتواند استفاده از چند چنگال و در دو جهت مخالف یا در تایمفریمهای مختلف به همراه ابزارهای مهم دیگری همچون اندیکاتورهای RSI، استوکاستیک (Stochastic)، MACD و… باشد.
برای تاییدیه گرفتن، نقاط ورود و خروج به معامله و همچنین بهترین نواحی برای قرار دادن حد سود و حد ضرر نیز میتوانید براساس آنچه در بهترین استراتژی معاملاتی فارکس براساس خط روند استفاده کنید.
بهترین استراتژی فارکس: نواحی عرضه و تقاضا
نواحی عرضه (Supply) و تقاضا (Demand) در نمادهای فارکس از مهمترین نواحی برای ترید به شمار میروند که در بررسی بهترین استراتژی فارکس به آنها میپردازیم. سبک عرضه و تقاضا که آلفونسو مورنو ارائه کرده است دارای پیچیدگیهای زیادی است اما تمام سبکهای معاملاتی براساس تحلیل تکنیکال عمل میکنند، هرچند که برخی از اسامی یا عناوین را تغییر دهند.
در استراتژی نواحی عرضه و تقاضا کافی است تا در تایمفریم بالاتر نواحی چرخش قیمت را تشخیص دهید. به عنوان مثال، وقتی قیمت در روند صعودی قرار دارد، چند بیس یا گره یا ناحیه را که قیمت در آن یک برگشت کوچک داشته اما سپس به روند خود ادامه داده است. به عبارت سادهتر، در یک روند نزولی قیمت به شکل زیگزاک پایین میرود. حال کافی است بالاترین کندل برگشتی هر قله را مانند تصویر زیر مشخص کنید و کادر مستطیل شکل آن را ادامه دهید:
زمانی که قیمت از پایین برگرر و اولین قله قبل را بزند، میتوانید منتظر بمانید تا با رسیدن به نواحی مستطیل آبی رنگی که رسم کردهاید و نواحی عرضه نامیده میشوند، برخورد کرده و قیمت اصلاح دهد. در تصویر زیر مشاهده می کنید که قیمت با برخورد به هریک از مناطق اصلاح میدهد که شما میتوانید با خارج شدن قیمت از پایین کادر، به معامله Sell ورود کنید.
به دلیل این که این نواحی در تایمهای بالا دارای ارتفاع زیادی هستند، به تایم فریم میانی یا ساختار بروید و ریفاین کنید یا حتی به تایم فریم ۵ دقیقه یا ۱۵ دقیقه بروید و باز هم فقط به اندازه ارتفاع بالاترین کندل رسم کنید تا هم بتوانید سریعتر به معامله ورود کنید و هم میزان استاپلاس شما زیاد نباشد.
بهترین استراتژی فارکس: ایچیموکو
اگر هریک از ۳ ستاپ معاملاتی «بهترین استراتژی معاملاتی فارکس» را به اندازه کافی تمرین کنید، در بازار فارکس به سود مستمر میرزسید اما به عنوان آخرین استراتژی معاملاتی، برای علاقهمندان سیستم معاملاتی ایچیموکو نحوه ترید با این ابزار دوست داشتنی را شرح میدهیم.
با استفاده از سیستم ایچیموکو نه تنها میتوانید در تایم فریمهای پایین معاملات اسکالپ انجام دهید بلکه قادر خواهید بود تا با استفاده از تایمفریمهای بالاتر، یک روند را شکار کنید!
بدون تردید، مسلط شدن به این استراتژی، ظرف چند روز و شاید چند هفته نیز ممکن نمیشود اما زمانی که پس از سعی و تلاش فراوان بر اجرای آن مسلط شوید، درواقع کسب سود مستمر از فارکس برای شما تضمین شده است و اکنون میتوانید گامی فراتر بردارید و به شکار روند بپردازید!
این استراتژی نیز اگرچه در ظاهر، چارت را شلوغ میکند و برای تریدرهای مبتدی ممکن است قدری گیجکننده به نظر برسد اما ترید با استفاده از «سیستم معاملاتی ایچیموکو» (Ichimoku) سودهای چشمگیری نصیب شما میکند.
ایچیموکو یک اندیکاتور نیست بلکه یک سیستم معاملاتی بسیار پیچیده و پیشرفته است که بسیاری از تریدرها فقط از طریق همین سیتم معاملاتی به سودهای هنگفت در بازارهای معاملاتی دست پیدا میکنند. سیستم معاملاتی ایچیموکو نه تنها در تمام نمادهای فارکس قابل استفاده است بلکه در تمام کالاها و نمادهایی که دارای چارت کندل استیک باشند، میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
ایچیموکو دارای ۵ جزء اصلی است که عبارتند از:
- تنکان سن، Tenkan Sen (Conversion Line)؛
- کیجون سن، Kigun Den (Base Line)؛
- چیکو اسپن، Chikou Span (Lead)؛
- سنکو اسپن اِی، Senkou Span A؛
- سنکو اسپن بی، Senkou Span B (Lagging Span).
