Lines_Background
مینی‌دوره رایگان درآمد روزانه ۱۰۰ دلار از فارکس
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایه
آموزش ترید از صفر صفر

هوش مالی از نگاه بزرگان سرمایه گذاری

نبوغ جان باگل سرمایه گذار بزرگ را در 9 نقل قول او ببینید
9 نقل قول از جان باگل...

از افسانه و نبوغ جان باگل تنها کافی است به این مورد اشاره کنیم که او جزو تاثیرگذارترین سرمایه گذاران نیم قرن گذشته است. این سرمایه گذار بزرگ به عنوان بنیانگذار Vanguard و خالق صندوق شاخص بورس نیز شناخته می شود.

اما نبوغ او در حوزه سرمایه گذاری از کجا سرچشمه می گیرد؟ جان باگل از چنان شهرتی در میان سرمایه گذاران برخوردار است که هیچکس حاضر به از دست دادن نقل قول های حیرت انگیز او نیست.

اگر همچنان در رابطه با نبوغ این افسانه سرمایه گذاری شک دارید، بهتر است بدانید که شاگردان تنها بعد از 10 تا 20 سال به سرمایه گذاران بزرگی تبدیل شده اند. افرادی که سود هنگفتی را به جیب زده اند.

به همین خاطر است که به هیچ عنوان نباید نقل قول های او را از دست داد.

نقل قول هایی هوشمندانه از جان باگل

هنگامی که جان باگل نخستین بار با صندوق شاخص جدید خود با درصد سود -3.52 درصد پا به صحنه گذاشت، مورد تمسخر همگان قرار گرفت. جالب است بدانید این حرکت جان باگل در دوره خود به «حماقت باگل» شهرت داشت. با این حال این صندوق با سرمایه ای بالغ بر 260 میلیارد دلار به عنوان شگفتی بزرگی در جریان است.

در رابطه با صندوق های سرمایه گذاری همه به خوبی می دانستند که چگونه باید از سایر سهم ها پیشی گرفت؛ تنها کافی بود که یک مدیر هوشمند انتخاب کنند. مدیری که به خوبی بداند چه زمانی بهترین فرصت برای خرید یا فروش سهام هاست.

جان باگل انقلابی در این دیدگاه به وجود آورد. او رویکردی دیگر را برای پیشی گرفتن از رقبا پیش گرفت و بدین ترتیب تحولی شگرف در صنعت سرمایه گذاری به وجود آورد. با ما و نقل قول های خواندنی جان باگل همراه باشید.

1. متنوع سازینبوغ جان باگل سرمایه گذار بزرگ را در 9 نقل قول او ببینید

«در انبار به دنبال سوزن نباشید، تنها کافی است انبار کاه را بخرید!»

این جمله خلاصه حرکت باگل در برخورد با صندوق های سرمایه گذاری است. او به جای استخدام یک مدیر خرید کل صندوق را در پیش گرفت.

2. هزینه ها

«کنایه غم انگیزی در میان ما سرمایه گذاران وجود دارد. ما بهای آنچه را که برای آن هزینه زیادی می کنیم دریافت نمی کنیم، بلکه دقیقاً همان چیزی را دریافت می کنیم که هیچ بهایی بابت آن نپرداخته ایم.»

به عبارت دیگر هر دلاری که شما از پرداخت هزینه برای استخدام یک مدیر آگاه و باتجربه امتناع می کنید، برای خودتان بازدهی دارد و نه مدیر استخدام شده. این نقل قول باگل درست در جایی مقابل شعارهای بازاریابان قرار دارد:

آنچه را به دست خواهید آورد که بابت آن هزینه کرده باشید.

3. زمان بندی بازار نبوغ جان باگل سرمایه گذار بزرگ را در 9 نقل قول او ببینید

«این ایده که برای ورود و خروج سرمایه گذاران به بازار بورس زنگ به صدا در می آید، قابل اعتماد نیست. با وجود 50 سال سابقه در این حوزه کمتر شخصی را می شناسم که با در نظر گرفتن این هیاهوها به موفقیت دست یافته باشد»

افرادی که زمانی ایده آل برای سرمایه گذاری در بازار تعیین می کنند، این کار را تنها برای جلب توجه دیگران و پیدا کردن طرفداران زیاد انجام می دهند.

«بزرگترین مشکل ناشی از زمان بندی سرمایه گذاری تفاوت بازده سرمایه گذاران نسبت به جریان بازار است. این فرایند برای بسیاری از افراد تنش زا تلقی می شود.»

عمده ترین ایراد علمی وارد به زمان بندی این است:

زمان بندی زمانی که تعداد زیادی از سرمایه گذاران به طور همزمان به بازار وارد یا از آن خارج می شوند دیگر کارکردی ندارد. محبوبیت بیش از حد چنین سیستم پایانی جز سقوط نخواهد داشت.

4. حجم معاملاتنبوغ جان باگل سرمایه گذار بزرگ را در 9 نقل قول او ببینید

«طی سال های اخیر معاملات سالانه سهام (که به دلیل هزینه های معاملات ارزش منفی برای معامله گران دارد) ارزشی برابر با 33 تریلیون دلار داشته است. اما زایش سرمایه (به معنای هدایت سرمایه در بخش هایی مانند مشاغل جدید، تکنولوژی های بی مانند، پیشرفت های پزشکی و تجهیزات مدرن ارزشی بالغ بر 250 میلیارد دلار داشته است. به عبارت دیگر 99.2 درصد از معاملات بازار را گمانه زنی در رابطه با بورس و 0.8 درصد دیگر آن را هدایت سرمایه در بخش های ساخت و ساز تشکیل می دهد.

به زبان ساده تر جان باگل بیان می کند بیش از 99 درصد از فعالیت ها در وال استریت صرف معاملات ساده شده و تنها کمتر از یک درصد از این معاملات با هدف خلق ایده های نو سرمایه گذاری می شود. این نقل قول یک تفسیر غم انگیز در رابطه با صنعت سرمایه گذاری است.

