Lines_Background
مینی‌دوره رایگان درآمد روزانه ۱۰۰ دلار از فارکس
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایه
آموزش ترید از صفر صفر

قیمت ارز و طلا

دینار بحرین
نرخ و قیمت لحظه ای دینار...

قیمت لحظه ای دینار بحرین


آشنایی با واحد پول بحرین

واحد پول رسمی کشور بحرین، دینار است. این کشور در واقع جزیره ای در خلیج فارس در نزدیکی عربستان سعودی است. دینار در نماد شناسی ارز های جهانی، با علامت اختصاری BHD معرفی شده است. این واحد پولی به 1000 فیل یا فلس تقسیم می شود. نام دینار درواقع از واژه دینار رومی گرفته شده است. همچنین دینار بحرین به اختصار در عربی د.ب و در لاتین BD نشان داده می شود. به طور معمول این واحد دارای سه رقم اعشار است. دینار در سال 1956 معرفی شد. سکه ها و اسکناس های بحرین در همین سال در معرض عموم قرار گرفتند.

در ابتدای رواج دینار جدید، ابوظبی دینار بحرین را به رسمیت پذیرفت. این پذیرش سبب شد در سال 1973 وابستگی آن به درهم امارات متحده عربی تغییر کند و درنهایت به دلار متصل شود.

دینار بحرین چیست؟

BHD از 1000 فولو، فیل یا فلس تشکیل شده است. در واقع فیل ها به منظور جمع استفاده می شوند. دینار بحرین ارز بسیار ارزشمند است و به طور رسمی در مقایسه با دلار آمریکا با نرخ 2.652 معامله می شود. نام دینار از دینار رومی می آید که سکه نقره استانداردی در زمان روم باستان بود. این نام متعلق به 211 الی  244 سال قبل از میلاد مسیح است که در آن زمان نیز به عنوان ارزی معتبر وجود داشت. قبل از سال 1965، بحرین از روپیه خلیج فارس به عنوان واحد پولی استفاده می کرد.

واحد پول رسمی کشور بحرین از دیروز تا امروز

دینار های بحرین از سال 1956 شروع به گردش کردند و روند تبدیل خود را با نرخ تبدیل 1 دینار در مقابل 10 روپیه ایجاد کردند. تا سال 1973، هیئت ارزی بحرین اسکناس های موردنیاز را صادر می کرد. پس از سال 1973، مسئولیت صدور پول بر عهده آژانس پولی بحرین قرار گرفت. در سال 1980، دینار به نرخ ثابت 0.376 دینار در مقابل 1 دلار، به ارز آمریکا پیوست. این پیوستن درواقع برای دینار مزایای استفاده از حقوق ویژه صندوق بین المللی پول را میسر کرد.

همواره نوساناتی برای دینار وجود دارد. به طور عمده به دلیل بی ثباتی در منطقه، این نوسانات بر ارزش دینار تاثیراتی می گذارند. با این حال ارزش این واحد پولی همواره حفظ شده است. در سال 2006، آژانس بحرین، تغییر نام خود را با عنوان بانک مرکزی رسمی بحرین به اختصار CBB معرفی کرد.

CBB بر بانک های مرسوم و تابع جریانات اسلامی نظارت دارد. همچنین بر بیمه، بنگاه سرمایه گذاری و سایر موسسات مالی نظارت ویژه ای دارد. اسکناس های بحرین توسط بانک مرکزی بحرین مدیریت ارزی می شوند. از سال 2016، دینار بحرین گردش اسکناس را با ویژگی های امنیتی پیشرفته آغاز کرد. نمونه های جدید همچنین خطوطی را برای کمک به افراد کم بینا مطرح کردند.

راه اندازی اسکناس های جدید

در سال 2008، بانک مرکزی بحرین گروه جدیدی از اسکناس ها را راه اندازی کرد که از لحاظ فنی، چهارمین سری اسکناس رسمی در بحرین محسوب می شدند. این شماره های جدید، هم آینده درخشان بحرین را  ارج نهادند و هم میراث گذشته این کشور را به تصویر کشیدند. اگرچه بحرین از نظر اقتصادی برای رسیدن به توسعه با چالش های بسیاری روبه رو شده است؛ اما همچنان به عنوان سریع ترین کشور در حوزه رشد اقتصادی کشورهای عربی ارزیابی می شود. طبق داده های بانک جهانی تا سال 2016، کشور بحرین و واحد پول رسمی آن، نرخ تورم سالانه 5.7 را تجربه کرده اند؛ درنتیجه رشد تولید ناخالصی داخلی آن برابر 3.9 درصد بوده است.

سکه های دینار بحرین

در سال 1965، سکه ها در واحد های 1، 5، 10، 25، 50 و 100 فیل تولید شدند. فیل های 1، 5 و 10 از نوع برنز صادر شدند و بقیه در قالب نیکل کاپرو در معرض عموم قرار گرفتند. سکه 1 فیل پس از سال 1966 تولید نشد. سکه 100 فیلی دوفلزی در اکتبر 1992 معرفی شد. در این سال، برنج در قالب های 5 و 10 جایگزین برنز شدند.

یک سکه 500 فیلی دو فلزی در سال 200 با شکلی از بنای مروارید منتشر شد. این سکه در پاسخ به شورش بحرین که منجر به تخریب بنای یادبود شکل گرفت، در 18 مارس 2011 متوقف شد. اگرچه بانک بحرین اظهار داشت که ضرب قطعه 500 فیلی مدتی قبل متوقف شده بود؛ اما این سکه همچنان برای استفاده در دسترس بود. اما پس از اقدامات جمع آوری از سوی بانک، دیگر اثری از آن ها یافت نشد.

اسکناس های دینار بحرین

در 16 اکتبر 1965، هیئت ارزی بحرین، اسکناس هایی را با ارزش های یک چهارم، یک دوم، 1، 5 و 10 دینار معرفی کرد. نمونه های 100 فیل نیز در 2 سپتامبر 1967 معرفی شدند. در سال 1973، آژانس پولی بحرین، صدور پول کاغذی را بر عهده گرفت و از ژوئیه 1978، با اسکناس 20 دیناری خانواده جدیدی از اسکناس های عربی را معرفی کرد. اسکناس های یک دوم، 1، 5 و 10 دیناری نیز در دسامبر 1979 منتشر شدند.

اسکناس های 100 فیل در نوامبر 1980، توسط هیئت ارزی و سایر اسکناس ها نیز در 31 مارس 1996 جمع آوری شدند. باقی مانده قابل مبادله تا یک سال بعد از طریق تحویل به بانک غیرقابل دسترس شدند. سومین شماره اسکناس توسط آژانس پولی بحرین با همان اسامی قبلی از یک دوم تا 20 دینار، در مارس 1993 منتشر شدند. این مجموعه در سال 1998 با تغییرات مختلفی از نظر ویژگی های رنگی و امنیتی به روزرسانی شد. با این حال، نمونه هایی از چاپ جعلی آن یافت شدند.

مقامات بحرین وجود نسخه های جعلی را تایید نکردند اما شواهد بر آن است که 7 میلیون نسخه غیر مجاز برابر با 365 میلیون دلار آمریکا توسط یک چاپگر آرژانتینی چاپ شده اند.

تفاوت نمونه های اصلی دینار بحرین با چاپ جعلی در قسمت های زیر مشهود بود:

  • وجود سایه انداخته شده در پس زمینه ای متفاوت از نام عربی آژانس پولی بحرین؛
  • فاصله زیاد بین دو حرف عربی در شماره سریال افقی.

اسکناس های غیرمجاز

اسکناس های جعلی از طریق کشور های مختلف آفریقایی و اروپایی به صورت هوایی قاچاق می شدند و در حوالی ژوئن 1998، درحالی که اسکناس 20 دیناری به روز شده در بحرین منتشر شده بود، در بلژیک، سوئیس و خلیج فارس مبادله می شدند.

مقادیر زیاد سوءظن ایجاد شده از سوی نمونه های مجاز و غیرمجاز سبب شد شناسایی از سوی کارشناسان انجام شود. پس از شناسایی، آژانس پولی بحرین به افرادی که به اشتباه اسکناس های غیرمجاز را پذیرفته بودند، اجازه داد که آن ها را با ارز مجاز در بانک مبادله کنند.

در تاریخ 1 آگوست 1998، اسکناس های 20 دیناری جدید، با طرحی از  نمونه های ارتقا یافته به همراه هولوگرام و این بار به جای رنگ بنفش با رنگ هلویی منتشر شدند. طرح اصلی اسکناس های بنفش دینار بحرین، در ژوئن 1998 فقط در حدود 7 هفته در گردش بودند؛ بنابراین به ندرت توسط مجموعه داران دیده می شوند. در سپتامبر 2006، آژانس پولی بحرین به بانک مرکزی بحرین تغییر نام داد. در 17 مارس 2008، بانک مرکزی بحرین اولین سری نمونه های خود را ارائه داد. نمونه های ارائه شده توسط سازمان پولی جدید، به عنوان سری چهارم واحد پول رسمی بحرین، میراث این کشور و همچنین توسعه آن را منعکس می کنند.

در 4 سپتامبر 2016، بانک مرکزی بحرین، نسخه های به روز شده اسکناس های 10 و 20 دیناری را با ویژگی های امنیتی پیشرفته و خطوط لمسی اضافه شده در مرکز سمت جلوی پول برای افراد نابینا در معرض عموم قرار داد.

قیمت ارزی دینار کشور بحرین

در دسامبر 1980، دینار به طور رسمی به حقوق ویژه قرعه کشی صندوق بیم المللی پول پیوست. با پیوستن به SDR، 1 دلار برابر با 0.376 BHD ثابت شد. با این نرخ به طور تقریبی، هر دینار بحرین برابر با 2.65957 دلار در نظر گرفته شد. مقدار مذکور، 10 ریال عربستان صعودی نیز نامیده می شود.

نرخ دینار در سال 2001 رسمی شد و ریال سعودی در هر نقطه از بحرین قابل فروش در نظر گرفته شد. به استثنای اسکناس 500 ریال صعودی که فقط در سوپرمارکت های بزرگ، فرودگاه ها و مغازه های الکترونیکی پذیرفته می شود. قبل از تصویب یورو از سوی مالت در 1 ژانویه 2008، این واحد سومین ارز بود و ارزشی بیشتر از دینار کویت و لیر مالت داشت. پش از اتخاذ یورو از سوی مالت، دینار مقام دومین واحد ارزی باارزش را در بازار کسب کرد.

