کیف پول ارز دیجیتال را می‌توان به یک کیف پول معمولی تشبیه کرد، با این تفاوت که به جای نگهداری پول فیزیکی، ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین یا اتریوم را ذخیره می‌کند. تصور کنید یک اپلیکیشن روی گوشی هوشمند خود دارید که مانند یک حساب بانکی آنلاین عمل می‌کند. با این اپلیکیشن می‌توانید موجودی ارز دیجیتال خود را ببینید، برای دوستان‌تان ارز دیجیتال بفرستید (مثل ارسال پول با اپلیکیشن‌های بانکی) یا از دیگران ارز دیجیتال دریافت کنید. این کیف پول دیجیتال با یک رمز عبور محافظت می‌شود و شما می‌توانید هر زمان که بخواهید به آن دسترسی داشته باشید، درست مانند اینکه کیف پول فیزیکی خود را همیشه همراه داشته باشید. اگر می‌خواهید با کارکرد و بهترین کیف پول ارز دیجیتال آشنا شوید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

مفهوم کیف پول ارز دیجیتال

کیف پول‌های ارز دیجیتال، نرم‌افزارهایی هستند که روی کامپیوتر، تلفن‌های هوشمند یا تبلت‌ها نصب می‌شوند. شما می‌توانید انواع مختلف رمزارزها را از طریق آنها ذخیره، ارسال و دریافت کنید. این کیف پول‌ها از طریق اتصال به اینترنت، به شبکه بلاکچین مربوط به ارز دیجیتال شما دسترسی پیدا می‌کنند. آنها برای ذخیره کلید خصوصی شما طراحی شده‌اند، به طوری که ارزهای دیجیتال شما همیشه در دسترس باشند.

عملکرد کلید خصوصی همانند رمز عبور کارت بانکی است. این کلید، رشته‌ای از اعداد و حروف است که به شما اجازه دسترسی و مدیریت دارایی‌های موجود در کیف پول خود را می‌دهد.

آموزش ویدیویی همه چیز درباره کیف پول های ارز دیجیتال

چرا داشتن کیف پول ارز دیجیتال ضروری است؟

چرا داشتن والت ارز دیجیتال مناسب برای تمام کاربران مهم است؟ کیف پول‌های ارز دیجیتال (cryptocurrency wallets)  به کاربران امکان مدیریت کلیدهای خصوصی و عمومی مربوط به دارایی‌های دیجیتال خود را می‌دهند. وجود این کلیدها ضروری است، زیرا به کاربران امکان تأیید تراکنش‌ها را در شبکه‌های بلاک‌چین می‌دهند. در صورتی که کیف پول شما بستر امنی نباشد، احتمال از دست دادن دارایی‌های دیجیتال به ‌دلیل هک یا مشکلات تکنیکال وجود دارد.

تفاوت کیف پول حضانتی و غیر حضانتی

دو نوع اصلی کیف پول وجود دارد:

  • کیف پول‌های حضانتی (Custodial)
  • کیف پول غیرحضانتی (Noncustodial)

کیف پول‌های حضانتی که به آن آنلاین نیز گفته می‌شود، توسط یک شخص ثالث نگهداری شده و کلیدهای شما را ذخیره می‌کنند. برخی از صرافی‌های ارز دیجیتال این نوع کیف پول‌ها را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. در مقابل، منظور از کیف پول‌ غیرحضانتی، این است که شما مسئولیت امنیت کلیدهای خود را بر عهده دارید. اکثر کیف پول‌های ارز دیجیتال بر روی دستگاه‌ها از این نوع هستند.

تفاوت کیف پول گرم و سرد

پیش از هر چیز بهتر است بدانید که تفاوت انواع کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ کیف پول‌ها به دو زیرمجموعه‌ی کیف پول‌های گرم و سرد تقسیم می‌شوند. کاربران مختلف بر اساس نیاز و معیارهای خود ممکن است یک یا هر دو نوع آنها را برای ذخیره ارزهای دیجیتال خود، استفاده کنند. اگرچه از لحاظ برخی ویژگی‌های کلی به یکدیگر شباهت دارند، اما دارای تفاوت‌هایی نیز هستند که آنها را از یکدیگر متمایز می‌کند.

