امروزه تاثیر قدرت شبکه های اجتماعی در معرفی و ارتقا کسب و کارهای مختلف بر هیچ کسی پوشیده نیست. زمانی که سخن از بازاریابی و برندسازی می شود، اینستاگرام با بهره گیری از طراحی کم نظیر و رابط کاربری زیبا به عنوان مناسب ترین شبکه اجتماعی، انتخاب اکثر افراد است. کاملاً مشخص و واضح است که بیشتر از نوشتار و متن، عکس و تصویر است که در ذهن افراد ماندگار می شود. حدود 40% از مخاطبان به محتوای بصری بیشتر از محتوای نوشتاری پاسخ داده و تعامل دارند. ازاین رو کسب درآمد از اینستاگرام که یک پلتفرم بصری است فرصتی بسیار مناسب برای پیشرفت به شمار می رود.
بهترین روش های پول درآوردن و کسب درآمد از اینستاگرام
به غیراز ویژگی های بصری اینستاگرام، دلایل بسیار بیشتری وجود دارد که این شبکه اجتماعی را به یک پلتفرم بسیار مفید و ابزار بیزینس شما تبدیل می کند. در ادامه به معرفی تعدادی از مهم ترین آنها می پردازیم:
- بیش از 60% از افرادی که از اینترنت استفاده می کنند در اینستاگرام فعال هستند.
- بیش از 48.8% از کسب و کارها در این شبکه اجتماعی فعال هستند.
- سطح تعامل مخاطبان در Instagram 10 برابر Facebook ،54 برابر Pinterest و 84 برابر Twitter است.
- این پلتفرم بیش از 500 میلیون کاربر دارد.
- بیش از 60% کاربران اینستاگرام به صورت روزانه وارد این پلتفرم می شوند.
- تاکنون بیش از 40 میلیارد عکس در این فضا منتشر شده است.
- اکثر کاربران این شبکه اجتماعی را جوانان تشکیل می دهند، سن بیش از 90% آنها کمتر از 35 سال است.
روند رشد کسب و کارهای اینستاگرامی تا الان
از اصول اساسی رشد کسب و کار ایجاد اعتماد میان مشتری و صاحبان بیزینس است. پلتفرم اینستاگرام سبب شده تا صاحبان کسب و کار در میان مشتریان اعتماد ایجاد کرده و به خوبی محصول و خدمات خود را معرفی کنند.
علاوه بر این، مشتریان می توانند از طریق محتوای تولید شده، با جزئیات کسب و کار، کالا یا خدمات ارائه شده توسط آنها آشنا شده و در هنگام خرید محصول یا خدمات، به راحتی تصمیم بگیرند.
همان طور که می دانید پس از شروع پاندمی کرونا در اواخر سال 1398، در ایران و سایر کشورهای جهان قرنطینه سراسری اعلام شده و تمام کسب و کارها تعطیل شدند. این موضوع، تب و تاب کسب درآمد از اینستاگرام را دو چندان کرد و باعث شد تا کسب و کارها برای تداوم فروش و رونق بیزینس خود از این شبکه اجتماعی استفاده کنند.
علاوه بر ورود کسب و کارهای فعال به فضای اینستاگرام، کارمندان و افراد دیگری که به واسطه تعطیلی مشاغل، شغل خود را از دست داده بودند سعی کردند تا با تقویت مهارت های خود پیچ اینستاگرامی جدیدی افتتاح کرده و از این طریق کسب و کار خود را از صفر در اینستاگرام راه اندازی کنند؛ بنابراین می توان گفت یکی از مهم ترین دلایل افزایش ماجرای کسب درآمد از اینستاگرام، شروع پاندمی کرونا و تعطیلی مشاغل بوده است.
مشخص کردن استراتژی قبل از شروع کسب درآمد از اینستاگرام
یکی دیگر از پیش نیازهای شروع کسب درآمد از اینستاگرام، مشخص کردن استراتژی حساب کاربری است. اما سؤالی که پیش می آید این است که استراتژی صفحه چطور مشخص می شود؟ برای پاسخ به این سؤال به موارد زیر توجه کنید:
مشخص کردن مخاطبان هدف کسب و کار
تعیین یک استراتژی مناسب برای صفحات سوشال مدیا نیازمند درک درست از گروه مخاطبان است. درباره اطلاعات کاربران اینستاگرام تحقیق کنید تا درک درستی از کاربران این پلتفرم به دست آورید. یکی از نکات مهم و تعیین کننده موفقیت کسب و کار اینترنتی انتخاب پلتفرم مناسب است. ابتدا لازم است جامعه هدف کسب و کار خود را مشخص کرده و بر اساس آن در پلتفرمی که این مخاطبان فعالیت بیشتری داشته و ممکن است بیزینس شما را در آن دنبال کنند، عضو شوید.
