بخش فیوچرز صرافی مکسی نیز یکی از دلایل بسیاری از کاربران برای انتخاب این صرافی بوده است؛ زیرا در کنار امکان انتخاب جفت ارزهای مختلف، امکان استفاده از اهرم تا سطح 200 نیز برای کاربران فراهم شده است که در کمتر صرافی ای شاهد آن هستیم. در ادامه این مطلب قصد داریم نحوه انجام معاملات فیوچرز صرافی Mexc را به شما عزیزان آموزش دهیم. همراه ما باشید.
بخش فیوچرز صرافی مکسی کجاست؟
بعد از ثبت نام در صرافی MXC، برای آنکه به بخش فیوچرز صرافی مکسی منتقل شوید باید نشان گر ماوس خود را روی تب Futures قرار دهید و سپس از زیرمنویی که برای شما باز می شود، بخش Perpetual Futures و پس از آن یکی از بخش های مورد نظر را انتخاب کنید.
در اینجا باید جفت ارز مورد نظر خود را از بخش موجود در نوار بالای نمودار قیمتی انتخاب و سپس سفارش خود را در بخش ثبت سفارش موجود در ستون سمت راست صفحه نمایش وارد کنید تا سفارش شما ثبت و معامله انجام شود. در بخش ثبت سفارش گزینه ها و مواردی وجود دارند که باید به درستی با مفهوم و کاربرد آن ها آشنا باشید تا بتوانید به درستی از آن ها استفاده کنید. در ادامه تمامی موارد را شرح خواهیم داد.
- از بخش اول می توانید تعیین کنید آیا قصد باز کردن معامله جدید را دارید یا می خواهید موقعیت باز را که پیش از این ثبت کرده بودید ببندید. برای باز کردن موقعیت باید تب Open و برای بستن آن ها باید تب Close را انتخاب کنید.
- در این بخش باید با سه مفهوم Isolated، Cross و اهرم آشنا شوید که در ادامه به صورت مجزا شرح خواهیم داد.
- Isolated
اگر سفارش خود را در حالت Isolated ثبت کنید، تنها مبلغی که در معامله موردنظر وارد کرده اید در خطر خواهد بود؛ به عبارت دیگر اگر روند قیمتی برخلاف پیش بینی شما حرکت کرد، درنهایت شما لیکوئید شده و تنها مبلغ اختصاص داده شده به همین معامله از دست خواهد رفت.
- Cross
اگر سفارش فیوچرز خود را در حالت Cross ثبت کنید، نه تنها مبلغی که به معامله موردنظر اختصاص داده اید بلکه کل سرمایه شما در بخش فیوچرز در خطر خواهد بود؛ به عبارت دیگر اگر روند قیمتی جفت ارز برخلاف پیش بینی شما در جریان باشد و کل سرمایه اختصاص داده شده به معامله از بین برود، صرافی مجاز خواهد بود از باقی سرمایه شما در بخش فیوچرز استفاده کند و نگذارد شما لیکوئید شوید و معامله بسته شود. اگر این روند خلاف پیش بینی کل سرمایه شما در بخش فیوچرز را از بین ببرد حساب شما در بخش فیوچرز صفر خواهد شد.
با این حال سناریوی دیگری نیز ممکن است رخ دهد. اگر باز هم روند قیمتی به روند قبل خود بازگردد درواقع معامله شما باز باقی می ماند و احتمالاً شما به سود هم خواهید رسید. با همه این ها استفاده از قابلیت Cross بسیار پرریسک است؛ پس در فعال یا غیرفعال کردن این قابلیت آگاهانه تصمیم بگیرید.
- Leverage
اهرم یکی از ابزارهای جذاب در بازارهای مالی است که به تریدرها اجازه می دهد با سرمایه ای با ارزش چند برابر سرمایه خود در بازار فعالیت کنند و به سود چند برابری در مقایسه با حالت عادی برسند، اما استفاده از اهرم فقط جنبه سودسازی ندارد، بلکه اگر شما متضرر شوید نیز ضررتان با توجه به اهرم انتخابی، چند برابر حالت عادی خواهد بود.
یکی از امتیازات صرافی Mexc این است که به کاربران خود اجازه استفاده از اهرم تا سطح 200 را هم می دهد؛ یعنی هر تریدر می تواند معاملاتی با سرمایه به ارزش 200 برابر سرمایه واقعی خود در بازار داشته باشد. در چنین حالتی اگر تریدری موفق به کسب سود شود، سود او 200 برابر خواهد بود و اما درصورت متضرر شدن ضررش نیز 200 برابر خواهد بود. پس بهتر است تنها زمانی از اهرم استفاده کنید که دانش و تجربه شما در بازار فیوچرز به اندازه کافی بالا باشد که شانس موفقیت شما نیز افزایش یابد؛ چون در غیر این صورت احتمالاً سرمایه خود را از دست خواهید داد.
- همچون بخش اسپات، تریدرها می توانند سفارشات خود را به چند روش در بازار فیوچرز ثبت کنند. توضیحات انواع سفارش را برای سفارش های لیمیت و مارکت در بخش اسپات شرح دادیم، اما توضیحاتی درباره Trailing Stop، Post Only و Trigger را به دلیل طولانی بودن توضیحات در بخش بعدی خواهیم آورد.
- با توجه به روش ثبت سفارشی که انتخاب می کنید باید کادرهای موجود را پر کنید که ما در این مقاله تمام روش ها را شرح داده ایم.