5. صندوق های شاخص

«استفاده از داده های صندوق های شاخص راهکاری ایده آل برای آگاهی از نرخ بازدهی بازار است. این داده ها بدون هیچ گونه تلاش و با حداقل هزینه به دست می آیند. صندوق های شاخص ریسک ناشی از خطای فردی را از بین می برند و تنها ریسک ناشی از بازار را باقی می گذارند.

آخرین نکته مهمی که جان باگل در این خصوص بیان می کند به شرح زیر است:

«همواره این ریسک وجود دارد که بورس سرمایه گذاران را با خسارت های کوتاه مدت مواجه کند. به همین خاطر است که من بخش اعظمی از نمونه کارهای خود را در صندوق های اوراق قرضه نگهداری می کنم.»

6. سرمایه گذاری ساده نبوغ جان باگل سرمایه گذار بزرگ را در 9 نقل قول او ببینید

«سرمایه گذاری آنقدر دشوار نیست که شما تصور می کنید. به منظور موفقیت در سرمایه گذاری تنها کافی است که چند کار درست را انجام دهید و دست به اشتباهات جدی نزنید.»

این جمله شاید در نگاه اول کلیشه ای به نظر برسد، اما محال است جان باگل چالش هایی را که در سرمایه گذاری با آن مواجه هستیم، نادیده بگیرد. اگر به دنبال لیستی از «چند کار درست» هستید، به موارد زیر توجه کنید:

مدیریت احساسات، خودداری از طمع، کنترل هزینه ها، متنوع سازی سرمایه گذاری ها، صبور بودن و نگرش طولانی مدت داشتن، کنترل ریسک، برخورداری از برنامه ای بلندمدت و مواردی از این دست.

7. زمان و صبوری

«زمان دوست شما و شوق بیش از حد دشمن شماست»

8. ریسک بازار سهام

«اگر تصور از دست دادن 2 درصد از سهام خود در بازار برای شما مشکل است، بنابراین بهتر است که در بورس سرمایه گذاری نکنید.»

9. اعتماد کردن به دلالان

«دشواری فهماندن چیزی به فردی که کوچک ترین شانسی برای فهم آن به شما نمی دهد، شگفت آور است.»

ادامه مطلب
توصیه‌های میلیون دلاری از وارن بافت
۷ توصیه میلیارد دلاری از وارن...

مهم ترین توصیه های میلیارد دلاری وارن بافت

۱- توصیه هایی در خصوص هزینه: اگر چیزی را بخرید که به آن احتیاج ندارید، به زودی مجبور خواهید شد چیزهای را بفروشید که به آن ها احتیاج دارید

متأسفانه بسیاری از رفتارهای اقتصادی که در جامعه رواج دارد، افراد را روز به روز فقیرتر می کند. یکی از این موارد، خرج کردن برای موارد غیرضروری است. حرکت جامعه به سمت تجملات و مصرف گرایی، باعث ورود کالاهای لوکس و نیمه لوکس به سبد خانوار شده است. آموزه های اقتصادی به ما یادآوری می کند که با افزایش درآمد تقاضا برای کالای لوکس افزایش می یابد، ولی گاهی افراد با سطح درآمد متوسط و پایین نیز جهت اغنیا نیاز روانی خود یا نیاز به دیده شدن، بخشی از درآمد خود را به کالاهای غیرضروری اختصاص می دهند. وقتی بخش قابل توجهی از درآمد را صرف کالاهای غیرضروری می کنیم، در آینده با بحران مالی مواجه شده و ناچاریم نیاز مالی خود را با فروش دارایی های خود جبران کنیم. این مسئله ناشی از عدم مدیریت صحیح هزینه ها است. رفتار صحیح اقتصادی آن است که صرفاً به خرید کالاهای ضروری بسنده کنیم. داشتن ثبات رفتاری و عدم توجه به نظر دیگران در این مورد، به ما کمک بسیاری خواهد کرد. همواره به یاد داشته باشید که: پول انسان ها را خلق نمی کند بلکه انسان ها هستند که پول را خلق می کنند. زندگی را به سادگی خودتان زندگی کنید. همچنین بهتر است از توصیه های افراد موفق در کسب وکار و مدیریت مالی بهره گیرید و مطالعه کنید. افزایش مهارت های مدیریت مالی به شما کمک می کند کمتر دچار بحران های مالی شوید.

توصیه های میلیون دلاری از وارن بافت

۲- توصیه هایی در خصوص درآمد: هرگز به یک درآمد خاص بسنده نکنید. برای ایجاد منبع درآمدی دیگر، سرمایه گذاری کنید.

مدیریت درآمد، دانشی است که می توانیم ردپای آن را در جملات انگیزشی وارن بافت زیادی پیدا کنیم. وابسته بودن به یک منبع درآمد نمی تواند شما را به استقلال مالی برساند. اگر به هر دلیلی شغلتان را از دست دهید، مجبور هستید تا زمان پیدا کردن یک شغل مناسب دیگر از پس انداز خودتان استفاده کنید و اگر این قضیه طولانی شود، مجبور خواهید شد برای پرداخت بدهی هایتان از دوستان و آشنایان پول قرض بگیرید. افراد ثروتمند معمولاً چند منبع درآمد مختلف دارند؛ بنابراین زمانی که شرایط خوب باشد می توانند به اندازه ی کافی پول پس انداز کنند و در شرایط بحرانی نیز خیالشان راحت است که تا پیدا کردن یک شغل مناسب، منبع درآمد دیگری دارند. اجاره دادن دارایی، خریدوفروش سهام (بورس) و تولید محصول خاص نمونه های مختلفی برای افزایش منبع درآمد هستند. خلق چندین منبع درآمد بهترین راه کسب درآمد پایدار و ثروتمند شدن است. چندین منبع درآمد مانند این است که در سرمایه گذاری، تمام تخم مرغ هایتان را در یک سبد نگذارید؛ و هرچه منبع درآمد بیشتری داشته باشید، سریع تر به موفقیت و ثروتمندی خواهید رسید.

توصیه های میلیون دلاری وارن بافت

۳- توصیه هایی در خصوص روابط دوستی: بهتر است با افرادی که از خودتان بهتر هستند معاشرت کنید. دوستانی را انتخاب کنید که رفتارشان بهتر از رفتار شما باشد تا تشویق شوید در آن مسیر حرکت کنید.

