مقایسه صرافی‌های ارز دیجیتال راه آسانی برای درک مزایا و کشف معایب صرافی‌هاست و می‌تواند کار تریدرهای ایرانی را در مسیر تصمیم‌گیری آسان کند. علیرغم اینکه اولویت‌ها و نیازهای کاربران ایرانی تعیین می‌کند که کدام صرافی را انتخاب کنند، اما مقایسه صرافی ال بانک و توبیت نشان می‌دهد که ال بانک براساس چند معیار مهم به توبیت برتری دارد.

معرفی ال بانک و توبیت

صرافی ال بانک در سال 2015 در جزایر ویرجین بریتیش (BVI) به ثبت رسید و دفتر مرکزی ال بانک در هنگ‌کنگ قرار دارد؛ هرچند که در سال 2016 شروع به کار کرد. ال بانک تحت مالکیت و هدایت شرکت سوپر چین نتورک تکنولوژی قرار دارد، دفتر عملیاتی ال بانک در اندونزی قرار گرفته و دفاتری هم در آمریکا، کانادا، استرالیا، سنگاپور، لیتوانی و امارات دارد.

صرافی ال بانک با توجه به سابقۀ مقبولی که دارد توانسته در مدت کوتاهی با ارائۀ مزایای رقابتی، خیل انبوهی از مشتاقان ارزهای دیجیتال را به خود جذب کند؛ به‌ویژه اینکه در این راه به مزایای رقابتی مثل کارمزدهای رقابتی، خدمات متنوع و امکان معامله بدون احراز هویت هم روی آورده است. اطلاعات چندانی در مورد اعضای صرافی ال بانک وجود ندارد به‌جز اینکه اریک هی ال بانک را تأسیس کرده و از 2020 به بعد هدایت صرافی را به آلن وی واگذار کرده است. صرافی ال بانک حدود 6 میلیون و به روایتی دیگر 9 میلیون کاربر جهانی دارد که 100 هزار نفر از آنان ماهانه فعال هستند.

مقایسه صرافی ال بانک و توبیت

صرافی توبیت برخلاف ال بانک تازه‌تأسیس است و پس از تأسیس در 2021 کارش را رسماً در 2022 آغاز کرد. صرافی توبیت در نظر داشت در عرصۀ خدمات مالی ارزهای دیجیتال طرحی نو دراندازد و در حال حاضر با تیمی متشکل از متخصصان نت و بلاکچین در مسیر توسعه صنعت مالی کریپتو گام برمی‌دارد. توبیت در جزایر کیمن به ثبت رسیده، تحت مالکیت شرکت Hopeful Technology قرار دارد و گویا دفتر عملیاتی‌اش هم در ویکتوریای استرالیا واقع شده است. اعضای توبیت همان اعضای سابق هوبی هستند و عمدتاً از کشورهای نیجریه، ترکیه، سنگاپور و هنگ‌کنگ گرد هم جمع شده‌اند.

مقایسه امنیت و رگولاتوری ال بانک با توبیت

امنیت ابعاد گوناگونی دارد و از سابقۀ امنیتی صرافی گرفته تا اعتبار و اقدامات حفاظتی و رگولاتوری‌ها را هم در بر می‌گیرد. ما برای مقایسه امنیتی دو صرافی ال بانک و توبیت جنبه‌های مختلفی را لحاظ می‌کنیم.

مقایسه ال بانک و توبیت از نظر اعتبار

اعتبار یک صرافی در گروی خوشنامی و اعتباری است که کاربران و متخصصان عرصه کریپتو برای صرافی قائلند. برای ارزیابی اعتبار صرافی‌های ال بانک و توبیت می‌توانیم از امتیاز و رتبه‌بندی سایت مرجع کوین‌مارکت‌کپ استفاده کنیم.

کوین مارکت‌کپ در بخش مخصوص صرافی‌ها لیستی از بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال دارد که در دو بخش مجزای اسپات و مشتقات به دسته‌بندی و رتبه‌بندی صرافی‌ها می‌پردازد. این مرجع برای رتبه‌بندی صرافی‌ها از معیارهایی مانند امتیاز، حجم معاملات روزانه، میانگین نقدینگی، بازدید هفتگی وبسایت، تعداد بازارها، تعداد ارزهای دیجیتال و تعداد ارزهای پشتیبانی‌شده در بخش اسپات استفاده می‌کند.

