معاملات فیوچرز یکی از ابزارهای جذاب و پیشرفته برای کسب سود از نوسان قیمت داراییها در بازارهای مالی است. صرافی ارز دیجیتال KCEX با ارائه یک پلتفرم ساده و کاربرپسند و کارمزدهای رقابتی، انتخابی مناسب برای ورود به دنیای معاملات رمزارزهاست. در این مقاله به آموزش فیوچرز در صرافی KCEX میپردازیم و با نکات لازم پیرامون تنظیمات بخش فیوچرز، مراحل سفارشگذاری، کارمزدها و همچنین ریسکهای آن آشنا میشویم.
نحوه دسترسی به بخش معاملات فیوچرز در KCEX
برای دسترسی امکانات مختلف از جمله معاملات فیوچرز در KCEX ابتدا باید در این صرافی ثبتنام کنید تا یک حساب کاربری برای شما ایجاد شود. اگر به تازگی با KCEX آشنا شدهاید، ما قبلا در مقاله صرافی KCEX به طور مفصل در مورد این صرافی صحبت کردیم و نحوه ثبت نام در آن را آموزش دادیم.
این مطلب به آموزش فیوچرز در صرافی KCEX اختصاص دارد، پس بدون اتلاف وقت باید وارد بخش فیوچرز شویم. برای این منظور و همانطور که در تصویر زیر مشخص شده، از منو اصلی گزینه Futures را انتخاب میکنیم.
با وجود به بخش فیوچرز، با چنین صفحهای (تصویر زیر) مواجه خواهید شد که در ابتدا ممکن است کمی پیچیده به نظر بیاید. اما جای نگرانی نیست؛ چون در ادامه، تکتک گزینهها و هر آنچه که برای آموزش فیوچرز در صرافی KCEX نیاز است را با هم یاد میگیریم.
علاوه بر KCEX صرافیهای خارجی دیگر نیز به ما ایرانیها سرویس میدهند. توصیه میشود برای کاهش ریسکهایی مثل تغییر قوانین صرافی و یا هک شدن و سرقت داراییهای، گزینههای دیگر را نیز بررسی کنید. برای این منطور میتوانید از لیست جدیدترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی برای ایرانیان در خانه سرمایه استفاده کنید.
آموزش تنظیمات معامله فیوچرز در KCEX
پس از ورود به بخش فیوچرز، لازم است که چند پارامتر مهم را بررسی و تنظیم کنید. این پارامترها عبارتند از اهرم، مارجین، نوع سفارش، حجم، حد سود و حد ضرر. این پارامترها در تصویر زیر مشخص شدهاند. در ادامه با عملکرد این گزینهها آشنا میشویم.
توجه داشته باشید که فعلا به نوع دارایی و نمودار قیمت آن کاری نداشته و فقط میخواهیم نحوه انجام تنظیمات مهم بخش فیوچرز را یاد بگیریم.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
- تعیین نوع مارجین (Margin): مارجین که به آن وجه تضمین هم گفته میشود، میتواند از نوع Cross و یا Isolated باشد. سعی کنید در ابتدا حتما از حالت Isolated استفاده کنید تا سرمایه مربوط به وجه تضمین هر معامله، ربطی به سایر معاملات نداشته باشد. در حالت Cross، نقدینگی مربوط به همه معاملات به صورت یکپارچه محاسبه میشود که ریسک بسیار بالایی ایجاد میکند.
- انتخاب اهرم (Leverage): اهرم قابلیتی است که به شما کمک میکند چند برابر بیشتر از سرمایه خود معامله کنید. اهرم تاثیر مستقیمی در مقدار سود یا ضرر شما دارد؛ پس در انتخاب آن دقت کنید. مقدار اهرم در KCEX از ۱ یا ۱۰۰ قابل انتخاب است.
- تعیین نوع سفارش: سفارش شما میتواند سه حالت داشته باشد؛ سفارش محدود یا Limit که در آن قیمت سفارش را شما مشخص کنید، سفارش بازار یا Market که قیمت فعلی بازار را برای سفارش در نظر میگیرد. در نهایت سفارش استاپ یا Stop (یا Trigger) را داریم که مانند حالت محدود است با این تفاوت که تازمانیکه قیمت دارایی به قیمت Trigger تعیین شده توسط شما نرسد، در دفتر سفارش ثبت نمیشود.
- تعیین قیمت : قیمت دقیق دارایی که تصمیم به خرید یا فروش آن را دارید در این بخش وارد کنید.
- تعیین مقدار یا حجم: در اینجا باید مشخص کنید که چه تعداد از دارایی مورد نظر را میخواهید بخرید یا بفروشید.
- تنظیم حد سود و ضرر: اگر تیک این قسمت را بزنید، دو فیلد برایتان باز میشود. فیلد اول برای تعیین حد سود یا TP (یعنی قیمتی که میخواهید در آن با سود از معامله خارج شوید) و فیلد دوم برای تعیین حد ضرر یا SL (یعنی قیمتی که میخواهید در آن با ضرر از معامله خارج شوید) است.