سرنوشت شما مهم تر از آن است که وقت خود را با افرادی بگذرانید که کمکی به بهتر شدن شما نمی کنند. برحسب یک قانون کلی، میانگین افکار و حتی درآمد شما شبیه میانگین افکار و درآمد پنج نفر از افرادی است که با آن ها در ارتباط نزدیک هستید. به عبارتی میانگین ارتعاش وجودی اطرافیان شما، برابر است با میانگین ارتعاش وجودی خود شما! پس بهتر است دوستان خود را از میان افراد موفق و خوش فکر انتخاب کنید. هرچه انتخاب شما شایسته تر باشد شما نیز فرد موفق تری در آینده خواهید شد. بله همین طور است، افراد شبیه اطرافیان خود می شوند. هم نشینی و معاشرت با افراد درجه یک، به تدریج ارتعاشات وجودی درون شما نیز تغییر می کند و شبیه به ارتعاشات درونی افراد درجه یک اطرافتان می شود. باید سعی کنید که از جمع هایی که انرژی های منفی دارند دوری کنید و با افراد درجه یک و موفق معاشرت کنید. معاشرت با افراد بسیار موفق، مسیر موفقیت شما را هموارتر می کند و امری الزامی است. افرادی که قبل از شما پله های ترقی را طی کرده اند همیشه تجربه های ارزشمندی دارند که می توانند در اختیار شما بگذارند. خوب است بدانید، ثروتمندان با افراد مثبت و موفق در ارتباط هستند و فقرا با افراد شکست خورده معاشرت دارند. اگر می خواهید ثروتمند شوید در دوستی های خود تجدیدنظر کنید.

توصیه های میلیون دلاری وارن بافت

۴- توصیه هایی در خصوص انتظارات: صداقت هدیه ای بسیار گران بهاست، انتظار آن را از افراد کم ارزش نداشته باشید.

وقتی درحال راه اندازی کسب و کار یا رابطه دوستی هستید به دنبال افراد صادق و اصیل باشید. منظور از اصیل، حقیقی، واقعی، صادق و روراست است. آدم های اصیل، در درون همانی هستند که رفتار بیرونی آن ها نشان می دهد. آدم های صادق و اصیل حق به جانب نیستند و ثبات رفتاری دارند. ثبات رفتاری و صداقت آن ها کمک می کند تجربه های خود را صادقانه در اختیار شما بگذارند و در مسیر موفقیت به شما کمک کنند. متأسفانه تشخیص دادن این ویژگی رفتاری در آدم ها خیلی مشکل است. دلیل این امر آن است که ارتباطات متقابل آدم ها باهم نسبی است. این موضوع بستگی به این دارد که ما در ذهن خودمان چه دیدی نسبت به دیگران داریم. اصیل بودن ویژگی کمیابی است؛ زیرا در دنیایی زندگی می کنیم که تظاهر و رفتار نمایشی زیاد است. اکثر انسان ها دنبال چیزهایی هستند که در وجود خودشان ندارند. متأسفانه افراد متظاهر نمی توانند دوست خوبی برای شما باشند و به دلیل عدم صداقت، بسیاری از فرصت های ارزشمند را از شما می گیرند و از پیشرفت بازمی مانید. برای اینکه بتوانید راحت تر این اشخاص را شناسایی کنید بهتر از این ویژگی را ابتدا در خود پرورش بدهید.

توصیه های میلیون دلاری وارن بافت

۵- توصیه هایی در خصوص ریسک کردن: هرگز عمق رودخانه را با هردو پای خود چک نکنید.

گاهی ما در مفهوم کلمات دچار سوءتفاهم می شویم؛ مثلاً با شنیدن واژه «ریسک» به یاد کارهای شتاب زده می افتیم. درحالی که ریسک کردن، یک استراتژی هوشمندانه است که باید آن را آموخت. ریسک را می توان کاهش داد، اما هرگز نمی توان به صفر رساند. پس سرمایه گذاری بدون ریسک هم وجود ندارد. شما تنها قادرید ریسک را مدیریت کنید. این مهارت باتجربه و یادگیری به دست می آید. از طرف دیگر، ریسک کردن بدون مهارت نیز، عواقب ناخوشایندی دارد. هیچ یک از این دو مورد، گزینه خوبی در مورد مسائل مالی و اقتصادی به شمار نمی روند. اگر بیش ازاندازه ریسک کنید، متحمل ضررهای گزاف می شوید. اگر ریسک نکنید نیز شاید سودی به دست نیاورید. باید در این مورد به تعادل برسید و از اشتباهات خود درس بگیرید.

سرمایه گذاری در سهام ممکن است سودآور باشد ولی بهتر است ریسک خود را در بازارهای مختلف و صنایع مختلف توزیع کنید. به عنوان مثال تک سهم شدن در بازار سرمایه استراتژی پرمخاطره ای است. بهتر است سبد خود را با چند سهم بچینید و فرصت های سودآوری خود را با ریسک های غیرمنطقی از بین نبرید.

توصیه های میلیون دلاری وارن بافت

۶- توصیه هایی در خصوص صبور بودن: مهم نیست استعداد یا تلاشتان چقدر شگفت انگیز است، بعضی چیزها برای به ثمر رسیدن تنها به زمان نیاز دارند. با باردارشدن ۹ زن، نمی توان یک ماهه کودکی را متولد کرد.

در بسیاری از جملات انگیزشی می خوانیم که موفقیت، نیازمند صبر است؛ اما صبر کردن نیز حد و اندازه ای دارد. صبر کردن بدون اندیشه، به قیمت تلف کردن زمان گران بهایمان تمام می شود. باید با خودمان تمرین کنیم که همیشه چند پله جلوتر از جایی که هستیم را ببینیم. در این صورت می توانیم با خیالی آسوده، در انتظار چیدن میوه های درختی باشیم که با آگاهی کاشته ایم. صبر کردن مهارت سختی است و غالب افراد صبور نیستند. ما غالباً افراد عجولی هستیم. سریع ثروتمند شدن، سریع موفق شدن، احتمالاً جایی برای یادگیری ما نخواهد گذاشت. این زود خواستن، معمولاً تلاش زیادی نمی خواهد. حقیقت آن است که ثروت های بزرگ در اثر صبر و تلاش به دست می آیند. ما باید سعی کنیم فرصت های سرمایه گذاری و موفقیت را شکار کنیم و صبورانه منتظر نتیجه مطلوب بمانیم. صبر، انعطاف و نظم به ما کمک می کنید به موفقیت های بزرگ برسیم.