سخن آخر

دینار بحرین واحد پول این کشور است و در زبان عربی د.ب و در زبان انگلیسی BHD شناخته می شود. این ارز امروزه یکی از با ارزش ترین ارز های بازار جهانی محسوب می شود. دولت بحرین برای راه یابی ارز خود به بازار جهانی، راه کارهایی ازجمله ایجاد ارتباط با ریال عربستان و سپس ارتباط با دلار آمریکا اتخاذ کرد. ارتباط با دلار آمریکا سبب شد دینار بحرین در SDR، به طرز ویژه ای مطرح شود. امروزه بحرین نقش دومین واحد پرارزش دنیا را بر عهده دارد.

در میان کشور های عربی، نه تنها از نظر ارزش ارز بلکه از نظر توسعه، بحرین یک کشور پر سرعت در حوزه پیشرفت شناخته می شود. با تمام تفاسیر جالبی که در رابطه با دینار بحرینی وجود دارد، این کشور چندین بار در معرض جعل اسکناس های خود قرار گرفته است. در برخی موارد، جعل را تکذیب و در یک مورد بسیار پر سر و صدا به مردم خود اجازه داد تا پول های جعلی اشتباه را تعویض کنند. در پی تعویض پول های جعلی، اسکناس هایی با امنیت بسیار بالا وارد بازار بحرین شدند که همواره هیچگونه جعلی از پس آن برنیامده است.

ادامه مطلب
post-blog-alt
نرخ و قیمت لحظه ای یوان...

قیمت لحظه ای یوان چین


یوان چین به ارز مورد استفاده در جمهوری خلق چین گفته می شود. چین با سابقه بیش از 3000 سال استفاده از پول در سال 1914 دلار نقره را عنوان پول رسمی اضافه کرد که بعد در مسیر اصلاحات این کشور نام یوان به واحد پول این کشور اضافه شد.

شاید شما این ارز را با نام رنمینبی چینی (Chinese Yuan Renminbi) نیز شنیده باشید. ممکن است این نام برای شما نسبت به سایر نام های ارزهای موجود عجیب به نظر برسد.

یوان رنمینبی چین در واقع دو اصطلاح جداگانه است. یوان به عنوان واحد حسابی چین برای سیستم مالی و اقتصادی در حال انجام فعالیت اقتصادی در این کشور است که در حقیقت نشان دهنده یک واحد پول است. از طرف دیگر اصطلاح رنمینبی، نام رسمی ارز کشور چین به حساب می آید.

برای درک و توضیح یوان و تاریخچه این واحد پول منحصر به فرد در دنیا همراه ما باشید.

تاریخچه و نام یوان چین

یوان رنمینبی چین، واحد پول رسمی سرزمین بزرگ چین است. همانطور که در ابتدا اشاره شد، اصطلاح یوان به واحد پول کشور چین اطلاق می شود در حالی که اصطلاح رنمینبی به نام واقعی خود ارز اشاره دارد.

یوان به اختصار CNY شناخته می شود در حالی که renminbi با RMB مخفف شده است. جمهوری دوم چین در زمان تاسیس در سال 1949 توسط جمهوری خلق کمونیست چین این واحد را معرفی کرده است.

پول ملی چین توسط بانک مرکزی این کشور، با نام بانک خلق چین (PBOC) صادر می شود. دفتر مرکزی این بانک در پکن، پایتخت کشور چین قرار دارد.

همراه با چاپ ارز در بانک مرکزی چین، این بانک مسئول سیاست های پولی، مالی و همچنین تنظیم مقررات مالی در چین است. همچنین به سبب اهمیتی که برای پول و سیستم بانکی خود در نظر گرفته، 5 هیئت مدیره در 9 شعبه را در مناطقی به خود اختصاص داده که این بانک را به شکل خاصی اداره می کنند.

نماد واحد پولی چین ¥ است. یوان منفرد به 10 jiao تقسیم می شود. یک جیائو به 10 فن (fen) قابل تقسیم است.

دو اسکناس با گردش یک، دو، پنج، ده، بیست، پنجاه و صد یوان و همچنین اسکناس های یک، دو و پنج جیائو در سیستم مالی کشور چین وجود دارد.

دو بانک مرکزی در کشور چین سکه ها را در یک، دو و پنج علامت، ضرب می کنند.  2 سکه نیز با علامت یک یا پنج جیائو همراه با یک فقره یوان در این کشور صادر می شود.

ملاحظات ویژه درباره نام واحد پول چین

از دهه 1950 چندین سری رنمینبی صادر شده است که هر کدام اسکناس و سکه های خاص خود را دارند. سری پنجم سکه های صادر شده اکنون دارای مجوز قانونی است و پیش بینی این است که به زودی این سکه منجر به حذف تدریجی سری های قبلی خواهند شد.

CNY یک سیستم ارزی شناور نیست؛ اما این نرخ از طریق نرخ ارز شناور مدیریت می شود. بدین معنا که این واحد مجاز است در حاشیه محدود در حوالی نرخ ثابت تعیین شده با توجه به سبد ارزهای جهان شناور باشد.

جالب است بدانید که CNY تا سال 2005 به طور مستقیم با دلار آمریکا مرتبط بوده است.

یوان و رنمینبی به طور معمول در برخی از نقاط جهان به جای یکدیگر یا با هم قابل استفاده هستند؛ بنابراین تعجبی ندارد که استفاده از آنها اغلب باعث سردرگمی سرمایه گذاران شود.

اصطلاح یوان رنمینبی بسیار شبیه اصطلاحات پوند استرلینگ است که برای واحد پول انگلستان در نظر گرفته می شود.

پوند استرلینگ نام واحد پول انگلیس است درحالی که پوند واحد پوند استرلینگ به حساب می آید. در توضیح این موضوع باید بگوییم که شما برای خرید کالا و خدمات از پوند استفاده می کنید نه پوند استرلینگ یا خود استرلینگ که چنین موضوعی درباره واحد پول چین نیز در برخی مواقع رایج است.

کاهش ارزش واحد پول چین

CNY جریان پایدار قدردانی در برابر دلار را در سال 2015 پشت سر گذاشته است به طوری که این موضوع باعث شده کشور چین چندین بار در سال 2015 ارزش پول خود را از دست بدهد. به گفته رهبران چین این بخش تلاشی است که چین برای اصلاح بازار انجام می دهد.

جنگ تجاری چین با ایالات متحده زمانی آغاز شد که دونالد ترامپ، چین را دست اندازی در دنیای ارز نامید و از سال 2018 تعرفه هایی را برای کالاهای چینی وضع کرد.

به گفته برخی رسانه ها، چین در مقابل رفتار رئیس جمهور ایالات متحده، با مجموعه تعرفه های خاص خود به محصولات آمریکایی پاسخ داده است.

با کاهش ارز CNY، کالاهای چینی در بازارهای بین المللی بسیار مقرون به صرفه تر و جذاب تر به نظر رسیدند. این امر مزیتی است که به سبب کاهش قیمت ارز برای چین صورت گرفت.

نکته جالب در کاهش قیمت ارز و عرضه محصولات به بازار جهانی این است که این اولین ارز در حال ظهور در بازار جهانی بود که در سبد قرعه کشی بین المللی پول به عنوان یک ارز ذخیره مورد استفاده صندوق بین المللی پول قرار گرفت.

واحد ارزی پول چین در سال 2016 به سبد صندوق بین المللی اضافه شد.

تأثیر چین در کاهش ارزش یوان در سال 2015

در تاریخ 11 اگوست 2015 بانک خلق چین (PBOC) با سه کاهش متوالی یوان رنمینبی، بازارهای جهانی را غافلگیر کرد به طوری که 3 درصد از ارزش خود را کاهش داد.

از سال 2055 ارزش چین 33 درصد در برابر دلار آمریکا افزایش یافته است. اولین کاهش مهم ترین به عنوان مهم ترین افت در 20 سال گذشته تلقی می شود.

اقدام غیرمنتظره چین بسیاری را بر این باور سوق داد که این کشور برای تقویت صادرات د ر حمایت اقتصادی که با کم ترین سرعت در چند دهه اخیر برایش رخ داده، این اقدام نا امیدکننده را انجام داده است. با این حال PBOC ادعا کرد که کاهش ارزش بخشی از اصلاحات آن برای حرکت به سمت اقتصاد بازارمحور بوده است. این حرکت در سراسر جهان بازتاب قابل توجهی داشت.

بازارهای شگفت زده در اثر کاهش ناگهانی ارزش پول چین

پس از یک دهه افزایش مداوم ارزش پول چین در برابر آمریکا که سرمایه گذاران به ثبات و قدرت رو به رشد یوان عادت کرده بودند، این افت ناگهانی در طی دو روز به 4 درصد رسید. با این حال بسیاری از دلالان در بازارهای ارز با نام فارکس، مقدار بالایی از اهرم را از آن خود کرده بودند.

بازارهای سهام در ایالات متحده، اروپا و آمریکای لاتین نیز در واکنش به کاهش ارزش یوان سقوط کردند. برخی اظهار داشتند که حتی با کند شدن رشد اقتصادی چین، این حرکت نشانه تلاش برای جلوه بیشتر صادرات بوده است. با این حال PBOC با مدارکی نشان داد که سایر عوامل باعث کاهش قیمت ارز چینی شده اند.

تاثیر کاهش ارز چین بر صندوق بین المللی پول

رئیس جمهور چین، تعهد دولت خود را برای اصلاح اقتصاد چین در جهت بازار مداری، هنگامی که برای اولین بار در مارس 2013 آغاز به کار کرد، مطرح کرد. این ادعا از سوی PBOC مبنی بر هدف کاهش ارزش و اجازه به بازار برای تعیین اهمیت بیشتر ارزش یوان، باورپذیرتر است. اما همچنان نقطه هایی از شک در این ماجرا وجود دارد.

علاوه بر این هدف، دادن نقش بیشتر به بازارها برای تعیین نرخ ارز رنمینبی با هدف ایجاد اصلاحات عمیق تر نیز قابل باور است؛ زیرا در آن زمان پروفسور پراساد از دانشگاه کرنل اظهار داشت که اقدام به منظور اصلاحات، با آنچه چینی ها ادعا کرده اند، مطابقت دارد.

