معرفی ارز دیجیتال تزوس

این ارز با نماد اختصاری XTZ نمایش داده می شود و یک شکل از دارایی های دیجیتال محسوب می شود. ارزش بازاری ارز دیجیتال تزوس در حدود ۳.۵۸ میلیارد دلار می باشد و در رتبه ۳۸ بازار ارزهای دیجیتال قرار گرفته است. همچنین سهم ۰.۱۸ درصدی از کل بازار را به خود اختصاص داده است. صرافی بایننس فعال ترین صرافی با سهم 8.30 درصدی حجم معاملات روزانه است که در آن تزوس معامله می شود.

آرتور بریتمن (Arthur Breitman)، یک متخصص کامپیوتری است که در آگوست ۲۰۱۴ با نام مستعار L.M. Goodman، وایت پیپر تزوس را منتشر کرد. متعاقباً بریتمن در همان سال شرکتی به نام Dynamic Ledger Solutions را در ایالت دلاویر تأسیس کرد و مدیریت اجرایی آن را برعهده گرفت. ارز دیجیتال تزوس محصول فکری او می باشد و بنیاد آن را در زوگ سوئیس تأسیس کرد. تزوس در جولای ۲۰۱۷ باعرضه اولیه سکه به مبلغ ۲۳۲ میلیون دلار سرمایه به خود جذب کرد. بریتمن از یوهان گورز (Johann Gevers) درخواست همکاری کرد تا سمت ریاست بنیاد را برعهده بگیرد. اما همه چیز طبق برنامه پیش نرفت و بین بریتمن و گورز اختلافاتی به وجود آمد.

طرح اولیه ازاین قرار بود که توکن های عرضه اولیه باید به مشارکت کنندگان تحویل داده شود و بلاک چین تزوس به صورت یک نرم افزار رایگان راه اندازی و در اختیار کاربران قرار گیرد. تمرکز پلتفرم تزوس بر روی ارائه یک روش مشارکتی غیرمتمرکز است که با استفاده از اجماع اثبات سهام به سهام دارانش اجازه اداره شبکه و هدایت آن را می دهد.

مزیت های ارز دیجیتال تزوس

کارایی و هدف رمزارز تزوس حل شماری از مشکلات بلاکچین است که در بستر پلتفرم اتریوم با آن مواجه بوده است. شبکه بلاکچین این ارز تشابه زیادی با رمزارز اتریوم دارد، اما بعضی از ویژگی های بلاکچین تزوس مناسب تر از اتریوم است. ارز Tezos با الگوریتم اجماع توافق (Community consensus) فعالیت می کند یعنی تصمیمات در آن بر اساس آرای دارندگان این ارزگرفته می شود و هیچ اختلالی در عملکرد شبکه ایجاد نمی شود.

  • به عنوان یک بلاک چین مستقل تعبیه شده و محصولی از اتریوم یا بلاک چین دیگر نیست.
  •  مبتنی بر یک پروتکل سه لایه از شبکه، اجماع و معامله است.
  • وجود الگوریتم اثبات سهام که دارندگان می توانند برای ارتقا در آن رأی دهند و تغییرات ایجاد کنند.
  • زبان برنامه نویسی مایکلسون، قراردادهای هوشمند را امن تر می کند و اشکالات آن را از بین می برد.
  • طرح مبنی بر پاداش ایجاد ویژگی های جدید و امن برای سیستم وجود دارد.
  • پروتکل اجماع توافق، ضامن مشارکت بیشتر دارندگان است و زمینه ساز بهبود شکل و ساختار رمز ارز تزوس می باشد.

قیمت ارز دیجیتال تزوس

ارز دیجیتال تزوس

ارز دیجیتال تزوس که در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ به برخی صرافی ها افزوده شد، در ماه دسامبر همان سال به همراه بیت کوین رشد صعودی را تجربه کرد و ارزش هر سکه آن به بالای ۱۰ دلار رسید. رشد قابل توجه دیگر این ارز دیجیتال افزایش حجم معاملات بود که از خود نشان داد که از اوایل سال ۲۰۱۹ شکل گرفت و موجب ۳ برابر شدن قیمت ارزدیجیتال تزوس شد.

