Lines_Background
مینی‌دوره رایگان درآمد روزانه ۱۰۰ دلار از فارکس
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایه
آموزش ترید از صفر صفر

نهاد های مالی

boj
سازوکار بانک مرکزی ژاپن (BOJ) در...

boj در فارکس به سیاست های بانک مرکزی ژاپن اشاره دارد. این کلمه ی سه حرفی مخفف (Bank Of Japan) است که وظیفه کنترل پول و نظارت بر سیاست های مالی را بر عهده دارد. این بانک؛ مسئول تعیین نرخ بهره، نظارت بر بازار ارز و اجرای سیاست های پولی در ژاپن است. در بازار فارکس تصمیمات و اقدامات بانک مرکزی ژاپن می توانند تاثیر قابل توجهی بر روند نرخ ارز ژاپن یعنی ین (JPY) داشته باشند. تغییرات در سیاست های پولی یا تصمیمات مرتبط با نرخ بهره برداری، توسط بوج تعیین شده و باعث تغییرات در ارزش یِن ژاپن، نسبت به ارزهای دیگر می شود. در ادامه قصد داریم شما را با این مفهوم در فارکس بیشتر آشنا کنیم و جزئیات مربوط به بازارهای مالی مرتبط با آن را به صورت کامل شرح دهیم.

boj در فارکس چیست؟

همان طور که گفته شد، بوج برای حفظ ثبات سیستم مالی، سیاست پولی ویژه ای را اجرا کرده و ارز صادر می کند. این بانک، با انتشار ارز ملی کشور یعنی “ین ژاپن”، مسئولیت حفظ ثبات نظام مالی ژاپن را بر عهده دارد. هیئت سیاست گذاری بانک مرکزی این کشور، جلسات منظم سیاست پولی را برگزار می کنند و در مورد رویکرد آنها نسبت به نرخ بهره و چگونگی تاثیرگذاری بر تورم تصمیم گیری می کنند.

وظایف بانک مرکزی ژاپن در فارکس چیست؟

وظایف اصلی بانک مرکزی ژاپن

یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی ژاپن حفظ ثبات سیستم مالی و حفظ ثبات قیمت هاست. دولت ژاپن 55 درصد مالکیت بانک مرکزی و 100 درصد حق رای را در اختیار دارد و 45 درصد باقیمانده، سهام شناور عمومی است که با نام JASDAQ در بازارهای مالی معامله می شود. هاروهیکو کورودا از مارس 2013 رئیس بانک مرکزی ژاپن است، وی در آگوست 2019 برای دومین بار به این سمت برگزیده شده است و برای یک دوره پنج ساله وظیفه را بر عهده دارد. اصلی ترین وظایف این بانک مرکزی، موارد ذکر شده در زیر هستند:

  • حفظ ثبات سیستم مالی: boj به منظور حفظ ثبات سیستم مالی اقدامات مختلفی را انجام می دهد. کنترل نرخ ارز، کنترل بهره پولی و انتشار اسکناس از جمله مهم ترین اقدامات و وظایف آن است. این اقدامات به حفظ پایداری سیستم مالی و جلوگیری از بحران های مالی کمک می کند.
  • حفظ ثبات قیمت: یکی دیگر از اهداف مهم، حفظ ثبات قیمت است. بوج همواره تلاش می کند تا نرخ تورم را کنترل کرده و قیمت ها را تا حد ممکن ثابت نگه دارد. هدف این بانک نگه داشتن نرخ تورم در مرز 2 درصد است و با سیاست های مختلفی سعی در کنترل بازار ارزها دارد.

boj و حفظ ثبات سیستم های مالی

نقش boj در فارکس

این بانک نقش تعیین کننده ای را در بازار ارز بر عهده دارد. تصمیمات و سیاست های پولی این بانک مرکزی بر بازار جفت ارز ها تأثیر مستقیمی می گذارد و موجب رونق این بازار در جهان می شود. در بازار ارز، تقاضا برای معامله ین ژاپن همواره وجود دارد و بسیاری از افراد فعال در بازار مالی فارکس، همواره جزئیات مربوط به بخشنامه ها و گزارش های بانک مرکزی ژاپن را دنبال می کنند تا براساس سیاست های این بانک بتوانند نرخ ارزهای متقابل با ین ژاپن را در بازار پیش بینی کنند و استراتژی معاملاتی خود را به بهترین شکل ممکن طراحی نمایند.

boj معمولا به طور مستمر جلسات سیاست گذاری پولی (MPMs) را با هدف حفظ ثبات سیستم مالی این کشور و کنترل نرخ تورم، هر ساله برگزار می کند. برای معامله گری موفق، شناخت بانک مرکزی و تاثیر سیاست های آن بر بازار ضروری است. هیئت سیاست گذاری این بانک مرکزی، به صورت مداوم برای تعیین نرخ بهره و کنترل تورم تصمیم گیری می کند. بنابراین؛ معامله گران در فارکس باید به طور مستمر نسبت به این روند آگاهی داشته باشند.

تاثیر بوج بر ارزش ین ژاپن

سیاست های پولی انبساطی بانک مرکزی ژاپن؛ طی سال های اخیر تاثیر مهمی بر ارزش ین داشته و بسیاری از معامله گران با دنبال کردن سیاست های این بانک، معاملات خود را انجام می دهند. ژاپن با نگه داشتن نرخ بهره در سطح پایین موفق شده رونق اقتصادی را به کشور خود بیاورد و ارزش ین ژاپن، یکی از پرتقاضا ترین ارزهای بازار مالی فارکس را افزایش دهد و ارزش پولی خود را با این سیاست ها در کوتاه مدت تقویت کند. نرخ بهره کوتاه مدت، عامل بنیادی در ارزش گذاری یک ارز در بازار فارکس است، از این رو معامله گران از نزدیک آن را رصد می کنند.

تاثیر boj بر ارزش ین

چطور براساس تصمیمات boj در فارکس معامله کنیم؟

معامله گران با دنبال کردن تصمیمات بانک مرکزی ژاپن و تحلیل صحیح از نتایج و جهت گیری های آن می توانند به راحتی در بازار قیمت ین ژاپن و جفت ارزهای متقابل این ارز را پیش بینی کنند و با بهترین سود خرید و فروش خود را در بازار مالی فارکس انجام دهند. به صورت کلی تصمیمات boj در فارکس در مورد ثابت نگه داشتن نرخ بهره تاثیرات زیر را بر قیمت و ارزش ارز در بازار فارکس دارد:

  • کاهش نرخ بهره باعث تضعیف ارزش ین و تقویت جفت های ارزی حاوی ین می شود.
  • افزایش نرخ بهره باعث تقویت ارزش پول ملی ژاپن، ین شده و موجب کاهش ارزش جفت ارزهای متقابل ین می شود.
  • ثابت ماندن نرخ بهره هم یکی دیگر از عوامل تغییر قیمت در بازار مالی فارکس است.

سخن پایانی

boj در فارکس اشاره به بانک مرکزی ژاپن دارد که سیاست های این بانک به طور مستمر بر نرخ ارز ژاپن و سایر جفت ارزهایی که با ین ژاپن معامله می شود، به صورت چشمگیری تاثیرگذار است. معامله گران در بازار فارکس با دنبال کردن اخبار بوج، موفق شده اند تا حدی نرخ ارز پیش بینی کنند و براساس آن معاملات خود در بازار مالی فارکس برنامه ریزی نمایند.

سوالات متداول

مخفف واژه Bank of Japan است و منظور از آن بانک مرکزی ژاپن است که سیاست های این بانک به طور مستقیم بر قیمت ین ژاپن و جفت ارزهای متقابل با این ارز تاثیر می گذارد.

بازار انتظار دارد نرخ بهره، ثابت باقی بماند و تغییر نکند که در این حالت ابتدا قیمت ارز افزایش یافته و سپس موجب تقویت پول ملی ژاپن می شود.

boj یا همان بانک مرکزی ژاپن مسئولیت های بسیار مهمی را بر عهده دارد که حفظ ثبات مالی و کنترل نرخ تورم از مهم ترین وظایف، برای تقویت اقتصاد این کشور است.

بانک مرکزی ژاپن با برگزاری جلسات مستمر توانسته از سال 2018 تا به امروز نرخ بهره را در محدود 0.1 درصد ثابت نگه دارد تا رشد اقتصادی این کشور به بالاترین درجه خود برسد. این نحوه عملکرد در واقع بخشی از وظایف این نهاد است که به خوبی آن را انجام داده است.

ادامه مطلب
مدیریت دارایی چیست؟
مدیریت دارایی چیست؟ بررسی مزایای آن...

قطعأ تا به حال برای شما هم پیش آمده است که به دنبال سرمایه گذاری باشید و بخش اعظمی از دارایی خود را به پول نقد تبدیل کرده ولی به دلایل مختلف مانند تورم پیش بینی نشده، از انجام این سرمایه گذاری ناکام مانده باشید. در چنین حالتی نه تنها سودی کسب نکرده اید، بلکه ارزش پولتان نیز کاهش یافت. در این مقاله قصد داریم با مفهوم مدیریت دارایی بیشتر آشنا شویم.

بنابراین می توان تصمیم گیری برای سرمایه گذاری را یکی از مهم ترین و حساس ترین تصمیمات بشر دانست. اما ریسک موجود بر سر راه سرمایه گذاری نمی تواند مانعی برای افراد باشد چرا که انسان کمال طلب است و به دنبال کسب درآمد و بالطبع رفاه بیش تر، تأمین پرداخت هزینه های غیر منتظره زندگی، پس انداز و… است.

در کنار میل کمال طلبی انسان ها، وجود بازارهای مالی گوناگون (بورس، ارزهای دیجیتال، ارز، طلا، مسکن، خودرو و …) و نوسانات قمیتی شدید حاکم بر بازار، عواملی است که افراد را به سوی سرمایه گذاری با هدف حفظ ارزش پول و کسب سود، سوق می دهد.

دقیقأ در همین نقطه است که وجود مفهومی به نام “مدیریت دارایی” خودنمایی می کند و لزوم استفاده از آن در جریان سرمایه گذاری ها مشخص می شود.

با توجه به ضروری بودن این موضوع، در این پست قرار است که به معرفی مفهوم مدیریت دارایی و تأثیر آن بر نحوه سرمایه گذاری هایمان بپردازیم. اما پیش از آن شما را با مفهوم دارایی و انواع آن آشنا خواهیم کرد. بنابراین با ما همراه باشید.

دارایی چیست؟

دارایی، شامل تمامی اموال و حقوقی است که قابلیت تبدیل به پول نقد را دارد. به طور کلی می توان دارایی را این گونه تعریف کرد:

“تمامی منابعی که دارای ارزش اقتصادی هستند و مالکیت آن در اختیار افراد، شرکت ها و سازمان هاست و انتظار ایجاد منافعی در آینده از محل این منابع می رود، را دارایی می گویند.”

دارایی ها شامل تمامی منابع ملموس مثل ساختمان و زمین و  منابع ناملموس مثل سرقفلی، حق ثبت اختراع و برند شناخته شده یک شرکت است.

دارایی ها همچنین با توجه به زمان نقدشوندگی به دو دسته دارایی های جاری و دارایی های غیرجاری تقسیم می شوند.

دارایی جاری:

مدیریت دارایی چیست؟

در حساب ترازنامه شرکت ها، بخشی به نام دارایی جاری وجود دارد که بیان گر ارزش تمامی دارایی هایی است که در طی یکسال قابلیت نقدشوندگی دارند. از انواع دارایی جاری می توان به وجه نقد، اوراق بهادار قابل خرید و فروش در بازار، هزینه های از پیش پرداخت شده، حساب های دریافتنی و کلیه سرمایه گذاری های کوتاه مدت اشاره کرد.

با توجه به ماهیت نقدشوندگی این دارایی ها، می توان آن ها را جزیی از منابع مالی مهم برای شرکت ها و سازمان ها در نظر گرفت.

دارایی غیرجاری:

در حساب ترازنامه شرکت ها بخش دیگری به نام دارایی غیرجاری نیز وجود دارد که بیان گر ارزش تمامی دارایی هایی است که به سرعت به وجه نقد تبدیل نمی شوند و بازه زمانی نگهداری آن ها بیش از یک سال است. در واقع هدف از خرید این دارایی ها، نگهداری آن هاست.  از انواع دارایی های غیرجاری می توان به ساختمان، زمین، امکانات و تجهیزات شرکت ها، حساب های پرداختنی و کلیه سرمایه گذاری های بلندمدت اشاره کرد.

مدیریت داراییمدیریت دارایی چیست؟

با توجه به ریسک های موجود در بازار سرمایه گذاری و عدم اطلاعات کافی در رابطه با شناخت بازار و زمان لازم برای این شناخت و البته لازمه وجودی سرمایه گذاری در زندگی، شاید بهترین گزینه این باشد که از متخصصان این حوزه کمک دریافت کنیم. به فرآیندی که این مؤسسات و متخصصان برای حفظ ارزش دارایی موجود و کسب سود، طی می کنند؛ مدیریت دارایی(Asset Management) می گویند. در واقع این متخصصان از طریق سازماندهی و استفاده بهینه از منابع، اقدام به ارزش آفرینی بر روی دارایی های شما می کنند.

بنابراین شما با سپردن دارایی خود به مؤسسات مالی و متخصصان فعال در این حوزه، اقدام به مدیریت حرفه ای دارایی خود خواهید کرد و به این ترتیب، ریسک سرمایه گذاری شما کاهش می یابد و می توانید بیش ترین سود ممکن را از سرمایه گذاری خود به دست آورید.