برای مثال گروه اصلی کاربران اینستاگرام مخاطبانی در بازه سنی 25 تا 34 ساله هستند. این گروه سنی مخاطبان اصلی تبلیغات سایت ها هستند. گروه های اصلی را که با ویژگی های مشتریان بالقوه شما هم پوشانی دارند، شناسایی کنید. ازآنجایی که تعیین مخاطبان هدف یکی از مهم ترین قسمت های استراتژی بازاریابی، برای هر ابزار بازاریابی است، لازم است سه اصل مهم دراین خصوص را در نظر داشته باشید:
- مشخص کنید چه گروهی قبلاً از شما خرید کرده اند؟
- سایر کانال های ارتباطی (کانال تلگرام، وب سایت و کانال یوتیوب) برند را بررسی کنید تا مشخص شود چه کسانی بیشتر شما را دنبال می کنند.
- رقبا را با دقت آنالیز کنید.
شناخت ویژگی های مخاطبان، شما را در مسیر تولید محتوای بهتر و مناسب با آنها قرار می دهد. محتوای مرتبط و متناسب باسلیقه مخاطب سبب افزایش تعامل آنها و در نتیجه افزایش بازده و فروش بیزینس شما می شود.
برای آشنایی بیشتر با کسب درآمد از سایر شبکههای اجتماعی میتوانید مقاله «کسب درآمد از یوتیوب» یا «۱۰ روش کسب درآمد از تلگرام» را مطالعه نمایید.
ایجاد تقویم محتوایی، نیازی واقعی برای کسب درآمد از اینستاگرام
پس از تعیین مخاطبان هدف و اهداف فعالیت در سوشال مدیا، می توانید محتوایی تأثیرگذار و بر اساس برنامه تولید و منتشر کنید. یک تقویم محتوایی برنامه ریزی شده و دقیق به صاحبان بیزینس این اطمینان را می دهد که زمان لازم برای تولید محتوای جذاب را داشته و همچنین مناسبت های مهم را برای تولید محتوای مرتبط از دست نخواهند داد.
پس از آماده سازی محتوا، برای به اشتراک گذاری محتوای تولید شده زمان مناسب یعنی ساعاتی که اغلب مخاطبان آنلاین هستند را انتخاب کنید. ازآنجایی که الگوریتم قسمت Newsfeed اینستاگرام پست ها را بر اساس زمان انتشار به کاربران نمایش می دهد، سعی کنید زمانی که مخاطبان صفحه آنلاین هستند، پست ها و استوری های جدید را به اشتراک بگذارید. این موضوع یکی از بهترین راه های افزایش بازدید و تعامل مخاطبان با صفحه به شمار می آید.
از طریق یک پروفایل یک اکانت بیزینسی اینستاگرام می توانید روزها و ساعاتی که مخاطبان بیشتری آنلاین هستند را مشاهده و بررسی کنید. برای این کار تنها کافی است از مراحل زیر استفاده کنید:
- از طریق بخش پروفایل به قسمت Insight بروید
- در کنار گزینه Audience، گزینه See All را لمس کنید
- در این مرحله به صفحه جدیدی هدایت می شوید.
- به قسمت پایین این صفحه رفته و قسمت مربوط به Most Active Times را مشاهده و بررسی کنید.
رقابت سنجی در پلتفرم اینستاگرام
برای موفقیت در ماجرای کسب درآمد از اینستاگرام و در کل، هر پلتفرمی باید به خوبی رقبای اصلی را شناخته و نحوه عملکرد آنها را آنالیز کنید. این موضوع نکات بسیار خوبی در خصوص چگونگی راه اندازی و اداره کسب و کار اینستاگرامی به شما آموزش می دهد. در نهایت رقابت سالم سبب می شود تا در چارچوب استاندارد فعالیت خود را ادامه داده و در این حوزه پیشرفت کنید
تجزیه وتحلیل رقابتی یکی از زمینه های تحقیقات استراتژی بوده و به جمع آوری و بررسی اطلاعات رقبا مربوط می شود. با استفاده از این نوع ارزیابی می توانید مشخص کنید که چه ویژگی هایی می توانند محصول یا خدمات شما را منحصربه فرد کنند. در نهایت می توانید با بهره گیری از اطلاعات به دست آمده، مخاطبان و مشتریان بالقوه را جذب کنید. نظارت مداوم و تجزیه وتحلیل صفحات اینستاگرام رقیبان؛ به شما این امکان را می دهد تا با رفتار آنها آشنا شده و با پیش بینی اقدامات آنها، یک قدم جلوتر باشید.