مراحل انجام معامله فیوچرز در KCEX
تا اینجای آموزش فیوچرز در صرافی KCEX نحوه دسترسی به بخش فیوچرز و تنظیمات مهم بخش معاملات آن را یاد گرفتیم. در ادامه مراحل انجام یک معامله واقعی را با هم بررسی میکنیم.
مرحله اول: شارژ حساب
در قدم اول باید حساب اصلی یا اسپات خود را در KCEX شارژ کنید. برای این کار از منو Wallets گزینه Deposit را انتخاب کنید.
حالا باید نوع رمزارز و شبکه انتقال آن را مشخص کنید. برای مثال اگر میخواهید تتر (USDT) را روی شبکه BSC واریز کنید، گزینهها را مثل تصویر زیر انتخاب کنید. در نهایت باید آدرس واریز را کپی و تترهای خود را به آن ارسال کنید. با توجه به نوع توکن و شلوغی شبکه، باید چند دقیقه منتظر بمانید تا تراکنش واریز توسط صرافی تایید شود.
مرحله دوم: انتقال دارایی از حساب اسپات به حساب فیوچرز
حساب فیوچرز را نمیتوان به طور مستقیم با واریز رمزارز شارژ کرد، بلکه ابتدا باید حساب اسپات را شارژ و در ادامه، بخشی از آن را به حساب فیوچرز منتقل کنید. برای این کار، منوی Wallet گزینه Transfer را انتخاب کنید.
حالا باید فیلدهای این بخش را مطابق تصویر زیر پر کنید. انتقال باید از حساب اسپات به حساب فیوچرز باشد و در ادامه نوع رمزارز و تعداد آن را مشخص و روی گزینه Transfer بزنید.
مرحله سوم: انتخاب جفت ارز معاملاتی
بعد از اینکه دارایی مورد نظر (مثل USDT) با موفقیت به اکانت فیوچرز منتقل شد، حالا دوباره به بخش فیوچرز برمیگردیم تا معامله را آغاز کنیم. در گام اول باید جفت ارز معاملاتی مورد نظرتان را انتخاب کنید. برای مثال در تصویر زیر بازار بیت کوین/ تتر یا همان BTCUSDT انتخاب شده است و اگر روی آن کلیک کنید، لیست تمام بازارها را مشاهده میکنید.
مرحله چهارم: تنظیم اهرم
در این مرحله از آموزش فیوچرز در صرافی KCEX نوبت این است که اهرم مورد نظرتان را از بخش Leverage انتخاب کنید. اهرم در این صرافی میتواند عددی بین ۱ تا ۱۰۰ باشد. توجه داشته باشید که مقدار پول شما برای هر معامله در اهرم ضرب میشود. این قابلیت جذاب، همانطور که میتواند سود شما را چند برابر کند، پتانسیل چند برابر کردن ضرر را نیز دارد. پس در استفاده از آن نهایت دقت را داشته باشید.
طبق تصویر زیر، اگر گزینه Applies to all Futures را بزنید، این اهرم به طور پیشفرض برای تمام معاملات آینده شما بخش فیوچرز در نظر گرفته میشود.
مرحله پنجم: تعیین نوع سفارش
همانطور که بالاتر هم بیان شد، شما باید مشخص کنید که چه نوع سفارشی را میخواهید ثبت کنید. سفارشها میتوانند از سه نوع زیر باشند:
- سفارش محدود (Limit Order): در این حالت، شما قیمت را مشخص میکنید. سفارش در دفتر سفارش ثبت میشود و زمانی که قیمت به محدودهای که مشخص کردید برسد، اجرا میشود. این سفارش میتواند به طور کامل و یا نیمه کامل اجرا شود و در بدترین حالت، هیچوقت اجرا نشود.
- سفارش بازار (Market Order): در این حالت، شما فقط مقدار دارایی را مشخص میکنید و قیمت توسط صرافی و با توجه به قیمت فعلی بازار تعیین میشود. این نوع سفارش بلافاصله اجرا و تکمیل میشود.
- سفارش استاپ (Stop Order): در این حالت که به آن Trigger هم گفته میشود، شما علاوه بر مشخصکردن قیمت و مقدار، پارامتر دیگری را نیز تعریف میکنید که به آن قیمت Stop گفته میشود. در سفارش نوع سفارش، تا زمانی که قیمت بازار به قیمت استاپ نرسد، سفارش شما در دفتر سفارش ثبت نمیشود.
برای مثال در تصویر زیر، نوع سفارش را روی محدود (Limit) قرار دادهایم، پس قیمت را نیز باید خودمان مشخص کنیم.
مرحله ششم: تعیین قیمت و مقدار دارایی
حالا دیگر چیزی به پایان ثبت سفارش نمانده و کافیست در این مرحله، قیمت و مقدار دارایی مورد را مشخص کنید. برای مثال قیمت را روی ۹۸۰۰۰ دلار و حجم را روی ۰٫۰۰۰۱ بیت کوین قرار میدهیم.
