بایننس بزرگ‌ترین صرافی جهان است، نیازی به معرفی ندارد و علیرغم تمام مزایایی که دارد تقریباً برای کاربران ایرانی بلااستفاده شده است. از سوی دیگر صرافی کوینکس جزء معدود صرافی‌هایی است که علاوه‌بر عدم نیاز به احراز هویت برای کاربران ایرانی هم قابل استفاده است. مقایسه صرافی کوینکس و بایننس می‌تواند مزایا و معایب هر کدام را روشن کند و بنابر نیازهای متفاوت سرمایه‌گذاران مفید باشد.

معرفی صرافی کوینکس (CoinEx)

برای مقایسه صرافی کوینکس و بایننس، ابتدا لازم است که این دو صرافی را معرفی کنیم و امکانات آنها را به‌اختصار توضیح دهیم.

صرافی کوینکس یک پلتفرم چندکاره است که هم خصوصیات بازار ارزهای دیجیتال را دارد و هم ویژگی‌های یک صرافی رمزارزی. کوینکس یک کریپتوپلتفرم جهانی است که به کاربران اجازه می‌دهد طیف گسترده‌ای از دارایی‌های دیجیتال را ترید کنند.

کوینکس در سال 2017 و هم‌زمان با بالاگرفتن تب ارزهای دیجیتال تأسیس شد و در بیش از 200 کشور در سرتاسر جهان در دسترس است. این پلتفرم از شهرتی جهانی برخوردار است، کاربرپسند است، و از انبوهی ارزهای دیجیتال و همچنین کارمزدهای رقابتی برخوردار است. باید به خاطر داشته باشید که کوینکس از تعداد محدودی از ارزهای فیات پشتیبانی می‌کند و در برخی از مناطق جهان محدودیت سرویس‌دهی دارد.

کوینکس یا بایننس کدام صرافی

در مورد ویژگی‌های کلی این صرافی می‌توان به مواردی ازجمله برخورداری از بازار اسپات، معاملات مارجین و فیوچرز اشاره کرد. همچنین به بازارسازهای خودکار (AMM) هم مجهز است که به تأمین نقدینگی لازم برای استخرهای معاملاتی کمک می‌کنند. علاوه‌بر این‌ها، کوینکس یک بخش فایننس نیز دارد که می‌توانید در آن با استیک‌کردن و وام‌دادن دارایی‌های خود سود به دست آورید.
همین الان در صرافی کوینکس ثبت نام کنید

احراز هویت (KYC) در صرافی کوینکس

کوینکس نیازی به احراز هویت ندارد، اما در سال‌های اخیر فرآیند احراز هویت مشتریان را اجرایی کرده تا طبق استانداردهای رگولاتوری‌ها گام بردارد.

احراز هویت که به‌اختصار KYC گفته می‌شود، فرآیندی است که به صرافی‌های کمک می‌کند مشتریان خود را شناسایی کرده و با یکسری فعالیت‌های غیرقانونی مثل پولشویی و تأمین مالی تروریسم مقابله کنند.

کاربران می‌توانند بدون احراز هویت هم از خدمات کوینکس استفاده کنند که طبیعتاً محدودیت‌هایی دارد. مثلاً امکان برداشت تا سقف 10 هزار دلار در روز وجود دارد که با احراز و تأیید آن می‌تواند تا 1 میلیون دلار هم افزایش یابد. همچنین بازار اسپات، معاملات مارجین و فیوچرز هم بدون احراز هویت در دسترس هستند.

لازم به ذکر است که صرافی کوینکس به آلبرتای کانادا، نیویورک آمریکا و چین خدمات ارائه نمی‌دهد.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

علاوه‌بر اینکه کاربران ایرانی می‌توانند بدون احراز هویت از صرافی کوینکس استفاده کنند، طبق مکاتبۀ مستقیمی که با بخش پشتیبانی این مجموعه داشتیم، می‌توانند با استفاده از آی‌پی ایران وارد پلتفرم شده و فرآیند KYC را تکمیل کنند.