توصیه های میلیون دلاری وارن بافت

۷- توصیه هایی در خصوص پس انداز: آنچه پس از صرف هزینه هایتان باقی مانده است را پس انداز نکنید، بلکه در عوض، آنچه پس از پس انداز برایتان باقی ماند را خرج کنید.

پس انداز کردن از آن دست موضوع هایی است که وارن بافت روی آن تأکید زیادی داشته است. اهمیت این موضوع بر سیاست های مالی بر کسی پوشیده نیست. یادتان باشد که برای تغییر وضعیت مالی، نخست باید روی درست خرج کردن تمرکز کرد. مدیریت صحیح مخارج، جز مهارهای مهم برای ثروتمند شدن است. سپس باید به کسب درآمد بود. طرز فکر یک فرد عادی این است که معمولاً بعدازاینکه با هزینه های ضروری مواجه شد شروع به پس انداز می کند. روش یک فرد ثروتمند کاملاً برعکس است ما این تفاوت را فرمول افراد ثروتمند می نامیم. این فرمول می گوید:

به محض دریافت درآمدتان درصد معینی از آن را برای بازگرداندن به اجتماع و درصد مشخصی را برای سرمایه گذاری روی اهداف مالی خود در نظر بگیرید. تنها آنچه باقی مانده است را خرج کنید. بسیار آسان است که پول خود را صرف چیزهایی کنیم که دوست داریم اما در پایان روز می بینید که همه پولی را که کسب کرده اید خرج شده و اهمیتی هم ندارد که درآمد شما چقدر بوده است. به جای رضایت در لحظه، تمرکز خود را روی آینده برگردانید. هرچند همه ما دوست داریم که بازخورد خوبی از دوستان و آشنایان در مورد چیزهایی که داریم، دریافت کنیم اما باید برای خود حدومرزی بگذاریم. شما باید چیزهایی را بخرید که نیاز دارید و تنها چیزهایی را نخرید که بتوانند دیگران را تحت تأثیر قرار دهند. در دنیای امروز بسیاری مخارج وجود دارند که اگر برنامه ریزی نکنید و پول خود را بودجه بندی نکنید، در پایان هیچ پس اندازی برایتان باقی نمی ماند. مخارج داخلی و خارجی. افراد ثروتمند می دانند که پول از کجا وارد می شود و از کجا بیرون می رود. یادداشت کردن مخارج و پس اندازه کمک می کند زودتر به نتایج مطلوب برسید.

توصیه های میلیون دلاری وارن بافت

ادامه مطلب
۱
۵ معامله گر برتر، غیر از...

وارن بافت بزرگ ترین سرمایه گذار بازار سهام در عصر حاضر شناخته می شود. استراتژی سرمایه گذاری او سهام داری بلندمدت است و به همین جهت در شرکت هایی سرمایه گذاری می کند که طبق محاسباتش، قیمت سهام، کمتر از ارزش ذاتی آن باشد. توانایی بافت در خرید سهام ارزشمند در بهترین زمان و قیمت ممکن، سبب شد او با بیش از ۸۰ میلیارد دلار سرمایه، به یکی از بزرگ ترین ثروتمندان دنیا تبدیل شود. اگرچه بافت توانسته طی ۵۰ سال زندگی حرفه ای خود، بازدهی بالاتر از شاخص S&P500 کسب کند؛ اما برخی منتقدین این سؤال را مطرح می کنند که آیا او هنوز کاریزمای سرمایه گذاری خود را حفظ نموده یا خیر! لازم به ذکر است از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۹، بافت به صورت مستمر نتوانسته بازدهی بیشتر از شاخص S&P500 کسب کند. در این مقاله پنج معامله گر بزرگ بازار سرمایه، به جز وارن بافت را معرفی می کنیم که بدون شک جزء بهترین ها هستند.

۵ معامله گر برتر

جورج سوروس

۵ معامله گر برتر، غیر از وارن بافت!

او مدیر یک صندوق پوشش ریسک است که فلسفه سرمایه گذاری کاملاً متفاوتی با وارن بافت دارد. سوروس استراتژی سرمایه گذاری مشخصی ندارد و تصمیمات معاملاتی اش بر اساس جو حاکم بر بازار و شرایط اقتصادی می باشند. جورج بیشتر به خاطر آن معامله معروف ۱۰ میلیارد دلاری فروش استقراضی پوند استرلینگ شهرت یافته است. این اقدام او موجب شد، طی مدت کوتاهی میلیاردها دلار بر ثروتش افزوده شود؛ که درنتیجه آن بانک مرکزی انگلیس مجبور شد، طی چند مرحله پوند استرلینگ را بازخرید یا اصطلاحاً آن را از بازار ارز جمع آوری کند که درنهایت نرخ بهره نیز به ۲ درصد افزایش یافت.

کارل آیکان

۵ معامله گر برتر، غیر از وارن بافت!

او یکی از بزرگ ترین معامله گران بازار سهام طی ۲۵ سال اخیر بوده است، اما گاها تصمیمات او تحت تأثیر رویکردهای غلط شرکتی می باشند. آیکان از گذشته تاکنون سیاست تملک شرکت ها به منظور تصاحب مدیریت آن ها را دنبال می کند و عموماً با شرکت هایی سر و کله می زند که ازنظر او، فاقد مدیران کارآمد و منسجم هستند. شاید این رویکرد او نادرست به نظر بیاید، اما اکثر شرکت هایی که آیکان با این هدف، سهام آن ها را خریداری کرده است، پس از مدت کوتاهی افزایش بازدهی را شاهد بوده اند. کارل آیکان از سال ۱۹۶۸ تا ۲۰۱۱ میانگین بازدهی ۳۱% سالانه به ثبت رسانده است؛ که در مقایسه باید ذکر کنیم، وارن بافت طی این مدت فقط ۲۰% بازدهی سالانه داشته است!

