پیدایش فناوری بلاک چین را می توان مربوط به سال ۱۹۹۱ میلادی (۱۳۷۰ شمسی) دانست؛ زمانی که ۲ تن از برترین متخصصان فناوری به نام های استوارت هابر (Stuart Haber) و اسکات استورنتتا (Scott Stornetta) مفهومی بنام بلاک چین را پیشنهاد کردند.

این موضوع تا همین حد بیشتر پیش نرفت تا اینکه در ادامه و در سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷ شمسی) یک فرد یا سازمان ناشناس که تا به امروز نیز وی را با نام ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) می شناسیم، با استفاده از این ابتکار عمل توانست تا دید جدیدی به مفهوم بلاک چین ببخشد و بدین ترتیب، اولین ارز رمزنگاری شده جهان به نام بیت کوین را ایجاد کند.

درحقیقت موجودیت اصلی بیت کوین مبتنی بر عناصری همچون شفافیت، امنیت و غیرمتمرکز بودن است؛ از این رو این ارز دیجیتال قادر است این توانایی را در اختیار عموم مردم قرار دهد تا تراکنش های مالی خود را بدون هیچ گونه اصطکاکی (واسطه هایی) مانند بانک ها انجام دهند.

درواقع پیدایش بیت کوین به موفقیت بزرگی تبدیل شد که به واسطه آن شاهد پیدایش مسیری شدیم که بر بستر آن شاهد توسعه چندین ارز دیجیتال مشابه با بیت کوین همچون ایاس (EOS)، اتریوم (Ethereum) و ریپل (Ripple) بودیم. در ساده ترین بیان موجود، بلاک چین یک دفتر کل دیجیتال توزیع شده است که در آن، هر تراکنش تأییدشده در شبکه، در بلوک ها ذخیره می شود. درواقع در داخل چنین شبکه ای، هر بلوک شامل داده های تراکنش، هش رمزنگاری یک تراکنش تأییدشده و البته یک مهر زمانی است.

شبکه ولاس (Velas) چیست و چرا منحصر به فرد است؟

با وجود این تا امروز، هزاران پروژه بلاک چین توسعه یافته اند که هدف اصلی تمامی آن ها ساده کردن فرایندهای مربوط به تراکنش های مالی عموم افراد در سرتاسر دنیاست. بیت کوین و اتریوم با وجود اینکه بزرگ ترین بلاک چین های موجود به حساب می آیند، هنوز با مشکل مقیاس پذیری شدیدی روبه رو هستند. از طرف، سرعت تراکنش های اتریوم و بیت کوین بسیار آهسته بوده و این محدودیت ها، مانع حل برخی مشکلات مربوط به استفاده از این ارزها در زندگی واقعی افراد (مثل استفاده از ارزها برای پرداخت های روزمره) می شود.

ازاین رو، تیم توسعه دهندگان شبکه ولاس (Velas Network) با بررسی ایرادات فعلی فضای بلاک چین، یک شبکه بلاک چین مدرن را توسعه داده اند که از نظر سرعت، مقیاس پذیری و امنیت از هر سیستم بلاک چینی موجود دیگر بهتر عمل می کند. پس در این مطلب قصد داریم تا به طور کامل به مفهوم شبکه Velas پرداخته و زوایای گوناگون آن را بررسی کنیم.

 شبکه ولاس چیست؟ (Velas Network)

شبکه ولاس

ولاس اولین و سریع ترین بلاک چین با مکانیسم هوش مصنوعی است که امکان ساخت و راه اندازی اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DApps) و قراردادهای هوشمند را فراهم می کند. به علاوه، مقیاس پذیری (افزایش سرعت و توان پردازش) لازم برای تراکنش ها را ایجاد می کند. Velas ساخته شده تا مشکلات سنتی بلاک چین ها مثل سرعت و مقیاس پذیری پایین را حل کند.