همچنین در بخش مشتقات نیز برترین صرافی‌های ارز دیجیتال را براساس معیارهایی مانند حجم قراردادهای مشتقه، کارمزدهای میکر و تیکر معاملاتِ فیوچرز، تعداد قراردادهای تسویه‌نشده و تعداد قراردادهای مشتقه رتبه‌بندی کرده است.

صرافی ال بانک در رتبه‌بندی سایت کوین‌مارکت‌کپ، در بخش اسپات، در جایگاه 17 بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال قرار گرفته و در بخش مشتقات نیز در در جایگاه 32 واقع شده است.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

صرافی توبیت در بخش اسپات رتبه‌بندی سایت مرجع، در جایگاه 39 و در بخش مشتقات در رتبۀ 28 قرار دارد که این نشان می‌دهد صرافی توبیت در معاملات فیوچرز جایگاه شایسته‌تری دارد.

مقایسه صرافی ال بانک و توبیت

مقایسه ال بانک و توبیت از نظر امنیت

برای ارزیابی و مقایسه امنیت ال بانک و توبیت می‌توانیم امنیت را در سه بخش بررسی کنیم: اول امتیاز امنیت سایت CER.LIVE به صرافی؛ دوم ابزارها و اقدامات امنیتی به‌کارگرفته شده از سوی صرافی جهت حفاظت از دارایی‌ها و اطلاعات خصوصی کاربران و دست‌آخر بررسی مجوزها و مجوزهای صرافی‌ها.

سایت cer.live به صرافی ال بانک امتیاز امنیتی 100/77 داده است. ال بانک برای حفاظت از دارایی‌ها و داده‌های کاربران از ابزارها و پروتکل‌های امنیتی ذخیره‌سازی سرد، تأیید دومرحله‌ای (2FA)، اثبات ذخائر (PoR)، درخت مرکل و صندوق بیمه استفاده می‌کند.

در زمینۀ رگولاتوری هم باید اشاره کنیم که صرافی ال بانک در جزایر ویرجین بریتیش ثبت شده است و موفق شده گواهینامه‌ MSB را از کارگروه اقدام علیه جرائم مالی آمریکا و کانادا دریافت کند (یعنی دو نوع مجوز MSB دارد). ضمناً مجوز خدمات دارایی‌های مجازی (VASP) را از سازمان نظارت بر نمایندگان اعتباری و واسطه‌های مالی ایتالیا» (OAM) أخذ کرده و علاوه‌بر دریافت گواهی‌نامه از «انجمن ملّی فیوچرز» (NFA)، تحت قانون کشور لیتوانی فعالیت می‌کند.

مقایسه صرافی ال بانک و توبیت

صرافی توبیت نیز از سایت cer.live امتیاز امنیتی 73/100 گرفته و در شرح نکات آمده که از بیمه وجوه برخوردار است. همچنین توبیت برای حفاظت از دارایی‌ها و اطلاعات کاربران از ابزارها و پروتکل‌هایی مانند سیستم امنیتی چندلایه، اثبات ذخائر دارایی‌ها (PoR)، ذخیره‌سازی آفلاین، تأیید دومرحله‌ای (2FA)، کدهای ضدفیشینگ و پایش لحظه‌ای استفاده می‌کند.

همچنین توبیت در زمینه رگولاتوری‌ خود را پایبند به رعایت قوانین گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی (OFAC) می‌داند و مدعی است که استاندارهای مقابله با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم (AML/CTF) را رعایت می‌کند. همچنین از کارگروه اقدام علیه جرائم مالی (FinCEN) آمریکا مجوز کسب‌و‌کارهای خدمات پولی (MSB) را دریافت کرده است.

مقایسه ال بانک و توبیت از نظر امکانات و خدمات

محصولات و خدمات صرافی‌های ارز دیجیتال به همراه امکانات و ویژگی‌های اختصاصی تأثیر به‌سزای در انتخاب از سوی کاربران دارد.

از مهم‌ترین ویژگی‌های ال بانک می‌توان به امکان معامله بدون احراز هویت اشاره کرد. ال بانک اپلیکیشن اختصاصی موبایل دارد که در دو نسخۀ اندروید و ios عرضه کرده است. همچنین کاربران ایرانی می‌توانند با استفاده از کارت ملی در ال بانک فرآیند KYC را تکمیل کنند و قرار است به‌زودی زبان فارسی را به اعلانات خود اضافه کند.

