بسیاری از افراد معتقد هستند که دنیای تجارت بی رحم است؛ متاسفانه این افراد تصور درستی از تجارت دارند! برای موفقیت در هر زمینه ای باید بهای آن را بپردازید. به همین خاطر قصد داریم که کاربردی ترین مشاوره کسب و کار که در این مسیر پر فراز و نشیب به شما کمک خواهدکرد را بیان کنیم.
برای موفقیت در کسب و کار خود چه اقداماتی را در نظر گرفته اید؟ هزاران وب سایت و برنامه آموزشی وجود دارند که به شما می گویند چگونه تجارت خود را راه اندازی کنید، اما هیچ یک از آن ها چگونه موفق شدن را به شما یاد نمی دهند!
۱۵ مشاوره کسب و کار
اگرچه برداشتن قدم اول برای آغاز یک ماجراجویی مهم است، اما کسی به شما نمی گوید که چه پستی و بلندی هایی در کمین شما هستند. اگر قصد دارید که زحمات و تلاش های شبانه روزی شما برای سرپا نگه داشتن کسب و کارتان یک شبه بر باد نرود، توصیه هایی که در ادامه مطرح می کنیم را از دست ندهید!
۱- نفروشید؛ راهکار ارائه دهید!
اگرچه ممکن است با خواندن این جمله ناراحت شوید، اما مردم هرگز به دنبال محصول شما نخواهند بود؛ مگر اینکه تجارت شما برند آدیداس یا نایک باشد! مردم به دنبال خدمات یا محصولاتی می گردند که راهکاری منحصر به فرد برای مشکلات آن ها باشند.
بنابراین قانون اصلی فروش را به یاد داشته باشید:
“مزایای محصول خود را به عنوان راه حلی برای مشکلات کاربران معرفی کنید.”
برای کاربران به صورت ساده توضیح دهید که چرا باید محصول یا خدمات شما را انتخاب کنند؟ چگونه محصول یا خدمات شما به آن ها در دستیابی به اهدافشان کمک خواهدکرد؟
به این مثال توجه کنید؛ برند اسیکس نام خود را از جمله ای لاتین به معنای “روح سالم در بدن سالم” برگرفته است. این برند کفش های خود را به عنوان راه حلی برای حفظ سلامت جسمی کاربران معرفی می کند.
پس به منظور فروش کالا و خدمات خود این مشاوره کسب و کار را به یاد داشته باشید:
در بازار تحقیق کنید و مخاطب هدف خدمات یا کالای خود را بشناسید!
خدمات و کالای خود را به عنوان تنها راه حل مشکلات آن ها معرفی کنید؛ به آن ها بگویید که زندگی با کالا یا خدمات شما آسان تر یا لذت بخش تر خواهد بود.
۲- قیمت گذاری را بهینه سازی کنید!
به یاد داشته باشد:
“کاهش قیمت کالا یا خدمات لزوماً باعث افزایش فروش نمی شود”
اگر کسب و کار کوچکی را اداره می کنید، کاهش قیمت منجر به عیب گذاری روی برندتان می شود. چرا که افرادی که مشتری شما نبوده اند، کاهش قیمت ها ناشی از کاهش کیفیت می دانند.
اگر که صاحب و کسب و کار شناخته شده ای هستید، راهکارهای متنوعی برای بهینه سازی هزینه های مشتریان بدون کاهش قیمت کالا یا خدمات وجود دارد. به عنوان مثال این امکان را دارید که به مشتریان دائمی خود خدمات منحصر به فردی را ارائه کنید که سایر رقبای شما قادر به ارائه آن نیستند.
از طرفی در صورتی که رقابت تنگاتنگی با سایر رقبای خود دارید، کاهش قیمت کالا یا خدمات شما گزینه ای ایده آلی به نظر می آید. نه اشتباه نکنید؛ کاهش قیمت به معنای تحمیل ضرر و زیان به کسب و کار شما نیست!