ممکن است این سؤال برایتان مطرح شود که آیا مدیریت حرفه ای دارایی ها تنها برای سرمایه گذاری فردی مؤثر است و یا این که شرکت ها و سازمان ها نیز می توانند از این مزیت بهره ببرند؟

جواب سؤال شما این است که شرکت ها و سازمان ها نیز می توانند از این فرآیند بهره مند شوند. به توضیحاتی که در ادامه خواهیم داد، توجه کنید:

مدیریت دارایی، در دو حوزه کاربرد دارد:

مدیریت دارایی چیست؟

  • یکی از متداول ترین مفاهیم تعریف شده برای Asset Management، با دارایی های فیزیکیِ قابل اندازه گیری و البته غیرقابل اندازه گیری مرتبط است. مدیریت دارایی فیزیکی، به مفهوم استفاده بهینه از منابع موجود درسازمان ها اشاره دارد. و این سیستم در سازمان ها، توسط گروهی از متخصصان که مسؤولیت سیاست گذاری ها و اهداف مرتبط با مدیریت دارایی را دارند، انجام می شود.
  • یکی دیگر از مفاهیم تعریف شده برای Asset Management، که در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، به مدیریت دارایی های مالی مربوط می شود که به نوعی سرمایه گذاری و خدمت رسانی مالی است. این مفهوم از Asset Management، به مدیریت سرمایه و کسب بازدهی ناشی از سرمایه گذاری، سرمایه گذاران کمک می کند. در واقع، سرمایه گذاری افراد توسط متخصصان و مدیران شرکت های ارایه دهنده خدمات مالی، کنترل و مدیریت می شوند.

اما اگر به صورت تخصصی تر و در صنایع اقدام به معرفی مدیریت دارایی کنیم، می توانیم این سیستم را به این صورت تعریف نماییم:

” مجموعه ای از سیستم ها و فرآیندهای روشمند است که با هدف نگهداری، به کارگیری و توسعه دارایی های یک نهاد، شرکت یا گروه فعالیت می کند. این چهارچوب از ترکیب روش های مهندسی با تجربیات و تئوری های اقتصادی ایجاد می شود.

به واسطه تکمیل این فرآیند، می توان ابزاری را ایجاد کرد که به طور منظم و با روندی منطقی در تصمیم گیری های آتی به کار برده شود؛ به عبارت دیگر، می توان بیان کرد که مدیریت دارایی، چهارچوبی را برای طراحی و پیاده سازی برنامه های بلندمدت و کوتاه مدت آینده ی یک گروه یا مجموعه شکل خواهد داد.”

در واقع، این روش،  اقدام به ترکیب ارزیابی های اقتصادی در سطوح مدیریت سرمایه گذاری های پروژه ای، شبکه ای و سیستمی می کند. و دقیقأ به دلیل فرآیند کاملأ علمی که برای اخذ نتیجه طی می کند، می توان بیان کرد که اطلاعات به دست آمده از این روش، به تصمیم گیری در سرمایه گذاری های سودده آینده سازمان، کمک می کند.

مدیریت دارایی در سازمان ها چه مزایایی دارد؟

  1. شناسایی دارایی های کاذب
  2. پیش بینی هزینه و بودجه
  3. رصد آنی دارایی ها
  4. دستیابی به اطلاعات و جزییات دقیق
  5. کارایی بیش تر در فعالیت های عملیاتی
  6. بهبود چرخه مالی
  7. کاهش آلودگی های زیستی
  8. شناسایی دارایی های کاذب

1- شناسایی دارایی های کاذب

در شرکت ها از این ویژگی می توان برای حذف دارایی هایی که به هر دلیلی در حال حاضر در مالکیت ما نیستند (سرقت، استهلاک و …) را شناسایی کرد و براساس دارایی های موجود در سازمان، تصمیمات صحیح مرتبط با سرمایه گذاری را اتخاذ نمود.

2- پیش بینی هزینه و بودجه

دسترسی به سابقه عملیاتی یک دارایی (خرید و راه اندازی یک دارایی و استهلاک آن)، این امکان را فراهم می آورد تا در آینده و زمانی که قصد خرید و سرمایه گذاری در دارایی های عملیاتی را داریم، تصمیمات مناسب تری اتخاذ شود و به این ترتیب، به سازمان کمک می کند تا با توجه به ساختار هزینه و بودجه خود، سرمایه گذاری نماید.

3- رصد آنی دارایی ها

با توجه به نقش حیاتی و مهمی که دارایی ها در هر سازمان و هر شرکت ایفا می کنند، می توان به این نتیجه رسید که رصد و بررسی لحظه ای دارایی ها تا چه اندازه می تواند در مدیریت و کنترل آن ها تسهیل کننده باشد و به رشد سازمان کمک کند.

4- دستیابی به اطلاعات و جزییات دقیق

سیستم اطلاعات جغرافیایی این امکان را در اختیار سازمان ها قرار می دهد تا به صورت لحظه ای، اطلاعات و هرگونه جزییات مرتبط با دارایی را پیگیری کنند. بنابراین در صورت تخریب، مفقودی و یا سرقت یک دارایی، می توان اطلاعات مورد نظر را به دست آورد و گزارشات لازم را به تصمیم گیران ارایه نمود.

5- کارایی بیش تر در فعالیت های عملیاتی

به کمک سیستم مدیریت دارایی، می توان از نقشی که هر کدام از دارایی ها در هر نقطه از سازمان انجام می دهند، مطلع شد. که این ویژگی به سازمان کمک می کند تا از ظرفیت هر کدام از دارایی ها و نحوه عملکردشان در سازمان آگاه شوند و در صورت نیاز، اقدام به حذف برخی از دارایی ها نمایند. به این ترتیب، کارایی شرکت افزایش خواهد یافت.

6- بهبود چرخه مالی

زمانی که بتوانید زیرساخت های لازم برای مدیریت صحیح دارایی ها را در سازمانتان پیاده سازی کنید، این شانس را خواهید داشت تا با وارد شدن کم ترین آسیب به اهداف سازمان، ارزش دارایی هایتان را در بلندمدت حفظ کنید و شاهد بهبود در نرخ بازگشت سرمایه در مجموعه تان باشید.

7- کاهش آلودگی های زیستی

با در دست داشتن اطلاعاتی مربوط به چرخه عمر دارایی های عملیاتی که به صورت مستقیم در سازمان شما مورد استفاده قرار می گیرد و تخمین زمان استهلاک، که از طریق استفاده از سیستم های مدیریت دارایی حاصل می شود، می توان به کاهش آلودگی های زیست محیطی کشور نیز کمک کرد.

مدیریت دارایی برای افراد چه مزایایی دارد؟

همان طور که در بالا نیز متذکر شدیم، مدیریت بهینه دارایی ها، به سرمایه گذاران این امکان را می دهد تا با ریسک کم تر و اطمینان از ثمربخش بودن سرمایه گذاری ها، اقدام به فعالیت های مالی کنند. به موارد زیر توجه کنید:

  1. ارزیابی و بررسی کلیه دارایی ها
  2. کاهش و مدیریت ریسک
  3. بهبود کارایی سرمایه گذاری با بررسی روندهای سرمایه گذاری
  4. مدیریت زمان
  5. سازماندهی سبد دارایی
  6. مدیریت دارایی ها از مکان های مختلف

چه سازمان ها یا افرادی اقدام به مدیریت دارایی می کنند؟

مدیریت دارایی چیست؟

اقتصاددانان، مدیران دارایی و تحلیل گران مالی، با بررسی وضعیت بازار و فرصت ها و تهدیدهای پیش رو، همین طور، با لحاظ کردن شرایط و خواسته های شما مانند میزان پذیرش ریسک سرمایه گذاری از جانب شما، ترجیحات و اهدافی که برای سرمایه گذاری مدنظرتان است؛ اقدام به تحلیل بازار کرده و به نمایندگی از مشتریان خود، سرمایه گذاری می کنند. و به شما این شانس را می دهند تا در بازارهای پرریسک، مزیت رقابتی به دست آورید و سرمایه اولیه تان را حفظ نمایید و به سود دست یابید.

شرکت های فعال در حوزه Asset Management، با پذیرش سرمایه شما، اقدام به سرمایه گذاری آن ها در بازارهای مالی مختلف می کنند که احتمالأ وارد شدن و سرمایه گذاری در این بازارها به تنهایی برای شما مقدور و سنجیده نبود. از جمله این سرمایه گذاری ها می توان به مواردی مانند خرید اوراق با درآمد ثابت، خرید اوراق مبتنی بر طلا که به واسطه سرمایه گذاری در این اوراق شما به طور مستقیم در بازار طلا و به طور غیر مستقیم در بازار ارز سرمایه گذاری می کنید، سرمایه گذاری در بورس و خرید سهام شرکت های ارزنده و… اشاره کرد.

از جمله شرکت های فعال در حوزه Asset Management، می توان به صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های سبدگردانی اشاره کرد.

صندوق های سرمایه گذاری، که عمدتأ توسط بانک ها، کارگزاری ها و شرکت های سرمایه گذاری اداره می شوند، با جمع آوری مبالغ جزیی افراد اقدام به سرمایه گذاری در حوزه های مختلف مانند طلا، ارز، سهام، اوراق بهادار و یا حتی پروژه های سرمایه گذاری می کنند. بنابراین شما با هر عددی که برای سرمایه گذاری در نظر دارید- هرچند کم- می توانید در این صندوق ها سرمایه گذاری کنید و به این ترتیب می توانید مدیریت بهینه ای در دارایی تان را تجربه کنید.

برای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری به دو نکته توجه نمایید:

  1. برای هر صندوق سرمایه گذاری، امیدنامه یا اساسنامه نوشته شده است که اطلاعاتی در رابطه با نرخ گردش پرتفوی، استراتژی های سرمایه گذاری مورد استفاده در صندوق و کارمزد و هزینه ها و … ذکر می شود.
  2. صندوق‎های سرمایه گذاری به 4 دسته کلی، صندوق های سرمایه گذاری مختلط، صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت، صندوق های سرمایه گذاری سهامی و صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر سکه طلا تقسیم می شوند.

شرکت های سبدگردان، برای هر فرد به صورت مجزا و اختصاصی اقدام به سرمایه گذاری می کند و مدیریت پرتفویشان را به عهده دارند و به همین دلیل نسبت به صندوق های سرمایه گذاری در فعالیت های سرمایه گذاری تنوع و آزادی عمل بیش تری دارند.

سخن آخر

با توجه به ضرورت سرمایه گذاری و البته وجود ریسک و تنوع محیط های سرمایه گذاری در دنیای امروز، می توان اذعان داشت که شناخت مفاهیم مرتبط با مدیریت دارایی و سازمان ها و افراد فعال در این حوزه و البته سازوکار و مزایای آن به همان میزان سرمایه گذاری، ضرورت دارد تا بتوانیم در عین حفظ سرمایه اولیه، به سود نیز دست یابیم. دقیقأ در همین جاست که کاربردی بودن مفهوم مدیریت دارایی خود را به رخ به بازار سرمایه و سرمایه گذاران می کشد.

بنابراین در نظر بگیرید که با حداقل میزان سرمایه ای که در دست دارید؛ می توانید در صندوق های سرمایه گذاری، سرمایه گذاری کنید و به سود برسید. همین طور اگر سرمایه کلانی دارید، می توانید با کمک گرفتن از متخصصان این حوزه و شرکت های سبدگردان، سرمایه خود را افزایش دهید.

ادامه مطلب
صندوق توسعه ملی
صندوق توسعه ملی یا حساب ذخیره...

صندوق توسعه ملی یا حساب ذخیره ارزی در سال 1379 و پس از تجربه کاهش شدید قیمت نفت در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی تأسیس شد.

هدف این صندوق، که یک نهاد دولتی به حساب می آید؛ تبدیل بخشی از درآمد حاصل از فروش نفت و گاز، میعانات گازی و فرآورده های نفتی به ثروت مولد و سرمایه روبه رشد اقتصادی و همین طور، مدیریت فروش منابع نفت و گاز و فرآورده های آن ها به جهت ماندگاری برای نسل های آینده است.

در واقع، در این صندوق، درآمد مازاد بر بودجه پیش بینی شده که حاصل از فروش نفت است، ذخیره می شود تا در مواقع بحرانی و حساس با هدف ایجاد ثبات در اقتصاد کشور مورد استفاده قرار بگیرد.

صندوق توسعه ملی از چه افرادی تشکیل شده است؟

این صندوق متشکل از هیأت امنا، هیأت عامل و هیأت نظارت ارکان بر حساب ذخیره ارزی است.

–  اعضای هیأت امنا براساس اساسنامه صندوق، عبارتند از:

  1. رییس جمهور
  2. رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (دبیر هیأت امنا)
  3. وزیر امور اقتصادی و دارایی
  4. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
  5. وزیر نفت
  6. رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
  7. رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران به عنوان عضو ناظر و بدون حق رأی
  8. رییس اتاق تعاون جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر و بدون حق رأی
  9. دو نماینده از کمیسیون های اقتصادی و برنامه و بودجه و محاسبات به انتخاب مجلس شورای اسلامی
  10. دادستان کل کشور

– هیأت عامل، براساس مفاد اساسنامه و مصوبات هیأت امنا و با هدف اداره امور مربوط به صندوق، از ۵ نفر از افراد صاحب نظر و باتجربه در امور اقتصادی، حقوقی، مالی، بانکی و برنامه ریزی که دارای مدرک تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد هستند؛ توسط هیأت امنا انتخاب و با حکم رییس جمهور منصوب می شوند.

ازجمله وظایفی که بر عهده رییس سازمان صندوق توسعه ملی است،می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. پیشنهاد فعالیت های مورد قبول و دارای اولویت به هیأت امنا، در رابطه با پرداخت تسهیلات مرتبط با بخش ها و زیر بخش های تولیدی و خدماتی که احتمال بازدهی بالا از آن ها می رود.
  2. پیشنهاد فرصت های سرمایه گذاری در بازار های پولی و مالی بین المللی و داخلی
  3. ارایه پیشنهاد به هیأت امنا در رابطه با نظامنامه ها و شرایط و نحوه اعطای تسهیلات
  4. انعقاد قرارداد مشاوره با یک متخصص معتبر بین المللی که در امور سرمایه گذاری ومهندسی مالیفعالیت می کند.
  5. بهبود و ارتقای عملکرد صندوق توسعه ملی

چرا صندوق ذخیره ارزی در کشور تشکیل شد؟

با توجه به نوسانات قیمت نفت در بازار بین المللی و تأثیر آن بر عملکرد دولت، ضرورت تشکیل یک حساب پس انداز برای بهره مندی نسل های آینده از مواهب طبیعی کشور احساس شد. بنابراین این صندوق برای حمایت از نسل های آینده و بهره مندی در شرایط بحرانی تشکیل شد.

