در فروشگاه های ایرانی که ده ها هزار اپ از اپ­های فروشگاهی تا اپ اجاره خودرو و پیدا کردن مسیر و نقشه و آموزش آنلاین و کارگزاری بورس و … را به اشتراک گذاشته اند، با اپ هایی مواجه هستیم که از زمان انتشار تاکنون، چندین میلیون بار دانلود شده اند و نصب فعال دارند؛ روزانه به صدها هزار کاربر ایرانی، خدمات می دهند.

در مقابل ده ها اپ با کاربر میلیونی و درآمد خیلی بالا که بعضاً متعلق به غول های آی تی ایران در بازار بورس هستند، هزاران اپ هم وجود دارد که نصب فعال چندانی ندارند و صاحبان آن با وجود صرف هزینه های هنگفت برای طراحی و راه اندازی و تولید محتوای اپ، قادر به برگرداندن سرمایه تخصیصی نیستند.

بنابراین می توان این گونه نتیجه گیری کرد که داشتن اپلیکیشن خوب، یک نکته است و نیازسنجی صحیح و مطالعات بازار و توسعه آن به سمت و سوی کسب درآمد، نکته ای دیگر. درواقع، در بحث راه اندازی اپ، با دو مقوله جداگانۀ طراحی اپ اثربخش و هم چنین کسب درآمد و توسعه برند مواجه هستیم که هر دو این موارد، نیاز به کارشناسی و مشاوره با حرفه ای های بازار دارد. برای ساخت اپلیکیشن خوب، به الگویابی از دنیای اپ های موفق نیاز داریم.

دوازده موضوع در طراحی خوب اپ

برای طراحی اپلیکیشن «خوب» و کسب درآمد «خوب» از آن، دوازده نکته را باید مدنظر قرار دهید:

اپلیکیشن تلفن همراه شما

  • آیا نمونه بازاری دارد؟ آیا تعداد نمونه های بازاری آن خیلی زیاد است؟
  • با چه بودجه ای و چه زمانی قرار است طراحی و تولید شود؟
  • قرار است به چه اهدافی در میان مدت و بلندمدت دست یابد؟
  • قرار است چه بخشی از نیازهای اطلاعاتی کاربران هدف را پوشش دهد؟
  • چند صفحه محتوا و اطلاعات متنی و تصویر و تصویری را در اختیار مخاطب قرار می دهد؟
  • پرداخت درون برنامه ای دارد؟
  • برنامه و تقویم به روزرسانی فنی و محتوایی دارد؟
  • مشاوره آنلاین و پاسخ گویی به سؤالات مخاطبان دارد؟

و در طراحی آن

  • آیا قرار است تیمی از متخصصان رشته های مختلف برای توسعه اپ مورد نظر شما کار کنند؟ هزینه ساخت اپلیکیشن چقدر برایتان اهمیت دارد؟
  • آیا برای درآمدزایی از اپ، برنامه و طرح تجاری (BUSINESS PLAN) دارید؟ اگر جواب مثبت است، امکان سنجی شده است؟ یعنی مطابق با نیازهای بازار هدف، برنامه ریزی کرده اید؟
  • آیا ایده ای برای طراحی ساختار گرافیکی دارید؟ با گرافیست های حرفه ای مشورت کرده اید؟
  • آیا به UI/UX توجه کرده اید؟

شما به عنوان فردی که قصد سرمایه گذاری برای طراحی و ساخت و توسعه یک ایده در حوزه اپلیکیشن را دارید، باید در آغاز پاسخی برای سؤال های بالا داشته باشید.

تشخیص خوب نیازهای مشتری، در بلندمدت منجر به درامد خوب از طریق یک اپ می شود. درآمد از اپ مانند درامد از سهام در بازار بورس، نیاز به تحلیل درست بازار، صبوری و رصد مستمر بازار دارد.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

بیست ایده برای درآمدزایی از اپلیکیشن های تلفن همراه

  • اپلیکیشن های فروشگاهی

کارآفرینان دیجیتالی یعنی کسانی که از اینترنت درآمدزایی دارند در چند سال اخیر صدها اپ فروشگاهی طراحی و راه اندازی کرده اند. خیلی از آن ها را ما نمی شناسیم. چرا؟ دلایل زیادی دارد. یکی از مهم ترین دلایل، عدم جذابیت اپ برای طیف گسترده ای از مخاطبان است.

