اگر از جمله افرادی هستید که به استقلال شغلی خود اهمیت می دهید، حتما گزینه های متنوع خود اشتغالی ذهن شما را خود مشغول کرده است؛ البته شما تنها کسی نیستید که رویای شغلی مستقل و درآمد مناسب را در ذهن خود می پرورانید!

بگذارید حقیقت را به شما بگوییم؛ اگرچه مسیری که انتخاب کرده اید رویایی و ایده آل به نظر می رسد، این مسیر فراز و نشیب های مخصوص به خود را دارد. رئیس خود بودن، انعطاف پذیری ساعات کاری و حقوق بالا از جمله وسوسه های ذهنی است که ما را به “خویش فرمایی” سوق می دهد. اما آیا آن سوی سکه را نیز دیده اید؟ می دانید در این مسیر چه چیزهایی را باید فدا کنید؟

همه افراد ما را به استقلال و خویش فرمایی تشویق می کنند؛ اما آیا کسی مسیر درست را به شما نشان داده است؟ نگران نباشید ما شما را با واقعیت های خود اشتغالی آشنا می کنیم. بنابراین اگر به دنبال تحقق رویای استقلال و خویش فرمایی هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید!

خود اشتغالی را متفاوت از تعاریف قدیمی بشناسید!

حتما بارها مفاهیم کلیشه ای خویش فرمایی را شنیده اید؛ یک خویش فرما برای هیچ کارفرمایی کار نمی کند که به او حقوق یا دستمزد ثابتی داده شود. به طور معمول فرد خود اشتغال از طریق یک کسب و کار به صورت مستقیم یا غیرمستقیم کسب درآمد می کند.

جالب است بدانید گروه های شغلی متعددی در دسته افراد خود اشتغال قرار می گیرند. از نویسندگان و تجار گرفته تا فریلنسرها، سرمایه گذاران و حتی وکلا نیز در دسته افراد خود اشتغال قرار خواهند گرفت. اما تعریف استاندارد و جهانی خویش فرمایی چیست؟

براساس ادعای IRS (اداره کل مالیات های درون مرزی)، فردی به عنوان خویش فرما شناخته می شود که یکی از شرایط زیر را داشته باشد:

  • فردی که به عنوان یک مالک یا پیمان کار به کسب و کاری مشغول است؛
  • فردی که به عنوان شریک و از طریق مشارکت به انجام تجارتی مشغول است؛ حتی اگر این کار را به صورت شغل پاره وقت انجام می دهد.

فعالیت به عنوان خویش فرما چه مزایایی دارد؟ چه چالش هایی پیش روی شما قرار خواهد داشت؟ برای آگاهی از پاسخ سوالات ادامه مطلب را از دست ندهید!

با جوانب مختلف خود اشتغالی آشنا شوید!

صحبت از خود اشتغالی و مزایای وسوسه کننده آن آسان است؛ اما کدام یک از جوانب این مسیر را در نظر گرفته ایم؟ کدام یک از ما از موانع و چالش های پیش رو خبر دارد؟

برای قدم گذاشتن در هر مسیری باید شرایط و جوانب را به خوبی سنجید. تنها با این کار است که شما آمادگی روبرویی با واقعیت را خواهید داشت. به همین خاطر ما قصد داریم که نه تنها مزایای خویش فرمایی، بلکه آن روی سکه را نیز به شما نشان دهیم.

خویش فرمایی و مزایای آن

چنانچه به دنبال آزادی عمل و انتخاب زمان کاری خود هستید، خویش فرمایی گزینه ای ایده آل برای شما به نظر می رسد؛ اما سایر محاسن انتخاب این مسیر چیست؟

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

پس انداز کردن برخی از هزینه ها

هنگامی که خارج از منزل کار می کنید، حتما باید هزینه هایی بابت جابه جایی از خانه به محل کار بپردازید. در برخی موارد نیز لازم است هزینه هایی بابت لباس کار پرداخت کنید. اما همه این هزینه ها با کار کردن در خانه از بین می روند! با انتخاب خویش فرمایی شما این امکان را دارید که با لباس خواب و حتی روی تخت خواب خود کار کنید!

