تتر نبض تبندۀ بازار ارزهای دیجیتال است و به عبارتی همان دلار رمزارزی به حساب میآید. در گذشته مردم برای حفظ قدرت خرید و در امان ماندن از آسیب تورم دلار میخریدند. اما حالا شرایط عوض شده و میتوانند بهجایش تتر بخرند و دیگر دغدغۀ حفظ و نگهداریش را نداشته باشند. برای خرید و انتقال تتر گزینههای گوناگونی پیش روی تریدرها وجود دارد و بهتر است راهی را انتخاب کنند که هزینه کمتر و امنیت بیشتری داشته باشد. به همین دلیل ضروری است بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی برای انتقال تتر را معرفی کنیم.
تتر چیست و چه اهمیتی دارد؟
تتر (Tether) محبوبترین و رایجترین استیبلکوین موجود در بازار ارزهای دیجیتال است که از ارزش دلار پیشتیبانی میکند و با نماد USDT نمایش داده میشود. استیبلکوین نوعی ارز دیجیتال است که طوری طراحی شده تا از قیمت یک دارایی تبعیت کند. داراییهایی که پشتوانۀ استیبلکوینها قرار میگیرند میتوانند متفاوت باشند. مثلاً از قیمت ارزهای فیاتی مثل دلار و یورو پیروی کنند. پشتوانۀ تتر هم دلار آمریکا است؛ یعنی بهگونهای طراحی شده که همواره قیمت تتر و قیمت 1 واحدش 1 دلار باشد.
تتر توسط شرکت Tether Limited و در سال 2015 عرضه شد و حالا محبوبترین استیبلکوین بازار ارزهای دیجیتال لقب گرفته است. اما چرا تتر تا به این حد محبوب است؟
این استیبلکوین ویژگیهایی دارد که باعث شده استفاده از آن کاربردی و رایج شود. نیازهایی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که تتر توانسته بهخوبی این نیازها را برآورده کند:
- برخورداری از ثبات قیمت: تتر یک استیبلکوین است و این کوینها قیمت ثابتی دارند. ثبات قیمت هم ابزاری است برای پوشش قیمت و نوسانات بازار.
- واسطۀ معاملۀ ارزهای دیجیتال: از آنجا که قیمت تتر ثابت است و حجم نقدینگی بالایی دارد، لذا میتواند بهعنوان واسطۀ خریدوفروش ارزهای دیجیتال به کار رود.
- ابزاری برای ذخیرۀ ارزش: هر پولی که از ثبات قیمت برخوردار باشد میتواند بهعنوان ذخیرۀ ارزش به کار رود. مثلاً در شرایطی که ریال ایران دچار تورم است مردم میتوانند با خرید تتر ذخیرۀ ارزش کنند.
- تسهیل پرداختهای بینالمللی: برای انتقال پول به آنسوی کرۀ زمین میتوانید پول خود را به تتر تبدیل کرده و به کیفپول فرد مورد نظر منتقل کنید. این روش هم آسان است و هم سریع و کمهزینه.
- نقدشوندگی بالا: نقدشوندگی بالا و محبوبیت فراوان تتر باعث شده تا بهراحتی در صرافیهای ارز دیجیتال خرید و فروش شود. هر وقت بخواهید میتوانید بدون معطلی این استیبلکوین محبوب را معامله کنید.
چرا باید تتر بخریم؟
توکن تتر نوعی دارایی دیجیتال است که درست بهآسانی سایر ارزهای دیجیتال از طریق بلاکچین جابهجا میشود اما فرقش اینجاست که برخلاف رمزارزهای معمولی نسبت به قیمت ارزهای جهان واقعی تثبیت (Pegged) شده است.