دولت در چه صورتی می تواند از صندوق توسعه ملی استفاده کند؟

با توجه به سیاست های تعریف شده در برنامه سوم و چهارم توسعه اقتصادی، دولت زمانی می تواند از حساب ذخیره ارزی استفاده نماید که درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت خام نسبت به ارقام پیش بینی شده کاهش یابد. البته توجه به این نکته حایز اهمیت است که دولت برای تأمین کسری ناشی از درآمد غیرنفتی که در بودجه عمومی به تصویب رسیده است، نمی‎تواند از این حساب استفاده کند.

با چه اهدافی می توان از صندوق ذخیره ارزی استفاده کرد؟

  1. ایجاد ثبات در میزان درآمدهای ناشی از فروش نفت و مشتقات آن
  2. تبدیل دارایی های ناشی از فروش نفت خام به انواع ذخایر ارزی
  3. توسعه فعالیت های تولیدی و سرمایه گذاری از طریق تأمین قسمتی از سرمایه مورد نیاز این طرح ها

کدام یک از فعالیت های تولیدی، امکان بهره مندی از صندوق ذخیره ارزی را دارند؟

با توجه به این امر که فعالیت های تولیدی، به نوعی بازوهای محرک فعالیت های اقتصادی در جامعه به حساب می آیند، حمایت از این بخش اقتصاد بسیار مهم است. زیرا به طور مستقیم بر اشتغال زایی تأثیرگذار است و می تواند موجب ارزآوری بیش تر در کشور شود.

بنابراین، اگر شما دریکی از زمینه های صنعت، معدن، کشاورزی، حمل و نقل، خدمات فنی و مهندسی، خدمات گردشگری و فناوری اطلاعات، کسب و کاری مولد دارید که با استاندارهای بین المللی همخوانی دارد و امکان صادرات آن ها وجود دارد، می توانید از تسهیلات ذخیره ارزی استفاده نمایید.

اگر کسب و کار شما جز مواردی است که می تواند از منابع حساب ذخیره ارزی برای پیشبرد تولیدات و خدماتش بهره ببرد، برای گرفتن تسهیلات باید گام های زیر را طی نمایید:

  1. مراجعه به یکی از شعب بانک ملی و یا بانک ملت و ارایه تقاضانامه مبنی بر دریافت تسهیلات ارزی
  2. ارایه وثیقه مربوط به تسهیلات به واحد کارشناسی مدیریت شعب
  3. موافقت مدیریت شعبه بانک و ارایه درخواست شما به اداره کل اعتبارات
  4. تهیه گزارش کارشناسی از سوی اداره کل اعتبارات پس از اخذ تأییدیه قیمت و نوع ماشین آلات، از شرکت های بازرسی کننده مجاز و یا گمرکات کشور
  5. اخذ مجوز از وزارتخانه مرتبط با فعالیت تولیدی و یا خدماتی، توسط مشتریان
  6. صدور مصوبه توسط هیأت مدیره بانک عامل
  7. صدور اعلامیه مسدودی ارز توسط واحد کارشناسی تأمین ارز طرح های مورد بررسی، توسط اداره کل خارجه
  8. انعقاد قرارداد مشارکت مدنی، بین مشتری و شعبه
  9. تهیه اوراق ثبت سفارش بازرگانی و ارایه آن به اداره عملیات ارزی جهت ممهور شدن به مهر تخصیص ارز از محل حساب ذخیره ارزی
  10. گشایش اعتبار اسنادی
ادامه مطلب
نهاد مالی چیست؟
نهاد مالی چیست و انواع آن...

هر فردی برای آن که بتواند ارزش پول خود را حفظ کند به دنبال سرمایه گذاری و خرید دارایی است. اما همه نمی توانند در شاهراه آن به درستی حرکت کنند. به همین دلیل برای ادامه مسیرِ سرمایه گذاری خود نیازمند سازمان و یا نهاد مالی هستند که این روند را تسهیل نماید. بنابراین در ادامه مسیر با ما همراه باشید تا راه درست سرمایه گذاری را بیاموزید.

نهاد مالی

نهادهای مالی، سازمان یا مؤسساتی هستند که نقش واسطه های مالی را اجرا می کنند. این نهادها باعث می شوند که سرمایه ها با سرعت بیش تر و با هزینه ای کم تر در گردش باشند. زیرا این نهادها عمدتأ امور مالی و سرمایه گذاری را اجرایی و پشتیبانی می نمایند. بنابراین نهاد مالی یکی از ارکان مهمی است که در بازارهای مالی نقش ایفا می کند و در اکوسیستم اقتصادی اهمیت ویژه ای دارد.

وظایف نهادهای مالی

  1. بین افرادی که مازاد منابع دارند و افرادی که کمبود منابع دارند یک پل ارتباطی است که کمک می کند ارتباط این افراد به سرعت و به راحتی برقرار شود.
  2. نظارت نهادهای مالی بر معاملات سبب می شود تا ریسک معاملات تا حد زیادی کاهش یابد.
  3. دریافت تقاضای اعطای مجوز نهادهای مالی
  4. بررسی صلاحیت و شرایط متقاضیان دریافت مجوزهای نهادهای مالی
  5. تطبیق شرایط متقاضیان دریافت مجوزهای نهادهای مالی با مقررات و تهیه گزارش در مورد موافقت یا مخالفت با اعطای مجوز
  6. ارتباط با نهادهای مالی مرتبط و انجام مکاتبات با آن ها
  7. انجام هماهنگی های لازم برای تشکیل جلسات در مورد نهادهای مالی و مسایل مرتبط
  8. دریافت و تکمیل مدارک پرونده نهادهای مالی مورد نظر و بایگانی اسناد و اطلاعات آن ها
  9. تدوین گزارش از اسناد و اطلاعات نهادها
  10. ارتباط و هماهنگی با نهادهای برون سازمانی در مورد نهادهای مالی

انواع نهادهای مالی

انواع نهاد مالی

  1. بانک های تجاری
  2. مشاوران سرمایه گذاری
  3. شرکت های سرمایه گذاری
  4. صندوق های سرمایه گذاری
  5. شرکت های کارگزاری
  6. شرکت های تأمین سرمایه
  7. صندوق های بازنشستگی
  8. شرکت های بیمه
  9. شرکت های پردازش اطلاعات مالی
  10. مؤسسات رتبه بندی اعتباری
  11. صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله بورسی
  12. صندوق های زمین و ساختمان
  13. صندوق های پوششی
  14. شرکت سپرده گذاری مرکزی

۱- بانک های تجاری

بانک ها، یکی از نهادهای مهم فعال در اقتصاد یک کشور محسوب می شود. بانک های تجاری به عنوان یک نهاد مالی، وظایف متعددی نظیر انتشار اسکناس، افتتاح حساب جاری، صدور دسته چک، ارایه خدمات مالی مشاوره ای، واسطه گری اعتباری و … را برعهده دارد.

۲- مشاوران سرمایه گذاری

مشاوران سرمایه گذاری که عمومأ شخصیت حقوقی هستند، طی عقد قرارداد با افراد مختلف به آن ها کمک می کنند تا سرمایه خود را به سمت سهم های مناسب هدایت نمایند.

۳- شرکت های سرمایه گذاری

همچنین توانایی سرمایه گذاری در واحدهای سرمایه گذاری صندوق ها، مؤسسات یا صندوق های سرمایه پذیر را در چارچوب قوانین و مقررات دارد. فعالیت این شرکت ها به گونه ای است که منابع مالی و پس اندازهای خرد و کلان سرمایه گذاران را جمع آوری می کنند سپس این مبالغ را در سهام یا اوراق قرضه سایر شرکت ها و … سرمایه گذاری می نمایند.

۴- صندوق های سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری وجوهی که از مشتریان خود دریافت می کنند را در حوزه های مختلف سرمایه گذاری می کنند. این حوزه ها ممکن است سهام و یا حق تقدم سهام، پروژه های ساختمانی، طلا، ارز، انواع اوراق بهادار و هر چیزی که مشخصات آن در امیدنامه صندوق آورده شده است، باشد. افرادی که در این صندوق ها سرمایه گذاری می نمایند، در سود و زیان حاصل از فعالیت صندوق به نسبت سرمایه اشان شریک می شوند. سهام صندوق های سرمایه گذاری خود نیز می تواند در بورس مورد معامله قرار بگیرد.

۵- شرکت های کارگزاری

مهم ترین وظیفه شرکت های کارگزاری، خرید و فروش سهام و همچنین سایر اوراق پذیرفته شده در بورس است. کارگزاران بورس نقش واسطه ای بین خریداران و فروشندگان ایفا می کنند و به ازای آن مبلغی را به عنوان کارمزد از مشتریان (سهامداران) دریافت می کنند. از جمله وظایف دیگر کارگزاری ها، سبدگردانی، ارایه مشاوره در زمینه سرمایه گذاری، مدیریت نقدینگی، آموزش سهامداران و آشنا کردن آن ها با قوانین و مقررات بازار سرمایه است.

۶- صندوق های بازنشستگی

در دوران اشتغال افراد، مبالغی به طور ماهانه از حقوقشان کاسته می شود. این مبالغِ کم شده در صندوقی به نام صندوق بازنشستگی جمع آوری می شوند. مبالغ جمع شده در این صندوق ها به کارهای مختلفی نظیر سرمایه گذاری در بورس و اوراق بهادار اختصاص داده می شود. هدف از این سرمایه گذاری ها افزایش وجوه داخل صندوق است تا کارفرما بتواند از طریق آن وجوه، مستمری دوران بازنشستگی کارمندانش را پرداخت نماید.

۷- شرکت های بیمه

شرکت های بیمه به عنوان یکی از مهم ترین نهادهای سرمایه گذاری شناخته می شوند. این شرکت ها همه ی حق بیمه دریافتی از مشتریان خود را صرف جبران خسارت نمی کنند و معمولأ قسمت عمده ای از این حق بیمه های دریافتی باقی می ماند که در بازار اوراق بهادار سرمایه گذاری می شود و تأثیر قابل توجهی در این بازار خواهند داشت.

۸- شرکت های پردازش اطلاعات مالی

سرمایه گذاران برای تصمیم گیری در رابطه با انواع سرمایه گذاری ها به اطلاعاتی صحیح، جامع، به روز و به موقع احتیاج دارند. واحد پردازش اطلاعات مالی، داده ها و اطلاعاتی که بر تصمیمات سرمایه گذاران، مؤثر است را جمع آوری، پردازش و طبقه بندی می نماید.

۹- مؤسسات رتبه بندی اعتباری

دیگر این مؤسسات احتمال این که شرکت ها نتوانند به تمام یا بخشی از تعهدات خود عمل کنند را اندازه می گیرد. بعد از اندازه گیری این احتمال، میزان ریسک اعتباری شرکت ها و بازدهی آن ها مشخص می شود. اعلام رتبه ی اعتباری شرکت ها در تصمیم های سرمایه گذاران، اعتباردهندگان و قانون گذاران تأثیر زیادی دارد.

۱۰- صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله بورسی

صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله که به اختصار به آن ETF نیز می گویند، نوعی دیگر از نهادهای مالی است. این صندوق بعضی از ویژگی های صندوق هایی با سرمایه ثابت و مقداری از ویژگی های صندوق با سرمایه متغیر را با هم دارد. سهام ETF، همانند سهام سایر شرکت های فعال در بورس در طول روز مورد معامله قرار می گیرند.

۱۱- صندوق های زمین و ساختمان

این صندوق ها که توسط افراد حرفه ای و متخصص در حوزه بازار ملک اداره می شود، سرمایه های خرد اشخاص حقیقی و حقوقی را جمع می کند و آن ها را در پروژه های بزرگ ساختمانی، اداری، تجاری و مسکونی شریک می کنند.

۱۲- صندوق های پوششی

عضویت در صندوق های پوششی، نیازمند سرمایه اولیه قابل توجهی است. مدیران این صندوق ها افراد متخصصی هستند که تعداد اندکی از سرمایه گذاران خرد با مبلغ اولیه قابل توجه و یا تعدادی نهاد معتبر را برای مشارکت می پذیرند.

این صندوق ها از اهرم های مالی (وام) در سرمایه گذاری هایشان استفاده می کنند، بنابراین ریسک آن ها بالا است اما معمولأ بازدهی قابل توجهی نیز نصیب سرمایه گذارنش می کند.

۱۳- شرکت سپرده گذاری مرکزی

شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از جمله نهادهای اجرایی است. وظیفه این نهاد، انجام امور پس از معاملات بازارهای بورس و خارج از بورس است. در سیستم این شرکت، اوراق بهادار به نام سرمایه گذاران ثبت می شود. علاوه بر این همه حقوق و عایدی های سهامداران مثل سود تقسیمی، سهام جایزه تعلق گرفته و … به نام سرمایه گذار در سیستم درج می شود.

ادامه مطلب
5 وردپرس
لیست کارگزاری های بورس

لیست کارگزاری های بورس را می توانید در اینجا ببینید این لیست توسط سازمان بورس تدوین شده است و لیست تمام کارگزاری های فعال بورس در ایران است. اگر به دنبال کارگزاری بورس در شهر خود می گردید کافیست از بین لیست زیر شهر مورد نظر خود را پیدا کنید و سپس وارد سایت کارگزاری بورس که در همین جدول آورده شده است شوید شماره تماس این کارگزاری را از سایت آن برداشته و با آنها برای افتتاح حساب صحبت کنید.

در لیست زیر شماره تماس و وبسایت کارگزاری های بورس نیز قرار داده شده است همچنین اگر به دنبال بهترین کارگزاری های بورس سهام هستید روی لینک کلیک کنید.

در لیست زیر رتبه بندی کارگزاری ها نیز قرار داده شده است (رتبه الف بالاترین رتبه است) برای انتخاب کارگزاری مناسب می توانید از لیست زیر کمک بگیرید. این لیست در مرداد ماه سال ۹۸ از سایت کانون کارگزاران استخراج شده است.

