انتخاب بهترین صرافی رمز ارز در سالهای اخیر یک چالش است، زیرا اکنون تعداد صرافیهای خارجی و صرافیهای ایرانی بسیار زیاد است و این مسئله انتخاب را برای ما دشوار میکند. از طرفی برخی از کاربران ایرانی ترجیح میدهند در صرافیهای داخلی فعالیت کنند و از طرفی کاربرانی هستند که صرافیهای خارجی را بهتر از صرافیهای ایرانی میدانند و دوست دارند در صرافیهای خارج از کشور فعالیت کنند. خانه سرمایه در این مقاله تلاش کرده است که بررسی بیطرفانهای نسبت به صرافیهای مهم خارجی و ایرانی داشته باشد و در انتخاب بهترین صرافی رمز ارز به شما کمک کند.
جدول بهترین صرافی های رمرزارز
بررسی بهترین صرافیهای رمز ارز خارجی
بازار ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر شاهد رشد فوقالعادهای بوده است که منجر به گسترش صرافیهایی شده است که خدمات مختلفی را به معاملهگران و سرمایهگذاران ارائه میدهند. در اینجا مروری بر برخی از بهترین صرافیهای ارز دیجیتال خارجی بر اساس فاکتورهایی که قبلتر بررسی کردیم، میکنیم.
1-معرفی صرافی رمز ارز ایکس تی (XT)
صرافی رمز ارز XT در سیشل به ثبت رسید و در سال ۲۰۱۸ شروع به کار کرد. این پلتفرم معاملاتی از ۱۱ زبان مختلف پشتیبانی میکند، بیش از ۸ میلیون کاربر جهانی دارد.
ایکس تی دات کام یک پلتفرم جهانی متمرکز است که بهخاطر ابزارهای امنیتی قدرتمند و همچنین فرآیند واریز و برداشت راحتی که در کنار رابط کاربرپسندش دارد، توانسته تریدرهای فراوانی از سراسر جهان جذب کند. XT امکانی فراهم کرده که تریدرها به 800 ارز دیجیتال بههمراه بیش از ۱۰۰۰ جفتارز معاملاتی دسترسی داشته باشند و بتوانند از خدماتی مانند گزینههای متنوع پسانداز، استیکینگ و معامله توکنهای غیر قابل تعویض (NFT) برخوردار شوند. این صرافی احراز هویت ایرانیها را انجام میدهد.
- امکان احراز هویت ایرانیها: وجود دارد
- سابقه هک: ندارد
- تایید ۲ مرحلهای (۲FA): دارد
- مدت زمان پاسخگویی پشتیبانی: ۴ الی ۶ دقیقه
- کارمزد اسپات: ۰.۱ درصد
همین الان در صرافی ایکس تی ثبت نام کنید
2-معرفی صرافی رمز کوینکس Coinex
کوینکس CoinEx با حجم معاملات روزانه حدود ۶۰۰ میلیون دلار و بیش از ۱۰ میلیون کاربر در سراسر جهان، یکی از صرافیهای معتبر و رو به رشد در فضای رمز ارز است. این پلتفرم که در دسامبر ۲۰۱۷ تأسیس شده، خود را بهعنوان یک گزینه جذاب برای معاملهگران ارزهای دیجیتال معرفی کرده است. کوینکس امکان معامله بیش از ۸۰۰ ارز دیجیتال و ۱۲۰۰ جفت معاملاتی را در بازارهای اسپات، مارجین و فیوچرز با اهرم تا ۱۰۰ برابر فراهم میکند. این صرافی به دلیل عدم نیاز به احراز هویت برای برداشتهای کمتر از ۱۰,۰۰۰ دلار در روز، برای ایرانیان نیز قابل استفاده است[1][2][8].