کیف پول گرم در مقایسه با کیف پول سرد

کیف پول گرم

کیف پول گرم،  نرم‌افزاری است که کلیدهای خصوصی شما را روی یک دستگاه متصل به اینترنت مانند تلفن همراه نگه می‌دارد. آنها ویژگی‌های مهمی نظیر ذخیره‌سازی، ارسال و دریافت توکن‌ها را به شما می‌دهند تا در یک فضا همه دارایی‌های دیجیتال خود را مدیریت و مشاهده کنید.

علاوه بر آن، به طور گسترده توسط کاربران رمزارز پذیرفته شده‌اند، زیرا دارای رابط کاربری هستند که انتقال و دریافت ارز دیجیتال را آسان‌تر می‌کنند. انواع کیف پول گرم شامل موارد زیر می‌شود:

وبینار پیشنهادی
از صفر تا ترید به سبک نخبگان
از صفر تا ترید به سبک نخبگان

چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18

ثبت نام وبینار
  • کیف پول آنلاین و تحت وب: کیف پول‌های آنلاین به سایر وبسایت‌ها/خدمات آنلاین متصل می‌شوند. به عنوان مثال، بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال، کیف پول‌های آنلاین را از طریق پلتفرم‌های خود ارائه می‌دهند.
  • کیف پول موبایل (نرم‌افزاری): کیف پول موبایل را می‌توانید روی تلفن همراه خود نصب کنید. سپس کلیدهای خود را در اپلیکیشن موبایل ذخیره می‌کنید.
  • کیف پول دسکتاپ: با یک کیف پول دسکتاپ، برنامه‌ای را روی کامپیوتر خود دانلود و سپس از آن برای ذخیره کلیدهای خود استفاده می‌کنید.

کیف پول سرد

کیف پول‌های سرد، اتصالی به دستگاه دیگر یا اینترنت ندارند و از این لحاظ با کیف پول گرم متفاوت هستند. یک لایه امنیتی مازاد در کیف پول سرد این است که کلیدهای خصوصی به صورت کاملاً آفلاین هستند. به همین دلیل، آنها کمتر در معرض هک شدن قرار دارند. همین ویژگی آنها را به یک گزینه محبوب برای نگهداری کلیدهای خصوصی تبدیل می‌کند. کیف پول‌های گرم به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • کیف پول سخت‌افزاری
  • کیف پول کاغذی

کیف پول‌های نرم‌افزاری

کیف پول‌های نرم‌افزاری شامل برنامه‌هایی برای دسکتاپ و دستگاه‌های موبایل هستند. این کیف پول‌ها روی یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ نصب می‌شوند. با کمک آنها می‌توانید به ارز دیجیتال دسترسی داشته باشید، تراکنش انجام دهید، موجودی خود را مشاهده کنید و انواع امکانات بیشتر را در اختیار داشته باشید. برخی از کیف پول‌های نرم‌افزاری حتی امکانات مازادی نظیر ادغام با صرافی‌ها را دارند.

به دنبال کیف پولی باشید که از رمزنگاری دو مرحله‌ای محافظت می‌کند.

کیف پول سخت‌افزاری

کیف پول‌های سخت‌افزاری محبوب‌ترین نوع کیف پول هستند، زیرا می‌توانید کلیدهای خصوصی خود را به صورت آفلاین ذخیره کنید. این دستگاه‌ها ممکن است شبیه به یک USB باشند. آنها باید در یک مکان امن نگهداری شده و فقط زمانی که می‌خواهید از ارز دیجیتال خود استفاده کنید آن را به کامپیوتر متصل کنید. ایده پشت آنها این است که امنیت و راحتی را هنگام استفاده از آنها تجربه کنید.