درواقع، واژه Velas مخفف عبارت Virtual Expanding Learning Autonomous System یعنی سیستم یادگیری مجازی در حال گسترش خودگردان است. شبکه ولاس در سال ۲۰۱۹ ساخته شد و به دلیل اینکه در کدهای خود از کدهای شبکه سولانا استفاده کرده است، به نوعی به عنوان یک فورک از شبکه سولانا شناخته می شود.

از طرفی، ارز دیجیتال این شبکه از بلاک چینی استفاده می کند که براساس هوش مصنوعی می تواند امکان انجام تراکنش هایی سریع را فراهم و هم زمان نیز امنیت بالایی را تأمین کند. کیف پول این ارز دیجیتال نیز از مکانیسم جدیدی برخوردار بوده و امکان ساخت یک حساب مشترک در آن وجود دارد. این بدین معناست که اگر به اصطلاح یک حساب مشترک میان ۲ طرف ایجاد شد، امضای دیجیتال هر ۲ طرف برای انجام تراکنش ها لازم خواهد بود.

علاوه بر این، در حال حاضر سریع ترین بلاک چین ماشین مجازی اتریوم (EVM) یا Ethereum Virtual Machine در دنیا، بلاک چین Velas است؛ چراکه این توانایی 75 هزار tx/s را داشته تا بدین ترتیب با بالاترین سطح ایمنی موجود و به صورت کاملاً رایگان، بلافاصله پردازش شود. اکوسیستم ولاس، از محصولات غیرمتمرکز ساخته شده در بالای زنجیره خود برای ارائه سهولت تجربه کاربر از محصولات غیرمتمرکز و منبع باز تشکیل شده است.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

به بیانی دیگر، با الهام از خصوصیات کلی وب ۳ و فناوری بلاک چین، ارز دیجیتال VLX ایجاد شده است. درواقع این پروژه ترکیبی از بلاک چین و فناوری های نوآورانه برای ایجاد یک اکوسیستم شفاف، جامعه محور و غیرمتمرکز محصولات و خدمات است. توسعه دهندگان این پلتفرم، سولانا را به عنوان پایه ای برای بلاک چین Velas انتخاب کرده اند.

اساساً این بلاک چین را می توان مقیاس پذیرترین، امن ترین، غیرمتمرکزترین و کاربرد پسندترین پلتفرم های بلاک چین در بازار معرفی کرد. اتریوم پرکاربردترین پلتفرم defi/’>دیفای در بازار است که اکثر اپلیکیشن های غیرمتمرکز ساخته شده در شبکه هستند؛ به همین دلیل پل EVM به آن اپلیکیشن ها اجازه می دهد تا با قابلیت های افزایش تراکنش در ثانیه، سریع تر و روان تر اجرا شوند.

همچنین توسعه دهندگان این شبکه، به دنبال کارآمدترین بلاک چین و پیاده سازی توانایی نوشتن قراردادهای هوشمند اتریوم بر روی آن هستند؛ درنتیجه درب ها را به روی بازار دیفای و توسعه دهندگان برنامه های غیرمتمرکز اتریوم باز می کند و به آن ها امکان می دهد قابلیت های خود را با اکوسیستم ولاس، بلاک چین سریع Velas و هزینه های پایین گسترش دهند.

خصوصیات اصلی شبکه ولاس

از جمله اصلی ترین خصوصیات و ویژگی های این شبکه می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  1. قدرت پردازش بالای تراکنش ها (تا حداکثر 75 هزار تراکنش در هر ثانیه)
  2. مقاوم در مقابل انواع حملات
  3. بهره مندی از الگوریتم اجماع AIDPOS
  4. پشتیبانی از اپلیکیشن های نوشته شده بر بستر قرارداد هوشمند اتریوم (مثل زبان سالیدیتی، کیف پول های گوناگون همچون متامسک و همچنین ماشین مجازی اتریوم)
  5. برخورداری از تعاملات میان زنجیره ای (Cross-chain) با دیگر شبکه ها
  6. برخورداری از قرارداد هوشمند متن باز، امن و البته غیرمتمرکز