هنگامی که فردی کالای یا خدمات مشابهی را به قیمت پایین تر دریافت کند، به مشتری دائمی شما تبدیل خواهدشد و مجدداً از خدمات شما استفاده می کند.
البته بهینه سازی قیمت ها شامل راهکارهای بی شماری می شود؛ به عنوان مثال هنگامی که قصد دارید ساعتی ۵ میلیون تومانی را به فروش برسانید، آن را در کنار ساعتی ۱۰ میلیون تومانی قرار دهید.
کافی است که هدف خود از فروش کالا یا ارائه خدمات را بدانید و بر اساس آن استراتژی مشخصی را تعیین کنید!
۳- سازماندهی فعالیت های خود را فراموش نکنید
چنانچه به دنبال مهم ترین مشاوره کسب و کار هستید، باید بگوییم که “برنامه ریزی برای کوچک ترین فعالیت های خود را فراموش نکنید!”
یک راهکار خوب برای دستیابی به اهداف روز خود ایجاد لیست کارهای روزانه است. این لیست هر فعالیتی را که برای پیشبرد اهداف روزانه به انجام آن ها نیاز دارید را مشخص می کند. بدین ترتیب هیچ وظیفه مهمی از دید شما پنهان نشده و فعالیت های کسب و کارتان بر اساس برنامه ریزی شما پیش خواهد رفت.
برنامه ریزی و سازماندهی امور راز بقای یک تجارت است؛ پس اگر که قصد ندارید برای همیشه با کسب و کارتان خداحافظی کنید، برنامه ریزی را در اولویت قرار دهید!
۴- کاستی از شماست!
هنگامی که امور کسب و کارتان به خوبی پیش نمی رود، باید در آینه به دنبال مقصر باشید! نزدیک به ۹۰ درصد از مشکلاتی که کسب و کارها با آن مواجه می شوند، به نقص مدیریتی بر می گردد.
هنگامی که مدیر یک کسب و کار هستید، مسئولیت سنگینی بر دوش شما قرار دارد؛ چرا که این شما هستید که باید پاسخگوی هر کاستی رخ داده از سوی کارمندان خود باشید. بنابراین برای مدیریت تجارت خود استراتژی داشته باشید و از منابع انسانی در دسترس خود به منظور دستیابی به اهداف سازمانی خود استفاده کنید.
این مشاوره کسب و کار را آویزه گوش خود کنید: هنگام مواجه با موانع به دنبال مقصر نگردید و ابتدا به اصلاح شیوه مدیریتی خود بپردازید!
۵- از شبکه های اجتماعی هوشمندانه استفاده کنید
شبکه های اجتماعی پل ارتباطی شما با مخاطبان شما هستند و این امکان را دارید که از طریق این بستر پیوند میان خود و آن ها را مستحکم تر کنید. هدف اصلی از حضور در شبکه های اجتماعی را از یاد نبرید؛ سر و صدا به پا کنید!
هنگام قرار دادن پست روی شبکه های اجتماعی شخصیتی را برای برند خود در نظر بگیرید و بر اساس آن به ارائه محتوا بپردازید. سرگرمی، هیجان و شوخ طبعی آن چیزی است که کاربران امروزی به دنبال آن هستند؛ پس آنچه مخاطبان بدان نیاز دارند را در اختیار آن ها قرار دهید!
این نکته طلایی را به عنوان مشاوره کسب و کار خاطر داشته باشید:
“از مخاطبان خود حمایت کنید! ” در نهایت نتیجه زحمات خود از فعالیت حرفه ای در این شبکه ها را به چشم خواهید دید.
۶- تواضع داشته باشید!
هیچ گاه از عملکرد خود راضی نباشد؛ همیشه جای پیشرفت بیشتر وجود دارد! اشتباه نکنید این کسب و کارهای بزرگ نیستند که رقیب جدی شما به حساب می آیند، استارت آپ های کوچک را دست کم نگیرید. آن ها بیشتر از صاحبان تجارت های بزرگ انگیزه دارند و با شوق بیشتری برای فتح قله های موفقیت تلاش می کنند.