نام شرکت کارگزاری تلفن دفتر مرکزی فاکس دفتر مرکزی آدرس کامل دفتر مرکزی وب سایت رتبه بندی بورس اوراق بهادار
رتبه بندی بورس اوراق بهادار رتبه بندی بورس کالا معاملات معاملات آتی
مهر اقتصاد ایرانیان ۴۲۹۱۹۰۰۰ ۸۸۸۳۳۴۱۷
۴۲۹۱۹۱۰۵
خیابان استاد مطهری – خیابان میرزای شیرازی – خیابان هفدهم- پلاک ۱۷ meibourse.com الف ه دارد دارد
آرمان تدبیر نقش جهان ۰۳۱-۳۶۲۹۱۹۰۹
۰۳۱-۶۲۴۱۹۰۵
۰۳۱۱-۶۶۱۵۹۷۳
۰۳۱-۶۲۴۱۹۰۵
  اصفهان ،خیابان محتشم کاشانی،کوچه بیژن،پلاک۹۰ armanbroker.ir الف د دارد ۰
آرمون بورس ۸۸۷۰۶۵۷۰ ۸۸۷۱۸۸۷۹ تهران خیابان خالداسلامبولی(وزراء)،کوچه۲۳،پلاک۱جدید- ساختمان کارگزاران -طبقه همکف واحد۳ armoonbourse.com الف د دارد لغو
اطمینان سهم ۶۶۷۲۸۰۸۰-۱
۸۸۱۷۱۳۷۰-۳
۸۸۷۳۲۴۷۵ خیابان شهید مطهری – بعد از خیابان سرافراز- روبروی ساختمان ارگ جدید بم – پ۲۳۵ – واحد۴ etminansahm.com الف ج دارد ۰
آینده نگر خوارزمی ۶۱۹۱۴۰۰۰ ۶۱۹۱۴۰۰۰
۶۱۹۱۴۴۴۴
خیابان ولیعصر ، خیابان بزرگمهر، پلاک ۱۶، طبقه اول، واحد ۱۰۱ kharazmibroker.com الف ج دارد دارد
بانک اقتصاد نوین ۸۸۵۶۶۱۰۱-۱۱۵ ۸۸۵۶۶۱۰۱-۱۱۵داخلی ۵۲۰ تهران، شهرک غرب، فلامک شمالی، کوچه ۱۹ پلاک ۴ novinbourse.com الف ج دارد دارد
بانک دی ۴۱۶۸۴۰۰۰ ۸۸۵۵۷۹۸۸    تهران – خیابان وزرا – نبش کوچه چهاردهم – پلاک ۵۸ – ساختمان دیبا – طبقه دوم و سوم daybankbroker.com الف ج دارد دارد
بانک ملت ۸۸۱۰۶۳۷۵ ۸۸۱۰۶۳۴۵ تهران – خیابان خالداسلامبولی (وزراء) – خیابان هفتم پلاک ۶ طبقه ۲ mellatbroker.com الف ج دارد دارد
بورس بیمه ایران ۸۹۴۸ ۸۸۹۶۴۰۴۰
۸۸۴۸۱۲۳۰
  تهران،میدان آرژانتین، خیابان عماد مغنیه (بهاران)  نبش خیابان بیست و پنجم ، پلاک ۴ boursebimeh.com الف ج دارد دارد
بورسیران ۸۸۸۳۲۸۶۰
۸۸۸۳۲۸۹۱
۸۸۸۱۰۳۲۹ تهران، خیابان مفتح شمالی پایین تر از خیابان مطهری ، کوچه شهید بخشی موقر، پلاک ١٢ طبقه اول boursiran.ir الف ج دارد لغو
پارس نمودگر ۴۲۸۷۴۰۰۰ ۸۸۸۶۱۹۱۶
۸۸۳۰۷۸۲۹
خیابان میرزای شیرازی ،  نرسیده به مطهری ، کوچه نوزدهم ، شماره ۱۰ parsnem.ir الف ج دارد ۰
توسعه اندیشه دانا ۲۲۶۲۲۶۳۰ ۲۶۶۰۲۰۴۶ تهران، خیابان شریعتی، نبش خیابان کلاهدوز (دولت)، برج نگین قلهک، طبقه ۶، واحد ۶۳ danabroker.com الف ج دارد ۰
شهر ۸۸۴۸۱۶۵۱-۵۷ ۸۸۴۸۱۶۵۰ تهران خیابان خالد اسلامبولی خیابان بیستم نبش کوچه شهید اسعدی پلاک١ bcity.com الف ج دارد ۰
مهرآفرین ۸۳۵۷۰۰۰۰ ۸۸۷۲۳۷۱۷ تهران، آرژانتین، ساعی، خیابان ولیعصر، خیابان هجدهم،پلاک ۱۶،  طبقه اول mehrbroker.com الف ج دارد لغو
آریا نوین ۸۸۳۲۳۵۳۰-۴ ۸۸۳۰۳۶۳۳ تهران- خیابان کریم خان زند، نبش خرمند جنوبی، پلاک ۸۴ ، طبقه اول arianovinbroker.com ب ج دارد ۰
بازار سهام ۲۲۲۵۴۱۲۷-۹ ۲۲۲۵۴۱۶۵ تهران ، خیابان میرداماد ، میدان مادر ، خیابان شاه نظری ،کوچه دوم،پلاک ۳۷، طبقه همکف bazarsahambourse.com ب ج دارد دارد
برهان سهند ۸۸۴۲۵۲۴۲-۳ ۸۸۴۷۴۰۱۹ تهران- خ سهروردی شمالی کوچه شهید قدس (اندیشه ۲) پلاک ۸۴ bsbourse.com ب ج دارد ۰
بورس ابراز ۸۸۳۱۸۸۸۴ ۸۸۳۱۸۸۸۶ تهران، خیابان مطهری، نرسیده به سهروردی، نبش سنندج، پلاک ۱۰۸، طبقه دوم. ebrazbourse.com ب ج دارد ۰
سهام پژوهان شایان ۶۶۷۴۱۸۶۴
۶۶۷۴۱۸۶۵
۶۶۷۳۵۳۶۱ خیابان حافظ-انتهای پل دوم -بن بست ایرانیان-پلاک۲-طبقه۶ spshayan.com ب ج دارد دارد
سیماب گون ۶۶۷۲۴۹۹۵
۸۸۱۷۳۵۶۳
۶۶۷۱۸۸۰۸
۸۸۱۷۳۵۶۴
تهران -خیابان سهروردی شمالی -خیابان خرمشهر جنب شهرداری پلاک ۳۵طبقه۴ simabgoonbourse.com ب ج دارد دارد
مشاوران سهام ۸۸۷۱۸۴۰۶-۸
۴۲۹۰۶
۸۸۷۱۹۸۱۴
۸۹۷۷۴۷۹۷
میدان آرژانتین، خیابان بخارست، خیابان هفدهم (۱۷)، پلاک بیست (۲۰) kmsco.ir ب ج دارد دارد
گنجینه سپهر پارت ۸۸۷۱۱۳۳۸ ۸۸۸۶۱۷۷۰
۸۸۷۱۱۳۳۸
خیابان قائم مقام فراهانی-کوچه میرزا حسنی-پلاک ۱۵-طبقه ۵ gsbourse.com ب دارد ۰
توسعه کشاورزی ۸۸۹۱۷۴۵۶-۵۹ ۸۸۹۱۷۴۵۷ تهران- خیابان ولیعصر- نرسیده به سه راهی فاطمی- ساختمان اداری کامران- پلاک ۱۹۳۲- طبقه ۲- واحد ۴ tkbrokerage.com ب ۰ ۰
اردیبهشت ایرانیان ۸۲۴۴۶ ۸۸۷۳۶۲۶۰ تهران، میدان آرژانتین، ابتدای احمد قصیر، پلاک ۴۹، طبقات سوم و چهارم oibourse.com الف ب دارد دارد
ارگ هومن ۸۸۲۰۳۳۱۱
۸۸۵۳۳۸۳۲
۸۸۲۰۹۶۷۰ میدان ونک، خیابان گاندی، خیابان پنجم kala.argbroker.com الف ب دارد ۰
امین آوید ۴۲۳۶۶۰۰۰ ۴۲۳۶۶۴۱۱ خیابان ولی عصر (عج)، بالاتر از میرداماد، خیابان قبادیان، پلاک ۴۹٫ aminbc.com الف ب دارد دارد
ایساتیس پویا ۰۳۵۱-۵۲۲۰۴۵۸-۹ ۰۳۵۱-۵۲۲۰۴۵۸ یزد-بلوارجمهوری اسلامی-نبش کوچه شرق-ساختمان آنا – طبقه اول ifb.ir الف ب دارد ۰
آبان ۸۸۵۵۳۰۳۰
۸۵۵۱۰
۸۸۵۵۶۰۸۰ تهران،خیابان ولیعصر،بالاتر از سه راه بهشتی،بعد از کوچه نادر،پلاک ٢١١٣ aban.net الف ب دارد دارد
آتی ساز بازار ۸۸۲۱۵۸۰۰-۲
۸۸۶۱۴۴۰۵-۸
۴۲۱۷۹۰۰۰
۴۲۱۷۹۶۳۶ تهران – خیابان ملاصدرا – خیابان شیراز جنوبی – ابتدای گرمسار شرقی – پلاک ۳۸ – طبقه پنجم http://atc.rhbroker.com/ الف ب دارد ۰
آراد ایرانیان ۴۲۷۱۸۰۰۰ ۴۲۷۱۸۲۲۰ تهران-حیابان ملاصدرا-خیابان شیخ بهایی جنوبی-جنب مسجد بقیـه ا…شماره۲۲-سختمان آراد aradbourse.com الف ب دارد لغو
بانک آینده ۸۸۷۲۱۱۰۰-۳
۴۲۷۶۴۰۰۰
۸۸۷۱۱۷۰۱ تهران، خیابان مطهری، روبروی خیابان لارستان، پلاک ۳۲۷ طبقه دهم babc.ir الف ب دارد دارد
بانک تجارت ۸۸۷۰۲۵۷۲
۲۴۸۵۳۰۰۰
۸۸۷۰۲۵۷۱
۲۶۲۰۴۱۰۹
  تهران-خیابان ولیعصر-بالاتراز نیایش-خیابان رحیمی-پلاک۴- ساختمان کارگزاری بانک تجارت-طبقه اول و دوم bt-broker.com الف ب دارد دارد
بانک توسعه صادرات ۸۸۳۰۶۰۰۵
۴۱۹۶۲
۸۸۳۰۸۰۶۶
۸۸۱۰۰۲۶۸
تهران-خیابان خالد اسلامبولی (وزراء)، بلوار شهید عماد مغنیه -نبش کوچه بیست و پنجم – پلاک ۸ edbibroker.com الف ب دارد دارد
بانک سامان ۸۸۷۷۴۶۶۹-۷۱
۸۸۶۴۸۹۵۰-۵۳
۸۸۷۷۴۶۸۹ تهران، خیابان آفریقا، پایین تر از چهارراه جهان کودک، نبش کوچه ۲۵،پلاک ۲۹، طبقه هفتم samanbourse.com الف ب دارد دارد
بانک سپه ۸۸۷۲۶۰۵۷-۸ ۸۸۷۲۵۵۹۹ تهران – خیابان خالد اسلامبولی – نبش خیابان هشتم – پلاک ۴۲ sepahbourse.com الف ب دارد دارد
بانک کارآفرین ۲۲۶۵۵۹۱۱ ۲۲۶۵۵۹۱۲  تهران – بلوار آفریقای شمالی – بلوار صبا – پلاک ۸ karafarinbrokerage.com الف ب دارد دارد
بهمن ۸۳۳۲۶
۸۳۳۲۷۱۳۵
۸۸۷۲۴۲۴۱ تهران – خیابان سید جمال الدین اسد آبادی – خیابان هفتم – پلاک ۳۲ – طبقه ۱. bahmanbroker.com الف ب دارد دارد
تأمین سرمایه نوین ۸۶۷۹۱۰۰۰ ۸۸۷۲۰۹۳۵ بلوار آفریقا، بلوار گل آذین، شماره ۲۳ nibb.ir الف ب دارد دارد
تدبیرگر سرمایه ۸۸۸۸۲۲۶۵
۸۸۸۸۲۲۹۰
۸۸۸۷۳۳۸۱ میدان آرژانتین ، انتهای خیابان زاگرس نبش خیابان سی و پنجم پلاک ۱۸/۱ ساختمان پرهام طبقه ششم واحد ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ tadbirgar.com الف ب دارد ۰
تدبیرگران فردا ۸۲۴۲۸ ۸۴۰۷۶۱۱۵
۸۸۷۹۸۷۳۴
تهران- خیابان گاندی- نبش خیابان ۲۳- پلاک ۷۳ tadbirbroker.com الف ب دارد دارد
توسعه فردا ۸۸۲۱۵۷۰۴ ۸۸۰۵۱۴۹۴
۸۸۰۴۰۲۶۹
تهران، خیابان سئول شمالی، خیابان هفتم ، شماره ۷ fardabroker.com الف ب دارد دارد
راهنمای سرمایه گذاران ۶۶۷۲۶۰۱۱
۶۶۷۰۲۵۷۰
۶۶۷۰۲۵۷۰
۶۶۷۲۶۰۱۱
خیابان حافظ جنوبی – بن بست ایرانیان – ساختمان ۲ – طبقه دوم rahnamabroker.com الف ب دارد دارد
نواندیشان بازار سرمایه ۸۲۴۵۰
۸۴۰۵۱۰۰۰
۸۴۰۵۱۱۱۱ تهران – آرژانتین – بلوار بیهقی – روبروی شهروند – پلاک۲۶ طبقه اول noandishan.ir الف ب دارد دارد
نهایت نگر ۸۴۴۵۰۰۰۰ ۸۸۶۰۱۷۶۴  تهران – خیابان شیخ بهایی جنوبی نبش خیابان اتحاد شماره ۵۱ nahayatnegar.com الف ب دارد دارد
ایران سهم ۸۸۸۷۳۲۳۶ ۸۸۸۷۳۲۳۶ خیابان گاندی جنوبی،خیابان یکم،پلاک۲۰ iransahm.ir ب ب دارد لغو
آپادانا ۸۸۷۱۴۸۲۱
۸۸۷۱۵۰۶۳
۸۸۷۱۴۹۷۲ میدان آرژانتین-خیابان احمد قصیر- کوچه ۱۹- پلاک ۴-کوچه۲۵-طبقه دوم apadanabroker.com ب ب دارد ۰
آفتاب درخشان خاورمیانه ۸۸۵۴۴۲۶۰-۴
۸۸۵۲۴۰۵۶
۸۸۷۱۸۸۱۳
۸۸۷۵۲۴۶۹
خیابان مطهری، بعد از بزرگراه مدرس، پلاک١٩٣ ،طبقه سوم، واحد غربی mesbroker.com ب ب دارد ۰
پگاه یاوران نوین ۸۸۹۰۳۴۴۵
۸۸۸۹۸۱۹۴
۸۸۹۰۵۵۷۸
۸۸۹۳۵۳۰۵
تهران، میدان ولیعصر، روبروی سفارت عراق، ساختمان ۶۳۷، طبقه دوم pegahbourse.ir ب ب دارد ۰
دلیران پارس ۸۸۱۹۸۵۰۱-۷ ۸۸۱۹۸۵۰۸ تهران-بلوار آفریقا- بن بست نور- پلاک ۶- طبقه اول fouladmabna.com ب ب دارد دارد
سپهرباستان ۸۸۸۰۱۹۷۹
۸۸۹۴۹۷۴۵
۸۸۹۱۶۴۳۹
۸۸۹۱۶۵۹۹
تهران – خیابان طالقانی – خیابان بندر انزلی – تقاطع رودسر – پلاک ۶۷ – ساختمان میلاد – طبقه سوم- واحد پنجم و ششم. sepehrebastan.com ب ب دارد ۰
ستاره جنوب ۸۸۳۸۳۵۷۶-۸۱ ۸۸۳۸۳۵۷۹ تهران خیابان طالقانی بعد از ولیعصر خ بندر انزلی نبش کوچه غازیان پلاک ۱۷ طبقه ۲ sjbourse.com ب ب دارد ۰
مدبر آسیا ۸۸۷۳۵۶۸۰
۸۸۷۳۶۱۹۶
۸۸۷۳۶۲۹۸
۸۸۷۳۵۶۸۰
تهران – خیابان شریعتی – نبش خیابان هویزه -پلاک ۸۲۶ – طبقه دوم – واحد ۴ emodabber. Com ب ب دارد ۰
نماد شاهدان ۸۸۹۲۰۱۲۶-۷ ۸۸۸۹۳۹۳۳
۸۸۹۲۰۱۲۷-(۱۲۵)
خیابان کریم خان، خیابان حافظ، نرسیده به خیابان رودسر، نبش کوچه هورزاد، پلاک ۴۶۷ ، طبقه ۱ و ۴، واحد ۲ و ۸ shahedanbroker.com ب ب دارد ۰
باهنر ۸۸۷۲۷۶۵۷ ۸۸۷۲۳۸۸۵
۸۸۷۲۴۰۲۳
تهران، میدان آرژانتین، خیابان شهید احمد قصیر، خیابان شهید احمدیان (پانزدهم)، پلاک ۱۶ bahonarbrokerage.com الف ۰ ۰