برخورداری از برنامه کاری منعطف

خود اشتغالی

لذت بخش ترین قسمت شغل آزاد این است که شما این امکان را دارید ساعات کاری خود را تعیین کنید. احساس می کنید صبح ها بازدهی بهتری دارید یا شب بهترین زمان برای کار کردن است؟

با خویش فرمایی، ساعات کاری خود را براساس نقاط قوت خود انتخاب خواهید کرد و برنامه ریزی، دیگر دغدغه ای برای شما نخواهد بود. اگر نیاز به استراحت دارید، دیگر لازم نیست از رئیس خود اجازه بگیرید! حتی این امکان را دارید هر زمان می خواهید قرارهای ملاقات خود را تنظیم کنید.

تا زمانی که وظایف خود را به اتمام برسانید، برای استراحت و تفریح هیچ مانعی پیش روی شما قرار ندارد.

پایانی بر اتلاف وقت

روزانه چندین ساعت را در ترافیک شهری می گذارنید؟ می توانید تصور کنید با دقیقه به دقیقه اوقات از دست رفته امکان انجام چه کارهایی را داشتید؟ رفتن به پیاده روی با خانواده، آماده کردن عصرانه، وقت گذراندن با فرزندان و انجام هزاران کار عقب افتاده همه از جمله کارهایی است که در زمان از دست رفته امکان انجام آن ها را داشتید. بنابراین، اگر به دنبال راهکاری برای بهبود کیفیت زندگی خود هستید، خویش فرمایی همان راه نجات شما است.

آزادی عمل

با قرار گرفتن در ابتدای مسیر خود اشتغالی ممکن است برای تامین مخارج خود مجبور به انتخاب پروژه هایی شوید که به آن علاقه ای ندارید؛ اما نگران نباشید، اوضاع همیشه اینطور باقی نخواهد ماند.

با حرفه ای شدن در شغل خود به تدریج این امکان را خواهید داشت که علاقه خود را دنبال کنید. بدین ترتیب انجام هیچ کاری برای شما خسته کننده نخواهد بود. البته آزادی عمل در خویش فرمایی تنها به همین موارد محدود نمی شود.

چرا باید وقت خود را با کارفرمایی که مطالبه شما را دیر پرداخت می کند، تلف کنید؟ تنها کافی است که با رعایت ادب پایان همکاری خود را اعلام کنید.

این قانون را در خویش فرمایی به یاد داشته باشید:

“شما رئیس خود هستید و این حق را دارید که در رابطه با شغل خود تصمیم گیری کنید.”

خویش فرمایی و نقاط ضعف آن

اگرچه آشنایی با مزایای خویش فرمایی لذت بخش است، این مزایا واقعیت مسیری که انتخاب کرده اید را به شما نشان نمی دهد! به همین خاطر نقاط تاریک این مبحث را نیز به شما نشان خواهیم داد.

درآمد ناپایدار

اولین چالشی که در خود اشتغالی با آن مواجه می شوید، حقوق غیر ثابت به حساب می آید. این یک واقعیت است! سال های اولیه خود اشتغالی دشوار به نظر می رسد؛ در این سال ها شما تجربه کاری لازم را ندارید و مشتریان دائمی نیز مانند گوهر نایابی هستند که پیدا کردن آنها سخت است.

البته این تمام ماجرا نیست! چنانچه مصمم باشید و تلاش و پشتکار از خود نشان دهید، به درآمدهای رویایی خود دست خواهید یافت. البته به یاد داشته باشید هیچ گاه از پرداخت دیرهنگام مصون نخواهید بود. بنابراین، اگر توانایی وفق با شرایط جدید و درآمد ناپایدار را ندارید، گزینه مناسبی را برای آینده شغلی خود انتخاب نکرده اید!

تعادل بین کار و زندگی شخصی

به عنوان خویش فرما این امکان وجود دارد که از آن سوی بوم نیز بیفتید! ایجاد تعادل میان کار و زندگی از جمله چالش های پیش رو در خود اشتغالی است. حتی اگر عاشق شغل خود هستید و از لحظه لحظه کار کردن لذت می برید، باید برای خود و عزیزان تان وقت بگذارید.

درغیر این صورت باید انتظار فرسودگی و از دست رفتن عشق به شغل تان را داشته باشید؛ حفظ تعادل در خویش فرمایی شرط اول است. فرصت های جدید را به بهانه آزادی عمل از دست ندهید و با بیش از حد کار کردن خود را فرسوده نکنید!

