Lines_Background
hyper_text
offerPercentتاریخ برگزاری:پنجشنبه ۳۰ فروردین
لوگو خانه سرمایهآموزش ترید از صفر صفر

خرید و فروش ارز دیجیتال

What-is-digital-currency
ارز دیجیتال چیست؟ (همه چیز در...

ارز دیجیتال چیست؟ آیا سرمایه گذاری در این بازار، می تواند سودآور باشد؟ در شرایط اقتصادی کنونی ایران که هر کسی برای کاهش ضررهای روزانه به دنبال راهی برای کسب درآمد به روش های جدید است، درآمد دلاری می تواند یک چراغ راه روشن باشد.

اگر شما هم به دنبال سرمایه گذاری در بازار ارز های دیجیتال هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالات تان را پیدا کنید.

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال که ترجمه ای از عبارت cryptocurrency است، ارزهایی طراحی شده با پروتکل های رمزگذاری شده هستند که با هدف کاهش میزان تقلب و ممانعت از جعل و کلاه برداری ارزی ایجاد می شوند. مهم ترین ویژگی آن ها غیر متمرکز بودن است؛ بدین معنا که هیچ نهاد، سازمان یا دولت خاصی، آن را تحت نظارت و کنترل خود ندارد.

در نتیجه این اتفاق، دیگر خبری از دخالت دولت ها در مدیریت و پیشبرد پروژه های موجود در شبکه بلاک چین نیست؛ شبکه بلاک چین، شبکه ای گسترده و وسیع است که ارزهای دیجیتال در بستر آن تبادل می شوند.

مهم ترین مزیت انواع ارزهای دیجیتال، امکان انجام تراکنش های مالی از نقاط مختلف دنیاست. البته برای این کار، به کلیدهای عمومی و خصوصی نیاز خواهید داشت. این کلیدها، وظیفه تامین امنیت فعالیت ها را به عهده دارند. در واقع، عملیات تراکنش با کریپتوکارنسی ها به کمک فرایندهای رمزگذاری مسیر تراکنش انجام می شود.

فعالیت در این بازارها تنها زمانی باعث کسب سود می شود که شما دانش قابل توجهی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید فرصت های سود و زیان را تشخیص دهید. درست است که تبادلات مالی انجام شده در این بازار، به دلیل کارمزد پایین، کم هزینه تر است، اما اگر دانش و تسلط کافی نداشته باشید، می تواند ضرر قابل توجهی را ایجاد کند. پس حتما آموزش ارز دیجیتال را در لیست کارهای خود قرار دهید.

ارز دیجیتال

ارز دیجیتال در ایران

خوشبختانه، در حال حاضر، ایران از کشورهایی است که استفاده از ارزهای دیجیتال در آن امری قانونی و متداول بوده و به فعالان این بازار امکان می دهد بدون هیچ مشکلی، رمز ارزهای مورد نیاز خود را از صرافی ها خریداری کرده و با نگهداری آن ها در یک کیف پول مطمئن، معاملات و تراکنش ها را پیش ببرند.

مطمئنا این ارزها برای انجام معاملات مختلف، کاربردهای بسیاری دارند؛ درست است که میزان داد و ستدها در ایران نسبت به دیگر نقاط جهان محدود است، اما باز هم نمی توان منکر تاثیرگذاری آن ها بر اقتصاد و سرمایه گذاری ها شد.

تاریخچه cryptocurrency

عده اندکی از افراد از نحوه پیدایش انواع ارز دیجیتال اطلاع دارند؛ در واقع، این پدیده، به عنوان اختراعی در کنار یک اختراع دیگر، پا به دنیای ارزها گذاشت. در این میان، بیت کوین، معروف ترین ارز دیجیتال است که خالق آن، فردی ناشناسی به نام ساتوشی ناکاموتو است. هویت این فرد کاملا مشخص نیست و فرضیه هایی وجود دارد که شاید این فرد، نامی جعلی برای گروهی از افراد باشد که اقدام به تولید و طراحی نخستین ارز دیجیتال یعنی بیت کوین کرده اند. مرموز بودن این ارز و ابهامات متعدد آن باعث شده تا بیت کوین بیشتر از نمونه های مشابه دیگر، در معرض قضاوت و تحلیل قرار بگیرد.

مهم ترین نکته در مورد بیت کوین این است که تاثیر زیادی بر قیمت ارزهای دیگر داشته و در بسیاری از موارد، تعیین کننده مسیری است که ارزهای دیگر دیجیتالی طی می کنند.

پیش از اینکه ایده طراحی و تولید اسکناس های دیجیتالی ایجاد شود، بیت کوین به عنوان ارزی به بازار عرضه شد که برای معامله و انجام تراکنش های مختلف، به هیچ واسطه ای میان دریافت کننده و گیرنده نیاز نداشت. در واقع، بیت کوین در بستری کاملا غیرمتمرکز، امکان معامله میان دو فرد را بدون نیاز به بانک ها و موسسات فراهم می کند.

تاریخچه cryptocurrency

تفاوت ارزهای دیجیتال با پول های معمولی

همانطور که پیشتر نیز عنوان کردیم، تفاوت های بنیادینی میان این ارزها با پول معمولی که اصطلاحا فیات نامیده می شود، وجود دارد. فیات که توسط بانک های مرکزی ضرب می شود، به وسیله دولت ها اداره می شود.

در مقابل اما ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، در پروسه ای تحت عنوان ماینینگ ایجاد و توزیع می شوند که در اغلب موارد نیز تحت کنترل و نظارت هیچ نهاد، فرد یا سازمانی قرار ندارند. این موضوع باعث می شود تا از آن ها با نام ارزهای غیرمتمرکز (decentralized) یاد شود.

برخلاف ارزهای فیات و پول های معمولی، معامله با ارزهای دیجیتال، به صورت همتا به همتا یا اصطلاحا peer to peer و بدون نیاز به واسطه انجام می شود. در نتیجه این اتفاق، هر فردی در هر نقطه ای از جهان که باشد، می تواند بدون نیاز به سیستم بانکی سنتی، از ارزهای دیجیتال در معاملات خود استفاده کرده و آن ها را در کیف پول مجازی خود نگهداری کند.

از سوی دیگر، ارزهای فیات، ارزش خود را از وام هایی که افراد از بانک ها دریافت می کنند به دست آورده و فاقد ارزش ذاتی هستند. اما ارزهای دیجیتال، از ارزش ذاتی ورای اعتماد جامعه رمز ارز برخوردار بوده و ارزش آن ها صرفاً متکی بر سیستم وام دهی نیست.

مهم ترین و پررنگ ترین تفاوت میان این دو ارز این است که برخلاف پول های معمولی، امکان چند بار خرج کردن ارزهای دیجیتال وجود ندارد. همچنین، معاملاتی که با ارز دیجیتال انجام می شوند، غیر قابل برگشت بوده و پس از انجام تراکنش، امکان کنسل کردن و یا بازگرداندن رمز ارز بدون درخواست گیرنده وجود نخواهد داشت.

به طورکلی، بیت کوین و ارزهای دیجیتالی که بعد از آن روی کار آمدند، شیوه جدیدی را برای سیستم مالی جهانی پایه گذاری کردند. در این شیوه، تمامی اجزای سیستم به صورت کاملاً شفاف و برمبنای محاسبات ریاضی و اجماع کاربران رمز ارز اداره می شود و فرد یا سازمان خاصی پشت آن قرار ندارد.

تفاوت ارزهای دیجیتال با پول های معمولی

رمز ارزها چگونه کار می کنند؟

همان طور که عنوان شد، بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر به عنوان اختراعی جانبی در حین کار کردن روی پروژه پول دیجیتالی به وجود آمدند. این پروژه به دنبال تولید روشی بود که طی آن در بسترهای دیجیتالی، امکان تبادل و تراکنش مالی مقدور شود اما در نهایت باز هم این سیستم، سیستمی متمرکز بود.

در مقابل اما بیت کوین و انواع ارز دیجیتال، در بستری کاملا غیرمتمرکز قابل استفاده هستند. این موضوع، دستاوردی تصادفی بود که در زمان کار کردن روی تولید پول دیجیتالی به دنیا معرفی شد.

از مزایای سیستم و شبکه غیرمتمرکز که همه به دنبال ایجاد آن بودند، می توان به این موضوع اشاره کرد که در چنین شرایطی، تمامی تراکنش ها در بستر بلاک چین و شبکه ای که کریپتوکارنسی ها در آن رد و بدل می شوند، مانند یک دفتر کل حسابداری بسیار بزرگ است. در این دفتر کل بزرگ، تمام تراکنش هایی که از سوی کاربران صورت می گیرد، کاملا در شبکه ثبت می شود و همه از آن خبر دارند.

در این صورت، امکان ایجاد تغییر در اطلاعات ثبت شده در سیستم و دستکاری آن ها وجود نخواهد داشت. به طوریکه، هر تراکنش جدیدی که قرار است در سیستم به ثبت برسد، باید مورد تایید تمام کاربرانی باشد که در شبکه بلاک چین و شبکه های مشابه آن فعالیت داشته و با عنوان گره شناخته می شوند.

کاربردهای ارز دیجیتال

با توجه به محبوبیت بی حد و حصر ارزهای دیجیتال در سال های اخیر، این سؤال پیش می آید که اساساً کاربرد این رمز ارزها چیست و آیا دلایلی منطقی پشت این محبوبیت وجود دارد یا خیر؟ با اینکه هنوز این ارزهای دیجیتال تا رسیدن به جایگاه ارزهای فیات راه زیادی در پیش دارند، اما اکنون رمز ارزها به ویژه بیت کوین در سراسر جهان به عنوان یک ارز پذیرفته شده در نظر گرفته می شوند. کاربردهای ارزهای دیجیتال را می توان به صورت زیر خلاصه نمود:

  • به عنوان روش پرداخت

در ابتدای زمان معرفی بیت کوین، این ارز دیجیتال، ارزش بالایی نداشت و به همین دلیل، کاربرد آن در معاملات تجاری و تراکنش های مالی نیز محدود بود. اما به مرور زمان، افراد یشتری بیت کوین را به عنوان شیوه پرداخت پذیرفتند؛ این روزند تا جایی ادامه داشت که در حال حاضر ارزهای دیجیتال مختلف به عنوان گزینه پرداخت در بسیاری از رستوران ها، شرکت های هواپیمایی، جواهرفروشی ها و فروشگاه های اپلیکیشن به کار می روند.

یکی از کمپانی هایی که به طور گسترده از رمز ارز به عنوان روش پرداخت استفاده می کند، شرکت اپل است. کاربران می توانند تراکنش های خود در اپ استور را با استفاده از ۱۰ نوع رمز ارز مختلف انجام دهند.

درست است که این روش پرداختی در داخل ایران چندان مرسوم نیست، اما طولی نخواهد کشید که این ارزها جای خود را در معاملات روزمره مردم پیدا می کنند.

روش پرداخت

  • به عنوان روش سرمایه گذاری

ارزهای دیجیتال و به طور خاص بیت کوین، یکی از پرسودترین گزینه های سرمایه گذاری در دنیای امروزی به شمار می روند. با اینحال، نباید منکر ظررهای ناگهانی و بی ثباتی این بازارها شد.

برای مثال بیت کوین را در نظر بگیرید؛ این ارز، شناخته شده ترین گزینه با بیشترین سهام بازار است، اما همچنان نوسانات قابل توجهی را در تاریخچه خود پشت سر گذاشته است. برای مثال در دسامبر سال ۲۰۱۷، ارزش بیت کوین به طور ناگهانی از ۱۹۰۰۰ دلار به ازای هر BTC به ارزش ۷۰۰۰ دلار به ازای هر BTC سقوط کرد.

از آنجایی که ارزش ارزهای دیجیتال وابسته به منابع فیزیکی نیست و صرفاً بر مبنای محبوبیت رمز ارز و نوسانات بازار تعیین می گردد، بروز چنین تغییرات ناگهانی و غیر قابل پیش بینی کاملاً طبیعی است. بنابراین قبل از هرگونه سرمایه گذاری در این حوزه، باید خطر از دست دادن بخشی از سرمایه خود را به جان بخرید. با این وجود می توانید از طریق تحلیل تکنیکال بازار رمز ارز، میزان ضرر و زیان خود را به حداقل مقدار ممکن برسانید.

«به طور کلی، کسی در این بازارها برنده است که دانش کافی داشته و دلایل و عوامل موثر بر رشد و سقوط ارزها را شناخته و آن ها را به طور مداوم مورد بررسی قرار دهد.»

انواع ارز دیجیتال

امروزه لیست بلند بالایی از ارزهای دیجیتال وجود دارد که وابسته به شرایط و ویژگی هایی که دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه برخی از مهم ترین و پر استفاده ترین آن ها را با هم مورد بررسی قرار می دهیم:

  • کریپتو کارنسی

این ارزها، برای استفاده روزانه به منظور دریافت و پرداخت و به صورت کلی معاملات طراحی و ایجاد شده اند؛ برای پرداخت پول غذا در رستوران، خرید کامپیوتر و… . لایت کوین و بیت کوین از کریپتوهایی هستند که در این دسته قرار می گیرند؛ اما در حال حاضر، بیت کوین به دلیل انجام تعداد تراکنش محدود در شبکه،  گزینه ی مناسبی برای این هدف نیست؛ علیرغم اینکه در ابتدا با هدف استفاده برای کاربردهای روزانه طراحی شده بود.

کریپتو کارنسی

  • Privacy Coin

ارزهای دیجیتالی که با هدف ناشناس بودن تراکنش و عدم امکان ردیابی تراکنش به وجود آمدند، در این دسته بندی قرار می گیرند. در نتیجه، اگر قصد انجام تراکش های خصوصی را دارید، Privacy Coin ها گزینه مناسبی برای شما خواهند بود؛ زی کش و مونرو دو نمونه از پرایوسی کوین ها هستند.

  • Coin as a Service (رمزارزهای خدمت دهنده)

رمز ارزهای خدمت دهنده، با هدف خدمت به جامعه به وجود آمدند؛ به عنوان مثال اتریوم با هدف فراهم کردن بستری مناسب برای قراردادهای هوشمند ایجاد شد.

به عبارتی دیگر، محیطی بودند که محیط مناسب برای اجرا کردن پروژه های مختلف را ارائه می دادند. این موضوع، به اندازه ای موثر بود که در حال حاضر، بیش از 90٪ توکن ها بر روی شبکه اتریوم فعالیت می کنند. درواقع اتریوم بر خلاف بیتکوین که با هدف پرداخت و دریافت به وجود آمده بود، در نظر داشت به عنوان کامپیوتر دنیا شناخته شود.

  • استیبل کوین (Stable coin)

ارزهای دیجیتالی که پشتوانه دارند با نام استیبل کوین شناخته می شوند؛ منظور از پشتوانه می تواند ارز فیات یک کشور باشد یا طلا و یا حتی یک شرکت شناخته شده.

استیبل کوین ها را با عنوان ارزهای دیجیتال با ثبات نیز می شناسند. تتر (USDT) یکی از استیبل کوین هاست که پشتوانه ی آن دلار آمریکاست. به همین دلیل، در بسیاری از موارد، به جای ارسال و پرداخت دلار، از تتر که هم ارزش دلار آمریکاست استفاده می شود. در این صورت، انتقال دارایی در کوتاه ترین زمان ممکن و با کارمزد پایین انجام می شود.

استیبل کوین

  • توکن کاربردی یا خدماتی (Utility Token Or App Coin)

Utility token توکن هایی هستند که برای کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، ممکن است یک توسعه دهنده، رمزارزی را برای یک تیم خاص طراحی کند. در این صورت، آن توکن را فقط به عنوان بلیطی برای تماشای فوتبال آن تیم می توان استفاده کرد.

به عبارتی این توکن ها تنها در سیستمی که مشخص کرده شده اند، ارزش و اعتبار دارند. در نتیجه، ابزار دریافت و پرداخت، سیستم فروش و هرآنچه مورد نیاز است در خود سیستم انجام می گیرد. رمزارزهای Filecoin و Sia دو نمونه ی موفق از Utility Token ها هستند.

  • ارزهای اوراق بهادار یا توکن تضمینی (Security Token)

این ارزها با وجود اینکه در میان عموم مردم جامعه شناخته شده نیستند، اما غالبا به عنوان سهام شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرند.

از عباراتی که در این دنیا ممکن است بسیار شنیده شود، ICO است که به پیش عرضه ی ارز دیجیتال اشاره دارد. درواقع ICO از طرف شرکت های گوناگون بر روی بلاک چین پیاده سازی می شود. به عنوان مثال تصور کنید شرکتی می خواهد پارک بسیار بزرگی را بسازد اما  به سرمایه بیشتری نیاز دارد. این شرکت با برآورد هزینه، تعدادی توکن را بر بستر بلاک چین به قیمت مشخص آماده و عرضه می کند، به طوریکه با فروش آن ها ، به سرمایه مورد نظر برسد.

پیشنهاد می کنیم سبد دارایی دیجیتال تان را با ترکیبی از انواع ارزهاپر کنید؛ به یاد داشته باشید که هر نوع ارز دیجیتال، میزان ریسک متفاوتی داشته و برای هدفی خاصی تولید می شود. پروژه های Polymath و ZERO از معروف ترین نمونه های این دسته بندی هستند.

لیست ارزهای دیجیتال مشهور

شاید اگر چند سال پیش کسی می خواست لیست ارزهای دیجیتال مشهور را جمع آوری کند، کار راحت تری داشت؛ اما در دنیای اقتصاد امروزی و با توجه به گسترش بی پایان مرزهای دنیای ارزهای دیجیتال، معرفی تمام این ارزها کار آسانی نیست و در نهایت ممکن است تعدادی از آن ها از قلم بیافتند. ما در ادامه با برخی از مهم ترین و پراستفاده ترین این ارزها آشنا می شویم:

1. بیت کوین (Bitcoin)

همانطور که پیشتر نیز در مورد این ارز صحبت کردیم، بیت کوین، اولین ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۱۸، با رسیدن به قیمت ۱۳ هزار دلار، به شهرت رسید.

این ارز، ترکیبی از خلاقیت، پشت سر گذاشتن موانع قانونی و کنار زدن واسطه ها در امور مالی و بانکی بود که تراکنشات متفاوت را در سطح بین المللی ممکن می کرد. همین موضوع سبب شد تا در کوتاه مدت بتواند جایگاه ویژه ای پیدا کرده و به آشنایی بیشتر مردم با دیگر ارزها نیز کمک کند.

«برای اطلاع از قیمت بیت کوین، همین حالا کلیک کنید.»

بیت کوین از انواع ارز دیجیتال

2. تتر (Tether)

ارز دیجیتال تتر با نماد اختصاری USDT، استیبل کوینی است که عموما قیمتی همواره ثابت دارد که صعود و سقوط آن به پشتوانه دلار اتفاق می افتد. از اصلی ترین کاربردهای تتر، می توان به انتقال راحت آن در بین صرافی ها و کیف پول ها اشاره کرد. نکته مثبت دیگر این رمز ارز دیجیتال، درامان نگه داشتن دارایی افراد در برابر نوسانات بازار است.

«برای اطلاع از قیمت تتر، همین حالا کلیک کنید.»

3. اتریوم (Ethereum)

اتریوم نسل دوم ارزهای دیجیتال است که با هدف هوشمندسازی فرایندها و ایجاد فضایی برای اجرای برنامه های غیر متمرکز و خودکار ایجاد شد. این ارز، در تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۱۵ و به سرپرستی جوان ۲۳ ساله روسی، «ویتالیک بوترین» پا به عرصه ارزهای دیجیتال گذاشت.

«برای اطلاع از قیمت اتریوم، همین حالا کلیک کنید.»

4. دوج کوین (Dogecoin)

رمزارز دوج کوین با نماد اختصاری DOGE با قیمت لحظه ای 0.53 سنت در رتبه ی پنجم بازار کریپتوکارنسی قرار گرفته است. این ارز دیجیتال در اواخر سال 2013 توسط بیلی مارکوس از IBM و جکسون پالمر از ادوبی و با هدف ایجاد یک رمزارز همتا به همتا برای انتقال دارایی به وجود آمد.

شاید در اوایل کار کسی انتظار شناخته شدن این رمزارز را نداشت، اما برخی از افراد شناخته شده همچون ایلان ماسک با حمایت های خود از این رمزارز آن را روز به روز مطرح تر کردند.

«برای اطلاع از قیمت دوج کوین، همین حالا کلیک کنید.»

دوج کوین

5. ترون (Tron)

ارز دیجیتال ترون با نشانه اختصاری TRX، ارز داخلی بلاک چین ترون است. این ارز دیجیتال یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که هدف آن ایجاد یک شبکه جهانی اشتراک گذاری مطالب رایگان در حوزه سرگرمی است.

به عبارت ساده، ترون از تکنولوژی بلاک چین به عنوان بستری برای توسعه بازار جهانی استفاده می کند که این شامل دنیای سرگرمی، رسانه و انواع محتواست.

این بدان معناست که سازمان های مرکزی فعلی اینترنت (که واسطه ای برای سازندگان نیز به حساب می آیند) از این حلقه خارج می شوند.

این ویژگی، به سازندگان محتوا این امکان را می دهد تا مستقیما با کاربران در ارتباط باشند و سود کار خود را از آن ها دریافت کنند. ارز دیجیتال رسمی ترون، ترونیکس نام دارد.

«برای اطلاع از قیمت ترون، همین حالا کلیک کنید.»

6. کاردانو (Cardano)

بلاک چین کاردانو و به طبع آن رمزارز کاردانو با نماد اختصاری ADA در سال 2017 رسما پا به دنیای رمزارزها گذاشت. رمز ارز کاردانو چهارمین ارز در رتبه بندی های بازار رمزارزها است. بنیان گذار کاردانو چارلز هاسکینسون است، او یکی از توسعه دهندگان بلاک چین اتریوم بود، وی معتقد است که بیت کوین و اتریوم به ترتیب نسل اول و دوم بلاک چین هستند و کاردانو نسل سوم بلاک چین است که برای رفع نواقص نسل های پیشین به وجود آمده است.

. قیمت این ارز در زمان نگارش این مطلب 2.16 دلار بوده است.

یکی از اهداف کاردانو این است که بتواند علی رغم حفظ حریم خصوصی کاربران، نظارت های قانونی را نیز اجرا کند.

«برای اطلاع از قیمت کاردانو، همین حالا کلیک کنید.»

ارز کاردانو

7. ریپل (Ripple)

پلتفرم ریپل یک پروتکل به صورت متن باز است که به منظور انجام تراکنش های سریع و ارزان طراحی شده است. ریپل به جای استفاده از سیستم ماینینگ بلاک چین، از یک مکانیزم اجماع از طریق گروهی از سرورها برای تأیید معاملات اش استفاده می کند.

تراکنش های ripple در عرض چند ثانیه تأیید می شوند و هزینه ی بسیار کمی دارند. ریپل قطعاً قصد دارد تا بر تمام معاملات بین المللی در سراسر جهان تسلط داشته باشد.

این پلتفرم نه تنها ارز دیجیتال مخصوص به خود یعنی همان ریپل (XRP) را دارد بلکه به همه ی افراد این امکان را می دهد تا از طریق این پلتفرم، ارز دیجیتال خود را در RippleNet ایجاد کنند.

«برای اطلاع از قیمت ریپل، همین حالا کلیک کنید.»

8. پولکادات (DOT)

ارز دیجیتال پولکادات با نماد DOT در ماه  May سال 2020 به طور رسمی راه اندازی شد، این رمزارز در زمان نگارش این مطلب در رتبه ی 8 بازار رمزارزها قرار داشت. قیمت لحظه ای این ارز 45.35 دلار است. رشد این رمزارز با توجه به خوشبینی یا بدبینی هایی که برای آینده ی شبکه ی این ارز وجود دارد بالا و پایین می شود.

شبکه ی بلاک چین پولکادات در واقع چند بلاک چین هماهنگ را به صورت یک مجموعه در اختیار کاربران خود قرار می دهد.

یکی از اهداف اصلی رمزارز پولکادات تامین مالی مورد نیاز شبکه است. هر فرد دارنده ی رمزارز پولکادات در آینده ی این شبکه نقش دارد.

پروتکل استخراج رمزارز پولکادات شبیه به اثبات سهام می باشد.

«برای اطلاع از قیمت پولکادات، همین حالا کلیک کنید.»

9. بایننس کوین (BNB)

این رمزارز با نماد اختصاری BNB که مربوط به صرافی شناخته شده و محبوب بایننس است، در سال 2017 و با هدف تامین مالی برای توسعه ی این صرافی به وجود

آمد. در حال حاضر این رمزارز در رتبه ی سوم بازار رمزارزها قرار گرفته است.

یکی از کاربردهای بایننس کوین استفاده از آن برای پرداخت کارمزد معاملات در صرافی بایننس است، در سال اول می توانید تخفیف 50 درصدی کامزدهای تراکنش را داشته باشید، این تخفیف در پرداخت کارمزدها سالانه نصف می شود پس سال دوم شما از 25 درصد تخفیف کارمزد تراکنش بهره مند خواهید شد.

«برای اطلاع از قیمت بایننس کوین، همین حالا کلیک کنید.»

آشنایی با بایننس کوین

10. استلار (stellar)

ارز دیجیتال استلار یکی دیگر از انواع رمز ارزها است که باید حتماً آن را نیز بشناسید. استلار یک شبکه همتا به همتاست که همانند بیت کوین، غیرمتمرکز است.

استلار نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال، از تکنولوژی بلاک چین استفاده می کند. در این شبکه ی غیرمتمرکز، هیچ نهادی مرکزی و تصمیم گیرنده ای وجود ندارد.

تمام جزئیات تراکنش ها در استلار، بر روی بلاک چین آن به عنوان یک دفترکل عمومی ذخیره می شوند و هر کسی قادر است این دفتر کل و جزئیات تراکنش ها را مشاهده کند.

«برای اطلاع از قیمت استلار، همین حالا کلیک کنید.»

11. لایت کوین (Lightcoin)

لایت کوین یکی از قدیمی ترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار کریپتوکارنسی ها است و توسط چارلی لی (Charlie Lee) در ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد.

یکی از اهداف اصلی لایت کوین کاهش زمان تائیدیه هر بلاک از ۱۰ دقیقه به ۲٫۵ دقیقه بود، که درنتیجه آن بتوان تراکنش های بیشتری را تأیید کرد.

در حال حاضر، روزانه ۱۴،۴۰۰ لایت کوین استخراج می شود که این حداکثر مقدار ممکن است.

«برای اطلاع از قیمت لایت کوین، همین حالا کلیک کنید.»

ارز دیجیتال لایت کوین

12. مونرو (Monero)

ارز دیجیتال مونرو با نماد XMR در سال 2014 با هدف ایجاد بستری برای پرداخت های سریع و آسان راه اندازی شد. تراکنش ها در شبکه ی مونرو کاملا غیر متمرکز انجام می شوند.

در بیشتر ارزهای دیجیتال همچون، بیت کوین، بیت کوین کش و خیلی از رمزارزهای دیگر اندازه ی بلاک ها در شبکه ثابت است. به عنوان مثال بلاک ها در شبکه ی بیت کوین یک مگابایتی هستند. یکی از دلایل عمده ی تاخیر در ثبت تراکنش ها و بالا رفتن کارمزد شبکه همین محدود بودن اندازه ی بلاک‎ های شبکه می باشد. در شبکه ی مونرو اندازه ی بلاک با توجه به تعداد تراکنش ها قابل تغییر است.

«برای اطلاع از قیمت مونرو، همین حالا کلیک کنید.»

13. چین لینک (chainlink)

چین لینک با نماد اختصاری LINK در سال 2017 توسط سرگئی نظروف و استیو الیس به وجود آمد. شبکه ی chainlink به کاربران اجازه می دهد که اطلاعات و قراردادهای هوشمند را بر بستر بلاک چین ثبت کنند. یکی از اهداف شبکه ی LINK بر طرف کردن مشکل شبکه ی بلاک چین برای ارتباط با اطلاعات خارج از بلاک چین است.

«برای اطلاع از قیمت چین لینک، همین حالا کلیک کنید.»

مزایا و نقاط قوت

مطمئنا ارزهای دیجیتال، مزایای بیشماری دارند که در این سال ها توانسته اند جایگاه ویژه ای در دنیای اقتصاد و سرمایه گذاری به خود اختصاص دهند. در ادامه برخی از مهم ترین این ویژگی ها و خصوصیات را که مورد توجه واقع شده اند را مورد بررسی قرار می دهیم؛ با ما همراه باشید.

  • همه گیر بودن

یکی از مزایای ارزهای دیجیتال، همه گیر بودن آن هاست؛ بدین معنا که هر شخصی در سراسر دنیا می تواند از آن ها برای انجام معاملات استفاده کند. مشکلی که ما ایرانی ها عموما در زمان استفاده از صرافی های خارجی با آن مواجه می شویم، ربطی به ماهیت ارزهای دیجیتال نداشته و عموما به علت تحریم های متعدد علیه ایران است.

همه گیر بودن

  • سرعت

سرعت در انجام تراکنش ها یکی از امکاناتی است که می توان از آن برای پرداخت های بین المللی استفاده کرد. در حالی که برای انجام یک تراکنش بین المللی به چند روز زمان نیاز است، تراکنش های ارزهای دیجیتال با سرعت بالا و در کمتر از یک روز انجام می شوند. شاید جالب باشد که بدانید معاملات بیت کوین گاهی تنها به 10 دقیقه زمان نیاز دارند؛ از هر کجای دنیا که باشید!

  • امنیت بالا

معاملات رمزارز بر بستر شبکه بلاک چین انجام می شوند؛ هزاران کاربر، گره های این شبکه را تشکیل می دهند و این همان چیزی است که کار هک بلاک چین را تقریبا ناممکن می کند.

  • حریم خصوصی

هیچ فرد یا سازمانی جز شما قادر به کنترل دارایی های رمزارزتان نبوده و شما با داشتن کلیدهای خصوصی، تنها فردی هستید که امکان دسترسی به دارایی هایتان را دارد.