علاوه بر اهدافی که چین برای اصلاحات دنبال می کرده است، انگیزه دیگری نیز وجود داشت. عزم چین برای قرار گرفتن در سبد صندوق بین المللی پول به شکل ویژه، هدفی است که چین در طی مسیر کاهش ارزش پول خود به آن دست یافت.

صندوق بین المللی پول هر پنج سال یک بار ترکیب ارز ویژه خود را ارزیابی می کند. در سال 2010، یوان به دلیل اینکه آزادانه قابل استفاده نبود، رد شد.

صندوق بین المللی پول با تشویق ادعای چین که آزادانه شدن پول آن از اصلاحات بازار کم می کند، از کاهش ارزش پول استقبال کرد. در نتیجه یوان در سال 2016 بخشی از SDR یا بخش ویژه برداشت محسوب شد.

دیدگاه های شکاکانه نسبت به یوان

به رغم پاسخ صندوق بین المللی پول که کاهش ارزش پول چین را تصدیق می کرد، بسیاری معتقد به تعهد چین به ارزش های بازار آزاد بودند و برحی معتقد بودند که سیاست جدید نرخ ارز همچنان شناور مدیریت شده است.

برخی چنین اتهامی را مطرح کردند که کاهش ارزش چین، فقط یک مداخله دیگر بود تا ارزش یوان چین همچنان تحت نظارت و کنترل PBOC قرار گیرد.

اقتصاد چین به کالاهای صادراتی وابسته است. این غول آسیایی با کاهش ارزش پول خود، قیمت صادرات را کاهش داد و در بازارهای بین المللی به یک مزیت رقابتی دست یافت.

کلام آخر

یوان چین به عنوان واحد پولی این کشور شناخته می شود که باید از آن به عنوان یک واحد پول جنجال برانگیز یاد کرد.

جنجال های وابسته به ارز چین، نه به تاریخ عظیم چین، نه به پیچیدگی نامش که در کنار رنمینبی قرار گرفته و نه به تقسیم بندی گوناگون آن مربوط است.

از آنجایی که قدمت استفاده از پول در چین به 3000 سال می رسد، اما یوان قدمتی کمتر از یک سده دارد. این واحد پولی پس از تثبیت جمهوری حاکم بر چین انتخاب شده است اما با این حال در سال 2015 جریانی به راه انداخت که سبب اتفاقات عجیبی در بازار جهانی شد.

همان طور در این مقاله اشاره شد، نقطه جنجال برانگیز یوان چین، کاهش قیمت است که دولت چین به منظور ورود به بازار آزاد انجام داد. این کاهش قیمت در ادامه با خشم و دیدگاه های گوناگونی مواجه شد که در این مقاله در اختیار شما قرار گرفت.

ادامه مطلب
post-blog-alt
نرخ و قیمت لحظه ای دینار...

قیمت لحظه ای دینار کویت


دینار کویت گران ترین ارز کاغذی دنیا و نوسانات کم

دینار کویت واحد پول ملی کویت است که با نماد KWD نمایش داده می شود. جالب است بدانید که واژه دینار از دینار رومی برگرفته شده است. البته این واحد پولی نیز خود به 1000 فیل تقسیم می شود که سکه های آن در بسیاری از کشورهای عربی مورد استفاده قرار می گیرد.

اما از این واحد پول چه می دانید؟ همانطور که می دانید کویت یک کشور کوچک در حاشیه خلیج فارس است که بین کشورهای عراق و عربستان سعودی قرار دارد. کشور کویت از چه زمانی از این واحد پولی استفاده می کند یا ارزش دینار به چه عواملی وابسته است؟

با ما همراه باشید که با سرگذشت عجیب دینار آشنا شویم و حقایقی جالب را در مورد این واحد پولی بخوانیم.

دینار کویت را بیشتر بشناسیم

معرفی دینار به عنوان واحد پول رسمی کویت به سال ها پیش بازمی گردد. اگر بخواهیم دلیل انتخاب این واحد پولی را بدانیم بهتر است که نگاهی به پول رایج در منطقه خلیج فارس بیندازیم.

کشور انگلیس روپیه هند را پیش از اینکه روپیه خلیج در سال 1959 جایگزین آن شود به مردمان منطقه خلیج فارس معرفی کرده بود. درست در سال 1961 میلادی بود که دینار به عنوان جایگزین روپیه خلیج فارس معرفی شد.

روپیه خلیج فارس ارزی بود که وابستگی شدیدی به روپیه هندی داشت. درواقع دلیل استفاده از روپیه هندی انجام معاملات در منطقه خلیج فارس بود. در ادامه نیز روپیه خلیج فارس همچون روپیه هند به پوند استرلینگ انگلیس GBP پیوست.

در سال 1961 کشور کویت با خاتمه یافتن معاهداتی که با شکست امپراطوری عثمانی بسته شده بود، از پادشاهی انگلستان استقلال یافت. به دنبال همین مورد بود که هیئت ارزی کویت با هدف انتخاب ارز ملی این کشور راه اندازی شد و دینار را به عنوان پول ملی این کشور انتخاب کرد.

ارزش دینار کویت طی سال های اخیر

بعد از معرفی دینار به عنوان واحد پول رسمی کشور کویت تا سال 1966 میلادی هر دو ارز دینار و روپیه در گردش بودند. با این حال استفاده از روپیه با کاهش شدید ارزش آن رو به پایان گذاشت.

درواقع بین سال های 1975 تا 2003 میلادی بود که دینار کویت به یک سبد ارزی هم وزن خود متصل شد. البته محتوای این سبد ارزی توسط هیئت ارزی کشور کویت تعیین شده است.

در سال 2003 هر یک دلار آمریکا را معادل با 0.29963 دینار کویت می دانستند. این نسبت تا سال 2007 ادامه پیدا کرد تا اینکه دینار به سبد ارزهای نامشخص انتقال پیدا کرد.

نکته جالب توجه در خصوص این ارز افزایش ارزش آن در سال 2019 میلادی بود. در این سال ارزش هر دینار کویت برابر با 3.29 دلار آمریکا بود؛ این موضوع دینار کویت را به باارزش ترین پول در جهان تبدیل کرده بود.

این ارز طی سال های 2016 تا 2019 ارزش نسبتا ثابتی داشت و بین 3.27 و 3.36 دلار در نوسان بود. بنابراین دینار کویت واحد پولی باارزش و نسبتا ثابتی است.

 

ارزش دینار به چه عواملی وابسته است؟

احتمالا به خوبی می دانید که کشور کویت اقتصادی مبتنی بر فرآورده های نفتی دارد. این وابستگی به حدی بالاست که بیش از 80% درآمد دولت از صنعت نفت تامین می شود.

اگر اطلاعات کمی در خصوص این کشور دارید، بد نیست بدانید که کویت کشوری است که در آن مالیات برای هیچ قشری تعریف نشده است. از طرفی این کشور کوچک از جمله کشورهایی به حساب می آید که کمترین نرخ بیکاری را در جهان دارد.

اداره سرمایه گذاری کویت KIA)) قدیمی ترین صندوق سرمایه داری مستقل در جهان به شمار می آید. به همین خاطر است که ارزش دینار کویت طی سال ها ثابت باقی مانده است. البته عواملی مانند جنگ و تنش های سیاسی نیز بر ارزش این واحد پولی بی تاثیر نبوده است.

دینار؛ واحد پولی با امنیت بالا

از زمان نخستین چاپ اسکناس دینار در سال 1961، 6 دوره چاپ رسمی وجود داشته است. ناگفته نماند که چاپ دو مجموعه اسکناس یادبود نیز از دیگر دوره های چاپی اسکناس های این کشور بوده است.

سری سوم چاپ اسکناس های دینار در سال 1980 با تاجگذاری امیرجابر آل احمد الجابر الصباح به بازار عرضه شد. اسکناس های این سری تا زمان حمله عراق به کویت در سال 1990 مورد استفاده قرار می گرفت.

پس از حمله، دولت عراق دینار عراق را به عنوان واحد پولی رسمی منطقه انتخاب کرد. در این دوره بود که نیروهای عراقی تعداد قابل توجهی از اسکناس های کویتی را به غارت بردند.

با آزادسازی کویت در سال 1991 اسکناس های جدید جایگزین اسکناس های قدیمی شدند. البته چاپ اسکناس در سال 1994 میلادی نیز اتفاق افتاد. در این سری تدابیر امنیتی بیشتری برای اسکناس های دینار در نظر گرفته شده بود.

البته بالا بردن امنیت این واحد پولی ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال 2014 اسکناس هایی با بافت خاص به بازار عرضه شد؛ اسکناس هایی که افراد نابینا و کم بینا نیز این امکان را دارند که با لمس کردن به ارزش آن پی ببرند.

نگاهی به آینده دینار کویت

همانطور که پیش تر بدان اشاره کردیم دینار بین سال های 2016 تا 2019 نرخ نسبتا ثابتی را تجربه کرده است. افزایش نرخ دینار به بازه ای بیش از 3.36 دلار به معنای افزایش ارزش آن نسبت به دلار آمریکاست.

اگر نرخ این ارز کاهش پیدا کند، این موضوع بدان معناست که دینار ارزش خود را از دست می دهد یا ارزش دلار آمریکا نسبت به این ارز بیشتر می شود.

در حقیقت دینار به دلیل نوسانات کم و تجارت جهانی محدود معمولا به عنوان یک ابزار تجاری به کار گرفته نمی شود. این موضوع بدین معناست که خرید و فروش دینار سود چندانی برای دلالان به همراه ندارد.

این امکان وجود دارد که دینار را با قیمت 3.27 دلار خریداری کرده و نهایتا با قیمت 3.36 دلار به فروش برسانید. در این صورت نیز تنها سود 2.75 درصد نصیب شما خواهد شد.

دقیقا به همین خاطر است که اکثر سرمایه گذاران و معامله گران از خرید و فروش این ارز امتناع می کنند؛ مگر اینکه احساس کنند یک تغییر اساسی در پیش است که منجر به تغییر ارزش این ارز می شود.

دینار کویت؛ واحد پولی باارزش با حداقل نوسانات

دینار در سال 1961 میلادی و با استقلال کشور کویت از انگلستان به عنوان پول رسمی کشور کویت انتخاب شد. این واحد پولی درواقع به عنوان جایگزینی برای روپیه هندی انتخاب شد.