برای شروع کسب درآمد از اینستاگرام از کجا شروع کنم؟
اگر قصد دارید از اینستاگرام برای رشد و پیشرفت بیزینس خود کمک بگیرید و یا کسب و کار جدیدی را از صفر در این پلتفرم راه اندازی کنید، به نکات زیر توجه کنید:
1. بهینه کردن پروفایل اینستاگرام
یکی از اصلی ترین مواردی که سبب می شود یک بیزینس در پلتفرم اینستاگرام شناخته شده و ماندگار شود؛ توجه به ویژگی های بصری صفحه است، بنابراین لازم است صفحه اصلی پروفایل شما کاملاً زیبا، چشم نواز و جذاب باشد. به طوری که مخاطب را برای مشاهده و لایک کردن عکس ها ترغیب کند. علاوه بر نحوه طراحی و کیفیت عکس های منتشر شده در صفحه، لازم است از تمام تکنیک های مدیریت پیج اینستاگرام مانند هشتگ گذاری، لوکیشن و تگ نیز استفاده کنید. هشتگ گذاری سبب می شود تا مخاطبان جدیدی از طریق هشتگ با صفحه و در نهایت بیزینس شما آشنا شوند.
نحوه نوشتن بیوگرافی در اینستاگرام
- کاری که بیزینس شما انجام می دهد.
- اطلاعاتی که توسط آن صنعت کسب و کار شما مشخص شود (خدمات تجاری، رستوران، آموزشی و…).
- اطلاعات تماس (شماره تلفن، ایمیل، آدرس و …)
- حتماً در عکس پروفایل خود از لوگوی شرکت استفاده کنید.
اطلاعات تماس و نحوه لینک دهی در اینستاگرام
- گزینه CTA
این گزینه در قسمت بالای صفحه پروفایل و زیر قسمت بیوگرافی قرار دارد. از این طریق می توانید آدرس ایمیل یا شماره تماس خود را در پروفایل قرار دهید تا مخاطبان بتوانند برای کارهای مربوط به همکاری و مشاوره با شما ارتباط بگیرند.
- لینک دهی در قسمت Story
همان طور که احتمالاً می دانید، اینستاگرام به کاربران اجازه لینک دهی در قسمت پست ها را نمی دهد. اما این امکان فراهم شده تا کاربران توانند در قسمت بیوگرافی یا استوری لینک گذاری انجام دهند. درصورتی که کسب و کار شما راه ارتباطی دیگر مانند وب سایت، کانال یوتیوب یا تلگرامی دارد، حتماً لینک مستقیم را در قسمت بیوگرافی صفحه خود قرار دهید.
همچنین افزودن لینک در قسمت استوری، این امکان را برای شما فراهم می کند تا پس از معرفی محصولات یا خدمات از طریق استوری؛ و اضافه کردن لینک مستقیم خرید، مشتری را برای خرید و بازدید از سایت ترغیب کنید.
2. تغییر حساب کاربری اینستاگرام به حساب بیزینس
توجه داشته باشید که حتماً از طریق بخش تنظیمات، صفحه خود را به بیزینس پروفایل تغییر دهید. چرا که حساب های کاربری بیزینس امکانات بیشتری را در اختیار کاربر قرار می دهند. این امکانات سبب می شوند تا بتوانید به راحتی صفحه خود را گسترش داده و روند عملکرد صفحه را مشاهده و ردیابی کنید.
نحوه تغییر حساب عادی اینستاگرام به حساب بیزینس
- به حساب کاربری اینستاگرام خود وارد شده و آیکون گوشه بالا سمت راست صفحه را لمس کنید.
- سپس در قسمت سمت راست صفحه آیکون تنظیمات را لمس کنید.
- در برخی از حساب های کاربری در قسمت پایین صفحه گزینه “Switch to Business Profile” قابل دسترسی است؛ در صورتی مشاهده، این گزینه را انتخاب کنید. در غیر این صورت مراحل زیر را ادامه دهید:
- در همان صفحه گزینه Account را انتخاب کنید.
- به صفحه دیگری هدایت می شوید، در این صفحه گزینه Business را لمس کنید.
- در آخر دسته بندی نوع بیزینس خود را انتخاب کرده و بر روی گزینه Done ضربه بزنید.
امکانات پروفایل بیزینس در اینستاگرام چیست؟
جمع آوری اطلاعت شخصی (بازه سنی؛ جنسیت و…) کاربران به شما کمک می کند تا با ویژگی های مخاطبان خود آشنا شده و بر اساس آن تولید محتوا کنید. اما چطور می شود این اطلاعات را به دست آورد. Instagram Insight این امر را برای شما امکان پذیر کرده است. تنها کافی است حساب کاربری خود را به پروفایل بیزینسی تغییر داده باشید.
- گزینه Activity
آمار دقیقی از معیارهای مختلفی مانند تعداد بازدیدها از صفحه، تعداد کلیک های وب سایت، دفعات بازدید و سطح تأثیرگذاری به شما ارائه شده است.