تتر استیبلکوین کاربردی و رایجی است و ممکن است بنابر دلایل مختلفی بخواهید تتر بخرید. خلاصۀ اینکه چون تتر کاربردی است؛ حالا بسته به اینکه قرار است به چه کاری بیاید مصادیق مختلفی پیدا میکند. مثلاً ممکن است بخواهید با خرید تتر که قیمت ثابتی دارد، ریسک معاملات خود را کاهش دهید و از آن بهعنوان ابزار پوششی بهره بگیرید. یا مثلا شاید برای حفظ قدرت پول خود در شرایط تورمی به خرید تتر روی بیاورید. یا حتی شاید بخواهید به دوست خود که در آنسوی کرۀ زمین زندگی میکند پولی را انتقال دهید.
یکی از مهمترین کاربردهایی که تتر دارد استفاده از آن برای انتقال به حساب بروکرهای فارکس است. کاربران ایران سهم بسیار زیادی در برداشت و واریز تتری از بروکرهای فارکس دارند؛ چراکه نسبت به گزینههای دیگری مثل وبمانی و پرفکت مانی راحتتر است و همچنین هزینۀ کمتری هم دارد.
بهصورت خلاصه و موجز میتوان موارد خرید و فروش و انتقال تتر را بدین صورت بیان کرد:
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
- ثبات قیمت: ثبات قیمت تتر باعث شده تا ابزار مناسبی برای محافظت در تلاطم بازار رمزارزها باشد.
- نقدینگی بالا: تتر حجم معاملۀ بسیار بالایی دارد و از این رو هر وقت که بخواهید بهسرعت میتوانید به پول تبدیلش کنید.
- پوشش ریسک: تتر بهخاطر ثبات قیمتش میتواند تلاطم بازار ارزهای دیجیتال را تعدیل و سبد دارایی شما را محافظت کند.
- حفظ قدرت خرید و ذخیرۀ ارزش: قیمت تتر برابر با واحد دلار آمریکاست و از این رو کاربران ایرانی میتوانند در شرایط تورمی با خرید تتر قدرت خرید خود را حفظ کنند.
- دسترسیپذیری و کاربرد جهانی: حجم معاملات تتر بالاست و نقدشوندگی بالایی دارد و هر وقت بخواهید میتوانید آن را بخرید و بفروشید و در تمام جهان هم کاربرد فراگیری دارد.
- کارمزد اندک
- تسهیل نقل و انتقالات بینالمللی
- سرعت انتقال بالا
- پشتیبانی در معاملات بهصورت جفتارز
- کاربرد وسیع در دیفای
- مشارکت در عرضه اولیۀ کوینها (ICO)
- امکان استفاده از تتر در بروکرهای فارکس
راه های انتقال تتر
باید توجه کنید که انتقال تتر دو جنبه دارد. یک وقت میایید و از یک صرافی داخلی تتر میخرید و میخواهید آن را به حساب کاربری خود در یک صرافی خارجی یا کیفپول شخصی مثل تراستولت منتقل کنید. در این حالت انتقال بهمعنای برداشت است. حالت دیگر اینکه در کیفپول خود یا حساب کاربری صرافی تتر دارید و میخواهید به یک صرافی داخلی مثل بیتپین منتقل کنید که در این حالت با توجه به مبدآ تتر انتقال بهمعنای واریز خواهد بود.
- انتقال تتر از طریق کیفپول دیجیتال یا ولت: کاربران میتوانند با استفاده از کیفپولهای نرمافزاری یا سختافزاری اقدام به ذخیره، مدیریت و انتقال تترهای خود کنند.
- انتقال تتر از طریق صرافیهای متمرکز: صرافیهای متمرکز ارز دیجیتال داخلی و خارجی نیز به کاربران امکان معامله و انتقال تتر را میدهند.
- انتقال تتر از طریق صرافیهای غیرمتمرکز: صرافیهای غیرمتمرکز نیز بستر مبادلات همتابههمتا ارزهای دیجیتال ازجمله تتر را برای کاربران خود تدارک دیدهاند.