معایب و نقاط ضعف

ارزهای دیجیتال درست مانند هر چیز دیگری، در کنار مزایا، معایبی دارد که آشنایی با آن ها الزامی برای استفاده درست و سوددهی بالاست. در ادامه برخی از این معایب را با هم بررسی خواهیم کرد:

  • از بین رفتن سرمایه در صورت از بین رفتن کلیدهای خصوصی

اگر کلیدهای خصوصی خود را فراموش یا گم کنید دیگر به هیچ طریقی امکان بازگشت سرمایه تان وجود نخواهد داشت؛ به یاد داشته باشید که کلیدهای خصوصی به هیچ وجه، امکان بازیابی ندارند.

از بین رفتن سرمایه در صورت از بین رفتن کلیدهای خصوصی

  • دوستی مجرمان با ارزهای دیجیتال

بسیار پیش می آید که ماهیت رمزارزها و اینکه حساب ها مخفی بوده و توسط سازمانی نظارت نمی شوند، تبهکاران را به سمت خود جذب می کند.

  • عدم ثبات

با وجود تمام خوش بینی هایی که در رابطه با رمزارزها وجود دارد، استفاده از آن ها هنوز جنبه عمومی پیدا نکرده است. در نتیجه اگر به هر دلیلی رمزارزی اعتبار خود را از دست دهد، عملا کاربردی برای شما نخواهد داشت.

صرافی ارز دیجیتال و نحوه کار آن

صرافی ارز دیجیتال، پلتفرمی در قالب سایت یا اپلیکیشن است که امکان مبادله ی ارز را با توجه به اهداف زیر برای کاربران فراهم می کند:

  1. مبادله ی ارز فیات با ارز دیجیتال (مبادله ی دلار با اتریوم)
  2. مبادله ی ارز فیات با ارز فیات دیگر (مبادله ی ریال با دلار)
  3. مبادله ی ارز دیجیتال با ارزفیات (مبادله ی بیت کوین با ریال)
  4. مبادله ی ارز دیجیتال با ارز دیجیتال دیگر (مبادله ی بیت کوین و اتریوم)

روش کار صرافی ها تقریباً مشابه است؛ همه آن ها موظف هستند شرایطی را برای انجام مبادلات ارزی کاربران خود فراهم کرده و در مقابل از میزان کارمزدها به سود برسند؛ اما در نهایت با توجه به نوع صرافی، چگونگی کارکرد آن ها متفاوت خواهد بود. البته با گسترش بازار رمزارزها و ظهور بیشتر صرافی ها، شاهدیم که هر صرافی ارز دیجیتال با ارائه خدمات مختلف و جدیدی، در تلاش است تا کاربران بیشتری را جذب کند.

همانطور که گفتیم نوع فعالیت صرافی ها یکسان نیست؛ صرافی هایی در زمینه ارزهای دیجیتال فعالیت می کنند که خود نقش خریدار یا فروشنده را نیز ایفا می کند. شاید جالب باشد بدانید که اکثر صرافی های درون ایران به این صورت فعالیت می کنند، در حالیکه در سطح جهانی، درصد کمی از صرافی ها به این صورت فعالیت می کنند.

چگونه سود کسب می کنند؟ به طور کلی، صرافی ها ارز را با قیمت پایین تر خریداری کرده و به قیمت بالاتری به فروش می رسانند؛ درواقع سود آن ها از همین اختلاف در قیمت خرید و فروش به دست می آید.

نوع دیگری از صرافی ها نیز وجود دارند که تنها با مچ کردن خریدار و فروشنده و انجام معامله، درصدی را به عنوان کارمزد برداشت می کنند.

صرافی ارز دیجیتال

انواع صرافی

همان طور که پیشتر نیز عنوان کردیم، ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز هستند؛ بدین معنا که هیچ دولت یا سازمانی بر آن ها نظارت ندارد. اما با این حال، تمامی صرافی هایی که در زمینه ی ارزهای دیجیتال فعالیت می کنند، غیرمتمرکز نیستند.

در حالت کلی، صرافی ها در دو دسته ی متمرکز و غیرمتمرکز دسته بندی می شوند:

  • متمرکز

اکثر صرافی های فعال در سطح جهانی از نوع صرافی های متمرکز هستند؛ یعنی افرادی، بر حساب و دارایی کاربران نظارت دارند. طبق بررسی های انجام شده تا به امروز، بیش از 90٪ معاملات، در صرافی های متمرکز انجام می شود.

  • غیرمتمرکز

صرافی های غیرمتمرکز با قراردادهای هوشمند بر بستر بلاک چین به انجام معاملات کمک می کنند. برای انجام معاملات در صرافی های غیرمتمرکز، پس از اتصال کیف پول به پلتفرم صرافی، در زمان ثبت سفارش، سفارش شما به یک قرارداد هوشمند ارسال شده و معامله صورت می گیرد.

نوع غیرمتمرکز

  • همتا به همتا

در این نوع صرافی ها، خریداران و فروشندگان با گذاشتن آگهی، به دنبال فردی برای انجام معامله هستند. دیگر کاربران نیز با مطالعه ی آگهی ها، گزینه مورد نظر خود را انتخاب کرده و به صورت مستقیم، معامله را انجام می دهند.

البته در این نوع صرافی ها، برای جلوگیری از کلاه برداری های احتمالی، کاربران می توانند دارایی خود را تا زمان تایید مشتری قفل کنند.

  • تبدیل سریع

در صرافی های تبدیل سریع، همان طور که از نام آن مشخص است، شما تنها باید عنوان کنید که چه ارزی با چه ارز دیگری مبادله شود؛ باقی امور توسط خود صرافی انجام می شود.

  • مشتقه

اگر قصد انجام معاملات آتی و یا معاملات اختیار را دارید، باید حتما از صرافی های مشتقه استفاده کنید. کاربران در این صرافی ها، می توانند به کمک اهرم، با چند برابر سرمایه ی اولیه ی خود معامله کنند.

از دیگر امکاناتی که این نوع صرافی ها برای کاربران خود فراهم می کنند، انجام معاملات دوطرفه است که در طی آن ها، کاربر هم با رشد قیمت و هم با کاهش قیمت، می تواند به سود برسد.

مشتقه

بهترین صرافی های ایرانی

با توجه به تحریم های بین المللی، فعالیت کاربران ساکن ایران در بسیاری از صرافی های خارجی معتبر از جمله صرافی بایننس ممنوع اعلام شده است. این صرافی ها، از همان ابتدا با مسدود کردن IP ایران، مانع دسترسی کاربران ایرانی می شوند.

در چنین شرایطی است که استفاده از نمونه های ایرانی که خدمات مناسبی هم ارائه می دهند، می تواند یک راه بسیار مناسب برای انجام معامله باشد. در ادامه برخی از معتبرترین این صرافی ها را با هم بررسی خواهیم کرد.

«خانه سرمایه، صرافی های معرفی شده را تایید یا تکذیب نکرده و صرفا آن ها را معرفی می کند. همچنین مسئولیت استفاده و بررسی امنیت این صرافی ها، کاملا برعهده کاربر است.»

1. صرافی بیت پین (Bitpin)

Bitpin یکی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی است که با هدف فراهم سازی بستر معاملاتی ایمن و قابل اعتماد برای کاربران ایرانی در سال 1399 راه اندازی شد. یکی از نکاتی که باعث موفقیت این محصول شده است، تولید و تعلق آن به یکی از شرکت های برجسته در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت مالی و سرمایه گذاری و حقوقی یعنی شرکت سنا ایمن مبادله است.

همین الان در صرافی بیت پین ثبت نام کنیدثبت نام

بیت پین توسط امیرحسین مردانی، اسمعیل ثنایی، علی جهانی، عرفان لاجوردی و حسین بندبنی تاسیس و دفتر اصلی آن نیز در تهران قرار گرفت. جالب است که بدانید این صرافی، به عنوان برترین شرکت دانش بنیان در منطقه آزاد تجاری و اقتصادی انزلی انتخاب شده است.

بیت پین

مزایای بیت پین
  • قابل قبول بودن میزان کارمزد
  • رابط کاربری ساده، سریع و کارپسند
  • برخورداری از اپلیکیشن اندروید، iOS و وب اپ
  • برخورداری از سیستم شناسایی دو مرحله ای
  • برخوداری از قابلیت زنگوله برای مانیتور دائمی بازار
  • پشتیبانی از شبکه های TRC20، BEP20 و ERC20
  • نمایش قیمت ارزهای دیجیتال به صورت لحظه ای و آنلاین
  • امکان فعال سازی اعلان تغییر قیمت ارز دیجیتال مورد نظر
  • خرید و فروش بیش از 200 ارز دیجیتال پرطرفدار و محبوب
  • بستری امن و قابل اعتماد به دلیل بهره گیری از طراحی فنی استاندارد
  • ارائه خدمات API برای شرکت هایی که قصد استفاده از خدمات بیت پین را دارند.

2. صرافی بیت 24 (Bit24)

بیت 24 یک صرافی رمزنگاری شده در ایران است که با هدف حذف واسطه ها فعالیت خود را آغاز کرده است. شما به عنوان کاربران ایرانی، می توانید به راحتی و بدون نگرانی در مورد IP خود، با استفاده از ریال به خرید و فروش رمزارزهای مختلف بپردازید.

همین الان در صرافی بیت 24 ثبت نام کنیدثبت نام

 

صرافی بیت ۲۴

مزایای بیت 24
  • بازار تتری
  • کمترین کارمزد
  • كيف پول ريالی
  • امنیت بالای پلتفرم
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته و آنی
  • امکان معامله با حد سود و ضرر
  • سرعت بالا در انتقال پس از خرید
  • سرعت بالا در تسویه بعد از فروش
  • مجهز بودن به مبدل ارزهای دیجیتال
  • قابلیت ثبت سفارش و حد سود و ضرر
  • امكان سفارش گذاری در قيمت دلخواه
  • امکان فروش فوری رمزارز به خود صرافی
  • مجهز بودن به اپلیکیشن نسخه اندروید و ios
  • واريز و برداشت ارزي و ريالي سريع و بدون محدوديت
  • تنوع رمزارزهای در دسترس در این صرافی به بیش از 530 توکن

3. صرافی آبان تتر (Abantether)

از صرافی های آنلاینی که در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت دارند، یکی از نام آشناترین آن ها، آبان تتر است. ویژگی های متمایز و خاصی که این صرافی در اختیار کاربران گذاشته، باعث شده تا جایگاه ویژه ای در میان رقبا پیدا کند.

همین الان در صرافی آبان تتر ثبت نام کنیدثبت نام

سایت آبان تتر در ابتدا فعالیت خود را با عنوان خرید و فروش تتر آغاز کرد. اما پس از مدتی فعالیت خود را گسترش داده و به عنوان پلتفرم خرید و فروش ارزهای دیجیتال شناخته می شود.

عملکرد مثبت این صرافی که در سال 1397 توسط جمعی از دانشجویان فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد، باعث شده تا در سال های اخیر بتواند به عنوان یکی از بهترین و معتبرترین صرافی های ارزدیجیتال در ایران شناخته شود.

 

آبان تتر

مزایا و معایب صرافی آبان تتر
  • احراز هویت بسیار آسان
  • سرعت بالای تراکنش ها
  • امنیت بسیار بالای پلتفرم
  • ارائه خدمات به دو صورت تلفنی و متنی
  • پشتیبانی از بیش از 100 ارز دیجیتال مختلف
  • قیمت بسیار مناسب در مقایسه با سایر صرافی ها
  • امکان خرید و فروش به صورت حضوری در روزهای کاری
  • پاسخگویی شبانه روزی در 7 روز هفته، حتی ایام تعطیل
  • دارای بیش از 40 هزار کاربر فعال در حوزه ارزهای رمزنگاری
  • امکان مشاهده تمامی تراکنش ها از ابتدا در بخش گزارش حساب کاربری
  • امکان انتقال داخلی رمز ارز بدون محدودیت و بدون کارمزد برای تمامی کاربران

4. صرافی اوکی اکسچنج (ok Exchange)

اوکی اکسچنج یک صرافی مبتنی بر ارز رمزنگاری شده در ایران است که فعالیت خود در حوزه رمزارز را از سال 1396 و با افزایش محبوبیت بازار ارز دیجیتال توسط شرکت آماتیس آغاز کرد.

همین الان در صرافی اوکی اکسچنج ثبت نام کنیدثبت نام

این صرافی یکی از برترین صرافی های رمز ارز در ایران بوده و همواره با افزایش سطح کیفی خدمات، سعی در ارائه یک بستر معاملاتی پیشرو، امن و مطمئن برای کاربران خود دارد.

صرافی ارز دیجیتال اوکی اکسچنج

مزایا و معایب اوکی اکسچنج
  • رابط کاربری خوب
  • سرعت بالا در انجام معاملات
  • برداشت آنی و سریع رمزارز از کیف پول
  • امکان پرداخت از طریق تمام کارت های شتاب
  • ارائه اپلیکیشن موبایلی برای هر دو سیستم عامل رایج Android و iOS
  • امنیت بالا و نگهداری از دارایی کاربران به صورت آفلاین (منابع ذخیره سرد)
  • ارائه کیف پول گرم به ازاری هر یک از ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در سایت
  • پرداخت 25% از کمیسیون معاملات با دعوت از دوستان به عضویت و فعالیت در صرافی

5. صرافی تبدیل (Tabdeal)

صرافی تبدیل، امکان فعالیت را برای تمامی کاربران، در یک بستر امن و با پشتیبانی 24 ساعته در تمام طول هفته امکان پذیر کرده است. در این صرافی، شما می توانید کیف پول دیجیتالی خود را ایجاد کرده و از طریق شارژ ریالی کیف پول، وارد معاملات ارزهای دیجیتال شوید. در نهایت این امر، شما می توانید بدون نگرانی و دغدغه، خریدوفروش رمز ارزهای مختلف را انجام دهید.

همین الان در صرافی تبدیل ثبت نام کنیدثبت نام

 

صرافی تبدیل

مزایای تبدیل
  • امکان خرید تتر و انتقال آن به صرافی کوینکس
  • ارائه تحلیل های حرفه ای بازار به کاربران صرافی
  • بهره مندی از تیم حرفه ای با پشتیبانی 24 ساعته
  • مجهز به ابزارهای حرفه ای مدیریت ریسک مانند استاپ لاس
  • دریافت مشاوره از طریق کارشناسان حرفه ای سایت صرافی
  • امکان خرید و فروش آنی تمام ارزهای دجیتال در صرافی تبدیل
  • امکان نقل و انتقال با صرافی بایننس بدون پرداخت هزینه اضافی

بهترین صرافی های خارجی

با وجود صرافی های متعدد ایرانی که وجود دارد، باز هم کاربرانی هستند که ترجیح می دهند از نمونه های خارجی استفاده کنند که معایب کمتری دارند. در ادامه، شما را با مهم ترین و معتبرترین آن ها آشنا می کنیم که بتوانید از بهترین گزینه های موجود در بازار برای انجام معاملات خود استفاده کنید.

1. صرافی بینگ ایکس (BingX)

بینگ ایکس (Bingx) یکی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال در سطح جهان است که خدمات خود را بدون هیچ مشکلی در اختیار ایرانیان نیز قرار می دهد. قابلیت های ویژه، رابط کاربری ساده، امکان معامله سهام و کالا، پشتیبانی از زبان فارسی و… استفاده از این صرافی را برای کسانی که به دنبال یک پلتفرم مناسب هستند، منطقی کرده است.

همین الان در صرافی BingX ثبت نام کنیدثبت نام

 

صرافی بینگ ایکس

مزایای بینگ ایکس
  • برخورداری از تیم پشتیبانی فارسی زبان
  • نرخ کارمزد کم مشابه با صرافی بایننس
  • پیشتاز در بحث social trading network
  • پشتیبانی از معاملات اهرمی تا 150 برابر
  • امکان اتصال به تریدینگ ویو و ترید از طریق آن
  • امکان تبدیل بیش از 30 جفت رمزارز با تتر و بیت کوین
  • برخورداری از کاربری آسان و طراحی جذاب در نسخه موبایل
  • امکان ایجاد ارتباط بین صرافی بایننس و BingX از طریق API
  • کسب رتبه 7 صرافی در سایت کوین مارکت کپ در بخش derivative
  • برخورداری از نسخه دمو و قابلیت کپی تریدینگ؛ در نتیجه کاربران با هر سطح دانشی از ارزهای دیجیتال، می توانند در آن فعالیت داشته باشند.

2. صرافی کوینکس (CoinEx)

کوینکس در دسامبر سال 2017 میلادی، کار خود را آغاز کرد. این صرافی که در شهر هنگ کنگ قرار دارد، به دست فردی به نام یانگ هایپو راه اندازی شده است.

همین الان در صرافی کوینکس ثبت نام کنیدثبت نام

شاید جالب باشد که بدانید، با وجود اینکه تنها چند سال از شروع فعالیت CoinEx می گذرد، اما توانسته تعدادی از بهترین متخصصان امور مالی و اینترنت را دور هم جمع کند.

کوینکس

مزایای کوینکس
  • مشخص بودن انواع کارمزد
  • امکان استفاده از کیف پول Viawallet
  • ارائه تضمین معاملات امن و مطمئن
  • دسترسی آسان کاربران به اپلیکیشن
  • امکان انجام معاملات مارجین در کوینکس
  • برخورداری از کاربری آسان و طراحی جذاب
  • امکان انجام معامله ارزهای دیجیتال از طریق کارت های بانکی بین المللی
  • امکان استفاده بدون محدودیت و هر گونه تحریم از خدمات کاربران ایرانی
  • امکان انجام عملیات برداشت روزانه تا یک میلیون دلار در صورت عملیات احراز هویت

3. صرافی مکسی (MEXC)

صرافی متمرکز Mexc در ماه آپریل سال 2018، توسط عده ای از افراد خبره در حوزه بلاک چین و بانک داری تأسیس شد. لازم به ذکر است که با وجود اینکه در قوانین سایت ذکر شده است که ایرانیان، حق استفاده از خدمات این صرافی را ندارند، شما می توانید به راحتی و به کمک یک فیلترشکن با آی پی ثابت، از خدمات آن استفاده کنید.

همین الان در صرافی Mexc ثبت نام کنیدثبت نام

 

صرافی ارز دیجیتال مکسی

مزایای مکسی
  • کارمزد کم
  • پشتیبانی 24 ساعته
  • وجود بازارهای مختلف
  • امنیت بالا و قابل قبول
  • اهرم بالا تا سطح 200
  • برخورداری از حساب دمو
  • سرعت بالا در پردازش تراکنش ها
  • برخورداری از قابلیت تغییر زبان پلتفرم صرافی به فارسی
  • تعداد بسیار زیاد ارزهای دیجیتال لیست شده در صرافی Mexc
  • امکان استفاده از توکن اختصاصی صرافی به نام MX به منظور کاهش کارمزد و رأی گیری
  • برخورداری از امکاناتی مانند کپی تریدینگ، استیکینگ، استخرهای استخراج، ابزارهای تحلیلی و…

4. صرافی کوکوین (Kucoin)

کوکوین، یکی از محبوب ترین و پراستفاده ترین صرافی های خارجی است. امکانات متعددی که Kucoin در اختیار کاربران خود می گذارد، از مهم ترین نقاط قوت آن است. به طور کلی، کوکوین، با بهره گیری از رابط کاربری آسان، علاوه بر معامله گران حرفه ای برای استفاده کاربران تازه وارد نیز مناسب است.

همین الان در صرافی کوکوین ثبت نام کنیدثبت نام

 

کوکوین

مزایای کوکوین
  • کارمزد پایین
  • اعطای وام به کاربران
  • ارائه جفت ارزهای متنوع
  • ارائه ربات معاملاتی قابل تنظیم
  • ارائه سرویس پشتیبانی مناسب از کاربران
  • امکان کسب سود به واسطه رمزارز موجود در والت
  • افزایش سرعت انجام معاملات به دلیل نقدینگی بالا
  • ارائه اپلیکیشن موبایلی برای کاربران Android و iOS
  • پشتیبانی از رمزارزهای محبوب و قابل اعتماد صنعت ارزهای دیجیتال
  • ارائه ویژگی های امنیتی گسترده مانند سیستم شناسایی دو عاملی 2FA
  • امکان انجام انواع روش های معاملاتی پیشرفته مانند معاملات فیوچرز، مارجین و توقف ضرر
  • نیاز به احراز هویت تنها برای استفاده از کارت بانکی؛ برای شروع معاملات، طی کردن مراحل احراز هویت ضروری نیست.
  • ارائه خدمات به حدود 8 میلیون کاربر از 207 کشور دنیا؛ این امر نشان دهنده حجم بالای میزان نقدینگی این صرافی است.

5. صرافی اوککس (Okx)

اوککس (okx) یکی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی است که بستری امن و حرفه ای، برای معامله انواع ارزهای رمزنگاری شده فراهم کرده است. این صرافی، در سال 2014 توسط Jay Hao تاسیس شده و مقر اصلی آن در سیشل است.

همین الان در صرافی okx ثبت نام کنیدثبت نام

شاید جالب باشد که بدانید، بر اساس گردش مالی گزارش شده، اوککس (okx)، در سال 2018، به بزرگ ترین صرافی ارز دیجیتال جهان تبدیل شد. همچنین، بر اساس اعلام رویترز، در فوریه سال 2021 نیز okx شاهد بیشترین حجم معاملات خود یعنی 188 میلیارد دلار بوده است.

با اینحال، در سال 2020 و به دنبال ادعای دستگیری بنیانگذاران این صرافی، برداشت از حساب کاربری موقتا به حالت تعلیق درآمد؛ اما پس از مدت کوتاهی به حالت عادی بازگشت.

اوککس

مزایای اوککس
  • پشتیبانی از PayPal
  • مجهز به امکان واریز ارز فیات
  • ایمن و معتبر در کلاس جهانی
  • کم بودن هزینه کارمزد معاملاتی
  • بالا بودن نقدینگی و حجم معاملات
  • پشتیبانی آنلاین در 24 ساعت شبانه روز
  • عدم دریافت کمیسیون در هنگام واریز وجه
  • ارائه معاملات اسپات (Spot) و مشتقات آن
  • وجود مقالاتی در خصوص آموزش رایگان ارز دیجیتال در قسمت Learn سایت
  • برخورداری از اپلیکیشن موبایلی برای سیستم عامل های iOS و Android
  • برخورداری از اپلیکیشن دسکتاپ برای سیستم عامل های macOS و Windows

کیف پول ارز دیجیتال

یکی از فعالیت های ضروری که هر فعال بازار ارزهای دیجیتال، در ابتدای شروع به کار در بازار و حتی پیش از آن باید انجام دهد، انتخاب کیف پول (Cryptocurrency Wallet) است.

اگر قصد ذخیره ارزهای دیجیتال را دارید، استفاده از این کیف پول ها یکی از بایدهای کار شما خواهد بود. البته صرافی ها نیز کیف پول هایی را در اختیار شما قرار می دهند. پیشنهاد ما به شما این است که هرگز دارایی های رمزارزی خود را در صرافی نگه داری نکنید؛ زیرا ممکن است در معرض خطرهای متفاوتی مانند هک شدن صرافی و یا بلوکه شدن دارایی قرار بگیرید.

به طورکلی، کیف پول ها به عنوان بستری مناسب که دارایی دیجیتال شما را نگه داری می کنند، ارزش بالایی داشته و باید در انتخاب آن ها دقت و توجه بالایی را خرج کنید؛ زیرا به دلیل تحریم های موجود، استفاده از همه ی کیف پول ها برای ایرانیان درون کشور ممکن نیست.

تولید و استخراج ارزهای دیجیتال

مطمئنا عبارت استخراج ارز دیجیتال را شنیده اید! به طورکلی، انواع ارزهای دیجیتال، از سوی کارشناسان و با استفاده از روش های پیچیده و رایانه های مجهز، تولید یا به عبارت بهتر استخراج می شوند. در مسیر استخراج ارز دیجیتال، چیزی به نام هَش وجود دارد که در واقع نوعی مکانیزم است که هر بلوک اطلاعاتی در شبکه بلاک چین را به بلوک قبلی خود مرتبط می کند.

استخراج کنندگان ارزهای دیجیتالی، با تولید هر بلوک و اضافه کردن آن به بلاک چین، کار خود را پیش می برند. برای اینکه بتوان ارزهای دیجیتال را استخراج کرد به رایانه های پیشرفته نیاز است؛ ضمن اینکه این فرایند، برق بسیار زیادی هم مصرف می کند.

مصرف برق زیادی که در حین استخراج ارزهای دیجیتال به کار گرفته می شود، به یکی از دغدغه های بزرگ برای ماینرها یا همان استخراج کنندگان پول دیجیتال تبدیل شده است. همچنین برخی از دولت ها معتقدند که این حجم از الکتریسیته برای هر کشوری، هزینه زیادی به همراه خواهد داشت.

تولید و استخراج ارزهای دیجیتال

امنیت در سرمایه گذاری

با گذشت بیش از یک دهه از عمر ارزهای دیجیتال، این دارایی ها هنوز هم برای بسیاری از مردم ناشناخته هستند. برای یک سرمایه گذاری یا ترید امن در زمینه ی رمزارزها، نیاز است که به نکات مهم و اساسی توجه داشته باشید که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • بروز نگه داشتن اپلیکیشن یا نرم افزار کیف پول
  • دقت در انتخاب صرافی و کیف پول و بررسی اعتبار آن ها
  • آگاهی از ماهیت اطلاعات حساب به منظور جلوگیری از سرقت دارایی ها
  • استفاده از کیف پول های سخت افزاری در صورت بالا بودن میزان ارزهای دیجیتال
  • بروز نگه داشتن اطلاعات راجع به رمزارزها به منظور جلوگیری از دزدی دارایی ها با استفاده از تبلیغات هیجان انگیز
  • عدم افشای اطلاعات کلیدهای خصوصی به هیچ شخص، صرافی و یا حتی کسانی که خود را یکی از کارکنان سازنده ی کیف پولتان معرفی می کنند.

دوره ی آموزش ارز دیجیتال خانه سرمایه

با شرکت در دوره ارز دیجیتال خانه سرمایه همراه با بهترین اساتید و متخصصین ارزهای دیجیتال، معامله گری، سرمایه گذاری و کسب سود را از صفر تا 100 آموزش می بینید.

با بیش از 40 ساعت آموزش کاملا کاربردی به صورت تئوری و عملی شما در مسیر سودسازی از ارزهای دیجیتال قرار خواهید گرفت.

مطالب آموزشی و نکات کاملا کاربردی با دقت و حساسیت بالا توسط اساتید خانه سرمایه در قالب ویدئو برای شما گردآوری شده اند تا شما بتوانید در مدت زمانی کوتاه به هرآنچه برای ورود و کسب سود در بازار بزرگ ارزهای دیجیتال نیاز دارید دسترسی داشته باشید.

اما این تنها بخشی از امکانات دوره ارز دیجیتال خانه سرمایه بود، شما می توانید پس از آموزش با شرکت در آزمون های هفتگی میزان آمادگی خود برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال را بسنجید، همچنین در صورتی که با سوالی برخورد کردید ما از طریق تماس تلفنی و تلگرام با کمال احترام سوالات شما عزیزان را پاسخ گو خواهیم بود.

برای شرکت در این دوره ی فوق العاده تنها به یک کامپیوتر و یا گوشی هوشمند نیاز خواهید داشت.

موفقیت خود را تاخیر نیاندازید!

دوره نخبگان خانه سرمایه

مزایای دوره ارز دیجیتال

  • دسترسی نامحدود: پس از شرکت در دوره، امکان استفاده از محتوای آموزشی برای شما بدون محدودیت فراهم خواهد بود.
  • سرفصل های تخصصی: با شرکت در این دوره، علاوه بر بازار ارز دیجیتال، تحلیل تکنیکال و بنیادی که لازمه ی فعالیت در هر بازار مالی است را خواهید آموخت.
  • آزمون های دوره ای: اساتید خانه سرمایه با برگزاری آزمون های دوره ای، برای اطمینان از آمادگی شما و همچنین یادگیری بهتر، در مسیر آموزش همراه شما هستند.
  • تنوع در محتوای آموزشی: علاوه بر 50 ساعت آموزش های ویدئویی ضبط شده، کارگاه های آنلاین و جلسات پرسش و پاسخ برای شما عزیزان در نظر گرفته شده است.
  • عضویت رایگان در کانال اخبار و تحلیل ارزهای دیجیتال: حق عضویت رایگان در کانالی با محتوای اخبار بروز و تحلیل ارزهای دیجیتال پس از شرکت در دوره، برای شما فراهم می شود.
  • معامله در کنار سایرین: امکان استفاده از تجربه اساتید خانه سرمایه در معامله گری، در جلسات پرسش و پاسخ و همچنین بررسی مسائل روز بازار ارزهای دیجیتال برای شما فراهم می شود.
  • مشاهده ی روند پیشرفت و کسب مهارت: در طول دوره، تمرین هایی برای افزایش مهارت شما در تحلیل و معامله گری ارسال می شود که با انجام تمرین ها، روند پیشرفت را شاهد خواهید بود.
  • پشتیبانی و بروز رسانی: با شرکت در دوره قادر خواهید بود تا ابد از آموزش های جدید و بروز خانه سرمایه استفاده کنید. همچنین پشتیبانی در طول دوره نیز برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده است.
  • جامعیت دوره: علاوه بر معامله گری و سرمایه گذاری، روش های بی شمار دیگری برای کسب سود از بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که شما با تمامی آن ها آشنا شده و آموزش های مرتبط را دریافت می کنید.

سخن پایانی

در دنیای اقتصاد امروزی، ارزهای دیجیتال به شدت در حال گسترش هستند؛ حدود ۱۰ سال از ظهور آن ها در دنیا می گذرد و در این مدت کوتاه، جنجال و خبرهای زیادی را موجب شده اند. درست است که در سال ۲۰۱۸، ارزهای دیجیتالی، وضعیت چندان مطلوبی را پشت سر نگذاشتند و علیرغم پیش بینی ها، ارزش شان به اندازه ای تغییر نکرد که پیش بینی می شد. اما در سال ۲۰۱۹، همه چیز با تغییرات مثبتی رو به رو شد؛ تغییراتی که تمام ذی نفعان در بازار ارزهای دیجیتال را به آینده درخشان آن ها امیدوار کرده است.

واقعیت این است که ساز و کار و بستری که ارزهای دیجیتال در آن فعالیت می کنند، از ظرفیت بسیار زیادی برای رشد و فعالیت در صنایع و عرصه های مختلف برخوردار است. در نتیجه به نظر می رسد که در آینده ای نزدیک، بیشتر و بیشتر از رمزارزها خواهیم شنید.