توازن بازار ۸۸۳۸۳۵۶۳-۷
۸۸۶۰۲۱۹۱
۸۸۳۸۳۵۶۲
۸۸۶۲۱۹۱۶
ونک – خیابان سئول – کوچه پنجم شرقی – پلاک ۵ tavazonbazar.ir الف دارد ۰
سینا ۸۸۶۵۹۹۸۲-۵
۸۶۰۳۶۴۰۶
۸۸۶۵۹۹۸۲-۵
۸۶۰۳۶۴۰۶
تهران-آرژانتین-خیابان شهید خالداسلامبولی، خیابان بیست و سوم پلاک ۱۰ طبقه دوم sinabroker.com الف ۰ ۰
اقتصاد بیدار ۸۸۲۲۸۴۱۱-۱۶
۶۶۹۸۸۲۱۱-۴۲۰۲۹۰۰۰
۸۸۲۲۶۷۴۵
۸۸۹۱۱۵۹۵
تهران – خیابان ولیعصر بالاتر از پارک ملت کوچه پروین پلاک ۴۸ طبقه ۳ ebbco.ir الف الف دارد ۰
آگاه ۸۸۶۷۴۴۲۱-۳۱
۸۲۱۵۴۰۰۰
۸۸۶۴۰۶۵۳
۸۸۶۴۰۶۵۳
تهران – بلوار آفریقا – بن بست پیروز شرقی – پلاک ۱۳ agah.com الف الف دارد دارد
بانک پاسارگاد ۸۸۴۸۰۲۵۶-۹
۴۲۳۹۲۰۰۰
۸۸۴۸۰۲۵۲
۴۲۳۹۲۳۰۰
تهران، میدان آرژانتین، خیابان عماد مغنیه (بلوار بهاران)، خیابان ۲۳، پلاک ۴ pasargadbroker.com الف الف دارد ۰
بانک رفاه کارگران ۴۱۷۷۲
۸۸۳۷۳۲۲۰
۸۸۳۷۳۱۷۳
۸۸۳۷۳۲۲۰
تهران – شهرک غرب- بلوار دادمان- خیابان فخار مقدم – نبش بوستان دوم غربی  – پلاک ۲۲ refahbroker.com الف الف دارد دارد
بانک صادرات ایران ۸۸۷۰۷۱۰۷-۹
۸۸۱۰۴۷۷۲-۴
۴۲۳۵۹
۸۸۸۷۲۶۱۵۷
۴۲۳۵۹
میدان آرژانتین، خیابان عماد مغنیه، خیابان ۲۳ ، مقابل سفارت استرالیا، پلاک ۱، طبقه ۱، واحد ۷ saderatbourse.com الف الف دارد لغو
بانک صنعت و معدن ۸۸۵۱۱۵۳۵ ۸۸۷۶۴۲۳۱ تهران، خیابان احمد قصیر (بخارست)، کوچه پژوهشگاه (۲)، شماره ۳، طبقه سوم smbroker.ir الف الف دارد دارد
بانک کشاورزی ۸۸۶۷۹۱۰۳
۸۶۵۸
۸۸۶۶۴۲۰۹
۸۸۸۷۴۹۲۸
تهران ,میدان ونک,خیابان گاندی جنوبی ,کوچه ی ١١ (علی شهاب ) ,پلاک ١۴ agribourse.com الف الف دارد دارد
بانک مسکن ۷۵۴۳۹۰۰۰
۷۵۲۴۱۰۰۰
۸۸۵۲۷۰۶۰-۶۳
۲۲۰۱۴۴۵۲
تهران، بلوار آفریقا، خیابان شهید کاج آبادی، پلاک ۸۶ maskanbourse.com الف الف دارد لغو
بانک ملی ایران ۸۴۳۵۸ ۸۸۷۱۲۳۱۲
۸۸۷۰۹۰۷۵
تهران، خیابان خالد اسلامبولی – انتهای خیابان چهارم – کوچه رفیع – پلاک ۲ bmibourse.com الف الف دارد دارد
پارس ایده بنیان ۸۸۹۴۴۴۲۸
۸۸۹۳۳۸۹۸
۸۸۹۵۷۳۹۹
۸۸۹۳۳۸۹۶
۸۸۹۵۸۱۹۳
بلوار کشاورز – بین نادری و فلسطین – شماره ۱۳۸ – طبقه دوم pi.rhbroker.com الف الف دارد ۰
پارسیان ۸۷۱۴۸ ۸۸۵۱۱۶۸۳ خیابان قائم مقام فراهانی  بین مطهری و شهید بهشتی خیابان هشتم پلاک ۲۴ parsianbroker.com الف الف دارد دارد
پیشگامان بهپرور ۲۶۷۶۱۵۰۲-۶
۶۶۵۷۶۷۵۰-۸
۶۶۵۷۶۷۵۶ ﺗﻬﺮﺍﻥ، سعادت آباد،میدان شهرداری، برج سرو، طبقه۵، واحد۵ behbourse.com الف الف دارد دارد
توسعه سرمایه دنیا ۶۶۷۲۹۱۲۱-۲
۴۲۰۹۴۰۰۰
۶۶۷۴۲۱۰۴
۴۲۰۹۴۲۰۰
تقاطع میدان ولی عصر و طالقانی خیابان بندرانزلی کوچه ریاض پلاک ۵ طبقه دوم tsd-broker.com الف الف دارد لغو
حافظ ۸۳۳۲۱۰۰۰ ۸۹۷۸۸۴۴۶ تهران- خیابان ولیعصر – بالاتر از ظفر – نرسیده به بزرگراه نیایش – خیابان شهید بابک بهرامی – پلاک ۹ hafezbourse.com الف الف دارد دارد
خبرگان سهام ۴۲۳۸۲ ۸۸۷۸۲۱۶۶ تهران-میدان ونک- خیابان گاندی جنوبی-خیابان ۲۱- پلاک۷ khobregan.com الف الف دارد دارد
رضوی ۲۷۶۳۱۱۱۰
۲۷۶۳۱۶۳۱
۲۷۶۳۱۴۰۱
۲۷۶۳۱۱۲۵
تهران – شهرک غرب – انتهای بلوار فرحزادی – جنب مجتمع اریکه ایرانیان – خیابان ارغوان غربی (حافظ) – پلاک ۴٨ – طبقه اول – واحد ١ و ٢ rbc.ir الف الف دارد دارد
سرمایه و دانش ۶۶۷۴۳۰۸۷-۸
۴۲۵۴۸
۶۶۷۱۶۴۲۸
داخلی۱۴۱-۴۲۵۴۸
تهران-شهرک غرب-خیابان خوردین-خیابان توحید یکم-شماره ۹۱ SDBhouse.com الف الف دارد دارد
سهم آشنا ۲۷۷۱ ۲۲۰۷۳۰۷۲ تهران سعادت آباد ، بالاتر از میدان کاج ، کوچه هشتم (شهید یعقوبی) ، پلاک ٢٧(پلاک ٣٣ سابق) ، ساختمان ABCO abco.ir الف الف دارد دارد
سی ولکس ۸۸۹۳۳۰۲۶ ۸۸۹۳۳۰۲۷ تهران – خیابان آیت ا… طالقانی ، بعد از تقاطع ولیعصر(عج) ، خیابان بندر انزلی، پلاک ۱۹ seavolex.com الف الف دارد ۰
صبا جهاد ۶۳۴۸۶۰۰۰ ۶۳۴۸۶۰۰۰
۶۶۴۹۶۲۵۳
تهران – بالاتر از چهار راه ولیعصر – خیابان بزرگمهر – بعد از تقاطع فلسطین – پلاک ۳۸ sjb.co.ir الف الف دارد ۰
فارابی ۱۵۶۱ ۸۸۵۷۳۶۱۸ تهران،شهرک غرب، بلوار شریفی (بلوار خوردین)، خیابان توحید۳، پلاک ۳ irFarabi.com الف الف دارد دارد
کالای خاورمیانه ۸۷۱۶۸ ۸۷۱۶۹۹۰۰ تهران – خیابان مطهری – خیابان میرعماد -کوچه پنجم پلاک۱۴ mecboroker.com الف الف دارد ۰
مبین سرمایه ۰۳۱۱-۶۲۰۴۹۴۲ ۰۳۱۱-۶۲۰۴۹۶۲ اصفهان، ابتدای چهارباغ بالا، مجتمع تجاری اداری کوثر، طبقه ۴، واحد ۶۲۸ mobinsb.com الف الف دارد ۰
مفید ۸۷۰۰ ۸۱۹۰۱۹۰۸ بلوار آفریقا بالاتز از جهان کودک نبش دیدارشمالی ساختمان اطلس emofid.com الف الف دارد دارد
امین سهم 75036000 75036000 خیابان جردن-بلوار اسفندیار-پلاک ۷-طبقه پنجم aminsahm.com الف دارد دارد
آتیه ۶۶۷۱۰۲۸۵
۸۸۷۷۱۰۹۸-۹
۸۸۷۷۱۰۹۸ داخلی ۱۱۳ میدان ونک، خیابان ونک، ساختمان اداری نوآور، پلاک۵۲، طبقه اول، شماره۱۱۷ atieh-broker.com الف دارد ۰
بانک انصار ۲۲۰۱۲۸۸۳
۲۲۰۱۲۹۰۱
۸۶۰۸۱۹۸۱
۲۲۰۱۲۸۸۶ بلوار آفریقا، بالاتر از میرداماد خیابان تابان غربی پلاک ۵۹ ansarbroker.com الف دارد دارد
بانک خاورمیانه ۸۸۵۴۶۸۱۴-۱۷
۸۶۰۸۰۹۱۹
۸۸۵۴۶۸۳۶
۸۶۰۸۲۴۹۳
تهران-خیابان آفریقا-خیابان دستگردی(ظفر) پلاک ۲۷۷ mebbco.com الف دارد ۰
بورس بهگزین ۴۲۸۴۶ ۸۸۷۶۹۹۲۳ تهران، میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)،خیابان دوازدهم ، پلاک ۷، طبقه یکم و دوم behgozinbroker.com الف دارد دارد
توسعه سهند ۲۶۷۶۱۱۷۴ ۲۶۷۶۱۴۲۷ تهران- سعادت آباد میدان شهرداری خیابان شهرداری شمالی کوچه قصرالدشتی پلاک ۲ sahandbroker.com الف دارد دارد
توسعه معاملات کیان ۴۷۱۸۰۴۰۰ ۴۷۱۸۰۴۰۴
۴۷۱۸۰۱۱۴
تهران، میدان آرژانتین، خیابان زاگرس، جنب کانون وکلا، پلاک ۱ طبقه ۳،واحد ۱۵ newasel.com الف دارد ۰
دنیای خبره ۶۶۷۲۴۰۰۱-۲ ۶۶۷۲۴۰۰۳ تهران- خ حافظ جنوبی ، ک شهید کامران صالح ، کوچه اختر ، پلاک ۷٫ dkhobreh.com الف دارد ۰
ساوآفرین ۸۸۶۹۱۳۶۴
۸۸۶۹۰۰۹۳
۸۸۳۲۸۸۴۸
۸۸۶۹۱۳۶۴
۸۸۶۹۰۰۹۳
تهران، سعادت آباد، خیابان علامه جنوبی، کوچه حق طلب غربی، پلاک ۳۱، طبقه همکف، واحد ۱٫ savbroker.com الف دارد ۰
سرمایه گذاری ملی ایران ۸۸۷۸۴۲۱۵
۴۲۵۳۰۰۰
۸۸۷۸۴۲۱۴
۸۹۷۸۸۱۶۲
تهران، خ. گاندی، خ.۱۵، پلاک .۶ nibi.ir الف دارد دارد
سهام بارز ۶۶۷۳۱۳۱۵-۱۶
۶۱۹۸۴
۶۶۷۳۷۷۶۴
۶۶۷۱۰۸۷۰
تهران ، خیابان حافظ جنوبی، روبروی شرکت بورس و اوراق بهادار، نبش کوچه سیمی، پلاک ۳۷، طبقه دوم ebarez.com الف دارد ۰
سهام گستران شرق ۰۵۱-۳۷۶۵۰۲۴۰-۴ ۰۵۱-۳۷۶۵۰۲۳۹ مشهد-بلوار جانباز-برج نیکا-طبقه ۸ sahamgostaran.com الف دارد ۰
صبا تأمین ۴۲۱۱۵۰۰۰ ۸۸۵۵۰۶۶۵
۴۲۱۱۵۵۰۰
میدان آرژانتین- خیابان شهید احمدقصیر(بخارست)-خیابان ششم- پلاک ۳۴ sababroker.com الف دارد ۰
ارزش آفرین الوند ۸۸۵۶۳۹۸۴
۴۲۱۸۹۰۰۰
۸۸۵۶۳۹۵۶ تهران شهرک غرب میدان صنعت بلوارفرحزادی،بلواردریا(جنب بانک سپه) پلاک ۲۶۰ طبقه ۳٫ arzeshafarin.com ب دارد ۰
امید سهم ۸۸۳۴۵۲۱۹-۲۰
۸۸۳۴۵۲۱۲
۸۸۸۴۲۷۳۹ تهران، خ مطهری، روبروی خ شهید سرافراز، پلاک ۳۲۴، طبقه ۳، واحد ۶ omidsahm.com ب دارد دارد
ایمن بورس ۶۶۷۴۰۸۷۷
۶۶۷۴۰۸۷۸
۶۶۷۰۵۲۹۲ تهران – خیابان حافظ – پایین تر از سازمان بورس – کوچه شهید کامران صالح – پلاک ۵۰ – طبقه سوم imenbourse.ir ب دارد ۰
آریا بورس ۸۸۵۴۱۵۵۲-۳ ۸۸۷۳۲۷۶۴ تهران-خیابان مطهری-خیابان کوه نور-کوچه دوم-پلاک ۱۶-طبقه اول arya-bourse.ir ب دارد ۰
بهین پویا ۰۳۱۱-۶۶۱۲۸۸۹-۹۰
۰۳۱-۳۶۶۱۲۸۸۹
۰۳۱۱-۶۶۱۲۸۸۹-۹۰ اصفهان، خیابان میر خیابان مصلی نبش کاخ سعادت آباد مجتمع اداری پارسیان طبقه اول واحدهای ۱۵-۱۶- behinpouya.com ب دارد ۰
جهان سهم ۵۵۱۷۳۱۶۸ ۵۵۱۷۳۱۴۵ تهران-خیابان نواب- بعد از پل کمیل-خ شهید صفدری-پلاک ۴۸ –طبقه اول jahansahmbroker.com ب دارد ۰
راهبرد سرمایه گذاری ایران سهام ۶۶۷۳۱۰۸۷
۸۸۶۴۵۱۷۳
۶۶۷۳۲۳۹۴
۸۸۶۴۵۱۷۵
تهران، خیابان کریمخان – نرسیده به میدان هفت تیر – جنب بانک انصار ساختمان ۴۶طبقه ۱۰ واحد ۱۹ rds.irbroker.com ب دارد دارد
شاخص سهام ۶۶۷۵۰۶۳۸
۶۶۷۵۰۷۵۶
۶۶۷۳۲۸۳۴ خیابان آفریقا-پایین تر از چهارراه جهان کودک-نبش کوچه ۲۵-ساختمان ۲۹ آفریقا-   طبقه ۷ -واحد A7 shakhessaham.com ب دارد ۰
فیروزه آسیا ۸۸۱۰۶۱۰۶ ۸۸۱۰۷۷۴۶ تهران، خ قائم مقام فراهانی، کوچه میرزاحسنی، پلاک ۱۱، ط پنجم firouzehasia.com ب دارد دارد
کارآمد ۲۲۰۱۲۶۲۰
۲۲۰۱۲۷۶۳
۲۲۰۱۲۵۵۴ تهران -خیابان ولیعصر بالاتر از تقاطع هاشمی رفسنجانی( نیایش) کوچه عاطفی غربی پلاک ۱۰۰ طبقه هفتم irankbc.com ب دارد ۰
ملل پویا ۴۲۵۸۴۲۰۱
۴۲۵۸۴۰۰۰
۸۸۵۳۸۴۵۵ تهران- خیابان قائم مقام- بالاتر از خیابان مطهری- نبش کوچه چهارم- پلاک ۱۴۳- طبقه دوم melalsecurities.com ب دارد دارد
آبتین استاک ۸۸۹۲۹۸۹۰-۹۱
۸۸۸۰۹۲۷۱
۸۸۹۳۹۸۲۱ تهران خیابان حافظ بالاتر از خیابان انقلاب روبروی دانشگاه امیر کبیر کوچه شیرین پلاک ۳۴ طبقه ۱ abtinstock.com ج دارد ۰
دنیای نوین ۶۶۷۰۵۸۸۹ ۶۶۷۴۲۷۶۶ تهران خیابان حافظ جنب ساختمان بورس کوچه حسنی پلاک ۱۰ ط دوم غربی dnovinbr.com ج دارد ۰
سهم آذین ۲۲۹۰۳۷۰۷-۸ ۲۲۹۰۳۶۹۹ تهران – خیابان ظفر – بین خیابانهای نسا و اطلسی – پلاک ۷۰ – طبقه اول sahmazin.com ج دارد ۰
سهم یار ۸۸۷۱۰۳۵۷ ۸۸۷۱۰۳۵۷ تهران , میدان آرژانتین , خیابان بهاران , کوچه ٢٣ , پلاک ١ , واحد١ sahmyar.ir ج دارد ۰
ادامه مطلب
buffet-(4)
کارگزاری بورس چیست و چگونه بهترین...