ارزش این پول به حدی بالاست که در سال 2019 به عنوان باارزش ترین واحد پولی جهان انتخاب شده است. ثبات و پایداری این ارز سرمایه گذاران را از خرید و فروش آن با هدف کسب سود بیشتر دور کرده است.

به همین خاطر است که عنوان “باارزش و نوسانات کم” بهترین عبارت برای توصیف این واحد پولی به شمار می آید.

ادامه مطلب
قیمت-ریال-عمان
نرخ و قیمت لحظه ای ریال...

قیمت لحظه ای ریال عمان



عمان کشوری کوچک است که در سواحل جنوب شرقی شبه جزیره عربستان قرار دارد. واحد پول ملی کشور عمان ریال است که با نماد OMR آن را نشان می دهند. البته این واحد پولی زیرشاخه دیگری نیز دارد؛ هر ریال عمان از ۱۰۰۰ بایسا تشکیل شده است.

اما ریال از چه زمانی به عنوان پول رسمی این کشور معرفی شد؟ نرخ ریال عمان به چه فاکتورهایی بستگی دارد؟ اگر به تاریخچه این واحد پول علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را از دست ندهید!

ما قصد داریم حقایقی باورنکردنی در خصوص این ارز را در اختیار شما قرار دهیم.

با ریال عمان بیشتر آشنا شوید

بانک مرکزی عمان ارزش ریال را به نرخ دلار آمریکا وابسته کرده است. طی سال های ۱۹۷۳ تا ۱۹۸۵ نرخ هر ریال با ۲٫۸۹۵ دلار برابری می کرد. با این حال ارزش این ارز در سال ۱۹۸۶ معادل با ۲٫۶۰۰۸ دلار شد.

وابستگی این ارز به دلار آمریکا منجر به ثبات بیشتر ارزش ریال شده است. به این ترتیب ارزش ریال با نوسانات تجاری بسیار کمتری مواجه می شود و تجارت های کوچک این کشور را در برابر تورم محافظت می کند.

نرخ ریال عمان به چه عواملی بستگی دارد؟

عمان کشوری با وابستگی شدید به نفت است و این طلای سیاه اقتصاد و ارز کشور عمان را تحت تاثیر خود قرار می دهد. مانند بسیاری از کشورهای نفت خیز عمان در تلاش است که اقتصاد خود را از وابستگی به نفت خارج کند.

از طرفی نیز مقامات این کشور درصدد آن هستند که با توجه به جغرافیای ساحلی این منطقه فعالیت هایی مانند گردشگری و جهانگردی را گسترش دهند. با این وجود تا زمانی که کشور عمان بتواند با سیستم مالی پیشرفته تر به پایه های اقتصادی متنوع تری دست پیدا کند، به احتمال قوی ریال این کشور به دلار آمریکا وابسته می ماند.

بر اساس داده های بانک جهانی جمعیت کشور عمان طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ بین ۴٫۷ تا ۶٫۹ درصد رشد داشته است. ناگفته نماند که تورم بخشی جدا نشدنی از اقتصاد این کشور به شمار می آید.

در برخی مواقع تورم این کشور به اعداد دو رقمی نیز رسیده است. با این وجود تولید ناخالص داخلی این کشور طی سال های ۲۰۱۵، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ نرخ رشد بالایی را تجربه کرده است.

در نهایت این واحد پولی از ژوئن سال ۲۰۱۹ با نرخ هر ریال معادل ۲٫۶۰۰۸ دلار ثبات باقی مانده است.

نگاهی به تاریخچه ریال عمان

عمان با قرارگیری در تنگه هرمز به عنوان عامل اصلی ثبات در منطقه خاورمیانه به شمار می آید. نکته جالب توجه در خصوص این کشور این است که عمان تا قبل از سال ۱۹۷۰ میلادی، واحد پولی نداشته است.

در آن دوره کشورهای حاشیه خلیج فارس برای معاملات خود از ارزی به نام روپیه هندی استفاده می کردند. از سال ۱۹۷۰ ریال این کشور تحت عنوان ریال سعیدی به بازار عرضه شد. ارزش این ارز را برابر با پوند انگلیس GBP)) در نظر گرفتند.

با گذشت زمان این ارز جایگزین روپیه هندی شد و استفاده از آن در مناطق ساحلی رو به افزایش گذاشت. در سال ۱۹۷۳ ریال سعیدی جایگزین ریال عمانی شد. بعد از آنکه سلطان قابوس بن سعید نام کشور عمان را به سلطنت عمان تغییر داد، واحد پول این کشور نیز به صورت پول عمان باقی ماند.

بزرگترین تحول در تاریخ کشور عمان به سال ۱۹۷۰ میلادی بازمی گردد؛ زمانی که سلطان قابوس بن سعید بعد از سرنگونی و تبعید پدرش سلطان سعید بن طمعور قدرت را به دست گرفت. تغییر رهبری این کشور به دنبال کودتای کاخ اتفاق افتاد.

بعد از این اتفاق قابوس بن سعید اصلاحات اقتصادی و اجتماعی را آغاز کرد. البته اصلاحات او نیز شامل انتخاب پول ملی و تاسیس بانک مرکزی عمان در سال ۱۹۷۴ میلادی بوده است. مدیریت ریال عمان نیز بر عهده بانک مرکزی کشور عمان قرار دارد.

نوسانات ریال عمان

همانطور که پیش تر بدان اشاره کردیم، نرخ ریال عمان طی سال های اخیر تقریبا باثبات باقی مانده است. ارزش این ارز با نوسانات بسیار کمی مواجه بوده است؛ چرا که این ارز وابستگی شدیدی به دلار آمریکا دارد.

اگر بخواهیم نرخ نوسانات این ارز را بیشتر بررسی کنیم باید به سال های قبل بازگردیم. در سال ۲۰۱۴ اگر مسافری قصد تهیه یک ریال کشور عمان را داشت، باید بهایی معادل ۲٫۸۰ دلار کانادایی پرداخت می کرد.

در سال ۲۰۱۶ این نرخ برابر با ۳٫۷۰ دلار آمریکا شد. این موضوع بدان معناست که ارزش ریال کشور عمان در مقایسه با دلار آمریکا کاهش پیدا کرده است. با این حال در سال ۲۰۱۸ ورق برگشت و ارزش ریال رو به افزایش گذاشت.

بدین ترتیب برای خرید ریال به میزان سرمایه دلاری کمتری نیاز بود.

اسکناس و سکه های کشور عمان

ریال عمان به صورت سکه و اسکناس در بازارهای این کشور در جریان است. اسکناس های این کشور شامل ۱۰۰ و ۲۰۰ بایسا و یک، پنج، ۱۰، ۲۰ و ۵۰ ریالی می شود.

از طرفی سکه های رایج در بازار این کشور نیز به صورت ۵، ۱۰، ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ بایسایی وجود دارند.

ریال عمان؛ ارزی وابسته به دلار

کشور عمان تا پیش از سال ۱۹۷۰ میلادی هیچ واحد پولی نداشت. در آن دوره از ارزی به نام روپیه هندی برای معاملات استفاده می شد. با روی کار آمدن افراد جدید در راس سلطنت این کشور نه تنها بانک مرکزی جدید، بلکه واحد پول ملی نیز انتخاب شد و اصلاحات قابل قبولی در این کشور صورت گرفت.

با این حال ریال وابستگی بسیار زیادی به دلار آمریکا دارد. کشور عمان، کشوری وابسته به نفت است که سعی دارد با برنامه هایی خود را از این وابستگی نجات دهد. البته ریال به عنوان واحد پولی این کشور نوسانات زیادی را تجربه نکرده است.

ادامه مطلب
قیمت-روبل-روسیه
نرخ و قیمت لحظه ای روبل...

قیمت لحظه ای روبل روسیه



روبل روسیه واحد پول ملی این کشور است که با نماد RUB نمایش داده می شود. البته بهتر است بدانید این واحد پولی از ۱۰۰ کوپک تشکیل شده است، اما نماد رسمی ندارد.

نکته ای که بی شک همه ما را شگفت زده می کند، قدمت بالای این ارز است. روبل از قرن سیزدهم میلادی مورد استفاده قرار گرفته و جالب است بدانید که به عنوان دومین ارز ملی قدیمی بعد از استرلینگ انگلیس شناخته می شود.

اما از سرگذشت روبل چه می دانید؟ نرخ این ارز به چه عواملی وابسته است؟ در صورتی که در رابطه با این ارز کنجکاو هستید، پیشنهاد می کنیم ادامه مطلب را از دست ندهید. ما حقایقی در خصوص این ارز را مطرح می کنیم که قطعا شما را حیرت زده خواهد کرد.

روبل روسیه را بیشتر بشناسید

روبل واحد پول رسمی امپراطوری روسیه و اتحاد جماهیر شوروی بوده است. با این حال نماد این واحد پولی تا قبل از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۲۲ به صورت SUR بوده است.

البته بعد از این دوره و تا سال ۱۹۹۸ که کشور روسیه با بحران مالی روبه رو شده بود، نماد روبل به صورت RUR شناخته می شد. تغییر مجدد نام روبل در سال ۱۹۹۸ میلادی اتفاق افتاد؛ زمانی که روبل بیش از نیمی از ارزش خود را در طول بحران مالی از دست داده بود.

اسکناس های روبل روسیه در یک کارخانه دولتی در مسکو چاپ می شود که نخستین بار بعد از جنگ جهانی اول شروع به کار کرده است. جالب است بدانید که سکه های رایج این کشور نیز در ضرابخانه ۳۰۰ ساله سن پترزبورگ ضرب می شوند.

روبل مدرن روسی از سال ۱۹۹۱ میلادی چاپ شد و سکه های ضرب شده این کشور به طور رسمی تا تاریخ ۳۱ دسامبر سال ۱۹۹۸ میلادی قابل استفاده بود.

نگاهی مختصر به تاریخچه روبل روسیه

ریشه روبل به عنوان طرحی از نقره به قرن سیزدهم میلادی بازمی گردد. در سال ۱۷۰۴ تزار پیتر اول برای نخستین بار دستور ضرب منظم روبل را صادر کرد. استفاده از این سکه ها در طول قرن هجدهم میلادی رو به کاهش گذاشت و با ظهور اسکناس های کاغذی در اواسط قرن نوزدهم نقش این سکه ها کمرنگ تر از هر زمان دیگری شد.