- گزینه Content
از طریق این گزینه می توانید نگاه دقیق تری به عملکرد هر Post یا Story اشتراک گذاشته شده داشته باشید. علاوه بر این، تعداد بازدیدها از پروفایل و تعداد تعاملات انجام شده با هر یک از پست ها یا استوری ها در این قسمت قابل مشاهده و بررسی هستند.
- گزینه Audience
با ورود به این گزینه می توانید اطلاعات دقیقی از دنبال کنندگان خود به دست آورید. این اطلاعات شامل مواردی مانند لوکیشن، سن، جنسیت و حتی روزها و ساعاتی که بیشترین فعالیت را دارند، می شود.
تولید محتوا برنامه ریزی شده در صفحه اینستاگرام
یکی از مهم ترین عواملی که سبب افزایش موفقیت کسب درآمد از اینستاگرام می شود، داشتن برنامه تولید محتوای منظم و مشخص است. علاوه بر تعداد پست هایی که در هفته به اشتراک گذاشته می شود؛ ساعت اشتراک گذاری نیز بسیار اهمیت دارد.
طبق الگوریتم های اینستاگرام، این پلتفرم با آنالیز رفتار کاربران محتوایی که برای آنها جذابیت داشته باشد را به آنها نمایش می دهد. محتواسازی منظم و با برنامه به شما کمک می کند تا محتوای تولید شده به مخاطبان بیشتری نمایش داده شود.
در نتیجه فرصت تعامل با افراد بیشتری برایتان فراهم می شود. به همین ترتیب هرچه مخاطبان با محتوای شما تعامل بیشتری داشته باشند، اینستاگرام پست های بیشتری از شما به آنها نمایش خواهد داد.
برای افزایش تعامل با مخاطبان خود از ویژگی های مختلف اینستاگرام غافل نشوید. علاوه بر تولید عکس و ویدئو، از Story، Reels و IGTV نیز برای تولید محتوا استفاده کنید.
با مشخص بودن اهداف راه اندازی صفحه و مخاطبان هدف، می توانید بر اساس اطلاعات به دست آمده محتوای ارزشمند و هدفمندی را تولید و منتشر کنید. این مورد برای مشاغل مختلف تفاوت هایی دارد اما به طورکلی بر معیارهای تولید محتوا در سوشال مدیا تمرکز دارد.
معیارهای عملکرد مناسب تولید محتوا در اینستاگرام
آگاهی مشتریان از برند: این بخش از طریق تعداد لایک ها، روند رشد دنبال کنندگان، میزان ایمپرشن پست ارسالی و تعداد اکانت های بازدیدکننده؛ مشخص می شود.
میزان تعامل مخاطب با صفحه: این بخش مربوط به میزان تعامل مخاطب (بر اساس تعداد لایک و کامنت) و تعداد به اشتراک گذاری های پست و استوری است.
نرخ تبدیل: این بخش مربوط به تعداد کلیک های لینک و Bounce rate می شود. درصورتی که از تبلیغات کلیکی استفاده می کنید، این گزینه معیاری برای اعلام هزینه دریافتی به ازای هر کلیک خواهد بود.
مشتری: این معیارها بر اساس اقداماتی از قبیل حفظ مشتری، نگهداری مشتری و Reapt Customer rate و … مشخص می شوند.
برای شروع کسب درآمد از اینستاگرام به چه پیش نیازهایی نیاز داریم؟
درصورتی که تصمیم به شروع کسب و کار خود در اینستاگرام دارید، لازم است پیش از هر اقدامی به موارد زیر توجه کنید:
هدف گذاری در شروع کسب و کار اینستاگرامی
هنگام استفاده از هر کانال بازاریابی، مشخص بودن اهدافی که قصد دارید به آنها برسید، بسیار مهم است. برای مثال اگر می خواهید برای معرفی و تبلیغ برند خود از طریق پلتفرم اینستاگرام وقت و هزینه صرف کنید، ابتدا از خود بپرسید “ما می خواهیم به چه چیزی برسیم؟”
اهدافی که معمولاً بیزینس ها از طریق اینستاگرام دنبال می کنند عبارت اند از:
- افزایش آگاهی مخاطبان بالقوه نسبت به برند
- ایجاد یک جامعه هدف
- به نمایش گذاشتن ارزش های برند و ایجاد اعتماد متقابل
- فروش محصولات و خدمات
اهداف خود را به صورت کاملاً واضح و روشن یادداشت کرده و به طور مداوم آنها را بازبینی کنید. این اهداف را به صورت یک سند رسمی در نظر بگیرید. این امر سبب ترغیب شما و تمام افراد تیم پروژه شده تا نسبت به پست های اینستاگرام و بهبود سطح آنها تعصب داشته باشید. به طور مدام فعالیت های گذشته خود را بررسی کنید تا از هماهنگی فعالیت های انجام شده با اهداف اصلی تیم اطمینان حاصل شود.