همواره یکی از دغدغه های افراد حاضر در هر جامعه ای افزایش سود حاصل از سرمایه گذاری است و این مسئله موجب می شود که افراد به ارزیابی گزینه های مختلف سرمایه گذاری جهت ورود به آن باشند. تا مدت ها عموم افراد حاضر در جامعه ما از بانک و ملک به عنوان گزینه های اصلی سرمایه گذاری خودشان یاد می کردند اما از سال ۱۳۸۸ به بعد با توجه بیشتر دولتمردان بر بازار بورس به تدریج توجه بخش بیشتری از جامعه ایرانی به بورس جلب شده است.

در این مقاله به نقش کارگزاری در معاملات بازار بورس و اهمیت حضور این نهاد مالی در بازار سرمایه می پردازیم و به این پرسش پاسخ خواهیم داد که کارگزاری بورس چیست؟ و چه خدماتی را ارائه می دهند؟

کارگزاری بورس چیست؟

ٖ

نقش کارگزاری در معاملات بازار سهام چیست؟

بیمه، بانک و بورس سه ضلع اصلی اقتصاد را در یک کشور تشکیل می دهند. در کشور ما با توجه به گستردگی نقش بانک ها عامه مردم شناخت اولیه خوبی را از جایگاه بانک و شیوه سرمایه گذاری از طریق بانک به دست آورده اند و به تازگی با گسترش مبحث بیمه عمر و سرمایه گذاری از طریق رسانه های جمعی مردم با حوزه فعالیت های بیمه ای نیز شناخت مناسبی پیدا کرده اند.

همان طور که شما جهت افتتاح حساب بانکی به یکی از شعب بانک های مورد تائید بانک مرکزی و یا جهت اخذ یکی از خدمات صنعت بیمه به شعب شرکت های بیمه مورد تائید بیمه مرکزی مراجعه می فرمایید، برای ورود به بورس و سرمایه گذاری در آن بایستی به یکی از کارگزاری های مورد تائید سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه نمایید.

در واقع شما با مراجعه به کارگزاری بورس بایستی فرم های تعریف شده توسط سازمان را پر نموده و هم چنین در سامانه سجام ثبت نام نمایید و پس از آن طی دو روز کاری کدی یکتا برای شما صادر می گردد که به کد بورسی معروف است.

پس از صدور این کد شما می توانید اقدام به خرید و فروش سهام در بازار بورس نمایید. در واقع کارگزاران بورس به عنوان واسطی می باشند تا شما بتوانید به راحتی معاملات بازار را انجام دهید (توجه فرمایید که ثبت نام در کارگزاری ها به صورت رایگان انجام می گیرد و تنها بابت ثبت نام در سامانه سجام از شما مبلغی دریافت می گردد).

شما از طریق سامانه معاملات آنلاین، اینترنتی یا حضوری درخواست خود را ثبت نمایید و پس ازآن کارگزاری به نمایندگی از شما در بازار معامله را به انجام می رساند.

برای درک بهتر نقش کارگزاری فرض کنید که کارگزاری ها نبودند؛ در این صورت شما برای انجام معاملات در بازار سهام مجبور بودید در ساعات فعالیت بازار، دائماً در ساختمان مرکزی بورس واقع در خیابان حافظ حاضر می شدید و در بین جمعیت انبوه معامله گران که در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر می باشند حاضر شده و درخواست خود را در همهمه موجود اعلام می کردید و حالا ممکن بود تلاش شما به نتیجه برسد، درحالی که با وجود کارگزاری ها شما به راحتی در قیمت و تعداد مدنظر خود سفارش را ثبت نموده و پس از آن تمامی فعالیت ها به صورت خودکار انجام می گیرد و خرید یا فروش انجام می گیرد.

بنابراین نقش کارگزاری ها لازمه فعالیت و حیات و گسترش بازار سرمایه است و این موضوع برای تمامی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی صادق است.

حال کارگزاری ها در قبال خدمات معاملاتی مزبور، مبلغی تحت عنوان کارمزد معاملاتی را از شما دریافت می کنند. توجه فرمایید که کارمزد معاملات پس از خرید یا فروش انجام شده از حساب شما کسر می گردد و از این دریچه دغدغه ای بابت انجام امور اداری تکمیل فرم های پرداخت کارمزد در طی یک ماه یا یک سال وجود ندارد.

هم چنین طبق قانون بابت فروش سهام معادل ۰٫۵ درصد ارزش فروش سهام (و نه سود حاصله برای شما) به صورت خودکار کسر می گردد.

یک سؤال ممکن است پیش بیاید و آنکه آیا فعالیت کارگزاری ها تنها به معاملات بازار بورس انحصار دارد؟ در پاسخ به این موضوع باید گفت که در حال حاضر علاوه بر بازار اوراق بهادار، بورس کالا، بورس انرژی و بورس مشتقات نیز وجود دارد که کارگزاری های مختلف متناسب با سیاست های خود در این بازارها فعالیت می کنند و به طور مشابه بابت معاملات شما در این بازارها کارمزد مصوب سازمان را اخذ می نمایند.

انواع بازار ها در بورس

ازآنجایی که ممکن است برای شما این سؤال پیش بیاید که در سایر بورس های مطرح شده چه فعالیت هایی انجام می گیرد توضیح مختصری در رابطه با این بازارها مطرح می کنیم.

کارگزاری بورس چیست؟۱- بورس کالا:

بورس کالا محلی برای مبادله محصولات کالایی است. برای مثال در این بازار تیرآهن، ورق گرم و سرد و بسیاری از محصولات دیگر پتروشیمی، فلزی، کشاورزی و … مبادله می گردد. عرضه کنندگان این بازار اشخاص حقوقی هستند و خریداران این بازار نیز عموماً اشخاص حقوقی بورسی و غیربورسی می باشند. با توجه به ماهیت و حجم محصولات ارائه شده در این بازار اشخاص حقیقی در این بازار وارد نمی گردند مگر اینکه یک شرکت حقوقی داشته باشند که محصولات ارائه شده در این بازار برای آن ها مفید باشد. آدرس سایت شرکت بورس کالای ایران http://www.ime.co.ir/ است.

۲- بورس انرژی:

ماهیت ساختاری این بورس نیز مانند بورس کالا است با این تفاوت که در این بازار محصولات حوزه انرژی مانند نفت، برق و … در حجم های سنگین ارائه می گردد و طبعا عموم متقاضیان محصولات این بازار نیز اشخاص حقوقی است. لازم به ذکر است که برخی محصولات مانند متانول در بورس انرژی عرضه می گردند. سایت بورس انرژی ایران http://www.irenex.ir/ است.

۳- بورس مشتقات:

در این بازار اوراق مشتقه معامله می گردد. اوراق مشتقه اوراقی هستند که مبتنی بر یک دارایی پایه قرار دارند و سررسید این اوراق در تاریخی در آینده است. دارایی های پایه این بازار اوراق، سکه طلا، گندم، ذرت و … می توانند باشند. فرض کنید که قیمت سکه طلا در حال حاضر ۴ میلیون تومان است. حال شما می خواهید به تاریخ ۹۰ روز دیگر تعداد ۱۰ سکه خریداری کنید، از طرفی احتمال افزایش شدید قیمت سکه تا قیمت ۶ میلیون تومان را در آن تاریخ می دهید، درنتیجه می توانید وارد یک قرارداد آتی سکه طلا (هر قرارداد آتی سکه طلا معادل ۱۰ سکه است) به تاریخ ۹۰ روز دیگر به قیمت اعمال ۵٫۵ میلیون تومان می شوید و از این دریچه خود را در برابر افزایش شدید قیمت سکه طلا ایمن می کنید، حال اگر تحلیل شما اشتباه بود می توانید زودتر از موعد از قرارداد خود خارج شوید. با توجه به ماهیت ابزارهای موجود در این بازار اشخاص حقیقی حضور پررنگی در این بازار دارند و در صورت شناخت مناسب از این بازار سود جذابی را نیز تجربه می کنند ولی برای ورود به این بازار سرمایه سنگینی نیاز است درحالی که در بازار سهام با ۱۰۰ هزار تومان نیز می توانید معامله کنید. البته اگر موقعیت معاملاتی شما به تحویل کالا منجر شود بایستی بر اساس استانداردهای موجود در بورس کالا تحویل کالا انجام پذیرد.