تنهایی و انزوا

خود اشتغالی

کار راهکاری برای بهبود کیفیت زندگی است. اگرچه در خویش فرمایی شما رئیس خود هستید و خود دررابطه با برنامه ها تصمیم گیری می کنید، بااین حال مجبور به تنها کار کردن هستید. حتی اگر کسب و کار شما به گونه ای است که با افراد زیادی سروکار خواهید داشت، این امکان را ندارید که مشکلات و چالش های پیش روی خود را با آنان به اشتراک گذارید.

خبر خوش اینجاست که راه حل های متعددی برای رفع این معضل وجود دارد. شبکه های اجتماعی امکان تعامل را برای همه افراد مهیا کرده است. با فعالیت در این رسانه ها ایده های جدید را با کاربران و حتی همکاران خود به اشتراک خواهید گذاشت و در مقابل از تجربه آن ها در حوزه های مختلف استفاده خواهید کرد.

کمبود یا از دست دادن مشتری

موفقیت فرد خود اشتغال به شدت به تلاش مستمر او بستگی دارد؛ با این حال نباید تاثیر شانس پیدا کردن مشتری خوب را نیز دست کم گرفت. این احتمال همیشه وجود دارد که حتی با تحویل به موقع محصولات و خدمات به مشتری او را از دست بدهید!

نگران نباشید؛ این اتفاق برای هر کسب وکار مستقلی رخ خواهد داد. بااین حال آمادگی برای مواجه شدن با چنین شرایطی به پشت سر گذاشتن آسان آن کمک می کند. در چنین شرایطی ممکن است با کاهش ناگهانی سرمایه مواجه شوید. حتی اگر بد شانس باشید، این احتمال وجود دارد سودآورترین مشتری خود را از دست دهید.

بنابراین این توصیه افراد خود اشتغال را آویزه گوش خود کنید:

“هیچ فرصتی را برای پیدا کردن مشتری جدید از دست ندهید!”

سیر تا پیاز چگونگی خود اشتغالی

آیا به دنبال دستیابی به اهداف زیر هستید؟

  • رئیس خود بودن
  • به دست آوردن پول بیشتر
  • برخورداری از آزادی عمل بیشتر

در این صورت، ادامه مطلب را از دست ندهید! ما به صورت گام به گام به شما آموزش می دهیم چگونه به یک فرد خود اشتغال تبدیل شوید؛ پس پیش به سوی آینده ای روشن!

۱- خویش فرمایی؛ چرا و به چه علت؟

خود اشتغالی مزایای منحصر به فردی دارد که کمتر شغلی چنین امکاناتی را در اختیار شما قرار خواهد داد. با انتخاب این مسیر این امکان را خواهید داشت که حرفه مورد علاقه خود را دنبال کنید و حتی با افرادی کار کنید که از کار کردن با آنها لذت می برید. پس چه چیزی از این بهتر؟ با این حال این حرفه نیمه پنهان دیگری نیز دارد:

  • مدیریت همه کارها بر عهده شما است (حداقل در ابتدای کار)؛
  • اگر مشتاق نباشید، کسب درآمد ممکن نخواهد بود؛
  • برای افرادی که قلب ضعیفی دارند، قطعا گزینه مناسبی نیست!

پیش از اینکه یاد بگیرید چگونه خود اشتغال شوید، باید به دنبال “چرایی” ماجرا بگردید. با پاسخ به این پرسش دو نکته مهم را درخواهید یافت.

شاید شما نمی خواهید خود اشتغال شوید و تنها به دنبال شغلی بهتر هستید! به عنوان مثال ممکن است که تنها از رئیس خود متنفر باشید و توانایی مواجه شدن با تمام چالش های خود اشتغالی را نداشته باشید؛ در این حالت شما تنها به یک رئیس بهتر نیاز دارید.

به یاد داشته باشید که “چرایی” انتخاب این مسیر به شما کمک می کند در مواجهه با فراز و نشیب ها و موانع پیش رو، انگیزه ای برای ادامه مسیر و جنگیدن برای دستیابی به اهدافتان داشته باشید.

۲- برنامه ریزی؛ نخستین گام

خود اشتغالی

برخورداری از یک طرح تجاری ملموس پیش از اقدام به پیدا کردن مشتری، اصل آغاز خویش فرمایی است. برای این کار باید دو فاکتور مهم را در نظر داشته باشید:

  • اهداف شما؛
  • استراتژی دستیابی به آن ها.