سوشال مدیا مارکتینگ (برندسازی، افزایش فالوور، استراتژی محتوا)
سوشال مدیا مارکتینگ به معنای «بازاریابی شبکه های اجتماعی» است. در یک تعریف ساده در سوشال مدیا مارکتینگ، از پلتفرم های شبکه های اجتماعی برای برقراری ارتباط با مخاطبان هدف و ساخت برند، افزایش فروش و افزایش ترافیک سایت استفاده می شود. اما سوشال مدیا مارکتینگ شامل چه مواردی می شود؟
- انتشار محتوای باکیفیت و جذاب
- توجه به نظرات و نیازهای مخاطبان و افزایش تعامل با آنها
- تجزیه وتحلیل نتایج به دست آمده
- راه اندازی تبلیغات در شبکه های اجتماعی
همچنین طیف وسیعی از ابزارهای مدیریت رسانه های اجتماعی وجود دارند که در این راستا به کسب و کار شما کمک می کنند. برای مثال پلتفرم Buffer بستری از ابزارهای مدیریت شبکه های اجتماعی است که به شما کمک می کند تا از طریق سوشال مدیا مارکتینگ در بیزینس خود به موفقیت های بیشتری برسید.
مراحل سوشال مدیا مارکتینگ در اینستاگرام
سوشال مدیا مارکتینگ شامل سه مرحله مهم است که در ادامه به توضیح هر یک از این مراحل می پردازیم:
نحوه برندسازی در سوشال مدیا مارکتینگ
ازآنجایی که اینستاگرام یک پلتفرم بصری است، باید هدف صفحه را در ایجاد یک هویت بصری منسجم و قابل شناسایی متمرکز کنید. برای این کار چند نکته مهم را در نظر بگیرید:
- از ثبات بصری برخوردار باشید: 60% برندهای برتر اینستاگرام از یک فیلتر مشخص برای عکس های خود استفاده می کنند.
- روی موضوع اصلی بیزینس خود تمرکز کنید: برای مثال یک رستوران باید از غذاها و فضای رستوران خود محتوا تولید کند.
- یک هشتگ مشخص برای برند خود انتخاب کنید: این مورد یکی از عناصر غیر بصری است که می توانید از آن در برندسازی بیزینس خود کمک بگیرید.
- محتوای خلاقانه، جذاب و منحصربه فرد تولید کنید: از استوری هایلایت و آلبوم های عکس در پست استفاده کنید.
افزایش تعداد فالوور در اینستاگرام در سوشال مدیا مارکتینگ
افزایش تعداد فالوور در شبکه های اجتماعی نیازمند صرف زمان و انرژی زیادی است. ممکن است در این مسیر برای امتحان کردن راه های میان بر مانند خرید فالوور وسوسه شوید. اکیداً توصیه می کنیم که این کار را نکنید. خرید فالوور هیچ تأثیر در افزایش تعامل مخاطب (Engagement) با صفحه شما ندارد، درحالی که افزایش انگیجمنت دقیقاً همان چیزی است که برای گسترش صفحه خود به آن نیاز دارید.
برای افزایش تعداد فالوورهای اینستاگرام به نکات زیر توجه کنید:
- از یک نام کاربری قابل شناسایی استفاده کنید. چرا که اگر افراد نتوانند نام برند و بیزینس شما را جستجو کنند، شانس شما برای افزایش فالوور نیز کمتر می شود. علاوه بر نام کاربری مناسب لازم است یک بیوگرافی مناسب و مختصر در پروفایل اینستاگرام نوشته و بیزینس خود را معرفی کنید. همچنین از انتخاب یک عکس پروفایل جذاب و متناسب (لوگوی برند) غافل نشوید.
- در مرحله بعدی قبل از آنکه شروع به جذب فالوور کنید؛ سعی کنید 10 الی 15 محتوای (عکس و ویدئو) باکیفیت و مرتبط پست کنید. همچنین اگر استوری جذابی به اشتراک گذاشته اید آن را هایلایت کرده و برای آن یک Cover زیبا انتخاب کنید. سعی کنید تمام پست ها را با استفاده از یک تم با رنگ بندی مشخص و هماهنگ به اشتراک بگذارید. اگر کاربران از پروفایل شما بازدید کرده و با یک صفحه خالی مواجه شوند، به احتمال زیاد شما را فالو نخواهند کرد.
- در مرحله سوم، صفحات موفق و محبوب مربوط به بیزینس خود را فالو کنید. به پلتفرم اینستاگرام مانند یک جامعه نگاه کنید، بنابراین از دنبال کردن مشاغل و اینفلوئنسرهایی که ممکن است از محصول و خدمات شما لذت برده و آن را حمایت کنند؛ غافل نشوید.