ادامه مطلب
راهنمای خرید تتر + معرفی بهترین صرافی خرید تتر
آموزش گام به گام خرید تتر...

تتر یکی از ارزهای دیجیتال بسیار کاربردی با حجم معاملاتی فوق العاده بالا است. افراد ممکن است در شرایط مختلف از این رمزارز استفاده کنند. تتر یک ارز دیجیتال از نوع استیبل کوین است و ارزش تقریباً ثابتی دارد که معادل یک دلار است. خرید تتر می تواند از یک صرافی ایرانی و یا خارجی انجام شود؛ با این حال، افرادی هم هستند که با واریز ریالی به کارت بانکی شخص دیگر و ارسال آدرس کیف پول خود، تتر را دریافت می کنند. توصیۀ ما برای داشتن یک خرید امن، حتماً مراجعه به صرافی های معتبر است.

استیبل کوین تتر چیست؟

ارز دیجیتال تتر با نماد اختصاری USDT، یک استیبل کوین با پشتوانۀ دلار آمریکا است که ارزش تقریباً ثابت و برابر با یک دلاری دارد. در زمان نگارش این مقاله، تتر در رتبۀ سوم ارزهای دیجیتال قرار دارد و تعداد 67.549.764.120 واحد تتر در میان کاربران در حال مبادله است. بسیاری از صرافی های ایرانی و خارجی این استیبل کوین را لیست کرده اند.

در ابتدا این رمزارز تنها بر روش شبکۀ بلاک چین بیت کوین پیاده سازی شده بود اما بعدها روی بسیاری از شبکه ها با استاندارهای مختلف پیاده سازی شد؛ به عنوان مثال، ارز دیجیتال تتر در شبکۀ اتریوم بر مبنای استاندارد ERC-20 و در شبکۀ ترون بر مبنای استاندارد TRC-20 پیاده سازی شده است.

برخی از شبکه هایی که تتر (USDT) روی آن ها پیاده سازی شده است، شامل اتریوم، ترون، سولانا، اولانچ، بایننس اسمارت چین، فانتوم، بیت کوین کش، زیلیکا، هارمونی، تراکلاسیک، سکرت، بوبا، مون بیم، اوسیس، الگوراند، هکوچین، XDAI، توموچین، فانتوم، KCC، OKEX، آربیتروم، RSK RBTC، ولاس، کرونوس، ارورا، تلوس، مون ریور، آیوتکس، میلکومدا، متر، Near، اوراسکیل، Klaytn، متیس، Hoo Smart Chain، کاردیاچین، فیوژن نتورک، Optimism، Waves و کانفلاکس هستند.

مزایای خرید تتر چیست؟ چرا تتر بخریم؟

فعالان بازار ارزهای دیجیتال و حتی افرادی که در این بازار فعالیت زیادی ندارند، ممکن است به دلایل مختلف به خرید تتر فکر کنند.

  • تتر یک استیبل کوین شناخته شده است که روی بسیاری از شبکه های بلاک چین پیاده سازی شده است و شاید بتوان گفت که تمام صرافی های ارز دیجیتال از آن پشتیبانی می کنند؛ بنابراین، زمانی که شما قصد خرید یک ارز دیجیتال را در یک صرافی خارجی داشته باشید، می توانید به راحتی و با خرید ارز دیجیتال تتر در صرافی ایرانی و سپس انتقال آن به صرافی خارجی، ارز دیجیتال موردنظر خود را خریداری کنید. این موضوع بخصوص برای خرید ارزهای دیجیتال کم تر شناخته شده کاربرد دارد.
  • در مواقعی که بازار ارزهای دیجیتال در وضعیت نابسامانی قرار می گیرد، بسیاری از فعالان تصمیم می گیرند تا ارزهای دیجیتال خود را به تتر تبدیل کنند؛ زیرا همان طور که گفته شد، تتر یک استیبل کوین است که ارزش تقریباً ثابتی دارد و به این ترتیب فعالان بازار از افت ارزش سرمایۀ خود در امان خواهند ماند.
  • برخی از تجار و افرادی که نیاز به انتقال پول به کشورهای دیگر دارند، می توانند با انتقال دارایی به صورت تتر، خود را از پرداخت کارمزد انتقال فوق العاده بالای ارسال های بانکی بین المللی که علاوه بر گران بودن در مدت زمان طولانی تری انجام می شوند، معاف کنند.
  • امکان استیک کردن تتر در برخی از پلتفرم ها وجود دارد؛ بنابراین، برخی از افراد با خرید و استیک کردن تتر به سود خواهند رسید.

لیست کیف پول های ارز دیجیتال که از تتر پشتیبانی می کنند

معمولاً افرادی که اقدام به خرید ارز دیجیتالی در بازار نقدی (Spot) می کنند، قصد دارند آن را به کیف پول خود انتقال دهند. خوشبختانه تعداد زیادی از کیف پول های شناخته شده از این توکن پشتیبانی می کنند که در ادامه آن ها را آورده ایم.

لیست کیف پول های ارز دیجیتال که از تتر پشتیبانی میکنند

خرید تتر از صرافی ایرانی

اگر قصد انجام معامله در صرافی های خارجی را داشته باشید، به سرمایۀ اولیه ای در یکی از صرافی های خارجی نیاز خواهید داشت. از آنجایی که امکان انجام معامله در صرافی خارجی با استفاده از ریال فراهم نشده است، کاربران ایرانی مجبور هستند که ابتدا ارز دیجیتالی را در صرافی ایرانی خریداری کرده و سپس آن را به صرافی خارجی انتقال دهند. این ارز دیجیتال معمولاً تتر انتخاب می شود؛زیرا روی بسیاری از شبکه های بلاک چین پیاده سازی شده است و همچنین یک استیبل کوین است که معامله گران از بابت نوسانات نگرانی نخواهند داشت.

خرید تتر از صرافی ایرانی

خرید تتر از کدام یک از صرافی های ایرانی ممکن است؟

مراحل خرید تتر از صرافی ایرانی

  • کیف پول مناسب را نصب کنید؛
  • صرافی معتبر ایرانی را پیدا کنید؛
  • مراحل ثبت نام و احراز هویت خود را در صرافی تکمیل کنید؛
  • حساب معاملاتی خود را به کمک کارت بانکی و یا انتقال رمزارز از کیف پول شارژ کنید؛
  • ارز دیجیتال تتر را از میان لیست ارزهای دیجیتال پیدا کرده و سفارش خود را بر حسب ریال و یا دیگر ارزهای دیجیتال ثبت کنید.

توجه داشته باشید در صورتی که قصد خرید ارز دیجیتال تتر را با استفاده از ارز دیجیتال داشته باشید، باید ابتدا ارز دیجیتال موردنظر خود را از کیف پول به صرافی انتقال دهید و سپس اقدام به خرید تتر کنید. البته، در برخی از صرافی های ایرانی همچون آبان تتر و بیت پین، امکان خرید تتر تنها بر حسب تومان فراهم شده است و کاربران برای خرید تتر در برخی از صرافی های ایرانی نمی توانند از روش خرید به کمک ارز دیجیتال استفاده کنند. در چنین شرایطی، شما می توانید با استفاده از بخش فروش ارز دیجیتالی ای که به صرافی انتقال داده اید، رمزارز دریافتی را به عنوان تتر انتخاب کنید.

خرید دیگر ارزهای دیجیتال در صرافی های نام برده شده (آبان تتر و بیت پین) با کمک ارز دیجیتال تتر ممکن است؛ به عبارت دیگر، شما می توانید در صورت داشتن ارز دیجیتال تتر (USDT) در کیف پول خود آن را به صرافی انتقال داده و سپس اقدام به خرید ارز دیجیتال موردنظر خود کنید. در ادامه، برخی از صرافی های ایرانی که از ارز دیجیتال تتر پشتیبانی می کنند، ذکر خواهد شد. البته، همان طور که گفته شد، تتر یک استیبل کوین محبوب روی بسیاری از شبکه های بلاک چین است و احتمالاً شما در پیداکردن یک صرافی و یا کیف پول مناسب برای نگهداری از این توکن با مشکل مواجه نخواهید شد.

ثبت نام و احراز هویت در صرافی ایرانی

برای خرید تتر از یک صرافی ایرانی باید پس از ساخت کیف پول، ابتدا یک صرافی معتبر را پیدا کنید. برای آنکه یک صرافی معتبر را شناسایی کنید، می توانید نظر کاربران آن صرافی، سابقه و قدمت صرافی، حجم معاملات، میزان کارمزد و… را بررسی کنید. با پیداکردن صرافی موردنظر، حالا باید ثبت نام کرده و احراز هویت شوید. معمولاً این مراحل در اکثر صرافی های ایرانی مشابه است و مدارک موردنیاز برای انجام این مراحل نیز تقریباً یکسان هستند. صرافی های آبان تتر (Aban Tether) و بیت پین (Bitpin) از بهترین صرافی های ایرانی ای هستند که امکان خرید ارز دیجیتال تتر در آن ها فراهم شده است. شما می توانید با استفاده از کد ریفرال خانۀ سرمایه در این صرافی ها ثبت نام کنید تا ضمن فعالیت در یک صرافی خوب، بتوانید کارمزد معاملات خود را با تخفیف پرداخت کنید.

شارژ حساب معاملاتی

پس از ثبت نام و احراز هویت، نوبت به شارژ حساب معاملاتی می رسد. این کار به دو روش قابل انجام است که در این بخش هر دو را بررسی خواهیم کرد. در صورتی که شما قصد خرید رمزارز تتر را از صرافی ایرانی داشته باشید، باید حساب معاملاتی خود را با استفاده از کارت بانکی خود و برحسب ریال شارژ کنید. این کار بسیار ساده و همچون انجام یک پرداخت اینترنتی در فروشگاه های آنلاین است.

برای این کار، ابتدا وارد حساب کاربری خود در صرافی ایرانی مثل آبان تتر شوید و از بخش مربوط به عملیات مالی (در برخی از صرافی ها کیف پول)، به بخش واریز دسترسی داشته باشید. همانند تصویر، در صرافی آبان تتر از بخش منو گزینۀ «عملیات مالی» و سپس «واریز» را انتخاب کنید.

راهنمای خرید تتر از صرافی آبان تتر

از آنجایی که شما قصد دارید واریز را بر مبنای تومان و با کمک کارت بانکی انجام دهید، باید ابتدا از بخش واریز، تب «واریز تومان» را انتخاب کنید و سپس در کادر اول که مربوط به مبلغ واریزی است، مبلغ موردنظر خود را وارد کنید. فراموش نکنید که برای واریز تومان به حساب کاربری خود، کارت بانکی شما باید حتما از سوی صرافی تأیید شده باشد. درنهایت نیز باید روی گزینۀ «تأیید و واریز» کلیک کنید.

پس از کلیک روی گزینۀ «تأیید و واریز» در مرحلۀ پیش، ابتدا پنجره ای برای شما باز خواهد شد که مبلغ واریزی به علاوۀ کارمزد درگاه را بار دیگر نمایش می دهد که باز هم با کلیک روی گزینۀ «تأیید و واریز» به درگاه پرداخت اینترنتی منتقل خواهید شد. در این مرحله، کافی است که اطلاعات کارت بانکی خود را به درستی و در کادرهای موجود قرار دهید و درنهایت، روی گزینۀ «پرداخت» کلیک کنید.

راهنمای خرید تتر از صرافی آبان تتر

البته واریز پول (تومان) به حساب کاربری در صرافی آبان تتر به چند روش ممکن است که همۀ این روش ها ساده هستند؛ به عنوان مثال، شما می توانید علاوه بر مسیری که پیش از این توضیح دادیم، در لیست ارزها، «تومان» را پیدا کرده و سپس روی گزینۀ «واریز» مربوط به تومان کلیک کنید و باقی مراحل را به همان ترتیبی که پیش از این گفتیم پیش بگیرید.

راهنمای خرید تتر از صرافی آبان تتر

روش دیگر شارژکردن حساب معاملاتی در صرافی، واریزکردن ارز دیجیتال دیگر (غیر از تتر)، از کیف پول به صرافی است. نکته ای که در زمان انتقال ارز دیجیتال باید به آن توجه کنید، شبکۀ انتقال است که باید حتماً توسط صرافی ساپورت شود. به زبان ساده، اگر قصد دارید ارز دیجیتالی ای مثل اتریوم را از کیف پول خود به صرافی انتقال دهید، باید از پشتیبانی صرافی شبکه ای که اتریوم خود را بر مبنای آن در کیف پول نگهداری می کنید، مطمئن شوید. به عنوان مثال، اگر اتریوم را بر مبنای استاندارد BEP20 نگهداری می کنید، ابتدا باید مطمئن شوید که صرافی اتریوم بر مبنای BEP20 را نیز ساپورت می کند.

برای انتقال ارز دیجیتال به صرافی آبان تتر پس از ورود به حساب کاربری خود، به بخش واریز که پیش از این اشاره کردیم (ابتدا گزینۀ منو، عملیات مالی و سپس واریز) رفته و این بار تب «واریز رمزارز» را انتخاب کنید. در دو کادر بعد ابتدا ارز دیجیتالی ای که قرار است از کیف پول به صرافی انتقال دهید، انتخاب کرده و سپس شبکۀ انتقال آن را مشخص کنید. با این کار، آدرس کیف پول ساخته شده و به نمایش در می آید که باید آن را کپی کنید. درنهایت، باید روی گزینۀ ثبت واریز کلیک کنید. کار شما اینجا به پایان نخواهد رسید. در ادامه، باید به کیف پول خود مراجعه کنید و ارز دیجیتالی ای که در این بخش انتخاب کردید، بر بستر همان شبکه ای که انتخاب کردید پیدا کرده و از آنجا واریز را انجام دهید.

ابتدا ارز دیجیتال موردنظر خود را در کیف پول خود (ما در این مثال از کیف پول تراست ولت که بسیار پرطرفدار است استفاده می کنیم) پیدا کرده و روی آن کلیک کنید. همچنین، می توانید روی گزینۀ Send که در تصویر هم مشخص شده است، کلیک کنید و سپس از لیست موجود، ارز دیجیتال موردنظر را انتخاب کنید. توجه داشته باشید در صورتی که ارز دیجیتال روی چند شبکه پیاده سازی شده باشد، رمزارزی را انتخاب کنید که بر بستر شبکۀ انتقال انتخاب شده در صرافی باشد.

با رفتن به صفحۀ ارز دیجیتال موردنظر حالا باید روی گزینۀ Send کلیک کنید؛ زیرا قرار است ارز دیجیتال را از کیف پول به صرافی ارسال کنید. در مرحلۀ بعد، آدرس کیف پولی که قرار است ارز دیجیتال را دریافت کند (آدرسی که از صرافی کپی کردید)، در کادر اول و مقدار ارز دیجیتالی که قرار است ارسال شود، در کادر دوم قرار داده و درنهایت روی گزینۀ CONTINUE در نوار بالای صفحه کلیک کنید. به این ترتیب، در صورتی که مراحل را به درستی انجام داده باشید، ارز دیجیتال از کیف پول شما به صرافی انتقال داده می شود.

البته، به این نکته توجه داشته باشید که امکان خرید تتر در صرافی آبان تتر تنها با تومان ممکن است؛ بنابراین، در صورتی که در حساب خود ارز دیجیتال دیگری داشته باشید و بخواهید با کمک آن تتر تهیه کنید، باید رمزارز خود را براساس ارز دیجیتال تتر به فروش برسانید. برای این کار، در صفحۀ اصلی سایت و از لیست ارزها، رمزارز موردنظر خود مثلاً اتریوم را پیداکرده و این بار گزینۀ فروش مربوط به آن را انتخاب کنید.

در این مرحله، ابتدا تب فروش و سپس گزینۀ «تبدیل به تتر» را انتخاب کنید. در صورتی که گزینۀ «قیمت بازار» را فعال کنید، سفارش شما با اولین قیمت مناسب در زمان ثبت سفارش انجام خواهد شد و اما در صورتی که «قیمت مشخص: را انتخاب کنید، می توانید به صرافی فرمان دهید تا اتریوم های شما را در چه قیمتی به فروش برساند.

در کادر «مقدار فروش» نیز باید حجم معامله را تعیین کنید و به صرافی بگویید چه میزان از اتریوم های شما را به فروش برساند. درنهایت، با کلیک روی گزینۀ «ثبت سفارش»، سفارش شما ثبت و معامله در زمان مناسب (با توجه به روش ثبت سفارش) انجام خواهد شد.

پس از شارژ حساب معاملاتی، به آخرین مرحلۀ خرید تتر از صرافی ایرانی می رسید. در این مرحله، وارد صفحۀ معاملاتی تتر شده و سپس سفارش خود را (بر حسب ریال و یا کریپتو) ثبت کنید. با توجه به سرمایۀ شما در صرافی، ممکن است انتخاب متفاوتی داشته باشید. در ادامه، مراحل لازم برای خرید تتر در صرافی ایرانی آبان تتر را شرح خواهیم داد.

در صفحۀ اصلی صرافی و از لیست ارزهای دیجیتال، رمزارز تتر را پیدا کرده و از گزینه های مقابل این رمزارز، «خرید» را انتخاب می کنیم.

همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، خرید تتر در صرافی آبان تتر تنها با تومان امکان پذیر است. همچنین، امکان ثبت سفارش با قیمت مشخص برای خرید تتر وجود ندارد؛ بنابراین، برای خرید تتر، حتماً باید در حساب کاربری خود تومان داشته باشید و سفارش خود را با قیمت بازار ثبت کنید.

در کادر مقدار خرید باید تعیین کنید که قصد خرید چند واحد تتر را دارید. با این کار، صرافی معادل تومان معاملۀ خرید شما را محاسبه و در کادر پایین تر نشان خواهد داد. با مشاهدۀ اعداد و ارقام مربوط به مبلغ معامله، کارمزد و… موافقت با آن ها باید روی گزینۀ «ثبت سفارش» کلیک کنید تا خرید شما با قیمت لحظه ای بازار انجام شود و تترهای خریداری شده به حساب شما در صرافی بنشینند.

خرید تتر از صرافی خارجی

خرید تتر در صرافی ایرانی و خارجی تفاوت زیادی با هم ندارند. با این حال، به دلیل نقل وانتقالات بیش تر، لازم است که برای خرید تتر از یک صرافی خارجی، مراحل بیش تری را طی کنید. با فرض اینکه شما در یک حساب ایرانی حساب معاملاتی دارید، مراحل خرید تتر از صرافی خارجی را پیش خواهیم برد.

برای آنکه لیست صرافی های خارجی پشتیبانی کننده از هر ارز دیجیتال را پیدا کنید، می توانید به وب سایت مرجع کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) مراجعه کنید و با جست وجوی ارز دیجیتال مربوطه و سپس مطالعۀ بخش Market مربوط به همان رمزارز، به لیست صرافی های پشتیبانی کننده از آن ارز دیجیتال دسترسی داشته باشید. ما در ادامه برخی از این صرافی ها را لیست خواهیم کرد.

  • صرافی کوکوین (Kucoin)؛
  • صرافی کوینکس (CoinEx)؛
  • صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)؛
  • صرافی گیت (io)؛
  • صرافی بایننس (Binance)؛
  • صرافی FTX؛
  • صرافی کوین بیس (Coinbase Exchange)؛
  • صرافی کراکن (Kraken)

خرید تتر از کدام صرافی های خارجی ممکن است؟

ثبت نام در صرافی خارجی

در مرحلۀ اول باید دنبال یک صرافی خارجی معتبر باشید. برای اطمینان از مناسب بودن یک صرافی خارجی به حجم معاملات، نظر کاربران، میزان کارمزد و دیگر اطلاعات آن توجه کنید. پس از پیداکردن صرافی خارجی، حالا باید یک حساب معاملاتی برای خود ایجاد کنید. نکته ای که باید به آن توجه کنید، انتخاب صرافی هایی است که اجازۀ فعالیت بدون نیاز به احراز هویت را به شما بدهند؛ زیرا به دلیل تحریم بودن کشور حتی اگر در زمان ایجاد حساب در صرافی خارجی و احراز هویت با مشکل مواجه نشوید، ممکن است در آینده با مشکل برخورد کرده و سرمایۀ خود را از دست بدهید. صرافی های کوکوین (Kucoin) و کوینکس (CoinEx) از بهترین صرافی های بین المللی هستند که ایرانیان می توانند به راحتی در آن ها فعالیت کنند. همچنین، شما می توانید از کد ریفرال خانۀ سرمایه در زمان ثبت نام خود در این صرافی ها استفاده کنید؛ زیرا با این کار کارمزد معاملات شما با تخفیف محاسبه می شود.

شارژ حساب معاملاتی

پس از انتخاب صرافی ای که به شما اجازه دهد بدون احراز هویت معاملات خود را انجام دهید، باید حساب معاملاتی خود را شارژ کنید. برای شارژ حساب معاملاتی خود می توانید ارز دیجیتالی ای که در کیف پول خود دارید به حساب خود در صرافی خارجی منتقل کنید. هنگام انتقال ارز دیجیتال به صرافی، از شبکۀ ارز دیجیتال خود و پشتیبانی صرافی از آن مطمئن شوید.

خرید ارز دیجیتال تتر

حالا که حساب معاملاتی شما شارژ شده است، وقت آن رسیده تا با استفاده از ارز دیجیتالی ای که دارید، اقدام به خرید تتر کنید. برای این کار ارز دیجیتال تتر را از میان ارزهای دیجیتال لیست شده در صرافی خارجی پیدا کرده و وارد صفحۀ معاملاتی آن شوید. حالا کافی است که سفارش خود را با مقادیر موردنظرتان پر کرده و خرید خود را تکمیل کنید. موضوع دیگری که می توان به آن اشاره کرد، روش ثبت سفارش برای خرید ارز دیجیتال Usdt است. روش های موجود معمولاً شامل روش Limit، Stop Limit، Market و Stop Market هستند که هرکدام ویژگی خاص خود را دارند.

خرید تتر از صرافی خارجی

  • Limit

در این روش باید قیمتی که قصد دارید خرید ارز دیجیتال در آن انجام شود را برای صرافی مشخص کنید.

  • Stop Limit

در روش Stop Limit یک قیمت را به عنوان شرط وارد می کنید و به صرافی فرمان می دهید تا در صورت رسیدن قیمت ارز دیجیتال به قیمت تعیین شده، ارز دیجیتال را برای شما خریداری کند. توجه داشته باشید در این نوع ثبت سفارش شما با دو قیمت سروکار دارید؛ ابتدا قیمت شرط که با رسیدن به آن سفارش شما فعال می شود و سپس قیمت خرید که با رسیدن قیمت به آن معاملۀ شما انجام می شود.

  • Market

در این روش فقط مقدار ارز دیجیتال یعنی حجم معاملۀ خود را وارد می کنید و صرافی در بهترین قیمت موجود ارز دیجیتال را برای شما خریداری می کند.

  • Stop Market

در روش Stop Market ابتدا شرطی را برای صرافی مشخص می کنید تا با رسیدن قیمت به مبلغ مشخص شده، سفارش شما فعال شود اما پس از فعال شدن سفارش، صرافی با بهترین قیمت ارز دیجیتال را برای شما خریداری می کند و درواقع شما قیمت خرید ارز دیجیتال را تعیین نخواهید کرد.

توجه داشته باشید که تملک ارز دیجیتال تتر تنها در روش خرید نقدی (Spot) که توضیح دادیم ممکن است و در صورتی که شما معاملاتی از نوع فیوچرز و یا مارجین را ثبت کنید، حتی با وجود گزینه های Buy/Long درواقع شما هیچ ارز دیجیتال خریداری نکرده اید و تنها روی بالا و یا پایین رفتن قیمت آن شرط بسته اید؛ بنابراین، زمانی که بحث خرید ارز دیجیتال و تصاحب آن به میان آید، منظور خرید به روش اسپات است.

خرید ارز دیجیتال تتر از صرافی های غیرمتمرکز

در صورتی که بخواهید به دلایل مختلفی ازجمله نداشتن امکان فعالیت در صرافی خارجی، ارزهای دیجیتال خود را به تتر تبدیل کنید، به سادگی می توانید این کار را انجام دهید. صرافی های مختلف ازجمله یونی سواپ و پنکیک سواپ در دستۀ صرافی های غیرمتمرکز قرار می گیرند. خوشبختانه برای فعالیت در این صرافی ها مشکل احراز هویت نخواهید داشت؛ زیرا برای فعالیت در این صرافی ها لازم نیست احراز هویت شوید. تنها چیزی که به آن نیاز دارید، اتصال یک کیف پول از نوع وب3 به این صرافی ها است و حالا به راحتی ارزهای دیجیتال خود را مبادله کنید. نکته ای که باید به آن توجه کنید، این است که با توجه به شبکۀ رمزارز تتر شما (در مطالب پیش به این نکته اشاره کردیم که رمزارز تتر روی شبکه های زیادی پیاده سازی شده است)، باید مقداری از ارز بومی آن شبکه را برای پرداخت کارمزد تبادل (Swap) در کیف پول خود داشته باشید.

کیف پول های وب3

  • کیف پول متامسک (Metamask)؛
  • کیف پول تراست ولت (Trust Wallet)؛
  • کیف پول کوینومی (Coinomi)؛
  • کیف پول ترزور (Trezor)؛
  • کیف پول لجر (Ledger).

با توجه به اینکه رمزارز تتر شما روی کدام شبکه پیاده سازی شده است، باید از صرافی غیرمتمرکز پشتیبانی کننده از آن شبکه برای سواپ کردن استفاده کنید. در ادامه، برخی از شبکه ها و صرافی های مناسب برای سواپ کردن تتر را خواهیم آورد.

  • ارزهای دیجیتال پیاده سازی شده در شبکۀ اتریوم را در صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ، سواپ کنید.
  • رمزارزهای پیاده سازی شده در شبکۀ هارمونی را در صرافی غیرمتمرکز وایپرسواپ، سواپ کنید.
  • توکن های پیاده سازی شده در شبکۀ بایننس اسمارت چین را در صرافی غیرمتمرکز پنکیک سواپ، سواپ کنید.
  • ارزهای دیجیتال پیاده سازی شده در شبکۀ فانتوم را در صرافی غیرمتمرکز اسپوکی سواپ، سواپ کنید.
  • رمزارزهای پیاده سازی شده در شبکۀ پالیگان را در صرافی غیرمتمرکز  کوئیک سواپ، سواپ کنید.

کلام آخر

ارز دیجیتال تتر یک استیبل کوین با پشتوانۀ دلار آمریکا است که روی تعداد زیادی از شبکه های بلاک چین پیاده سازی شده است. به دلیل پشتیبانی اکثر صرافی ها و کیف پول ها از این ارز دیجیتال، استفاده از آن بسیار رایج است و افراد در کاربردهای مختلف از این رمزارز استفاده می کنند. دانستن چگونگی خرید تتر در صرافی های مختلف ایرانی و خارجی یکی از مهارت هایی است که هر فعال بازار رمزارز باید با آن آشنا باشد؛ زیرا احتمالاً دیر یا زود به آن نیاز پیدا می کند. ما در این مقاله سعی کردیم خرید تتر را به طور کامل از صرافی های ایرانی و خارجی شرح دهیم. در صورتی که شبکۀ انتقال، واریز و برداشت و یا هر کاری در بازار مالی رمزارزها برای شما مبهم است، کافی است که در یک دوره آموزش ارز دیجیتال شرکت کنید تا بتوانید به درستی همۀ مراحل را انجام دهید؛ زیرا با انتخاب گزینه های اشتباه و یا انتخاب نامناسب زمان ورود به یک معامله، شما سرمایۀ خود را از دست خواهید داد.

سوالات متداول

  1. مراحل خرید ارز دیجیتال تتر از صرافی های ایرانی کدام ها هستند؟

    صرافی معتبر ایرانی را پیدا کنید؛مراحل ثبت نام و احراز هویت خود را در صرافی تکمیل کنید؛حساب معاملاتی خود را به کمک کارت بانکی یا ارز دیجیتال دیگر شارژ کنید؛

    ارز دیجیتال تتر را از میان لیست ارزهای دیجیتال پیدا کرده و سفارش خود را برحسب ریال و یا دیگر ارزهای دیجیتال ثبت کنید.

  2. ارز دیجیتال تتر روی کدام شبکه های بلاک چین پیاده سازی شده است؟

    اتریوم، ترون، سولانا، اولانچ، بایننس اسمارت چین، فانتوم، بیت کوین کش، زیلیکا، هارمونی، تراکلاسیک، سکرت، بوبا، مون بیم، اوسیس، الگوراند، هکوچین، XDAI، توموچین، فانتوم، KCC، OKEX، آربیتروم، RSK RBTC، ولاس، کرونوس، اورورا، تلوس، مون ریور، آیوتکس، میلکومدا، متر، Near، اوراسکیل، Klaytn، متیس، Hoo Smart Chain، کاردیاچین و کانفلاکس.

  3. کدام صرافی ها از ارز دیجیتال تتر پشتیبانی می کنند؟

    صرافی آبان تتر (Abantether)، صرافی بیت پین (Bitpin)، صرافی نوبیتکس (Nobitex)، صرافی تبدیل (Tabdeal)، صرافی ارزاکس (Arzex)، صرافی تترایران (Tetheriran)، صرافی اینانس (ibns)، صرافی بیت 24 (Bit 24)، صرافی کوکوین (Kucoin)، صرافی کوینکس (CoinEx)، صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)، صرافی گیت (Gate.io)، صرافی بایننس (Binance)، صرافی FTX، صرافی کوین بیس (Coinbase Exchange) و صرافی کراکن (Kraken).

  4. کدام کیف پول ها از ارز دیجیتال تتر پشتیبانی می کنند؟

    کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)، کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)، کیف پول مث ولت (Math Wallet)، کیف پول تراست ولت، کیف پول متامسک، کیف پول کوین بیس، کیف پول کوبو (Cobo)، کیف پول هایپرپی (HyperPay)، کیف پول سیف پل (SafePal)، کیف پول ترون لینک (TronLink)، کیف پول بایننس چین (Binance Chain Wallet) و کیف پول اتمیک (Atomic).