مزیت این نوع کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ این والت‌ها به دلیل اینکه به صورت آفلاین هستند، برای هکرها و کلاه‌برداران، سخت‌تر قابل دسترسی هستند. اما باید در نظر گرفت که خطر گم شدن یا تخریب را نیز دارند. این کیف پول‌ها معمولاً تراکنش‌های ارز دیجیتال را به صورت خودکار امضا می‌کنند، بدون اینکه نیازی به وارد کردن کلید داشته باشید. به همین دلیل از ثبت کلیدهای شما توسط هکرها جلوگیری می‌شود.

کیف پول‌های کاغذی

در اوایل استفاده از ارزهای دیجیتال، کاربران کلیدهای خصوصی و عمومی خود را روی کاغذ نوشته و در یک مکان امن، نگه می‌داشتند که به آن کیف پول کاغذی گفته می‌شد.  این نوع کیف پول‌ها به مرور به کیوآر QR کدها نیز مجهز شدند تا بتوان آن‌ها را با کیف پول‌های موبایلی اسکن کرد و تراکنش‌ها را ساده‌تر انجام داد. اما نقص این نوع کیف پول ارز دیجیتال چیست؟  کیف پول‌های کاغذی با وجود امنیت بالا به راحتی آسیب می‌بینند یا گم می‌شوند.

کیف پول کاغذی بیت کوین

مقایسه کیف پول‌ها با صرافی‌ها از نظر امنیت و کاربرد

در میان افراد مبتدی، کاربران زیادی هستند که ارزهای دیجیتال خود را در خود صرافی نگه می‌دارند، اما این روش امنیت بالایی ندارد. برخلاف کیف پول‌های شخصی که در آن کاربر به شکل مستقیم، کلیدهای خصوصی خود را کنترل می‌کند، در صرافی‌ها کاربران غالباً کنترل کلیدها در اختیار صرافی است. این موضوع، صرافی‌ها را به اهداف جذابی برای هکرها تبدیل می‌کند.

اگرچه صرافی‌ ارز دیجیتال از لحاظ کاربرد ساده‌تر است، اما از لحاظ امنیت همچنان کیف پول‌های سخت‌افزاری در مقایسه با تمام موارد، بسیار قوی‌تر عمل‌ می‌کنند.

لیست  بهترین کیف پول ها

  • تراست ولت (Trust Wallet)
  • متامسک (MetaMask)
  • اکسودوس (Exodus)
  • لجر (Ledger)
  • سیف پال (SafePal)
  • مای اتر والت (MyEtherWallet)
  • ترزور (Trezor)

بهترین کیف پول‌های گرم طبق گزارش فوربز

یکی از سؤالات مهم برای کاربران ارزهای دیجیتال این است که بهترین کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ وبسایت فوربز مهم‌ترین ویژگی‌های کیف پول‌ها را ارزیابی نموده و بر این اساس لیستی از بهترین کیف پول‌ها را ارائه داده است که در ادامه آنها را به شما معرفی می‌کنیم.

  • تراست ولت (Trust Wallet)
  • کوین بیس Coinbase Wallet Web3
  • متامسک MetaMask
  • Crypto.com DeFi
  • اکسودوس Exodus

تراست ولت (Trust Wallet)

تراست ولت یکی از محبوب‌ترین کیف پول‌های نرم‌افزاری است که به کاربران اجازه می‌دهد به سادگی ارزهای دیجیتال مختلف را ارسال، دریافت و ذخیره کنند. این کیف پول به‌عنوان یک کیف پول غیرحضانتی شناخته می‌شود، به این معنا که کلیدهای خصوصی به صورت کامل تحت کنترل کاربر است. Trust Wallet از هزاران ارز دیجیتال از جمله بیت‌کوین، اتریوم و بسیاری از توکن‌های دیگر پشتیبانی می‌کند و برای موبایل‌های اندروید و iOS در دسترس است. تراست ولت همچنین از برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) و استیکینگ پشتیبانی می‌کند که به کاربران اجازه می‌دهد دارایی‌های خود را به‌صورت امن و سودآور مدیریت کنند.