- پس از آنکه صفحات مرتبط را فالو کردید سعی کنید با محتوای تولید شده توسط آنها تعامل کنید. این راه طبیعی ترین روش برای جلب توجه سایر کاربران اینستاگرام است. وقتی یک حساب کاربری را دنبال می کنید و از طریق کامنت، استوری و لایو با صاحبان صفحه تعامل می کنید، احتمال اینکه آن شخص به پروفایل شما سرزده و محصول و خدمات برند را بررسی کند بسیار زیاد می شود.
- در مرحله آخر مخاطبان را به اشتراک گذاری محتواهای تولید شده در صفحه تان ترغیب کرده و با اکانت های مرتبط با بیزینس خود همکاری کنید.
نحوه مشخص کردن استراتژی محتوا برای کسب درآمد از اینستاگرام
موفقیت بیزینس در پلتفرم اینستاگرام نیازمند ایجاد یک استراتژی محتوا متناسب و مخصوص این پلتفرم است. اگر قصد ایجاد تعامل و افزایش بازده از این طریق هستید ایجاد استراتژی محتوا ضروری است. استراتژی محتوا شامل 4 نکته اصلی می شود:
- زمان انتشار پست و فاصله زمانی میان هر پست
- مشخص کردن یک تم و انتخاب پالت رنگی منحصربه فرد در تولید محتوا
- انتخاب یک سبک خاص و اختصاصی برای تولید محتوا در صفحه. استایل مشخص شامل موارد زیر می شود:
- لحن کپشن نویسی
- ایموجی هایی که بیشتر از آنها استفاده می کنید.
- نوع عکس هایی که پست می کنید.
- رنگ و نوع فونت استفاده شده در قسمت استوری صفحه
- نحوه تعامل با مخاطبان صفحه
معرفی مدل های کسب درآمد اینستاگرام
درصورتی که به فکر کسب درآمد از اینستاگرام هستید، پیش از هر چیزی باید مشخص کنید کدام مدل کسب درآمد در این پلتفرم برای شرایط شما مناسب تر است؟
3 مدل کسب در آمد از اینستاگرام
- فروش مستقیم کالا و خدمات در اینستاگرام: از طریق راه اندازی بیزینس شخصی
- فروش غیرمستقیم کالا و خدمات در اینستاگرام: از طریق همان همکاری در فروش
- برندسازی در اینستاگرام: راه اندازی صفحات بلاگری
جزئیات هر یک از مدل های کسب درآمد اینستاگرامی ذکر شده در بالا؛ در ادامه به طور مفصل بررسی شده است.
چند ایده خلاقانه برای شروع درآمدزایی
همان طور که مشخص شد، اینستاگرام یک پلتفرم بسیار مفید برای بازاریابی، معرفی و فروش است. علاوه بر تبلیغ و معرفی یک بیزینس؛ شما می توانید از ابتدا یک کسب و کار جدید را در این بستر ایجاد کنید، اما پیشرفت و کسب سود از این راه نیازمند داشتن ایده های ناب و جذاب است. درحالی که شروع فعالیت در بسیاری از کسب و کارها نیازمند به یک مکان فیزیکی و وب سایت است، تعدادی از ایده های درآمدزایی از طریق اینستاگرام وجود دارند که شروع آنها تنها نیازمند ایجاد یک حساب کاربری در پلتفرم Instagram است.
تعدادی از ایده های خلاقانه برای شروع پول درآوردن از اینستاگرام عبارت اند از:
1. بازبینی محصولات
پس از ایجاد حساب کاربری و ایجاد تعامل، اعتماد و رابطه دوستانه با مخاطبان خود می توانید با برندها همکاری کرده و به معرفی، نقد و بررسی محصولات آنها بپردازید.
2. مشارکت در فروش
شما می توانید از صفحه اینستاگرام خود در جهت به اشتراک گذاری لینک های افیلیت استفاده کرده و با هر خرید یا کلیک کاربران از این طریق، از برند مدنظر کمیسیون دریافت کنید.
3. عکاسی مدلینگ، محصولات و رویدادهای اینستاگرامی
از آنجایی که این شبکه اجتماعی بر اساس ویژگی های بصری و به اشتراک گذاری تصاویر بنا شده، کیفیت عکس ها و تکنیک های به کاررفته در آنها بسیار اهمیت دارد. شما می توانید از این فرصت استفاده کرده و برای شروع همکاری با کسب و کارهای دیگر توانایی های عکاسی خود را ارتقا دهید.
