گنجینه‌ها و جواهرات گران‌بها و ارزشمند را در امن‌ترین صندوق‌ها نگهداری می‌کنند تا در امان بمانند. بروکرها هم که واسطۀ خلق ثروت سرمایه‌گذاران به شمار می‌آیند، باید امن باشند و معتبر. اعتبار یک بروکر ذره‌ذره به دست می‌آید، اما می‌تواند در لحظه‌ای هم از دست برود. شایعات نیز در بدنام‌کردن نهادهای مالی بی‌تأثیر نیستند و ممکن است کاربران اشکالات فنی را با ناامنی یک نهاد مالی به‌اشتباه یکی بگیرند. هرازگاهی شایعاتی دربارۀ کلاهبرداری بروکر آلپاری درمی‌گیرد، اما آیا بروکر آلپاری معتبر است یا کلاهبردار؟

کلاهبرداری بروکر آلپاری؛ واقعیت یا سوءتفاهم؟

در بازارهای مالی، بروکر واسطه‌ای است که خریداران و فروشندگان را به یکدیگر متصل می‌کند. از آنجاکه افراد وجوه خود را به این پلتفرم‌ها واریز می‌کنند و در بستر آن به معامله می‌پردازند، اعتبار و امنیت از عوامل مهم در انتخاب یک بروکر است.

بروکر آلپاری در مدت فعالیت خود در بازار مالی فارکس و سهام با فراز‌ونشیب‌های بسیاری مواجه شده است. با وجود این، شرکت همواره توانسته با ارائۀ امکانات متنوع، واریز، برداشت سریع و سایر خدمات رضایت مشتریان را در سراسر جهان جلب کند.

بروکر آلپاری همواره در میان کاربران فارسی‌زبان در بالاترین رتبه قرار داشته و اولین گزینۀ عدۀ بسیاری از معامله‌گران است؛ زیرا کارگزاری فارکس برخلاف سایر بروکرهای معروف بازار، تاکنون هیچ‌گونه محدودیتی برای فعالیت کاربران ایرانی اعمال نکرده است.

در سال‌های اخیر حرف‌و‌حدیث‌های بسیاری دربارۀ اعتبار و کلاهبرداری بروکر آلپاری مطرح شده است. سؤالی که پیش می‌آید این است که آیا این موضوع صرفاً در حد یک شایعه است یا واقعیت دارد؟

برای بررسی اعتبار یک بروکر لازم است چند معیار را بررسی کنیم که هر کدام به‌نحوی نشان از اعتبار یک بروکر دارد: یکی اعتبار و دیگری امنیت. اعتبار و امنیت یک بروکر را می‌توان براساس چند معیار بررسی کرد.

 آیا بروکر آلپاری معتبر است؟

اعتبار و خوشنامی بروکر را می‌توانیم از چند جهت بررسی کنیم. وقتی می‌گوییم یک بروکر معتبر است، یعنی در بازار مالی خوشنام و باسابقه است و بعید است فعالیت‌های کلاهبردارانه انجام دهد یا حیثیت خود را با عدم پاسخگویی به خطر بیندازد. کلاهبرداری بروکر آلپاری اعتبار یک بروکر را می‌تواند در چند معیار خلاصه کرد:

رگولاتوری بروکر آلپاری

رگولاتور یک نهاد ناظر مالی است که فعالیت‌های شرکت‌های مالی را تنظیم می‌کند و به قاعده درمی‌آورد. رگولاتوری می‌تواند دولتی یا خصوصی باشد. حتی می‌تواند بین‌المللی باشد یا صرفاً منطقۀ خاصی را پوشش دهد. رگولاتورها از نظر استانداردها و قواعدی که برای نهادهای مالی تنظیم می‌کنند، باهم برابر نیستند. در یک تقسیم‌بندی کلی چند رگولاتور عالی تلقی می‌شوند:

  • SEC (کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده)
  • BaFin (اداره نظارت مالی فدرال آلمان)
  • ASIC (کمیسیون سرمایه‌گذاری و اوراق بهادار استرالیا)
  • FINMA (سازمان نظارت بر بازارهای مالی سوئیس)

بروکر آلپاری تحت رگولاتوری چندین نهاد نظارتی فعالیت می‌کند تا شفافیت و امنیت مشتریان خود را تأمین کند: آلپاری تحت نظارت کمیسیون خدمات مالی موریس (FSC) و با مجوز نمایندگی سرمایه‌گذاری به شمارۀ C113012295 به ثبت رسیده است. علاوه‌بر این، سازمان خدمات مالی (FSA)  در حوزۀ قضایی سنت وینسنت و گرنادین‌ها هم تصدی رگولاتوری آلپاری را بر عهده دارد. شرکت آلپاری با مسئولیت محدود (Alpari  Ltd) هم که از شرکت‌های تابعة آلپاری است از سازمان خدمات بین‌المللی موالی مجوزی به شمارۀ T2023236 دریافت کرده است.

علاوه‌بر این‌ها، آلپاری با دریافت تأییدیه از FINCOM این امکان را فراهم کرده تا درصورت نیاز تا سقف 20 هزار دلار به معامله‌گران خسارت پرداخت کند.

بروکر آلپاری تحت رگولاتوریِ کمیسیون خدمات مالی جمهوری موریس (FSC) فعالیت می‌کند که نهاد نظارتی عالی‌رتبه و سطح بالایی نیست. این مطلب بعضاً باعث بروز نگرانی‌هایی می‌شود مبنی بر اینکه فعالیت تحت نظارت نهادی که چندان ممتاز نیست، می‌تواند سیستم قیمت‌گذاری را غیرمنصفانه کند، اجرای معاملات را مبهم سازد و منجر به تضاد منافع بروکر با مشتریانش شود. همچنین معامله‌کردن در بروکری که تحت نظارت نهاد ممتازی نیست، ریسک مواجه‌شدن با فعالیت‌های غیراخلاقی یا حتی کلاهبرداری را بالا می‌برد.

تذکر: با توجه به محدودیت و امتناع خدمت‌رسانی از سوی بروکرهای درجه‌یک جهانی و محدود‌بودن گزینه‌های پیش‌روی کاربران ایران، ممتاز نبودن رگوله‌های بروکر آلپاری مشکل بزرگی نیست و با توجه به شرایط موجود گزینۀ مناسبی به نظر می‌رسد.

سابقه و پیشینه بروکر آلپاری

هر چه بروکری باسابقه‌تر باشد احتمال کمتری هم دارد که دست از پا خطا کند. چراکه راه درازی را برای جمع‌آوری اعتبار خود پیموده و به همین راحتی‌ها هم حاضر نیست از آن دست بشوید. البته باید یادآوری کنیم که صرفِ سابقه موجب اعتبار تام‌و‌تمام نمی‌شود، اما به هر حال معیار تأثیرگذاری است. پیشینه هم از این جهت مهم است که بفهمیم بروکر در تاریخچه فعالیت‌هایی که داشته با چه مشکلاتی روبه‌رو بود؟ آیا ورشکست شده؟ سابقه‌ای مبنی بر کلاهبرداری در آن وجود دارد؟ گزارشی مبنی بر کلاهبرداری بروکر آلپاری تا به حال ثبت نشده است.

بروکر آلپاری در سال 1998 تأسیس شد و از این نظر باسابقه و معتبر است. آلپاری توانسته طی 25 سابقه‌ای که دارد حوزۀ فعالیت‌های خود را به بازارهای جدید و مناطق گوناگون گسترش دهد. علیرغم مشکلاتی که کارگزاری در توسعۀ خود با آن مواجه می‌شوند، آلپاری توانسته بیش از 2 میلیون مشتری وفادار از سراسر جهان جذب کند. از آنجاکه آلپاری از زبان فارسی و کاربران ایرانی پشتیبانی می‌کند، در میان کاربران ایرانی از محبوبیت زیادی برخوردار است. کاربران می‌توانند تنها با واریز یک دلار معاملات خود را در آلپاری آغاز کنند و از امکانات متنوع آن بهره‌مند شوند.