ویژگی‌ها و امکانات صرافی کوینکس

پیش‌تر اشاره کردیم که صرافی کوینکس یک صرافی چندکاره است و خدمات گوناگونی ارائه می دهد. بیت‌کوین، اتریوم، تتر و بسیاری از رمزارزها و توکن‌های دیگر در این پلتفرم در دسترس تریدر قرار دارند. این دارایی‌های قابل تبدیل به یکدیگر هستند و تعداد زیادی جفت‌ارزهای جهانی هم موجود است. اغلب قراردادها بر پایۀ ارز دلار منعقد می‌شوند. کوینکس از حجم معاملاتی قابل‌قبولی برخوردار است و به‌ لطف موتور انطباقِ برق‌آسایی که ابداع کرده، اجرای هزاران سفارش هم‌زمان را تضمین می‌کند.

صرافی کوینکس از کوین اختصاصی CET هم برخوردار است که روزانه عرضه می‌شود. علاوه‌بر نسخۀ وب پایانۀ معاملاتی، یک اپلیکیشن موبایل کاربرپسند هم وجود دارد. کارمزدها ثابت هستند و بسته به سطح معاملاتی و وضعیت VIP کاربر می‌توانند تغییر کنند. ویژگی‌ها و امکانات یکی از آیتم‌های مهمی است که در مقایسه صرافی کوینکس و بایننس به کار می‌آید.

معاملات اسپات در صرافی کوینکس

بازار آنی یا معاملات مارجین محصول اصلی صرافی کوینکس است. اسپات همان بازار فوری و آنیِ خرید‌و‌فروشِ یک دارایی پایه است که تریدر می‌تواند در آن سفارش مطلوب خود را ثبت کند. در واقع، معاملات اسپات یک استراتژی معاملاتی است که دارایی پایه به قیمت جاری بازار معامله و تراکنش مستقیماً تسویه می‌شود. در بخش معاملات اسپات صرافی کوینکس چهار نوع سفارش در دسترس تریدرها قرار دارد: سفارش به قیمت معین یا همان سفارش محدود (Limit Order)، سفارش بازاری (Market Order)، سفارش توقف با قیمت معین (Stop-Limit Order) و سفارش باتوقف (Stop-Market)

معاملات مارجین در صرافی کوینکس

معاملات مارجین بازار ویژه‌ای است که در آن تریدرها می‌توانند با استقراض توان معاملاتی خود را چندبرابر کنند و احتمال سود و ضرر خود را هم به‌مراتب افزایش دهند. شما در کوینکس به‌ازای هر جفت‌ارز یک حساب مارجین خواهید داشت و باید این دو ارز دلخواه خود را از حساب اسپات به حساب مارجین منتقل کنید.

معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس

کوینکس علاوه‌بر بازار اسپات از معاملات فیوچرز نیز برخوردار است و گزینه‌های گوناگونی پیش روی سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد. قرارداد فیوچرز یک ابزار مشتقه برای ارزهای دیجیتال است و به تریدرها اجازه می‌دهد از نوسان بازارها سود کسب کنند. سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از معاملات فیوچرز و برحسب قضاوتشان از وضعیت بازار پوزیشن‌های لانگ و شورت اتخاذ کنند.

سوآپ

سوآپ کوینکس یکی از خدمات فوری این صرافی است که با آن می‌توانید دو دارایی‌ رمزنگاری‌شدۀ متفاوت را تنها با یک کلیک باهم مبادله کنید. آخرین قیمت سوآپ به‌صورت سیستماتیک تعیین می‌شود و پس از تأیید قیمت نیازی به ثبت سفارش یا انتظار برای اجرای سفارش نیست؛ زیرا سوآپ به‌صورت خودکار در حساب اسپات تسویه خواهد شد

بازارساز خودگردان (AMM)

بازارسازی خودکار پروتکلی است که قیمت خرید‌و‌فروش دارایی‌ها را طبق قاعده‌ای مشخص تعیین و محاسبه می‌کند و بدین ترتیب به کشف قیمت بازار می‌پردازد. این سازوکار در صرافی کوینکس با دفترسفارش ترکیب شده و درواقع استخر نقدینگی را به دفترسفارش پیوند داده است. بازارسازی خودکار به کاربران کوینکس اجازه می‌دهد تا هر کدام به‌تنهایی بازارگردانی کنند و با مشارکت در تأمین نقدینگی از کارمزدهای معاملاتی برخوردار شوند.