4. آموزش آنلاین انواع رشته های هنری
بسیاری از افراد از این فضا برای ساخت ویدئوهای آموزشی استفاده می کنند. برای مثال شما می توانید در قالب پست و استوری های جذاب؛ نحوه خلق یک اثر هنری، پخت کیک و غذا و بسیاری موارد دیگر را به مخاطبان خود آموزش داده و پس از مدتی کلاس های خصوصی برپا کنید.
5. ایجاد بیزینس های هنری و کارهای دستی
اگر در ساخت محصولات هنری، نقاشی، دوخت لباس و موارد این چنینی تبحر دارید تنها کافی است یک صفحه اینستاگرام ایجاد کرده و محصولات خود را از این طریق معرفی و تبلیغ کنید. پس از مدتی و با جلب اعتماد مخاطبان می توانید به صورت آنلاین سفارش ثبت کرده و بیزینس خود را گسترش دهید.
6. ارائه مشاوره حقوقی، روان شناسی، مارکتینگ و…
درصورتی که در یک زمینه مشخص؛ علم لازم را دارید می توانید با ایجاد یک صفحه اینستاگرامی به آموزش و ارائه مشاوره در حیطه تخصصی خود به فعالیت بپردازید.
7. آموزش ارز دیجیتال
ارز دیجیتال به عنوان یک پلتفرم سرمایه گذاری در چند سال اخیر محبوبیت بسیار زیادی به دست آورده است. افرادی که در این حوزه مطالعه داشته و فعالیت می کنند می توانند با ایجاد وب سایت و صفحات سوشال مدیا به آموزش رایگان ارز دیجیتال بپردازند. مثلا خانه سرمایه، معتبرترین پلتفرم آموزش ارز دیجیتال در ایران است که در اینستاگرام فعالیت می کند.
8. طراحی گرافیک و ساخت انیمیشن
کسب درآمد از اینستاگرام به عنوان پلتفرمی که بر پایه اشتراک گذاری عکس و جلوه های بصری بنا شده علاوه بر عکاسی حرفه ای، نیازمند طراحی گرافیکی و ساخت انیمیشن است. درصورتی که در زمینه اجرا و طراحی گرافیکی توانایی دارید می توانید با صاحبان کسب و کارهای اینستاگرام برای معرفی محصولات و خدماتشان همکاری کنید
چگونه در اینستاگرام تبلیغ کنیم؟
مدتی پس از راه اندازی و پیشرفت صفحه بیزینس اینستاگرام، لازم است از طریق تکنیک های مختلفی مانند تبلیغ؛ صفحه و کسب و کار خود را به مشتریان بالقوه بیشتری معرفی کنید. اغلب افراد به دنبال یک راه کم هزینه با بازده بالا برای انجام تبلیغات هستند. درحالی که تعداد دیگر عقیده دارند تبلیغ با بودجه اندک در اینستاگرام عملاً ناممکن است. صرف نظر از هزینه و سطح بازده تبلیغات نکته ای که حائز اهمیت است این است که قبل از شروع تبلیغات لازم است مدتی در صفحه فعالیت کرده و از نظر ظاهری و گرافیکی صفحه ای جذاب داشته باشید. در ادامه تعدادی از راه های تبلیغ در اینستاگرام را معرفی می کنیم
اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام
مدتی است که بازاریابی توسط اینفلوئنسرها در پلتفرم اینستاگرام محبوبیت زیادی به دست آورده است. اینفلوئنسر به فردی در سوشال مدیا گفته می شود که با راه اندازی یک صفحه اینستاگرامی (یا هر پلتفرم دیگر) با مخاطبان خود رابطه نزدیکی بر پایه اعتماد متقابل ایجاد می کند. از همین رو تبلیغ یک محصول یا خدمت توسط این افراد می تواند بازده بالایی برای صاحبان کسب و کار داشته باشد. بر اساس خصوصیات اخلاقی، علایق و نوع فعالیت؛ هر اینفلوئنسر مخاطبان متفاوتی دارد. به طوری که می توان گفت علایق اغلب دنبال کنندگان، با اینفلوئنسرهایی که آنها را دنبال کرده اند، هماهنگی دارد. در نتیجه لازم است در هنگام همکاری با اینفلوئنسر یا بلاگرها به حیطه کسب و کار خود و فعالیت اینفلوئنسر توجه داشته باشید.
برای مثال اگر صاحب رستوران هستید می توانید کسب و کار خود را از طریق فود بلاگرها (بلاگرهای غذا) و اگر بیزینس فروش محصولات آرایشی بهداشتی را اداره می کنید برای تبلیغ از بلاگرهای زیبایی کمک بگیرید. این کار باعث افزایش بازده تبلیغات می شود.