هر واحد از ارز تزوس با قیمت روز و با احتساب نرخ تتر (قیمت روز دلار) معامله می شود. بالاترین قیمت تزوس در تاریخ ۲7 آذر ۱۳۹۶(18 Dec 2017) معادل ۱۰.۵6 دلار بوده که نسبت به قیمت تاریخ 4 اردیبهشت 1400 (24 Apr 2021) معادل 2.32درصد بالاتر بوده است. می توان گفت این کاهش 0.43 درصدی، این ارز را برای فعالان بازار سرمایه به عنوان فرصت خرید مناسب نشان می دهد.

آینده ارز دیجیتال تزوس

با توجه به قیمت های ثبت شده برای ارز دیجیتال تزوس مشاهده می شود که در 4 سال اخیر در بیشتر مواقع قیمت زیر 4 دلار و در کانال 0 تا 4 دلار بوده است.

با توجه به جهش های مشاهده شده از نظر تکنیکال کارشناسان بر این باورند که به زودی فشار فروش در ارزتزوس کاهش می یابد. زیرا بسیاری از شاخص ها نشان از اشباع شدن فروش آن است و انتظار می رود که بازار واکنشی مؤثری به این کاهش قیمت از خود نشان دهد. در این میان، حتی بسیاری از معامله گران نیز هستند که معتقدند به زودی قیمت تزوس به اوج تاریخی خود می رسد.

ارز دیجیتال تزوس
وبینار پیشنهادی
از صفر تا ترید به سبک نخبگان
از صفر تا ترید به سبک نخبگان

چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18

ثبت نام وبینار

خرید ارز دیجیتال تزوس

روش های متعددی برای خرید ارز دیجیتال تزوس وجود دارد. یکی از این طرق سایت های داخلی که اقدام به خرید تزوس می کنند می‏باشد، هرچند احتمال این که تزوس در آن ها موجود باشد، خیلی کم است. یعنی امنیت پایینی دارند. راه های دیگر، سایت های داخلی بیت کوین و اتریوم می باشد که می توان برای خرید این ارز مناسب دانست.

پیش بینی قیمت تزوس

آینده ارز تزوس (Tezos) به عنوان اولین پلتفرم خوداصلاحگر بین ارزهای دیجیتال صعودی پیش بینی شده است. چون این ارز امکان ایجاد برنامه های غیرمتمرکز را می دهد و پلتفرم قراردادهای هوشمند آن شبیه اتریوم می باشد، اما با این تفاوت که ازالگو الگوریتم اجماع اثبات سهام در آن استفاده می شود.

سهام داران یا شرکت کنندگان در بلاک چین تزوس این امکان را دارند تا بر روی تغییراتی که مد نظر دارند رای بدهند سرانجام طرح های پیشنهاد شده جمع آوری و یک توافق جمعی در شبکه ایجاد می شود.

ویژگی های اساسی تزوس

خود اصلاحگر (Self-Amendment)

ارز دیجیتال تزوس

این ویژگی به ارز دیجیتال تزوس امکان این را می دهد تا بدون نیاز به فورک یا جداشدن زنجیره ها به دو بلاک چین متفاوت ( یا به اصطلاح فورک ) تمام به روزرسانی های مربوط به خود را انجام دهد. این موضوع از جهت اینکه می تواند مانع چند قسمت یا تکه شدن جامعه را بگیرد، مورد اهمیت است.

همچنین می تواند باعث عدم تغییر انگیزه های سهام داران و سرانجام مختل شدن شبکه در طی زمان باشد. این امر باعث شده که هزینه های مربوط به اجرای به روزرسانی در پروتکل ها و پیاده سازی نوآوری ها در آینده کاهش چشمگیری یابد. به همین دلیل ویژگی خود اصلاحی تزوس یک مزیت خوب دراین خصوص محسوب می گردد.

مدیریت درون زنجیره ای (On-Chain Governance)

در تزوس چرخه انتخاباتی برای سهام داران یک فرایند سازمان یافته محسوب می شود تا درباره طرح های پیشنهادی توافق جمعی رخ دهد. یعنی تمامی سهام داران می توانند در مدیریت پروتکل دخالت داشته باشند.

با انسجام سازوکار پروتکل خود اصلاح گر با مدیریت درون زنجیره ای، این امکان وجود دارد که در نحوه فرایند رأی گیری در آینده تغییر رخ دهد. همچنین امکان کشف مکانیزم های بهتر مدیریت، نیز وجود دارد.