به دلیل این که از این سیستم معاملاتی برای شکار روند استفاده میکنیم، درصورتی که آشنایی چندانی با اجزای ایچیموکو ندارید، لطفا قبل از ادامه مطالعه این استراتژی، مقاله آموزش ایچیموکو را مطالعه کنید.
به تصویر زیر نگاه کنید:
سادهترین استراتژی ایچیموکو در روند صعودی
یکی از ساده ترین استراتژیهای ایچیموکو کراس تنکانسن و کیجونسن است:
- اگر تنکانسن و کیجونسن رو به پایین کراس کنند و کندلها زیر این دو خط خط قرار گیرند،زمینه ورود به پوزیشن Sell آماده میشود؛
- گر تنکانسن و کیجونسن رو به بالا کراس کنند و کندلها روی این دو خط قرار گیرند، زمینه ورود به معامله Buy آماده میشود؛
- هرگز بدون شناخت نواحی حمایت و مقاومت وارد ترید نشوید؛
- درصورتی که ناحیه ورود به درستی انتخاب شده باشد، میتوانید از این تاییدیههای ایچیموکو برای ورود استفاده کنید.
استراتژی ورود به معامله با اجزای کامل ایچیموکو
برای انجام یک معامله مطمئن با استفاده از سیستم ایچیموکو بهتر است که از «سیستم ایچیموکو» کامل استفاده کنید. برای این منظور، در روند صعودی صبر کنید تا خطوط تنکان سن و کیجون سن به سوی بالا کراس کنند، سپس کندلها از زیر ابر قرمز به بالای آن برسند و همچنین چیکو اسپن نیز از میان ابر خود را بالا بکشد. به عبارت دیگر قیمت روی ابر صعودی و خطوط تنکانسن و کیجونسن قرار گیرد و پس از آن کندلها قرار داشته باشند و سپس خط چیکواسپن نیز از زیر ابر به روی آن آمده باشد، در این صورت میتوانید به معامله Buy ورود کنید:
در صورتی که در روند صعودی قیمت با فاصله روی ابر آمده باشد و با زاویه تنگ صعودی باشد، میتوان انتظار یک حرکت قدرتمند صعودی شارپ را داشت.
حال اگر تمام شرایط بالا را برعکس کنید، میتوانید برای ورود به معامله Sell بیندیشید.
اگر در یک روند نزولیابر قرمز در بالا قرار گیرد و دو خط تنکانسن و کیجونسن در زیر آن به طرف پایین کراس کنند و سپس قیمت و در انتها نیز چیکواسپن قرار داشته باشد که از زیر ابر به پایین خارج شده باشد، میتواند یک موقعیت Sell باشد:
برای اخذ تاییدیههای بیشتر میتوانید از تاییدیه شکست خط روند و همچنین چنگال اندروز نیز بهره ببرید، ضمن آن که با شناخت نواحی حمایت و مقاومت و کمک از نواحی عرضه و تقاضا و ترکیب تمام این استراتژیها با سیستم ایچیموکو یک استراتژی بسیار قدرتمند به دست آورید تا بیش از ۸۰٪ معاملاتی که انجام میدهدی، با سود همراه شود. لازمه رسیدن به چنین تبحری حداقل ۶ ماه تا یک سال تمرین مداوم و فقط بر روی یک نماد معاملاتی را میطلبد.
پس از مسلط شدن، این استراتژی به صورت ترکیبی بر روی یک نماد، هرچند که نیاز به استفاده از نمادهای دیگر ندارید اما در صورت تمایل میتوانید روی هر نماد دیگری نیز تمرین کرده و نتایج درخشانی کسب کنید.
«بهترین استراتژی معاملاتی فارکس»که ۴ ستاپ معاملاتی به طور مجزا یا ترکیبی و ادغام در یک استراتژی میتوانید استفاده کنید، روی تمام نمادهای بازار فارکس و حتی سایر بازارهای مالی، ازجمله بورس کشورهای صنعتی و حتی بورس ایران نیز به خوبی جواب میدهد. فقط کافی است که حوصله به خرج داده و این استراتژی را مرحله به مرحله تمرین کنید تا به آن مسلط شوید.