شرکت در کمپین های تبلیغاتی در اینستاگرام
شرکت در کمپین های تبلیغاتی اینستاگرامی یکی دیگر از راه های کسب درآمد از اینستاگرام است. کمپین های اینستاگرامی در چند گروه مختلف دسته بندی می شوند:
- کمپین عرضه اولیه محصول
- کمپین مسابقات
- کمپین های فروش
- کمپین های علت محور
- کمپین هایی با محتوای تولید شده توسط مخاطبان
– کمپین عرضه اولیه محصول در اینستاگرام
اگر کسب و کار شما در زمینه تولید محصول خاصی فعالیت می کند، قبل از شروع فروش گسترده محصول، از طریق تولید محتوای جذاب و تأثیرگذار مزایا و ویژگی های محصول جدید را معرفی کنید. این کار سبب ترغیب مشتریان بالقوه به خرید می شود
– کمپین مسابقات در اینستاگرام
بسیاری از کاربران اینستاگرام با این نوع کمپین تبلیغاتی آشنا بوده و احتمالاً در آن شرکت کرده اند. این نوع تبلیغ باعث افزایش تعامل (اینگیجمنت) صفحات بیزینس ها شده و سبب افزایش تعداد دنبال کنندگان و لایک و کامنت این صفحات می شود. بر اساس آن کاربران به ازای دریافت جوایزی به قیدقرعه لازم است صفحاتی را فالو کرده و پستی را لایک کرده، کامنت بگذارند.
– کمپین های فروش در اینستاگرام
کمپین های فروش معمولاً با رویدادهای مهم تاریخی هماهنگ هستند. صاحبان کسب و کارها از طریق کمپین های فروش با ارائه شرایط ویژه در مدت محدود محصولات و خدمات خود را تبلیغ کرده و آنها را به مشتریان بالقوه معرفی می کنند. کمپین های فروش اغلب در روز زن، شب یلدا، عید نوروز و مناسبت های این چنینی برگزار شده و از طریق فروش ویژه مانند تخفیف و ارسال رایگان مخاطبان را به خرید ترغیب می کنند.
– کمپین های علت محور در اینستاگرام
کمپین های علت محور به یک هدف و برنامه مشخص نیاز دارند. هدف اصلی این نوع کمپین بازاریابی، علاوه بر افزایش سود صاحبان بیزینس؛ گنجاندن پیام های اجتماعی و فرهنگ سازی در تبلیغات است.
– کمپین هایی با محتوای تولید شده توسط مخاطبان در اینستاگرام
در این نوع کمپین تبلیغاتی از مخاطبان بیزینس خواسته می شود تا با برای برند، تولید محتوا کنند. به این ترتیب مخاطبان پست هایی در خصوص محصولات و خدمات شما آماده کرده و در صفحه خود به اشتراک می گذارند. استفاده از این نوع کمپین نیازمند ایجاد یک رابطه نزدیک و دوستانه با مخاطبان است. برای مثال اگر در اینستاگرام پیج فروش لباس راه اندازی کرده اید، می توانید از مخاطبان بخواهید با محصولات شما عکس گرفته و در صفحات خود به اشتراک بگذارند. می توانید از این طریق مسابقه ای برگزار کرده و به بهترین عکس ها بن خرید اعطا کنید.
نتیجه گیری
صرف نظر از نوع پلتفرمی که انتخاب می کنید، درصورتی که می خواهید از مزایای فروش آنلاین بهره مند شده و از مناطق دور و نزدیک مشتری داشته باشید؛ فعالیت در فضای آنلاین را فراموش نکنید. در حال حاضر اینستاگرام محبوب ترین سوشال مدیا در ایران بوده و افراد در سنین مختلف در این پلتفرم عضو هستند. تنها کافی است یک هدف و استراتژی مناسب تعیین کرده و متناسب با آن تولید محتوا کنید. این بهترین راه برای کسب درآمد از اینستاگرام است.
سؤالات متداول
اولین عکس در حساب اینستاگرامی شما باید به طور واضحی نشان دهنده نوع بیزینس شما باشد. سعی کنید در یک بازه زمانی مناسب بیزینس و نوع محصول یا خدماتی که ارائه می دهید را معرفی کرده و اطلاعاتی در مورد مزایای آن ارائه دهید. توجه کنید که اقدامات اولیه این چنینی به معنای شروع فروش نیست، بلکه سبب آب شدن یخ برند با مشتریان بالقوه می شود
سوشال مدیا مارکتینگ به معنای بازاریابی شبکه های اجتماعی بوده و شامل برندسازی، افزایش تعداد فالوور و مشخص کردن استراتژی محتوا می شود.
تبلیغ یکی از مراحل رشد کسب و کار در اینستاگرام است. برای این کار می توانید با اینفلوئنسرهایی که فعالیتی مشابه بیزینس شما دارند همکاری کنید. راه دیگر تبلیغ در این پلتفرم شرکت در کمپین های تبلیغاتی مناسب است.