درست در سال ۱۸۹۷ میلادی بود که روبل از جنس طلا جایگزین روبل های نقره ای شد و تغییر استاندارد به طلا صورت گرفت. در ادامه و با شروع جنگ جهانی اول استفاده از سکه های طلا از گردش خارج شدند و جای خود را به اسکناس های غیرقابل تبدیل دادند.

اما نقطه عطف این ارز را باید دوره انقلاب روسیه و جنگ داخلی این کشور بدانیم؛ دوره ای که روبل روسیه را تقریبا بی ارزش کرد. با این حال طی اصلاحاتی که در سال های ۱۹۲۲ تا ۲۳۲۳ صورت گرفته است، یک سیستم مالی منظم بر این کشور حاکم شده است.

طرح اسکناس های روسی

نه تنها نرخ، بلکه طرح های اسکناس های روسی از تنش ها و تحولات سیاسی در امان نبوده اند. در اواخر سال ۲۰۱۷ بانک ملی اوکراین دستور صادر کرد که همه موسسه های مالی این ایالت از انتشار اسکناس روسی که کریمه را به عنوان بخشی از قلمرو روسیه نشان می دهد، خودداری کنند.

اسکناس های روسی در قالب ۵ تا ۵۰۰۰ روبلی به بازار عرضه می شود. طرح های این اسکناس ها نیز با تصاویری از سازه ها یا بناها از جمله ساختمان تئاتر بولشوی در مسکو، بنای یادبود پیتر بزرگ و مواردی از این قبیل تزئین شده است.

ارزش سکه ها در این کشور ۱ تا ۵۰ کوپک است و همچنین سکه هایی به ارزش ۱ تا ۲۵ روبل وجود دارد. طی انحلال اتحاد جماهیر شوروی روبل روسیه جایگزین روبل شوروی شد.

نرخ روبل روسیه به چه عناصری وابسته است؟

همانطور که می دانید کشور روسیه یکی از بزرگ ترین و قدرتمندترین کشورهای جهان به شمار می آید. این کشور به عنوان یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان نفت جهان نیز شناخته می شود.

با این وجود نرخ ارز این کشور وابستگی چندان زیادی با نفت ندارد. بی ثباتی عنصری است که در بسیاری از دوره های تاریخی روسیه بر این کشور سایه انداخته است. به دنبال این بی ثباتی ها نیز نرخ روبل دچار نوسانات بیشماری شده است.

طی تورم بی سابقه ای که در دهه ۱۹۹۰ میلادی رخ داد، نرخ روبل رو به کاهش گذاشت. این کاهش ارزش تا زمانی ادامه پیدا کرد که در سال ۱۹۹۰ روبل قدیمی با نرخ ۱ به ۱۰۰۰ جایگزین شد.

روبل بلاروس

جالب است بدانید که روبل به عنوان واحد پولی کشور بلاروس نیز شناخته می شود. بانک ملی جمهوری بلاروس صلاحیت انحصاری صدور اسکناس و سکه روسی را در این کشور دارد.

روبل بلاروس در سال ۱۹۹۲ جایگزین روبل روسیه شده و به عنوان پول رسمی این کشور تعیین شد. با این حال هنگامی که توافقنامه ای بین کشورهای روسیه و بلاروس امضا شد، روبل روسیه مجددا با روبل بلاروس جایگزین شد.

روبل روسیه؛ ارزی با پیشینه طولانی و نوسانات بالا

قدمت روبل به قرن سیزدهم میلادی بازمی گردد؛ زمانی که سکه های نقره ای برای نخستین بار به بازار عرضه شدند. این ارز بارها طی تنش های سیاسی کشور روسیه با افت ارزش قابل توجهی مواجه شده است.

با این حال این ارز در حال حاضر و به دلیل به کارگیری سیستم مالی برنامه ریزی شده در روسیه ثبات نسبی را تجربه کرده است. روبل حتی در کشورهایی مانند بلاروس نیز طی دوره ای کوتاه به کار گرفته شده است.

ادامه مطلب
ین-ژاپن
نرخ و قیمت لحظه ای ین...

قیمت لحظه ای ین ژاپن


ین ژاپن را بیشتر و بهتر بشناسید

ین ژاپن که با نماد ¥ شناخته می شود به عنوان واحد پول رسمی این کشور انتخاب شده است. جالب است بدانید که ین بعد از دلار و یورو سومین ارز شناخته شده در بازار به شمار می آید.

اما از سرگذشت این واحد پولی چه می دانید؟ ین در طول جنگ جهانی دوم به پایین ترین ارزش خود رسید. اما در حال حاضر از جمله ارزهای پرطرفدار جهان به حساب می آید.

ارزش ین به چه عواملی بستگی دارد و افزایش ارزش آن طی سال های اخیر به چه شکل بوده است؟

اگر از علاقه مندان به سرگذشت این واحد پولی هستید، پیشنهاد می کنیم که ادامه مطلب را از دست ندهید! ما حقایقی خواندنی در خصوص این ارز را بیان خواهیم کرد که از خواندن آنها متعجب می شوید.

ین ژاپن چگونه وارد بازار این کشور شد؟

واژه “ین” در کشور ژاپن به معنای “دایره” یا “جسم گرد” است. این ارز به امید ثبات بیشتر وضعیت مالی ژاپن و در سال ۱۸۷۱ به بازار این کشور عرضه شد. دولت میجی نخستین دولتی بود که این ارز را به دنبال تصویب “قانون ارز جدید” روانه بازار کرد.

ین درواقع جایگزینی برای سیستم پولی دوران توکوگاوا بود. نکته جالب در خصوص وابستگی آن به نقره بود. سراشیبی ین از سال ۱۸۷۳ و با سقوط ارزش نقره آغاز شد. به این ترتیب ین در مقایسه با دلار آمریکا و کانادا که استاندارد طلا را پذیرفته بودند، ارزش خود را از دست داد.

روند نزولی ارزش ین به حدی ادامه پیدا کرد که در سال ۱۸۹۷ ارزش ین معادل با ۵۰ سنت آمریکا شد! دولت ژاپن که خود را در وضعیت نابسامانی می دید، در همان سال استاندارد طلا را پذیرفت.

به این ترتیب واحد پولی ین نیز وابسته به قیمت طلا است. در ادامه واحدهای پولی مانند سن و رین نیز از گردش پول این کشور بیرون آمدند.

ارزش ین در مقایسه با دلار آمریکا

با شروع جنگ جهانی دوم ارزش ین ژاپن به طرز چشمگیری رو به افول گذاشت. در سال ۱۹۴۹ سیاستمداران به دنبال ثبات بیشتر ارزش ین بودند. در همین زمان بود که هر یک دلار آمریکا را معادل با ۳۶۰ ین در نظر گرفتند.

این موضوع طرحی از سوی ایالات متحده و بر پایه سیستم برتون وودز بود. به این ترتیب نرخ این ارز تا سال ۱۹۷۱ میلادی به طور ثابت حفظ شد. در این زمان ایالات متحده طلا را که یکی از اصلی ترین عناصر سیستم برتون وودز بود، رها کرد. به این سبب ین مجددا در سراشیبی سقوط قرار گرفت.

ین ژاپن؛ واحد پولی بی ارزش!

با فرارسیدن سال ۱۹۷۱ ارزش ین با سقوط مرگباری مواجه شد. سهم صادرات ژاپن در بازارهای بین المللی به طرز باورنکردنی رو به کاهش گذاشت. از طرفی واردات نیز هزینه گزافی برای ژاپنی ها داشت.

به دنبال اقدامات ایالات متحده برای کاهش ارزش دلار، دولت ژاپن نیز با نرخ جدید و ثابت این ارز طی توافق نامه ای موافقت کرد. به این ترتیب هر یک دلار آمریکا معادل با ۳۰۸ ین در نظر گرفته شد.

با این حال فشارهای ناشی از عرضه و تقاضا در بازارهای مالی به حدی شدت گرفت که حفظ نرخ ثابت برای ین دشوارتر از پیش شد. در همین زمان بود که کشورهای بزرگ جهان نرخ ها را کنار گذاشته و اجازه دادند که ارز کشورشان به صورت شناور باقی بماند.

مداخله دولت ژاپن در بازار ارز

جالب است بدانید که در دهه ۱۹۷۰ دولت مردان و بازرگانان ژاپنی نگران کاهش صادرات خود به دلیل کاهش ارزش ین بودند. به این ترتیب دولت این کشور دست به کار شد و عوامل متعددی در کنار هم به افزایش ارزش این ارز کمک کرد.

به طوری که در سال ۱۹۸۰ میلادی هر دلار آمریکا معادل با ۲۳۹ ین شد. جریان افزایش ارزش ین اجازه قدرت نمایی را به دلار آمریکا نداد.

اسکناس های ین ژاپن را بشناسید

دولت ژاپن اسکناس های ین را به صورت ۱۰۰۰، ۲۰۰۰، ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ ینی به بازار عرضه کرده است. اگر بخواهیم در مورد امنیت این اسکناس ها صبحت کنیم، باید بدانید که ین یکی از امن ترین اسکناس های جهان است.

این اسکناس ها به گونه ای طراحی شده اند که امکان سوءاستفاده و جعل اسکناس را به حداقل رسانده اند. برخوردرای از هولوگرام، جوهر آتاگلیو و اعداد حساس به لمس از جمله عناصر امنیتی این واحد پولی به شمار می آید.

ین؛ واحد پولی با قدرت ژاپن

ین به عنوان واحد پول کشور ژاپن با پشت سر گذاشتن فراز و نشیب های بسیار، حال به ارزش واقعی خود رسیده است. اگرچه این واحد پولی براساس استاندارد نقره در نظر گرفته شده بود، با افت ارزش نقره دولت ژاپن مجبور به قبول استاندارد طلا شد.

در نظر گرفتن نرخ ثابت برای ین ژاپن بی نتیجه ماند و دولت ژاپن نرخ ین را آزاد اعلام کرد. با گسترش صادرات کشور ژاپن، ین کم کم به جایگاه امروزی خود نزدیک شد و حال در جایگاه سومین ارز متداول جهان جا خوش کرده است.

ادامه مطلب
رینگیت-مالزی
نرخ و قیمت لحظه ای رینگیت...