اگر که هم اکنون به یکی از شهرت بالایی دست پیدا کرده اید، قانع نشوید و تواضع را فراموش نکنید! از سایر کارآفرینان، کتاب ها و سمینارها الهام بگیرید. به یاد داشته باشید که تکبر و بالیدن به آنچه دارید، مانع بزرگی در مسیر پیشرفت شما است که به دست خودتان ساخته می شود.
این مانع را از سر راه بردارید و با انگیزه ای مضاعف به مسیر خود ادامه دهید!
این جمله را فراموش نکنید:
“هنگامی که تصور می کنید به موفقیت دست یافته اید، همان لحظه آسیب پذیرترین فرد کره زمین هستید.”
۷- جزئی ترین سوابق مالی را نگهداری کنید
سوابق مالی کسب و کار به شما نشان می دهند که تجارت شما در چه وضعیت اقتصادی قرار دارد و با چه چالش های بالقوه ای مواجه است. صرف دانستن این موضوع به شما کمک خواهد کرد که استراتژی هایی برای غلبه بر این چالش ها پیدا کنید.
بدین ترتیب پیش از وقوع هر حادثه ای از رخداد آن آگاه خواهید شد و این فرصت را دارید که از بروز هر فاجعه ای جلوگیری کنید. بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید ثبت و ضبط جزئی ترین سوابق مالی و بررسی آن ها اجمالی آن ها است.
۸- رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید
رقابت همیشه بهترین نتیجه را می دهد. این مشاوره کسب و کار به یاد داشته باشید:
برای موفقیت در کسب و کارتان نباید یادگیری از رقبایتان را فراموش کنید.
از یادگیری نکات جدید از رقبایتان هراس نداشته باشید و بدانید که با این کار به پیشرفت کسب و کارتان کمک خواهید کرد. از این رو از ایده ها و نقاط قوت آن ها در کسب و کارتان استقبال کنید و از نقاط ضعف آن ها درس بگیرید. چه بسا با پیاده سازی برخی از ایده های آن ها موفق به کسب درآمد بیشتر شوید!
با رعایت این مشاوره کسب و کار نه تنها از رقبایتان عقب نخواهید ماند، بلکه گوی سبقت را نیز از آنان خواهید ربود.
۹- ریسک هر کاری را درک کنید
کلید موفقیت هر کسب و کاری محاسبه ریسک هر اقدامی است. بنابراین ریسک هر فعالیتی را در نظر بگیرید؛ این کار به شما چشم اندازی از آینده کسب و کارتان می دهد. اما منظور از ارزیابی ریسک هر فعالیت چیست؟
اجازه دهید این موضوع را به کمک یک مثال برای شما توضیح دهیم؛ همه گیری ویروس کرونا برای برخی از کسب و کارها فرصت (تولید و فروش ماسک) و برای برخی دیگر (راه اندازی یک رستوران) یک مانع محسوب می شود.
بنابراین پیش از هر گونه تصمیم گیری باید جوانب آن را مورد بررسی قرار دهید. در نظر بگیرید که تصمیم شما برای کسب و کارتان یک فرصت فراهم می کند یا مانعی را پیش روی آن قرار می دهد.
۱۰- به یاد داشته باشید صبر معجزه می کند
در مسیر حرکت به سوی اهدافتان با چالش های بی شماری مواجه خواهید شد، اما آنچه اهمیت دارد نحوه مواجهه شما با این چالش ها است. به یاد داشته باشید که تسلیم شدن از عهده همه برمی آید؛ آنچه پیروزان میدان نبرد را از بازنده ها جدا می کند، صبر و مقاومت است.
به همین دلیل است که بسیاری از کسب و کارهای نوپا در نخستین سال های فعالیت خود با شکست سختی مواجه می شوند؛ چرا که آنان به جای صبر و پیدا کردن راه حل ها از زیر بار مسئولیتی که دارند، شانه خالی می کنند.