اپ فروشگاهی، باید در حوزه و موضوع فعالیت خود (از صنایع غذایی تا محصولات و خدمات عمومی و تخصصی) نیازسنجی درستی انجام داده باشد. وقتی میدانیم چهارده میلیون فرد مجرد زیر چهل سال در کشور وجود دارد و سالانه، صدها میلیارد تومان صرف خرید غذای سگ و گربه و اکسسوری دخترانه و پسرانه می شود، پس اپ فروشگاهی باید با نیازهای جامعه جلو برود و خدمات و محصولاتی محبوب شمار زیادی از هموطنان را ارائه کند و نمونه بازاری قوی، نداشته باشد.

اپ فروشگاهی یکی از روش های درآمدزایی است. مهم فقط طراحی اپ فروشگاهی نیست که شما هم مانند دیگران دارندۀ اپ فروشگاهی شوید! مهم آن است که خدمات و محصولاتی را ارائه دهید که قانونی و برای مشتریان جذاب باشد و نیازهای طیف گسترده ای از جامعه را برآورده کند.

خلاقیت برای درآمدزایی از اپ فروشگاهی بسیار مهم است؛ خلاقیت هایی مانند اپ فروشگاهی عرضه کتابچه های الکترونیکی ارزان و پرمحتوای تحصیل رایگان مهندسی و پزشکی در خارج از کشور یا کتابچه های صوتی راهنمای مهاجرت آسان و سرمایه گذاری برای عاشقان مهاجرت یا اپ فروشگاهی برای خرید هدایای زیر X ریال!

  • اپلیکیشن های آموزشی برای کودکان و دانش آموزان

شمار دانش آموزان و کلاس اولی های ایران با کاهش جمعیت، در حال کاهش است؛ اما همچنان دارای جمعیتی بالای ده میلیون نفری هستند که آماری عالی برای کسب درآمد است. دانش آموزان از کلاس اول ابتدایی تا پایان دوره دوم متوسطه، نیازهای مختلف تحصیلی دارند. مهم تر از همه آنکه دانش آموزان، به والدین خود وابسته هستند. پس اپی که برای دانش آموز ساخته می شود، درواقع از سوی والدین هم دیده می شود.

والدین دوست دارند بدانند که چگونه می توانند مدرسه خوبی پیدا کنند؟ مشخصات یک معلم خوب چیست؟ چگونه به فرزندشان دیکته بگویند؟ چگونه در ریاضی و علوم و زبان به دانش آموز کمک کنند؟ تغذیه خوب شب امتحان چیست؟ ارزان ترین لوازم تحریر را از چه مکانی در شهر خود خریداری کنند؟ برنامه های ویژه دانش آموزان و اولیا در استان محل سکونت چه زمانی برگزار می شود؟

اپی که بتواند این خدمات را در اختیار دانش آموز و اولیا قرار دهد، فرصت خوبی برای کسب درآمد فروشندگان کالا و خدمات در حوزه دانش آموزان ۳۱ استان کشور فراهم می کند و ما در بازار، به چنین اپ هایی نیاز داریم.

  • اپلیکیشن های آموزشی دانشجویان

چهار میلیون دانشجو در صدها واحد آموزشی در ۳۱ استان کشور از مقطع کاردانی تا پسادکترا مشغول به تحصیل هستند رشته های تحصیلی آن ها از مهندسی تا پزشکی تنوع زیادی دارد. دانشجویان نیازهای گوناگونی دارند که اپ، می تواند بخشی از این نیازها را برآورده کند.

نیازهایی مانند کتاب های خوب و به روز، معرفی فرصت های تحصیلی در خارج، راهنمای آموزش درسی، مشاوره خاص درسی، دستیار تحقیقاتی، مترجم خوب، تحلیلگر خوب آمار، راهنمای خوب درسی، معرفی شرکت های کارآموزی برای دانشجویان، فروشنده محصولات و خدمات صنعتی برای ساخت محصول، راهنمای تألیف مقاله و پایان نامه و حتی همپا برای سفر آموزشی و تحقیقاتی به فلان استان و فلان کشور و سرمایه گذار!