تاریخچه و تیم بنیان گذاران شبکه ولاس

شبکه ولاس

این شبکه در سال ۲۰۱۹ تأسیس و یک استارتاپ جدید و هیجان انگیز به حساب می آید که مقر آن در کشور سوئیس است. Velas از ابتدا با این ایده راه اندازی شد که مشکلات سنتی را که در بلاک چین بیت کوین وجود داشت حل کند که از جمله اصلی ترین این مشکلات می توانیم به معضل مقیاس پذیری اشاره داشته باشیم. درواقع مقیاس پذیری به قابلیت افزایش سرعت و توان پردازشی یک بلاک چین در طول زمان اشاره می کند.

برای مثال بیت کوین تنها قادر است در هر ثانیه، هفت تراکنش را پردازش کند؛ از این رو بیت کوین هرگز نمی تواند به دلیل توان پایین پردازشی، در تراکنش های روزانه افراد استفاده شود، اما پس از راه اندازی رسمی ولاس، تیم توسعه دهنده این پروژه اعلام کرد که بلاک چین Velas قادر است 30 هزار تراکنش را در هر ثانیه پردازش کند. از طرفی و به صورت هم زمان نیز امنیت ولاس ارتقا پیدا کرده و در مقابل خطرناک ترین حملات نیز ایمن خواهد بود.

علاوه بر این، در عرصه بلاک چین، تحقیق و بررسی درباره افرادی که یک پروژه را راه اندازی کرده اند، از اهمیت بالایی برخوردار است. درحقیقت، Velas Network AG یک استارتاپ اکوسیستمی است که در کشور سوئیس مستقر است. این پلتفرم در سال ۲۰۱۹ به وسیله یک شهروند کانادایی به نام الکس الکساندروف (Alex Alexandrov) که یک کارآفرین و سرمایه گذار برجسته حوزه بلاک چین و ارزهای دیجیتال به حساب می آمد، تأسیس شد.

وی همچنین بنیان گذار CoinPayments که درگاه پرداخت شماره یک جهان برای ارزها است نیز بوده است. از طرفی، الکس مشاور و سرمایه گذار (Mind AI استارتاپ معروف کره ای) نیز بوده که به FBI، Europol و چندین سازمان دولتی دیگر نیز در زمینه فناوری، امنیت سایبری، بلاک چین و هوش مصنوعی مشاوره می دهد.

نحوه کارکرد بلاک چین Velas

پیش از هر چیزی باید بگوییم این بلاک چین از مکانیسم اجماع منحصربه فرد و ابتکاری استفاده می کند که آن را Artificial Intuition Delegated Proof of Stake یا به اختصار (AIDPOS) می نامند. درحقیقت استخوان بندی AIDPOS در هسته بلاک چین ولاس قرار دارد و توسط یک فرایند نظری به نام «شهود مصنوعی» پشتیبانی می شود. با بررسی بیشتر پروتکل شهود مصنوعی (Artificial Intuition) به این نتیجه می رسیم که این پدیده، به دنبال یافتن تعادل کامل بین نرم افزارهای مصنوعی و «هوش انسان» است؛ تا جایی که میزان خطای انسانی را به صفر برساند.

به بیانی دیگر، این موضوع بدان معناست که این فناوری اساسی به دنبال جمع آوری، شناسایی و ارزیابی الگوها و روابط در تمام مجموعه داده هایی است که به شبکه Velas وارد و از طریق آن استفاده می شود. این شرایط بستری ایجاد می کند تا بلاک چین به روشی فوق العاده کارآمد فعالیت کند. درواقع زمانی که پروتکل شهود مصنوعی با ناکارآمدی درونی شبکه مواجه شود، شبکه می تواند بدون نیاز به پیکربندی مجدد معیارهای خروجی، تنظیماتی انجام دهد.

درحقیقت تیم ولاس مدعی است این پارامترها به بلاک چین اجازه می دهد تا 30 هزار تراکنش در هر ثانیه را تأیید و پردازش کند. درنهایت تمام این اقدامات توسط الگوریتم شهود نظری براساس عواملی مانند تقاضای شبکه تعیین خواهد شد.