نوآوری غیرمتمرکز (Decentralized Innovation)

ایجاد یک اکوسیستم از توسعه دهندگان فعال و متنوع که برای شرکت در پروتکل انگیزه اقتصادی دارند، روند توسعه و پذیرش ارز تزوس را در آینده بهبود می بخشد.

در واقع اصلاحاتی که پیشنهاد می شود و درنهایت پذیرفته می شوند، می تواند مشمول پرداخت کردن به افراد یا گروهی باشد که قصد بهبود پروتکل را دارند. این نوع سازوکار به صورت غیرمتمرکز با تأمین مالی از شبکه نگهداری و محافظت می کند.

قراردادهای هوشمند و بررسی رسمی (Smart Contracts & Formal Verification)

ارز دیجیتال تزوس

در پلتفرم ارز دیجیتال تزوس قابلیت ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامه های غیرمتمرکز وجود دارد. درواقع امکان اختلال و دست کاری کردن آن توسط اشخاص ثالث وجود ندارد و به کاربران اطمینان خاطر می دهد.

علاوه بر این تزوس به فرایند بررسی رسمی قراردادهای هوشمند یاری می کند؛ زیرا تکنیکی برای بهبود امنیت محسوب می شود. در صورت استفاده صحیح از این تکنیک در آینده، بسیاری از بلاک های هزینه بر و مسئله ساز جلوگیری می شود.

اثبات سهام (Proof-of-Stake)

نودها یا همان مشارکت کنندگان در شبکه های همتا به همتای غیرمتمرکز منابع محاسباتی لازم را ایجاد می کنند. این امر که به منظور ایجاد بقا و ادامه حیات شبکه است را فراهم می کنند.

در تزوس هر سهام داری می تواند در فرایند اجماع نیز شرکت کند چون منع ورود در سازوکار تزوس کمتر از بقیه ارزها می باشد و همچنین هزینه های آن نیز در مقایسه با سایرین بسیار پایین است.

نمایندگی (Delegation)

ارز تزوس با راهکارهای انگیزشی و پاداش دادن به افراد راست گو و همچنین مجازات افراد متقلب، در شبکه امنیت ایجاد می کند. همان طور که لازمه یک سپرده امن مشارکت در فرایند اثبات سهام است.

درست کار بودن اکثریت افراد شبکه نیز بسیار اهمیت دارد، همچنین کاربرانی که نمی خواهند به طور مستقیم در پروتکل اجماع مشارکت کنند، حق انتخاب نماینده را دارند.

نحوه کار ارز دیجیتال تزوس

ارز دیجیتال تزوس

تزوس یک پلتفرم غیر انحصاری، توزیع شده و خود اصلاحگر می باشد و از قراردادهای هوشمند برای ایجاد یک سازوکار حاکمیتی درون زنجیره ای منحصربه فرد استفاده می کند. ازاین رو در جهت ایجاد برخی بهبودها نسبت به پلتفرم هایی مانند اتریوم می کوشد.

می توان گفت هدف اصلی این پلتفرم برای یک طراحی چند ساختاری، همراه با به روزرسانی های جزئی درون زنجیره ای در پروتکل است که به نوعی از مدل اجماع اثبات سهام اصلاح شده بهره می گیرد که در آن سهام داران مجاز به تغییر ساختار پروتکل هستند.

معرفی پوسته شبکه (Network Shell)

اساس و ظرفیت های اصلی خود اصلاحگری ارز دیجیتال تزوس از طریق پوسته شبکه آن قابل اجرا می باشد. برای درک چگونگی روش کارکردن سه زیر پروتکل اصلی پوسته شبکه وجود دارد.

1– پروتکل شبکه:

پروتکل شبکه که اغلب نحوه مخابره و پخش شدن تراکنش ها را در سرتاسر شبکه بین تمام مشارکت کنندگان یا نودها در شبکه مشخص و تعیین می کند. همچنین چگونگی دانلود کردن بلاک چین، پیداکردن یا کشف نودهای دیگر در شبکه و نحوه اعلام باگ های یافت شده به شبکه است.

به طورکلی، پروتکل شبکه بیشترین نوآوری ها و فعالیت های مربوط به توسعه شبکه است.