امنیت و رگولاتوری

کوینکس در سال‌های اخیر گام‌هایی در مسیر ارتقای امنیت و همچنین انطباق بیشتر با نهادهای رگولاتوری برداشته است:

    • پلتفرم امن: کوینکس برای محافظت از وجوه کاربران خود اقداماتی امنیتی گوناگونی ازقبیل SSL، کیف‌پول‌های چندامضایی، حسابرسی امنیتی منظم و احراز هویت دوعاملی به کار گرفته است.
    • استفاده از کیف‌پول سرد: کوینکس بخش قابل‌توجهی از وجوه کاربران خود را از طریق کیف‌پول‌ سرد آفلاین نگهداری می‌کند تا ریسک حملات آنلاین را به حداقل برساند.
    • آموزش کاربران: منابع آموزشی متنوع و راهنمایی‌های این صرافی می‌تواند به ایجاد عادت‌های معاملاتی ایمن منجر شود.
    • اتخاذ چشم‌انداز تبعیت از رگولاتوری: قواعد ارزهای دیجیتال پیوسته در حال تغییر و تکامل است و کوینکس نیز برای برخورداری از استاندارهای معاملاتی سعی کرده در مسیر رگولاتوری‌های حوزۀ قضایی خود قدم بردارد. کوینکس تحت نظارت واحد اطلاعات مالی استونی (FIU) فعالیت می‌کند.
    • رگولاتوری: صرافی کوینکس بسته به نواحی مختلف تحت نظارت چند رگولاتوری متفاوت فعالیت می‌کند. در آمریکا از شبکه مقابله با جرائم مالی (FinCEN) مجوز کسب‌و‌کار خدمات پولی (MSB) دریافت کرده است. به موجب این مجوز صرافی کوینکس اجازه دارد در حوزۀ دارایی‌های دیجیتال در ایالات متحده فعالیت کند و گام مهمی در تضمین انطباق با مقررات مالی است.

بخش فایننس

کاربران کوینکس می‌توانند با انتقال دارایی‌های رمزنگاری‌شدۀ بلااستفادۀ خود از بخش اسپات به بخش مالی در وام‌دهی و تأمین مالی مشارکت کنند و سود کسب کنند. همچنین می توانند رمزارزهای خود را گرو بگذارند و از صرافی وام بگیرند. این وام می‌تواند به‌صورت دارایی باشد؛ مثلاً اتریوم خود را بگذارید و تتر وام بگیرید.

پشتیبانی از مشتریان

پشتیبانی به چند روش در این صرافی انجام می‌شود:

  • مرکز راهنمایی
  • اطلاعیه
  • فایل ای‌پی‌آی
  • تماس با کارشناسان
  • کانال رسمی تأیید

رفرال و پروموشن

رفرال و وقتی یک کاربر با استفاده از کد معرفی یا لینک شما اقدام به ثبت‌نام در کوینکس کند، با هر معامله‌ای که انجام می‌دهد، درصدی از کارمزد معاملاتی‌اش به شما تعلق خواهد گرفت. هرچه دوستان بیشتری را معرفی کنید، می‌توانید درآمد بیشتری هم داشته باشید. علاوه‌بر این، کوینکس همکارانی در قالب سفیر دارد که کارشان تبلیغ برای این صرافی است و تا سقف 50 درصد از کارمزدها به آنها تعلق می‌گیرد.

روش‌های واریز و برداشت در صرافی کوینکس

صرافی کوینکس از روش‌های گوناگونی برای واریز و برداشت ارزهای دیجیتال و فیات پشتیبانی می‌کند. کاربران می‌توانند واریز خود را یا به‌صورت ارز دیجیتال یا در قالب ارز فیات انجام دهند. واریز ارز فیات هم می‌تواند به چند روش در کوینکس صورت پذیرد؛ ازجمله واریز بانکی، کارت اعتباری و انتقال سریع.

کارمزدهای صرافی کوینکس

کارمزدهای یک صرافی را می‌توانیم برحسب نوع معاملات به سه دسته کارمزد اسپات، مارجین و فیوچرز تقسیم کنیم. بنابر یک اعتبار دیگر می‌توانیم به کارمزد تیکر و میکر هم تقسیم کنیم. در حالت کلی چند عامل بر کارمزدها تأثیر می‌گذارد: حجم معاملات، نوع حساب (رگولار و سطوح مختلف VIP) و روش پرداخت. انتخاب نوع سفارش میکر، بالابردن حجم معاملات و همچنین استفاده از توکن اختصاصی صرافی (CET) باعث تخفیف در کارمزدها خواهد شد.