جان (جک) بایگل

۵ معامله گر برتر، غیر از وارن بافت!

جک بایگل مؤسس و مدیرعامل بازنشسته، گروه سرمایه گذاری The Vanguard می باشد. بایگل این شرکت را حدوداً ۴۰ سال است که تأسیس نموده و امروزه با بیش از ۵ تریلیون دلار سرمایه تحت مدیریت، پس از شرکت BLK، دومین شرکت بزرگ تأمین سرمایه در جهان محسوب می شود. او از استراتژی سرمایه گذاری ساده ای پیروی می کند و معتقد است باید در صندوق هایی که شاخص هزینه پایین، کمیسیون کم و سرمایه گذاری های بلندمدتی دارند، سرمایه گذاری نمود؛ که این موضوع خود به تنهایی بزرگ ترین دلیل اعتماد مردم به او و شرکتش می باشد.

بنجامین گراهام

۵ معامله گر برتر، غیر از وارن بافت!

او نویسنده ی یکی از محبوب ترین کتاب های سرمایه گذاری در بورس، «سرمایه گذار هوشمند» می باشد. گراهام را پدر سرمایه گذاری ارزشی می نامند. به همین دلیل بود که وارن بافت او را به عنوان استاد سرمایه گذاری خود برگزید. بنجامین هیچ گاه یک معامله گر خیلی ریسک پذیر نبود. او همیشه به منظور انتخاب بهترین شرکت ها، محاسبات مالی دقیقی انجام می داد.

در سال ۱۹۵۱ بافت یک دوره آموزشی سرمایه گذاری در دانشگاه کلمبیا گذارند که مدرس آن بنجامین گراهام بود. او می گوید طی این دوره سه نکته مهم آموخته است:

  • خرید سهام یک شرکت، در حقیقت مالکیت بخشی از آن کسب و کار است.

سهام شما زمانی باارزش خواهد بود که کل شرکت از جوانب مختلف ارزشمند باشد.

  • همیشه هنگام سرمایه گذاری، حاشیه امن خود را حفظ نمایید.

همواره زمانی وارد معامله شوید که قیمت سهام کمتر از ارزش ذاتی آن باشد.

  • آقای بازار خدمتکار شماست نه استاد شما!

همواره بدانید که نباید به تمام چیزهایی که در بازار هست توجه کنید، زیرا سردرگم می شوید. در عوض یک شرکت را با تمرکز بالا تحلیل و بررسی کنید تا به گزینه مدنظر خود برسید.

پیتر لینچ

۵ معامله گر برتر، غیر از وارن بافت!

لینچ بیشتر به خاطر مدیریت صندوق Fidelity Magellan طی سال های ۱۹۷۷ تا ۱۹۹۰ میلادی، مشهور شد. طی این مدت صندوق مذکور به طور میانگین سالانه ۲۹% برای سهامدارانش بازدهی به ارمغان آورد؛ به عبارت دیگر در ۱۱ سال از ۱۳ سال مدیریت او این صندوق توانست بازدهی بالاتر از شاخص S&P500 کسب کند که آمار قابل توجهی است. پیتر لینچ یک معامله گر منحصر به فرد است، زیرا می تواند استراتژی معاملاتی خود را نسبت به هرگونه شرایط حاکم بر بازار تطبیق دهد و از همین روی، بسیاری او را آفتاب پرست دنیای معامله گران می خوانند. هرچند او همیشه در حال تغییر یک سبک معاملاتی به منظور تسلط بر شرایط مختلف بازار و رسیدن به سود در هر زمان ممکن می باشد؛ اما مجموعه اصول هشت گانه ای دارد که همیشه در چهارچوب این قواعد، سرمایه گذاری می کند.

کلام آخر

سرمایه گذاران بزرگ هر روز تکثیر نمی شوند. کسانی که بتوانند حداقل طی چند دهه برای سرمایه گذارانشان، بازدهی دورقمی به دست آورده و بتوانند آن را حفظ کنند، تعداد بسیار اندکی هستند. پنج نفر معرفی شده در این مقاله، بر اساس روند بازدهی شان ثابت کرده اند از بزرگ ترین معامله گران چند نسل گذشته هستند.

ادامه مطلب
۱۰ جنبه هوش مالی
۱۰ جنبه هوش مالی از نگاه...

با بالارفتن هزینه ها و تورم در دنیای رقابتی امروز، تلاش افراد نیز برای به دست آوردن پول بیشتر، افزایش یافته است. شاید این هدف بین بسیاری افراد مشترک باشد، اما آیا صِرف اینکه بگوییم می خواهم پولدار شوم کافی است؟ شاید عده ای تصمیم بگیرند کمتر هزینه کنند یا پول هایشان را در بانک نگه دارند. آیا این روش برای رسیدن به دارایی بیشتر مؤثر است؟ البته که نه! شما برای اینکه ثروتمند شوید، باید دانش مالی تان را افزایش دهید. در این مقاله، ۱۰ جنبه هوش مالی را از زاویه دید سرمایه دار مشهور امریکایی، رابرت کیوساکی بررسی می کنیم.

هوش مالی چیست؟

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

در تعریفی ساده، هوش مالی معیاری برای سنجش این موضوع است که شما تا چه اندازه از پول تان درست استفاده می کنید؟ داشتن هوش مالی بالا بدین معنا نیست که فردی لزوماً سرمایه گذاری زیادی انجام خواهد داد یا احتمالاً یک میلیونر بازنشسته خواهد شد. هوش مالی یعنی اینکه پول تان را مسئولانه مدیریت کنید. ممکن است تصمیم اقتصادی هوشمندانه ای بگیرید، پول تان را خرج کرده یا بر اساس برنامه، پس انداز کنید. افرادی که تنها روی هزینه کردن تمرکز می کنند، هوش مالی پایین تر و افرادی که بخشی از پول خود را پس انداز کرده و به آن اولویت می بخشند، هوش مالی بالاتری دارند.