آیا چنین اپ جامعی امروز در اختیار جامعه دانشجویان و اساتید کشور هست؟ خیر. پس یکی از روش های درآمدزایی با اپ این است که بخش هایی از این خدمات را در قالب اپی با محتوای خوب و با پشتیبانی متخصصان حوزه های مختلف دانشگاهی، در اختیار جامعه میلیونی دانشجویان و اساتید قرار دهیم.

روش درآمدزایی چگونه است؟ هم از طریق دانلود اپ و هم ارائه مشاوره تخصصی به کاربران اپ و هم تبلیغ فروشندگان کلی و خدمات مخصوص دانشجو و اساتید. از الگوهای بین المللی این نوع اپ ها نیز می توان بهره برد.

  • اپلیکیشن های آموزشی صنفی

صنوف برای ارتباط با کاربران و مشتریان خود، اپ­های آموزشی صنفی تولید می کنند. مثلاً صنف صنعت ساختمان که مهندسان تا فروشندگان تجهیزات صنعتی را در بر می گیرد، با طراحی اپ صنفی می توانند قوانین و مقررات و اخبار و قیمت روز تجهیزات و ابزار صنعتی لازم در صنعت مورد نظر خود را اطلاع رسانی کنند. اگر شما به دنبال روشی برای درآمدزایی از اپ تلفن همراه هستید، طراحی اپ های آموزشی در صنوف مختلف، یک اقدام اساسی است.

در حال حاضر اپ های صنفی که نگاه آموزشی برای جامعه مخاطبان صنف مربوطه داشته باشند، زیاد نیست؛ مثلاً در صنف پرستاران، مهندسان مکانیک، مهندسان برق، حقوقدانان، صنف پوشاک و غیره، اپ تخصصی کمی وجود دارد.همچنین طراحی اپلیکیشن اندروید و ios برای این جامعه هدف بسیار ضروری است.

  • اپلیکیشن های بازی و سرگرمی

بیش از نیمی از جامعه ایران، گوشی هوشمند دارند و چند بازی معروف و غیر معروف روی آن نصب کرده اند. اشتیاق برای بازی در تلفن همراه رو به افزایش است. امروزه بازی های معروفی در ایران وجود دارد که از تبلیغات تلفن همراه درآمد میلیونی به دست می آورند.

اگر قصد سرمایه گذاری در دنیای اپ ها و کسب درامد دارید، بازی های جذاب تلفن همراه با گرافیک عالی که کاربران را برای مدت زیادی سرگرم کند و چندمرحله ای باشد، انتخاب هوشمندانه ای خواهد بود. به خصوص اگر شبکه ای و هیجان انگیز هم باشد و …

  • اپلیکیشن های صنعت مد و لباس

فرض کنید هنگام مهمانی رفتن، در انتخاب لباس از میان لباس ها و ست کردن رنگ ها ناتوان هستید و دچار مشکل رایج: «چی بپوشم»! شده اید. آیا اپ مشاوره مد داریم؟ آیا اپی داریم که اطلاعات مد و لباس ایران و جهان را به صورت روزانه در اختیار مشتریان این حوزه قرار دهد؟ آیا اپی داریم که محصولات لاکچری مد و لباس را با قیمت های مختلف به جامعه هدف معرفی کند؟ آیا می توان با متخصصان طراحی پارچه و لباس از طریق اپ رایزنی کرد؟ آیا در فلان استان کشور، می توان با لاکچری ترین تا معمولی ترین مزون ها و سالن های زیبایی در ارتباط بود و خدمات گرفت؟

صنعت مد در دنیای اپ ایرانی، مهجور است و فرصت درآمدزایی خوبی برای طراحان اپ به خصوص متخصصان طراحی مد دارد. این صنعت را جدی بگیرید؛ فشن بلاگرها در اینستاگرام سر و صدای زیادی به راه انداخته اند.