ال بانک (LBank) بابت ارائه گستردۀ خدمات معاملاتی و مالی شناخته شده است. این صرافی از معاملات اسپات، فیوچرز و توکن‌های اهرم‌دار پشتیبانی می‌کند. همچنین، امکانات دیگری مانند معاملات NFT، استیکینگ، وام‌دهی، تراکنش‌های P2P و معاملات گرید را ارائه می‌دهد. حساب دمو نیز برای کاربران تازه‌کار در دسترس است که به آنها امکان می‌دهد بدون ریسک مالی، به تمرین معاملات بپردازند.

معاملات پرپچوال فیوچرز ال بانک یکی از مزایای اصلی این بازار است که رتبۀ مشتقات این صرافی خود گویای برتری این محصول است. کاربران می‌توانند در بازارهای نزولی نیز از این امکان ال بانک سود کنند. ال بانک همچنین از حدود 800 رمزارز مختلف و 1200 جفت‌ارز معاملاتی در اسپات، فیوچرز و معاملات توکن‌های اهرم‌دار پشتیبانی می‌کند و تا سقف 200 نیز اهرم ارائه می‌دهد.

مقایسه صرافی ال بانک و توبیت

توکن‌های اهرم‌دار نیز یکی دیگر از محصولات جالب صرافی ال بانک است که جانشینی برای معاملات مارجین به حساب می‌آید و در عین حال نیز فاقد ریسک لیکویید‌شدن است.

امکانات و خدمات صرافی ال بانک

در ادامه محصولات و خدمات و همچنین امکانات و ویژگی‌های ال بانک به‌اختصار معرفی می‌شود:

  • رابط کاربری و ناوبری صرافی ال بانک: رابط کاربری ال بانک طوری طراحی شده که ساده و سرراست باشد و هم برای کاربران مبتدی و هم برای کاربران حرفه‌ای مناسب باشد. بخش‌های اصلی پلتفرم شامل داشبورد، بازارها، سفارش‌ها و تنظیمات امنیتی است. در داشبورد می‌توانید به موجودی حساب، تراکنش‌های اخیر و رنودهای بازار دسترسی داشته باشید. در بخش بازارها نیز داده‌های لحظه‌ای ارزهای دیجیتال مختلف و جفت‌ارزهای معاملاتی لیست شده‌اند.
  • بازارگاه NFT: هنرمندان می‌توانند در این بخش از ال بانک آثار هنری خود را در قالب توکن‌های غیرقابل تعویض یا همان NFT خرید‌و فروش کنند.
  • DBX: پلتفرم DBX یک صرافی غیرمتمرکز برای معاملۀ جفت‌ارزها در قالب قرارداد‌های آپشن است که می‌توانید در آن رمزارزهایی مثل بیت‌کوین را با استفاده از اهرم‌های بزرگ و در بازه‌‌های زمانی کوتاه خرید‌و‌فروش کنید.
  • گرید تریدینگ (Grid Trading): گرید تریدینگ ال بانک نوعی معاملات استراتژیک است که با تعیین محدودۀ قیمتی خاص توسط تریدر، چندین مرتبه خرید و فروش در سطوح قیمتی خاص و به‌صورت اتوماتیک انجام می‌شود و از طریق نوسان‌گیری برای کاربر سود ایجاد می‌شود. تنظیمات استراتژی معاملاتی می‌تواند هم به‌صورت دستی و هم به‌صورت اتوماتیک انجام شود.
  • اپلیکشن LBank: ال‌بانک در میان محصولات خود یک اپلیکیشن اختصاصی برای گوشی‌های همراه هم طراحی کرده که در دو نسخۀ اندروید و آی‌او‌اس عرضه شده است.
  • معاملات اسپات ال‌بانک: معاملات اسپات محصول اصلی صرافی ال بانک است که در آن بیش از 700 رمزارز و 853 جفت‌ارز برای معامله وجود دارد. همچنین امکان استفاده از سفارش‌های مختلف در این بازار وجود دارد و به انواع ابزارهای ترسیمی و نموداری نیز مجهز است.
  • توکن‌های اهرم‌دار (LTs): ال‌بانک در معاملات اسپات خود توکن‌های اهرم‌دار نیز عرضه می‌کند. این دارایی‌ها با ضریب مشخصی (2، 3، و 5) از بازدهی رمزارز پایه پیروی می‌کند و علاوه‌بر اینکه بی‌نیاز از مارجین است ریسک لیکویید‌شدن هم برای تریدرها ندارد.
  • معاملات فیوچرز در ال‌بانک: : بخش مخصوص معاملات پرپچوال فیوچرز یا قراردادهای آتیِ دائمی در ال‌بانک حساب جداگانه‌ای دارد که از حدود 250 قرارداد پرپچوال فیوچرز پشتیبانی می‌کند که همگی برپایۀ USDT تنظیم شده‌اند و می‌توانید حداکثر از اهرم ضریب 200 استفاده کنید.
  • استیکینگ (Staking): کاربران ال‌بانک می‌توانند توکن‌های تحت پروتکل گواه اثبات کار (PoS) خود را در بخش «LBank Earn» استیکینگ ثابت و منعطف را تجربه کنند و درآمد منفعل داشته باشند.
مقایسه صرافی ال بانک و توبیت
  • وام‌های رمزارزی (Crypto Loans): وام‌دهی و استقراض یکی دیگر از خدمات مالی صرافی ال بانک است و می‌تواند برای کاربران درآمد‌سازی کند و از طرف دیگر کسانی که برای ترید نیاز به رمزارز دارند می‌توانند وام بگیرند.