کوین بیس Coinbase Wallet Web3: پشتیبانی از صدها هزار دارایی

کوین بیس یک صرافی ارز دیجیتال پیشرو است که سه کیف پول رمزنگاری مختلف را ارائه می‌کند. Coinbase Wallet Web3 دارای بالاترین رتبه از میان این سه مورد است. به گفته این شرکت، Coinbase از صدها هزار دارایی رمزنگاری پشتیبانی می‌کند.

این کیف پول نه تنها به طور یکپارچه به صرافی رمزنگاری بومی خود متصل می‌شود، بلکه با صرافی‌های غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال مانند یونی سواپ Uniswap (UNI)،  سوشی سواپ Sushiswap (SUSHI)، 1inch (1INCH)، تریدرجو TraderJoe و… کار می‌کند. کوین بیس والت با کیف پول سرد لجر Ledger نیز سازگار است.

متامسک MetaMask: پشتیبانی اختصاصی از اتریوم

اگر از علاقه مندان به اتریوم  (ETH) هستید، ممکن است با نام متامسک MetaMask برخورد کرده باشید. کیف پول رمزنگاری MetaMask که توسط نرم‌افزار ConsenSys توسعه یافته است، به طور اختصاصی برای پشتیبانی از ETH و هر دارایی دیجیتال ساخته شده بر روی بلاکچین اتریوم طراحی شده است. در این کیف پول، هزاران توکن مبتنی بر ETH در دسترس هستند.

به این نکته توجه کنید که MetaMask مستقیماً از بیت کوین  (BTC) یا سایر دارایی‌های رمزنگاری غیر مبتنی بر اتریوم پشتیبانی نمی‌کند.

کیف پول متامسک Metamask

Crypto.com DeFi: تعامل با محصولات دیفای

ویژگی مهم Crypto.com DeFi  به عنوان یک کیف پول ارز دیجیتال چیست؟  اگر به دنبال مکان مناسبی برای ذخیره بیت کوین، اتریوم و کوین (USDC) به صورت یک جا هستید، کیف پول دیفای Crypto.com DeFi می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. این کیف پول، بیش از 700 نوع دارایی رمزنگاری شده از جمله استیبل کوین‌های محبوب و 20 ارز دیجیتال برتر بر اساس ارزش بازار را پشتیبانی می‌کند.

Crypto.com  یکی دیگر از صرافی‌های ارز دیجیتال پیشرو است و کیف پول Crypto.com DeFi به ذخیره دارایی‌های دیجیتال غیرمتمرکز دیفای(DeFi)  اختصاص دارد. در حالی که اسیکینگ اتریوم در دسترس نیست، می‌توانید کوین‌های دیگری مانند Cosmos (ATOM) و رمزارز بومی   Cronos (CRO)آن  را استیک کنید.

Crypto.com در ژانویه 2022 یک هک را تجربه کرد اما به گفته آن هیچ وجهی به خطر نیفتاده است. از جمله ویژگی‌های امنیتی این کیف پول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احراز هویت دو مرحله ای 2FA
  • رمزنگاری رمز عبور
  • احراز هویت بیومتریک

اکسودوس Exodus: ارائه مطالب آموزشی برای مبتدیان

Exodus از بیش از 1۰۰٬۰۰۰ ارز دیجیتال پشتیبانی می کند. اما برتری اکسودوس به عنوان یک کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ Exodus برای افراد مبتدی، مجموعه‌ای از مطالب آموزشی و ویدیوهای توضیحی را ارائه می‌کند تا دانش شما را در مورد رمزارزهای خاص افزایش دهد.

کیف پول ارز دیجیتال Exodus یک انتخاب قوی برای سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال است. علاوه بر این، می‌توانید با استفاده از صرافی داخلی Exodus مستقیماً از کیف پول خود، ارز دیجیتال را معامله و استیک کنید. اگر به دنبال ذخیره‌سازی آفلاین هستید، کیف پول Exodus با Trezor ادغام شده است.