- انتقال تتر از طریق پلتفرمهای پرداخت: برخی از پلتفرمهای پرداخت دیجیتال نیز از امکان انتقال تتر برخوردارند. این پلتفرمها به کاربران اجازه میدهند تا بهراحتی و با استفاده از گوشیهای هوشمند یا رایانۀ شخصی خود تتر انتقال دهند. بهعنوان مثال PayPal و Revolut.
- انتقال تتر از طریق تلگرام: تلگرام که یکی از محبوبترین پیامرسانهای جهان است امکان انتقال تتر را فراهم کرده است. این روش راحت و سریع است و برای تراکنشهای کوچک و روزانه مناسب است. روش کار به این ترتیب است که باید از رباتهای تلگرامی مشهور و معتبری مثل CryptoBot استفاده کنید.
شبکههای انتقال تتر
وقتی که کاربران در صرافیهای ارز دیجیتال تتر میخرند چند راه برای نگهداری آن دارند:
- استفاده از حساب کاربری همان صرافی
- انتقال تتر از حساب صرافی به کیفپول شخصی
- انتقال تتر از حساب صرافی به حساب صرافی دیگر
انتقال تتر از حساب داخلی یک صرافی ارز دیجیتال به حساب یک صرافی دیگر یا ولت شخصی هزینه دارد. این هزینه براساس شبکهای که برای انتقال مورد استفاده میگیرد متغیر است. انتقال تتر از طریق شبکههای بلاکچینی انجام میگیرد و هر شبکه مزایا و معایب خاص خودش را دارد.
شبکههای توکن بر بستر شبکههای بلاکچینی متفاوتی میتوانند عمل کنند؛ ازجمله شبکههایی مثل آلگوراند (Algorand)، آوالانچ (Avalanche)، سلو (Celo)، کاسموس (Cosmos)، اتریوم (Ethereum)، ایاس (EOS)، لیکویید نتورک (Liquid Network)، نییر (Near)، پولکادات (Polkadot)، سولانا (Solana)، تزوس (Tezos)، تون (Ton) و ترون (Tron).
در ادامه شبکههایی را معرفی میکنیم که از تتر پشتیبانی میکنند:
انتقال تتر در شبکه اتریوم (ERC-20)
این شبکه از قرارداد هوشمند پشتیبانی میکند و بهخاطر امنیت بالا و پشتیبانی فراگیری که دارد یکی از محبوبترین شبکههای انتقال تتر به شمار میرود. اما شبکه تتر شلوغ است و از این رو کارمزدهای نسبتاً بالاتری هم دارد. از طرف دیگر، مزیت شبکه ERC-20 این است که در اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (DApps) و پروتکلهای امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) به کار میرود.
انتقال تتر در شبکه ترون (TRC-20)؛ انتخابی که شما را ناامید نمیکند
شبکه ترون (Tron ) بلاکچینی است که تلاش میکند محتوای آنلاین را برای تمام مشارکتکنندگان منصفانهتر سازد. ترون شبکۀ اصلی و توکن اختصاصی خود را دارد (TRX). تتر در بستر شبکه ترون بهعنوان یک توکن TRC-20 منتشر میشود. این شبکه بهخاطر سرعت بالا و کارمزدهای اندکش مشهور است. البته باید اشاره کنیم که ترون نسبت به اتریوم پشتیبانی کمتر دارد، تمرکزش بیشتر معطوف به نقل و انتقالات ساده است و کاربرد زیادی در اپلیکیشنهای غیرمتمرکز ندارد.
انتقال تتر در شبکه اومنی لیر (Omni Layer)
شبکۀ اومنی لیر (OMNI) پا به عرصه گذاشته تا برای برخی از مشکلات اساسی پلتفرمهای بلاکچینی راهکار ارائه کند این شبکه از تکنولوژی رولآپس (Rollups) بهره میبرد که با آن میتواند پیش از تسویه تراکنشها در زنجیرۀ اصلی، چندین تراکنش را بهصورت برونزنجیرهای یا آفچین تجمیع و فشردهسازی کند. این عمل بهطور چشمگیری زمان پردازش و هزینه کارمزد تراکنشها را پایین میآورد.