کیوساکی کیست؟

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

رابرت تورو کیوساکی (Rabert Toru Kiyosaki) متولد ۸ آوریل ۱۹۴۸، سرمایه دار امریکایی و نویسنده است. او بنیان گذار Rich Global LLC و The Rich Dad شرکت آموزش مالی خصوصی است و از طریق کتاب و ویدئو، افزایش هوش مالی را آموزش می دهد. کیوساکی نویسندۀ بیش از ۲۶ عنوان کتاب است که از میان آن ها می توان به مجموعه کتاب هایی که با هزینۀ شخصی اش منتشر کرده است همچون سری کتاب های «پدر ثروتمند، پدر فقیر» اشاره کرد. این مجموعه کتاب، به ۵۱ زبان دنیا ترجمه شده و بیش از ۴۱ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفته است. این کتاب برای تمامی کسانی که می خواهند کنترل اوضاع مالی خود را به دست گرفته و هوش اقتصادی شان را افزایش دهند، کاربردی است. کیوساکی در این کتاب به بیان دو تفکر می پردازد:

«کارکردن برای پول» و «کارکردن پول برای شما». کیوساکی معتقد است ثروتمندشدن بیش از اینکه به سخت کارکردن ارتباط داشته باشد، به درست فکرکردن، تحلیل عقلانی و افزایش هوش مالی مرتبط است و برای رسیدن به این مهارت باید آموزش دید. به همین دلیل در کتاب «پدر ثروتمند، پدر فقیر» روی آموزش این نکات به کودکان از همان ابتدای کودکی تأکید دارد. از دیگر آثار رابرت کیوساکی می توان به کتاب های «چرا ثروتمندان، ثروتمندتر می شوند؟»، «هوش مالی یک میلیاردر را داشته باشید» و «کودکان هوشمند و ثروتمند» اشاره کرد. وی همچنین مقاله های زیادی با موضوع کارآفرینی و راه های رسیدن به ثروت منتشر کرده است.

هوش مالی از نگاه رابرت کیوساکی

رابرت کیوساکی هوش مالی را در ۵ جنبه بیان می کند:

۱- کسب پول بیشتر

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

درست است که شاید بیشترِ افراد درآمد داشته باشند، اما آنکه درآمد بیشتری به دست آورد، هوش مالی بالاتری نیز دارد. اگر سالی ۵۰۰ میلیون تومان به دست می آورید، نسبت به کسی که سالی ۲۰۰ میلیون تومان به دست می آورد، از هوش مالی بالاتری برخوردارید. کیوساکی می گوید بسیاری از مردم در کسب درآمد ناموفق اند، زیرا می خواهند بدون کار کردن، پول به دست آورند. او می نویسد بسیاری از مردم نمی دانند آنچه آن ها را ثروتمند می سازد، کسب درآمد است نه خود پول. در واقع یادگیری کسب درآمد شما را به پول می رساند. برای پول درآوردن باید بتوانید احساسات تان را کنترل کنید؛ زیرا هوش مالی نوعی از هوش هیجانی (EQ) است. همچنین باید یاد بگیرید لذت و خوشی را به تعویق بیاندازید و آیندۀ مالی تان را برای مبلغ اندکی پول قربانی نکنید. هرگز مسیرتان را رها نکنید؛ هرچند ادامه دادن مسیر دشوار باشد. بر اساس گفته های کیوساکی، مهم ترین عامل برای درآمدزایی این است که مشکلات را حل کنید.

وی می نویسد:

«برای افزایش ثروت، باید با این حقیقت کنار بیایید که مشکلات هرگز از بین نخواهند رفت».

موانع به دست آوردن ثروت را شناسایی کنید و با مشکلات بجنگید تا به ثروت برسید. افراد موفق از مشکلات برای خود پله ترقی می سازند. آن ها ابتدا مشکل را پیدا کرده و مقاومت می کنند تا آن را از بین ببرند؛ سپس با تجربه ای که کسب کرده اند ـ و این ابزاری برای تقویت هوش مالی است ـ سرعت رسیدن به موفقیت را افزایش می دهند. از نقطه امن تان خارج شده و آگاهانه با چالش ها مواجه شوید. در مسیر افزایش هوش مالی، به انجام کارهای خطرناک توصیه نمی شود، بلکه باید یاد بگیرید کارها را متفاوت از آنچه تا پیش از این می دانستید و با شیوۀ متفاوتی انجام دهید. صِرف داشتن یک شغل، به منزلۀ داشتن دارایی نیست. آنچه برای شما ثروت تولید کند، دارایی به شمار می آید. اینجاست که تفاوت مشاغل کارمندی را که تنها تا زمان فعالیت داشتن برایتان پول به همراه می آورد، با سرمایه گذاری و افزایش گردش مالی خواهید فهمید.

۲- حفاظت از پول

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

زمانی که پول به دست می آورید، باید از آن محافظت کنید نه اینکه کمتر خرج کنید. برای مثال، مواظب پول هایتان باشید تا غارت نشوند. روش های کاهش مالیات را بیاموزید و یا اینکه با هزینه کمتری، کسب و کارتان را هدایت کنید. کسی که ۲۰ میلیون در سال درآمد دارد اما با استفاده از دانش مالی، مالیات اندکی پرداخت می کند، هوش مالی اش در حفاظت از پول، نسبت به کسی که مالیات بیشتری پرداخت می کند، بالاتر است. بانک ها و سایر سازمان ها با استفاده از هوش مالی شان سودی چند برابر آنچه به شما می دهند، دریافت می کنند. برخی دلال ها که واسطی بین خریدار و فروشنده هستند، درصدی از سود دو طرف را دریافت کرده و روی موارد پیشنهادی به شما سرمایه گذاری می کنند. همۀ این ها را گفتیم تا تأکید کنیم برای حفظ پول و کسب دارایی بیشتر، دانش تان را افزایش دهید.