کیف پول اکسودوس Exodus

بهترین کیف پول‌های سرد به گزارش فوربز

استفاده از کیف پول سرد همواره یکی از گزینه‌های محبوب میان سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود. شاید این سؤال برای شما نیز مطرح شده باشد که علت محبوبیت بیشتر آنها نسبت به انواع دیگر کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ در واقع، این کیف پول‌ها از امنیت بالاتری نسبت به انواع دیگر والت‌ها، برخوردار هستند. به همین دلیل، افرادی که مالکیت مقادیر بزرگی از دارایی‌های دیجیتال را دارند، بیشتر مشتاق استفاده از آنها هستند. در ادامه بهترین موارد را به شما معرفی می‌کنیم.

  • کیف پول لجر Ledger
  • کیف پول الیپال تایتان Ellipal Titan

لجر Ledger: مدیریت بیش از ۵۵۰۰ توکن و کوین

لجر یک نام شناخته شده در حوزه رمزنگاری است که استفاده از آن به دلیل داشتن یک رابط کاربر پسند آسان است. این کیف پول به طور یکپارچه با سایر کیف پول‌های نرم‌افزاری مانند Crypto.com ادغام شده است. با Ledger Nano X می‌توانید بیش از 5500 توکن و کوین را با برنامه Ledger Live مدیریت کنید.

قیمت کیف پول‌های سخت‌افزاری از ۷۹ دلار برای لجر نانو اس پلاس تا ۱۴۹ دلار برای لجر نانو ایکس متغیر است. یکی از مشکلات آن تجربه یک هک در جولای 2020 بود که طی آن یک میلیون آدرس ایمیل لو رفت. اطلاعات حمل و نقل مورد نیاز برای خرید یک کالا به سرقت رفته است. لجر در پاسخ به هک، یک مدیر ارشد امنیت اطلاعات جدید استخدام کرد.

کیف پول سخت‌افزاری لجر Ledger

Ellipal Titan: اتصال با QR کد

الیپال به اندازه لجر شناخته نشده نیست ولی همچنان در لیست بهترین‌ کیف پول‌ها قرار می‌گیرد.  اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم تفاوت الیپال تایتان با مدل‌های دیگر کیف پول ارز دیجیتال چیست، باید گفت این کیف پول، اتصال USB یا بلوتوث را که منابع رایج حمله هستند، با استفاده از کدهای QR حذف می‌کند. با استفاده از این کیف پول سرد می‌توانید انواع رمزارزها را خریداری و تعدادی از آنها را استیک کنید.

همچنین امکان اتصال به برنامه DApp یا غیرمتمرکز نیز در آن وجود دارد.

به عنوان مثال، می‌توانید رمزارزهای محبوبی مانند Cardano و Polkadot را استیک کرده و بیت کوین (BTC) را از طریق کیف پول Ellipal Titan خریداری و مبادله کنید. با Ellipal می‌توانید کوین‌های خود را بدون نیاز به انتقال به صرافی آنلاین به هر ارز پشتیبانی شده تبدیل کنید.

کیف پول Ellipal Titan

Safepal: ادغام با صرافی بایننس Binance

سیف پال تقریباً تمام نیازها را به عنوان یک کیف پول، برآورده می‌کند. از تمام ارزهای دیجیتال اصلی به لحاظ ارزش بازار و استیبل کوین‌های محبوب مانند دای  (DAI) و TrueUSD (TUSD) پشتیبانی می‌کند. یکی از مزایای اصلی این کیف پول، ادغام آن با صرافی ارز دیجیتال Binance است. قیمت آن نیز حدوداً ۵۰ دلار است. SafePal به بیش از شش میلیون کاربر در بیش از 190 کشور خدمات می‌دهد.

کیف پول سیف پال SafePal

بهترین کیف پول‌های بیت کوین به گزارش فوربز

بیت کوین از لحاظ ارزش بازار، بیشترین رتبه را میان ارزهای دیجیتال دارد. بیت کوین از آن دسته رمزارزهایی است که با وجود بالا و پایین‌های زیاد بازار سرمایه و نگرانی‌های احتمالی در مورد دارایی دیجیتال، محبوبیت و ارزش خود را به عنوان یک وسیله مبادله حفظ کرده است. مانند سایر ارزهای دیجیتال، BTC نیز به یک کیف پول برای ذخیره‌سازی نیاز دارد و اکثر کیف پول‌های پیشرو (گرم یا سرد) از آن پشتیبانی می‌کنند.