- اگر بخواهید حد سود و حد ضرر را برای سفارشات خود تعیین کنید، می توانید کار را از این بخش انجام دهید. Tp مخفف Take Profit و به معنای حد سود است و SL مخفف Stop Loss به معنای حد ضرر است. شما می توانید حد سود و حد ضرر را برای سفارشات Long و Short تنظیم کنید.
- در انتها و پس از وارد کردن تمام موارد تنها کاری که باقی می ماند این است که روی گزینه قرمز یا سبز Open Long/Short و یا Close Long/Short کلیک کنید.
اما در صورتی که روش ثبت سفارش Limit را انتخاب کنید می توانید تنظیمات بیشتری را برای سفارش خود تنظیم کنید که از بخش Time in Force GTC در ستون ثبت سفارش در تصویر هم مشخص شده است. با کلیک روی همین بخش می توانید سه حالت مختلف را که در ادامه شرح می دهیم تنظیم کنید.
- GTC
در این روش ممکن است کل حجم سفارش شما در چند مرحله اما در قیمت مورد نظر شما معامله شود؛ برای مثال درصورت نیاز به خرید 20 واحد اتریوم در قیمت XX اگر سفارش فروش معادل 12 واحد وجود داشته باشد و قیمت از مبلغ مورد نظر شما عبور کند می توانید همچنان سفارش خود را فعال نگه دارید تا در دفعات بعد که قیمت به XX رسید باقی سفارش شما نیز معامله شود.
- IOC
IOC یا Immediate Or Cancel به حالتی اشاره دارد که در زمان ثبت سفارش با توجه به سفارش های متناظر معامله انجام خواهد شد و اگر بخشی از حجم معامله انجام نشده باشد آن بخش از سفارش باطل خواهد شد؛ برای مثال اگر شما قصد خرید 15 واحد اتریوم را در قیمت XX داشته باشید و در همان لحظه شخصی سفارش فروش 10 واحد اتریوم را در قیمت XX ثبت کند، 10 واحد اتریوم در قیمت XX برای شما معامله خواهد شد و باقی سفارش شما در همان لحظه باطل می شود.
- FOK
FOK یا Fill Or Kill زمانی کاربرد دارد که می خواهید سفارش شما تنها زمانی انجام شود که مطمئن باشید کل حجم سفارش در قیمت مورد نظرتان انجام خواهد شد. با توجه به استراتژی و نظر خود می توانید یکی از این حالت ها را در زمان ثبت سفارش لیمیت اعمال کنید.
روش های ثبت سفارش در فیوچرز صرافی Mexc
- Trigger
روش ثبت سفارش Trigger در دو حالت لیمیت و مارکت طراحی شده است، درحقیقت این روش شبیه روش Stop-Limit در بخش اسپات صرافی Mexc است. کادر Trigger Price مبلغی را مشخص می کند که با رسیدن قیمت به آن، سفارش شما فعال می شود.
در کادر Price نیز همان طور که از نام آن پیداست باید مبلغ موردنظر خود برای انجام معامله را وارد کنید؛ البته در صورتی که گزینه مارکت را در کادر Price فعال کنید دیگر نیازی به وارد کردن قیمت نخواهید داشت و صرافی خود سفارشی از نوع مارکت را ثبت می کند و معامله ای را با بهترین قیمت در لحظه ثبت سفارش انجام می دهد.
در کادر Quantity نیز باید مقدار ارز دیجیتال که قصد خرید آن را دارید وارد کنید و سپس با کلیک روی گزینه Open Long (دیگر گزینه ها از جمله Open Short / Close Long / Close Short) ثبت سفارش خود را انجام دهید.
- Trailing Stop
در روش Trailing Stop شما حد سود و حد ضرر داینامیک و متحرک خواهید داشت؛ به زبان ساده در روند صعودی و درصورت باز کردن یک موقعیت خرید، با بالا رفتن قیمت حد سود و حد ضرر شما با توجه به درصدی که تعیین می کنید بالاتر خواهند رفت و به این ترتیب شما از سود بازار جا نخواهید ماند.
برای ثبت سفارش Trailing Stop پس از انتخاب این روش (که با کلیک روی آیکون مثلث در بخش Trailing Stop در دسترس است) باید درصد مورد نظر خود را در کادر Trail Variance وارد کنید؛ برای مثال اگر 5 درصد را انتخاب کنید پس از حرکت قیمت به میزان 5 درصد، میزان حد سود و حد ضرر شما نیز تغییر می کند تا بتوانید بیشترین سود را از بازار دریافت کنید. در کادر Quantity نیز باید مقدار ارز دیجیتال که قصد باز کردن معامله خرید یا فروش روی آن را دارید تعیین کنید.
اگر Activation Price را فعال نکنید، به محض ثبت سفارش، تحرکات قیمتی و درصد Trail Variance در معامله اعمال خواهند شد، اما اگر این بخش را فعال کنید می توانید قیمتی را در کادر آن بخش وارد کنید که این درصدها پس از رسیدن قیمت به مبلغ واردشده اعمال شوند. درنهایت نیز باید روی گزینه Open Long / Open Short کلیک کنید.
- Post Only
Post Only یک روش ثبت سفارش است که در آن معامله تنها پس از قرار گرفتن سفارش در لیست سفارشات انجام می شود، حتی اگر در لحظه ثبت سفارش شما، سفارش متناظر وارد شود اول باید هر دو سفارش در لیست سفارشات قرار گیرند و سپس معامله انجام شود.