قیمت لحظه ای رینگیت مالزی


نگاهی به تاریخچه رینگیت مالزی

رینگیت مالزی که معمولا با نماد RM شناخته می شود به واحد پولی کشور مالزی شهرت دارد. هر یک رینگیت به ۱۰۰ سنت تقسیم می شود و این واحد پولی توسط بانک نگارای مالزی، بانک مرکزی این کشور به بازارها عرضه شده است.

در مورد سرگذشت این واحد پولی چه می دانید؟ ارزش رینگیت به چه عواملی وابسته است؟ همه این پرسش ها دیدگاه تازه ای در خصوص پول کشور مالزی به ما می دهد.

با ما همراه باشید تا در کنار هم پرده از رازهای رینگیت برداریم و این ارز را از نگاهی دیگر ببینیم. ما سرگذشت این ارز را از گذشته تا به حال بررسی خواهیم کرد و شما را با حقایق این ارز آشنا می کنیم.

رینگیت مالزی؛ ارزی با قدمت طولانی

کلمه رینگیت در کشور مالزی به معنای “دندانه دار” است. در اصل این کمله به دلارهای نقره ای اسپانیایی اشاره دارد که طی قرن های ۱۶ و ۱۷ میلادی به طور گسترده در منطقه میانه آسیا مورد استفاده قرار می گرفت.

نام این واحد پولی به طور رسمی از سال ۱۹۷۵ میلادی به گوش رسید. پیش از این زمان پول رایج در کشور مالزی با نام هایی مانند سنت و دلار به گوش می خورد. درست در تاریخ ۱۲ ژوئن سال ۱۹۶۷ میلادی دلار مالزی توسط بانک مرکزی این کشور روانه بازار شد.

این دلار جدید درواقع جایگزینی برای مالایا و دلار بورنئو انگلیس بود. واحد پول جدید تمام ویژگی های دلارهای قدیمی را داشت. از آنجا که کشور مالزی به عنوان عضوی از منطقه استرلینگ شناخته می شود هر پوند استرلینگ انگلیس معادل با ۸٫۵۷ دلار مالزی در نظر گرفته شد.

البته طولی نکشید که این ارز روند کاهشی خود را در پی گرفت. جالب است بدانید که این روند کاهشی تا جایی ادامه پیدا کرد که هر دلار آن تنها معادل ۸۵ سنت بود. در ادامه و در سال ۱۹۹۳ رینگیت به عنوان واحد پولی اصلی کشور مالزی معرفی شد.

بحران مالی آسیا و رابطه رینگیت با دلار آمریکا

بین سال های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۷ رینگیت به عنوان ارز آزاد به ارزشی معادل ۲٫۵۰ دلار آمریکا معامله می شد. اما با شروع بحران مالی در آسیا با افت شدیدی مواجه شد؛ به طوری که هر رینگیت با ۳٫۸۰ دلار آمریکا برابری می کرد.

در ادامه کشور مالزی با بحران خارج شدن سرمایه از کشور مواجه شد. البته جریان هایی مانند پولشویی نیز به بحران مالی کشور مالزی دامن زدند. به این ترتیب رینگیت ۵۰% از ارزش خود را طی سال های ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ میلادی در مقابل دلار آمریکا از دست داد.

در حال حاضر دخالت های بانک مرکزی مالزی به منظور حفظ ثبات این ارز در بازارهای مالی اثرگذار بوده است.

نگاهی به رینگیت در بازارهای داخلی مالزی

همانطور که پیش تر بدان اشاره کردیم رینگیت مالزی از ۱۰۰ سن تشکیل شده است. این واحد پولی به صورت ۱، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ رینگیتی به بازار عرضه شده است.

البته پیش تر از اسکناس های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ رینگیتی نیز در بازار این کشور استفاده می شد. اما این اسکانس ها به منظور پیشگیری از پولشویی دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند.

شاید این پرسش ایجاد شود که آیا از این واحد پولی در منطقه ای به غیر از مالزی نیز استفاده می شود؟

پاسخ این پرسش مثبت است؛ از رینگیت مالزی به طور غیررسمی در مناطق مرزی اندونزی، فیلیپین، تایلند و همچنین برخی از مناطق شهر هوشی مین ویتنام نیز استفاده می شود.

تجارت رینگیت در خارج از مالزی ممنوع!

بعد از بحران مالی آسیا بانک مرکزی مالزی تصمیم گرفت که برای جلوگیری از خارج کردن سرمایه از این کشور تجارت رینگیت در خارج از مالزی را ممنوع اعلام کند. این موضوع تا سال ۲۰۰۵ ادامه داشت تا زمانی که بانک مرکزی این کشور ارزش رینگیت را آزاد اعلام کرد.

ارزش رینگیت به چه عواملی بستگی دارد؟

ارزش رینگیت مالزی نسبت به تغییرات بازارهای نوظهور و تنش های سیاسی حساس است. از طرفی ارزش این ارز به عنوان پول رایج کشور صادرکننده نفت و گاز رابطه مستقیمی با قیمت کالاها دارد.

بنابراین این ارز با تغییرات بازار یا تنش های سیاسی دچار تنش می شود و ارزش آن به اصطلاح بالا و پایین می رود.

ارزش کنونی رینگیت

در سال ۲۰۰۵ نزول ارزش رینگیت در مقابل دلار آمریکا آغاز شد. در سال ۲۰۰۹ ارزش هر رینگیت برابر با ۳٫۷۳ دلار آمریکا شد. با این حال این ارز طی سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ ثبات نسبی را تجربه کرد.

در ادامه و در سال ۲۰۱۶ کاهش ارزش رینگیت مالزی به اوج خود رسید. به طوری که هر رینگیت را معادل با ۴٫۴۷ دلار در نظر می گرفتند. از آن زمان تاکنون نیز این نرخ تغییرات قابل توجهی را تجربه نکرده است.

انتظار می رود که نرخ این ارز بین ۳ تا ۵ متغیر باشد. بنابراین این ارز در حال حاضر با مبلغی معادل ۳٫۹۴ (بدون در نظر گرفتن تغییرات ارز) در حال مبادله است.

با اسکناس ها و سکه های رینگیت بیشتر آشنا شوید

سکه ها در کشور مالزی از ۵ تا ۵۰ سن در بازار به چشم می خورند. ناگفته نماند که اسکناس های رینگیت نیز با ارزشی معادل ۱۰ تا ۱۰۰ رینگیت در بازارهای این کشور وجود دارد.

واحد پولی رایج کشور مالزی به شکل اسکناس هایی رنگی و با طرح هایی از پادشاه عبدالرحمن و عکس هایی مربوط به شگفتی های طبیعی، گیاهان و جانوران و دستاوردهای فناوری و اقتصادی در بازار وجود دارد.

رینگیت؛ ارزی با فراز و نشیب های بسیار

رینگیت مالزی در سال ۱۹۴۶ میلادی به عنوان واحد پول رسمی این کشور به همگان معرفی شد. اگرچه این واحد پولی در قرن نوزدهم سقوطی بلند را به چشم دید، ارزش آن طی سال های اخیر با نوسانات بسیار کمتری مواجه بوده است.

تنش های سیاسی و معاملات نقش پررنگی در ارزش این واحد پولی دارند. با این وجود این واحد پولی جایگاه خود را به عنوان پولی با امنیت بالا در کشور مالزی حفظ کرده است.

ادامه مطلب
قیمت-لیر-ترکیه
نرخ و قیمت لحظه ای لیر...

قیمت لحظه ای لیر ترکیه


لیر ترکیه را بیشتر بشناسید!

لیر ترکیه واحد پولی رایج ترکیه و قبرس شمالی است که با نماد TL به چشم می خورد. هر یک لیر معادل ۱۰۰ کروس است. همانطور که می دانید ترکیه به عنوان کشوری با تاریخ طولانی و پرتلاطم شناخته می شود؛ واحد پولی این کشور نیز از این ناآرامی ها در امان نبوده است.

چه داستانی در پس واحد پولی این کشور وجود دارد؟ درست از زمانی که کشور ترکیه لیر را به عنوان واحد پولی رسمی خود اعلام کرد، لیر بالا و پایین های بسیاری را تجربه کرده است.

آشنایی با این واحد پولی و گذشته پرتلاطم قطعا جالب و خواندنی است. با ما همراه باشید و با سرگذشت این واحد پولی آشنا شوید!

سرگذشت لیر ترکیه

لیر نخستین بار در تاریخ ۱۸۴۴ میلادی به عنوان ارز رایج امپراطوری عثمانی اعلام شد. درواقع در آن دوره لیر به عنوان جایگزینی برای کروس معرفی شد. در ادامه با سرنگونی امپراطوری عثمانی و روی کار آمدن جمهوری ترکیه، لیر همچنان به عنوان ارز رایج این کشور باقی ماند.

اما ارزش این ارز به چه شکل است و چه عواملی منجر به کاهش یا افزایش قیمت آن می شود؟

ثبات لیر کشور ترکیه تا دهه ۱۹۷۰ میلادی ادامه داشت. با این وجود این ارز با شروع تورم بی سابقه در کشور ترکیه شروع به از دست دادن ارزش خود کرد. جالب است بدانید که لیر ترکیه طی سال های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ میلادی به عنوان کم ارزش ترین ارز جهان در کتاب گینس به ثبت رسید!

کاهش ارزش این واحد پولی رایج تا جایی ادامه پیدا کرد که ترکیه مجبور شد لیر قدیمی را کنار بگذارد و ارزی جدید را روانه بازار کند.

در سال ۲۰۰۵ لیر جدید ترکیه با ارزشی معادل ۱۰۰۰۰۰۰ لیر روانه بازار شد که از آن به عنوان ۱ TRY یاد می شود. در ادامه و در سال ۲۰۰۹ سری جدیدی از اسکناس ها به منظور پیشگیری از سوءاستفاده های مالی روانه بازار شدند. از آن زمان تاکنون اسکناس TRY به طور ثابت باقی مانده است.

کاهش ارزش لیر ترکیه

به طور کلی ارزش لیر کشور ترکیه را با دلار آمریکا، پوند انگلیس و فرانک فرانسه مقایسه می کنند. در این مقایسه ارزش لیر به مراتب کمتر از دلار آمریکاست. در سال ۲۰۱۸ ارزش لیر به بدترین شرایط خود رسید؛ به طوری که ارزش آن معادل با ۴٫۵ دلار آمریکا بود.