کنترل های امنیتی پیشرفته

تیم Velas در کنار ادعای خود مبنی بر اینکه بلاک چین بومی آن ها قادر است تا 30 هزار تراکنش در ثانیه را انجام دهد، مدعی است درباره اقدامات امنیتی پیشرفته نیز طرح هایی را انجام داده است. با توجه به ویژگی های اساسی الگوریتم اثبات Delegated of Stake، شبکه به طور مؤثری در برابر حمله مخوف ۵۱ درصد محافظت می شود.

برای اینکه یک بلاک جدید به صورت معتبر علامت گذاری شود، به یک اجماع حداقل 80 درصدی نیاز دارد. اگرچه این موضوع از نظر تکنیکی غیرممکن نیست، اما دستیابی به یک بلاک چرخه جدید با اکثریت نودهای مخرب 80 درصدی، تقریباً از دایره احتمال خارج است. به علاوه، این کنترل های حمایتی، نبود تهدیدات حمله double-spend را تأیید می کنند.

امضاهای شنور (Schnorr)

شبکه ولاس

بیشتر شبکه های بلاک چین هنگام پردازش تراکنش ها تنها به یک امضای دیجیتالی واحد اجازه فعالیت می دهند و این امضای دیجیتالی واحد، معمولاً فردی است که به کلید خصوصی مربوط دسترسی دارد، اما وقتی که فرد صاحب کیف پول چندگانه است، چه باید کرد؟ اینجاست که امضای Schnorr وارد می شود. این فناوری، به شما اطمینان می دهد تا هریک از صاحبان یک کیف پول خاص، قبل فرایند انتقال بلاک چین ولاس، تراکنش را امضا کنند. این امر به ویژه در مواردی که حساب های مشترک نیاز به عملکرد مطمئن دارند، بسیار مفید است.

فناوری چند کیف پولی یا مالتی ولت (Multi-wallet)

در زمان استفاده از کیف پول Velas، کاربران توانایی پشتیبانی از ارزهای دیجیتال دیگر را در کنار توکن اختصاصی این پلتفرم دارند. این ارزهای دیجیتال عبارت اند از: بیت کوین، اتریوم، XRP، مونرو و EOS.

چرا Velas ارزی منحصربه فرد است؟

  1. بلاک چینی دارای هوش مصنوعی (چارچوب بلاک چین نسل بعدی است که سرعت پردازش بیش از 50 هزار تراکنش در هر ثانیه را امکان پذیر می کند).
  2. پشتیبانی از زبان برنامه نویسی سالیدیتی (از کلیه قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن های غیرمتمرکز ایجادشده بر بستر بلاک چین اتریوم پشتیبانی می کند).
  3. انجام معاملات آنی و البته کم هزینه (عملکردی بسیار کارآمد با کمترین هزینه)
  4. حساب کاربری ولاس (تعامل با ارزها در سطحی آسان همچون PayPal، بدون آسیب رساندن به امنیت کاربران)
  5. مدیریت دسترسی (برخورداری از سیستم مدیریت دسترسی غیرمتمرکز که به کاربران این امکان را می دهد تا با استفاده از انواع گوناگونی از رمزگذاری، دسترسی به پرونده های IPFS را کنترل کنند).
  6. Velas Vault (راه حل امنیتی جدیدی که به کاربران این امکان را می دهد تا امنیت وجوه و اطلاعات خود را به سادگی در میان شرکت کنندگان بازارهایی مثل گوگل و اپل توزیع کنند).
  7. کیف پول (Velas یک کیف پول چند ارزی باقابلیت استیکینگ رمز ارز Velas)
  8. مایکر اپس یا MicroApps (ولاس با تقویت قابلیت های اپلیکیشن های غیرمتمرکز خود، به زودی از اپلیکیشن های غیرمتمرکز چندمنظوره برای دستگاه های تلفن همراه نیز پشتیبانی می کند).