امکان احراز هویت ایرانیها: وجود دارد (برای برداشتهای بالای ۱۰,۰۰۰ دلار در روز)
مدت زمان احراز هویت: ۱ الی ۵ روز (در برخی موارد تا ۲ هفته)
سابقه هک: ندارد
تایید ۲ مرحلهای (۲FA): دارد
مدت زمان پاسخگویی پشتیبانی: ۱۲ الی ۲۴ ساعت
کارمزد اسپات: ۰.۲ درصد (قابل کاهش تا ۰.۱۶ درصد با استفاده از توکن CET)
همین الان در صرافی کوینکس ثبت نام کنید
3-معرفی صرافی رمز ارز ال بانک LBank
آلن وی (Allen Wei) صرافی ال بانک را در سال ۲۰۱۵ تاسیس کرد. این صرافی ارز دیجیتال، یک محیط امن و کاربرپسند برای خرید، فروش و ترید بیش از ۷۰۰ رمزارز ارائه میدهد. تمرکز البانک در اوایل فعالیتهای خود روی آسیا بود، با این حال محبوبیت این صرافی خیلی زود جهانی شد. ال بانک هماکنون از ۲۰۰ ارز فیات پشتیبانی میکند.
علاوهبر معاملات اسپات، البنک خدمات مختلفی از جمله معامله مشتقات (قراردادهای آتی)، سهامداری، معاملات P2P، کپی تریدینگ و حتی بازار NFT ارائه میدهد. مزیت بزرگ این صرافی، امکان احراز هویت کاربران ایرانی و فعالیت بدون احراز هویت است.
- امکان احراز هویت ایرانیها: وجود دارد
- سابقه هک: ندارد
- تایید ۲ مرحلهای (۲FA): دارد
- مدت زمان پاسخگویی پشتیبانی: ۱ الی ۲ دقیقه
- کارمزد اسپات: ۰.۱ درصد
همین الان در صرافی ال بانک ثبت نام کنید
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
4-معرفی صرافی رمز ارز KCEX
صرافی KCEX با حجم معاملات روزانه حدود ۱۰۰ میلیون دلار و بیش از ۱ میلیون کاربر فعال، یکی از صرافیهای نوظهور و رو به رشد در دنیای ارزهای دیجیتال است. این پلتفرم که در سال ۲۰۲۱ تاسیس شده، خود را به عنوان یک گزینه جذاب برای معاملهگران ارزهای دیجیتال معرفی کرده است. KCEX امکان معامله بیش از ۸۰ ارز دیجیتال محبوب را در بازارهای اسپات و فیوچرز با اهرم تا ۱۰۰ برابر فراهم میکند. این صرافی به دلیل عدم نیاز به احراز هویت برای کاربران، برای ایرانیان نیز قابل استفاده است.
امکان احراز هویت ایرانیها: وجود دارد (نیازی به احراز هویت نیست)
مدت زمان احراز هویت: بدون نیاز به احراز هویت
سابقه هک: ندارد
تایید ۲ مرحلهای (۲FA): دارد
مدت زمان پاسخگویی پشتیبانی: کمتر از ۱ ساعت
کارمزد اسپات: ۰.۱ درصد
همین الان در صرافی KCEX ثبت نام کنید
بررسی بهترین صرافیهای رمز ارز ایرانی
با توجه به معیارهایی که قبلتر بررسی کردیم، انتخاب یک صرافی رمز ارز خارجی ممکن است برای کاربر ایرانی چالشبرانگیز باشد در نتیجه طیف گستردهای از جامعه رمز ارز در کشورمان از صرافیهای داخلی استفاده میکنند. در ادامه بهترین صرافیهای رمز ارز ایرانی را بررسی کردهایم.
۱-معرفی صرافی بیت ۲۴
صرافی بیت ۲۴ فعالیت خود را در سال ۱۳۹۸ توسط جمعی از متخصصان آغاز کرد. این صرافی با نام شرکت پویا پردازش فرداد در ایران ثبت شده است و دارای کانالهای معاملاتی P۲P و OTC است. پوریا حمیدپور مدیر عامل و علی بیگزاده نایبرییس هیات مدیره این صرافی هستند. بیت ۲۴ تاکنون بیش از ۶۲۵ ارز دیجیتال را لیست کرده است. کارمزدهای این صرافی بین ۰.۰۷ تا ۰.۰۲ درصد است.