در این سال سیاستمداران ترکیه کاهش ۴۰۰ درصدی لیر ترکیه را ناشی از توطئه کشورهای خارجی می دانستند. ناگفته نماند که تنش ها میان کشورهای ترکیه و آمریکا نیز به کاهش ارزش لیر دامن می زد.

در نهایت رجب طیب اردوغان با در دست گرفتن قدرت این کشور سعی در بهبود اوضاع این واحد پولی داشته است. او بر این باور است که ارزش لیر را تنها با روش های غیرمتعارف بانکی می توان تغییر داد.

لیر امروزی ترکیه

لیر امروزی ترکیه همان وابستگی شدید را به دلار آمریکا دارد؛ گویی هیچ پایانی برای قطع تنش ارز رایج ترکیه در دست نیست. اسکناس لیر این کشور همچنان نقش مصطفی کمال آتاتورک را به رخ همگان می کشد و در پشت این اسکانس ها دیگر شخصیت های تاریخی کشور ترکیه به چشم می خورد.

با این حال طرح این اسکانس ها تنها تغییرات تحمیلی لیر ترکیه نیست. نکات امنیتی بسیاری به منظور پیشگیری از جعل این اسکانس ها اخیرا اعمال شده است.

ارزی با امنیت بالا

اسکناس های جدید لیر از خصوصیات امنیتی جدیدی بهره مند شده اند. اگر تغییر اندازه اسکناس ها و استفاده از پرتره های مختلف آتاتورک در این اسکانس ها را نادیده بگیریم، به بخش تغییرات امنیتی آن می رسیم.

یک نوار هولوگرامی و یک رشته امنیتی در اسکناس های لیر به کار رفته است. از طرفی برخی از اعداد به کار رفته روی این اسکانس ها تنها زیر نور ماورای بنفش قابل مشاهده هستند.

انواع اسکناس های واحد پول لیر

اسکناس های جدید ترکیه ای با ارزشی معادل ۵، ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ لیره ای به بازار عرضه شده اند. البته استفاده از سکه نیز در این کشور همچنان رایج است. به طوری که شاهد استفاده از سکه های ۱، ۵، ۱۰، ۲۵ و ۵۰ کروسی در این کشور هستیم.

البته ناگفته نماند که سکه های ۱ لیری معادل با ۱۰۰ کروس نیز در کشور ترکیه رایج است.

لیر؛ ارزی پرتلاطم

لیر نخستین بار در امپراطوری عثمانی به عنوان ارز رایج ترکیه معرفی شد. این ارز بعد از چندین سال ثبات تنش های بسیاری را به چشم دید و بارها به پایین ترین ارزش خود رسید.

راهکار ترک ها برای رفع کاهش ارزش لیر ارائه لیر جدید بود. البته تنش ها هیچ گاه از لیر ترکیه دور نشد و ارتباط تنگاتنگ این ارز رایج با روابط آمریکا و ترکیه غیرقابل انکار است.

با این وجود این ارز طی سال های اخیر به ثبات نسبی دست یافته است و با افزایش امنیت آن دیگر جای نگرانی بابت جعل و سوءاستفاده های مالی وجود ندارد.

ادامه مطلب
قیمت-لحظه-ای-درهم-امارات
نرخ و قیمت لحظه ای درهم...

قیمت درهم امارات به صورت لحظه ای



درهم واحد پول امارات متحده عربی است که بعضا با نام درهم امارات متحده عربی نیز از آن یاد می شود. البته درهم را معمولا با مخفف AED نیز می شناسند و نام های غیررسمی تر آن شامل DH و Dhs می شود.

اگر از ارزش این واحد پولی بگذریم، با تاریخچه ای شگفت مواجه خواهیم شد که قطعا آشنایی با آن هیجان انگیز خواهد بود. این واحد پولی از کجا نشات می گیرد؟ اصلا برای نخستین بار چه زمانی از درهم استفاده شد؟

نگاهی به تاریخچه درهم امارات

همانطور که می دانید درهم واژه ای عربی است. اما این واحد پولی به دلیل قرن ها تجارت با امپراطوری عثمانی دوام آورده است. جالب است بدانید که تا قبل از سال ۱۹۶۶ تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس از روپیه هند برای معاملات خود استفاده می کردند.

اما چه اتفاقی افتاد که ورق به نفع درهم امارات برگشت؟ در ماه ژوئن سال ۱۹۶۶ کشور هند تصمیم گرفت که ارزش روپیه خلیج فارس را در برابر ارزش روپیه هند کاهش دهد.

کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز به منظور پیشگیری از کاهش سرمایه خود تصمیم گرفتند که واحد پولی دیگری برای معاملات خود استفاده کنند. در وهله نخست و برای مدت کوتاهی این کشورها ریال عربستان را برای معاملات خود پذیرفتند.

در ادامه دینار بحرین مورد توافق طرفین قرار گرفت. به طوری که هر یک دینار بحرین معادل ۱۰ روپیه خلیج فارس بود. در این میان نیز کشور امارات تصمیم گرفت از واحد پول خود برای معاملات استفاده کند.

به طوری که این کشور هر ۱۰ درهم را معادل با یک دینار تصویب کرد.

نکاتی که پیش از خرید درهم امارات باید بدانید!

حال که با تاریخچه درهم آشنا شدیم، بد نیست بدانیم که این واحد پولی به چه عواملی وابسته است و به چه دلیل بالا و پایین می شود. بیایید نگاهی به دانستنی ها درباره درهم بیندازیم.

وابستگی درهم به دلار

نکته جالبی که در خصوص درهم باید بدانید این است که این واحد پولی وابستگی شدیدی به دلار آمریکا دارد. اما این موضوع به چه معناست؟

وابستگی درهم به دلار آمریکا به معنای ثابت بودن نرخ آن است. به همین خاطر از سال ۱۹۹۷ هر یک دلار برابر با ۳٫۶۷۲۵ درهم بوده است.

زیر واحد درهم

به زیرواحدهای درهم Fils گفته می شود. چنانچه امارات متحده عربی را به عنوان مقصد خود انتخاب کرده باشید، بهتر است بدانید که در این کشور با سکه های زیر مواجه خواهید شد:

  • سکه ۲۵ فیلی
  • سکه ۵۰ فیلی
  • سکه یک درهمی

اگرچه سکه های ۱، ۵ و ۱۰ فیلی نیز در این کشور به چشم می خورد، اما پیدا کردن این سکه ها دشوارتر از گذشته شده است. در نهایت نیز هر ۱۰۰ فیل معادل یک درهم است.

اتحاد در امارات متحده!

امارات متحده عربی شامل ۷ بخش مختلف می شود: عجمان، دبی، فجیره، راس الخیمه، شارجه و ام القوین. جالب است بدانید که پیش از معرفی درهم به عنوان واحد پولی امارات متحده هر بخش از واحد پولی نزدیکترین کشور به خود استفاده می کرد.

در حال حاضر همه این ایالت ها از ارز مشابهی استفاده می کنند که هنگام مسافرت به این کشور قابل استفاده است.

امنیت بالا

به منظور پیشگیری از سوءاستفاده های مالی تدابیر امنیتی به خصوصی برای درهم امارات در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال از علامت Falcon برای کلیه درهم های امارات متحده عربی استفاده می شود. بدین ترتیب از ساخت نسخه های جعلی آن پیشگیری خواهد شد.

دنیایی از انواع اسکناس درهم

به طور کلی اسکناس های درهم را از نظر ارزش به ۵ دسته تقسیم می کنند:

  • ۵ درهمی به رنگ قهوه ای
  • ۱۰ درهمی به رنگ سبز
  • ۲۰ درهمی به رنگ آبی روشن
  • ۵۰ درهمی به رنگ بنفش
  • ۱۰۰ درهمی به رنگ صورتی
  • ۲۰۰ درهمی به رنگ زرد مایل به قهوه ای
  • ۵۰۰ درهمی به رنگ سرمه ای
  • ۱۰۰۰ درهمی به رنگ آبی مایل به سبز

درهم امارات؛ واحد پولی وابسته

از زمان استفاده سراسری از درهم به عنوان واحد پولی رایج در امارات زمان زیادی نمی گذرد. این واحد پولی وابسته به دلار آمریکا در حال حاضر به عنوان واحد پولی رسمی این کشور شناخته می شود.

امنیت بالا و تنوع اسکانس ها منجر به کاربرد بیشتر آن در معاملات شده است. بنابراین با در نظر گرفتن نیازهای خود اقدام به خرید این ارز کنید.

ادامه مطلب
قیمت-طلا-و-سکه
نرخ و قیمت لحظه ای طلا...

قیمت لحظه ای طلا و سکه روز تهران

قیمت طلا و سکه امروز در بازار آزاد به شرح ذیل می باشد و این قیمت به صورت لحظه ای در حال تغییر است:

دلایل کاهش و افزایش قیمت طلا و سکه

با توجه به اهمیت طلا و سکه، به عنوان یک دارایی امن جهت سرمایه گذاری در این مقاله به فاکتورهای موثر بر قیمت این دارایی خواهیم پرداخت و متعاقبا همین فاکتورها هستند که دلائل افت و یا افزایش قیمت را نیز رقم می زنند.

دو عامل اصلی موثر بر قیمت طلا و سکه، انس جهانی و قیمت دلار هستند:

۱- قیمت انس و طلا در بازارهای جهانی:

قیمت انس، خود همانند هر کالای دیگری متاثر از عرضه و تقاضا، بهای تمام شده تولید، نرخ بهره، سیاست های پولی و مالی، ثبات یا ریسک و بی ثباتی در اقتصاد، رشد اقتصادی، نرخ برابری ارزها، قیمت کامودیتی ها (بخصوص فلزات همگروه)، شاخص دلار، نرخ تورم، متغیرهای کلان اقتصادی، تقاضای صندوق سرمایه گذاری در طلا، نرخ بیکاری، دستمزد، نرخ تولید و.. بستگی دارد.

برای مثال در رابطه با نرخ بهره، سیاست های پولی که فدرال رزرو اتخاذ می کند، با توجه به این که می تواند به سرمایه های مردم جهت دهی کند که به سمت اوراق با درآمد ثابت برود یا دارایی های دیگری همچون طلا اهمیت دارد.