در سال 2015 بسیاری از بروکرها ازجمله آلپاری به‌خاطر مشکلات مربوط به فرانک سوئیس ورشکست شدند. فراگیری این ورشکستگی در میان تمام بروکرهای فارکس تاحدی بود که این روز در تقویم بازار فارکس «پنجشنبه سیاه» لقب گرفته است.

نکته مهمی که درباره ورشکستگی بروکر آلپاری وجود دارد این است که در جریان ورشکستگی‌های زنجیره‌ای سال 2015 تنها شعبه انگلستان آلپاری بود که متحمل ضرر و زیان شد. با این حال، این بروکر توانست با تمام کاربران خود کامل تسویه کند. به این ترتیب ورشکستگی شعبه انگلستان آلپاری تنها به سهام‌داران این شرکت ضرر و زیان وارد کرد.

جوایز و افتخارات بروکر آلپاری

بروکر آلپاری اخیراَ در مراسمی که از سوی تیم اسمارت‌ویژن در شهر دبی ترتیب داده شده بود، توانست جایزۀ معتبرترین کارگزار فارکس 2024 را از آن خود کند. این در حالی است که پیش از این نیز در رویداد بزرگ خاورمیانه در ژانویه 2024 موفق شده بود عنوان برترین بروکر CFD را بابت خدمات معاملاتی و همچنین نگاه مثبت کاربران از آن خود کند. آلپاری افتخاراتی از این دست کم ندارد، اما باید توجه کنید که بسیاری از جوایز و تقدیرهایی که از بروکرها به عمل می‌آید همیشه واقعی نیست و ممکن است ردپای پول در آن وجود داشته باشد.

تجربیات و شکایت‌های کاربران

هرازگاهی در رابطه با اعتبار و امنیت بروکر آلپاری نگرانی‌هایی در فروم‌ها و تالارهای گفتگوی مربوط به نهادهای مالی و از سوی کاربران حقیقی منتشر می‌شود که جنبۀ رسمی ندارند و صرفاً دیدگاه شخصی کاربران هستند.

بسیاری از کاربران ادعا می‌کنند که تجربیات بدی از آلپاری داشته‌اند. شایع‌ترین تجربه‌های منفی به مشکلات برداشت پول، پشتیبانی ضعیف و کارمزدهای غیرمنتظره مربوط است. برخی از کاربران پلتفرم‌هایی مانند تراست‌پایلوت (Trustpilot) و فارکس پیس آرمی (Forex Peace Army) معتقدند که آلپاری کلاهبردار است و بدون هیچ توضیحی حساب‌هایشان را بسته و پول‌هایشان را پس نداده است.

شرایط معاملاتی

آلپاری حساب‌های مختلفی ازجمله حساب استاندارد و حساب ECN دارد و از مزایایی مثل حداقل سپرده پایین و پلتفرم‌هایی مانند MT4 و MT5 برخوردار است. با اینکه شرایط معاملاتی این بروکر مثل اسپرد و اهرم‌ها رقابتی است، اما با این حال بهترین گزینۀ این صنعت هم نیست. اسپرد بعضی‌ از حساب‌های آلپاری در مقایسه با رقبایش بالاست و این به نفع تریدرها نیست. البته با توجه به اینکه اکثر بروکرهای ممتاز به ایران خدمات نمی‌دهند، خدمات آلپاری مناسب است.