البته به منظور برنامه ریزی و تعیین مسیر پیش روی خود ما توصیه هایی برای شما در نظر گرفته ایم.

محصولات و خدمات خود را تعریف کنید

ایده های متعددی در ذهن شما نقش بسته است؟ با کمی تحقیق و جست و جو متوجه خواهید شد کدام ایده بهترین گزینه برای شما خواهد بود. البته در این راه توجه به علایق خود را نیز لحاظ کنید. آیا شیفته نوشتن هستید یا طراحی شغل مورد علاقه شما است؟ از مواجه شدن با موانع تجاری و حل آ ن ها لذت می برید یا بازاریابی و فروش مهارت شما است؟

اکنون زمان آن رسیده است که محصولات و خدمات خود را به صورت شفاف تعریف کنید.

مخاطبان خود را پیدا کنید

به محض اینکه از فروش محصولات یا خدمات مورد نظر خود اطمینان پیدا کردید، نوبت آن رسیده است به سراغ مخاطبان هدف خود بروید. گستره مخاطبان هدف خود را محدود کنید.

اگرچه این کار در ابتدا از انتظارات شما دور است، به مرور زمان آن را درک خواهید کرد.

شما به عنوان صاحب یک باشگاه محلی ترجیح می دهید چه کسی را استخدام کنید؟

“فردی که به صاحبان مشاغل کمک می کند بازاریابی خود را بهبود دهند.”

“فردی که به سالن های ورزشی کمک می کند بازاریابی خود را بهبود دهند.”

در مورد دوم از آنجایی که فرد تنها روی یک حوزه تمرکز دارد، تخصص بیشتری را در کار خود خواهد داشت و بی شک شما او را انتخاب می کنید!

ارزش خدمات و محصولات خود را تعیین کنید

آنگاه که متوجه شدید قصد فروش چه چیزی را به چه کسی دارید، باید ارزش محصولات و خدمات خود را مشخص کنید. مثال زیر درک این موضوع را برای شما روشن تر خواهد کرد.

  • خدمات بازاریابی ارائه می دهم.
  • بازاریابی کسب وکار شما را بهبود می بخشم.
  • از طریق بازاریابی به جلب نظر مشتریان جدید کمک می کنم.
  • از طریق بهبود رتبه بندی سایت شما در گوگل، مشتریان جدیدی برای کسب وکار شما پیدا می کنم.

با تعیین ارزش خود، مشتریان به دنبال شما خواهند بود، نه شما به دنبال آنها!

۳- برنامه ریزی برای امور مالی کلید موفقیت شما

خود اشتغالی

مدیریت امور مالی مهم ترین چالش پیش روی شما به عنوان یک خود اشتغال است. به همین خاطر به شما پیشنهاد می کنیم که پیش از اقدام برای پیدا کردن مشتری، مدیریت امور مالی خود را در دست بگیرید.

بدین ترتیب از وقوع یک دردسر بزرگ پیشگیری خواهید کرد! شاید بپرسید چگونه باید کنترل امور مالی را در دست گرفت؟

روش های بی شماری برای مدیریت این مقوله وجود دارد؛ شما این امکان را دارید که خود، حسابداری امور مالی خود را بر عهده گیرید یا آن را برعهده یک حسابدار حرفه ای قرار دهید.

این توصیه را به یاد داشته باشید:

مهم نیست چگونه امور مالی خود را کنترل می کنید، مهم این است که همه امور مالی تحت کنترل شما باشد.

پول و سرمایه در میان افراد خود اشتغال مهم ترین عامل استرس زا به شمار می آید؛ به همین خاطر بهتر است پیش از اینکه امور مالی گریبان گیر شما شوند، دست به کار شوید.

۴- کانال های تبلیغاتی خود را بسازید

خود اشتغالی

فراموش نکنید مشتری مهم ترین اولویت شما به عنوان یک فرد خود اشتغال است. فرقی نمی کند که تا چه اندازه کار خود را بدون عیب و نقص انجام می دهید، تا زمانی که مشتری برای فروش نداشته باشید، تلاش های شما بی ثمر خواهد بود.

رسیدگی به مشتری ها با اتمام یک روز کاری خسته کننده، دشوار به نظر می رسد؛ اما اگر به دنبال مشتریان رویایی خود هستید، هیچ فرصتی را نباید از دست بدهید!