[irp posts=”6686″ name=”چطور نزدیکترین کارگزاری بورس را به خود پیدا کنیم؟”]

خدمات کارگزاری ها

کارگزاری ها صرفاً واسطه معامله گری را انجام نمی دهند بلکه خدمات متنوعی را ارائه می دهند، خدماتی همچون ارائه اعتبار معاملاتی، مشاوره سرمایه گذاری برای صاحبان سرمایه، تخفیف کارمزد معاملاتی، ارائه کلاس های آموزشی در حوزه تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و … می پردازند. هم چنین خدمات پشتیبانی آنلاین و آفلاین، ارائه مطالب آموزشی رایگان ازجمله دیگر خدمات عمومی کارگزاری ها محسوب می شود. در ادامه توضیح مختصری در رابطه با این نوع از خدمات ارائه می گردد.

۱- اعتبار معاملاتی:

برخی از کارگزاری ها متناسب با سطح گردش معاملاتی شما( میزان خرید و فروش شما) بر اساس سیاست های تعریف شده خودشان، اعتبار معاملاتی( مشابه وام بانکی ) را به سرمایه گذاران ارائه می دهند که این موضوع می تواند جذابیت معاملات در آ> کارگزاری را افزایش دهد زیرا مبلغ سودآوری شما را افزایش می دهد.

۲- مشاوره سرمایه گذاری:

افراد یک جامعه در زمینه های متفاوتی تخصص دارند. بسیاری از افراد درزمینهٔ غیرمالی فعالیت دارند درحالی که سرمایه گذاری در بورس برای تمامی اقشار جامعه توصیه می شود. به همین دلیل قطعاً برای انجام یک سرمایه گذاری موفق نیازمند تبیین مسائل مختلف در حوزه سرمایه گذاری در بورس دارید و به همین دلیل کارگزاری های مختلف در این حوزه مشاوره هایی را ارائه می دهند. البته توجه فرمایید که سطح سرمایه شما به کیفیت خدمات مشاوره ای کارگزاران مختلف اثرگذار است، مثلاً برخی از کارگزاران فقط برای سرمایه های بالای یک میلیارد تومان خدمات مشاوره ارائه می دهند و برخی دیگر بدون توجه به سرمایه شما خدمات مشاوره را ارائه می دهند.

۳- تخفیف معاملاتی:

همان طور که پیش ازاین نیز ذکر گردید بابت خدمات ارائه شده جهت انجام معاملات در کارگزاری ها مبلغی تحت عنوان کارمزد معاملات از شما اخذ می گردد که سقف آن توسط سازمان بورس تصویب شده است. با این وجود برخی از کارگزاران متناسب با سیاست های خود تخفیفانی در کارمزد معاملات اعمال می کنند تا از این طریق بتوانند مشتریان بیشتری را جذب کنند.

برای پیدا کردن بهترین کارگزاری های بورس باید جستجو کنید و ببینید کدامیک از کارگزاران بورسی این خدمات را به نحو مطلوبی به مشتریان خود، به خصوص مشتریان خرد ارائه می دهند.

مؤلف: احمد لحیم گرزاده

ادامه مطلب
buffet-(4)
بهترین کارگزاری های بورس سهام تهران...

بهترین کارگزاری های بورس

همواره یکی از دغدغه های افراد مختلف در سرتاسر دنیا این است که در فعالیت های با بازدهی بالا سرمایه گذاری کنند و این موضوع در کشور ما نیز مستثنی نیست. یکی از فرصت های جذاب سرمایه گذاری در اقتصاد ما سرمایه گذاری در بورس است که خوشبختانه این موضوع در کشور ما روزبه روز نقش پررنگ تری به خود می گیرد.

حال افراد برای ورود به بازار سرمایه یا همان بورس چه اقداماتی را بایستی انجام دهند؟ اولین گام اقدام به افتتاح حساب در یکی از کارگزاری های مورد تائید سازمان بورس است. در حال حاضر تعداد کارگزاری های موجود در کشور بسیار زیاد می باشد و این سؤال را نزد سرمایه گذار ایجاد می نماید که بهترین کارگزاری های بورس سهام کدامند تا اقدام به افتتاح حساب کنم؟

کارگزاری های بورس چه کسانی هستند؟

ٖ

شما برای ورود به هر عرصه سرمایه گذاری بایستی به یکی از نهادها مراجعه نمایید. مثلاً جهت افتتاح سپرده بانکی بایستی به یکی از شعب بانک های مورد تائید بانک مرکزی مراجعه نمایید و یا جهت اخذ بیمه شخص ثالث به یکی از شعب بیمه؛ به طور مشابه وقتی می خواهید وارد بورس و سرمایه گذاری در آن بشوید بایستی اقدام به افتتاح حساب در یکی از شعب کارگزاری های مورد تائید سازمان بورس بشوید.

درواقع کارگزاری ها نقش واسطی را بین سرمایه گذاران و بازار سرمایه ایفا می کنند و سخت افزارهای لازم جهت تسهیل معاملات را فراهم می کنند. برای اینکه اهمیت نقش کارگزاری ها برای شما ملموس بشود فرض کنید که کارگزاری ها وجود نداشتند.

در این صورت شما بایستی به صورت حضوری در تالار بورس واقع در خیابان حافظ حاضر می شدید و دائماً درخواست های خود را در بین سایر حاضرین در تالار اعلام می کردید تا بالاخره درخواست شما اجرایی شده و معاملات انجام می پذیرفت.

بنابراین کارگزاران با به کارگیری معامله گران مختلف و جایگاه های مختلف معاملاتی این بخش را خود به عهده گرفته و از این دریچه معاملات را برای شما تسهیل می نمایند. در ازای ارائه این خدمات مهم کارمزدی را از شما دریافت می کنند.

لازم به ذکر است که کارمزد معاملات از سوی سازمان بورس به صورت بخشنامه ای به تمام کارگزاران اعلام می گردد و در حال حاضر نرخ آن ثابت است که در مقالات بعدی به این مبحث خواهیم پرداخت. شما به عنوان یکی از علاقه مندان به ورود به بورس بایستی به یکی از کارگزاران مراجعه کرده و کد بورسی دریافت نمایید.

لیست کارگزاری های بورس را در اینجا می توانید ببینید.

انتخاب بهترین کارگزاری های بورس سهام

در بالا در مورد اصلی ترین وظیفه کارگزاری ها مطالبی رو خدمت شما بیان نمودیم. اما چگونه از بین ده ها کارگزاری موجود یکی را انتخاب نماییم. در ادامه مطالبی را در این رابطه، خدمت شما ارائه می دهیم تا موضوع برای شما شفاف تر گردد.

کارگزاری ها در کنار وظیفه اصلی خود عموماً خدمات متنوعی را ارائه می کنند که وجود هرکدام از آن ها می تواند یک فاکتور مثبت برای شما به حساب آید.

بهترین کارگزاری های بورس سهام تهران

رتبه کارگزاری ها؟

سازمان بورس و اوراق بهادار بر مبنای معیارهایی همچون مبلغ گردش (مجموع خرید و فروش را گردش می گویند)، تعداد کارکنان و مدرک آن ها و … کارگزاران فعال در بازار بورس اوراق بهادار را رتبه بندی می کند.

بر این اساس رتبه های الف، ب و ج به کارگزاران داده شده تا از این دریچه سرمایه گذاران با چشم انداز بهتری بتوانند به این معیار مهم توجه نمایند. البته باید به این نکته توجه فرمایید که تعداد کارگزاران دارای رتبه الف بسیار زیاد بوده و واقعاً توجه به این تک آیتم می تواند شما را با خطای در تصمیمی گیری مواجه نماید.

نمونه ای از رتبه بندی کارگزاری های بورسی را می توانید با کلیک بر اینجا مشاهده نمایید تا بهترین کارگزاری های بورس را بیابید.

نام کارگزاری رتبه اکتسابی در آخرین رتبه بندی سال ۱۳۹۶
فارابی الف
آگاه الف
بانک ملت الف
بانک سپه الف
بانک پاسارگاد الف
بانک صادرات الف
حافظ الف
مفید الف
بانک کشاورزی الف
تامین سرمایه نوین الف
تدبیرگران فردا الف
نهایت نگر الف
بانک آینده الف
بانک مسکن الف
سهم آشنا الف
بانک تجارت الف
مبین سرمایه الف
بانک سامان الف
خبرگان سهام الف
بورس بهگزین الف
آراد ایرانیان الف
نواندیشان بازار سرمایه الف
بهمن الف
اقتصاد بیدار الف
دنیای خبره الف
توسعه سرمایه دنیا الف
پارسیان الف
بانک ملی ایران الف
ارگ هومن الف
ایساتیس پویا الف
راهنمای سرمایه گذاران الف
کالای خاورمیانه الف
بانک خاورمیانه الف
امین آوید الف
بانک رفاه کارگران الف
سرمایه و دانش الف
اردیبهشت ایرانیان الف
آتیه الف
بانک توسعه صادرات الف
مهر اقتصاد ایرانیان الف
بانک اقتصاد نوین الف
صبا تأمین الف
آتی ساز بازار الف
آبان الف
بانک صنعت و معدن الف
بورس بیمه ایران الف
سرمایه گذاری ملی ایران الف
بانک دی الف
امین سهم الف
بانک انصار الف
توسعه سهند الف
مهرآفرین الف
اطمینان سهم الف
تدبیرگرسرمایه الف
آینده نگر خوارزمی الف
توسعه اندیشه دانا الف
پارس نمودگر الف
ساو آفرین الف
آثل الف
توسعه فردا الف
سهام گستران شرق الف
صبا جهاد الف
شهر الف
سهام بارز الف
رضوی الف
آرمان تدبیر نقش جهان الف
آفتاب درخشان خاورمیانه الف
آرمون بورس الف
بانک کارآفرین الف
پیشگامان بهپرور الف
پارس ایده بنیان الف
سی ولکس الف
فیروزه آسیا ب
بورسیران الف
مشاوران سهام ب
شاخص سهام ب
جهان سهم ب
ایمن بورس ب
بورس ابراز ب
ارزش آفرین الوند ب
کارآمد ب
راهبرد سرمایه گذاری
ایران سهام
ب
سیمابگون ب
ملل(عمران فارس) ب
فولاد مبنا ب
پگاه یاوران نوین ب
ایران سهم ب
برهان سهند ب
سهام پژوهان شایان ب
بازار سهام ب
نماد شاهدان ب
آپادانا ب
ستاره جنوب ب
آریا بورس ب
آریا نوین ب
سپهر باستان ب
امید سهم ب
بهین پویا ب
سهم یار ج
آبتین استاک ج
سهم آذین ج
دنیای نوین ج
توازن بازار غیر مشمول رتبه بندی
مدبر آسیا غیر مشمول رتبه بندی

حضور فعال در بازارهای معاملاتی مختلف

در بازار سرمایه، بازارهای معاملاتی متفاوتی وجود دارد که به طور خلاصه در این رابطه مهم ترین آن ها را توضیح می دهیم:

انواع بورس در ایران

بورس سهام: این بازار خود به سه بازار بورس، فرابورس عادی و فرابورس پایه تقسیم بندی می شود و در آن سهام شرکت های پذیرفته شده در سازمان بورس مورد معامله قرار می گیرد و سهام پذیرفته شده در هرکدام از سه بازار فوق دارای استانداردهایی هستند و ریسکی ترین بازار در بین این سه، بازار پایه است که شرکت های فعال در آن دارای پایین ترین درجه اطمینان سرمایه گذاری هستند. با این وجود در این بازار نیز می توان بازدهی های معقولی کسب کرد.

بورس کالا: در این بازار کالاهای مختلفی همچون محصولات پتروشیمی، فلزی، کشاورزی و … وجود دارد که معمولاً اشخاص حقوقی در آن در نقش خریدار ظاهر می گردند. هم چنین در این بازار کالاهایی همچون سکه و زعفران که در قالب قرارداد مشتقه (آتی) مورد معامله قرار می گیرند وجود دارد که عموماً افراد حقیقی در این حوزه بسیار فعال هستند و درصورتی که قراردادها منجر به تحویل فیزیکی بشود از طریق این بازار انجام خواهد پذیرفت.

بازار مشتقات: این بازارها در راستای حفظ سرمایه افراد در مقابل نوسانات شدید قیمت دارایی های مختلف مانند گندم، ذرت، طلا ایجادشده است و با توجه به نوع کالای هدف، معامله گران حقیقی یا حقوقی در آن حاضر خواهند بود. امروزه این بازار با سرعت روزافزونی در حال توسعه بوده و معامله گران حقیقی نقش پررنگی را در برخی از بخش های بازار مشتقات مانند سکه طلا ایفا می کنند.

بورس انرژی: در این بازار کالاهای حوزه انرژی مانند برق، برخی از محصولات پتروشیمی مانند متانول و بشکه های نفت مورد معامله قرار می گیرد.

همان طور که مشاهده می فرمایید تمامی بازارهای مورداشاره با توجه به علایق افراد حقیقی و سطح ریسک پذیری آن ها می تواند از جذابیت های زیادی برخوردار باشد. بنابراین هرچه دسترسی شما به بازارهای فوق بیشتر باشد این موضوع برای شما می تواند مناسب تر باشد.

لازم به ذکر است که اغلب کارگزاری ها در بازار اوراق بهادار (سهام) فعال می باشند ولی حضور در سایر بازارها برای تمامی کارگزاری ها صدق نمی کند و درصورتی که شما فکر می کنید که علاوه بر بازار اوراق ممکن است در بازارهای دیگری فعالیت نمایید بایستی در انتخاب کارگزاری خود دقت بیشتری خرج دهید و جستجوی دقیق تری را انجام دهید.

داشتن سیستم معاملاتی بهینه

یکی از نکات مهمی که بایستی به آن توجه داشته باشید داشتن سیستم معاملاتی آنلاین بهینه از سوی کارگزاری ها است. فرض کنید که شما می خواهید معامله ای انجام دهید اما کارگزار شما با شرکتی قرارداد بسته است که سیستم  آن دارای قطعی های زیادی است. در چنین حالتی ممکن است که شما فرصت های جذاب معامله گری را از دست بدهید.

لازم به ذکر است که رایان هم افزا، تدبیر پرداز و صحرا جزو رایج ترین سیستم های معاملاتی محسوب می باشند. یکی دیگر از نکاتی که در رابطه با سیستم های معاملاتی باید در نظر بگیرید خدماتی است که شما با ورود به حساب آنلاین خود دریافت می نمایید.