مشکلات مربوط به واریز و برداشت

آلپاری روش‌های متنوعی برای واریز و برداشت دارد: کارت‌های اعتباری، کیف‌پول‌های الکترونیکی، انتقال بانکی و ارزهای دیجیتال. اما چند کاربر ادعا کرده‌اند که برداشت با مشکلاتی مثل تأخیر و کارمزدهای زیاد همراه است. به عنوان مثال، برداشت‌های مبتنی بر انتقال بانکی می‌تواند 30 یورو برایتان آب بخورد و تا چند روز طول بکشد و همچنین برداشت‌های مبتنی بر کیف‌پول‌های الکترونیکی هم هزینه‌های اضافی داشته باشند.

آیا بروکر آلپاری امنیت دارد؟

بروکر آلپاری در ساختار مالی و نرم‌افزاری خود ویژگی‌های دارد که ایمنی و امنیت سرمایه‌گذاران را تأمین می‌کند:

  • صندوق جبران خسارت: بروکر آلپاری یکی از اعضای صندوق جبران خسارت سرمایه‌گذار است و این برای سرمایه‌گذاران امنیت مضاعفی فراهم می‌کند.
  • تفکیک منابع مالی با صندوق داخلی: تمام وجوه مشتریان آلپاری در حساب‌های بانگی جداگانه‌ای نگهداری می‌شود و در هزینه‌های عملیات شرکت به کار نمی‌رود. تفکیک منابع مالی مشتریان با منبع داخلی بروکر باعث می‌شود تا در صورت ورشکستگی آسیبی به وجوه مشتریان نرسد.
  • جلوگیری از منفی‌شدن موجودی حساب: این ویژگی از هدررفتن پول مشتریان بیش از آنچه که سپرده‌گذاری کرده‌اند، جلوگیری می‌کند و پوشش مناسبی در برابر نوسانات بازار به حساب می‌اید.

کلاهبرداری بروکر آلپاری یا اشتباهات کاربران؟

بروکر آلپاری در مدت فعالیت خود در بازار مالی فارکس و سهام با فراز‌ونشیب‌های بسیاری مواجه شده است. با وجود این، شرکت همواره توانسته با ارائۀ امکانات متنوع، واریز، برداشت سریع و سایر خدمات رضایت مشتریان را در سراسر جهان جلب کند.

بروکر آلپاری همواره در میان کاربران فارسی‌زبان در بالاترین رتبه قرار داشته و اولین گزینۀ عدۀ بسیاری از معامله‌گران است؛ زیرا کارگزاری فارکس برخلاف سایر بروکرهای معروف بازار، تاکنون هیچ‌گونه محدودیتی برای فعالیت کاربران ایرانی اعمال نکرده است.

یکی از دلایل اصلی پیچیدن شایعۀ کلاهبرداری آلپاری در میان کاربران ایرانی در چند سال اخیر، اشتباهات کاربران است؛ چراکه در برخی مواقع کاربران تازه‌وارد هنگام برداشت وجه یا انجام معاملات دچار خطا و اشتباه می‌شوند و این موضوع را به کلاهبرداری کارگزاری نسبت می‌دهند.

  • مشکلات مربوط به برداشت پول: اگر کاربر مراحل احراز هویت خود را کامل نکرده باشد هنگام برداشت دارایی خود با مشکل مواجه می‌شود.
  • بسته‌نشدن معاملات در SL  و TP  زمانی که حد ضرر یا حد سود تعیین‌شده توسط معامله‌گر در کسری از ثانیه تاچ شود، معامله بسته نخواهد شد. به دلیل نوسانات بازار این موضوع در تمام بروکرها دیده می‌شود و مختص بروکر آلپاری نیست.

آیا سایت بروکر آلپاری فیلتر است؟

محدودیت فعالیت کاربران ایرانی و فیلتر‌شدن صرافی‌ها و بروکرها یکی از چالش‌هایی است که همواره پیش روی کاربران ایرانی قرار دارد. علیرغم اینکه فعالیت کاربران ایرانی به‌طور رسمی در آلپاری مجاز است، کاربران ایرانی بدون استفاده از فیلترشکن نمی‌توانند وارد سایت آلپاری شوند و این سایت از سوی ایران فیلتر شده است.