۲– پروتکل تراکنش:

پروتکل تراکنش یک ارز دیجیتال به وسیله زبان اسکریپت نویسی تعریف می شود. برای بیت کوین همان مدل خروجی تراکنش های خرج نشده UTXO است.

این زیر پروتکل در بیت کوین شامل هر چیزی از ایجاد بیت کوین های جدید طی چرخه استخراج تا به کارگیری امضا دیجیتال در تایید تراکنش های انجام شده می‏باشد. ایجاد تغییراتی در این زیر پروتکل غالبا به عنوان یک سافت فورک معرفی می شود و معمولا زنجیره دیگری پس از اعمال آن ها ادامه پیدا نمی کند.

۳– پروتکل اجماع:

ارز دیجیتال تزوس

این زیر پروتکل نحوه رسیدن به یک توافق جمعی بین تمامی نودهای شبکه بلاک چین را تعریف می کند. بیت کوین از راهکاری به نام اثبات کار (Proof of Work) به عنوان مدل اجماع خود بهره می گیرد. این پروتکل برای حفظ اصالت و اساس بلاک چین ضروری است؛ چرا که نحوه جلوگیری از وقوع اتفاقاتی نادر را مشخص می کند. از اعمال تغییرات در پروتکل اجماع که هاردفورک گفته می شود که اغلب زنجیره دیگری پس از آن ها به وجود می آید.

پوسته شبکه تزوس، پروتکل های اجماع و تراکنش را در «پروتکل بلاک چین» ترکیب می کند. پروتکل بلاک چین شامل مجموعه ای پیوسته از بهبودهای توافق شده درباره وضعیت عمومی بلاک چین است که در آن بلاک ها مهم ترین عامل تغییردهنده وضعیت زنجیره محسوب می شوند.

ازاین رو پروتکل بلاک چین می تواند خودش را عیب یابی یا به اصطلاح ارزیابی کند و به بلاک ها اجازه فعالیت بر روی پروتکل را دهد. در نتیجه سهام داران با رای خود می توانند به طور مستقیم بر روی به روزرسانی های مربوط به سیستم تأثیر بگذارند.

پوسته شبکه به عنوان یک رابط بین پروتکل شبکه و پروتکل بلاک چین عمل می کند. در واقع وظیفه اصلی پوسته شبکه، حفظ و ارائه مناسب ترین زنجیره شناخته شده به کلاینت ها است.

در واقع تزوس یک زبان برنامه نویسی اوکمل (OCaml) می باشد و پوسته شبکه در آن قابلیت شناسایی تمام بلاک ها، تراکنش ها و پروتکل ها را دارا می باشد.

زبان اوکمل به کمک ماژول هایی که دارد برای اصلاح مستقیم پروتکل فعلی می تواند مورد استفاده بهینه قرار گیرد. همچنین پوسته شبکه از حملات دی داس (DDoS) به شبکه ممانعت می کند. در واقع یکی از مهم ترین قابلیت پلتفرم تزوس قابلیت پیاده سازی پروتکل هایی با ویژگی اصلاح پذیری مناسب خودشان می باشد.

استخراج ارز تزوس

با اینکه پایه نحوه رأی دهی از پیش برای شبکه تعریف شده است، اما سیاست عملکردی به گونه ای طراحی شده است که حتی می تواند نحوه رأی دهی را با مرورزمان و با پیشرفت شبکه تغییر و بهبود بخشید. شرایط بسیاری می تواند موجب تغییر در پروتکل ها شود که یکی از مهم ترین آن ها رأی سهام داران می باشد.

معرفی بهترین کیف پول های ارز دیجیتال تزوس

ارز دیجیتال تزوس

کاربران تزوس برای نگهداری آن باید کیف پول آن را داشته باشند یا از کیف پول هایی استفاده کنند که از تزوس پشتیبانی می کنند. برای این منظور کیف پول های زیر را معرفی می شود.

اتمیک والت (Atomic Wallet):

یکی از بهترین کیف پول های برای نگهداری ارزها مختلفی نظیر تزوس می باشد. این کیف پول بیش از 300 ارز دیجیتال را پشتیبانی می کند به این صورت که هر هفته تیم پشتیبانی آن ویژگی های جدید به آن اضافه می کند. نسخه دسکتاپ برای سیستم عامل های ویندوز، مک، اوبونتو، دبیان و فدورا این کیف پول در دسترس است. همچنین نسخه موبایل این کیف پول هم، برای اندروید و iOS در دسترس است.