کارمزد معاملات اسپات در صرافی کوینکس برای میکر بین 0.01 تا 0.2 درصد است، برای تیکر هم بین 0.012 تا 0.25 درصد است. در کارمزد معاملات مارجین نرخ بهره وام هم لحاظ می‌شود. کارمزد معاملات فیوچرز هم بسته به حجم و نوع سفارش متفاوت است. واریز در صرافی کوینکس کارمزدی ندارد و برداشت هم برای هر ارز متفاوت است.

 

معرفی صرافی بایننس (Binance)

بایننس یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین پلتفرم‌های معاملاتی ارزهای دیجیتال در جهان به شمار می‌رود که از انبوهی ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند. بایننس امروزه بزرگ‌ترین اکوسیستم بلاکچینی جهان است که پیشتاز صرافی‌های ارز دیجیتال هم به شمار می‌‌‌آید و مأموریت دارد زیرساخت‌های لازم برای صنعت کریپتو در آیندۀ جهان را فراهم کند. این پلتفرم از نظر حجم معاملات روزانه در رتبۀ نخست صنعت قرار دارد.

صرافی بایننس توسط چانگ‌پنگ ژائو و یی هی در سال 2017 و طیّ 180 روز  تأسیس شد و به بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال در جهان تبدیل شد. بایننس علاوه‌بر هیئت مدیره از هیئت مشاور جهانی هم برخوردار است. نقدینگی بالا و کارمزدهای رقابتی و همچنین خدمات گوناگون و متنوع باعث شده تا بایننس انتخاب نخست بسیاری از تریدرها باشد.

احراز هویت (KYC) در صرافی بایننس

استفاده از صرافی بدون احراز هویت ممکن است اما همان‌طور که می‌دانید، امکان ارائۀ خدمات به کاربران ایرانی وجود ندارد. کاربران ایران چندسالی است که برای استفاده از خدمات این صرافی از ابزارهای گوناگونی استفاده می کنند و صرافی بایننس نیز برای مچ‌گیری از این کاربران تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای به کار می‌گیرد. در حالت کلی توصیه نمی‌کنیم که با ابزارهای دورزدن از این صرافی استفاده کنید؛ چراکه ریسک ضبط و توقیف دارایی‌هایتان در این صرافی بالاست و ارزشش را ندارد.

ویژگی‌ها و امکانات صرافی بایننس

صرافی بایننس بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال در جهان است که دفتر اصلی‌اش در هنگ‌کنگ قرار دارد. طبق پورتال بایننس در کوین‌مارکت‌کپ، این صرافی براساس معیارهایی همچون گردش مالی کل، تعداد کاربرهای جدید و فعال، نقدینگی و ترافیک وب در رتبۀ نخست صنعت قرار دارد. بایننس یک توکن اختصاصی هم دارد که در اکوسیستمش کاربرد دارد و در قالب پرداخت‌های پایۀ داخلی استفاده می‌شود.

معاملات اسپات

اصلی‌ترین مدل معاملاتی صرافی بایننس معاملات اسپات است که قیمت در بازار تعیین می‌شود. تسویه فوراً انجام می‌شود و مالکیت رمزارزها نیز آنی منتقل می‌گردد. ریسک این معاملات به نوسان قیمت بازمی‌گردد. معاملات اسپات مناسب تریدرهای مبتدی‌ای است که می‌خواهند به‌آسانی و سرعت رمزارز معامله کنند.

معاملات مارجین

در معاملات مارجین تریدرها می‌توانند با استقراض وجوه از صرافی توان معاملاتی خود را چندبرابر کنند و سرمایۀ اولیۀ خود را با استفاده از اهرم ضریب بدهند. استقراض وجه از استخر بایننس برای تریدرها هزینه دارد و باید بابتش بهره پرداخت کنند. معاملات مارجین فوری تسویه نمی‌شوند. شما می‌تواند برای مدتی این وجوه استقراضی را نگه دارید یا پیش از لیکویید‌شدن پوزیشن خود را ببندید. ریسک معاملات مارجین کم نیست؛ چراکه نوسان قیمت می‌تواند ضرر و زیان را چندبرابر سازد و علاوه‌بر سرمایۀ اولیه، مبلغ استقراضی نیز از دست برود.