از مزایای دیگر شبکه اومنی لیر میتوان به مقیاسپذیری بالا، امکان اتصال میان بلاکچینها با تمرکز ویژه بر اتریوم، به ارثبردن امنیت شبکه اتریوم و برخورداری از ابزار توسعۀ راحت و خودمانی اشاره کرد. علیرغم اینکه امید میرود پذیرش شبکه OMNI گستردهتر شود اما هنوز به سطح مطلوبی نرسیده است. دیگر اینکه امنیت امنی لییر مستقل نیست و به زرساختهای اتریوم وابسته است.
انتقال تتر در شبکه سولانا (Solana)
شبکه سولانا در زمان پیدایشش ادعا میکرد که قرار است هم پلتفم ارز دیجیتال باشد و هم دستی در تکنولوژی بلاچین داشته باشد و تراکنشهای سریع و مقیاسپذیر ازائه دهد. این شبکه در نظر داشت روی محدودیتهای پروتکلهای بلاکچینی موجود کار کند؛ بیآنکه از امنیت و تمرکز چیزی کم شود.
یکی از مهمترین مزایای سولانا مقیاسپذیری آن است. با استفاده از یک مکانیزم توافقی منحصربهفرد به نام گواه اثبات تاریخ (PoH) که با PoS اصلی ترکیب شده، سولانا میتواند هزاران تراکنش در ثانیه پردازش کند. چنین قدرتی حوزههای کاربردی مختلفی را پوشش میدهد: امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، گیمینگ و اپلیکیشنهای غیرمترکز (dApps). در نتیجه، سولانا کارمزدهای کمتری دارد، سرعت تراکنشش بهنسبت بالاست و رشد بالایی را بهمدد نوآوریها و جامعۀ خود تجربه کرده است.
بدیهی است که سولانا هم معایبی دارد. ساختار پیچیده و تکنولوژی پیشرفتۀ این شبکه ممکن است برای تازهکاران دشوار باشد. علیرغم اقدامات امنیتی مناسبی که به کار بسته، اما از شر هکرها در امان نیست و از آنجاییکه بسیار مورد توجه است میتواند هدف مناسبی برای تهاجم باشد. هرازگاهی این شبکه دچار قطعی و اختلال میشود و این نگرانیهایی بابت ثبات و اعتبارش به بار آورده است. افزون بر اینها، علیرغم جایگاه ویژهای که در عرصۀ بلاکچین کسب کرده اما برای تصاحب سهم بیشتر از بازار با رقبای بسیار سرسختی چون اتریوم و اسمارت چین بایننس روبهرو است.
انتقال تتر در شبکه بایننس اسمارت چین (BEP-20)
بایننس اسمارت چین (BSC)، از زمان پیدایشش در سمپتامبر 202 تا به الان، توانسته ثابت کند یکی از برترین بلاکچینهایی است که در زمینۀ امور مالی و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز کاربرد دارد. شبکه بایننس اسمارت چین بهسرعت محبوب شد و این نشان میدهد چیزی در چنته دارد.
در مورد مزایای BSC میتوان به مواردی اشاره کرد: هزینۀ اندک تراکنشها و فعالیتهای آنچین این شبکه، بدون شک باعث شده تا تریدرها و توسعهدهندگان زیادی از اتریوم و سایر بلاکچینهای هوشمند به سمت بایننس اسمارت چین بیایند. برخورداریِ BSC از یک پایگاه کاربری بزرگ در کنار منابع فنی و انسانی و مالی کلانش باعث شده تا مقبولیتش بهصورت تصاعدی افزایش یابد. صرافی بایننس حدود 100 میلیون دلار از خزانهاش را به صندوق شتابدهندۀ شبکه اختصاص داده است و جهت تأمین مالی پروتکلها، ولتها و سایر ابزارها و زیرساختهای BSC به کار میرود.