  5. خرید تتر از صرافی ایرانی به چند روش انجام می شود؟

    با کمک تومان (واریز پول به حساب معاملاتی در صرافی) و ارز دیجیتال (انتقال ارز دیجیتال از کیف پول به صرافی).

ادامه مطلب
روش های ترید ارزهای دیجیتال
معرفی انواع روش‌ های ترید ارز...

انواع روش های ترید ارزهای دیجیتال روش های ترید ارز دیجیتال متنوع هستند. انتخاب هریک از آن ها می تواند بر اساس میزان سرمایه، انتظار سرمایه گذار، هدف او از ترید، میزان آشنایی با ارزهای دیجیتال و شاخص های تکنیکال و حتی سلیقه ی او باشد.

انواع روش های ترید ارز دیجیتال

یکی از مهم ترین عوامل متمایزکننده ی روش های معامله ی ارزهای دیجیتال، زمان است. سریع ترین روش معامله، اسکالپینگ (Scalping) و بلندمدت ترین آن ها سرمایه گذاری (investing) است. البته، این روش ها به طور کامل از یکدیگر متمایز نبوده و در برخی ویژگی ها و عملکردها با یکدیگر هم پوشی دارند. همچنین، هر روش تاکتیک های مخصوص به خود را دارد که باید رعایت شوند؛ در غیر این صورت، احتمال ضرر در معامله بسیار بالا می رود. مهم است که بدانید برای انجام معامله در هریک از روش های ترید ارز دیجیتال، داشتن اطلاعاتی حداقلی از شاخص های تحلیلی و تکنیکالی بازار ضروری است.

در این مقاله، شش مورد از اصلی ترین روش های ترید ارز دیجیتال را شرح خواهیم داد. ترید رمزارز نیازمند استراتژی است و بدون آن احتمال ضرر بسیار است. اگر قصد ورود به بازار این صنعت را دارید، این مقاله می تواند در سودگیری بیش تر شما از فعالیت های اقتصادی مؤثر باشد.

۱- اسکالپینگ؛ از سریع ترین روش های ترید ارز دیجیتال

انواع روش های ترید

اسکالپینگ به معنی انجام معامله با سرعت بالا است و هدف از آن کسب سود ثابت حتی اندک است. افزایش سرعت در سود، سرعت ضرر را نیز کاهش می دهد. در تریدینگ به روش اسکالپینگ که اسکالپ کردن هم گفته می شود، سرعت ترید می تواند به هر چنددقیقه یک بار افزایش یابد اما از چند ترید در روز، کم تر نخواهد شد.

در روش ترید ارز دیجیتال، علاوه بر سرعت، کیفیت معامله نیز مهم است. در بهترین حالت، معامله گر باید بتواند هم معاملات شورت و هم لانگ را در کنار معاملات مشتقات مانند مارجین و همچنین معاملات نقطه ای، انجام دهد.

در اسکالپین، تریدر ممکن است اتریوم را با ۱۸۰۰ دلار بخرد و به ۱۸۱۰ دلار بفروشد؛ سپس، دوباره آن را ۱۸۰۵ دلار بخرد و ۱۸۱۴ دلار بفروشد. با این حال، ممکن است لازم باشد که در نقطه ای مثلاً در ۱۷۹۰ دلار مدتی توقف کند یا اصطلاحاً حد ضرر خود را مشخص کند. درواقع، احتمال پیش آمدن شرایطی که معامله گر بتواند برای مدت طولانی موقعیت های خود را باز نگه دارد، کم است.

مشخص است که روش اسکالپینگ نیاز به حضور و تمرکز مداوم دارد و درصورت دستیابی به مهارت لازم، احتمال کسب سود از آن بسیار است. مدیریت ریسک، شانس و داشتن دانش کافی درباره ی شاخص ریسک به پاداش (Risk/reward) می تواند به معامله گر در تعیین حد ضرر هنگام اسکالپ کردن کمک کند.

۲- معاملات روزانه برای تحمل نوسان بیش تر

معاملات روزانه یا Day Trading دقیقاً همان معاملات اسکالپینگ است؛ با این تفاوت که به جای چنددقیقه، در طول روز انجام می شود. یک معامله گر، روزانه ممکن است علاوه بر اسکالپ کردن، در محدوده ی مشخصی نیز معامله کند یا حتی معاملاتی با موقعیت کوتاه انجام دهد. با این حال، حفظ یک موقعیت معاملاتی برای چند روز در این روش اتفاق نمی افتد.

در ترید ارز دیجیتال به روش روزانه، معامله گر می تواند همچنان از حد ضرر و مقیاس در داخل یا خارج موقعیت ها استفاده کند اما همچنان مانند یک معامله گر اسکالپر به دنبال سودهای اندک باشد. مزیت این روش نسبت به اسکالپینگ این است که می توان اجازه داد موقعیت های بیش تری باز شوند و تحمل بیش تری در برابر نوسان ها داشت.

۳- معاملات interaday

ترید ارز دیجیتال به روش اینتردی، درواقع شاخه ای از معاملات روزانه است که امکان نگه داشتن موقعیت های معاملاتی را بیش تر از یک روز فراهم می کند. واقعیت این است که بازار ارزهای دیجیتال هرگز بسته نمی شود؛ بنابراین، تقریباً نیازی به بستن موقعیت های معاملاتی در پایان روز مانند آنچه روش معاملات روزانه ایجاب می کند، وجود ندارد. در پایان یک روز معاملاتی در یک بازار، مثلاً در ساعت چهار بعدازظهر، معامله گر می تواند موقعیت های فروش یا خرید خود را اتوماتیک کند و از این نظر، دلیل خاصی برای بستن یک موقعیت کوتاه مدت یا شورت وجود ندارد.

۴- معاملات محدوده ی نوسان با سود قابل پیش بینی

یکی از معروف ترین روش های ترید ارز دیجیتال ، معاملات محدوده ی نوسان یا Range Trading است. ارزهای دیجیتال بیش از ۷۰درصد مواقع در محدوده های معاملاتی مشخصی نوسان می کنند. درواقع، آن ها همیشه در حال صعود یا نزول نیستند. این محدوده به طور کلی، توسط سطوح حمایتی (Support Level) و مقاومتی (Resistance Level) تعریف می شود.

یک معامله گر رنج تریدینگ، محدوده ی نوسان قیمت را شناسایی کرده و نقاط حد ضرر را مشخص می کند. یکی از استانداردهای معمول، دوبار عبور کردن قیمت از هر سطوح حمایتی و مقاومتی است. در غیر این صورت، احتمال تغییر مرز این سطوح وجود خواهد داشت. معامله به روش محدوده ی نوسان می تواند در عرض چنددقیقه یا یک تا چندروز انجام شود. در این روش، معامله گر محدوده ی معاملات خود را در محدوده ی نوسان قیمت مشخص می کند و هدفش، کسب سود قابل پیش بینی در یک بازه ی مشخص است.

۵- سوئینگ تریدینگ برای معامله گران حرفه ای

در ترید ارز دیجیتال به روش سوئینگ (Swing)، همه چیز در یافتن سطح حمایت بعدی و معامله در سطح مقاومت بعدی خلاصه می شود. در این روش، معامله گر یک ورودی برای موقعیت معاملاتی خود انتخاب می کند و سپس منتظر می ماند تا سطح حمایتی پیش بینی شده تثبیت شود. در مرحله ی بعد نیز اقدام به بازکردن موقعیت فروش خود می کند.

به عبارت دیگر، معامله گر سوئینگ، یک موقعیت را یک باره یا به تدریج در منطقه ای که به آن منطقه ی پشتیبانی پایین محلی گفته می شود، باز می کند. سپس تا زمان تحقق موقعیت بالای محلی آن را هولد می کند. درنهایت، یک باره یا به تدریج از موقعیت خارج می شود. بدیهی است که برای خرید، این منطق برعکس می شود و معامله گر تلاش می کند سطح مقاومتی بعدی پایین تر را برای شورت کردن معاملاتش بر بالای آن، پیش بینی کند.

معاملات سوئینگ معمولاً بین چند روز تا چند هفته انجام می شود و از مزایای آن، استرس کم تر برای معامله گر را می توان نام برد که البته ریسک پذیری بیش تری را می طلبد. درصورتی که توان بالایی در تحلیل تکنیکال دارید و می توانید سطوح مقاومتی و حمایتی را پیش بینی کنید، این روش معامله برای شما منطقی است. شاخص ها و نمودارهای تحلیلی کمک می کنند تا انتهای امواج نزولی و صعودی را به ترتیب برای معامله در موقعیت های شورت و لانگ پیداکرده و بر آن ها سوار شوید.

۶- معاملات موقعیتی برای تریدر های منظّم

یکی از پرکاربردترین روش های ترید ارز دیجیتال، معاملات موقعیتی یا Position Trading است. این روش درواقع نسخه ی متمرکز شده ی معاملات سوئینگ یا نسخه ی معاملاتی سرمایه گذاری است. در این روش، معامله گر تلاش می کند یک موقعیت لانگ را در پایین یا یک موقعیت شورت را در بالا بگیرد یا ایجاد کند و سپس آن را برای هفته ها، ماه ها یا سال ها نگه دارد.

ترید ارز دیجیتال به این روش، یکی از ساده ترین روش ها است اما نیاز به نظم و انضباط بالایی دارد. برای درک بهتر سازوکار این روش ترید، یک معامله گر بیت کوین را با موقعیت لانگ از پنج هزار دلار و شورت از دوازده هزار دلار درنظر بگیرید. حال اگر بیت کوین از بیست هزار دلار به بالای پنج هزار و از پنج هزار دلار به بالای یازده هزار دلار برسد، این معامله گر در هر دوی این موقعیت ها قرار خواهد گرفت و می تواند سود خوبی از معاملاتش کسب کند.

معاملات موقعیتی که با نام قراردادهای آتی شناخته می شوند به دلیل بلندمدت بودنشان، بسیار شبیه سرمایه گذاری هستند. دنبال کردن اخبار و شناسایی بازارهای خرسی و گاوی از عوامل اصلی موفقیّت در این روش ترید ارز دیجیتال هستند.

۷- سرمایه گذاری برای هولدر های ارز دیجیتال

روش  های ترید ارز دیجیتال

بسیاری از تحلیل گران، سرمایه گذاری یا Investing را معامله نمی دانند. معامله به معنی اخذ یک موقعیت با هدفِ سود است. این در حالی است که سرمایه گذاری به معنی مالکیت یک دارایی به عنوان یک ارزش با هدفِ افزایش ارزش آن و دارایی های منتج از آن مانند شرکت و… در طولانی مدت است.

یک سرمایه گذار به فکر رشد و بزرگ شدن سرمایه اش است. این در حالی است که تاجر یا معامله گر، صاحب واقعی هیچ دارایی نیست. او از معامله ی دارایی های در گردش، کسب سود می کند. با این حال به این دلیل که سرمایه گذار نیز ممکن است موقعیت خود را به ویژه به دلیل احتمال کاهش ارزش آن بفروشد، می تواند یک معامله گر باشد اما او معمولاً تا زمانی که به سودآوری سرمایه اش مطمئن باشد، دست به فروش نخواهد زد.

فارغ از این که سرمایه گذاری واقعاً یکی از روش های ترید ارز دیجیتال است یا خیر، مزایایی برای سرمایه گذار دارد. او نیازی به دنبال کردن روزانه ی اخبار و تحلیل ها ندارد؛ مگر اینکه به دنبال افزایش موقعیت های خود باشد. همچنین، او می تواند مطمئن باشد که با انتخاب یک ارز دیجیتال با پشتوانه سخت افزاری و نرم افزاری قوی در آینده سود هنگفتی خواهد داشت.

سخن آخر

برای معامله در بازار ارزهای دیجیتال، باید یک استراتژی اتخاذ کرد. به مجموع این استراتژی ها روش های ترید ارز دیجیتال گفته می شود که در این مقاله شش مورد از اصلی ترین آن ها را مورد بررسی قرار دادیم. اتخاذ هریک از این روش ها نیازمند داشتن دانش تکنیکی کافی، مشاوره با مشاوران مالی و بررسی توان ریسک پذیری است.

اسکالپینگ، معاملات بسیار سریع را میسّر و معاملات روزانه و Interday و تحمل نوسانات را آسان تر می کند. معاملات موسوم به محدوده ی نوسان، اطمینان بیش تری دارند و درمقابل، معاملات سوئینگ، همین اطمینان را در بازه ی زمانی بیش تری فراهم می کند. معامله به روش موقعیت که یکی از محبوب ترین روش های ترید رمزارز به شمار می رود، در بازه ی زمانی طولانی تری اتفاق می افتد. درنهایت، سرمایه گذاری نوعی نگه داشتن موقعیت لانگ به منظور فروش در بلندمدت است.

سؤالات متداول

بهترین استراتژی خرید در شرایط نزولی یا اصطلاحاً در یک بازار خرسی، روش معاملاتی موقعیّت است. در این شرایط، بهتر است موقعیت های کوتاه مدت یا بلندمدت ارزان قیمت را خریداری کنید. اگر توان تحلیلی بالاتری نیز داشته باشید، خرید موقعیت های لانگ یا بلندمدت می تواند سود بیش تری در عین ریسک بیش تر داشته باشد.

بهترین روش معاملاتی برای افراد تازه کار یا افرادی که به عنوان شغل دوم قصد خرید و فروش را دارند، روش سوينگ است. این روش به وقت کمی نیاز دارد و امکان خرید موقعیت های ارزان کوتاه مدت تا میان مدت را بدون نیاز به حضور روزانه در بازار فراهم می کند. تنها چیزی که برای معامله با این روش لازم است، بررسی سیگنال ها و بازکردن موقعیت های خرید بعدی است. سوددهی این روش نسبتاً بالا است.

بله، می توان. بسته به نوع ارز دیجیتال و وضعیت تحلیلی هریک، می توان روش های متفاوتی برای ترید ارز دیجیتال اتخاذ کرد. با این حال، بهتر است برای هر روش معاملاتی، صرافی جداگانه ای در نظر بگیرید.

قطعاً همینطور است. وضعیت بازار یک ارز دیجیتال، سازوکار آن و به طورکلی، تحولاتی که حول یک ارز دیجیتال شکل می گیرند، در تعیین روش معامله ی آن مؤثر است. یک ارز دیجیتال می تواند در برهه های مختلف، روش های ترید متفاوتی داشته باشد.

ادامه مطلب
پرتفوی ارز دیجیتال
پرتفوی ارز دیجیتال چیست و چگونه...

با وجود محبوبیت بالای بیت کوین، این ارز دیجیتال تنها سرمایه معامله گران حرفه ای نیست و آن ها با هدف کاهش ریسک و افزایش میزان سود خود، یک سبد سودآور از انواع ارزهای دیجیتال ایجاد می کنند؛ به همین دلیل براساس توصیه کارشناسان بهتر است در کنار ایجاد تنوع در پرتفوی ارز دیجیتال، پس از انجام تحقیقات گسترده، ارزهای دیجیتال مناسب را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید. در ادامه این مطلب به معرفی سبد ارز دیجیتال و نکات مربوط به آن می پردازیم.

معرفی پرتفوی یا سبد سرمایه گذاری ارز دیجیتال

پرتفوی ارز دیجیتال به نرم افزاری گفته می شود که موجودی ارزهای شما را مدیریت کرده و با استفاده از ابزارهای تحلیلی بازار کمک می کند تا به خوبی عملکرد هریک از ارزهای خود را ردیابی کنید. بسیاری از سیستم های مدیریتی پرتفوی، از طریق صرافی های رمزنگاری شده به قیمت های به روز ارزها دسترسی دارند و این قیمت ها را به صورت زنده در فیلدهای خود نمایش می دهند.

تعریف متنوع سازی پرتفوی

متنوع سازی پرتفوی ارز دیجیتال عملی است که به موجب آن سرمایه گذار دارایی خود را در طیف وسیعی از پروژه های رمزنگاری شده سرمایه گذاری می کند. این امر سبب می شود درصورت عملکرد ضعیف یک یا چند مورد از پروژه ها، ریسک سرمایه گذاری کاهش بیابد و تا حد ممکن سرمایه گذاری شما بهترین بازدهی را داشته باشد؛ چراکه سرمایه گذاران باهوش باور دارند قراردادن تمام تخم مرغ ها در یک سبد، عمل خطرناکی است. اگر یک سرمایه گذار در مقیاس کوچک هستید، بهتر است روی دو یا سه ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنید، اما اگر قصد ایجاد یک سبد ارز دیجیتال بزرگ را دارید، باید بدانید که دو یا سه ارز کافی نیست.

انواع دارایی های لازم در سبد

هدف اصلی قراردادن انواع دارایی های رمزنگاری شده در سبد سرمایه، سرمایه گذاری در پروژه های مختلف با سوددهی و عملکرد بالاست. هریک از پروژه های ارزهای دیجیتال پایه و اساس مختلفی دارند و براساس فناوری های متنوع طراحی و اجرا می شوند. این تنوع سبب می شود پروژه هایی را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید که با هدف سرمایه گذاری شما مطابقت داشته باشند. ید. آیدو؛ برای مثال ممکن است از میان انواع کوین های خصوصی، توکن ها و آلت کوین های موجود در بازار، بهترین پروژه را انتخاب کنید. هنگام اجرای این استراتژی باید به موارد مختلفی مانند قیمت کنونی ارزهای دیجیتال، روند گذشته و پتانسیل های آینده آن ها توجه داشته باشید. انواع دارایی های لازم در سبد سرمایه عبارت اند از:

1. ارزهای پرداختی:

هدف از ایجاد این نوع از ارزها انتقال ارزش بوده است؛ مانند بیت کوین، ریپل، بیت کوین کش، لایت کوین و…

2. استیبل کوین ها:

ارزش این نوع از ارزها ثابت است و براساس یک ارز فیات قیمت گذاری می شوند؛ مانند: BUSD و تتر.

3. توکن های سهام:

این نوع از ارزها مانند اوراق بهادار سنتی عمل می کنند.

4. توکن های کاربردی:

ارزهای کاربردی مانند کلید یک محصول یا سرویس عمل می کنند؛ مانند: BNB و ETH

5. توکن های حاکمیتی:

در اختیار داشتن این نوع توکن سبب می شود کاربر در تصمیم گیری های حاکمیتی پروژه حق رأی دهی داشته باشد؛ مانند توکن های بومی پلتفرم های DeFi از جمله پنکیک سواپ و سوشی سواپ.

نکاتی درباره چیدن سبد سودآور

پرتفوی ارز دیجیتال

برای ایجاد تنوع در سبد ارز دیجیتال، باید نکاتی را رعایت کنید و استراتژی های مناسبی را در پیش بگیرید. در ادامه به معرفی تعدادی از بهترین استراتژی های متنوع سازی پرتفوی ارز دیجیتال اشاره می کنیم:

1. ایجاد تنوع در پرتفوی ارز دیجیتال براساس صنعت کریپتوکارنسی

یکی دیگر از استراتژی های مهمی که هنگام انتخاب انواع دارایی های سبد سرمایه باید به آن توجه کنید، انتخاب ارزهای کاربردی است که می توان از آن ها برای حل مشکلات مختلف استفاده کرد. اجرای این استراتژی سبب کاهش اثرات منفی در سبد سرمایه گذاری شما خواهد شد. هنگام انتخاب انواع ارزهای دیجیتال، تحقیقات کاملی انجام دهید و هم زمان در پروژه های باثبات و همچنین مواردی که رشد سریعی دارند، سرمایه گذاری کنید. به یاد داشته باشید که سرمایه خود را به پروژه هایی که اطلاعاتی کمی درباره آن ها دارید، اختصاص ندهید. درنهایت قبل از هر اقدامی مدتی را صرف یادگیری و آموزش جوانب مختلف صنعت ارزهای دیجیتال کنید.

2. ایجاد تنوع در سبد ارز دیجیتال براساس تنوع زمانی

شاید در ابتدا این مورد کمی جدید به نظر برسد، اما استراتژی «تنوع زمانی» مدت زیادی است که از سوی سرمایه گذاران استفاده می شود. اگر این استراتژی به درستی اجرا شود، کاملاً مفید و مطمئن خواهد بود، تنها کافی است بازار را زمان بندی کرده و دارایی های رمزنگاری شده را در زمان مناسب خریداری کنید. همه ما می دانیم که حذف کامل ریسک سرمایه گذاری در تمام بازارهای سرمایه، به ویژه ارزهای دیجیتال عملاً غیرممکن است، اما می توان با انتخاب درست زمان خرید و فروش ارزها این ریسک را به صورت قابل توجهی کاهش و سود پرتفوی ارز دیجیتال خود را افزایش داد.

انتخاب انواع ارزهای دیجیتال براساس زمان بندی بازار، اساساً یک استراتژی سرمایه گذاری مبتنی بر بازه زمانی است. درواقع براساس این استراتژی لازم است مقادیر مشخصی از پول خود را برای خرید توکن های مدنظر در بازه زمانی خاص کنار بگذارید. به این ترتیب زمانی که قیمت ها روند نزولی بگیرد، فرصت خوبی برای خرید ارزهای دیجیتال جدید خواهید داشت و در مقابل زمانی که شرایط خوب و قیمت ها بالا باشد، فرصت خوبی برای فروش ارز و کسب سود دارید.

3. ایجاد تنوع در سبد ارز دیجیتال براساس تنوع جغرافیایی

استراتژی دیگری که هنگام ایجاد تنوع در پرتفوی ارز دیجیتال باید به آن توجه کنید، ایجاد تنوع جغرافیایی است؛ به این معنا که پروژه هایی را از خواستگاه های مختلف از سراسر جهان انتخاب کنید. به این ترتیب با توجه به میزان تحمل ریسک و تجربه های خود می توانید دارایی خود را در پروژه هایی از آسیا، اروپا یا آمریکا سرمایه گذاری کنید. دقت کنید که تمام سرمایه خود را در پروژه های رمزنگاری شده یک کشور یا منطقه قرار ندهید و تحقیقات گسترده ای درباره نحوه عملکرد ارزهای دیجیتال در نقاط مختلف جهان انجام دهید. این استراتژی سرمایه تنها یکی از راه های مهم ایجاد تنوع در سبد ارز دیجیتال است و سرمایه شما را از ریسک های مرتبط با وضع قوانین حاکمیتی کشورها حفظ می کند.

4. ایجاد تنوع در پرتفوی ارز دیجیتال براساس کاربرد پروژه

یکی دیگر از راه های ایجاد تنوع در سبد سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال، انتخاب ارزهایی با کاربردهای متنوع است. بسیاری از سرمایه گذاران کم تجربه هنگام خرید مستقیم، انواع ارزهای دیجیتال را با یکدیگر مقایسه می کنند؛ البته این روش دقیق نیست و گمراه کننده است. توجه داشته باشید که از نظر کاربرد، ارزهای دیجیتال با یکدیگر تفاوت هایی دارند؛ برای مثال بیت کوین با هدف ایجاد یک واحد پول مجازی، ریپل برای تسهیل نقل و انتقالات پرداخت در مؤسسات مالی و بانک ها و از طرف دیگر اتریوم در قلب پروتکل های DeFi و قراردادهای هوشمند ایجاد شدند. در ادامه به کاربرد برخی از مهم ترین پروژه های ارزهای دیجیتال اشاره می کنیم:

  1. Bitcoin Cash، Stellar و Dash: پرداخت
  2. Ethereum، Cardano، Tron و NEO: دنیای کامپیوتر
  3. Tether، Dai و PAX: استیبل کوین

5. ایجاد تنوع در سبد ارز دیجیتال براساس آنالیز پروژه ها

این استراتژی متنوع سازی پرتفوی ارز دیجیتال کمی پیچیده بوده و اجرای آن با توجه به شرایط، اطلاعات و مهارت های سرمایه گذار متفاوت است. همان طور که در بالا نیز اشاره شد، می توانید براساس تحلیل و تجزیه هریک از پروژه ها، در کنار ارزهای پایدار، با انتخاب یک یا دو پروژه ریسکی در سبد ارز دیجیتال خود تنوع ایجاد کنید. نکته مهم این است که حتی پروژه های باثبات و پایدار نیز همیشه پایدار نیستند، بلکه تنها از سایر پروژه ها پایدارتر هستند. در میان طیف گسترده ای از ارزهای دیجیتال، بیت کوین و اتریوم محبوب ترین ارزها برای سرمایه گذاری ایمن هستند. براساس نظر کارشناسان بهتر است 60 درصد از سبد خود را به ارزهای دیجیتال باثبات، 30 درصد را به پروژه های با ریسک متوسط و 10 درصد باقی مانده را به ارزهای پرخطر اختصاص دهید.

معرفی ابزار و منابع لازم برای ساختن پرتفوی

پرتفوی ارز دیجیتال

برای ساخت و ردیابی پرتفوی ارز دیجیتال به ابزار و منابع مختلفی نیاز است. ردیاب سبد ارز دیجیتال یک پلتفرم دیجیتالی مانند اپلیکیشن یا وب سایت است و به شما این امکان را می دهد تا برای مدیریت درست سبد سرمایه، ارزش دارایی های رمزنگاری شده خود را به خوبی ردیابی کنید. ردیاب های پرتفوی ارز دیجیتال ابزارهای مهمی برای تمام سرمایه گذاران حرفه ای و مبتدی هستند. این ردیاب ها به کیف پول یا در برخی موارد به صرافی های رمزنگاری شده متصل می شوند و به کاربر کمک می کنند تا قیمت ارزهای دیجیتال را در تمام ساعات روز رصد کرده و سرمایه گذاری های خود را در طول زمان پیگیری و کنترل کند.

بهترین ردیاب پرتفوی ارز دیجیتال برای دارایی های بزرگ

اگر قصد ردیابی و مدیریت یک سبد ارز دیجیتال بزرگی را دارید، CoinStats بهترین گزینه برای شماست. با استفاده از CoinStats می توانید تعداد نامحدودی از پرتفوی ارزهای دیجیتال را به همراه صرافی ها و کیف پول های دیجیتالی مانند موارد زیر به یکدیگر متصل کنید.

  1. Binance
  2. Metamask
  3. Trust Wallet
  4. Coinbase
  5. Kraken
  6. Kucoin
  7. Bitstamp

سخن پایانی

مانند سایر بازارهای سرمایه، برای کاهش ریسک سرمایه گذاری و افزایش سود در بازار کریپتوکارنسی، ایجاد پرتفوی ارز دیجیتال ضروری است. به این ترتیب بهتر است علاوه بر استفاده از ارزهای محبوبی مانند بیت کوین و اتریوم سبد ارز دیجیتال خود را با استفاده از سایر ارزهای معتبر متنوع کنید.

ادامه مطلب
آموزش گام به گام خرید ارز دیجیتال
آموزش گام به گام خرید ارز...

شمایی که تصمیم به مطالعه ی این مطلب گرفته اید به احتمال زیاد قصد دارید به تازگی فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال را شروع کنید، به شما تبریک می گوییم، دنیای ارزهای دیجیتال یک دنیای جدید است که امکان سود بردن از آن از طرق مختلف برای شما فراهم است. در این مقاله ما سعی داریم تا به صورت قدم به قدم و خیلی ساده نحوه ی خرید ارزهای دیجیتال را به شما آموزش دهیم. البته فعالیت در بازارهای مالی و علی الخصوص بازار ارزهای دیجیتال به خرید و فروش ختم نمی شود، بلکه بهتر است شما با شرکت در یک کلاس آموزش ارز دیجیتال چه به صورت حضوری و یا آنلاین اطلاعات خود را در خصوص ماهیت ارزهای دیجیتال، تحلیل نمودارهای قیمتی و دیگر موارد بالا ببرید تا خود به این مهارت برسید که کدام رمزارز را در چه زمانی و با چه قیمتی بخرید و در چه زمانی به فروش برسانید.

آموزش خرید ارز دیجیتال

اما به سراغ مبحث اصلی این مقاله یعنی خرید ارز دیجیتال برویم، برای خرید ارزهای دیجیتال ممکن است چندین راه پیش پای شما باشد که اصلا نباید روش های نامتعارف را انتخاب کنید. به عنوان مثال ممکن است برخی از ارزهای بسیار شناخته شده همچون بیت کوین را بتوانید حتی از برخی کانال های تلگرام هم خریداری کنید که البته توصیه نمی شود. بهترین جایی که می توانید ارز دیجیتال موردنظر خود را خریداری کنید صرافی ارز دیجیتال است.

این نکته را هم باید اضافه کنیم که برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال نیاز به حضور فیزیکی در هیچ مکانی را ندارید و همانند ماهیت آنچه خرید و فروش می کنید، فعالیت شما نیز وابسته به اینترنت و دنیای دیجیتال است.

آنچه باید پیش از ورود به بازار بدانید

بازار ارزهای دیجیتال یک بازار مالی نسبتا جدید است که کار خود را با پیدایش بیت کوین در سال 2009 آغاز کرد. ارزهای دیجیتال یا کریپتوکارنسی ها ماهیت فیزیکی ندارند یعنی شما اگر ارزی مانند بیت کوین را بخرید، سکه دریافت نخواهید کرد، درواقع اصلا هیچ سکه ای در این بازار وجود ندارد و اطلاعات شما در کیف پول دارایی شما را نشان می دهد.

تحلیل بازار

شما برای آنکه یک ارز دیجیتال را بخرید باید بتوانید ابتدا نمودار آن را تحلیل کنید. برای آنکه بتوانید سود خوبی در بازار ارزهای دیجیتال کسب کنید باید به دو نوع تحلیل مسلط باشید که اگر در بازارهای مالی دیگر فعال بوده باشید می توانید از اطلاعات پیشین خود نیز استفاده کنید.

تحلیل تکنیکال

برای انجام تحلیل تکنیکال شما با استفاده از یک سری الگو و ابزار و پیاده سازی آن بر روی نمودار قیمتی، آینده ی قیمت رمزارز را پیش بینی می کنید. به زبان ساده با توجه به گذشته ارز دیجیتال، آینده ی آن را حدس می زنید که بسیار به شما در کسب سود کمک خواهد کرد.

تحلیل بنیادی

رمزارزها زمانی که معرفی می شوند یک وایت پیپر را هم ارائه می دهند که در آن به توصیف اهداف و موارد بنیادی رمزارز می پردازند، شما با مطالعه وایت پیپر و کسب اطلاعات پیرامون رمزارز مورد نظر می توانید تحلیل بنیادی را انجام دهید. معمولا کسانی که قصد سرمایه گذاری بلند مدت را دارند باید توجه ویژه ای به تحلیل بنیادی رمزارز داشته باشند.