حال بد نیست به برخی از خصوصیات بسیار مهمی که در بالا اشاره داشتیم، کمی کامل تر نگاه بیندازیم.

استیکینگ (Staking)

شبکه ولاس

کاربران قادر هستند کوین های VLX خود را در این شبکه استیک کنند و با انتخاب یکی از اعتبارسنج های شبکه Velas و اعطای حق رأی خود به آن کسب درآمد کنند. همان طور که گفته شد، این شبکه از مکانیسم اجماع AIDPOS بهره می برد؛ از این رو کاربران با استیک کردن کوین های خود و رأی دادن به یک ولیدیتور در سیکل های زمانی خاص، اعتبارسنج های شبکه را انتخاب کرده و با ایجاد هر بلاک جدید در شبکه ولاس، پاداش خود را از شبکه دریافت می کنند.

کیف پول Velas Wallet

این کیف پول در نسخه های گوناگون از جمله دسکتاپ، تحت وب و اپلیکیشن موبایلی موجود است. به دلیل پشتیبانی کیف پول Velas از شبکه های گوناگون، کاربران قادر هستند علاوه بر کوین VLX دارایی های دیگر مثل بیت کوین، لایت کوین، اتریوم، ایاس و غیره را در این کیف پول ذخیره کنند.

مرورگر بلاک چینی

کاربران قادر هستند از مرورگر شبکه ولاس به منظور یافتن اطلاعات موجود در بلاک چین Velas استفاده کنند. از جمله اطلاعاتی که این مرورگر در اختیار کاربران قرار می دهد، می توان به تعداد تراکنش ها، حجم تراکنش ها، قیمت کوین VLX و سایر توکن های شبکه ولاس و تخمین هش ریت شبکه اشاره کرد.

اپلیکیشن های غیرمتمرکز

توسعه دهندگان قادر هستند برنامه های غیرمتمرکز خود را در شبکه Velas بسازند و در اختیار کاربران قرار دهند. با توجه به ساختار این شبکه و پشتیبانی آن از ماشین مجازی اتریوم، توسعه دهندگان قادر هستند از بستر این شبکه برای ساخت اپلیکیشن های گوناگون بهره مند شوند. یکی از پلتفرم های ساخته شده بر بستر شبکه ولاس،VelasPad نام دارد. این پلتفرم بستری برای ساخت برنامه های غیرمتمرکز گوناگون بر بستر شبکه ولاس است و توسعه دهندگان قادر هستند با استفاده از آن برنامه های خود را بر بستر این شبکه تولید کنند.

همکاری های شبکه ولاس

شبکه ولاس

این شبکه با شرکت ها و سرمایه گذاران متعددی همکاری داشته که از بین آن ها می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

Alpina Capital

این شرکت یک صندوق سرمایه گذاری در کشور سوئیس است که در طیف گسترده ای از دارایی ها سرمایه گذاری کرده و به عنوان سرمایه گذار در شبکه Velas نیز حضور داشته است.

Cv Labs

یک شرکت آزمایشگاهی در زمینه استارتاپ های بلاک چینی است که استارتاپ های گوناگون با همکاری این شرکت قادر هستند تا به برجسته ترین افراد متخصص، سرمایه گذاران و ارائه دهندگان زیرساخت های شبکه ای دسترسی پیداکرده و برنامه های خود را برای پذیرش جهانی آماده کنند.

Bc Vault

این کمپانی یک شرکت ساخت کیف پول های سخت افزاری ارز دیجیتال است که به منظور ساخت کیف پول شبکه ولاس با آن همکاری داشته است.

CoinPayments

این پلتفرم که بزرگ ترین پلتفرم پرداخت از طریق ارزها در سطح جهان است، با Velas در بهبود و توسعه شبکه ولاس همکاری داشته است.