اما در مورد معایب شبکه باید بگوییم که متمرکز است و از گواه اثبات PoSA استفاده میکند که به 21 ولیدیتور نیاز دارد. دیگر اینکه شبکه بایننس اسمارت چین به جامعۀ توسعهدهندگان اتریوم وابسته است و مستقل نیست. از آنجا که متمرکز است در معرض حملۀ 21 درصد قرار دارد، زیرا ولیدیتورهای شبکه باید از سوی تیم داخلی بایننس تأیید شوند.
انتقال تتر در شبکه الگوراند (Algorand)
الگوراند یک بلاکچین عمومی و بینیاز ار مجوز است که بهمنظور ایجاد یک سیستم مالی باز و فرامرز طراحی شده است. اگوراند از گواه اثبات PPoS بهره میگیرد. هدف از ساخت این شبکه حل معضلات مقیاسپذیری و امنیت است.
از مزایای الگوراند میتوان به تأیید تراکنش سریع، امنیت بالا، پشتیبانی از قراردادهای هوشمند، مقیاسپذیری مطلوب اشاره کرد.
در مورد معایبش هم می توان گفت که در مقایسه با اتریوم و بیتکوین مقبولیت کمتری دارد و رقبای سرسختی همچون بایننس اسمارت چین و سولانا در برابرش صف کشیدهاند. همچنین این مورد را هم باید اضافه کنیم که بسیاری از صرافیها و کیفپولها هنوز از این شبکه پشتیبانی نمیکنند.
انتقال تتر در شبکه ایاس (EOS)
این شبکه هم از بلاکچینهای عمومی بینیاز از مجوز است که برای توسعۀ اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند طراحی شده و از سوی شرکت Block.one توسعه یافته است.
برگ برندۀ ایاس این است که کارمزد تراکنش ندارد و منابع لازم از طریق استیکینگ توکنهای اختصاصی شبکه تأمین میشود. ایاس با استفاده از موازیسازی تراکنشها توانسته مقیاسپذیری خود را بالا ببرد. تراکنشها در چند ثانیه تأیید میشوند و ساختار تصمیمگیری نیز برحسب رأی هولدرهای توکن شبکه ایجاد شده است.
برخی معتقدند که مدل حاکمیتی ایاس میتواند قدرت را دست چند ولیدیتور منحصر کند. برای اجرای تراکنشها و DApps، کاربران باید منابع شبکه را اجاره کنند. همچنین مقبولیت همگانی این شبکه در قیاس با اتریوم زیاد نیست.
انتقال تتر در شبکه لیکویید نتورک (Liquid Network)
لیکویید نتورک یک زنجیرۀ جانبی بلاکچین بیتکوین است که از سوی شرکت بلاکاستریم () توسعه یافته. این شبکه نیز با هدف بهبود سرعت تراکنشها و افزایش کارایی بازارهای مالی طراحی شده است.
از مزایای لیکویید نتورک میتوان به مواردی مثل سرعت بالای انتقال، حفظ حریم خصوصی، تنوع داراییها و بلاکتایم کوتاهتر اشاره کرد. همچنین Liquid Network با برخورداری از امکان تسویهحساب آنی، مناسب مؤسسات مالی نیز هست.
اما باید بگوییم که این شبکه توسط تعداد محدودی ولیدیتور اداره میشود که از سوی بلاکاستریم انتخاب میشوند و این میتواند به تمرکز بیشتر بینجامد. کاربران باید در این شبکه به ولیدیتورها اعتماد کنند و این با روح بیتکوین در تضاد است. این مورد را هم باید اضافه کنیم که این شبکه هنوز مقبولیت بالای پیدا نکرده است.