همین الان در صرافی ال بانک ثبت نام کنید

امکانات و خدمات صرافی توبیت

امکانات و ویژگی‌های متنوعی در پلتفرم صرافی توبیت تعبیه شده تا بتواند جوابگوی نیازهای خاص تریدرهای متفاوت باشد. علاوه‌بر اسپات، توبیت محصولات دیگری مانند پرپچوال فیوچرز، کپی تریدینگ، حساب دمو و معاملات OTC نیز ارائه می‌دهد. هر کدام از این محصولات به نیازهای متفاوتی جواب می دهند. مثلاً معاملات OTC انجام معاملات در حجم‌های هنگفت و کلان را آسان می‌کند. توبیت با ارائۀ API امکان شخصی‌سازی معاملات را هم برای کاربران فراهم کرده است.

پلتفرم توبیت از تنوع رمزارزی مناسبی برخوردار است؛ به‌نحوی که از 218 رمزارز مختلف و 288 جفت معاملاتی پشتیبانی می‌کند و کاربران همچنین می توانند با استفاده از 20 ارز فیات به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند.

در معاملات آتی دائمی توبیت امکان استفاده از مارجین کراس و ایزوله وجود دارد و تا سقف 150 اهرم نیز در اختیار تریدرها قرار می‌گیرد.

ساختار کارمزدی توبیت لایه‌ای و شناور است و بسته به سطح کاربری تریدر تعیین می‌شود. ارتقای سطح کاربری نیز بسته به حجم معاملات سی‌روزه و ارزش دارایی‌ها تا 7 سطح قابل ارتقاست. به‌صورت خلاصه کارمزد اسپات در میکر و تیکر 0.2 درصد و کارمزد معاملات فیوچرز نیز در حالت میکر 0.04 درصد و در حالت تیکر 0.06 درصد است.

مقایسه صرافی ال بانک و توبیت

در ادامه عمدۀ خدمات و محصولات و امکانات و ویژگی‌های این پلتفرم  را توضیح خواهیم داد:

  • معاملات اسپات: اسپات توبیت مانند هر صرافی دیگری محصول اصلی به حساب می‌آید. در اسپات خرید و فروش رمزارزها به‌صورت آنی و به قیمت بازار انجام می‌شود. توبیت در اسپات خود از 254 رمزارز و 361 جفت‌ارز معاملاتی و بیش از 20 ارز فیات پشتیبانی می‌کند. چهار نوع سفارش بازار، محدود، ماشه و OCO نیز در این بخش قابل استفاده است.
  • معاملات فیوچرز در توبیت: به قراردادهای آتیِ دائمی اختصاص دارد که همه برپایۀ استیبل‌کوین USDT تنظیم شده‌اند؛ یعنی براساس تتر ارزش‌گذاری و تسویه می‌شوند. کاربران می‌توانند در معاملۀ قراردادها تا سقف 150 از اهرم استفاده کرده و اندازۀ پوزیشن را با استفاده از ضریب اهرم چندین برابر کنند. تعداد 205 قرارداد دائمی مختلف در این بخش از توبیت وجود دارد. علاوه بر این، یک امکان دیگر در قراردادهای آتی دائمی توبیت طراحی شده که مختص تریدرهای کم‌تجربه است و با عنوان «Lite Prepetual» در بخش مشتقات صرافی توبیت در دسترس است.
  • کپی‌تریدینگ در توبیت: کپی تریدینگ امکانی است که به درد تریدرهای کم‌تجربه می‌خورد که هنوز شناخت چندانی از بازار ارزهای دیجیتال ندارند. روال کار بدین صورت است که تریدرهای باتجربه در لیدهای متنوع عیناً تریدهای خود را به اشتراک می‌گذارند تا همان تریدها را عیناً کپی کنند و به همین دلیل به آن کپی تریدینگ می‌گویند. در عوض، تریدرهای کم‌تجربه 15 درصد از سود خود را بابت کارمزد به لیدر بدهند. لیدهای متنوع توبیت براساس نرخ بازگشت سرمایه، سود و زیان کلی و نرخ موفقیت دسته‌بندی شده‌اند.
  • حساب دموی صرافی توبیت: حساب دمو نوعی شبیه‌سازی معاملات واقعی با وجوه مجازی است. یعنی کاربران کم‌تجربه می‌توانند قبل از ورود به معاملات اصلی ارزهای دیجیتال، در حساب دمو تمرین کنند و با آزمون و خطا استراتژی‌های معاملاتی را امتحان کنند. لازم به ذکر است که حساب دمو در صرافی توبیت به معاملات فیوچرز اختصاص دارد.
  • بات‌های معاملاتی: یکی از خدمات جدید صرافی توبیت به طراحی بات‌های معاملاتی اختصاص دارد که بسته به نیازهای کاربران به چند بخش مختلف تفکیک شده است. در واقع بازارگاهی برای بات‌های معاملاتی در صرافی توبیت وجود دارد. استراتژی‌های هوشمندانه ربات‌های معاملاتی به شما کمک می‌کند تا با دقت بیشتر و اشتباه کمتر معامله کنید و هیچ فرصتی برای نوسان‌گیری از دست نرود.
  • گرید فیوچرز: نوعی استراتژی معاملاتی خودکار است که طی آن به‌دفعات در محدودۀ خاصی قراردادهای آتی خرید و فروش می‌شود. گرید فیوچرز همان گرید تریدینگ در فیوچرز است. کاربران تنها باید محدودۀ قیمتی را مشخص کنند و استراتژی را اجرا کنند تا به‌صورت اتواماتیک معاملات گرید فیوچرز اجرا شود. این بات معاملاتی برای روندهای صعودی و نزولی و خنثی طراحی شده است.
  • بات فیوچر مارتینگل صرافی توبیت: میانگین‌گیری به دلار ثابت (DCA) که به استراتژی مارتینگل نیز مشهور است، یکی از تکنیک‌های متداول سرمایه‌گذاری در بازار سنتی مالی است؛ به‌ویژه در فارکس. این استراتژی روی اصل سرمایه‌گذاری مداوم مقدار ثابتی سرمایه بر یک دارایی خاص در فواصل معین تمرکز دارد؛ آن‌هم فارغ از آن‌که قیمت بازاری چقدر باشد. کار مارتینگل در مورد رمزارزها بدین صورت است که با هر بار کاهش در قیمت یک ارز دیجیتال خاص مثل بیت‌کوین، مقدار سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین هم افزایش می‌یابد تا با افزایش قیمت آن تمام زیان‌های قبلی جبران شود.
  • پشتیبانی از زبان فارسی در توبیت: صرافی توبیت یکی از معدود صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی است که از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند و علاوه بر اینکه می‌توانید آموزش کار با بخش‌های مختلف صرافی را به زبان فارسی بخوانید، می‌توانید سؤالات خود را نیز به فارسی از پشتیبانی بپرسید.
  • استراتژی تریدینگ در توبیت
  • خرید مستقیم رمزارز در توبیت: امکان خرید مستقیم ارزهای دیجیتال در توبیت ممکن است و کاربران می‌توانند با استفاده از کارت‌های اعتباری/ بدهی و با استفاده از 38 ارز فیات مختلف به خرید 10 رمزارز اصلی اقدام کنند. البته برای استفاده از این امکان لازم است ابتدا فرآیند احراز هویت (KYC) را تکمیل کنند.