۳- بودجه بندی و برنامه ریزی برای پول

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

شما باید بتوانید خوب زندگی کنید. به این توصیه اشتباه که پایین تر از سطح مالی تان زندگی کنید، بی توجه باشید! دو راه برای حل بحران بودجه وجود دارد: هزینه هایتان را کاهش یا درآمدتان را افزایش دهید. هرکدام از این روش ها، کسری بودجه را جبران می کند؛ اما کیوساکی باور دارد که در بلندمدت، افزایش درآمد راه حل بهتری است. از نظر وی، مهم است که به مازاد بودجه از هزینه های ثابت فکر کنید. اگر تصمیم دارید ۱۰ درصد از درآمدتان را پس انداز کنید، این ۱۰ درصد را جزء هزینه های ثابت تان قرار دهید. با این ۱۰ درصد پس انداز، مانند صورت حساب یا قبض، رفتار نکنید. آن را زودتر از سایر صورت حساب ها پرداخت کنید. اگر کسی فارغ از میزان درآمد، بتواند بخشی از آن را سرمایه گذاری کند، هوش مالی بالاتری دارد.

کیوساکی در کتاب «پدر پولدار پدر بی پول» می نویسد: «با نگاه کردن به اینکه چگونه کسی زمان و پول خود را صرف می کند، می توان آینده اش را پیش بینی کرد. پول و زمان دارایی های بسیار مهمی هستند. هوشمندانه آن ها را خرج کنید». کیوساکی یادآور می شود زمانی که همه چیز، سخت و دشوار پیش می رود، مردم تمایل دارند کمتر خرج کنند. اگر هزینه های خود را اولویت بندی کنید، می توانید وضعیت مالی تان را بهبود ببخشید. کمتر برای خورد و خوراک هزینه کنید و بیشتر زمان تان را صرف آموزش و ارتقای خود کنید. کیوساکی می نویسد از زندگی در زیر خط متوسط خودداری کنید و در عوض آن را به بالاتر از متوسط ارتقا دهید. موضوع مهمی که وجود دارد این است که گاهی مخارج و هزینه های زندگی افراد از میزان درآمدشان بیشتر است و آن ها را درگیر انواع قسط و قرض می کند. اگر بتوانید به گونه ای برای زندگی و درآمدتان برنامه ریزی کنید که مخارج تان از درآمدتان کمتر باشد، یعنی هوش مالی خوبی دارید.

بودجه بندی نوعی برنامه ریزی برای درآمدها و هزینه هاست. متأسفانه اغلب افراد اگر هم از بودجه بندی استفاده می کنند، تنها برای این است که با کسری بودجه مواجه نشوند. آن ها از این شیوۀ برنامه ریزی برای افزایش پول استفاده نمی کنند. کسری بودجه زمانی رخ می دهد که میزان هزینه از درآمد بیشتر باشد. شاید عدۀ زیادی از افراد در مواجهه با کسری بودجه تلاش کنند هزینه هایشان را کاهش دهند، اما همان طور که گفتیم کیوساکی توصیه می کند بهتر است درآمدتان را افزایش دهید، چرا که روش هوشمندانه تری است. زمانی که یک کسب وکار هزینه هایش از درآمدش بیشتر می شود، سعی می کند هزینه ها را کاهش داده و برای مثال هزینۀ تبلیغات را کاهش دهد. این امر در نهایت به کاهش فروش و شاید هم ورشکستگی منجر شود. کیوساکی مدت ها در یک شرکت زیراکس مشغول فروشندگی بود تا مهارت فروش را آموزش ببیند؛ پس یادگیری مهارت منجر به افزایش درآمد خواهد شد. مازاد بودجه تعریف دیگری است که به افزایش درآمد نسبت به مخارج اشاره دارد.

بیشترِ افراد روی کسری بودجه تمرکز می کنند، اما ثروتمندان روی مازاد بودجه. برای افزایش دارایی تان باید اولویت نخست را روی پس انداز و سرمایه گذاری بخشی از درآمد بگذارید و در مراحل بعد، به پرداخت بدهی ها بپردازید، چراکه با سرمایه گذاری بخشی از درآمد می توان درآمد تازه ای ایجاد کرده و بدهی های پیشین را نیز پرداخت کرد. رابرت کیوساکی می گوید اگر می خواهید آیندۀ کسی را ببینید، نگاهی به هزینه های ماهیانۀ او بیاندازید. اگر بیشتر هزینه ها صرف خورد و خوراک شد، این فرد هیچ وقت به مازاد بودجه نخواهد رسید، اما اگر بخشی از درآمدش را سرمایه گذاری می کند، قابلیت ثروتمندشدن دارد. اگر بتوانید همچون ثروتمندان پول تان را بودجه بندی کنید و همچنین بدانید چه زمانی باید خرج کنید و چه زمانی هزینه ها را کاهش دهید، از هوش مالی بالایی برخوردارید.

۴- اهرم کردن یا هوش تقویت پول

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

اهرم کردن یعنی اینکه بتوانید با سرمایه کمتر، سرمایه گذاری های بزرگ تر انجام دهید؛ برای مثال بتوانید با یک میلیارد تومان در یک پروژه چند میلیاردی سرمایه گذاری کنید. اهرم یعنی قرض گرفتن پول برای افزایش قدرت پول نقد. برای مثال، اگر برای سرمایه گذاری روی پروژه ای به هفت میلیون پول نیاز دارید، سه میلیون را خودتان تأمین کنید و چهار میلیون را از بانک وام گرفته یا از منابع دیگری به دست آورید تا ارزش افزودۀ خوبی از سرمایه گذاری تان دریافت کنید. کیوساکی می گوید اگر هوش مالی کافی برای کنترل سرمایه گذاری داشته باشید، اهرم خوب است. چنانچه نتوانید سرمایه گذاری را کنترل کنید، خطرناک است. هرچه سود بیشتری از پول به دست آورید، هوش مالی بالاتری دارید. فردی را در نظر بگیرید که پول خود را تنها در بانک می گذارد تا از سود اندک آن استفاده کند. وقتی سود بانک ها از نرخ رشد تورم پایین تر است، ارزش پول تان از بین می رود و این نشان می دهد شما باید روی هوش مالی تان کار کنید تا بتوانید سودی بیشتر از نرخ رشد تورم به دست آورید و پول تان را اهرم کنید.