به یاد داشته باشید که هیچ کسب و کاری ره صد ساله را یک شبه طی نکرده است! شما به زمان نیاز دارید که خود را به دیگران معرفی کنید و شناخته شوید؛ در نتیجه در این مدت ذهن خود را روی دستیابی به اهداف کوچک تر متمرکز کنید.
این عادت های کوچک هستند که تغییرات بزرگ را به وجود می آورند؛ پس این مشاوره کسب و کار را فراموش نکنید، صبوری در دراز مدت بی شک نتیجه خواهدداد.
۱۱- خلاقیت کلید ورود شما به دنیای تجارت
همواره به دنبال راهکاری برای کشیدن خط تمایز میان خود و سایر رقبا باشید. از اجرای ایده های خلاقانه و نوآورانه هراس نداشته و جوانب هر ایده را به خوبی بررسی کنید. به یاد داشته باشید که مردم از ایده ای جدید و کاربردی استقبال می کنند و بدین ترتیب این مشاوره کسب و کار، تجارت شما را دگرگون خواهد کرد.
۱۲- خود را برای فداکاری آماده کنید
راه اندازی و مدیریت یک کسب و کار ساده نیست. در این مسیر نه تنها باید بیشتر از گذشته کار کنید بلکه در موقعیت هایی نیاز است که از چیزهایی بگذرید. یک مدیر موفق باید زمان بیش تری را به تجارت خود در راستای پیشبرد اهداف آن سوق دهد.
به این ترتیب شما وقت کمتری برای خود و حتی خانواده و دوستانتان خواهید داشت. یک تجارت مانند نهال تازه کاشته شده نیاز به مراقبت دارد؛ بنابراین اگر تصور می کنید هنوز برای مراقبت از آن و از خودگذشتگی آماده شده اید، مسئولیت مدیریت آن را بر عهده نگیرید!
۱۳- خدمات پشتیبانی؛ یک تیر و دو نشان
اغلب کسب و کارها تمرکز خود را روی بهبود کیفیت خدمات و محصولات خود می گذارند؛ در حالی که آن ها کلید اصلی موفقیت یعنی خدمات پشتیبانی را نادیده گرفته می گیرند. خدمات پشتیبانی کسب و کار شما متحول می کند و سیلی از خریداران را به سوی تجارت شما روانه خواهدکرد.
این خدمات جلب رضایت مشتریان را به دنبال خواهد داشت؛ بدین ترتیب مشتریان راضی به جای مراجعه نزد رقبایتان به سراغ شما می آیند. کسب و کارها با ارائه خدمات پشتیبانی یک تیر و دو نشان را هدف می گیرند؛ رضایت مشتریان خود را جلب می کنند و مشتریان جدیدی به واسطه خدمات منحصر به خود به دست می آورند.
۱۴- برای پول کار نکنید!
شاید این جمله کلیشه ای به نظر برسد، اما حقیقت است. به دنبال اهدافی بروید که واقعاً به آن عشق می ورزید. تنها در این صورت است که در مواجه با سختی های مسیری که انتخاب کرده اید، تسلیم نمی شوید!
به یاد داشته باشید هنگامی که کاری که دوست دارید را انجام می دهید، پول و درآمد بالا نیز به دنبال آن می آید. بنابراین به دنبال پول نباشید؛ چرا که با این استراتژی هیچگاه آن را به دست نخواهید آورد.
۱۵- تکه های گمشده پازل موفقیت شما
راه اندازی و پیشبرد هر کسب و کاری نیاز به مهارت و آشنایی با نکات متعددی دارد. مسیری که در آن گام می گذارید شما را با درهای بسته بسیاری مواجه خواهد کرد؛ در این موقعیت اگرچه تسلیم تقدیر شدن آسان است، اما پیروز میدان افرادی هستند که می مانند و مقاومت می کنند.
موفقیت به یکباره اتفاق می افتد؛ اگر به دنبال دستیابی به آن هستید، باید بهای آن را نیز بپردازید. ما هر آنچه در این مسیر پر فراز و نشیب بدان نیاز دارید را بیان کردیم. حال نوبت شما است؛ این گوی و این میدان!