البته چند کیف پول تخصصی وجود دارند که از بیت کوین پشتیبانی نمی‌کنند. به عنوان مثال، MetaMask فقط برای رمزارزهای مبتنی بر اتریوم طراحی شده است. کیف پول‌های دیگر ممکن است دارای چند ویژگی عجیب باشند. به عنوان مثال، Coinbase Wallet Web3  فقط از بیت کوین در برنامه تلفن همراه خود پشتیبانی می‌کند.

این درحالی است که الکتروم فقط از بیت کوین پشتیبانی می‌کند. اگر قرار است این تنها رمزارزی باشد که در پرتفوی خود نگهداری می‌کنید، انتخاب معقولی است، چرا که هرگز هک را تجربه نکرده است. علاوه بر آن با Ledger  و Trezor نیز  ادغام شده است. اما برای نگهداری بیت کوین، بهترین کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ در ادامه مهم‌ترین آنها آورده شده است.

کیف پول‌های مختص کاربران حرفه‌ای

برای کاربران حرفه‌ای استفاده از کیف پول مناسب، از اهمیت بیشتری برخوردار است. آنها اغلب از کیف پول‌های سخت‌افزاری یا کیف پول‌های متن‌باز (Open-Source) استفاده می‌کنند. برخی کیف پول‌ها نظیر Ledger و Trezor  به دلیل ارائه ویژگی‌هایی مانند امنیت بالا و قابلیت‌های پیشرفته، محبوبیت زیادی دارند. این کیف پول‌ها به‌ ویژه برای سرمایه‌گذارانی که حجم بالایی از دارایی‌های دیجیتال را نگه‌ می‌دارند، مناسب است.

از جمله این کیف پول‌ها می‌توان به دو مورد زیر اشاره کرد:

  • کیف پول Coinbase
  • کیف پول MyEtherWallet

کیف پول ارز دیجیتال برای افراد حرفه‌ای

MyEtherWallet: تعامل با بلاکچین اتریوم

کیف پول مای اتر والت MyEtherWallet (MEW)  یک کیف پول متن‌باز و تحت وب است که کاربران می‌توانند با استفاده از آن به‌ صورت مستقیم با شبکه اتریوم تعامل داشته باشند. علاوه بر آن، به کاربران این امکان را می‌دهد تا کلیدهای خصوصی خود را به‌صورت کامل کنترل کنند. اگر از جمله کاربران اتریوم و تکون‌های ERC-20 هستید، برای شما گزینه ایده‌آلی است.

همچنین قابلیت اتصال به کیف پول‌های سخت‌افزاری مانند Ledger و Trezor را نیز دارد.

مزایا و معایب کیف پول سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و کاغذی

هر یک از کیف پول‌ها دارای برتری‌ها و در عین حال نقص‌هایی هستند که نمی‌توان آنها را کتمان کرد. با مقایسه آنها می‌توانید تصمیم بگیرید که با توجه به معیارهای خود، کدام را انتخاب کنید.  اگر می‌خواهید بدانید مزایا و معایب انواع کیف پول ارز دیجیتال چیست، توضیحات جدول زیر را مطالعه کنید.

مقایسه امنیت، راحتی و هزینه‌های مربوط به انواع کیف پول‌ها

  • کیف پول‌ سخت‌افزاری از تمام گزینه‌ها امن‌تر است، اما قیمت آن‌ها معمولاً از 50 تا 150 دلار متغیر است.
  • کیف پول‌های نرم‌افزاری رایگان هستند، اما به دلیل متصل شدن به اینترنت در معرض آسیب بیشتری قرار دارند.‌
  • کیف پول های کاغذی ارزان قیمت هستند، اما احتمال از بین رفتن، آسیب پذیری یا گم شدن در آنها وجود دارد.