  • اپلیکیشن های صنعت گردشگری

از اپ های صنعت گردشگری هم می توان درآمد خوبی کسب کرد. اپی که به انتشار تجارب سفر کوله پشتی گردها، گردشگران خودمانی، شکم گردها، لاکچری گردها، روستاگردها، سینماگردها، کافه گردها و گالری گردها و موزه گردها در ایران و سراسر جهان بپردازد و ما با نسخه ایرانی تریپ ادوایزر و لونلی پلنت مواجه شویم، این نوع اپ ها به علت نو بودن حتماً جذاب و پر خواننده خواهند بود و بسیار دانلود می شوند.

ایده ای جذاب که نمونه بازاری زیادی ندارد. هزاران موسسه گردشگری در ۳۱ استان کشور و صدها مقصد بوم گردی و هاستل و رستوران و کافه را می توان در این بستر جذاب تبادل اطلاعات گردشگری دیجیتالی، معرفی کرد و برای تبلیغ آن ها، پول گرفت.

مخصوصاً معرفی اتفاق های گردشگری روزانه و هفتگی در شهرهای ایران، همانند کاری که اینترنیشن ((internations.org یا کوچ سرفینگ ((couchsurfing.com انجام می دهند و صدها هزار کاربر در سراسر کشور دارند، می تواند جذاب باشد.

  • اپلیکیشن های صنفی

نیاز است همه اصناف کشور اپ مخصوص به خود داشته باشند. هر فعال صنفی، باید با اپ صنف خود، با مسئولان و کارشناسان مربوطه رایزنی کنید و خدمات بگیرد. از طریق این اپ های صنفی، می توان درامد کسب کرد. چراکه به حجم گسترده ای از اطلاعات شخصیت های حقیقی و حقوقی فعال در یک صنف دسترسی داریم و این برای فروشندگان کالا و خدمات به صنوف، اهمیت بسیار دارد.

  • اپلیکیشن های اطلاعاتی

هر سال نیاز ما به اطلاعات تخصصی و بانک های اطلاعاتی افزایش می یابد. همیشه امکان ورود به گوگل و سایت های دیگر برای به دست آوردن اطلاعات ممکن نیست. اپ های اطلاعاتی مثل بانک اطلاعاتی مدارس، مزون ها، شیرینی فروش ها، داروها، گیاهان دارویی، ورزشگاه ها، آموزشگاه ها و … مورد نیاز است، همه این اطلاعات را می توان در قالب یک اپ ارائه داد. بازاریابی اپلیکیشن در این مدل اپ ها بصورت عمومی و گسترده انجام خواهد شد و مدل درآمدی بسیاری از این اپلیکیشن ها بصورت اشتراکی یا عضویت زمان دار است.

با افزایش تعداد دانلودها و مخاطبین اپ، امکان کسب درامد بیشتر نیز افزایش می یابد؛ اما این افزایش در گرو طراحی خلاقانه، به روزرسانی های متعدد و برنامه تجاری شفاف است؛ باید از همان شروع کار مشخص شود که ۶ ماه آینده، ۱۲ ماه آینده و ۲۴ ماه آینده چه اطلاعات و خدمات جانبی به اپ اضافه می شود.

  • اپلیکیشن های اجتماعی

موضوعات اجتماعی، همیشه جذاب هستند. ترفندها، روش ها، متدها، موضوعاتی که جامعه برای دانستنش حساس است، بستر خوبی برای طراحی اپ اجتماعی پربیننده و پر دانلود بوده و امکان درآمدزایی خوبی خواهد داشت.

  • اپلیکیشن های مشاوره

سالانه صدها هزار نفر در سراسر کشور، بیمه بیکاری می گیرند. صدها هزار نفر نیز مشمول بیمه بیکاری هستند هر دو گروه با هزاران سؤال روبرو هستند. سه میلیون بازنشسته و مستمری بگیر تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری وجود دارند که برای کارهای مختلف، نیاز به مشاوره دارند.