امنیت شبکه ولاس

در حال حاضر، یک معضل کلی در صنعت بلاک چین و ارزهای دیجیتال وجود دارد؛ اینکه چطور می توانیم بلاک چین را ایمن و مقیاس پذیر کنیم؛ از این رو Velas در تلاش است تا یک ماژول هوش مصنوعی را به عنوان یک لایه اضافی برای جلوگیری از حملات شناخته شده با کندکردن بلاک چین در هنگام حمله به سیستم و افزایش سرعت سیستم درصورت نبود رفتارهای مخرب در شبکه به پلتفرم خود اضافه کند.

برای دستیابی به تعادل مطلوب سرعت، توان و امنیت، یک سیستم اجماع جدید، معروف به AIDPoS از یادگیری ماشینی برای سازگاری خودکار بلاک چین Velas با شرایط متغیر استفاده می کند و حداکثر عملکرد و انعطاف پذیری را در هر زمان تضمین می کند.

از طرفی، بلاک چین Velas براساس پروتکلی با کارایی بالاست که معماری نوآورانه، مکانیسم پردازش و همچنین مدل اجماع کارآمدتری را در قیاس با دیگر بلاک چین ها پیاده سازی می کند. Velas همچنین از زنجیره کامل هیبریدی EVM/eBPF سولانا و اتریوم نیز برخوردار است که بهترین ویژگی ها (مثل امنیت، مقیاس پذیری، عملکرد بالا، کارمزد پایین و پشتیبانی از EVM/Solidity) را از هردوی این بلاک چین ها به ارث برده است.

جدا از این موارد، با اینکه تیم توسعه دهنده ولاس مدعی است این شبکه می تواند تا 30 هزار تراکنش در ثانیه را انجام دهد، هم زمان امنیت این شبکه نیز ارتقا یافته است؛ از این رو امنیت شبکه ولاس فدای سرعت بالاتر نشده است. به علاوه، بلاک چین ولاس از الگوریتم اجماعی استفاده می کند که با بهره گیری از هوش مصنوعی، امکان حملات 51 درصدی را از بین می برد. این حمله به شرایطی اشاره می کند که افرادی بتوانند اکثریت نودهای یک شبکه را کنترل کنند. در این شرایط، امکان تقلب در تراکنش ها و سرقت دارایی های دیگران را خواهند داشت.

توکن ولاس (VLX)

بلاک چین Velas ارز اختصاصی خود را دارد که «VLX» نامیده می شود. توکن مورداستفاده برای تأمین سوخت شبکه ولاس به VLX نیاز دارد تا قراردادهای هوشمند را تأمین کند. علاوه بر این، ارز VLX برای پرداخت هزینه معاملات نیز استفاده می شود. اگر از ارز VLX در کیف پول Velas استفاده می کنید، ۲۵ درصد تخفیف در هزینه ها به شما تعلق می گیرد. هنگام استفاده از ارز VLX در بستر CoinPayments که از هزینه های معاملات کسر می شود، ۲۵ درصد تخفیف نیز در دسترس است.

ولاس، پاداش های اضافی ای برای کسانی که مایل به کمک GPU در شبکه هستند، در نظر گرفته است. درواقع میزان پاداشی که تیم ولاس به کاربران می دهد ارتباط مستقیمی با میزان کمک آن ها به اکوسیستم دارد. درمجموع دو میلیارد توکن VLX از قبل ماینینگ شده است. این امر به کسانی که در حال حاضر دارندگان توکن های (CPS) هستند، اجازه می دهد تا منابع خود را با توکن های VLX مبتنی بر سیستم همتا به همتا مبادله کنند.

از طرفی، توکنومیکس، قوانین اقتصادی رفتار و تعامل شرکت کنندگان در شبکه بلاک چین است. Velas مبتنی بر اقتصاد DPoS است که مطلوب ترین شرایط را برای تعامل با یکدیگر در اختیار شرکت کنندگان قرار می دهد و آن ها را تشویق می کند تا به نفع شبکه عمل کنند.

اجماع Velas AIDPoS براساس اقتصاد DPoS است و هوش مصنوعی به هیچ وجه بر توکنومیکس تأثیر نمی گذارد. مجموعه قوانینی وضع شده است که مطلوب ترین شرایط را برای تعامل با یکدیگر در اختیار شرکت کنندگان قرار داده و آن ها را تشویق می کند تا به نفع شبکه عمل کنند.