بهترین استراتژی فارکس: کسب سود به سادهترین روش
اگر حال و حوصله یا زمان کافی برای حداقل ۶ ماه تمرین و تمرین و تمرین این استراتژی را ندارید، یا به هر دلیل دیگری، به سود نرسیدید، بهتر است بیش از آن فکر و ذهن خود را خسته و فرسوده نکرده و گام ششم را اجرا کنید!
گام ششم چیست؟… یک پیشنهاد بسیار ساده اما کاربردی برای تمام تریدرهای مبتدی یا کسانی است که حال و حوصله سختی و مرارت کشیدن را ندارند و میخواهند به روشی بسیار آسانتر در بازار فارکس به سود مستمر برسند!
گام ششم یعنی این که اگر تا حدودی بر تحلیل تکنیکال مسلط هستید و میتوانید بسیاری از مقدمات بازار فارکس را متوجه شوید اما بیش از این در وجود خود کشش لازم برای ادامه آموزش را نمیبینید، اما با این حال تمایل دارید تا با استفاده از روشهای آسانتر و سریعتر از بازار فارکس سود به دست آورید، کافی است تا به طور کاملا رایگان عضو «کانال سیگنال خانه سرمایه» شوید و به سیگنالهایی که روزانه اعلام میشوند، ورود کنید. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که تا حدودی به نواحی حمایت و مقاومت آشنایی داشته باشید و سعی کنید زمانی که متوجه شدید قیمت قصد برگشت دارد و ممکن است استاپلاس شما را بزند، از معامله خارج شوید!
در زمان انجام معاملات، بهویژه خرید و فروش ارزهای دیجیتال باید از قیمت دقیق ارزهای دیجیتال اطلاع داشته باشید. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم که از صفحه نرخ ارزهای دیجیتال خانه سرمایه کمک بگیرید تا قیمت ارزها مانند قیمت بیت کوین یا قیمت تتر را به صورت لحظهای رصد کنید.
سخن پایانی
طبق آمارهای منتشر شده، ۹۷٪ معاملهگران بازار فارکس موفق به کسب سود از این بازار نمیشوند. ۹۰٪ از کسانی که وارد بازار فارکس میشوند، در ۹۰ روز اول فعالیت کل سرمایه خود را از دست میدهند. به همین علت بسیاری معتقدند که فارکس یک بازار کلاهبرداری است! شاید شما نیز با دیدن چنین آمار وحشتناکی از درصد بازندگان به همین نتیجه برسید اما نکتهای که مغفول مانده این است که بازار فارکس هیچ تفاوتی با سایر بازارها ندارد و مشکل جای دیگری است!
شما به خوبی میدانید که یک نفر وقتی بخواهد در دبیرستان تدریس کند یا در یک شرکتی استخدام رسمی یا حتی پیمانی شود، از او مدرک کارشناسی ارشد میخواهند. یعنی آن شخص باید ۶ سال در دانشگاه تحصیل کرده باشد؛ حال چگونه انتظار دارید برای فعالیت در بزرگترین بازار غیرمتمرکز جهان با دیدن یک دوره یا نهایتا یک سال آموزش، به سود برسید؟
البروکس مبدع سبک پرایس اکشن کلاسیک میگوید دانشجوی سال آخر رشته چشم پزشکی بوده که دانشگاه را رها میکند و به تحقیق در زمینه فعالیت در بازار فارکس میپردازد. ۷ سال تمام میبازد و سرانجام با کشف چارت پترنهای مهم و ۹ سال فعالیت شبانه روزی به سود میرسد. دوستی میگفت در آلمان، کسانی که میخواهند برای فعالیتهای مالی وارد بازار فارکس شوند، باید ۷ سال آموزشهای آکادمیک را بگذراند.
شما نیز اگر میخواهید در بازار فارکس که بسیاری برای به یغما بردن سرمایه تریدرهای نوپا دندان تیز کردهاند، به سود برسید، باید از بهترین استراتژی فارکس آگاهی داشته باشید و مشتاقانه به مدت حداقل ۶ تا ۷ سال به طور اصولی آموزش دیده و به طور جدی تمرین کنید و به فکر یک شبه میلیونر دلاری شدن نباشید، زیرا این تصور، درواقع یک توهم بیش نیست. اگر تجربه و آموزش لازم را دارید، با تمرین «بهترین استراتژی معاملاتی فارکس» دانستهها، توانایی و همچنین علم و دانش معاملاتی خود را محک بزنید. اطمینان داشته باشید که «خواستن، توانستن است» و شما نیز میتوانید موفق شوید. امید که بتوانید به سود مستمر برسید.