همین الان در صرافی بیت 24 ثبت نام کنید
۲-معرفی صرافی نوبیتکس
صرافی نوبیتکس در سال ۱۳۹۶ شروع به فعالیت کرد و اکنون با گذشت ۷ سال نزدیک به ۷ میلیون کاربر را به خود جذب کرده است. دفتر مرکزی صرافی نوبیتکس در پارک علم و فناوری پردیس قرار دارد. این صرافی تاکنون نزدیک به ۲۰۰ ارز دیجیتال را در خود لیست کرده است.
همین الان در صرافی نوبیتکس ثبت نام کنید
۳-معرفی صرافی بیتپین
در سال ۱۳۹۹ جمعی از متخصصان حوزه رمز ارز صرافی بیت پین را تاسیس کردند. این صرافی با هدف افزایش سهولت فعالیتهای کاربران ایرانی ایجاد شد و تاکنون نزدیک به ۳۰۰ رمز ارز را لیست کرده است و از امکانات زیادی مانند معاملات اسپات، معاملات فیوچرز، بات معاملهگر، سیستم لندینگ و… پشتیبانی میکند. دفتر مرکزی این صرافی در بندر انزلی وجود دارد.
همین الان در صرافی بیت پین ثبت نام کنید
صرافیهای متمرکز یا غیرمتمرکز رمز ارز: کدام بهتر است؟
CEX (صرافی متمرکز) و DEX (صرافی غیرمتمرکز) دو نوع اصلی از پلتفرمهایی هستند که برای معامله ارزهای دیجیتال استفاده میشوند. آنها بهطور قابل توجهی در طراحی، عملکرد و مفاهیم امنیتی متفاوت هستند.
صرافی متمرکز و صرافی غیرمتمرکز هر دو پلتفرمهایی هستند که به کاربران خدمات مالی ارئه میدهند. یک صرافی متمرکز (CEX) توسط یک نهاد واحد اداره میشود و فعالیتهای یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) بدون مجوز و از طریق قراردادهای هوشمند در یک زنجیره بلاکچین اجرا میشود. همچنین یک نهاد یا پروژه ممکن است به راهاندازی و حفظ یک صرافی غیرمتمرکز کمک کند، اما تا زمانی که مردم نقدینگی ارائه کنند، میتواند خود به خود روی بلاکچین اجرا شود.
صرافیهای متمرکز (CEX)
- مرجع متمرکز: یک CEX توسط یک نهاد مرکزی، معمولاً یک شرکت، کنترل میشود. مانند صرافیهای بایننس، کوینبیس، کراکن.
- نقش واسطه: صرافی بهعنوان یک واسطه عمل می کند و معاملات بین خریداران و فروشندگان را تسهیل میکند.
- ضرورت احراز هویت: این صرافیها اغلب از کاربران میخواهند که فرآیندهای احراز هویت (KYC) را نجام داده و تایید ۲ عاملی را فعال کنند.
صرافیهای غیرمتمرکز (DEX)
- بدون نهاد مرکزی: یک صرافی غیرمتمرکز DEX روی یک شبکه بلاکچین بهصورت مستقیم کار میکند و مرجع مرکزی ندارد. صرافیهایی مانند یونی سواپ (Uniswap) و سوشی سواپ (Sushiswap) غیرمتمرکز هستند.
- معامله همتابههمتا(P۲P): معاملات مستقیماً بین کاربران بدون واسطه انجام میشود.
- نیازی به فرآیند احراز هویت (KYC) و تایید ۲ عاملی (۲FA) نیست.