از طرفی چنانچه به خویش فرمایی به عنوان شغلی بلندمدت نگاه می کنید، باید به دنبال کانال های ارتباطی جدیدی با مشتریان خود باشید. بدین منظور به شما توصیه می کنیم عملکرد و تخصص خود را به معرض دید بگذارید و شروع به بازاریابی کنید.

استراتژی های زیر را برای دستیابی به این مهم از دست ندهید:

  • انتشار محتوا و پست در وبلاگ یا وب سایت خود؛
  • استفاده از شبکه های مجازی پرطرفدار؛
  • استفاده از تبلیغات پولی.

به یاد داشته باشید با هر سرمایه ای هر چند اندک این امکان را دارید برای بازاریابی اقدام کنید. تنها کافی است مشتریان خود و نیازهای آنان را بشناسید.

۵- کمک گیری از ابزارها و سیستم ها را فراموش نکنید

خود اشتغالی

به عنوان یک فرد خود اشتغال، راهنمایی دیگری وجود ندارد که به شما در رابطه با ابزارها، نرم افزارها و سیستم های یادگیری آموزش دهد. این شما هستید که درباره کارها و وظایف خود تصمیم گیری می کنید.

این موضوع در عین اینکه برای برخی افراد هیجان انگیز به نظر می رسد، برای برخی دیگر چالش برانگیز خواهد بود.

با وجود تنوع بالای نرم افزارها، انتخاب سخت تر از همیشه خواهد بود. از طرفی نیز به کارگیری برخی از نرم افزارها برای پیش روی در کارها ضروری است.

اگرچه کلیشه ای است، زمان برای فرد خود اشتغال طلاست! پس باید به دنبال راهکارهایی برای افزایش بازدهی خود باشید.

اما چه راهکارهایی به شما کمک خواهند کرد؟

فرایند قبول مشتری

برای هر مشتری یا پروژه جدیدی که در دست دارید، یک پروسه مشخص تعیین کنید. بدین صورت که با شروع همکاری با مشتری جدید، باید به طور مشخص بدانید که قرار است در هر مرحله از همکاری چه اقداماتی صورت گیرد. بدین ترتیب کارایی خود را به طرز غیر قابل باوری افزایش خواهید داد.

مدیریت مشتری

مدیریت موثر مشتری نقش مهمی در تعیین ارتباطات، انتظارات و مهلت انجام پروژه خواهد داشت. البته به یاد داشته باشید مشتریان مختلف به سبک های مدیریتی متفاوتی نیاز دارند. درک مشتری منجر به ارتباط کاری طولانی مدتی خواهد شد.اما برای مدیریت مشتری چه باید کرد؟

تهیه قراردادها و فاکتورهای از پیش تعیین شده به سرعت بخشیدن کارها کمک می کند. با تعیین فرآیندها، ارتباط شما با مشتری ارتباطی طولانی مدت و بر پایه رضایت طرفین خواهد بود.

به کارگیری نرم افزارها و رسانه های اجتماعی

اتوماسیون نقش مهمی در صرفه جویی در زمان شما دارد. به عنوان مثال با استفاده از برنامه هایی مانند Trello و Buffer این امکان را خواهید داشت مشتری خود را در جریان چگونگی پیش روی کارها قرار دهید.

البته لیست ابزارهای قابل اعتماد تمامی ندارد؛ اما شما به مرور زمان و با استفاده از ابزارهای مختلف متوجه خواهید شد که کدام یک بهترین گزینه برای کسب وکار شما خواهد بود.

۶- مرزهای کاری خود را تعیین کنید

خود اشتغالی

مسئله مهمی که دیر یا زود فرد خود اشتغال را درگیر خود می کند “اعتیاد به کار” است. یک مطالعه که در این خصوص تحقیق کرده است، آمار جالب توجهی را به ما نشان می دهد:

  • ۴۰% از افراد خود اشتغال بیش از ۴۰ ساعت در هفته کار می کنند؛
  • ۵۰% از افراد خود اشتغال بیش از ۵۰ ساعت در هفته مشغول به کار هستند.

اگرچه در خود اشتغالی ساعات کاری در کنترل شما قرار دارند، افراد بسیاری افراط را در این زمینه پیش می گیرند. این راه مقصدی جز درماندگی و فرسودگی نخواهد داشت.