یازده میلیون دارنده کد بورس وجود دارند که برای خرید و فروش سهام و انتخاب کارگزاری و غیره، مشاوره نیاز دارند. ۱۵ میلیون دانش آموز و دانشجو در کشور وجود دارند که برای موضوعات مختلف، به مشاور حرفه ای نیاز دارند. اپ های مشاوره زیادی در بازار وجود دارند، اما پاسخگوی چند درصد جامعه هستند؟ چند درصد جامعه با این اپ ها آشنا است؟ چند درصد نیازهای اطلاعاتی جامعه را اپ های مشاوره ای موجود، پوشش می دهند؟

نیاز به اپ های تخصصی مشاوره، هر سال افزایش می یابد و این نشانۀ عالی برای علاقه مندان به کسب درامد از اپ­های مشاوره عمومی تا تخصصی است. با اخذ مجوزهای قانونی، می توان در حوزه های مختلف از پزشکی تا مهندسی و علوم انسانی و هنری، راهنمای پولی برای مشتریان/مخاطبان بود.

  • اپلیکیشن های کاریابی

تعداد اپ های کاریابی نسبتاً زیاد است؛ اما در بازار هنوز برای این نوع اپ کشش وجود دارد. اپ های کاریابی، ابزار خوبی برای کسب درامد آسان از دنیای اپ است. خلاقیت در طراحی اپ کاریابی مهم است. متخصص زیادی وجود دارند انگیزه ای برای ارائه اطلاعات خود به این اپ ها ندارند تا کارفرمایان، آن ها را پیدا کنند.

شما باید با روش های نوآورانه، متخصصان و صاحبان ایده و مهارت را به عضویت در اپ خود ترغیب کنید. هم چنین کارفرمایان دولتی و خصوصی را علاقه مند کنید که با درج آگهی در اپ شما، کارجویان خوب و ماهری را پیدا خواهند کرد. دامنه کاری خود را به آن سوی مرزها ببرید. اکنون شمار زیادی از ایرانیان، مشتاق کار در کشورهای حوزه خلیج فارس و جنوب اروپا هستند. هنوز اپ کارآمدی برای معرفی کارفرمایان به کارجویان نداریم.

  • اپلیکیشن های خدماتی

می توان از اپ هایی خدماتی مانند ترجمه، تایپ، ویراستاری، چاپ کتاب، طراحی نقشه و انیمیشن و همپایابی و هم قدمی برای کارهای مختلف… درآمد کسب کرد.

  • اپلیکیشن های سبک زندگی

موضوعات سبک زندگی از مد تا پزشکی، از حقوق تا بیمه عمر و سرمایه گذاری و طلا و بورس و… جذاب هستند. نکته های خوبی را برای کسانی که دنبال چیزهای متفاوت هستند، از طریق اپ سبک زندگی می توان ارائه کرد و درامد کسب کرد. چگونه؟ از طریق رپرتاژ خبری و تبلیغ فروشندگان محصولات و خدمات.

  • اپلیکیشن های خبری

تعداد این نوع از اپ­ها زیاد است اما باز هم نیاز داریم. چرا؟ چون بسیاری از اپ های موجود، در ارائه خدمات نوآوری ندارند. اخبار تخصصی و حرفه ای ارائه نمی دهند و بیشتر بازنشر اخبار سایت های مختلف هستند. شما به دنبال ایده های جذاب خبری و کسب درآمد از دنیای جذاب اخبار باشید. سخت نیست! ft.com نمونه خوبی است.

  • اپلیکیشن های ورزشی

به اپ های ورزشی تخصصی که بتوانند به افراد مشاوره حرفه ای بدهند نیاز داریم. از بدنسازی تا مشورت با حرفه ای ها و غیره.

  • اپلیکیشن های هنری

روزانه صدها گالری و هزاران اثر هنری در نگارخانه های تهران و مراکز استان ها، پاتوق فعالان هنری است و ما بی خبریم. در حراجی تهران (TEHRAN AUCTION)، سالانه بیش از پنجاه میلیارد تومان تابلو نقاشی خرید و فروش می شود و علت و تحلیل خریداران را نمی دانیم.

اپ هنری که بتواند اطلاعات جذابی از موسیقی تا نقاشی و سینما به مخاطب بدهد اطلاعاتی که نمونه اش در سایت های خبری هنری پیدا نمی شود، این ایده می تواند برگ برنده ای در دنیای اپ هنری باشد. اگر این اپ بتواند بانک اطلاعات جامعی از فعالان هنری در صنوف مختلف از عکاسان تا خطاطان و سازندگان صنایع دستی را به تفکیک استان، معرفی کند موفقیت چشمگیری خواهد داشت.