نتیجهگیری: چگونه بهترین صرافی رمز ارز را انتخاب کنیم؟
برای انتخاب بهترین صرافی رمز ارز ابتدا باید بدانید که چه اولویتهایی دارید و انتظار شما از یک صرافی چیست. اگر اولویت شما امنیت است و نمیخواهید مدام نگران بسته شدن حساب خود در صرافیهای خارجی باشید، صرافیهای رمز ارز ایرانی گزینه مناسبی برای شما هستند. اگر اولویت شما امکانات و ویژگیهای متنوع است، بهتر است صرافیهای خارجی را که احراز هویت ایرانیهای را انجام میدهند انتخاب کنید.
چرا انتخاب بهترین صرافی رمز ارز مهم است؟
اگر جزء افرادی هستید که امنیت صرافی برای شما بیش از هر چیز دیگری اولویت دارد، میتوانید در صرافیهای ایرانی فعالیت کنید، اما اگر خواستار امکانات و ویژگیهای بیشتری هستید، صرافیهای رمز ارز خارجی گزینه بهتری برای شما هستند.
همچنین بهطور کلی امنیت صرافیهای ارز دیجیتال بهعنوان یکی از مهمترین ارائهدهندگان خدمات مالی در عصر جدید بسیار اهمیت دارد. با توجه به اینکه در سالهای اخیر صرافیهای مطرحی چون بایننس و کوینبیس هک شدهاند، کاربران صرافیهای خارجی از پیش احساس خطر میکنند.
در ادامه چند مثال از هک صرافیهای مختلف زدهایم:
- صرافی مت گاکس (Mt.Gox): یکی از بزرگترین هکهای تاریخ ارزهای دیجیتال که منجر به سرقت صدها هزار بیتکوین شد.
- صرافی بیت فینیکس (Bitfinex): این صرافی نیز در سال ۲۰۱۶ هدف حمله یک هکر قرار گرفت و مقدار زیادی بیتکوین از آن به سرقت رفت.
- صرافی کوینچک (Coincheck): این صرافی ژاپنی در سال ۲۰۱۸ هک شد و بیش از ۵۰۰ میلیون دلار ارز دیجیتال از آن به سرقت رفت.
- صرافی بایننس (Binance): بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان نیز در سال ۲۰۱۹ مورد حمله قرار گرفت، اما به دلیل سیستمهای امنیتی قوی، خسارت وارده به این صرافی کمتر از سایرین بود.
با توجه به مثالهایی که در بخش قبلی زدیم، تا الان متوجه شدهاید که چرا امنیت یکی از دغدغههای اصلی کاربران صرافیهای رمز ارز است. همچنین در ادامه فاکتورهای امنیتی یک صرافی رمز ارز را بررسی کردهایم:
- حفظ داراییها: امنیت صرافیها برای حفظ داراییهای کاربران بسیار مهم است.
- شهرت: به دنبال صرافیهایی باشید که از نظر امنیتی شهرت بالایی دارند و سابقه خوبی در ارتباط با محافظت از وجوه کاربران دارند. همچنین مجوزهای امنیتی صرافی را بررسی کنید.
- امکان فعال کردن تایید دو مرحلهای (۲FA) یا همان Google Authenticator: اطمینان حاصل کنید که صرافی ۲FA را برای افزودن یک لایه حفاظتی اضافی در برابر دسترسی غیرمجاز ارائه میدهد.
- ذخیرهسازی سرد: بررسی کنید که صرافی بخش قابل توجهی از داراییهای دیجیتال را در کیف پولهای سرد ذخیره میکند تا خطر هک شدن را به حداقل برساند.
- بیمه: مطمئن شوید که آیا صرافی دارای بیمه برای محافظت از وجوه کاربر در صورت نقض امنیت است یا خیر.
- مجوزها: مجوزهای صرافی را برای اطمینان از امنیت آن بررسی کنید.