انتقال تتر در شبکه بیتکوینکش (Bitcoin Cash)
بیتکوین کش هم انشعابی از بلاکچین بیتکوین به حساب میآید که در سال 2017 با هدف بهبود مقیاسپذیری و کاهش کارمزد تراکنشها پدید آمد. این شبکه در واکنش به مناقشاتی که دربارۀ اندازۀ بلاک و مقیاسپذیری بیتکوین طرح میشد به وجود آمد.
شبکه بیتکوین کش توانسته با افزایش اندازۀ بلاکها از 1 به 8 مگابایت مقیاسپذیری را بهبود دهد. چون بلاکها را بزرگتر کرده در هر تراکنش تعدا بیشتری بلاک پردازش میشود و کارمزدهایش نیز کاهش یافته است. با کاهش تراکم شبکه و افزایش حجم بلاک، سرعت تراکنش هم افزایش داشته است. شبکه از قراردادهای هوشمند نیز پشتیبانی میکند.
بیتکوین کش همچنان از نظر مقبولیت نسبت به رقبای بزرگ خود دست پایین را دارد. برخی نیز معتقدند که افزایش حجم بلاکها میتواند امنیت شبکه را به خطر بیندازد. همچنین باید اشاره کنیم که در جامعۀ بیتکوین کش همواره اختلافنظر و مناقشه وجود داشته و دارد.
مقایسه شبکههای بلاکچینی برای انتقال تتر
معیارهای انتخاب بهترین صرافی برای انتقال تتر
برای انتخاب بهترین صرافی برای انتقال تتر لازم است معیارهایی را لحاظ کنیم:
- کارمزد انتقال تتر: بدیهی است که هر چه کارمزد انتقال تتر کمتر باشد برای کاربران مطلوبتر خواهد بود. کارمزد انتقال تتر در صرافیها بنابر اینکه واریز باشد یا برداشت متفاوت است. کارمزد واریز تتر به صرافی اغلب رایگان است و آنچه به عنوان کارمزد انتقال گفته میشود بابت برداشت است و برحسب واحد تتر (USDT) عنوان میشود.
- سرعت تراکنش: سرعت بالای تراکنش و همچنین زمان لازم برای تأیید تراکنش نیز مزیت محسوب میشود. لازم است توجه کنید که سرعت انتقال تتر اول به شبکهای که انتخاب میکنید بستگی دارد و علاوهبر این، مدتی هم بهخاطر زیرساختهای صرافی عامل طول میکشد.
- پشتیبانی از شبکههای بلاکچینی گوناگون: هر چه شبکههای متنوعتری برای انتقال تتر در یک صرافی در دسترس باشد، نیازهای بیشتری از تریدرها رفع میکند.
- امنیت: مسلم است که امنیت در حالت کلی و در حالت خاصِ انتقال تتر برای کاربران اهمیت دارد.
- پشتیبانی مشتریان: ممکن است در روند انتقال تتر با مشکل مواجه شوید و در اینصورت لازم است با پشتیبانی تماس گرفته و مشکل خود را مطرح و پیگیری کنید. از این جهت لازم است پشتیبانی را جزء یکی از معیارهای انتخاب بهترین صرافی برای انتقال تتر در نظر بگیریم.
انتخاب بهترین صرافی برای انتقال تتر
برای انتخاب بهترین صرافی برای انتقال تتر، معیارهایی را که در بالا بدان اشاره کردیم در مورد صرافیهای داخلی و خارجی ارز دیجیتال به کار میبریم و در قالب جدول اطلاعات را نمایش خواهیم داد تا راحتتر بتوانید مقایسه و انتخاب کنید. از آنجایی تعداد معدودی از صرافیهای جهانی هستند که از کاربران ایرانی پشتیبانی میکنند، لذا تنها به دو مورد صرافی خارجی اکتفا کردیم.
همین الان در صرافی بیت پین ثبت نام کنید
جدول بهترین صرافی ایرانی برای انتقال تتر
جدول بهترین صرافی خارجی برای انتقال تتر
همین الان در صرافی کوینکس ثبت نام کنید