سرمایه گذار و معامله گر ارز دیجیتال کیست؟آموزش خرید ارز دیجیتال

سرمایه گذار ارز دیجیتال کیست؟

معمولا کسانی که یک ارز دیجیتال را خریداری کرده و فارغ از صعود و نزول مقطعی آن، رمزارز را برای مدت طولانی نگه داری می کنند و از بالا رفتن قیمت ارز دیجیتال سود کسب می کنند به عنوان سرمایه گذار ارزهای دیجیتال شناخته می شوند و معمولا سود خوبی هم کسب می کنند. استفاده از تحلیل بنیادی برای سرمایه گذاران ضروری است.

معامله گر یا تریدر ارز دیجیتال کیست؟

اما معامله گر یا تریدر (Trader) ارزهای دیجیتال معاملات خود را برای مدت طولانی باز نگه نمی دارد و با انجام معاملات بیشتر برای مدت کوتاه تر سعی در کسب سود دارد. تحلیل تکنیکال بسیار برای این گروه از فعالان بازار ارزهای دیجیتال کاربردی است.

ساعت انجام معاملات در بازار ارزهای دیجیتال

انجام معامله در بازار ارزهای دیجیتال 24 ساعته و در طول 7 روز هفته ممکن است. با این وجود در برخی ساعات انجام معامله به خاطر نقدینگی بالاتر راحت تر است. شما با توجه به رفتار ارز دیجیتالی که قصد معامله بر روی آن را دارید، باید بهترین زمان را انتخاب کنید.

نوسانات در بازار ارزهای دیجیتال

بهتر است پیش از ورود سرمایه به بازار ارزهای دیجیتال به دقت نمودارهای قیمتی را بررسی کنید. سود 1000 درصد در بازار ارزهای دیجیتال حتی در مدت نسبتا کوتاه، غیرممکن نیست. درواقع همین سودهای نجومی بسیاری را به این بازار کشانده است، کسانی که تصور می کنند بدون دانش و فقط با انجام معاملات می توان سودهای هنگفت کسب کرد.

دوستان نوسانات در بازار ارزهای دیجیتال بسیار شدید هستند، همان طور که ممکن است سود خوبی را کسب کنید، به همان اندازه ممکن است متضرر هم بشوید، پس مدیریت سرمایه را فراموش نکنید.

انتخاب بهترین رمزارزها

بیش از 9000 ارز دیجیتال وجود دارند که روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود، بررسی تمام ارزهای دیجیتال به عمر کوتاه ما قد نمی دهد و اصلا نیاز نیست. شما برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال بهتر است در بهترین زمان، معاملاتی بر روی ارزهای دیجیتال شناخته شده داشته باشید. ارزهای دیجیتالی که حجم معاملات نسبتا بالایی داشته باشند و در رتبه های بالا قرار گرفته باشند.

برای شناسایی ارزهای دیجیتال بزرگ و شناخته شده می توانید به وبسایت بسیار مشهور کوین مارکت کپ (CoinmarketCap) مراجعه کنید و ارزهای دیجیتال لیست شده بر اساس بزرگی بازار رمزارز مورد نظر را مشاهده کنید. بیت کوین همیشه اولین رمزارز بوده است.

آموزش خرید ارز دیجیتال

همان طور که مشاهده می کنید در حال حاضر بیت کوین، اتریوم، کاردانو، تتر به ترتیب 4 ارز دیجیتال مورد توجه بازار هستند. البته این ترتیب می تواند تغییر کند، قیمت لحظه ای و تمام اطلاعات مورد نیاز را می توانید در این وبسایت مشاهده کنید.

آلت کوین چیست؟

بیت کوین اولین ارزدیجیتال جهان به عنوان پادشاه رمزارزها نیز شناخته می شود، به باقی ارزهای دیجیتال به جز بیت کوین، آلت کوین گفته می شود به عبارت دیگر هر ارز دیجیتالی که بیت کوین نباشد، آلت کوین است.

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین به ارز دیجیتالی اشاره دارد که یک پشتوانه دارد، این پشتوانه می تواند ارز فیات یک کشور باشد، طلا باشد و یا حتی سهام یک شرکت. به عنوان مثال تتر با نماد UDST یک استیبل کوین بسیار پرکاربرد است با پشتوانه دلار آمریکا. ارزش استیبل کوین همیشه برابر یک دلار آمریکا است.

کلاه برداری در بازار ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال یک بازار مالی جهانی است که افراد از سراسر دنیا با سطوح اطلاعاتی مختلف در آن فعال هستند، بازار ارزهای دیجیتال یک بازار غیرمتمرکز است، به زبان ساده دولت یا سازمان خاصی بر روی آن کنترلی ندارد که بسیار خوب است و یک نقطه قوت برای این بازار به حساب می آید، اما این آزادی باعث شده است که سودجویان و کلاه برداران از ناآگاهی عامه ی مردم در خصوص بازار، سرمایه ی آنها را از بین برده و خود سود هنگفتی کسب کنند. بهترین راه برای آنکه درگیر کلاه برداران نشوید این است که اطلاعات خود را بالا ببرید، از منابع معتبر برای دسترسی به پلتفرم و ابزار مورد نیاز خود استفاده کنید و اطلاعات خود را در اختیار شخص یا سازمانی دیگر قرار ندهید.

آنچه برای خرید ارز دیجیتال نیاز دارید

  1. اینترنت پرسرعت
  2. کیف پول
  3. صرافی معتبر

در ادامه به تفصیل راجع به موارد ذکر شده بحث خواهیم کرد.

1. اینترنت پرسرعت

در ابتدا باید بدانید که شما برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و خرید و فروش ارزهای خود حتما باید به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشید. سرعت بالا از آن جهت مهم است که در صورتی که اینترنت شما سرعت مناسبی نداشته باشد، انتقال اطلاعات (درخواست خرید و فروش) در زمان مناسب و قیمت تعیین شده انجام نمی پذیرد.

2. کیف پول

انتخاب یک کیف پول معتبر برای دارایی های شما اولین قدم برای شروع فعالیت در این بازار است. شما برای دارایی های خود که ارز فیات هستند یک حساب در بانک دارید، کیف پول ارز دیجیتال درواقع مثل یک حساب بانکی عمل می کند و شما برای ارسال، دریافت و نگه داری ارزهای دیجیتالی که خریداری کرده اید به آن نیاز خواهید داشت.
شما می توانید یکی از انواع مختلف کیف پول را بنا بر سرمایه و تشخیص خود تهیه کنید.

انواع کیف پول ارز دیجیتالآموزش خرید ارز دیجیتال

  • کیف پول سخت افزاری

این کیف پول ها یک ابزار سخت افزاری هستند که به فلش مموری های رایج نیز شباهت دارند. اگر دارایی های زیادی دارید و قصد دارید سرمایه گذاری بلند مدت داشته باشید، کیف پول سخت افزاری بهترین انتخاب برای شما است، البته این کیف پول ها قیمت نسبتا بالایی دارند.

کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) دو کیف پول سخت افزاری بسیار شناخته شده هستند.

  • کیف پول کاغذی

کیف پول های کاغذی به شما اجازه می دهند که کلیدهای عمومی و خصوصی که عملکرد شماره حساب در حساب بانکی شما را دارند، پرینت بگیرید. و درواقع کاغذ پرینت گرفته شده به عنوان کیف پول شما عمل می کند. از آنجایی که نگه داری کاغذ چندان ساده نیست، استفاده از این نوع کیف پول خیلی توصیه نمی شود.
BitAddress.org کیف پول کاغذی مخصوص ارسال، دریافت و نگه داری ارز دیجیتال بیت کوین است.

Myetherwallet.com کیف پول کاغذی برای ذخیره ی اتریوم و ارسال و دریافت آن است.

LiteAddress.org نیز یک کیف پول کلغذی است که برای نگه داری و ارسال و دریافت لایت کوین طراحی و ارائه شده است.

  • کیف پول دسکتاپ

کیف پول های دسکتاپ درواقع برنامه های کامپیوتری هستند که می توانید آنها را از منابع معتبر دانلود کنید. اکثر کیف پول های دسکتاپ رایگان هستند. اگر سرمایه چندان بالایی ندارید کیف پول های نرم افزاری نیز برای شما مناسب هستند.
اکسودوس (Exodus)، کوینومی (Coinomi)، اتمیک (Atomic)

  • کیف پول موبایل

کیف پول های موبایل، اپلیکیشن های موبایلی هستند که باز هم باید از منابع معتبر دانلود شوند. کیف پول تراست ولت یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین کیف پول های موبایلی است که در نسخه های اندروید و IOS ارائه شده است.
کیف پول موبایلی کونومی نیز یک نمونه دیگر کیف پول های موبایلی است که البته دارای نسخه ی دسکتاپ هم هست و به طور کلی جز دسته ی کیف پول های گرم قرار می گیرد.

  • کیف پول آنلاین

کیف پول های آنلاین به دلیل آنکه بر روی فضای ابری اجرا می شوند، به شما این امکان را می دهند که بر روی هر سیستمی و از هر کجا به آن دسترسی داشته باشید. چیزی شبیه به Google Drive، اما این نوع کیف پول ها بسیار برای هکرها وسوسه انگیز هستند، از این رو سعی کنید از کیف پول های آنلاین استفاده نکنید.
وبسایت Blockchain.com یکی از پلتفرم هایی است که می توان از کیف پول آنلاین آن استفاده کرد.

  • پس در اولین قدم سعی کنید با توجه به هدف و میزان سرمایه ی خود یکی از انواع کیف پول ها را انتخاب کنید. فراموش نکنید که هر کدام از کیف پول ها انتخاب کردید، آن را از یک منبع معتبر تهیه کنید.
  • فراموش نکنید هر کیف پول گروهی از ارزهای دیجیتال را ساپورت می کند و شما باید پیش از انتقال ارز دیجیتال از صرافی به کیف پول خود مطمئن شوید که کیف پول شما، ارز دیجیتالی که خریده اید را پشتیبانی می کند.

3. انتخاب صرافی ارز دیجیتال

صرافی ارز دیجیتال به زبان خیلی ساده پلتفرمی است که به شما امکان خرید، فروش و تبدیل ارزها را می دهد. البته هیچ صرافی محض رضای خود این کار را نمی کند و در قبال خدماتی که به شما ارائه می دهد از شما کارمزد دریافت می کند که باید حتما به میزان آن توجه کرد.

صرافی ایرانی

شما می توانید بیت کوین یا ارزهای دیجیتال دیگر را از صرافی های داخلی هم بخرید.

در میان صرافی های ایرانی می توان نوبیتکس، والکس، آبان تتر و تبدیل را نام برد. برای فعالیت در هر کدام از این صرافی ها کافی است وارد وبسایت صرافی شده در آن ثبت نام و احراز هویت را انجام دهید.

آموزش خرید ارز دیجیتال

برای نمونه: آموزش ترید در صرافی نوبیتکس

چطور با تخفیف کارمزد در نوبیتکس ثبت نام کنیم؟

برای ثبت نام و استفاده از صرافی نوبیتکس، کد تخفیف کارمزد معاملاتی را با وارد کردن کد 104429 در قسمت ریفرال (referral)، هدیه بگیرید.
برای شروع از لینک زیر وارد شوید:

همین الان در صرافی نوبیتکس ثبت نام کنیدثبت نام

 

1. همان طور که در تصویر مشاهده می کنید برای ثبت نام در صرافی نوبیتکس می توانید به راحتی با وارد کردن ایمیل، انتخاب یک گذرواژه (پسورد) و وارد کد دعوت (در صورتی که آن را داشته باشید)، کلیک بر روی کادر که مشخص می کند شما انسان هستید و نه یک ربات و پذیرش قوانین و مقررات و در نهایت کلیک بر روی گزینه ی ثبت نام کار شما به انتها می رسد.

2. اما کد دعوت چیست؟ کد دعوت که در صرافی های خارجی با عنوان کد ریفرال (Refferal Code) از آن یاد می شود، عبارتی است متشکل از تعدادی حرف و عدد انگلیسی که در صورتی که آن را در مرحله ی ثبت نام وارد کنید، معاملات شما با تخفیف انجام می شوند، به عبارت دیگری کارمزد شما با تخفیف محاسبه خواهد شد.

3. پس از ثبت نام در صرافی بهتر است احراز هویت را نیز انجام دهید.

آموزش خرید ارز دیجیتال

به عنوان مثال در صرافی نوبیتکس همان طور که مشاهده می کنید مراحل یکی یکی برای شما مشخص شده است. تلفن همراه، کارت شناسایی، اطلاعات بانکی، آدرس و تلفن و تایید هویت.

4. خوبی صرافی های ایرانی این است که به زبان فارسی هستند و امکان اشتباه در حین ثبت نام در آنها کمتر است. با این حال اگر در این مرحله دچار سردرگمی شدید می توانید با مشاهده ی “راهنمای تصویری” که در تصویر نیز مشخص کرده ایم ویدئو آموزشی در این خصوص را مشاهده کرده و ابهامات احتمالی را برطرف کنید.
ثبت نام و احراز هویت در تمام صرافی های ایرانی تقریبا یکسان است.

5. اگر قصد خرید بیت کوین یا ارزهای دیجیتال دیگر موجود در صرافی ایرانی را داشته باشید می توانید با شارژ ریالی حساب خود در صرافی به وسیله کارت بانکی خود هم اقدام به خرید ارز دیجیتال مورد نظر خود بکنید.

6. کافی ست وارد پنل کاربری خود شده و با انتخاب ارز دیجیتال موردنظر خودتان، اقدام به خرید ارز دیجیتال بکنید. به قیمت و میزان کارمزد نیز توجه داشته باشید.

مراحل خرید ارز دیجیتال از صرافی ایرانی به صورت خلاصه:

  • انتخاب صرافی
  • ثبت نام در صرافی
  • احراز هویت در صرافی
  • شارژ حساب کاربری با استفاده از حساب بانکی (ریال)
  • خرید ارز دیجیتال
  • انتقال ارز دیجیتال خریداری شده به کیف پول

صرافی خارجی

اما چنانچه قصد فعالیت در یک صرافی خارجی را داشته باشید و بخواهید که ارز دیجیتال خود را از صرافی های خارجی مثل بایننس یا کوکوین بخرید نیز در قدم اول باید یک حساب در یک صرافی ایرانی باز کنید و ریال خود را به ارز دیجیتال مثل تتر یا همان دلار دیجیتالی، تبدیل کرده و آنگاه به صرافی خارجی منتقل کنید تا بتوانید در صرافی خارجی معاملات خود را انجام دهید.

در صرافی های خارجی معمولا فعالیت برای مبالغ بالا بدون انجام احراز هویت امکان پذیر نیست، با این حال هستند صرافی هایی که شما بتوانید مثلا معاملات زیر 1000 دلار را بدون احراز هویت نیز انجام دهید.

شاید به نظر شما عجیب باشد، اما افراد زیادی هستند که با هدف معامله گری یا ترید، ابتدا در یک صرافی ایرانی ریال خود را به تتر تبدیل می کنند و با انتقال تتر به صرافی خارجی معاملات وسیع تری را آنجا انجام می دهند.

معمولا کارمزد معاملات در صرافی های شناخته شده خارجی کمتر است، و امکان انجام انواع معاملات (معاملات فیوچرز) در صرافی های خارجی وجود دارد، در حالی که در صرافی های ایرانی معمولا تنها امکان خرید و فروش ارز دیجیتال وجود دارد.

از طرف دیگر ممکن است یک سرمایه گذار یا معامله گر قصد خرید ارز دیجیتال را داشته باشد که در صرافی ایرانی که حساب دارد لیست نشده باشد.

هر صرافی معمولا یک سری ارز دیجیتال را لیست می کند که البته ممکن است در طول زمان ارزهای بیشتری را نیز لیست کند، لیست کردن ارز دیجیتال در صرافی به این معناست که آن صرافی ارز دیجیتال مورد نظر را دارد. یعنی اگر یک صرافی بیت کوین را لیست نکرده باشد به این معناست که شما نمی توانید بیت کوین را از آن صرافی بخرید، تا زمانی که صرافی بیت کوین را لیست کند و درواقع به لیست ارزهای موجود خود اضافه کند.

آموزش خرید ارز دیجیتال

به هر حال پس از ثبت نام در صرافی و شارژ حساب کاربری خود، با توجه به نوع صرافی، می توانید به راحتی در پنل کاربری خود اقدام به خرید ارز دیجیتال بکنید.

به عنوان نمونه: آموزش ترید در صرافی کوینکس

چطور با تخفیف کارمزد در کوینکس ثبت نام کنیم؟

بدون نیاز به «vpn» و «vps» وارد صرافی کوینکس شوید و خرید و فروش خود را انجام دهید. می توانید با وارد کردن کد تخفیف «ghx3r» در قسمت ریفرال «referral» هدیه کاهش هزینه کارمزد معاملاتی را از ما بگیرید.
برای شروع از لینک زیر وارد شوید:

همین الان در صرافی کوینکس ثبت نام کنیدثبت نام

 

به عنوان مثال در صرافی کوینکس، پس از آنکه حساب خود را شارژ کردید، (یعنی تتر یا هر ارز دیگری را به آن انتقال دادید) می توانید با جستجوی ارز دیجیتالی که قصد خرید آن را دارید اقدام به خرید کنید.

شما برای خرید باید قیمتی که می خواهید صرافی در آن قیمت ارز دیجیتال را برای شما بخرد را مشخص کنید. قیمت ارزهای دیجیتال به صورت لحظه ای تغییر می کند. باید قیمت مورد نظر خود را برای صرافی مشخص کنید.

همچنین مشخص کردن میزان ارزدیجیتالی که می خواهید بخرید ضروری است، به عنوان مثال اگر قصد خرید اتریوم را دارید می خواهید یک واحد بخرید یا 0.1 واحد یا هر میزان دیگر.

در نهایت با کلیک بر روی گزینه ی سبز Buy BTC کلیک می کنید و کار به پایان می رسد.

البته در این تصویر چون هدف خرید بیت کوین بوده است، روی کادر خرید و فروش BTC نوشته شده است و این بخش می تواند متغیر باشد یا در بعضی صرافی ها ممکن است تنها کلمات BUY و SELL به معنای خرید و فروش دیده شوند.

  • BTC نماد ارز دیجیتال بیت کوین است. بهتر است کم کم با نمادهای اختصاری ارزهایی که با آنها کار می کنید آشنا شوید.

نکته ای که در مورد صرافی های خارجی باید به آن توجه کرد این است که متاسفانه به دلیل تحریم های موجود، فعالیت در خیلی از صرافی های خارجی با محدودیت مواجه است. یعنی شما نمی توانید به راحتی از ایران در آنها فعالیت کنید و برای فعالیت در این صرافی ها باید از VPN یا VPS که آی پی شما را تغییر می دهد استفاده کنید.

با تمام اینها اگر صرافی به هویت ایرانی شما پی ببرد ممکن است دارایی شما را بلوکه کند و یا با تعیین مدتی کوتاه به شما اجازه خروج دارایی تان را بدهد.

معرفی برترین صرافی های خارجی:

البته صرافی های خارجی خوبی هم هستند که شما به راحتی و با هویت ایرانی و IP خودتان بتوانید به راحتی در آنها فعالیت کنید. صرافی های خارجی کوکوین (Kucoin) و کوینکس (CoinEx) در این دسته قرار می گیرند.

صرافی بایننس یک صرافی خارجی با امکانات بسیار عالی است که متاسفانه نه تنها برای ایرانیان که برای بسیاری از مردم در دیگر کشورها نیز فعالیت در بایننس را ممنوع کرده است.

از دیگر صرافی های خارجی می توان صرافی کوکوین (Kucoin) و صرافی کوینکس (CoinEx) را نام برد که نیاز به VPN یا VPS و درواقع تغییر IP ندارند که عملکرد بسیار خوبی هم دارند.

از صرافی های خارجی که برای فعالیت در آنها باید به عنوان یک ایرانی (با IP ایران) محدودیت وجود دارد و باید حتما از یک VPN یا VPS استفاده کنید نیز می توان اوکی اکسچنج (OKEX) و صرافی کوین بیس پرو (Coinbase Pro) را نام برد.

مراحل خرید ارز دیجیتال از صرافی خارجی به صورت خلاصه:آموزش خرید ارز دیجیتال

  • انتخاب یک صرافی معتبر ایرانی
  • ثبت نام در صرافی ایرانی
  • احراز هویت در صرافی ایرانی
  • شارژ حساب کاربری با ریال در صرافی ایرانی
  • خرید تتر و یا ارز دیجیتال دیگر با استفاده از ریال در صرافی ایرانی
  • انتخاب یک صرافی معتبر خارجی
  • ثبت نام و احراز هویت در صرافی خارجی
  • انتقال ارز دیجیتال خریداری شده (معمولا تتر) به یک صرافی خارجی
  • خرید ارز دیجیتال موردنظر در صرافی خارجی
  • انتقال ارز دیجیتال خریداری شده در صرافی خارجی به کیف پول

انتخاب صرافی یکی از مهمترین مراحل فعالیت شما در بازار ارزهای دیجیتال است که اگر به درستی انتخاب نشود ممکن است کل دارایی خود را از دست بدهید.

مواردی که در زمان انتخاب صرافی باید به آنها توجه کرد:
  • مدت زمان فعالیت صرافی (سابقه)
  • میزان حجم مبادلات روزانه در صرافی
  • میزان کارمزد معاملات
  • بازخورد کاربران صرافی
  • بررسی ارزهای دیجیتال لیست شده در صرافی (آیا صرافی امکان خرید ارز دیجیتالی که قصد خرید آن را دارید برای کاربران خود مهیا کرده است؟)

اهمیت آموزش برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال

هدف تمام کسانی که وارد بازارهای مالی مثل بازار ارزهای دیجیتال می شوند، فارغ از نوع فعالیت شان، کسب سود از بازار است. برای اینکه بتوانید به صورت مستمر در بازار ارزهای دیجیتال به سود برسید باید اطلاعات خود را بالا برده و دانش لازم را در این زمینه کسب کنید، در غیر اینصورت نمی توانید امیدوار باشید که در تمام روزهای بازار به سودهای خوبی برسید.
استفاده از دانش و تجربه ی کسانی که پیش از شما در بازار ارزهای دیجیتال فعال بوده و کارنامه ی خوبی دارند می تواند مسیر موفقیت را به شما نشان دهد.
دوره آموزش ارز دیجیتال خانه سرمایه یکی از منابع آموزش عالی برای کسب دانش و اطلاعات مورد نیاز برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال است. دانش و تجربه ی اساتید این دوره موفقیت دانش آموختگان دوره را تضمین می کند.

دوره آموزش ارز دیجیتال خانه سرمایه

دوره آموزش ارز دیجیتال

سرفصل های دوره ارز دیجیتال خانه سرمایه به صورت کاملا جامع و کاربردی طراحی شده است تا دانش آموختگان دوره به هرآنچه برای کسب سود در بازار ارزهای دیجیتال نیاز دارند دسترسی داشته باشند، تمام این ها با پشتیبانی در هر لحظه در طول دوره، شما را از هر منبع دیگر بی نیاز می کند.
خبر خوب اینکه به محض ثبت نام در دوره شما به مطالب دسترسی نامحدود خواهید داشت و می توانید برای چندین بار مطالب را مرور کنید تا به مهارت کافی برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال برسید.

و در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که پس از اتمام دوره و شرکت در آزمون دو مرحله ای، در صورتی که بتوانید آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارید، مدرک معتبر و بین المللی سازمان فنی حرفه ای را نیز دریافت خواهید کرد.

سخن آخر

در این مطلب سعی داشتیم مراحل خرید ارز دیجیتال را قدم به قدم و به زبان ساده بیان کنیم، انجام خرید و فروش در بازار ارزهای دیجیتال شاید برای کسی که تجربه ای در این زمینه ندارد سخت به نظر برسد اما اینطور نیست و شما با انجام مراحل کفته شده می توانید به راحتی اقدام به خرید ارزهای دیجیتال بکنید.
نکته ی بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید این است که خرید و یا فروش ارز دیجیتال کار زمان بری نیست و بسیار سریع انجام می شود، اما شما اگر بخواهید از انجام معاملات خود سود کسب کنید باید دانش تحلیلی خود را ارتقا دهید و اطلاعات خود را روزانه بالا ببرید.

سوالات متداول

بله، در صورتی که شما اقدام به خرید ارز دیجیتال از یک صرافی ایرانی بکنید می توانید با استفاده از حساب بانکی خود و شارژ حساب کاربری در صرافی، ارز دیجیتال موردنظر خودتان را با استفاده از ریال بخرید.

خیر، برخی از ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین قیمت بسیار بالایی دارند و امکان خرید یک واحد آن برای افراد زیادی غیرممکن است که خوشبختانه امکان خرید بخشی از یک واحد بیت کوین نیز برای کاربران فراهم شده است.

انتخاب کیف پول، پیدا کردن صرافی معتبر، ثبت نام و احراز هویت در صرافی، شارژ حساب در صرافی و خرید ارز دیجیتال.

بله، صرافی ها برای هر حساب کاربری یک کیف پول هم اختصاص می دهند اما توصیه ی اکید می شود که دارایی های خود را به هیچ عنوان در صرافی نگه داری نکنید. صرافی ها دائما در خطر هک شدن، یا به طور کلی مشکلات دیگر قرار دارند. دارایی شما در کیف پول امن تر است.

خیر، ارزهای دیجیتال همان طور که از اسمشان پیداست دیجیتالی هستند و ماهیت فیزیکی ندارند. ارزش دارایی های شما به صورت دیجیتالی در کیف پول شما ثبت می شود.

ادامه مطلب
بهترین اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال
معرفی 23 تا از بهترین اپلیکیشن...

اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال

امروزه سرمایه گذاری و خرید و فروش ارز دیجیتال به شغل دوم و چه بسا منبع درآمد اصلی بسیاری از افراد در سرتاسر دنیا بدل گشته است و هم اکنون افراد زیادی به طور جدی در این حوزه مشغول به فعالیت هستند. ولی نکته ای که در این میان وجود دارد این است که جهت ورود و انجام معاملات در چنین بازاری و سرمایه گذاری بر روی رمز ارزهای گوناگون مثل بیت کوین، اتریوم و.. بایستی به عضویت یکی از صرافی ها یا پلتفرم های معاملاتی ارز دیجیتال مطمئن عضو شد و معاملات خود را بر بستر ایمن آنها انجام داد.

به طور کلی باگذشت زمان و با قدرت گرفتن رمز ارزها، خرید و فروش این دارایی های دیجیتال بیش از پیش رونق گرفته و بسیاری از افراد قصد این را دارند تا در هر زمان و مکانی اقدام به خرید و فروش و سرمایه گذاری بر روی این کلاس از دارایی ها کنند. از طرفی به واسطه پیشرفت فناوری و با تکیه بر تکنولوژی های به کار رفته در گوشی های تلفن همراه نیز، امروزه این فرایند به وسیله اپلیکیشن های گوشی های موبایل و دیگر نرم افزارهای مخصوص رایانه ها نیز قابل انجام است.

از این رو اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که قصد دارید تا اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال کنید و به دنبال نرم افزار یا اپلیکیشنی می گردید که این کار را به بهترین و ساده ترین شکل ممکن برای شما انجام دهد، در این مطلب قصد داریم تا اقدام به معرفی و بررسی بهترین اپلیکیشن های خرید و فروش ارز دیجیتال کنیم.

اما مسئله مهمی که در این میان وجود دارد این است که در ترید یا خرید و فروش رمز ارزها، تنها نام یک صرافی یا اپلیکیشن حائز اهمیت نیست و هر کاربری بنا به نیازهای شخصی خود، بایستی ویژگی های گوناگونی را در مورد آن اپلیکیشن مدنظر قرار دهد. به عنوان نمونه این امکان وجود دارد که شما به دنبال یک اپلیکیشن باشید که کارمزد پایین تری را از شما دریافت کند، یا اینکه به اپلیکیشنی نیاز داشته باشید که از رمز ارز مدنظر شما پشتیبانی کند. از این رو پیش از معرفی و بررسی برترین اپلیکیشن های خرید و فروش ارز دیجیتال، بد نیست ببینیم که در انتخاب یک اپلیکیشن این چنینی بایستی به چه نکاتی دقت کنیم.

نکات حائز اهمیت در انتخاب بهترین اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال

پیش از آنکه که به سراغ معرفی بهترین اپلیکیشن های خرید و فروش ارز دیجیتال برویم، بد نیست ابتدا نگاهی داشته باشیم به مهم ترین خصوصیات و امکانات یک اپلیکیشن ترید رمز ارزها. دقت داشته باشید که اساساً اغلب افرادی که اخیراً با حوزه ارزهای دیجیتال آشنایی پیداکرده اند، ازنظر امنیتی دچار ضربات جبران ناپذیری شده و گاهاً تمامی دارایی های خود را از دست می دهند. از این رو نخستین نکته مهم در زمان انتخاب یک اپلیکیشن مناسب خرید و فروش رمز ارزها، توجه به سطح امنیتی آن است. در حقیقت صرافی عرضه کننده یک اپلیکیشن امنیت آن را تعیین می کند. از این رو در زمان نصب هرکدام از اپلیکیشن های موجود در بازار، ابتدا در فضای وب در مورد اعتبار صرافی ارائه دهنده آن اپلیکیشن و سطح امنیتی آن تحقیق کنید.

اما نکته بعدی که در زمان انتخاب یک اپلیکیشن، ما کاربران ایرانی بایستی آن را مدنظر قرار دهیم، موضوع مانعی بزرگ به نام تحریم ها است. در واقع اگر اپلیکیشن یک صرافی ارز دیجیتال خارجی معتبر همچون بایننس را انتخاب کرده باشید، به علت تحریم کاربرهای ایرانی توسط این صرافی، همواره خطر مسدود شدن دارایی های دیجیتال خود را پذیرفته اید. دقت کنید که بیشتر صرافی های ارز دیجیتال خارجی، کاربران ایرانی را در فهرست تحریم های خود قرار داده اند و استفاده از خدمات اپلیکیشن های آنها با ریسک بسیار بالایی همراه خواهد بود.  اما ببینیم که دیگر چه مواردی وجود دارند که بایستی در زمان انتخاب یک اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال آنها را مدنظر قرار دهیم.