معیارهای انتخاب بهترین صرافی رمز ارز
هنگام انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال، چندین عامل باید در نظر گرفته شود تا بتوانیم با خیال راحت در آن فعالیت کنیم و نگران داراییهایمان نباشیم. در اینجا چند معیار مهم وجود دارد:
هزینههای تراکنش
- کارمزد معاملات: کارمزدهای دریافتشده برای خرید، فروش و ترید ارزهای دیجیتال را در صرافیهای مختلف رمز ارز مقایسه کنید. همچنین هزینههای میکر (Maker) و تیکر (Taker) را در نظر بگیرید.
- کارمزد واریز و برداشت: کارمزدهای مربوط به واریز و برداشت وجوه از صرافی را ارزیابی کنید.
- کارمزدهای پنهان: از هرگونه کارمزد پنهان یا هزینههای اضافی که ممکن است اعمال شود آگاه باشید.
ویژگیها و امکانات
- ارزهای دیجیتال قابل معامله: اطمینان حاصل کنید که صرافی از ارزهای دیجیتال مورد علاقه شما برای ترید پشتیبانی میکند.
- جفتارزها: در دسترس بودن انواع جفتهای معاملاتی را بررسی کنید.
- تنوع سفارشها: انواع مختلف سفارشهای ارائهشده را در نظر بگیرید، از جمله سفارشهای بازار(Market)، سفارشهای محدود(Limit) و سفارشهای ماشه (Trigger).
- معاملات اهرمی (Leverage): اگر قصد دارید با اهرم معامله کنید، حداکثر اهرم پیشنهادی و ریسکهای مرتبط با آن را ارزیابی کنید.
- معامله مارجین: اگر به معامله مارجین علاقه دارید، شرایط و ضوابط، از جمله نرخ بهره و ریسک نقدینگی را ارزیابی کنید.
- پشتیبانی از ارز فیات: اگر نیاز به تبدیل ارز فیات به ارز دیجیتال دارید، بررسی کنید که صرافی از ارز کشور شما پشتیبانی کند.
تجربه کاربری
- رابط کاربری: اطمینان حاصل کنید که صرافی دارای یک رابط کاربرپسند است که بهراحتی قابل درک است.
- برنامه موبایل: در نظر بگیرید که آیا صرافی یک اپلیکیشن تلفن همراه برای ترید ارائه میدهد یا خیر.
پشتیبانی مشتری
مرکز پشتیبانی جزء جداییناپذیر هر صرافی ارز دیجیتال است. پشتیبانی صرافیهای رمز ارز به کاربران کمک میکند، به سؤالات رسیدگی میکند و مسائل مربوط به ترید، مدیریت حساب و مشکلات فنی را حل میکند.
برای انتخاب بهترین صرافی رمز ارز توجه داشته باشید که از چه کانالهایی به کاربران پاسخ میدهد. معمولا صرافیهای خوب کانالهای زیر را در اختیار کاربران بهصورت ۲۴/۷ قرار میدهند:
- چت زنده: چت آنی با یک نماینده پشتیبانی.
- ایمیل: برای سوالات پیچیدهتر یا مسائلی که نیاز به اطلاعات دقیق دارند.
- پشتیبانی تلفنی: تماسهای تلفنی مستقیم با نماینده پشتیبانی.
- پایگاه داده: شامل سوالات متداول (FAQ) و مقالات مفید.
- رسانههای اجتماعی: تعامل با کاربران از طریق پلتفرمهای اجتماعی.
نظرات سایر کاربران در مورد صرافی
علاوهبر معیارهایی که تاکنون ذکر کردیم، یکی از بهترین فاکتورها برای انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال، نظرات کاربرانی است که سابقه فعالیت در صرافی مورد نظر شما را داشتهاند. بهطور مثال در نگاه اول صرافی بایننس میتواند بهترین انتخاب شما باید، اما کاربران این صرافی مشکلات زیادی را گزارش دادهاند از جمله:
- تجربه کاربری بد در معاملات P۲P
- بسته شدن ناگهانی حساب کاربری
- فرآیند احراز هویت طولانی و سخت
- خدمات پشتیبانی ضعیف