اصلی ترین فاکتورهای توکن VLX

  1. عرضه کل: 2124380663
  2. منبع در گردش:2124380663
  3. نرخ تورم:8 درصد (با کاهش 5 درصد در هر سال)

پیش از اجرای بلاک چین ولاس، تیم این پروژه در حال تحقیق بر روی تمام راه حل ممکن برای یافتن راه حلی که مناسب ترین راه حل برای یک شبکه غیرمتمرکز، مقیاس پذیر و امن با پتانسیل پذیرش میلیاردها کاربر است. توسعه دهندگان برای یافتن راه حل، درمجموع 48 مکانیسم اجماع شامل 34 راه حل مبتنی بر اثبات، هفت راه حل مبتنی بر رأی و هشت راه حل جایگزین مبتنی بر DAG را تجزیه و تحلیل کرده اند.

قیمت ارز ولاس

این ارز با نماد VLX از ارزش بازاری در حدود 554 میلیون دلار برخوردار بوده و بدین ترتیب در رتبه 132 بازار قرار داشته و سهم دو صدم درصدی از تمامی بازار را در اختیار دارد. در حال حاضر نیز هر واحد از این رمز ارز قیمتی در حدود ۰.۲۴۳ دلار داشته و حجم مبادلات روزانه آن نیز 11 میلیون دلار است.

از طرفی، قیمت Velas در شبانه روز گذشته نزدیک به 4 درصد رشد داشته است؛ درحالی که بالاترین قیمت مربوط به 4 نوامبر ۲۰۲۱ (۱۳ آبان ماه ۱۴۰۰) است که در آن تاریخ VLX به ارزشی معادل ۰.۵۷ دلار رسیده بود که در حال حاضر نزدیک به 58 درصد پایین تر از آن زمان قرار دارد.

همچنین تعداد توکن های در گردش ولاس هم اکنون نزدیک به ۲.۲۸ میلیارد و تعداد کل توکن های آن نیز ۲.۲۸ میلیارد خواهد بود. ضمناً هم اکنون فعال ترین صرافی ارز دیجیتالی که Velas در آن معامله می شود، صرافی BW.com است که سهم حدود 26 درصدی را از حجم معاملات روزانه ولاس برخوردار است.

Velas در چه صرافی های ارز دیجیتالی معامله می شود؟

هم اکنون فعال ترین صرافی ارز دیجیتالی که ولاس در آن معامله می شود، صرافی BW.com است و پس از آن نیز صرافی پنکیک سواپ PancakeSwap بیشترین حجم معاملات روزانه ولاس را برخوردار است.

از طرفی، ازجمله دیگر صرافی های ارز دیجیتالی که Velas در آن ها معامله می شود، می توانیم به صرافی هیت بی تی سی (HitBTC)، دیجی فینکس (DigiFinex)، بیت کوین دات کام (Bitcoin.com) و چنجلی پرو (Changelly PRO) اشاره داشته باشیم.

ولاس را در چه کیف پول هایی می توان ذخیره کرد؟

جدا از کیف پول اختصاصی که خود ارز دیجیتال Velas از آن پشتیبانی می کند، سایر کیف پول های ارز دیجیتالی مثل تراست ولت (Trust Wallet)، متامسک (MetaMask) و بایننس چین ولت (Binance Chain Wallet) نیز از توکن VLX پشتیبانی می کنند.

آینده ارز ولاس

به صورت کلی، مجموعاً ۲ میلیارد توکن VLX در دسترس است. البته ارز ولاس از سال ۲۰۱۹ راه اندازی شد و هنوز در ابتدای طول عمر خود است. از طرفی این رمز ارز هم اکنون در بسیاری از صرافی های ارز دیجیتال معتبر فهرست شده و قابل خرید و فروش است.