ما راه و چاه پیشگیری از قرار گرفتن در چنین موقعیتی را به شما آموزش می دهیم:

تعیین ساعات کاری

بهترین راهکار برای پیشگیری از فرسودگی، تعیین ساعات کاری مشخص است. از جمله محاسن خود اشتغالی، تعیین ساعات کاری در بازه ای است که بیشترین بازدهی را دارید.

تدارک فضای کاری

تعیین یک فضای کاری برای خود، نه تنها مانع از حواس پرتی شما خواهد شد، بلکه به شما انگیزه ای برای ادامه کار می دهد.

تعیین زمان در دسترس بودن

حتما برای شما هم پیش آمده است که به محض اعلام خود اشتغالی خود به دوستان یا خانواده با درخواست هایی از سوی آن ها مواجه شده باشید. واقعیت را به دوستان و خانواده خود بگویید؛ اینکه شما صاحب یک شغل هستید و باید مخارج زندگی خود را از این طریق تامین کنید. بنابراین، با تعیین زمان کاری خود به آن ها اطلاع دهید که درگیر حرفه خود هستید. به این ترتیب زمان مشخصی را برای ارتباطات خود اختصاص دهید.

۷- اهداف بلندمدت خود را تعیین کنید

خود اشتغالی

همانطور که در دنیای خود اشتغالی غرق می شوید، اهداف خود را نیز به مرور فراموش خواهید کرد. البته تعداد زیادی از افراد خود اشتغال نیز وجود دارند که خود را به شدت برای دستیابی به اهداف تحت فشار قرار می دهند.

اگر به دنبال شکست هستید، یکی از این دو روش را انتخاب کنید؛ اما اگر به دنبال موفقیت هستید، توصیه های زیر را از دست ندهید!

  • به خودتان زمان دهید؛ هیچ موفقیتی یک شبه به دست نمی آید. تصویر شما از موفقیت با هر شخص دیگری در این دنیا تفاوت دارد؛ پس به دنبال رضایت دیگران نباشید.
  • اگر قصد گسترش کار خود را دارید، این هدف را نادیده نگیرید.
  • درصورتی که هدف شما این است که به صورت یک نفره به کارها ادامه دهید، همزمان با تعداد محدودی مشتری کار کنید.

در نهایت اگر می پرسید کدام هدف خود اشتغالی مهم است، باید بگوییم که هیچ یک از این اهداف مهم نیستند؛ آنچه میان افراد خود اشتغال موفق مشترک بوده، انعطاف پذیری و انضباط است. توانایی انطباق با تغییرات و کشف راهکارهای جدید به منظور ارائه خدمات، دو فاکتور مهم هستند که کسب وکار شما را به قله های موفقیت می رسانند!

این قانون طلایی را به یاد داشته باشید:

“موفقیت را در ذهن خود معنا کنید و برای دستیابی به آن از هیچ تلاشی فروگذار نباشید.”

۸- راز خود اشتغالی؛ یادگیری

خود اشتغالی

آخرین مرحله از فرایند خود اشتغالی، مهم ترین مرحله آن است. هرگز دست از یادگیری برندارید! خود اشتغالی تنها با یک سوخت به حرکت خود ادامه می دهد، یادگیری!

تا زمانی که به یادگیری ادامه می دهید، تجارت شما نیز به بال و پر گرفتن ادامه خواهد داد؛ اما به محض اینکه دست از یادگیری بردارید، رشد تجارت شما نیز متوقف می شود. بنابراین، به عنوان آخرین توصیه به یادگیری تعهد داشته باشید و موفقیت را به چشم ببییند!

خود اشتغالی مسیری پرفراز و نشیب به سوی آینده ای روشن

استقلال و برای خود کار کردن شعارهای وسوسه انگیزی به نظر می رسند؛ اما آنچه پیش روی شما قرار دارد فراتر از این موارد است. درصورتی که به خویش فرمایی علاقه مند هستید، پیش نیازهای قدم گذاشتن در آن مسیر را نیز بیاموزید.

از خودتان بپرسید چرا این مسیر را برای آینده خود انتخاب کرده اید و با دلیلی که می آورید، برای رسیدن به آرزوهای خود بجنگید. هر آنچه باید از این مسیر پرفرازونشیب می دانستید را به شما گفتیم.

حال این شما هستید که باید مسیر پیش روی خود را تعیین کرده و برای داشتن آینده روشن و دلخواه خود تلاش کنید.

“دنیای خود را با انتخاب هایتان برای همیشه تغییر دهید!”