همین الان در صرافی توبیت ثبت نام کنید

جدول مقایسه ال بانک و توبیت از نظر امکانات و خدمات

جدول مقایسه صرافی ال بانک و توبیت از لحاظ تنوع دارایی‌ها

مقایسه ال بانک و توبیت از نظر کارمزدهای معاملاتی

ال بانک علاوه بر مزایایی که در محصولات و خدمات خود دارد از کارمزدهای رقابتی نیز برخوردار است. یعنی مقدار کارمزدهای معاملاتی‌اش زیر میانگین صنعت (0.2 – 0.25) است.

صرافی ال بانک از ساختار کارمزدی تیکر و میکر برخوردار است اما این ساختار کارمزدی در معاملات اسپات ثابت یا به‌اصطلاح فلت است؛ یعنی در معاملات اسپات تفاوتی میان سفارش‌گذار و سفارش‌بردار وجود ندارد. اما ساختار کارمزدی در معاملات فیوچرز ثابت نیست و صرافی برای ایجاد انگیزه جهت افزودن بر نقدینگی کارمزدهای کمتری از میکر نسبت به تیکر می‌گیرد.

معاملات اسپات در صرافی ال بانک در بیشتر جفت‌ارزهای معاملاتی برای میکر و تیکر 0.1 درصد است. برخی از جفت‌ارزهای معاملاتی هم 0.2 درصد کارمزد دارند. توصیه می‌کنم قبل از معاملۀ ارزهای دیجیتال در این صرافی به لیست کارمزد جفت‌ارزهای معاملاتی صرافی ال بانک مراجعه کرده و کارمزد دقیق جفت‌ارز مورد نظر خود را مشاهده کنید. کارمزد معاملات توکن‌های اهرم‌دار هم که با نماد LTs نمایش داده می‌شوند برای تیکر و میکر 0.2 درصد است. معاملات فیوچرز در صرافی ال بانک در حالت میکر 0.02 درصد و در حالت تیکر 0.06 درصد کارمزد در بر دارد.

توبیت برخلاف ال بانک، ساختار کامزدی لایه‌لایه دارد؛ به این معنی که 7 سطح کاربری متشکل از یک سطح کاربری صفر به‌علاوۀ 6 سطح کاربری دیگر تعریف شده که هر سطح کارمزدهای اسپات و فیوچرز متفاوتی دارد. بسته به حجم معاملات اسپات سی‌روزه یا حجم معاملات فیوچرز سی‌روزه یا موجودی دارایی‌ها، سطح کاربری ارتقاء می‌یابد.

کارمزد معاملات اسپات توبیت در سطح کاربری صفر در حالت میکر و تیکر 0.2 درصد و کارمزد معاملات فیوچرز در حالت میکر 0.04 و در تیکر 0.06 درصد است.

مزایا و معایب ال بانک و توبیت

صرافی ال بانک و توبیت، هر دو، یکسری مزایای مشترک دارند؛ مثلاً هر دو از کاربران ایرانی پشتیبانی می‌کنند، امکان معامله بدون احراز هویت دارند، کاربران ایرانی را احراز هویت می‌کنند و از کارمزدهای رقابتی نیز برخوردارند. که البته کارمزدهای ال بانک در مقایسه با توبیت کمتر است و همچنین ال بانک خدمات و امکانات متنوع‌تری نسبت به توبیت ارائه می‌دهد. البته باید اشاره کنیم که توبیت از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند و از این نظر نسبت به ال بانک مزیت دارد.