تفاوت سایر کیف پول‌ها با کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

برخلاف کیف پول‌های معمولی که می‌توانند پول نقد واقعی را نگه دارند، آنها از لحاظ تکنیکال، ارزهای شما را ذخیره نمی‌کنند. ارزهای دیجیتال به طور فیزیکی در هیچ جایی “ذخیره” نمی‌شوند؛ بلکه آن‌ها داده‌هایی در یک پایگاه داده هستند که به صورت پراکنده ذخیره شده‌اند. کیف پول این داده‌ها را که با آدرس عمومی کیف پول شما مرتبط هستند پیدا کرده و مجموع آن را در رابط کاربری برنامه نمایش می‌دهد.

به عبارتی، دارایی‌های شما بر روی بلاکچین قرار دارند، اما فقط با استفاده از یک کلید خصوصی قابل دسترسی هستند. کلیدهای شما مالکیت شما بر پول دیجیتال‌ را اثبات کرده و به شما امکان انجام تراکنش‌ها را می‌دهند. در صورتی که کلیدهای خصوصی خود را گم کنید، دسترسی به پول خود را از دست می‌دهید. به همین دلیل است که حفظ امنیت کیف پول‌های دیجیتال، اهمیت زیادی دارد.

ویژگی‌های کلیدی برای ارزیابی بهترین کیف پول ارز دیجیتال

مشاور فوربس ارزیابی عمیقی از ویژگی‌ها و گزینه‌های ارائه شده توسط کیف پول‌های ارز دیجیتال پیشرو انجام داد. از میان داده های جمع‌آوری شده، هر کیف پول بر اساس هفت متغیر کلیدی امتیازدهی و ارزیابی شد:

  • استیبل کوین‌ها: تعداد استیبل کوین‌های محبوب پشتیبانی شده
  • برترین ارزهای دیجیتال: تعداد ارزهای دیجیتال اصلی پشتیبانی شده بر اساس ارزش بازار
  • قابلیت استفاده: رویکرد این معیار برای بهترین صرافی، کیف پول گرم و کیف پول سرد متفاوت بود. اما هر دو نوع کیف پول برای قابلیت ادغام و دسترسی به استیکینگ اندازه‌گیری شدند.
  • خدمات مشتری: انواع پشتیبانی مشتری
  • هزینه‌ها و کارمزدها: ساختار کارمزدها برای بهترین کیف پول صرافی/گرم و بهترین کیف پول سرد متفاوت ارزیابی شد.
  • امنیت: برخی از ویژگی‌های ارزیابی‌شده شامل این است که آیا کیف پول دارایی‌های سرقت شده را بازپس می‌گیرد و چندین تدابیر امنیتی را ارائه می‌کند؟ (به عنوان مثال، احراز هویت دو مرحله‌ای، رمزنگاری رمز عبور و…).
  • ویژگی‌های اضافی: برای مثال، آیا کیف پول منابع آموزشی، نمودارهای زنده Live و پشتیبانی از توکن‌های غیرقابل تعویض NFT را فراهم می‌کند یا خیر.

امنیت کیف پول‌های ارز دیجیتال

امنیت کیف پول ارز دیجیتال، بسیار حیاتی است زیرا ارزهای دیجیتال اهداف با ارزشی برای هکرها و کلاه‌برداران هستند. برخی از اقدامات امنیتی که می‌توانید رعایت کنید شامل موارد زیر می‌شود:

  • رمزگذاری کیف پول با یک رمز عبور قوی
  • استفاده از احراز هویت دو مرحله‌ای
  • ذخیره مقادیر بزرگ در کیف پول‌های سرد مانند کیف پول سخت‌افزاری
  • پشتیبان‌گیری یا Backup به صورت منظم

نکته مهم در استفاده از کیف پول آنلاین

در یک کیف پول آنلاین که اطلاعات خصوصی شما به صورت آنلاین ذخیره می‌شود، حفاظت شما در برابر هکرها در ابتدای امر، به میزان امنیت ارائه شده توسط ارائه‌دهنده کیف پول شما بستگی دارد. اما راه تأمین امنیت کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ بسیار مهم است که ویژگی‌هایی مانند احراز هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید.