سرمایه گذاری بلندمدت یا نوسان گیری؟بهترین اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال

اول از همه نیاز است تا تکلیف خود را جهت هدفی که از خرید و فروش رمز ارزها دارید را مشخص کنید. در حقیقت در قدم نخست بایستی ببینید که آیا قصد دارید تا یک سرمایه گذاری بلندمدت داشته باشید یا تریدهای کوتاه مدت انجام دهید؟ به عنوان مثال فرض کنید که قصد خرید یکی از برترین رمز ارزهای بازار مثل بیت کوین یا اتریوم را دارید. حال در قدم اول بایستی ببینید که آیا قصد دارید رمز ارزهای خریداری شده را برای ماه ها یا سال ها حفظ کنید یا نه؟ اگر جواب شما مثبت است، پس بایستی سراغ اپلیکیشنی بروید که معاملات بزرگ را با هر شکل از پرداخت انجام دهد.

در مقابل، اگر قصد دارید تا به صورت فعالانه و در هر ساعت، روز یا هفته و همزمان با نوسانات قیمتی بازار، اقدام به خرید و فروش کنید، پیشنهاد می شود تا سراغ اپلیکیشنی بروید که مناسب قراردادهای ما به التفاوت (Contracts For Differences)   است. در حقیقت این اپلیکیشن ها به طور معمول برای ترید رمز ارزها کمیسیون دریافت نمی کنند. از طرفی این اپلیکیشن ها اغلب ابزارهایی جهت دنبال کردن قیمت ها را به کاربران خود ارائه می دهند که این خدمات در پیش بینی قیمت ها بسیار مفید هستند.

پشتیبانی از جفت ارزهای معاملاتی مختلف

همان طور که از نام معامله رمز ارزها مشخص است، در این شکل از خرید و فروش، شما بایستی رمز ارز مدنظر خود را به رمز ارزی دیگر یا به پول (یا بالعکس) تبدیل کنید. مثلاً اگر به دنبال تبدیل بیت کوین به دلار آمریکا هستید یا اینکه قصد دارید تا به وسیله دلار آمریکا اقدام به خرید بیت کوین کنید، بایستی مطمئن گردید که اپلیکیشنی را انتخاب می کنید که از جفت ارز دیجیتال و ارز فیات پشتیبانی می کند.

از طرفی در برخی از زمان ها قصد دارید تا یک رمز ارز را با رمز ارزی دیگر معامله کنید. مثلاً قصد دارید تا بیت کوین را به اتریوم تبدیل کرده یا به وسیله ریپل اقدام به خرید اتریوم کنید. از این رو بایستی مطمئن گردید که اپلیکیشن مدنظر شما از جفت ارزهای BTC/ETH یا XRP/ETH پشتیبانی می کند.

بهترین اپلیکیشن های خرید و فروش ارز دیجیتالبهترین اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال

1. Binance

بایننس یکی از مشهورترین صرافی های تبادل ارز دیجیتال است که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد. از آن زمان تا به حال، این پلتفرم به یکی از بزرگ ترین منابع برای معامله کنندگان رمز ارز تبدیل شد. تخفیف ها و پیشنهادهای وسوسه کننده و حداقل هزینه دریافتی توسط این پلتفرم، بایننس را به چنین جایگاهی رسانده است. اما نکته بسیار مهم در خصوص بایننس، حجم معاملات بسیار بالای آن است. برای مثال طبق آمار  CoinMarketCap، این پلتفرم حجم معاملات نه میلیارد دلاری را تنها در بیست و چهار ساعت تجربه کرده است.

این صرافی یک اپلیکیشن برای اندروید و iOS دارد. همچنین نسخه ویندوزی و مک هم توسعه یافته تا این اپلیکیشن تا حد ممکن در دسترس کاربران باشد. این اپلیکیشن به دلیل رابط کاربری خوب خود، کارکرد آسان و ساده ای دارد. می توانید بخرید، بفروشید، تاریخچه تبادلات را مشاهده کنید، سفارش ها را ببینید و چندین کار دیگر.

یکی از خصوصیات مثبت بایننس، ارائه جفت ارزهای متنوع برای معامله است. در حال حاضر، در بایننس می توان ششصد جفت ارز مختلف را خرید و فروش کرد. چنین رقمی به این معنی است که قادر هستید انواع و اقسام ارزهای دیجیتال را در این صرافی پیدا کنید.

ویژگی اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال Binance

در بایننس مابه التفاوت یا CFD وجود ندارد، اما در عوض شما خرید و فروش ارزهای دیجیتال را به صورت سنتی تر انجام می دهید.  هنگامی که یک سفارش را در اپلیکیشن بایننس قرار دادید، پوزیشن شما تا زمانی که تصمیم به بستن آن بگیرید، بازخواهد ماند. هنگامی که بسته شد، سود یا ضرر شما محاسبه می شود. درعین حال بایننس ازنظر کارمزد معاملات، یک پلتفرم رقابتی محسوب می شود. به طوری که بالاترین کمیسیون معاملاتی که در اپلیکیشن بایننس دریافت می شود، 0.1 درصد است. مخصوصاً اگر از ارز اختصاصی بایننس کوین (BNB) استفاده کنید، این نرخ کمیسیون حتی کاهش پیدا می کند.

2. eToro

ای تورو را می توان یک اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال همه فن حریف برای صاحبان رمز ارزها دانست. این پلتفرم در سال ۲۰۰۷ شروع به کار کرد و از آن زمان تاکنون بیش از دوازده میلیون تریدر از سرتاسر جهان از خدمات آن استفاده می کنند. در ای تورو شما این قابلیت را خواهید داشت که چه از طریق نسخه تحت وب و نسخه دسکتاپی و چه از طریق اپلیکیشن های مخصوص موبایل آن، اقدام به خرید و فروش رمز ارزهای مختلف کنید. از طرفی این اپلیکیشن برای سیستم عامل های iOS و اندروید در دسترس کاربران قرارگرفته است.

علاوه بر این، برای eToro تفاوتی ندارد که هدف شما از خرید یک رمز ارز چیست. در واقع چه سرمایه گذاری شما بلندمدت باشد و چه قصد انجام معاملات روزانه و نوسان گیری را راشته باشید، این اپلیکیشن با در اختیار گذاشتن امکانات گوناگون، به شما قدرت انعطاف پذیری بسیار بالایی را می دهد.

دقت کنید که اگر قصد سرمایه گذاری بر روی رمز ارزها را دارید، می توانید دارایی های دیجیتال خود را در کیف پول این پلتفرم ذخیره کنید. البته دقت داشته باشید که کیف پول eToro قابلیت کنترل کامل سرمایه را در اختیار شما قرار نمی دهد. در حقیقت شما تنها قادر خواهید بود تا وارد حساب کاربری خود شده و اقدام به ترید رمز ارزهای مختلف کنید. نهایتاً اینکه شما می توانید دارایی خود را به دیگر کیف پول های خود که از ایمنی آنها اطمینان دارید انتقال دهید.

ویژگی ها

جدا از این موارد، هم اکنون eToro امکان خرید و فروش شانزده رمز ارز گوناگون را به کاربران خود می دهد که ازجمله برترین های آن می توان به بیت کوین، اتریوم، ریپل، ایاس و … غیره اشاره کرد. ضمناً این پلتفرم از جفت ارزهای گوناگونی نیز پشتیبانی می کند که معامله رمز ارزها با ارزهای فیاتی مثل دلار، یورو، پوند، ین و همچنین معامله بیت کوین با ایاس، اتریوم و استلار را فراهم ساخته است. اما از جمله دیگر خصوصیات برجسته اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال  eToroمی توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • سپرده گذاری یا استیکینگ (شما می توانید با داشتن کارت های اعتباری، کیف پول های الکترونیکی یا حساب های بانکی بین المللی و بدون هرگونه هزینه مازاد، اقدام به سپرده گذاری در ای تورو کنید. البته اگر سپرده گذاری شما غیر از دلار باشد، بایستی تا هزینه ۰٫۵ درصدی را به ای تورو بپردازید، ولی این درصد به نسبت پلتفرمی مثل کوین بیس که 3.99 درصد است، رقمی بسیار ناچیز است.)
  • عدم دریافت کمیسیون (در ای تورو شما چه اقدام به سرمایه گذاری بلندمدت کرده و چه نوسان گیری، نیازی نیست تا هیچ گونه کارمزدی را پرداخت کنید.)

3. Coinbaseبهترین اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال

اگر یک تازه کار هستید که هیچ تجربه ای درزمینه ترید ارزهای دیجیتال ندارید، اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال کوین بیس مناسب شما خواهد بود. اپلیکیشن کوین بیس را می توان جزء ساده ترین پلتفرم ها جهت استفاده در زمینه خرید و فروش رمز ارزها دانست؛ به حدی که شاید افراد حرفه ای استفاده از آن را دوست نداشته باشند.

البته دلیل دیگری هم که تریدرهای حرفه ای کمتر به سراغ کوین به یس می روند، پشتیبانی نسبتاً کم این اپلیکیشن از ارزهای دیجیتال است. در حال حاضر، کوین بیس از بیست و دو رمز ارز مختلف پشتیبانی می کند. هرچند که در این فهرست شاهد مهم ترین رمز ارزها هستیم و تعداد بزرگی از کاربران با مشکل روبه رو نخواهند شد. این ارزها عبارت اند از بیت کوین، بیت کوین کش، کاردانو، دش، ایاس، اتریوم، چین لینک، ریپل و …

در حقیقت با خرید هر یک از این رمز ارزها، مالکیت کامل آن ها را به دست خواهید داشت. از طرفی نکته مثبت دیگر اپلیکیشن کوین بیس این است که برخلاف ای تورو به راحتی می توانید دارایی خود را از اپلیکیشن به کیف پول شخصی خود منتقل کنید.

ویژگی ها

از جمله دیگر ویژگی های برجسته اپلیکیشن کوین بیس می توانیم به این اشاره داشته باشیم که اپلیکیشن کوین بیس رابط کاربری بسیار ساده ای دارد و از این جهت هیچ رقیبی برای آن وجود ندارد. از طرفی در صورتی که از کارت های اعتباری جهت خرید فوری رمز ارزها استفاده کنید، بایستی کارمزدی 3.99 درصدی را پرداخته که به نسبت رقبایی مثل بایننس بسیار بالا است. همچنین اگر بخواهید از کارت های بانکی خود استفاده کنید، درعین حال که کارمزد آن رایگان است، ولی انجام معاملات در این حالت چند روز طول می کشد.

جدا از این موارد، زمانی که حساب کاربری شما به صورت کامل تأیید شد، می توانید خرید و فروش ارزهای دیجیتال خود را سریع تر انجام دهید. ضمناً کلیه رمز ارزهای فهرست شده در این صرافی را می توان با دلار آمریکا نیز معامله کرد.

علاوه بر این، کوین به یس کارمزد معاملات استاندارد 1.5 درصد را از کاربران خود دریافت می کند. مثلاً اگر هزار دلار بیت کوین بخرید، کمیسیون پانزده دلاری را بایستی پرداخت کنید. البته با اینکه اپلیکیشن کوین بیس پلتفرمی مناسب تازه کاران است، این صرافی اپلیکیشن دیگری تحت عنوان Coinbase Pro نیز دارد که برای کاربران حرفه ای تر توسعه داده شده است. در حقیقت در این نسخه، انتخاب کارمزدهای ارزان تر و متنوع تری در اختیار کاربران است. همچنین کاربران به شاخص ها، آمارها و اخبار نیز دسترسی داشته و به طور کلی محیط کاربری حرفه ای تری را در اختیار خواهند داشت. درواقع Coinbase Pro  طراحی گردیده تا بعد از کسب تجربه در نسخه پایه کوین بیس، به اپلیکیشنی پیشرفته تر و حرفه ای تر دسترسی داشته باشید.

4. Robinhood

رابین هود جزء برترین اپلیکیشن های خرید و فروش ارز دیجیتال  است. این اپلیکیشن که یک پلتفرم برنامه معاملات ارزهای دیجیتال است، مبتنی بر سیستم عامل گوشی های موبایل بوده و برای هر ۲ سیستم عامل اندروید و آی او اس نیز در دسترس کاربران قرار دارد. این اپلیکیشن در سال ۲۰۱۸ با ادعای کاهش هزینه های معاملاتی عرضه شد و به کاربران خود این امکان را می دهد تا ارزهای دیجیتال بسیاری مثل بیت کوین و اتریوم را مبادله کنند.

5. Geminiبهترین اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال

جمینی به دلیل امنیت بسیار بالایی که دارد در این فهرست قرار داده شده است. این اپلیکیشن با همکاری برادران وینکلووس توسعه یافته و به عنوان پلتفرمی برتر در سال ۲۰۱۵ آغاز به کار کرد. در حقیقت از زمان عرضه این پلتفرم، اپلیکیشن جیمینی موفق شده تا به آرامی به یکی از محبوب ترین اپلیکیشن های ترید رمز ارزها بدل گشته و هم اکنون نیز جزء پلتفرم هایی است که بیشترین میزان کاربر را دارد.

علاوه بر این، به جز شهرتی که این اپلیکیشن دارد، جمینی یک صرافی دیجیتال است که کاملاً قانون گذاری شده و به همین علت بسیاری از فاکتورهای امنیتی را شامل می شود. البته این موضوع باعث شده تا ثبت نام بر روی این پلتفرم کمی زمان بر و البته پیچیده باشد.

شما در این صرافی می توانید اقدام معامله رمز ارز به رمز ارز و همچنین ارز فیات به رمز ارز و بالعکس کنید. از طرفی جمینی از نظر تنوع جفت ارزهای معاملاتی، به نسبت رقبایی مثل بایننس، از تنوع پایین ترین برخوردار است. همچنین اپلیکیشن جمینی بسیار سریع بوده، از رابط کاربری دوستانه ای برای کاربران مبتدی و حرفه ای بهره برده و اغلب رمز ارزهای محبوب را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. ضمناً قابلیت احراز هویت چند مرحله ای جهت امنیت و همچنین حجم بالای معاملات و سرعت بالای انجام تراکنش ها نیز از جمله دیگر خصوصیات برجسته جمینی بشمار می رود.

6. KuCoin

کوکوین شاید به اندازه صرافی بایننس معروف نباشد، ولی به هر حال توانسته تا جایگاه بسیار مطلوبی را در میان کاربران به دست بیاورد. نکته دیگری که در مورد این اپلیکیشن بایستی به آن دقت داشته باشید این است که میزان کارمزد دریافتی توسط این صرافی ۰٫۱ درصد از مبلغ تراکنش است.

7. Coinigy

شما با ایجاد یک حساب کاربری در این اپلیکیشن می توانید در بیش از چهل و پنج صرافی معتبر بین المللی اقدام به معامله رمز ارزهای گوناگون کنید. ولی نکته حائز اهمیت در مورد کوینیجی این است که این اپلیکیشن رایگان نبوده و شما تنها برای مدت سی روز می توانید از آن به طور رایگان استفاده کنید. در حقیقت پس از اتمام این مدت شما بایستی به شکل ماهانه یا سالانه حساب خود را شارژ کرده تا بتوانید از خدمات این اپلیکیشن استفاده کنید.

8. Simple Bitcoin Widget

سیمپل بیت کوین ویجت اپلیکیشنی است که به صورت ویجت نمایش داده شده و شما با استفاده از آن قادر هستید تا قیمت رمز ارزهای گوناگونی مثل بیت کوین، بیت کوین کش، کاردانو، دش، مونرو، لایت کوین، ریپل، زی کش، استلار، دوج کوین، اتریوم، اتریوم کلاسیک و … را مشاهده کنید. از طرفی قیمت هایی که در این اپلیکیشن نمایش داده می شود از بزرگ ترین صرافی های ارز دیجیتال دنیا جمع آوری خواهد شد. از این رو استفاده از این ویجت برای افرادی که قصد دارند تا قیمت رمز ارزهای گوناگون را به صورت لحظه به لحظه بر روی گوشی تلفن همراه خود داشته باشند و از این طریق راحت تر فرایند خرید و فروش خود را انجام دهند، بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.

9. Delta

این اپلیکیشن مخصوص گوشی های موبایل با سیستم عامل اندروید و iOS است. دلتا از نمونه اپلیکیشن های حرفه ای و قدرتمند جهت خرید و فروش ارزهای دیجیتال است. در حقیقت وجود ابزارهای تحلیلی جهت بررسی دارایی های دیجیتالی، این اپلیکیشن را از دیگر نمونه های مشابه متمایز کرده است. در این اپلیکیشن امکان دسترسی به صرافی ها و همچنین کیف پول های مختلف وجود دارد و شما می توانید به بیش از هفتاد صرافی ارز دیجیتال گوناگون دسترسی داشته باشید. درواقع این نکته باعث می شود تا بتوانید در دلتا اقدام به خرید و فروش اکثر رمز ارزهای موجود در بازار کنید.

ازجمله نقاط ضعف این اپلیکیشن می توانیم به عدم استفاده رایگان از آن اشاره داشته باشیم. در حقیقت نصب این اپلیکیشن رایگان است، اما استفاده از امکانات آن نیازمند پرداخت هزینه است.

به طور کلی ازجمله برجسته ترین خصوصیات اپلیکیشن دلتا می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • مشاهده پرتفوی کاربر
  • تحلیل دقیق پرتفوی با جزئیات کامل
  • اتصال به صرافی های ارز دیجیتال و کیف پول های مختلف

10. Bitcoin Checker

می توان از بیت کوین چکر به عنوان پرطرفدارترین نرم افزارهای مرتبط با خرید و فروش رمز ارزها یاد کرد. این اپلیکیشن که در آن قیمت بیشتر رمز ارزها با رابط کاربری بسیار ساده نمایش داده می شود، کاملاً رایگان است و جهت استفاده از آن نیاز به هیچ گونه هزینه ای نیست. در حقیقت کاربران به وسیله این اپلیکیشن می توانند به قیمت لحظه ای بیت کوین، اتریوم و بسیاری از رمز ارزهای بازار دسترسی داشته و با تکیه بر این قیمت ها اقدام به خرید و فروش رمز ارزهای مدنظر خود کنند.

از طرفی حتی افرادی که تجربه خاصی در این عرصه ندارند نیز می توانند به راحتی با این برنامه کار کنند که درواقع همین موضوع یکی از مزیت های اصلی این اپلیکیشن به شمار می آید.

11. CoinTelegraphبهترین اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال

اپلیکیشن کوین تلگراف مخصوص گوشی های موبایل با سیستم عامل اندروید و iOS است. به طور کلی برای اینکه بتوانیم بازخورد مناسبی از سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال داشته باشیم، علاوه بر اینکه بایستی اطلاعاتی در خصوص نوسانات قیمتی داشته باشیم، بایستی در مورد ارتباط فاکتورهای گوناگون با این نوسانات نیز اطلاعات کسب کنیم. در نتیجه کسب این اطلاعات نیازمند تحلیل های تخصصی است تا منجر به تخمین قیمت شود. در حقیقت اپلیکیشن کوین تلگراف قدرت خود را در این زمینه نشان داده  و اطلاعاتی را در خصوص اخبار مالی و اقتصادی در اختیار تریدرها قرار می دهد.

ازجمله برترین خصوصیات اپلیکیشن کوین تلگراف می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • اطلاع رسانی کامل
  • نصب و استفاده آسان و راحت

12. Blockfolio

استفاده از این اپلیکیشن کاملاً رایگان بوده و به شما این امکان را می دهد تا سرمایه گذاری که بر روی ارزهای دیجیتال مختلف انجام داده اید را به صورت یک پرتفوی به این اپلیکیشن اضافه کنید. از طرفی با استفاده از بلاک فولیو می توانید با نگاهی کلی، وضعیت دارایی های خود را بررسی کنید. همچنین از مهم ترین ویژگی های آن نیز می توانیم به این موضوع اشاره کنیم که این اپلیکیشن مخصوص گوشی های تلفن همراه از بیش از چهار هزار رمز ارز مختلف پشتیبانی می کند.

علاوه بر این موارد، یکی دیگر از خصوصیاتی که باعث افزایش محبوبیت این اپلیکیشن شده است این است که در بخش اخبار بلاک فولیو می توانید بروزترین اخبار مربوط با حوزه بلاک چین و رمز ارزها را دنبال کنید. البته بایستی این نکته را در نظر داشته باشید که جهت کار با این اپلیکیشن بایستی تسلط شما به زبان انگلیسی کافی باشد.

13. Crypto Price IQ

این اپلیکیشن از بیش از چهارصد ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی می کند و توانسته رتبه مطلوبی در گوگل پلی کسب کند. همچنین شما با تنظیم قسمت اعلانات (Notifications) آن می توانید از افزایش و کاهش قیمت رمز ارزهای مدنظر خود باخبر شوید. از طرفی مهم تر از هر چیز اینکه استفاده از این اپلیکیشن کاملاً رایگان بوده و این موضوع برای بسیاری از کاربران حائز اهمیت خواهد بود؛ علی الخصوص افرادی که در حجم کم معامله می کنند و چندان تمایلی ندارند که کارمزدهای بالا پرداخت کنند.

14. ZTrader

زی تریدر یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین اپلیکیشن های مربوط به خرید و فروش ارز دیجیتال به حساب می آید که امروزه توسط تریدرهای بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت این اپلیکیشن امکان چت کردن با دیگر کاربران را در داخل خود برنامه فراهم ساخته و بدین طریق کاربران می توانند با یکدیگر در خصوص مباحث مختلف مرتبط با تریدینگ رمز ارزها به مشورت بپردازند. از طرفی استفاده از این اپلیکیشن رایگان است، ولی جهت استفاده از برخی سرویس های آن بایستی مبلغی را به عنوان حق اشتراک ماهیانه یا سالیانه پرداخت کنید.

15. Trade Santa

این ربات (سانتا) برای کلیه افرادی که به دنبال معامله رمز ارزها هستند (چه مبتدی و چه حرفه ای) مناسب است. از طرفی جهت استفاده از این ربات کافی است تا یکی از صرافی های معتبر ارز دیجیتال را که ربات از آن ها پشتیبانی می کند (همچون بایننس) را به اپلیکیشن متصل کرده و با واردکردن سرمایه خود به اپلیکیشن، ربات به صورت خودکار برای شما معامله را انجام می دهد. ضمناً پیشنهاد می کنیم تا اگر در حوزه خرید و فروش رمز ارزها تازه کار هستید، در آغاز از مبالغ و سرمایه اندک شروع به کار کرده و ضمن آموزش، سرمایه بیشتری را به معاملات خود تزریق کنید.

16. CryptoTraderبهترین اپلیکیشن خرید و فروش ارز دیجیتال

اپلیکیشن کریپتو تریدر مخصوص گوشی های موبایل با سیستم عامل اندروید و iOS است. این اپلیکیشن همچون اغلب نمونه های مشابه خود با نمایش لحظه ای چارت های قیمتی رمز ارزها مختلف و همچنین اخبار و اطلاعات مرتبط با بازار، به کاربران خود خدمات جامعی را ارائه می دهد. از جمله برجسته ترین خصوصیات این اپلیکیشن می توان به دسترسی ساده و آسان چارت های قیمتی برای تریدرها اشاره کرد. همچنین به وسیله این اپلیکیشن شما می توانید به بیش از هزار و پانصد رمز ارز گوناگون دسترسی داشته باشید.

جدا از این موارد پشتیبانی از صرافی های معتبری مثل بایننس و کوین به یس نیز باعث شده تا کاربران بسیاری با اطمینان خاطر بالا از این اپلیکیشن استفاده کنند.

از جمله برجسته ترین خصوصیات کریپتو تریدر می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • پشتیبانی از بیشتر رمز ارزهای شناخته شده در بازار
  • نمایش اطلاعات مربوط به رمز ارزها در قالب نمودار
  • نصب و استفاده آسان
  • پشتیبانی از صرافی های ارز دیجیتال معتبر همچون بایننس

17. 3Commas

این اپلیکیشن در قیاس با دیگر اپلیکیشن هایی که در بالا آنها را معرفی کردیم، از صرافی های ارز دیجیتال محدودتری پشتیبانی می کند. با این حال امکان مدیریت ریسکی که در اختیار کاربران خود قرار می دهد باعث شده تا در میان بهترین اپلیکیشن های خرید و فروش ارز دیجیتال قرار بگیرد.

18. Shrimpy

ربات شریمپی عملکرد کاملاً خودکاری دارد. در حقیقت شما سرمایه خود را وارد این ربات کرده و این ربات طبق تحلیل هایی که از بازار به دست می آورد، رمز ارزهایی با ارزش بالا و رمز ارزهایی که معاملات پرسودی داشته اند را برای شما خریداری می کند. جدا از این، این ربات از بسیاری از صرافی های معتبر ارز دیجیتال نیز پشتیبانی می کند.

19. Cryptonaut

کریپتو نات اپلیکیشنی است که برای گوشی های موبایل با سیستم عامل اندروید و iOS در اختیار کاربران قرار دارد. از طرفی کاربرانی که هم به صورت بلندمدت و هم به صورت روزانه قصد ترید رمز ارزها را دارند نیز می توانند از این اپلیکیشن استفاده کنند. از جمله برترین خصوصیات این اپلیکیشن می توان به رابط کاربری ساده و زیبا، سرعت بالای نمایش لحظه ای نمودارهای قیمتی و … اشاره داشته باشیم. ضمناً قابلیت تنظیم هشدار شخصی سازی نیز در این اپلیکیشن موجود است.

ازجمله برترین خصوصیات کریپتو نات می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  • قابلیت پشتیبانی از ارزهای فیات
  • نصب و استفاده آسان
  • نمایش نوسانات قیمتی بازار در قالب نمودار

20. Coinex

کوینکس یک بستر آنلاین است که جهت خریدوفروش ارزهای دیجیتال ایجاد شده است. این پلتفرم که از سطح امنیتی بسیار بالایی برخوردار است توانسته تا فضایی را برای کاربران خود ایجاد کند که آنها با ثبت نام در وب سایت یا اپلیکیشن کوینکس، در هر مکان و زمانی قادر باشند تا اقدام به خریدوفروش ایمن ارزهای دیجیتال کنند.

این پلتفرم که در سال ۲۰۱۷ و در هنگ کنگ راه اندازی شده است، توانسته تا با تکیه بر تیم توسعه دهنده باتجربه و بادانش خود، به موفقیت زیادی رسیده و در میان کاربران فعال در این بازار به محبوبیت زیادی دست پیدا کند.

ویژگی ها

ازجمله خصوصیات اصلی کوینکس می توانیم به کارمزد پایین معاملات آن اشاره کنیم که این رقم تنها ۰٫۱% درصد است و حتی در صورت استفاده از توکن CET، به ۰٫۰۲% نیز کاهش پیدا می کند. از طرفی ازجمله دیگر خصوصیات بارز این اپلیکیشن و پلتفرم معاملاتی رمز ارزها می توانیم به ایمنی بالای آن اشاره کنیم. درواقع کوینکس با برخورداری از سیستم ایمنی ull  توانسته تا بستری را فراهم کند تا کاربران آن با امنیتی بالا و آسودگی خاطر اقدام به تبادل رمز ارزهای خود کنند.

ضمناً از دیگر مزایای اپلیکیشن و وب سایت این پلتفرم می توانیم به رابط کاربری ساده و راحت آن اشاره کنیم. همچنین کاربران در کوینکس می توانند به وسیله ویزا کارت و مستر کارت نیز پول را به حساب خود واریز کرده و اقدام به خرید ارزهای دیجیتال مدنظر خود کنند. ناگفته نماند که از سال ۲۰۱۹ نیز کوینکس اعلام داشته که کاربران این پلتفرم می توانند برای جفت ارز معاملاتی BTC/USDT  از معاملات اهرم یا (Leverage) نیز استفاده کنند.

اپلیکیشن های ایرانی برای خرید و فروش ارز دیجیتال

22. Nobitex

در میان اپلیکیشن های خریدوفروش ارز دیجیتال، اپلیکیشن صرافی ارز دیجیتال داخلی نوبیتکس را می توان به نوعی برترین انتخاب دانست. این صرافی ارز دیجیتال، نخستین ایرانی به حساب می آید که با تکیه بر اعتماد کاربران خود موفق شده تا از سال ۹۶ تاکنون برترین خدمات را در خصوص خریدوفروش رمز ارزها را ارائه کند. هم اکنون این صرافی با برخورداری از بیش از پانصد هزار کاربر، جزء بزرگ ترین صرافی های ارز دیجیتال داخلی به حساب می آید.

از طرفی اپلیکیشن این صرافی ارز دیجیتال نیز از تمامی خصوصیات ضروری برای خریدوفروش ارزهای دیجیتال مثل نمودارهای قیمتی رمز ارزها، ماشین حساب آنلاین، امکان سفارش فوری و … برخوردار است. علاوه بر این، ازجمله برترین خصوصیات نوبیتکس می توانیم به قابلیت خرید رمز ارزها به وسیله ریال ایران اشاره کنیم.

درواقع در بیشتر صرافی های خارجی به دلیل تحریم های اعمال شده به کاربران ایرانی، امکان خرید رمز ارزها به وسیله ریال وجود ندارد و تریدرها بایستی حتماً در قدم نخست دارایی خود را به تتر تبدیل کنند. این در حالی است که در اپلیکیشن نوبیتکس به سادگی می توان به وسیله ریال اقدام به خریدوفروش رمز ارزهای خود کرد.  جدا از این، دیگر خصوصیت برجسته نوبیتکس، امنیت بالای آن است. در حقیقت نوبیتکس با ذخیره سرد ارزهای دیجیتال کاربران، توانسته تا بالاترین سطح امنیتی ممکن را برای دارایی های دیجیتال آنها فراهم سازد.

23. Tabdeal

تیم توسعه دهنده صرافی ارز دیجیتال داخلی تبدیل، با ایجاد این صرافی به دنبال تدارک فضایی جهت خریدوفروش راحت رمز ارزها برای کاربران ایرانی هستند. از طرفی این تیم بادانش و باتجربه در این مسیر توانسته اند تا اپلیکیشن خود را نیز به بازار عرضه کنند تا افرادی که قصد استفاده از خدمات این صرافی رادارند، راحت تر اقدام به تبادل دارایی های دیجیتال گوناگون کنند.