در مورد معایب صرافی ال بانک هم می‌توان گفت که در ارائۀ اطلاعاتی نظیر نام اعضای اصلی چندان شفاف عمل نکرده است و در برهه‌ای حجم معاملاتش نسبت به ترافیک سایت به‌طرز مشکوکی بالا بوده است. افزون بر این‌ها، نه ال بانک و نه توبیت از رگولاتوری‌های معتبری برخوردار نیستند و این مشکل تمام صرافی‌های ارز دیجیتال است و بیشتر به ماهیت ارزهای دیجیتال برمی‌گردد که خیلی قابلیت قانونی‌شدن ندارد. البته می‌توانیم اشاره کنیم که در برهه‌ای ال بانک در حوزه‌های قضائی خاصی مثل ژاپن مورد انتقاد و هجمه قرار گرفته است. همچنین امکان خرید مستقیم ارزهای دیجیتال با استفاده از ارزهای فیات در ال بانک وجود ندارد و تنها می‌توانید از طریق روش‌های پرداختی با ارز فیات رمزارز بخرید. امکان خرید مستقیم ارزهای دیجیتال با کارت‌های بدهی و اعتباری اما در صرافی توبیت ممکن است.

صرافی توبیت علیرغم مزایایی که دارد با چالش‌ها و معایبی هم دست‌به‌گریبان است؛ مثلاً از آنجا که صرافی تازه‌تأسیسی به حساب می‌آید، شرکای تجاری کوچکتری دارد و این می‌تواند روی نقدینگی صرافی توبیت اثر بگذارد. ضمن اینکه گزینه‌های پشتیبانی محدودتری دارد و تجربۀ شخصی ما از پشتیبانی نشان می‌دهد پاسخگویی با تأخیر همراه است. واقع‌شدن دفتر مرکزی توبیت در کیمن هم می‌تواند از نظر نظارت رگولاتوری سوال‌برانگیز باشد.

مزایای صرافی ال یانک:

  • امکان معامله بدون احراز هویت
  • امکان احراز هویت کاربران ایرانی
  • کارمزدهای معاملاتی رقابتی
  • تنوع بالای ارزهای دیجیتال قابل معامله
  • ارائۀ محصولات و خدمات مالی متنوع

معایب صرافی ال بانک

  • عدم شفافیت کامل در ارائۀ اطلاعات
  • عدم تناسب حجم معاملات با ترافیک سایت
  • حداقل مقدار واریز و برداشت

مزایای صرافی توبیت

  • امکان معامله بدون احراز هویت
  • امکان احراز هویت کاربران ایرانی
  • پشتیبانی از زبان فارسی

معایب صرافی توبیت

  • عدم تنوع محصولات و خدمات
  • محدود بود گزینه‌های پشتیبانی
  • تازه‌تأسیس بود و مشکلات نقدینگی

مقایسه صرافی ال بانک و توبیت در یک نگاه

مقایسه صرافی ال بانک و توبیت نشان می‌دهد که هر دو از کاربران ایرانی پشتیبانی می‌کنند، امکان معامله بدون احراز هویت دارند و کاربران ایرانی می‌توانند فرآیند احراز هویت خود را در این صرافی‌ها تکمیل کنند. صرافی توبیت از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند و صرافی ال بانک نیز زبان فارسی را تاحدی به اعلانات خود افزوده است.

تفاوت صرافی ال بانک و توبیت در اینجاست که ال بانک از تنوع بیشتری در خدمات و امکانات خود برخوردار است: توبیت صرفاً کپی تریدینگ و فیوچرز و معاملات استراتژیک دارد اما صرافی ال بانک علاوه بر فیوچرز و گرید تریدینگ، از بازارگاه NFT، استیکینگ، وام‌دهی و وام‌گیری نیز پشتیبانی می‌کند.

در تنوع دارایی‌های ارز دیجیتال نیز ال بانک دست بالا را نسبت به توبیت دارد: ال بانک از حدود 700 ارز دیجیتال و 1200 جفت‌ارز و توبیت از 250 ارز دیجیتال و 560 جفت‌ارز پشتیبانی می‌کند. کارمزدهای ال بانک نسبت به کارمزدهای توبیت کمتر است و مجوزهای رگولاتوری ال بانک نیز معتبرتر و بیشتر است.

اگر تنوع بیشتر ارزهای دیجیتال و کارمزدهای پایین‌تر برای شما اهمیت دارد، ال بانک ممکن است انتخاب بهتری باشد. اما اگر پشتیبانی از زبان فارسی برایتان مهم‌تر است می‌توانید توبیت را انتخاب کنید. مقایسه صرافی ال بانک و توبیت نشان می‌دهد که ال بانک دست بالا را دارد.