لجر نانو اس (Ledger Nano s):

در این کیف پول، کنترل کلیدهای خصوصی برعهده خود کاربر می باشد. همچنین روی این والت سخت افزاری، یک صفحه نمایش کوچک قرار دارد که از طریق آن می توان تراکنش ها را کنترل نمود.

ترزور مدل تی (Trezor Model T):

در ترزور دارایی ها به صورت آفلاین ذخیره می شوند و در مقابل حملات هکرها نیز درامان می باشند چون اگر تزور به کامپیوتر متصل نباشد خاموش و اتصال آن به اینترنت نیز قطع می شود. به همین دلیل یکی از بهترین کیف پول ها برای ذخیره تزوس می باشد.

تراست والت (Trust Wallet):

این کیف پول به خاطر نصب راحت و ویژگی های منحصربه فردی که دارد، به یکی از بهترین کیف پول ها برای نگهداری ارزهای دیجیتال علی الخصوص تزوس تبدیل شده است.

ایرگپ (AirGap):

کیف پول ایرگپ دارای یک صرافی داخلی است که از طریق آن می تواند به راحتی ارزهای دیجیتال را به یکدیگر تبدیل کند. به همین دلیل ایرگپ جز بهترین کیف پول ها برای ذخیره تزوس قرار دارد.

اکسودوس (Exodus):

این کیف پول برای هر دوی سیستم عامل دسکتاپ و موبایل در دسترس می باشد. علاوه بر ذخیره ارز دیجیتال به عنوان یک کیف پول یک ابزار مناسب برای مدیریت حساب نیز است. همچنین یک صرافی داخلی دارد که امکان تبدیل ارزهای دیجیتال را فراهم کرده است.

گواردا (Guarda):

گواردا هم یک کیف پول چند ارزی می باشد و تاکنون نسخه های موبایل، دسکتاپ، وب و افزونه کروم آن در دسترس قرار گرفته است.

تزباکس والت (TezBox Wallet):

در این کیف پول کلیدهای خصوصی درون خود دستگاه ذخیره می شود. می توان گفت تزباکس اولین والتی است که با کیف پول های سخت افزاری مثل لجر نانو اس و ترزور ترکیب شده و باعث بالارفتن امنیت شده است.

تزوس بلو (Tezos.Blue):

یکی از سریع ترین کیف پول های مخصوص نگهداری تزوس شمارده می شود و برنامه اصلی تزوس می باشد، و امنیت آن توسط خود سیستم عامل مورداستفاده تأمین می شود.

مگنوم والت (Magnum Wallet):

کیف پول مگنوم اطلاعات شخصی را در خودش ذخیره نمی کند، می توان گفت یکی از ایمن ترین و سبک ترین والت های موجود در بازار است.

سخن پایانی!

ارز دیجیتال تزوس

هر ساز کاری در ابتدا فعالیت خود با مشکلاتی مواجه می شود تزوس نیز در آغاز با مشکلاتی روبه رو شد. به نظر می رسد که ارز دیجیتال تزوس اکنون آینده ای درخشانی در انتظار دارد.

نوآوری های این پلتفرم در حوزه های الگوریتم اجماع می باشد. همچنین تامین امنیت قراردادهای هوشمند و روش های به روزرسانی جدید، قابل مشاهده می باشند. اما نباید فراموش کرد که ارز دیجیتال XTZ هنوز راه درازی را پیش رو خواهد داشت و اگر می خواهد وارد رقابت با بلاک چین های تخصصی نظیر ترون (Tron) و نئو (NEO) را داشته باشد، باید شمار زیادی از توسعه دهندگان برنامه های غیر متمرکز را به خود جذب کند.

کمک هزینه های مالی ارز دیجیتال Tezos برای همین منظور در نظر گرفته شده و کنار گذاشته شده است، ولی شدت تاثیرگذاری آنان معلوم نیست. علاوه بر این، عدم تمرکز این پلتفرم روی استفاده های تجاری و تجربه کاربری نیز می تواند بر رشد و محبویت این پلتفرم در میان طرفداران و کاربران عادی تاثیرمنفی بگذارد.