ویژگی ها

در این بین ازجمله برترین خصوصیات این صرافی و اپلیکیشن آن می توانیم به این اشاره کنیم که با ثبت نام و تکمیل فرایند احراز هویت سریع و آسان در تبدیل، کاربران قادر هستند تا تنها در کمتر از یک روز شروع به خریدوفروش کنند. همچنین در تبدیل کاربران قادر هستند تا به راحتی و حتی بدون پرداخت کمترین میزان کارمزد، بیت کوین و دیگر رمز ارزها را میان صرافی های بایننس و تبدیل انتقال دهند. جدا از این موارد ربات های تعبیه شده در پلتفرم تبدیل با رصد دائم قیمت های رمز ارزها، کمترین میزان فاصله بین خریدوفروش را برای کاربران خود فراهم می سازند که این موضوع به خودی خود باعث افزایش سود کاربران خواهد شد.

علاوه بر این، در تبدیل، کاربران به تنوع بالایی از رمز ارزهای موجود در بازار دسترسی خواهند داشت. ضمناً تریدرهای حرفه ای نیز می توانند در این پلتفرم از ابزارهای حرفه ای تریدینگ مثل حد ضرر (stop loss) و OCO  نیز استفاده کرده و بدین شکل ریسک معاملاتی خود را مدیریت کنند. فراموش نکنید که در تبدیل می توانید دارایی های دیجیتال خود را بر روی کیف پول ایمن این صرافی ذخیره کرده و در صورت تمایل به دیگر کیف پول های دیجیتال منتقل کنید.

نتیجه گیری

امروزه اپلیکیشن ها به دلیل دسترسی راحتی که برای کاربران خود فراهم می سازند، توانسته اند تا افراد بسیاری را به سمت استفاده از آنها جذب کنند. در حوزه ارزهای دیجیتال نیز یکی از مهم ترین فاکتورهایی که کاربرانی که قصد سرمایه گذاری بر روی دارایی های دیجیتال را دارند، اهمیت بسیاری به آن می دهند این است که بدون آنکه نیاز باشد تا به طور مداوم نوسانات قیمتی بازار را بررسی کنند، به راحتی و توسط این اپلیکیشن های ترید، از قیمت ها مطلع گردند.

نکته حائز اهمیت دیگری که در انتخاب اپلیکیشن های خرید و فروش رمز ارزها بایستی آن را مد نظر قرارداد این است که، بایستی نظر دیگر کاربران و سابقه آن اپلیکیشن را مورد بررسی قرارداد؛ چراکه همان گونه که بازار ارزهای دیجیتال رو به گسترش است، کلاه برداران نیز به دنبال راه های جدیدتری هستند تا از افراد کلاه برداری کنند. از این رو بایستی اپلیکیشنی را انتخاب کنید که از سطح ایمنی بالایی برخوردار باشد تا دارایی های خود را در فضایی ایمن مبادله کنید.

ادامه مطلب
آموزش ارز دیجیتال
آموزش ارز دیجیتال به صورت گام...

این روزها تنور ارزهای دیجیتال، داغِ داغ است. افراد زیادی به دنبال سرمایه گذاری در ارز دیجیتال هستند. هر کس از هر کجای دنیا می تواند با قبول ریسک سرمایه گذاری، بخشی از دارایی خود را وارد بازار ارزهای دیجیتال کرده و به معامله مشغول شود. ارزهای دیجیتال یک کلاس دارایی جدید و هیجان انگیز را به وجود آورده اند. اما این بدان معنا نیست که راه ما از آموزش و تحلیل جدا شده است. در واقع، باید برای ورود، ماندگاری و درک سازوکار این سیستم، آستین ها را بالا بزنیم و با کمک تحقیق و استفاده از منابع موجود در مسیر آموزش ارز دیجیتال قدم برداریم. در این قسمت از خانه سرمایه، نگاهی گسترده به اصلی ترین مفهوم های ارزهای دیجیتال می اندازیم. اگر قصد ورود به بازار رمز ارزها را دارید، این مقاله را از دست ندهید.

آموزش ارز دیجیتال

مانند هر روش آموزشی دیگر، لازم است معرفی و آموزش ارز دیجیتال را با توضیح مفاهیم اولیه آن شروع کنیم:

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال پول مجازی، رمزنگاری شده، غیرمتمرکز و مبتنی بر فناوری بلاک چین است. یکی از اصلی ترین ویژگی های رمز ارزها این است که توسط هیچ مرجع مرکزی صادر نشده و دولت ها در مدیریت و حفظ آن ها دخالتی ندارد.

ممکن است با محبوب ترین کوین ها، یعنی بیت کوین و اتریوم آشنا باشید، اما جالب است بدانید که امروزه بیش از 5000 رمز ارز مختلف در گردش هستند.

بسیاری از افراد همانند سایر بازارهای سرمایه گذاری (بورس، فلزات گران بها و…)، ارزهای دیجیتال را راهی کوتاه برای رسیدن به سودهای کلان می دانند. بااین حال، بد نیست بدانید ارزهای رمزنگاری شده مبتنی بر سیستمی هستند که بر اساس آن امکان پرداخت امن به صورت آنلاین فراهم است، بنابراین می توانید برای خرید کالا و خدمات مختلف از انواع ارزهای دیجیتال استفاده کنید.

ارزهای رمزنگاری شده بر پایه سیستمی هستند که بر اساس آن امکان پرداخت امن به صورت آنلاین فراهم شده است. بنابراین می توانید حتی برای خرید کالا و خدمات مختلف از انواع ارزهای دیجیتال استفاده کنید.

گذشته از این، تمام معاملات رمز ارزها توسط قدرت محاسباتی بسیار بالا تایید می شود و نسبت به سایر روش های سنتی، هزینه معاملاتی در آن بسیار کم است.

معرفی بیت کوین

«بیت کوین» که به آن «BTC» نیز گفته می شود، اولین پروژه موفق ارز دیجیتال است که در ژانویه ۲۰۰۹ ایجاد شد. ایده اصلی این رمز ارز در وایت پیپر بیت کوین توسط فرد یا گروهی ناشناس به نام «ساتوشی ناکاموتو» ارائه شد. بیت کوین یک فناوری متن باز (Open Source) است؛ یعنی هیچ فردی مالک یا کنترل کننده آن نیست. بنابراین، کد منبع آن در اختیار همه مردم جهان قرار گرفته است و هر کسی می تواند آن را بررسی و ویرایش کرده و در بهبود و توسعه آن شرکت کند.

بیت کوین نه تنها اولین ارز دیجیتال است، بلکه به عنوان محبوب ترین و با ارزش ترین آن ها نیز شناخته می شود. تا تاریخ ۱ مارس ۲۰۲۱ بیش از ۶/۱۸ میلیون بیت کوین در گردش بوده و ارزش کل بازار آن حدود ۹۲۷ میلیارد دلار برآورد شده است.

در معاملات این رمز ارز از فناوری همتا به همتا استفاده می شود؛ یعنی زمانی که دو نفر با یکدیگر معامله می کند، هیچ بانک یا مرکزی به عنوان واسط و یا شخص ثالث میان آن ها وجود ندارد.

بیت کوین نه تنها اولین ارز دیجیتال است، بلکه به عنوان محبوب ترین و باارزش ترین آن ها نیز شناخته می شود. تا تاریخ 1 مارس 2021 بیش از 6/18 میلیون بیت کوین در گردش بوده و ارزش کل بازار آن حدود 927 میلیارد دلار برآورد شده است.

آلت کوین چیست؟

آموزش ارز دیجیتال

پس از موفقیت بیت کوین؛ ارزهای دیجیتال دیگر باهدف رقابت با آن طراحی و وارد بازار شدند. به سایر ارزهای دیجیتال آلت کوین گفته می شود.AltCoin در لغت از دو کلمه Alternative و Coin تشکیل شده و به معنای سکه جایگزین است. برخی از آلت کوین ها عبارت اند از: Ethereum، Peercoin، Litecoin، Cardano و EOS.

با وجود ویژگی های مشترکی که میان آلت کوین ها و بیت کوین دیده می شود در برخی جنبه ها با یکدیگر متفاوت هستند. مثلا عده ای از آلت کوین برای تولید «بلاک» یا «اعتبار سنجی از سازوکار اجماع متفاوتی نسبت به بیت کوین» استفاده می کنند. این رمز ارزها با ارائه قابلیت های جدید و اضافه مانند «قراردادهای هوشمند» و «نوسانات قیمت» سعی دارند با بیت کوین رقابت کنند.

از آنجایی که آلت کوین ها برگرفته از بیت کوین هستند، قیمت آن ها نیز از بیت کوین پیروی می کند. با این حال، کارشناسان فکر می کنند که با بلوغ اکوسیستم های سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال و توسعه بازارهای جدید در آینده، حرکت قیمت آلت کوین ها مستقل از سیگنال های معاملات بیت کوین خواهد شد.

در حال حاضر ارزش کل ارزهای دیجیتال حدود ۵/۱ تریلیون دلار است و بیت کوین ۶۰% از ارزش کل بازار را در اختیار دارد.

بلاک چین و فناوری به کار رفته در آن

بلاک چین به معنای زنجیره ای از بلاک ها است. اطلاعات در بلاک های مجزایی ذخیره شده و پس از پر شدن، به زنجیره بلاک های قبلی اضافه و متصل می شود. به این ترتیب اطلاعات به ترتیب زمانی به یکدیگر متصل می شوند. درواقع می توان گفت بلاک چین نوع خاصی از پایگاه داده است و تفاوت اصلی آن با یک پایگاه داده معمولی نحوه ذخیره اطلاعات در آن است.

جالب اینجا است که می توان اطلاعات مختلفی را در بلاک چین ذخیره کرد؛ اما تاکنون رایج ترین کاربرد آن، استفاده به عنوان دفتر معاملات بوده است. بلاک چین از متدهای سازمان یافته ای برای اطمینان از یکپارچگی داده های معاملاتی استفاده می کند و از بخش های اساسی بسیاری از رمز ارزها است.

در بیشتر ارزهای دیجیتال از بلاک چین به صورت غیرمتمرکز استفاده می شود. بنابراین، داده های وارد شده – یعنی همان اطلاعات تراکنش ها – در این نوع بلاک چین ها غیر قابل حذف و ویرایش هستند. در واقع، همه اطلاعات یا معاملات، به صورت دائمی در آنها ثبت می شود و برای همه افراد، قابل مشاهده هستند.

برخی از کارشناسان باور دارند که بلاک چین و فناوری های مرتبط با آن باعث اختلال در بسیاری از صنایع مثلا امور مالی و حقوقی خواهند شد.

منظور از ماینینگ ارزهای دیجیتال چیست؟

آموزش ارز دیجیتال

همان طور که تا به اینجا مشخص شد ارزهای رمزنگاری شده پول های دیجیتالی هستند که مانند سایر ارزهای سنتی (ارز فیات) توسط بانک های مرکزی کشورها چاپ نمی شوند. تنها راه ایجاد سکه های بیشتر و جدید استخراج یا ماینینگ آن ها است.

هر بار که رمز ارزی خریدوفروش می شود، اطلاعات مربوط به معامله در بلاک چین ذخیره می گردد. بنابراین سابقه همه تراکنش ها در بلاک چین وجود دارد؛ اما برای آنکه تراکنش ها و معاملات انجام شده معتبر باشند، باید درستی آن ها توسط کاربران دیگر شبکه – یعنی همان ماینرها – تایید شود. فرایند تایید تراکنش ها از هزینه های اضافی جلوگیری می کند و باعث یکپارچگی شبکه می شود.

ماینینگ رمز ارز، فرایندی است که در آن پس از تایید تراکنش ها و انجام محاسبات ریاضی (هش) از طریق رمز ارز بومی بلاک چین، به ماینرها پاداش داده می شود.

در برخی موارد تعداد کل ارزهای دیجیتال یک بلاک چین محدود است و همین موضوع باعث حفظ و افزایش ارزش رمز ارزها می شود. مثلا تعداد کل بیت کوین های بلاکچین بیت کوین، ۲۱ میلیون BTC بوده و تاکنون نزدیک به ۱۹ میلیون آن استخراج شده است.

مبادلات و امنیت ارزهای دیجیتال

برای خرید، فروش و مبادله ارزهای دیجیتال لازم است در کنار آموزش ارز دیجیتال و یادگیری نحوه کارکرد آن ها از روش های ذخیره سازی و مبادلات آن نیز اطلاعاتی داشته باشید. در ادامه به این موارد می پردازیم:

کیف پول چیست؟ چگونه باید از آن استفاده کرد؟

کیف پول ارزهای دیجیتال، راهی برای ذخیره و بازیابی رمز ارزها است. شاید شیوه ذخیره رمز ارز در کیف پول را مانند ذخیره سازی فولدرهای موجود در کامپیوتر تصور کنید؛ اما در حقیقت، اطلاعات ذخیره شده در کیف پول به محل رمز ارز شما در بلاک چین اشاره دارد.

کیف پول دیجیتالی می تواند یک دستگاه فیزیکی، نرم افزار، اپلیکیشن، وب سایت آنلاین یا همان سرویس ارائه شده توسط صرافی های مبتنی بر رمز ارز باشد.

انواع کیف پول دیجیتالی

آموزش ارز دیجیتال

  1. کیف پول گرم:

مانند سایر نرم افزارهای موبایل و کامپیوتر قابل دانلود بوده و مستقیم به اینترنت متصل می شود.

مزایای کیف پول گرم:

    • کیف پول گرم رایگان است و برای انجام معاملات روزانه گزینه مناسبی است.
    • معایب: به دلیل اتصال مستقیم با اینترنت درخطر حمله سایبری و هکرها قرار دارد.
    • انواع: کیف پول دسکتاپ، موبایل و وب (صرافی ها).
    • مثال: کیف پول موبایلی:Trust wallet، Bitcoin Wallet، GreenAddress، Atomic Wallet، BitPay
    • کیف پول دسکتاپ: Atomic wallet، Bitcoin Core، BitPay، Electrum و Exodus
    • کیف پول وب سایت (صرافی): Coinbase، Binance و…
  1. کیف پول سرد:

کیف پول سرد یک وسیله کوچک، قابل حمل و شبیه به USB است. شما می توانید ارزهای دیجیتال خود را در آن بارگیری و حمل کنید.

مزایای کیف پول سرد:

  • بهترین گزینه برای ذخیره طولانی مدت دارایی های ارزهای دیجیتال است، چراکه دارایی ها به صورت آفلاین ذخیره شده و خطر هک وجود ندارد.
  • معایب: کیف پول سرد قیمت نسبتاً بالایی دارد. امکان مفقود شدن آن نیز وجود دارد.
  • مثال: شرکت Trezor باقیمت 60 تا 200 دلار و شرکت Ledger با حدود قیمت 60 تا 120 دلار.

نحوه استفاده از کیف پول دیجیتالی

کیف پول ارز دیجیتال با ذخیره کلیدهای خصوصی و عمومی امکان خرید ارزهای دیجیتال را برای معامله گر فراهم می کند. شما با کلید خصوصی کیف پول می توانید به حساب خود دسترسی پیدا کرده و معامله کنید یا اینکه رمز ارزهای خود را به یک نوع رمز ارز دیگر یا ارز فیات تبدیل کنید.

زمانی که می خواهید رمز ارزی را خریداری یا به هر نحوی دریافت کنید باید ابتدا آدرس منحصر به فرد ترکیبی از حروف انگلیسی (بزرگ و کوچک) و اعداد صادر شده توسط کیف پول را به فرد فرستنده وجه ارسال کنید.

در واقع، آدرس کیف پول دیجیتالی مانند شماره حساب بانکی شما در دنیای حقیقی عمل می کند. به همین دلیل همان طور که انتشار شماره حساب بانکی خطری ندارد، ارائه آدرس کیف پول دیجیتالی برای انجام فرایند انتقال وجه ضروری است و خطری برای امنیت دارایی شما ایجاد نمی کند.

آیا ارزهای دیجیتال امن هستند؟

بلاک چین با داشتن فناوری پیچیده و فنی کار را برای هکرها دشوار و تقریباً غیرممکن کرده است. با استفاده از الگوریتم ها و تکنیک های رمزنگاری مانند رمزگذاری منحنی بیضوی، توابع هش، جفت کلید عمومی و خصوصی از اطلاعات بلاک چین و ورودی های بلاک محافظت می شود.

اما الگوریتم اصلی امنیت بلاک چین «Proof of Work» یا اثبات انجام کار است که معمولا آن را با عنوان «POW» می شناسند. «POW» الگوریتم اصلی اجماع در شبکه بلاک چین است که از آن برای تایید تراکنش ها و تولید بلاک های جدید در زنجیره بلاک چین استفاده می شود.

الگوریتم «POW» بر پایه محاسبات پیچیده ریاضی بنا شده است. این محاسبات پیچیده توسط کامپیوترهای قدرتمند (ماینرها) انجام می شود و با حل محاسبات از شبکه پاداش دریافت می کنند.

الگوریتم دیگری که در تامین امنیت بلاک چین دخیل است «Proof of Stake»  یا «اثبات سهام» نام دارد. برخی از بلاک چین ها به گونه ای طراحی شده اند که کاربران می توانند با خرید بخشی از رمز ارز بومی بلاک چین بخشی از سهام شبکه را خریداری کنند.

این افراد، سهام خریداری شده را به شبکه اختصاص می دهند و بر اساس ارزش سهام و مدت زمان مسدود شدن آن در شبکه از طریق شرکت در فرایند تایید تراکنش ها، پاداش دریافت می کنند.

علاوه بر امنیت بالای فناوری بلاک چین، انجام تراکنش ها به یک فرایند احراز هویت دوعاملی نیاز دارد.

مثلا برای شروع معامله ابتدا نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و پس از آن باید کد امنیتی ارسال شده به ایمیل یا خط تلفن همراه را وارد کنید.

برای حفظ امنیت دارایی ها باید سیستم احراز هویت دوعاملی کیف پول خود را فعال کرده و از رمز عبور مناسب استفاده کنید. گذشته از این نباید رمز عبور و کلیدهای خصوصی و عمومی خود را در اختیار افراد دیگر قرار دهید. پیشنهاد می کنیم که در جایی امن از آنها نگهداری کنید.

امنیت کلیدهای خصوصی بسیار مهم است. چون هر کسی با دسترسی به کلید خصوصی می تواند به پول ذخیره شده در کیف پول دیجیتالی شما دسترسی پیدا کرده و آن ها را به آدرس کیف پول خود منتقل کند.

یادتان باشد که در بازار ارزهای دیجیتال، هر سرمایه گذار مسئول محافظت از دارایی خود است. به این معنا که به دلیل عدم وجود نهاد رسمی پشتیبان، در صورت سرقت یا گم شدن ارز دیجیتال، مسئولیت آن، گریبان شخص شما را می گیرد.

هر آنچه که باید در مورد صرافی ارز دیجیتال بدانید

آموزش ارز دیجیتال

یکی از موارد اصلی در یادگیری و آموزش ارز دیجیتال، شناخت صرافی مبتنی بر رمز ارز و استفاده از قابلیت های آن است؛ اما صرافی ارز دیجیتال چیست؟ صرافی ارز دیجیتال یک پلتفرم آنلاین برای ذخیره و مبادله ارز دیجیتال است.

صرافی به عنوان یک واسطه میان خریداران و فروشندگان ارزهای دیجیتال عمل کرده و با انجام تراکنش های از معامله گران حق کمیسیون دریافت می کند؛ بنابراین می توانید ارزهای دیجیتال خود را در این بازار دیجیتالی خرید، فروش و تبدیل کنید.

  • معروف ترین صرافی های خارجی: Binance، Coinbase، CoinEx، Kraken، Exmo، Huobi Global، Bitfinex، Bitstamp، Gemini، Luno،io، Hotbit و…
  • معروف ترین صرافی های ایرانی: تبدیل، نوبیتکس، والکس، رمزینک، کوین نیک، اکسیر، بیتستان و اکس کوینو

می توانید به دلخواه خود در یکی از صرافی های ایرانی یا خارجی فعالیت کنید. اما در نظر داشته باشید که در بیشتر صرافی ها بدون احراز هویت نمی توانید مقدار زیادی ارز دیجیتال را معامله کرده یا حتی مبلغ مورد نظرتان را برداشت کنید. اگر قصد دارید مبلغ بالاتری را سرمایه گذاری کنید و در بازه های زمانی کوتاه وجه زیادی را از حساب صرافی خود به حساب بانکی انتقال دهید یا از طریق معاملات «مارجین» و «فیوچرز» از صرافی مبلغی را وام گرفته و وارد معامله شوید، باید حتما مراحل احراز هویت را به صورت کامل طی کنید.

چند نکته طلایی هنگام انتخاب صرافی ارز دیجیتال:

صرافی خارجی بدون نیاز به VPN:

اگر می خواهید در صرافی های خارجی فعالیت کنید صرافی «هات بیت» گزینه مناسبی به شمار می رود. چون نیازی به سپری کردن مراحل احراز هویت ندارد. شما می توانید از طریق شماره موبایل و ایمیل ثبت نام کنید. گذشته از این، هنگام فعالیت در این صرافی به «VPN» نیازی ندارید. این مورد یکی از گزینه های درخشان برای سرمایه گذاران ساکن ایران است.

میزان کمیسیون صرافی:

در هنگام انتخاب صرافی مناسب به میزان کمیسیونی که صرافی در هنگام تراکنش های دریافت می کند توجه کنید. در برخی از صرافی ها هزینه ها در معاملات رمز ارز به رمز ارز صفر است اما در معاملات مربوط به تبدیل رمز ارز به فیات و بالعکس کمیسیون دریافت می شود.

حداقل مبلغ معامله:

برای خریدوفروش ارز دیجیتال در صرافی ها یک حداقل مبلغ ترید تعیین شده که بر اساس آن میزان می توانید خریدوفروش انجام دهید. حداقل مبلغ معامله در برخی از صرافی ها بسیار بالا است؛ بنابراین لازم است در هنگام انتخاب صرافی به این نکته توجه کنید

شناخت گروه فعال در صرافی:

نام مهره های اصلی در صرافی های معتبر مشخص بوده و شما می توانید درباره سوابق آن ها جستجو کنید؛ بنابراین از عضویت در صرافی هایی که افراد فعال در گروه پشتیبانی آن ها مشخص نیست، خودداری کنید.

معایب فعالیت در صرافی های خارجی

  • به دلیل تحریم امکان انجام مراحل احراز هویت برای کاربران ساکن ایران وجود ندارد. در این مراحل واردکردن آدرس محل سکونت، عکس مدارک شناسایی و… ضروری است
  • برای ثبت نام و فعالیت در صرافی های خارجی لازم است از طریق VPN و تغییر آدرس IP وارد سایت شوید. لازم است در مراجعات بعدی به صرافی با همان IP اولیه در هنگام ثبت نام وارد سایت شوید.
  • اگر در هریک از مراحل انجام معامله و ثبت سفارش VPN قطع شده و IP عوض شود صرافی اکانت شما را مسدود کرده و دارایی هایتان بلوکه می شود.

مزایای فعالیت در صرافی های خارجی

  • در اکثر صرافی های باکیفیت و معتبر امکان استفاده از قابلیت Stop Loss وجود دارد. با استفاده از این ویژگی می توانید معاملات خود را از هرگونه ضرری محافظت کنید. به این ترتیب پیش از شروع معاملات حد ضرر خود را مشخص می کنید.
  • در برخی از صرافی ها امکان بیمه کردن دارایی وجود دارد. به این معنا که در صورت حمله هکرها به سایت صرافی دارایی های شما از طریق بیمه برگشت داده می شوند.

مزایای فعالیت در صرافی ایرانی

  • امکان خرید رمز ارز از طریق ریال
  • واریز و برداشت مستقیم از حساب بانکی ریالی
  • زبان فارسی سایت
  • دسترسی به بازارهای جهانی
  • پشتیبانی 24 ساعته در تمام روزهای هفته
  • امکان انجام مراحل احراز هویت
  • واریز و برداشت در سطوح بالا
  • قابلیت پیگیری و شکایت

روش خرید ارز دیجیتال از صرافی

در زبان ارزهای دیجیتال، به خریدارن Taker و به فروشندگان Maker گفته می شود. شما می توانید از طرق مختلفی مانند انتقال وجه از بانک به اکانت صرافی خود پول واریز کرده و ارز دیجیتال خریداری کنید و یا برعکس با فروش رمز ارز، پول فیات دریافت کرده و وجه دریافت شده را به حساب بانکی خود منتقل کنید.

آموزش گام به گام خرید ارز دیجیتال از صرافی

  • برنامه تجاری خود را مشخص کرده و بر اساس آن یکی از صرافی ها معتبر را انتخاب کنید
  • به یک شبکه مطمئن اینترنت متصل شوید. (از WIFI مراکز عمومی استفاده نکنید)
  • یک حساب کاربری در صرافی موردنظر ایجاد کنید.
  • مراحل احراز هویت شخصی که شامل مدارک شناسایی، حساب بانکی، آدرس و شماره تماس و…می شود را طی کنید
  • از طریق حساب بانکی مقداری ارز فیات (ریال، دلار و…) را به حساب کاربری خود واریز کنید
  • نوع و میزان ارز دیجیتال را مشخص کنید
  • سفارش خود را دریکی از قسمت های Market و یا Stop Limit ثبت کنید.

درنهایت بهتر است بخشی از رمز ارز خریداری شده را برای انجام تریدهای جزئی در کیف پول صرافی نگه داری کنید و مابقی آن را دریکی از انواع کیف پول های معتبر ارز دیجیتال ذخیره و نگهداری کنید.

باید ها و نباید ها در ترید کردن

سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال فراز و نشیب های بسیاری دارد. بدون یادگیری و استفاده از دوره های آموزش ارز دیجیتال ممکن است سرمایه زیادی را از دست دهید. در هنگام ترید حتماً نکات زیر را در نظر بگیرید:

باید های تریدینگ

آموزش ارز دیجیتال

1- ریسک خود را مدیریت کنید.

برای بقا در این بازار مدیریت ریسک حرف اول را می زند. تکنیک های مختلف مدیریت ریسک مانند Stop-loss به شما این امکان را می دهد تا میزان ریسک را در هر معامله محدود کنید. تکنیک دوم این است که اگر در سه معامله متوالی متحمل ضرر شدید برای مدتی از معامله کردن دست بکشید.

2- در سرمایه خود تنوع ایجاد کنید.

تنوع ایجاد کردن کلید اصلی در دنیای تجارت رمز ارزها است. گسترش سرمایه گذاری در انواع مختلف ارز دیجیتال به شما در موفقیت کمک می کند. تمام سرمایه و معاملات خود را در یک نوع ارز دیجیتال محدود نکنید. چراکه در غیر این صورت سقوط ارزش یکی از رمز ارزها، تمام دارایی شما به خطر می افتد.

3- قبل از معامله، تحقیق و بررسی را جدی بگیرید.

اگر به فکر سرمایه گذاری مستقیم در بازار ارزهای دیجیتال هستید لازم است قبل از هر چیزی تحقیقات لازم را انجام داده و در دوره های آموزش ارز دیجیتال شرکت کنید. هیچ وقت یادگیری را متوقف نکرده و حتی پس از ورود به بازار همواره به تحقیق و یادگیری ادامه دهید.

اولین قدم قبل از سرمایه گذاری برای انجام تحقیقات مفید مطالعه وایت پیپر شرکت است. با دریافت اطلاعات لازم از مقاله سفید، می توانید بهترین راه سرمایه گذاری و عواقب احتمالی آن را مشخص کنید.

4- استراتژی مشخص داشته باشید.

احتمالاً با داستان زندگی برخی افراد مواجه شده اید که با سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال ثروت زیادی کسب کرده اند؛ اما باید بدانید که این بازار روشی قابل اعتماد برای کسب درآمد بشمار نمی آید. برای دوام و موفقیت در بازار ارزهای دیجیتال باید یک استراتژی تجاری مناسب داشته باشید تا به طور مداوم از بازدهی عالی برخوردار شوید.

شما از طریق استراتژی مشخص می کنید که آیا قصد سرمایه گذاری بلندمدت را دارید و یا برای مدت کوتاهی وارد معاملات شده اید. از کدام شاخص های فنی می خواهید استفاده کنید؟ شاخص RSI، MACD و یا EMA؟ آیا تصمیم دارید از ربات های ترید استفاده کنید یا خیر؟

شما باید قبل از هر چیزی به این سؤالات با دقت پاسخ داده باشید.

5- حرکات بیت کوین را کنترل کنید:

منظور از حرکات بیت کوین اوج و فرود ارزش آن است. بیت کوین رهبر این بازار است و همان طور که پیش ازاین اشاره شد اکثر آلت کوین حرکت بیت کوین را در بازار دنبال می کنند. دلیل اصلی آن است که بیت کوین پرکاربردترین رمز ارز در صرافی ها است. اگرچه تعداد زیادی از صرافی ها رمزارز بومی خود را دارند، مانند رمزارز BNB در صرافی بایننس؛ اما همچنان بسیاری از جفت رمز ارزهای در دسترس مانند BTC/ETH، BTC/LTC، BTC/ADA و BTC/TRX، مبتنی بر بیت کوین هستند؛ بنابراین ضرورت بیت کوین در هنگام معامله طیف گسترده ای از رمز ارزها، مشخص می شود.

قبل از شروع معامله قیمت بیت کوین را بررسی کرده و درباره عواملی که ممکن است بر قیمت آن اثرگذار باشد جستجو کنید.

6- برای بودجه خود برنامه ریزی داشته باشید.

قبل از سرمایه گذاری باید درباره بودجه خود برنامه ریزی کنید. حتی بهترین بازیگران بازار قبل از هر چیزی به بودجه خود توجه می کنند. هیچ گاه با سرمایه اصلی خود ریسک نکنید. با آن میزان از دارایی خود که تحمل از دست دادن آن را دارید، وارد بازار شوید.

7- نگاهی بلندمدت داشته باشید.

در بازار ارزهای دیجیتال نیز مانند سایر بازهای سرمایه مبتنی بر ارز فیات، باید سرمایه گذاری بلندمدت را در نظر داشته باشید. به محض مشاهده نوسانات قیمت به جای انتظار بازده بالا، تصور طولانی مدت از سرمایه گذاری خود داشته باشید.