مرحله پایانی: تعیین حد سود و ضرر ثبت نهایی سفارش
در نهایت و در صورت تمایل، میتوانید با فعالکردن گزینه حد سود و حد ضرر، این مقادیر را برای سفارش خود ثبت کنید. برای مثال ما حد سود را روی ۹۹۰۰۰ دلار و حد ضرر را روی ۹۷۵۰۰ در نظر گرفتهایم؛ به این معنی که بعد از تکمیل سفارش، اگر قیمت به حد سود برسد، موقعیت ما با سود بسته خواهد شد. همچنین اگر قیمت برخلاف پیشبینی ما حرکت کند و به حد ضرر برسد، معامله ما با مقداری ضرر بسته میشود. در نهایت با زدن گزینه Open Long، سفارش خود را به صرافی ارسال میکنیم. (این سفارش از نوع خرید بود. برای ثبت سفارش فروش و کسب سود از نزول قیمت، باید از گزینه Open Short استفاده کنید.)
توجه داشته باشید که فضای پایین صفحه برای مدیریت سفارشها و موقعیتهای شماست. در بازار فیوچرز زمانی که سفارشها اجرا شوند، از دفتر سفارش حذف شده و تبدیل به «موقعیت» میشوند. بخشی که در تصویر زیر مشخص شده، مخصوص مدیریت سفارشها و موقعیتهای باز شماست.
کارمزدهای معاملات فیوچرز در این صرافی
طبق اطلاعات موجود در بخش مربوط به کارمزدهای صرافی KCEX، این صرافی برای معاملات اسپات هیچ کارمزدی دریافت نمیکند. برای بخش فیوچرز، کارمزد معاملات میکر (Maker) صفر است و کارمزد معاملات تیکر (Taker) برابر با ۰٫۰۱ درصد در نظر گرفته شده است. این مقدار کارمزد، نسبت به سایر صرافیهای کریپتویی بسیار پایینتر است.
ریسک ها و نکات مهم در معاملات فیوچرز
در انتهای آموزش فیوچرز در صرافی KCEX لازم است پیرامون ریسکهای فعالیت در این بازار بیشتر صحبت کنیم. استفاده از ابزارهای پیشرفته مثل فیوچرز، به دانش و تجربه زیادی نیاز دارد، چرا که ممکن است اتفاقات غافلگیرکنندهای رخ دهد و سرمایه شما را با خطر مواجه کند. مهمترین ریسکهای معاملات فیوچرز عبارتند از:
- ریسک اهرم بالا: هرچه اهرم بالاتری استفاده کنید، قدرت تحمل مارجین شما در برابر نوسانات بزرگ، کمتر میشود. (البته با مدیریت حرفهای سرمایه و حجم معاملات، میتوان به راحتی از اهرمهای بالا استفاده کرد.)
- لیکوئید شدن (Liquidation): اگر بازار خلاف جهت پیشبینی شما حرکت کند، وارد ضرر میشوید. با ادامه این حرکت قیمت، اگر موجودی کافی در مارجین خود نداشته باشید، با رسیدن مقدار ضرر به مقدار مارجین، صرافی پوزیشن شما را میبندد و در اصطلاح لیکوئید میشوید. با این اتفاق، تمام سرمایهای که وارد این پوزیشن کرده بودید، در یک چشمبهمزدن از دست خواهد رفت.
- نواسانات بزرگ: در بازار ارزهای دیجیتال نسبت به سایر بازارهای مالی، نوسانات سنگینی رخ میدهند. بارها اتفاق افتاده که تنها در چند دقیقه، ارزش یک دارایی بیش از ۵۰ درصد نوسان میکند و در پی آن، پوزیشنهای زیادی لیکوئید میشوند.
- نادیده گرفتن مدیریت سرمایه: بسیاری از معاملهگرهای مبتدی، بدون تدوین استراتژی، مدیریت سرمایه و ژورنالنویسی وارد معاملات متعدد میشوند و در نهایت با ضرری بزرگ، این بازی را ترک میکنند.
قبل از شروع کار همیشه لازم نیاز است اوضاع قیمتها را در بازار رصد کنید. برای آگاهی از تغییرات قیمتهای ارزهای دیجیتال میتوانید از فهرست قیمت لحظه ای ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین یا قیمت تتر در خانه سرمایه استفاده کنید.
جمعبندی
در این مطلب با نحوه کار با بخش فیوچرز صرافی ارز دیجیتال KCEX آشنا شدیم. کارمزد معامله در این صرافی بسیار پایینتر از سایر صرافیهاست و علاوه بر آن، به ایرانیها نیز سرویس میدهد. به کمک ابزار فیوچرز میتوانید در هر دو جهت بازار معامله کنید و با استفاده از اهرم، چندین برابر بیشتر از سرمایه اولیه خود وارد معامله شوید. استفاده از این ابزار نیاز به تجربه و تمرین بسیار دارد پس بیگدار به آب نزید.
اگر تجربه استفاده از صرافی KCEX را داشتهاید، در بخش نظرات برای ما بنویسید.