معاملات فیوچرز

قراردادهای آتی یا معاملات فیوچرز تعهدی است مبنی بر معاملۀ یک رمزارز با قیمتی معین در تاریخی مشخص. اگر تاریخ سررسید در کار نباشد، فیوچرز از نوع پرپچوال خواهد بود. شما می‌توانید با استفاده از این قرارداد، بدون مالکیت مستقیم رمزارزها از تغییرات قیمتشان سود کسب کنید. معاملات فیوچرز هم مشابه معاملات مارجین اهرم دارند. قیمتی که قرارداد فیوچرز با آن تسویه می‌شود قیمت مارک است که از مجموعه‌ای از قیمت‌های اسپات بازاری به دست می‌آید. قیمت شاخص هم نقطۀ مرجع دیگری برای تسویۀ معاملات فیوچرز است.

Binance Earn

این بخش از صرافی فایننس محصولی است که امکان کسب درآمد منفعل را ممکن ساخته است. کاربران می‌توانند در این بخش رمزارزهای خود را هولد کنند. تریدرها بسته به اهدافی که دارند و بازدهی و ریسکی که می‌خواهند، گزینه‌های گوناگونی در این ببخش پیش روی خود دارند: پس‌انداز، استیکینگ، سرمایه‌گذاری دوگانه، لانچ‌پول و بایننس دی‌فای استیکینگ.

روش‌های واریز و برداشت در صرافی بایننس

تریدرها می‌توانند برای آغاز سرمایه‌گذاری خود در بایننس رمزارز و فیات واریز کنند. واریز به‌صورت ارز فیات می‌تواند به‌صورت بانکی، کارت‌های نقدی یا به صورت P2P انجام شود. برای واریز رمزارزی باید از کیف‌پول بایننس استفاده کنید. برداشت نیز همانند واریز به دو صورت رمزارزی و فیات ممکن است.

کارمزدهای صرافی بایننس

در مقایسه صرافی کوینکس و بایننس، کارمزدهای رقابتی اهمیت فراوانی دارد. بایننس برای أخذ کارمزد از کاربران خود از یک ساختار لایه‌ای استفاده می‌کند و بسته به حجم معاملات 30روزه و هولدینگ BNB به کارمزدها تخفیف می‌بندد. علاوه‌بر این، نوع سفارش کاربران بسته به اینکه میکر باشند یا تیکر، باعث تفاوت در کارمزدها خواهد شد. ساختار کارمزدی بایننس به عواملی مثل نوع تراکنش، حجم معاملات و استفاده از توکن داخلی صرافی بستگی دارد.

کارمزد معاملات اسپات برای کاربران معمولی 0.1 درصد است. کارمزد معاملات فیوچرز در میکر 0.012 و برای تیکر 0.03 درصد است. هر چه سطح ویژۀ کاربری ارتقا یابد، استفاده از BNB بیشتر شود و حجم معاملات 30روزه نیز بیشتر افزایش یابد، میزان تخفیف در کارمزدها هم بیشتر خواهد شد.

مقایسه صرافی کوینکس و بایننس؛ کدام بهتر است؟

    • صرافی بایننس باسابقه‌تر است، از اعتبار بیشتری برخوردار است و دارایی‌های بیشتر و متنوع‌تری دارد. در حالت کلی، کارمزدهای کمتری دارد و رابط کاربری‌اش راحت‌تر است.
    • کوینکس صرافی کوچک‌تری است که تمرکزش را روی کم‌کردن حداقل الزامات گذاشته و کارمزدهای پایه‌اش کمی بیشتر است. ممکن است استفاده از آن به تجربۀ بیشتری نیاز داشته باشد، اما استفاده از بایننس برای تریدرهای مبتدی آسان‌تر است.
    • صرافی بایننس در حالت کلی برای کاربران ایرانی در دسترس نیست، اما کوینکس هست.
مقایسه صرافی کوینکس و بایننس | CoinEx vs Binance

جدول مقایسه صرافی کوینکس و بایننس