۵- ارتقای آگاهی مالی

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

در دنیای امروز، با پیشرفت فناوری و وجود ابزارهای اطلاعاتی مختلف، منابع گوناگونی برای افزایش دانش مالی وجود دارد، اما اینکه هر فرد چگونه با این منابع برخورد کند و چه تحلیلی از آن ها داشته باشد، مشخص کنندۀ موقعیت مالی اوست. شاید فرصت هایی ایجاد شود که نیازمند تصمیم گیری سریع باشد. فرد برای گرفتن تصمیم درست باید اطلاعات کافی داشته باشد. هرچه میزان اطلاعات بیشتر باشد، نتایج حاصل از تصمیم گیری بهتر خواهد بود. از سویی برای ثروتمندتر شدن باید نیازهای جامعه و ویژگی های هر دورۀ اقتصادی را بدانید و آن ها را ارزیابی کنید. کیوساکی معتقد است این دارایی شما نیست که ثروتمندتان می کند بلکه اطلاعات شما نسبت به آن دارایی و دارایی های دیگر است که شما را به ثروت می رساند.

او می نویسد:

«املاک و مستغلات، سهام، صندوق های سرمایه گذاری و مواردی از این دست نیستند که شما را ثروتمند می کنند، بلکه اطلاعات، دانش، خرد، فوت و فن و هوش مالی است که فرد را ثروتمند می سازد.»

۶- کارنامه مالی

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

بدون کارنامه مالی و پنج مورد تأثیرگذار بر هوش اقتصادی که پیش از این گفته شد، مشخص کردن اینکه آیا اشتباهی در مسیر رخ داده و نیاز به تصحیح دارد، دشوار است و یکپارچگی مالی را از بین می برد. در همین راستا کیوساکی می گوید: «فقدان آموزش مالی در مدارس، یکپارچگی مالی در کل دنیا را تحت تأثیر قرار داده است». وقتی کسی یکپارچگی مالی ندارد دخل و خرجش با هم نمی خواند، با بدهی زیادی مواجه است و بودجه بندی درستی ندارد؛ درنتیجه نمی تواند تصمیم درستی در لحظه بگیرد و از فرصت هایش استفاده کند و حتی ممکن است ورشکست شود؛ پس اگر بتوانید برای فعالیت های اقتصادی تان گزارش مالی تهیه و آن را تحلیل کنید، توان بررسی علت مشکلات را نیز خواهید داشت.

۷- افزایش ارزش ذاتی

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

در مواجهه با طوفان های احتمالی آینده، رابرت کیوساکی سه پیشنهاد برای افزایش ارزش ذاتی دارد:

  • پیش از وقوع طوفان، به پنج مورد اثرگذار بر هوش مالی که در ابتدا اشاره شد، توجه کرده و هرکدام را که در آن ضعیف تر بودید، تقویت کنید. با افزایش هر پنج هوش می توانید یکپارچگی مالی و ارزش ذاتی تان را افزایش دهید.
  • در دارایی هایی با ارزش ذاتی سرمایه گذاری کنید. برای اینکه بدانید کجا برای سرمایه گذاری مناسب است، باید خلاقیت داشته باشید. این خلاقیت چه برای کاهش هزینه مالی باشد و چه برای شیوۀ پرداخت و دریافت و زمان بندی بهینۀ آن یا ایجاد ارزش افزوده، بسیار مهم است و علاوه بر نجات شما از بحران، سود سرشاری را نیز به همراه خواهد داشت.
  • پیش از اینکه با بحران مواجه شوید، نقطه ضعف خود را که همان نداشتن اطلاعات است، برطرف کرده و یکپارچگی مالی ایجاد کنید.

۸- افزایش هوش هیجانی

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

افزایش هوش هیجانی در موفقیت مالی مؤثر است. هوش هیجانی به توان کنترل عواطف و احساسات گفته می شود. باید بتوانید این کنترل را به دست آورید تا با دیدن مشکلات فرار نکنید، با آن ها مواجه شوید و با کیفیت، به مسیرتان ادامه دهید. ثروتمندان با هوش هیجانی بالا، توان همراه کردن دیگران را با خود دارند.

۹- خلاقیت و نوآوری

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

به جای تقلید از دیگران، خلاقیت تان را افزایش دهید. کیوساکی دربارۀ آموزش می گوید: «وقتی به دانش آموزان باهوش و تحصیل کرده، شیوۀ تفکر خارج از ساختارهای رایج و خلق کردن به جای تقلید را می آموختم، روند آموزشی آنان را می ترساند و همین موجب هیجان من می شد»، چراکه آنان به امنیت شغلی شان وابسته بودند و ترس از اشتباه و مواجهه با چالش را داشتند؛ به همین خاطر براساس الگوی مشخص و یکنواختی پیش می رفتند.

۱۰- تعیین اولویت ها

10 جنبه هوش مالی از نگاه کیوساکی

هرچه زودتر اولویت ها و اهداف تان را مشخص کنید، زمان، هزینه و انرژی کمتری هدر می دهید.

کیوساکی می گوید:

«با آموزش های «پدر ثروتمند» فهمیدم که باید هرچه سریع تر انتخاب کنم می خواهم زندگی ام را بر مبنای مقیاس موفقیت چه کسی بنا کنم؟ آیا می خواهم مسیر کارمندی را دنبال کنم و موجب ثروتمندتر شدنِ شخص یا اشخاص دیگری شوم یا مسیر «پدر ثروتمند» را در پیش بگیرم؟ من مسیر دوم را انتخاب کردم».

در انتها باید تأکید کرد برای ثروتمند شدن، خودتان را به دل چالش ها بیاندازید. آگاهانه با مشکلات روبه رو شوید، حل شان کنید و از آن ها درس بگیرید. اگر پیش از ورود به مسیر ثروتمندشدن، دانش مالی تان را افزایش دهید، احتمال اشتباه را پایین می آورید و با هزینه، انرژی و صرف زمان کمتری به موفقیت می رسید؛ زیرا ثروت حقیقی شما، آگاهی شماست.

ادامه مطلب