به یاد داشته باشید که بازار ارزهای دیجیتال بسیار بی ثبات بوده و ممکن است قیمت ها بر اساس تقاضای بازار و یا اظهارنظر مسئولان برخی کشورها در هر دقیقه و ثانیه تغییر کنند. به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند فقط بخشی از سرمایه راکد خود را برای مدت طولانی در بازار رمز ارزها سرمایه گذاری کنید.

نباید های تریدینگ

آموزش ارز دیجیتال

1- به دنبال تضمین نباشید.

هیچ تضمینی در بازار ارزهای دیجیتال وجود ندارد. نه تنها در رمز ارزها بلکه در هر بزار سرمایه دیگری مانند بورس نیز این موضوع صادق است. این بازارها اساساً قابل پیش بینی نیستند بنابراین تضمینی هم وجود ندارد.

اما این موضوع نباید باعث دلسردی شما شود بلکه می تواند باعث انگیزه شما شود تا در معاملات بااحتیاط و عاقلانه عمل کنید؛ و درنهایت لازم است با استفاده از استراتژی و روش های تریدینگ مناسب سود و زیان را پیش بینی کنید.

2- بدون برنامه سرمایه گذاری نکنید.

همان طور که بدون برنامه ریزی و بررسی نقشه به مقصد جدیدی سفر نمی کنید؛ نباید بدون هدف و برنامه سرمایه خود را وارد بازار کنید. پایه و اساس یک سرمایه گذاری موفق در هر بازار سرمایه ای داشتن طرح تجاری است که هدف و نحوه رسیدن به آن را با جزئیات مشخص کند.

قبل از شروع معامله از خود بپرسید “هدف اصلی من چیست؟ و چطور می خواهم به آن برسم؟” برنامه ریزی درست نیازمند زمان، تحقیق، یادگیری و استفاده از برنامه های آموزش ارز دیجیتال است؛ اما اگر بدون برنامه وارد شوید کاری که می کنید سرمایه گذاری نیست؛ قمار است.

3- بدون تحقیق رمز ارز نخرید.

قبل از خرید یک نوع رمز ارز خاص باید تمام اطلاعات ممکن درباره آن را جمع آوری کنید. برای مثال: هدف آن رمزارز خاص چیست؟ چه کسی و یا چه کسانی پشت آن هستند؟ بدون دانستن جزئیات رمز ارزی را خریداری نکنید.

4- بدون Stop loss معامله نکنید.

مشخص کردن حد ضرر در معامله یکی از راه های انجام معاملات موفق است. اگر از این تکنیک استفاده نکنید نمی توانید برای مدت طولانی در بازار ماندگار باشید. تنظیم میزان حد ضرر، شما را از معاملاتی که مطابق میل شما پیش نمی روند خارج می کند.

5- حریص نباشید.

طمع دشمن اصلی هر سرمایه گذار است. بهترین کار این است که در هنگام معامله طمع خود را کنترل کنید. استراتژی های مؤثر و کارآمد نیز با طمع سرمایه گذار به ضرر بزرگی تبدیل می شوند.

6- احساسی ترید نکنید:

هنگام تصمیم گیری در بازار ارزهای دیجیتال هرگز احساسی برخورد نکنید. چون بی شک ضرر این دست از معاملات بسیار بیشتر از سود آن ها خواهد بود. داشتن یک ذهن باز و صبر در انجام معاملات درست و سودآور، ضروری است.

در کنار بایدها و نبایدهای ذکر شده باید در هنگام انجام معاملات در بازار ارزهای دیجیتال، آرامش داشته باشید. بسیاری از معامله گران به دلیل نوسانات بازار وحشت زده می شوند و ممکن است تصمیم های هیجانی بگیرند و دچار زیان شوند. سرمایه گذار موفق باید از اخبار روز بازار رمز ارزها، آخرین تحقیقات و به روزرسانی ها آگاه باشد.

روش های چک کردن قیمت ارزهای دیجیتال

برخی از سایت ها با ارائه قیمت روز ارزها، مقایسه قیمت ها و نمودارهای مربوط به آن ها و همچنین اطلاعات مربوط به عرضه اولیه سکه (ICO) به معامله گران این امکان را می دهند تا با استفاده از این اطلاعات مفید، وارد معامله شوند.

سایت های چک کردن قیمت رمز ارز:

  • coinmarketcap.com
  • tradingview.com
  • bitinfocharts.com
  • cryptocompare.com
  • worldcoinindex.com
  • Coinschedule
  • bitcointalk.org

عواملی زیادی بر قیمت لحظه ای رمز ارزهای اثرگذار هستند. شناخت این عوامل به شما در انجام ترید خوب کمک می کند.

عوامل مؤثر بر قیمت رمز ارزها

آموزش ارز دیجیتال

عرضه و تقاضا: میزان عرضه و تقاضا نقش بسیار مهمی در تعیین قیمت ارزهای دیجیتال دارد. به این معنا که هر چه تقاضا بیشتر باشد به همین میزان قیمت بالا می رود و بالعکس

هزینه های شبکه: هزینه اصلی تولید رمز ارز پاداش ماینرها است که توسط شبکه و از طریق رمز ارز بومی پرداخت می شود.

پدیده هالوینگ: هر چهار سال یک بار اتفاق افتاده و بر اساس آن پاداش ماینرها نصف می شود

محدودیت: محدود بودن میزان ارزهای دیجیتال در هر بلاکچین باعث می شود تا به دلیل محدودیت منابع ارزش دارایی افزایش یابد

کارمزد تائید تراکنش ها: هرچه کارمزد تائید تراکنش ها افزایش یابد به دنبال آن ارزش رمز ارزها نیز بیشتر می شود. این کارمزد در صورت عجله معامله گر برای تائید تراکنش به ماینر پرداخت می شود

مقررات و آئین نامه های مربوط به رمز ارز: در سال های اخیر دولت ها در تلاش هستند تا مقرراتی را درباره بازار ارزهای دیجیتال وضع کنند. هر چه این قوانین سخت گیرانه تر باشد؛ قیمت ارزهای دیجیتال نیز سقوط خواهد کرد.

اظهارنظر افراد مهم: به دفعات شاهد آن هستیم که با مصاحبه و توییت زدن افراد تأثیرگذار قیمت ارزهای دیجیتال تغییر می کند. اگر اظهارنظر انجام شده مثبت باشد قیمت ارزهای دیجیتال رشد می کند و بالعکس.

رسانه ها: هرچه رسانه ها زمان بیشتری را برای معرفی و آموزش ارز دیجیتال صرف کنند، شناخت مردم نسبت به این بازار افزایش یافته و تمایل به سرمایه گذاری در این آن نیز بیشتر می شود. با افزایش تقاضا قیمت نیز افزایش می یابد.

فعالیت سرمایه گذاران اصلی (نهنگ ها): سرمایه گذاران اصلی یا به اصطلاح نهنگ ها، افراد یا مؤسساتی با سرمایه بسیار زیاد در بازار هستند. سرمایه گذاران می توانند با سرمایه گذاری مبالغ بالا و یا فروش کل سرمایه خود بر قیمت ها اثرگذار باشند. برای مثال نهنگی با فروش تمام دارایی ارزهای دیجیتال خود، حجم زیادی رمز ارز را وارد بازار کرده و باعث افت شدید قیمت ها می شود.

خبرهای بازار: به دلیل قدرت بسیار زیاد رسانه و سرعت بالای انتقال اخبار جدید، هرگونه خبر و گزارشی درباره این بازار بر قیمت آن تأثیرگذار خواهد بود. اخبار بازار اولین چیزی است که قبل از ورود به معامله باید به آن توجه کنید.

در دسترس بودن: اگر خریدوفروش یک رمز ارز به راحتی امکان پذیر باشد قیمت آن نیز افزایش می یابد. به همین دلیل با قرار گرفتن یک رمز ارز در لیست صرافی های معتبر ارزش آن بیشتر می شود.

رقابت رمز ارزها با یکدیگر: با ورود ارز دیجیتال جدید، درصورتی که رمز ارز تازه وارد از فناوری مشابهی که از قبل در میان سایر رمز ارزها وجود دارد استفاده کند، باعث افزایش قیمت خواهد شد. برای مثال Ethereum و EOS هر دو در قراردادهای هوشمند و تسلط بر dApps با یکدیگر در رقابت هستند.

تحلیل های موردنیاز ارزهای دیجیتال

آموزش ارز دیجیتال

برای موفقیت در بازار رمز ارزها به کارگیری تحلیل های تجاری بسیار اهمیت دارد. در هنگام یادگیری، تحقیق آشنایی با این تحلیل ها بخش مهمی از آموزش ارز دیجیتال محسوب می شود. دست به تحلیل باشید تا فرصت ها را بیابید

تحلیل هایی که در هنگام ورود به بازار رمز ارزها به آن ها نیاز دارید عبارت اند از:

تحلیل بنیادی ارز دیجیتال (Fundamental Analysis)

تحلیل بنیادی برای اولین بار در سال ۱۹۳۴ با انتشار کتابی درباره سرمایه گذاری به نام «Security Analysis» مطرح شد. در این کتاب، نویسندگان عنوان کردند که سرمایه گذاران باید قبل از سرمایه گذاری در یک بازار سرمایه، به کلیه مبانی تجاری پیرامون آن توجه کنند.

سرمایه گذاران باید تمام جوانب را در نظر بگیرند و تنها به تعداد انگشت شماری از عوامل تأثیرگذار بر وضعیت بازار اعتماد نکنند.

بر اساس تحلیل بنیادی شاید در ابتدا بازار یک دارایی را بیشتر یا کمتر از ارزش حقیقی آن ارزش گذاری کند؛ اما در گذر زمان و با اصلاح بازار، ارزش واقعی دارایی مشخص می شود.

با اجرایی کردن تحلیل بنیادی درمی یابید که آیا یک دارایی به درستی ارزش گذاری شده است یا خیر. این ماجرا به شما کمک می کند که تصمیم های بهتری بگیرید.

از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال بسیار جوان است، به احتمال زیاد رمز ارزها بیشتر یا کمتر از ارزش حقیقی شان ارزش گذاری می شوند.

با استفاده از تحلیل بنیادی در بازار ارزهای دیجیتال می توانید دریابید که مثلا رمز ارز «X» بیشتر از ارزش واقعی آن ارزش گذاری شده است و باید از آن دوری کنید.

تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال(Technical Analysis)

تحلیل تکنیکال یا همان فنی به شدت کمی و مبتنی بر معیارهای اندازه گیری است. تحلیل تکنیکال برخلاف تحلیل بنیادی صرفاً به تحرکات قیمت بازار توجه دارد. تحلیل تکنیکال از مدل سازی ریاضی و علم آمار استفاده می کند و کاربردهای بسیار گسترده ای در خریدوفروش ارز دیجیتال دارد.

سه اصل اساسی در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

  • تاریخ تکرار می شود
  • همه چیز در بازار تخفیف می خورد
  • قیمت ها بر اساس یک روند مشخص حرکت می کنند

برای درک تحرکات قیمت بازار با استفاده از تحلیل تکنیکال باید به فاکتورهای مختلفی ازجمله میزان تقاضا ارز دیجیتال درگذشته و حال، سازمان های نظارتی دنیا و روند اخیر جوامع رمزنگاری را در میان فاکتورهای بسیار دیگر بررسی کنید.

شما می توانید با استفاده از تحلیل تکنیکال الگوها، روند و احساسات بازار را درک کرده و با بررسی داده های تاریخی مانند قیمت و حجم معاملات حرکت قیمت ها را پیش بینی کنید.

هزاران ارز دیجیتال وجود دارند و تاکنون بیش از 1000 مورد از آن ها به پروژه های شکست خورده تبدیل شده و همچنان رمز ارزهای جدیدی در حال ظهور هستند. تنظیم نبودن بازار ارزهای دیجیتال در کنار عوامل دیگر می تواند این بازار را به یک مسیر خطرناک تبدیل کند.

یک تحلیل گر ممکن است از تکنیک های کمی و کیفی برای ارزیابی فرصت های سرمایه گذاری استفاده کند. با استفاده از تجزیه تحلیل های بنیادی و فنی و یادگیری و استفاده از دوره های آموزش ارز دیجیتال می توانید تصمیمات قابل اعتمادتری بگیرید.

مزیت های سرمایه گذاری در ارز دیجیتال

سرمایه گذاری در ارز دیجیتال مزایای زیادی دارد که 8 مورد از آن را برای شما شرخ می دهیم:

1- تراکنش آسان:

در بازارهای معاملاتی، باید برای انجام معامله هزینه های بالایی پرداخت کنید. این هزینه ها شامل هزینه کارگزاری، حق کمیسیون، کاغذبازی های اداری و بسیاری موارد دیگر می شود؛ اما در معاملات رمز ارز واسطه ها حذف شده و معاملات همتا به همتا انجام می شوند. این موضوع باعث افزایش امنیت شبکه و شفافیت معاملات می شود.

2- انتقال دارایی:

می توان از ارزهای دیجیتال برای انتقال مالکیت دارایی از یک شخص به شخص با پرداخت از طریق بیت کوین استفاده کرد. تمام مراحل در بلاکچین اتفاق افتاده و به شما در انجام معاملات راحت و ایمن کمک می کنند.

3- محرمانه بودن معاملات:

هنگامی که قصد انتقال پول از یک حساب بانکی را دارید، تاریخچه دقیق معاملات که شامل زمان، میزان، فرستنده و گیرنده وجه هستند، در دسترس بانک قرار می گیرد.

بهترین قسمت سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال این است که هر معامله ای که انجام می دهید نسبت به سایر معاملات منحصربه فرد است. شما می توانید تنها بخشی از اطلاعاتی که مایل هستید برای طرف دوم معامله فاش کره و به اشتراک بگذارید.

تاریخچه مالی و هویت شخصی بخشی از حریم خصوصی معامله گران بوده و از آن محافظت می شود.

4- هزینه کم معامله:

در معاملات بانکی باید برای تمام تراکنش ها هزینه ای را پرداخت کنید. اگر تراکنش های متعددی داشته باشید در آخر ماه با هزینه معاملاتی زیادی مواجه خواهید شد؛ اما در ارزهای دیجیتال، ماینرها هزینه تایید تراکنش ها را از شبکه دریافت می کنند و معامله گر هزینه ای را برای انجام تراکنش پرداخت نمی کند. تنها اگر معامله گر تمایل داشته باشد که در صف تایید تراکنش ها زودتر از موعد، تراکنش خود را به تایید ماینرها برساند باید هزینه ای را به ماینر پرداخت کند.

5- دسترسی راحت به دارایی:

اینترنت این امکان را به کاربران می دهد تا ارزهای دیجیتال را به راحتی و امنیت بالا جابه جا کنند؛ بنابراین تمام افرادی که به اینترنت دسترسی دارند می توانند از خدمات رمز ارزها استفاده کنند.

به طورکلی دسترسی آسان بازار ارزهای دیجیتال و سرمایه گذاری در آن به منزله اقدام عجولانه و بدون یادگیری و آموزش ارز دیجیتال نیست.

6- حفظ مالکیت دارایی:

در سیستم‎ های بانکداری سنتی وقتی شخصی فوت می کند، وجه موجود در حساب به وراث وی منتقل می شود و یا در صورت نقض شرایط سرویس دهی بانک، دارایی های موجود در حساب مسدود شده و دیگر امکان دسترسی به آن ها وجود نخواهد داشت؛ اما در صورت سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال شما تنها مالک کلیدهای خصوصی و عمومی دارایی خود خواهید بود.

7- امنیت بالا:

وقتی یک معامله ای را در بازار ارزهای دیجیتال انجام می دهید امکان نقض کردن و برگرداندن آن وجود ندارد. باوجود تکنیک های رمزنگاری از دست کاری اطلاعات تراکنش های و دارایی های ارزهای دیجیتال در برابر هکرها محافظت می شود.

8- تمرکز زدایی:

فناوری بلاک چین پایگاه داده سوابق تراکنش های است. غیرمتمرکز بودن بلاک چین باعث شده تا تنها دو طرف معامله یعنی فرستنده و گیرنده، درگیر فرایند تراکنش باشند؛ بنابراین هیچ شخص سومی نیست که معاملات شما را کنترل کند.

دوره ارز دیجیتال را در خانه سرمایه حرفه ای آموزش ببینید

آموزش ارز دیجیتال

همان طور که تا به اینجا مشخص شد اولین و مهم ترین فاکتور موفقیت در بازار ارزهای دیجیتال، تحقیق، یادگیری و استفاده از دوره ارز دیجیتال است.

خانه سرمایه با توجه به تمایل روزافزون افراد برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال تصمیم گرفته است تا با بهره گیری از اساتید مجرب و از طریق آموزش ویدیویی، فرایند یادگیری و آموزش علاقه مندان این بازار را سرعت ببخشد تا در کنار پذیرش ریسک های احتمالی، مانند سرمایه گذاران حرفه ای، سرمایه خود را وارد ارزهای دیجیتال کنند.

ویژگی های دوره آموزش ارز دیجیتال در خانه سرمایه:

  • افرادی که در این روده ثبت نام می کنند تا پاپان دوره، در هر لحظه از پشتیبانی خانه سرمایه بهره مند می شوند.
  • پس از به پایان رساندن دوره و در صورت شرکت در آزمون دو مرحله ای پایان دوره، پذیرفته شدگان موفق به دریافت مدرک رسمی و بین المللی سازمان فنی و حرفه ای خواهند شد.
  • سر فصل های کامل دروه شامل مجموعه ای از آموزش های لازم برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال می شود.
  • از طریق برگذاری آزمون های دوره ای تلسط شرکت کنندگان دوره بر مباحث سنجیده می شود.
  • دوره آموزش ارز دیجیتال خانه سرمایه حاوی 125 ساعت آموزش زنده و مستقیم از طریق وبینار و 75 ساعت فیلم آموزشی مجزا است.
  • در پایان دوره فیلم های آموزشی در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد. بنابراین امکان تماشای نامحدود و مرور مکرر مباحث وجود دارد.

در آموزش ارز دیجیتال چه گفتیم و شنیدیم؟

  • «رمز ارز» یک واحد پولی نوظهور است که از زمان شکل گیری آن در سال ۲۰۰۹ تنها ۱۲ سال می گذرد. این پدیده، یک پول دیجیتالی است که بر پایه پایگاه داده بلاک چین بنا شده و مستقل از دولت ها، رمزنگاری و ایمن گشته است.
  • اولین پروژه موفق حوزه ارزهای دیجیتال «بیت کوین» است. مدتی بعد از معرفی بیت کوین، رمز ارزهای دیگر یا همان آلت کوین ها طراحی و عرضه شدند.
  • پس از عرضه چندین هزار آلت کوین همچنان بیت کوین باارزش ترین آن ها است.
  • شما می توانید با داشتن یکی از انواع معتبر کیف پول های دیجیتالی گرم یا سرد و با استفاده از آدرس کیف پول خود از طریق ارز فیات رمز ارز خریداری کنید. محافظت از کلیدهای خصوصی، عمومی و رمز عبور کیف پول با هدف حفاظت از دارایی شما توصیه می شود.
  • صرافی های ارزهای دیجیتال، سایت هایی هستند که با هدف برقراری ارتباط میان خریداران و فروشندگان شکل گرفتند.
  • به دلیل تحریم های ایران، صرافی های خارجی در فعالیت ایرانیان سخت گیری می کنند. به همین دلیل بهترین پلتفرم معامله برای ایرانیان صرافی های ایرانی معتبر هستند.
  • قبل از ورود به بازار باید قیمت روز را از طریق سایت های مربوط بررسی کرده و با سپری کردن دوره آموزش ارز دیجیتال و استفاده از تحلیل های بنیادی و فنی وارد معامله شوید.
  • بررسی اخبار مربوط به ارزهای دیجیتال، تحقیق و بررسی، داشتن برنامه، استفاده از استراتژی های کارآمد و به طورکلی داشتن هدف مشخص، کلید اصلی موفقیت در این بازار است. بنابراین یادگیری مداوم و استفاده از دوره های آموزش ارز دیجیتال در سرمایه گذاری کم ریسک به شما کمک می کنند.
ادامه مطلب
ترید ارز دیجیتال
ترید ارز دیجیتال چیست و چگونه...

کریپتوکارنسی ها بازاری نوظهور محسوب می شوند که با ورود ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم به جریانی مهم تبدیل شده اند. بیشتر کریپتوکارنسی ها که به طور خلاصه «کریپتو» نیز نامیده می شوند، از تکنولوژی بلاک چین استفاده می کنند. کریپتوکارنسی ها با ارزهای فیاتی تفاوت هایی دارند. این ارزهای دیجیتال دارایی هایی غیرمتمرکز هستند که برخلاف ارزهای فیات تحت کنترل مرجع نظارتی یا بانک مرکزی قرار ندارند. با وجود ممنوع بودن ترید ارز دیجیتال در اکثر کشورها، پتانسیل این حوزه برای تغییر چشم اندازهای مالی غیرقابل انکار است. در واقع فرصت های تجاری و سرمایه گذاری بسیاری در پس زمینه آن وجود دارد. بیشتر ارزهای دیجیتال مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین هستند. این تکنولوژی دارای مزایا و کاربردهای بسیاری برای مدل های مشتری محور، زنجیره های تأمین مواد غذایی و پروتکل های پیشرفته امنیت سایبری است. ترید ارز دیجیتال در مقایسه با معاملات در بازارهای سنتی تری مانند فارکس تفاوت اساسی از خودشان نشان می دهند. چون آنها دارایی های جدیدی هستند که کمترین تاثیرپذیری را از محرک های اثرگذار بر بازارها می گیرند.

چه چیزی بازار ارزهای دیجیتال را به حرکت در می آورد؟

ترید ارز دیجیتال

از آنجا که بازار کریپتوکارنسی ها بسیار جدید هستند، در نتیجه همبستگی کمتری با دیگر دارایی ها دارند. کریپتوکارنسی ها به صورت غیر متمرکز و به دور از مراجع کنترلی و نظارتی طراحی شده اند. به همین دلیل محرک هایی از قبیل انتشار اطلاعات، تغییرات نرخ و تحولات سیاسی بر این دارایی ها به اندازه ی ارزهای فیات تأثیرگذار نیستند.

عوامل زیر بر ترید ارز دیجیتال تاثیر می گذارند:

زمانی که مخالفت ها نسبت به فضای کریپتوکارنسی ها افزایش پیدا می کند

حمله به بازار کریپتوکارنسی ها که نقص های امنیتی را آشکار می کند

اخبار و شایعاتی مبنی بر کنترل بیشتر بانک مرکزی یا دولت ها بر اجرای ممنوعیت کریپتوکارنسی ها

ترید ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟

ترید ارز دیجیتال

از ترید ارز دیجیتال تا فیات: تصور کنید که شما مقداری پول دارید و می خواهید آن را در فضای کریپتوکارنسی ها سرمایه گذاری کنید. در این صورت از کجا شروع می کنید؟ پاسخ «صرافی» است. پورتال هایی که دنیای ما را با دنیای ارزهای دیجیتال مرتبط می سازند، «صرافی ها» هستند. صرافی های بسیاری برای انجام این کار وجود دارند. اما قبل از انتخاب یکی از آن ها برای ترید ارز دیجیتال خود باید نکته هایی را در نظر بگیرید و صرافی ها را از این نظر بررسی کنید:

اعتبار:

قبل از هر اقدامی، ابتدا مطمئن شوید که این صرافی در کشور و منطقه ی سکونت شما در دسترس است و سرویس ارائه می دهد یا خیر. برای مثال بسیاری از صرافی ها همانند coinbase، kraken، Poloniex, Bittrex, Bitfinex, Bithumb, Coinone اجازه عضویت به ایرانیان را نمی دهند؛ بنابراین پیش از افتتاح حساب بررسی کنید که کدام صرافی برای کشور شما ممنوعیت معامله ایجاد نمی کند.

شهرت و سابقه:

نکته بعدی که باید آن را بررسی کنید شهرت و سابقه آن صرافی است. آیا کاربرانش از خدمات آن صرافی راضی هستند؟ آیا اخیراً هک شده است؟ چقدر معامله در آن ایمن است؟ آیا مردم شکایاتی از آن صرافی کرده اند؟ سایت Twitter و Reddit منابع خوبی برای بررسی نظرات در این خصوص هستند.

نرخ مبادلات:

در مرحله بعد باید نرخ مبادلات آن صرافی را بررسی کنید. صرافی های مختلف ممکن است نرخ های متفاوتی داشته باشند که باید حتماً آن را در نظر داشته باشید.

امنیت:

همیشه صرافی را انتخاب کنید که به نوعی از شما ID یا شناسه ی تائید هویت می خواهد. اگرچه این کار ممکن است زمان بر باشد، اما به همین علت، معامله شما در این صرافی در مقایسه با یک صرافی ناشناس، صد برابر امن تر می شود. برای خرید ارزهای دیجیتال در ابتدا باید صرافی مورد نظرتان را -که به شما امکان خرید و فروش ارز مورد نیازتان را می دهد – انتخاب کنید. تا حد امکان سعی کنید کریپتوکارنسی خود را در آن صرافی ذخیره نکنید زیرا امکان هک شدن وجود دارد. شما باید ارزهای دیجیتال تان را در کیف پول یا همان «wallet» ذخیره کنید. در واقع کیف پول، آدرسی روی زنجیره ی بلاکچین است. چیزی شبیه به این که آدرس https://khanesarmaye.com شما را به صفحه وب سایت ما هدایت می کند. پس می توانید ارز دیجیتال خود را به جای صرافی در یک کیف پول الکترونیکی آنلاین یا آفلاین ذخیره کنید.

چند نوع ترید ارز دیجیتال وجود دارد؟

ترید ارز دیجیتال

معاملات روزانه:

این روش شامل انجام معاملات متعدد در طول روز و تلاش برای کسب درآمد از حرکات کوتاه مدت قیمتی است. معامله گران روزانه زمان زیادی را صرف خیره شدن به صفحه های کامپیوتر خود می کنند و معمولاً تمام معاملاتشان را در پایان هر روز می بندند.

اسکالپینگ:

یکی دیگر از استراتژی معامله در طی روز که به تازگی بسیار محبوب شده، اسکالپینگ است. در روش اسکالپینگ تلاش می شود تا سودی حتی جزئی از تغییرات کوچک قیمتی ایجاد کرد. اسکالپینگ بر معاملات بسیار کوتاه مدت تمرکز دارد و بر این اساس استوار است که کسب سودهای کوچک به طور مکرر، ریسک ها را محدود و برای معامله گران مزیت ایجاد می کند. اسکالپرها می توانند در طی یک روز ده ها و حتی صدها معامله انجام دهند.

معاملات سویینگ:

این نوع از معامله سعی دارد از «نوسان» طبیعی چرخه قیمت ها بهره بگیرد. معامله گران سویینگ زمانی سود خواهند برد که قادر باشند زمان واقعی یک تغییر مطلوب در قیمت را پیش بینی کنند. آنها تلاش می کنند تا بدون نظارت مداوم بر صفحه ی نمایشگر رایانه خود، تصویری کلی از معاملات را زیر نظر داشته باشند. به عنوان مثال، معامله گران سویینگ می توانند موقعیت معاملاتی را باز کنند و آن را تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب، گاهی برای هفته یا حتی ماه ها باز نگه دارند.

چگونه می توان قیمت ها را تحلیل کرد؟

ترید ارز دیجیتال

شاید این پرسش برایتان پیش بیاید که: «آیا می توان حرکت های قیمت بیت کوین را پیش بینی کرد؟» پاسخ کوتاه این است که هیچ کس به طور دقیق نمی تواند پیش بینی کند که چه بر سر قیمت بیت کوین خواهد آمد. با این حال، برخی از معامله گران از الگوهای تشخیص، روش ها و قوانین خاصی استفاده می کنند که به آن ها امکان کسب سود در طولانی مدت را می دهد. هیچ کس نمی تواند منحصراً فقط معاملات سودآور انجام دهد. اما می توانید در پایان روز توازنی مثبت ایجاد کنید، حتی اگر در این مسیر ضررهای زیادی متحمل شوید. معامله گران معمولاً در هنگام تحلیل قیمت ها از دو روش استفاده می کنند: تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال

تحلیل بنیادی چیست؟

ترید ارز دیجیتال

در این روش سعی می شود تا با در نظر داشتن تصویری کلی از روند، قیمت را پیش بینی کرد. به عنوان مثال، تحلیل بنیادی بیت کوین را در نظر بگیرید. در اخبار مربوط به این ارز، پیشرفت های فنی، مقررات جهانی و هر خبر یا موضوعی که می تواند بر موفقیت این ارز دیجیتال تأثیر بگذارد، ارزیابی می شود. کارشناس ها در این روش به بررسی ارزش بیت کوین به عنوان یک تکنولوژی – صرف نظر از قیمت فعلی آن – و نیروهای خارجی مربوط به آن می پردازند تا اتفاق هایی که در آینده بر سر قیمت ارز می افتد را پیش بینی کنند. به عنوان مثال، اگر چین به طور ناگهانی تصمیم به ممنوعیت بیت کوین بگیرد، این نوع از تجزیه و تحلیل احتمال افت قیمت آن را پیش بینی می کند.

تحلیل تکنیکال چیست؟

ترید ارز دیجیتال

در این روش به وسیله بررسی آمارهای بازار، مانند حرکات قیمت در گذشته و حجم معاملات، به پیش بینی قیمت ها می پردازند. درواقع در تحلیل تکنیکال تلاش می شود الگوها و روندهای قیمت مشخص شوند و بر اساس این موارد نتیجه بگیرد که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. فرض اصلی تحلیل تکنیکال این است: «بدون توجه به ماجراهایی که اکنون در جهان رخ می دهند، حرکات قیمتی با زبان مخصوص خودشان سخن می گویند و به شما کمک می کنند تا اتفاق های آینده را پیش بینی کنید.»

اکنون کدام روش بهتر است؟

همان طور که خودتان بهتر می دانید، هیچ کس نمی تواند آینده را به طور دقیق پیش بینی کند و حقیقت غیر قابل انکار این است که هیچ نوع تضمینی برای نتایج معاملات مختلف وجود ندارد. با این حال، به نظر می رسد که ترکیبی درست از هر دو روش احتمالاً بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت.

ادامه مطلب