علاوه بر این مورد، از آنجا که این کیف پول‌ها آنلاین هستند، بیشتر در معرض حملات فیشینگ و سایر اشکال جرایم سایبری قرار دارند. برای کاهش این ریسک‌ها، توصیه می‌شود تمام ویژگی‌های امنیتی موجود را فعال کنید، نسبت به فعالیت‌های مشکوک هوشیار باشید و برای نگهداری مبالغ بزرگ‌تر ارز دیجیتال، از کیف پول‌های سخت‌افزاری آفلاین استفاده کنید.

راهنمای نصب کیف پول رمزارز

راه‌اندازی انواع کیف پول ارز دیجیتال بسیار ساده است. برای نصب کیف پول‌های نرم‌افزاری، کافی است برنامه کیف پول را از وبسایت رسمی یا اپ استور دانلود کنید و مراحل ثبت‌نام را طی کنید. برای کیف پول‌های سخت‌افزاری، باید دستگاه را به کامپیوتر متصل کرده و مراحل نصب را مطابق دستورالعمل تکمیل کنید.

ارسال و دریافت ارز دیجیتال

روش استفاده از کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ استفاده از این برنامه‌ها برای ارسال و دریافت ارز دیجیتال بسیار آسان است. معمولاً کافی است مراحل زیر را طی کنید:

  • ورود آدرس: آدرس کیف پول گیرنده را وارد می‌کنید.
  • انتخاب مقدار: مقدار مورد نظر برای ارسال را انتخاب می‌کنید.
  • امضای تراکنش: تراکنش را با استفاده از کلید خصوصی خود امضا می‌کنید.
  • پرداخت کارمزد: مبلغی را به عنوان کارمزد تراکنش اضافه و آن را ارسال می‌کنید.

بسیاری از کیف پول‌ها از کدهای QR و فناوری ارتباطات میدان نزدیک (NFC) استفاده می‌کنند. این روش به شما امکان می‌دهد که کد را اسکن، مبلغ را انتخاب و کلید خود را وارد کنید. سپس هزینه تراکنش را انتخاب کرده و ارسال را انجام دهید.

دریافت ارز دیجیتال حتی آسان‌تر است؛ فرستنده آدرس شما را وارد کرده و فرآیند مشابهی را طی می‌کند.

نکات کلیدی در انتخاب کیف پول مناسب

در کنار آگاهی از تمام موارد بالا، اکنون لازم است بدانید که مهم‌ترین نکات برای انتخاب بهترین کیف پول ارز دیجیتال چیست. شاید در ابتدای امر، بهترین معیار این باشد که آنها را براساس میزان دارایی، سطح امنیت و دسترسی انتخاب کنید.

  • میزان دارایی‌ها: در صورتی که مقدار دارایی شما اندک است، کیف پول‌های نرم‌افزاری معمولاً کافی هستند.
  • سطح امنیت: در صورتی که مقدار دارایی شما زیاد است، کیف پول‌های سخت‌افزاری توصیه می‌شوند.
  • دسترسی و راحتی: کاربران به ویژه افراد مبتدی باید به آسانی استفاده و دسترسی به کیف پول‌ها نیز توجه کنند.
نکات مهم در انتخاب کیف پول ارز دیجیتال چیست

جمع‌بندی و توصیه پایانی

تنوع کیف پول‌های ارز دیجیتال به گونه‌ای است که گاهی انتخاب بهترین را برای دارندگان رمزارز، مشکل می‌کند. بنابراین کاربران لازم است با توجه به تجربیات افراد حرفه‌ای، پیشنهادات وبسایت‌های معتبر و معیارهای خود، بهترین گزینه را انتخاب کنند. هر فردی لازم است شرایط خود را به خوبی سنجیده و با توجه به آن اقدام به انتخاب کیف پول ارز دیجیتال کند.

به عنوان مثال برای مقادیر کم و استفاده روزانه، کیف پول‌های نرم‌افزاری مانند Coinbase مناسب هستند، اما برای مقادیر بزرگ‌تر، کیف پول‌های سخت‌افزاری نظیر Ledger و Trezor انتخاب‌های مناسب‌تری محسوب می‌شوند.