به موضوع عرضه و تقاضا نیز اشاره کردیم و باید دقیق تر عنوان کرد که درست است که طلا همانند هر کالای دیگری از عرضه و تقاضا برخوردار است، ولی این عرضه و تقاضا در بین سایر دلائلی که عنوان شد معلول تر است تا علت، درواقع در بین دلایل بالا با توجه به این که مجموعه ای از متغیرها در ابعاد کلان اقتصادی هستند، برخی علت تر و برخی دیگر معلول تر خواهند بود.

۲- نرخ دلار

رشد حجم نقدینگی، رشد اقتصادی و متعاقبا تورم بر نرخ ارز تاثیرگذار هستند که با استفاده از این فاکتورهای می توان ارزش واقعی دلار را پیدا کرد. نرخ تورم، نرخ بهره بانکی و قیمت نفت نیز در ابعاد کلان بر نرخ ارز تاثیرگذارند.

اما نرخ ارز نیز مانند هر کالای دیگری به عرضه و تقاضای آن (مبادلات خارجی) وابسته است، عرضه ارز ناشی از صادرات نفت و میعانات گازی، صادرات محصولات پتروشیمی و صادرت غیرنفتی همچون صادرات فولاد، مس و محصولات کشاورزی و صادرات خدمات است.

در بخش تقاضا نیز، بخش های واردات رسمی، واردات غیر رسمی یا قاچاق (همچون گوشی موبایل و لوازم آرایشی)، واردات خدمات و خالص خروج سرمایه ای از کشور را شامل می شود. منظور از خروج سرمایه نیز دو حالت می تواند باشد که یکی خرید دلار توسط افراد داخل کشور و انتقال و سرمایه گذاری آن در خارج از کشور و دیگری خرید ارز و نگهداری در منزل و حتی عدم ارائه حواله صادرات است.

در این مقاله دو دسته اصلی متغیرهای موثر بر قیمت طلا و سکه عنوان شدند، به نظر بیش از آن که قیمت دلار و انس جهانی برای سرمایه گذاران اهمیت داشته باشند، آن ها باید توجه کنند که این دو متغیر خود معلول چه متغیرهای دیگری هستند، تا قدرت پیش بینی و تحلیل سرمایه گذاری در این بازار را پیدا کنند.

ادامه مطلب
قیمت-یورو
نرخ و قیمت لحظه ای یورو...

قیمت لحظه ای یورو روز تهران

قیمت یورو امروز در بازار آزاد به شرح ذیل می باشد و این قیمت به صورت لحظه ای در حال تغییر است:



باتوجه به لحظه ای بودن قیمت ها حتما به ساعت ارائه شدن قیمت یورو دقت کنید و اگر قصد خرید و فروش یورو در بازار آزاد را دارید حتما قیمت در لحظه خرید و فروش را ملاک قیمت دقیق یورو قرار دهید.

عوامل مؤثر بر بازار عرضه یورو (کاهش قیمت)

ارز نیز مثل هر کالای دیگر در اقتصاد متأثر از تحولات بازار عرضه و تقاضاست. این تحولات خود دستخوش اتفاقات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داخلی هر کشور و حتی بین المللی هستند و به همین علت نوسان نرخ ارز در هر کشور را نمی توان تنها منبعث از وقایع داخلی یک کشور دانست.

به عبارت دیگر بخش هایی از تغییرات نرخ ارز را باید در اتفاقات بیرون از مرزها همچون تغییر در سیاست های کلان کشورهای دیگر علیه یک کشور (برای مثال اگر دولت آمریکا با وضع تعرفه، قانون، مالیات و جریمه باعث شود که هزینه خرید کالا و خدمات در ایران برای شهروندانش بالا برود، ارزش یورو در ایران نسبت به ریال گران می شود)، کاهش یا افزایش قیمت نفت، طلا و ارزش یورو در برابر سایر ارزها در بازارهای جهانی جستجو کرد.

بخش دیگری از تغییرات نرخ ارز به درآمدهای ارزی یا همان میزان عرضه ارز و نوسانات آن در یک کشور وابسته است. هرچه درآمدهای حاصل از صادرات و توان جذب توریست یک کشور بیشتر باشد درآمدهای ارزی و درنتیجه میزان عرضه ارز در آن کشور بالاتر می رود.

[irp posts=”64755″ name=”قیمت لحظه ای طلا و سکه امروز در بازار آزاد“]

عوامل مؤثر بر بازار تقاضای یورو (افزایش قیمت)

یکی از مهم ترین متغیرهای تعیین کننده برای تقاضا مصرف است. مصرف خود تابعی از درآمد و همچنین ثروت افراد است. وقتی مردم کشوری به هر دلیلی احساس کنند ثروتمندتر شده اند، مصرف و به دنبال آن تقاضا برای کالاهای وارداتی و ارز افزایش پیدا می کند.

حال اگر این احساس ثروتمند شدن بر مبنای اصول اقتصادی شکل نگرفته باشد، یعنی میزان تولید ناخالص داخلی، صادرات و بهره وری در اقتصاد روند صعودی نداشته باشند، و افزایش تقاضا برای ارز، در غیاب افزایش در میزان عرضه ارز اتفاق افتاده باشد می تواند بستر بروز مشکلات اقتصادی بی شماری را فراهم کند. این اتفاقات را بارها در کشورمان تجربه کرده ایم.

برای مثال در سال های ۹۲ تا ۹۶ ین احساس ثروتمند شدن با سرکوب نرخ ارز و سودهای بانکی بالا محقق شد. درواقع برای مدت چند سال به بهانه کنترل تورم اجازه افزایش نرخ ارز متناسب با میزان تورم داخلی نسبت به تورم خارجی داده نشد.

این مسئله در کنار مشکلات نظام بانکی که به جای اصلاحات ساختاری برای جذب سپرده های مردم نرخ سود بالا را وعده می دادند، موجب شد تا مردم احساس کنند که ثروتشان زیاد شده و مصرفشان را بالا بردند و مثلاً سفرهای خارجی خود را افزایش دادند. این مسئله به طور مستقیم و غیرمستقیم تقاضا برای ارزهای خارجی را بالا می برد.

ادامه مطلب
قیمت-دلار
نرخ و قیمت لحظه ای دلار...

قیمت لحظه ای دلار روز تهران

قیمت دلار امروز در بازار آزاد به شرح ذیل می باشد و این قیمت به صورت لحظه ای در حال تغییر است:

باتوجه به لحظه ای بودن قیمت ها حتما به ساعت ارائه شدن قیمت دلار دقت کنید و اگر قصد خرید و فروش دلار در بازار آزاد را دارید حتما قیمت در لحظه خرید و فروش را ملاک قیمت دقیق دلار قرار دهید.

افزایش یا کاهش قیمت دلار

دلایل مختلفی برای کاهش یا افزایش قیمت وجود دارد که به صورت روزانه و لحظه ای باید بررسی شود ولی مهم ترین آن ها خبرهای سیاسی در و اقتصادی در ایران و جهان است که قیمت این ارز را در ایران دستخوش تغییر و تحول می کند.

برای تحلیل دلار حتما باید تحلیلگر حرفه ای باشید تا بتوانید این کار را انجام دهید وگرنه با اتفاقات پیش بینی نشده ای مواجه می شوید که امکان دارد سرمایه خود را از دست بدهید و ضرر جبران ناپذیری به شما وارد شود.

عوامل مؤثر بر بازار عرضه دلار

ارز نیز مثل هر کالای دیگر در اقتصاد متأثر از تحولات بازار عرضه و تقاضاست. این تحولات خود دستخوش اتفاقات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داخلی هر کشور و حتی بین المللی هستند و به همین علت نوسان نرخ ارز در هر کشور را نمی توان تنها منبعث از وقایع داخلی یک کشور دانست.

به عبارت دیگر بخش هایی از تغییرات نرخ ارز را باید در اتفاقات بیرون از مرزها همچون تغییر در سیاست های کلان کشورهای دیگر علیه یک کشور (برای مثال اگر دولت آمریکا با وضع تعرفه، قانون، مالیات و جریمه باعث شود که هزینه خرید کالا و خدمات در ایران برای شهروندانش بالا برود، ارزش دلار در ایران نسبت به ریال گران می شود)، کاهش یا افزایش قیمت نفت، طلا و ارزش دلار در برابر سایر ارزها در بازارهای جهانی جستجو کرد.

بخش دیگری از تغییرات نرخ ارز به درآمدهای ارزی یا همان میزان عرضه ارز و نوسانات آن در یک کشور وابسته است. هرچه درآمدهای حاصل از صادرات و توان جذب توریست یک کشور بیشتر باشد درآمدهای ارزی و درنتیجه میزان عرضه ارز در آن کشور بالاتر می رود.

عوامل مؤثر بر بازار تقاضای دلار

یکی از مهم ترین متغیرهای تعیین کننده برای تقاضا مصرف است. مصرف خود تابعی از درآمد و همچنین ثروت افراد است. وقتی مردم کشوری به هر دلیلی احساس کنند ثروتمندتر شده اند، مصرف و به دنبال آن تقاضا برای کالاهای وارداتی و ارز افزایش پیدا می کند.

حال اگر این احساس ثروتمند شدن بر مبنای اصول اقتصادی شکل نگرفته باشد، یعنی میزان تولید ناخالص داخلی، صادرات و بهره وری در اقتصاد روند صعودی نداشته باشند، و افزایش تقاضا برای ارز، در غیاب افزایش در میزان عرضه ارز اتفاق افتاده باشد می تواند بستر بروز مشکلات اقتصادی بی شماری را فراهم کند.

این اتفاقات را بارها در کشورمان تجربه کرده ایم. برای مثال در سال های ۹۲ تا ۹۶ ین احساس ثروتمند شدن با سرکوب نرخ ارز و سودهای بانکی بالا محقق شد.

درواقع برای مدت چند سال به بهانه کنترل تورم اجازه افزایش نرخ ارز متناسب با میزان تورم داخلی نسبت به تورم خارجی داده نشد و این مسئله در کنار مشکلات نظام بانکی که به جای اصلاحات ساختاری برای جذب سپرده های مردم نرخ سود بالا را وعده می دادند، موجب شد تا مردم احساس کنند که ثروتشان زیاد شده و مصرفشان را بالا بردند و مثلاً سفرهای خارجی خود را افزایش دادند. این مسئله به طور مستقیم و غیرمستقیم تقاضا برای ارزهای خارجی را بالا می برد.

ادامه مطلب