درحقیقت، تیم Velas برنامه ها و پروژه های متعددی را در نظر دارند که با توجه به ظرفیت بالای فنی و مکانیسم های نوآورانه انتظار داریم در آینده بیشتر از این پروژه و توکن VLX بشنویم. به علاوه، ولاس قصد دارد کیف پول سخت افزاری خودش را تولید کند که امن ترین روش برای ذخیره و مدیریت توکن های VLX محسوب می شود.

همچنین این تیم در تلاش است که در سال ۲۰۲۲ با همکاری ۲ شرکت دیگر به نام های وب ۳ و Z-Union که در زمینه گسترش وب ۳ و هوش مصنوعی فعالیت می کند، به توسعه برنامه های خود در زمینه هوش مصنوعی می پردازد. این همکاری به تقویت پروژه و تسریع درروند توسعه این شبکه منجر خواهد شد.

با این حال برخی کارشناسان با وجود خصوصیات منحصربه فردی که شبکه Velas به نسبت بلاک چین هایی مثل سولانا دارد، شبکه بلاک چین زنیس (Zenith) را در آینده، بلاک چینی به مراتب برتر از ولاس تلقی می کنند. درحقیقت کارشناسان بر این باور هستند که شبکه ولاس و زنیس هر دو سازگاری کاملی با ماشین مجازی اتریوم دارند و هر دو از زبان برنامه نویسی سالیدیتی استفاده می کنند تا اینجا که همه چیز برابر است.

ولی شبکه زنیس، ۵ برابر سریع تر از شبکه ولاس بوده و شبکه ای ترکیبی برای عملکرد در شرایطی مشابه از کار افتادن شبکه سولانا در عدم توانایی بهره وری مناسب از نودهاست؛ یعنی اگر زنیس به وعده های ذکرشده در نقشه راه خود (طراحی صرافی متمرکز و غیرمتمرکز، شبکه پرداخت منحصربه فرد، جهان مجازی مجزا و اپلیکیشن پرداخت) عمل کند، آینده بسیار درخشانی خواهد داشت. از طرفی اگر به آن ها جامه عمل نپوشاند نیز شبکه ولاس نیز قطعاً در آینده بهتر خواهد بود.

سخن پایانی

با اینکه به عقیده برخی کارشناسان، حوزه بلاک چین بیش ازحد اشباع شده است، کماکان نمی توان از کنار پروژه Velas به سادگی عبور کرد. درحقیقت با وجود اینکه هنوز تنها دو سال از عمر این بلاک چین گذشته است، الگوریتم اجماع منحصربه فرد این پروژه باعث شده تا ظرفیت بالایی جهت حل مشکلات قدیمی بلاک چین ها داشته باشد که از جمله مهم ترین این مشکلات به می توان توان پردازشی و سرعت پایین انجام تراکنش ها اشاره کرد.

ولاس در نظر دارد تا بتواند در هر ثانیه، عدد بی سابقه 30 هزار تراکنش را انجام دهد. به علاوه، گفته می شود امنیت بلاک چین Velas هم ارتقا یافته است. درحقیقت توسعه دهندگان ارز دیجیتال VLX باهدف ساخت سریع ترین و ایمن ترین سیستم تک لایه بلاک چین در جهان، فعالیت خود را آغاز کرده اند. این ارز دیجیتال تاکنون توانسته توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کند و در مسیر درستی برای رسیدن به اهداف و کاربردهایی که برای خود تعیین کرده است، قرار دارد.

از طرفی، تاکنون راه حل متعددی برای رفع مشکل مقیاس پذیری شبکه های بلاک چین ایجاد شده است که یکی از این راه حل ها، شبکه بلاک چینی ولاس است که با ترکیب هوش مصنوعی و هوش انسان شکل گرفته است. این شبکه در تلاش است مشکلاتی از جمله مقیاس پذیری، امنیت و تمرکززدایی را در بلاک چین حل کند. این شبکه با ایجاد بستری برای توسعه دهندگان این قابلیت را برای آن ها فراهم می کند تا برنامه های خود را در این شبکه ایجاد کنند و در اختیار کاربران قرار دهند.