مثلاً مشاهده آمار و ارقام و اطلاعات از خریدوفروش، مشاهده نمودارهای سهام، مشاهده p/e بر اساس آخرین صورت مالی شرکت ها و … جزو این خدمات است که البته این موضوع را در کنار سرعت بالای معاملات قرار دهید تا به یک نتیجه گیری مطلوب در خصوص گزینش بهترین کارگزاری های بورس دست پیدا کنید.

در دسترس بودن کارگزاری

موقعیت مکانی بورس اوراق بهادار و سایر بورس ها در تهران است درحالی که سرمایه گذاران در سطح کشور پراکنده می باشند. به همین دلیل کارگزاران در جهت جذب سرمایه های مردم در سایر شهرها اقدام به تأسیس شعب در شهرهای دیگر می کنند. این موضوع باعث می شود که سرمایه های سنگین تری در این کارگزاری ها واردشده و درنتیجه رتبه بالاتری را کسب نمایند.

عموماً این کارگزارها خدمات بهینه تری را نیز ارائه می کنند. بنابراین با توجه به محل سکونت خود ارزیابی کنید که از بین کارگزاری هایی که با توجه به دیگر معیارها در رتبه خوبی قرار دارند در نزدیکی محل سکونت شما هستند یا خیر؟ در نتیجه یکی از مهمترین معیارهای انتخاب بهترین کارگزاری های بورس در دسترس بودن و نزدیک بودن به شما است.

[irp posts=”6686″ name=”چطور نزدیکترین کارگزاری بورس را به خود پیدا کنیم؟”]

پاسخگویی مناسب

چنانچه شما به عنوان یک سرمایه گذار فعال در بازار سرمایه فعالیت نمایید ( یعنی دائماً به خریدوفروش در بازه های زمانی مختلف بپردازید) در طول دوران معاملات خود بارها به مشکلات مختلفی در محیط معامله گری روبه رو خواهید شد. بنابراین این مسئله مهمی است که پاسخگویی مناسبی از سوی کارگزاری دریافت نمایید.

ارائه خدمات مشاوره

افرادی که وارد حوزه سرمایه گذاری در بورس می شوند سرمایه های متفاوتی دارند بعضاً از چند صد هزار تومان تا چند ده میلیارد تومان. به همین دلیل با توجه به گستردگی سرمایه گذاری و سطح دانش معامله گران لازم است تا افراد خبره سرمایه گذاری به این افراد مشاوره های لازم در خصوص خریدوفروش سهام و سایر ابزارهای سرمایه گذاری موجود ارائه بدهند.

بنابراین کارگزاری که خدمات مشاوره ای ارائه می دهد قطعاً می تواند گزینه بهتری بابت سرمایه گذاری به حساب آید. هم چنین بهترین کارگزاری های بورس در جهت کمک به سرمایه گذاران به منظور انجام معاملات منطقی و سودآور، اقدام به برگزاری کلاس آموزش بورس متعددی می کنند و در این راستا خدمات متنوع تری را به آن ها پیشنهاد می دهند.

داشتن تنوع خدمات

کارگزاری ها در کنار خدمت اصلی واسطه گری خود، می توانند در حوزه های دیگری هم چون سبدگردانی، ایجاد صندوق های سرمایه گذاری و … فعالیت نمایند. همان طور که پیش از این ذکر شد، سرمایه گذاری در سهام به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام می پذیرد. در حقیقت صندوق های سرمایه گذاری باهدف جذب سرمایه علاقه مندانی است که به هر دلیلی امکان معامله به صورت شخصی ندارند، تأسیس شده اند.

ضمن آنکه سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری می تواند به عنوان یکی از فرصت های سرمایه گذاری پیش روی افراد باشد تا از این طریق تنوع بخشی لازم در سرمایه گذاری را کامل نمایند. هم چنین ممکن است در برهه ای از زمان به هر دلیلی نتوانید شخصاً معامله نمایید و از طرفی نمی خواهید واحدهای صندوق را خریداری نمایید.

در این حالت یکی از گزینه های پیش روی شما سپردن سرمایه به یک سبدگردان است و در این راستا چنانچه یک کارگزاری خدمات سبدگردانی را نیز ارائه نماید برای شما بهتر خواهد بود و در واقع سرعت عمل شما را بالا خواهد برد.

تخفیف معاملاتی

همان طور که پیش از این ذکر شد کارگزاران بابت خدمات ارائه شده درصدی را تحت عنوان کارمزد از سرمایه گذاران دریافت می کنند. حال برخی از کارگزاران در جهت ایجاد خدمات جذاب اقدام به ارائه تخفیفات معاملاتی می کنند به این معنی که بابت خرید یا فروش معامله گران مبلغ کمتری را تحت عنوان کارمزد دریافت می کنند و این موضوع می تواند در کنار ایده آل بودن سایر موارد، یک فاکتور بسیار مهم تلقی گردد.

ارائه اعتبار معاملاتی

برخی از کارگزاران با توجه به سطح گردش و یا حجم سرمایه افراد اقدام به ارائه اعتبار به معامله گران می کنند. برای مثال فردی که یک میلیارد تومان گردش داشته است اعتبار یک ماهه ۳۰ میلیون تومانی اعطا می کند و با توجه به شرایط بازپرداخت آن یک ماهه تا سه ماهه تعیین می گردد (البته تایم بازپرداخت کاملاً تابع شرایط متفاوت است و مورد ذکرشده صرفاً یک نمونه بود).

این موضوع برای بسیاری از افراد یک نکته مهم تلقی می گردد چون بعضاً افراد خبره با توجه به اعتبار اخذشده سودهای سرشاری را کسب می کنند که موضوع جذابی به شمار می رود. هم چنین برخی از کارگزاری ها تحت شرایطی اقدام به اعطای اعتبار جهت خرید عرضه اولیه می کنند که این موضوع نیز می تواند جذابیت خاص خودش را در انتخاب بهترین کارگزاری های بورس داشته باشد.

ادامه مطلب
post-blog-alt
مشاور اقتصادی و خدمات مشاوره اقتصادی...

شما اگر در جایگاه نماینده یک شرکت و یک شخص که هر گونه فعالیت اقتصادی در دو حوزه ای کسب و کار و سرمایه گذاری دارید می توانید از خدمات مشاوره اقتصادی خانه سرمایه در جایگاه مشاور اقتصادی خود استفاده کند. یک مشاور اقتصادی با توجه به بررسی نیاز های شما راهکارهای لازم برای رشد اقتصادی را در اختیارتان قرار می دهد. این راهکار ها که در قالب مشاوره مالی و اقتصادی ارائه می گردد می تواند نگاه کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشد و بسته به نیاز شما در زمان تغییر کند. اولویت بندی پیشنهادات یکی از کلیدی ترین وظایف ما به عنوان مرکز مشاوره اقتصادی در جایگاه مشاور اقتصادی شماست.

در چه حوزه هایی می توانید مشاوره دریافت کنید؟

سرمایه گذاری

  • در صورتی که یک سرمایه گذار هستید و به دنبال فرصت های سرمایه گذاری جدید و یا بهبود سود سرمایه گذاری فعلی خود هستید.
  • در صورتی که قصد سرمایه گذاری جدیدی دارید {از چندین میلیارد تومان تا چند صد میلیون تومان} و به دنبال یک فرصت سرمایه گذاری مناسب می گردید.
  • نماینده شرکتی هستید و شرکت شما برنامه سرمایه گذاری جدیدی را دارد و یا در سرمایه گذاری فعلی خود نیاز به مشاوره دارید.

کسب و کار

مالک و یا نماینده شرکتی و یا کسب و کاری هستید که به دنبال:

  • افزایش سود خالص
  • افزایش بهره وری
  • کاهش هزینه ها
  • تامین مالی

هستید می توانید از خدمات مشاوره اقتصادی خانه سرمایه بهره مند شوید.

به عنوان مثال مشاور اقتصادی در چه زمینه هایی به شما کمک می کند؟

مثال ها در مشاوره در حوزه سرمایه گذاری

مثال مشاوره به سرمایه گذار حوزه واردات:

فردی که حدود ۱۰ میلیارد سرمایه داشت و قبلا در حوزه واردات موارد اولیه پتروشیمی سرمایه گذاری کرده بود به دلیل اینکه در شرایط آن زمان واردات آن نوع کالا توجیه اقتصادی نداشت به دنبال سرمایه گذاری خود این مبلغ در حوزه ای دیگر بود. با جلسه و صحبت های که با این شخص داشتیم و همچنین بررسی بازار های سرمایه گذاری در آن زمان راهکار متناسب با سطح ریسک پذیری آن فرد به گونه ای که بیشترین بازدهی را داشته باشد به ایشان ارائه شد. این راهکارها شامل چند جزئیات بسیاری در حوزه بازار سرمایه، اوراق، طلاو ارز بود تا این سرمایه به شکل مناسبی در بین این بازار ها سرمایه گذاری شود.

مشاوره اقتصادی

مثال مشاوره به سرمایه گذار حوزه مسکن:

فردی حدود ۷۰۰ میلیون تومان سرمایه داشت و تاکید داشتند که این مبلغ در حوزه بازار مسکن سرمایه گذاری گردد. از آنجا که راهکارها و شرایط متعددی در سرمایه گذاری در بازار مسکن وجود دارد با بررسی کارشناسان اقتصادی خانه سرمایه ناحیه مناسب سرمایه گذاری در تهران و نوع سرمایه گذاری و تامین مالی (نوع وام و محل تامین آن) مشخص شده و این راهکار در اختیار ایشان قرار گرفت.

مثال های مشاوره اقتصادی در حوزه کسب و کار

مشاوره تامین مالی:

شرکتی تولیدی توانسته است یک سرمایه گذار جذب کند اما به دنبال این بود تا حوزه هایی که باید این سرمایه گذاری در کارش صورت پذیرد مشخص گردد و اولویت بندی شود. با بررسی بر روی نقاط قوت و ضعف این شرکت صورت گرفت و بررسی پتانسیل های وضعف های خارجی شرکت به بودجه بندی برای سرمایه گذاری بودجه این سرمایه گذار رسیدیم.

مثال افزایش سود آوری شرکت خدمات مالیاتی:

مدیر عامل شرکتی در زمینه ارائه خدمات مالیاتی فعالیت می کند درخواست مشاوره ای جهت افزایش سود شرکت را از مجموعه دارد. پس از بررسی مجموعه مورد نظر و واحدهای مختلف این مجموعه همچون بخش مارکتینگ و خدمات تعریف شده عارضه های این شرکت ها به دست آمد. در مرحله بعد با جلساتی که با مدیرعامل و تیم مشاوره اقتصادی خانه سرمایه داشتیم راهکارها بررسی و نقطه نظرات مدیرعامل لحاظ گردد.

پس از درخواست مشاوره مراحل به چه صورت است؟

۱-تماس تلفنی و ارزیابی اولیه و تعیین وقت

در تماس تلفنی چند سوال اولیه از شما پرسیده می شود تا در صورتی که مشاوره مورد نیاز شما در حوزه خدمات مشاوره اقتصادی خانه سرمایه بود، وقتی برای جلسه حضوری با شما تعیین شود.

۲-جلسه ارزیابی و گفتگو با ما شما و تعیین قدم های بعدی مشاوره …

در جلسه حضوری که با شما خواهیم داشت به دقت با گفتگو با شما و سعی بر درک شرایط و معیار های شما و درک مساله داریم.

ادامه مطلب
post-blog-alt
منظور از مشاور سرمایه گذاری در...

همه افراد نمی توانند در بازار بورس موفق عمل کنند؛ حالا یا به این دلیل که شرایط و زمان کافی برای یادگیری این بازار را ندارند یا از تجربه کافی برای مدیریت سبد سهامشان برخوردار نیستند. در این شرایط، شرکت هایی از سمت سازمان بورس، مجوز فعالیت مشاوره ای گرفته اند. این افراد می توانند با مراجعه به چنین شرکت هایی از آنها برای خرید و فروش خود در بازار بورس مشاوره سرمایه گذاری بگیرند. این شرکت ها که با نام شرکت های مشاور سرمایه گذاری شناخته می شوند معمولا تحلیلگران و مشاوران متعددی دارند که بر اساس تحلیل و بررسی آنها پیشنهادها و سیگنال های خرید و فروش را به مشتریان خود پیشنهاد می دهند. شرکت های مشاور سرمایه گذاری و حتی شرکت های سبدگردانی اجازه تضمین سود ندارند و مشتری باید با علم به عملکرد آنها به این شرکت ها تکیه کند. البته و خوشبختانه برای تبدیل شدن به یک شرکت مشاوره سرمایه گذاری یا سبدگردان، مراحل مختلف و ضوابط سختگیرانه ای از سمت سازمان بورس لحاظ شده است که باعث می گردد بیشتر مشاورها و شرکت های سبدگردان، عملکرد نسبتا خوبی داشته باشند.

فیلم سازمان بورس در سری الفبای بورس در مورد شرکت های مشاور سرمایه گذاری

لیست شرکت های مشاور سرمایه گذاری

شرکت های محدودی از سازمان بورس مجوز مشاوره دریافت کرده اند. لیست این شرکت ها عبارتند از:

ردیف نام شرکت تلفن دفتر مرکزی سایت
۱  آوای آگاه ۸۸۶۷۴۷۵۰-۴ http://hamfekran.com
۲  آرمان آتی ۸۸۵۵۷۵۷۷-۹ www.arman-ati.com
۳  ارزش پرداز آریان ۸۸۰۸۸۱۱۶ www.arzeshpardaz.com
۴  تأمین سرمایه نوین ۸۸۹۰۹۱۹۱ www.novinic.com
۵  نیکی گستر ۸۸۵۶۱۴۶۸ www.nikigostar.com
۶  معیار ۸۸۵۲۱۴۲۵- www.meyarco.com
۷  دیدگاهان نوین ۸۸۱۰۲۰۲۵ www.dnovin.com
 ۸ هدف حافظ ۸۸۷۲۹۸۲۳-۵  www.hadafhafez.com
 ۹ ابن سینا مدبر ۸۸۶۷۶۷۱۸ www.ema-co.ir
 ۱۰ ایرانیان تحلیل فارابی ۸۸۵۵۶۴۰۰ www.bourse24.ir
 ۱۱ مشاور سرمایه گذاری ایدۀ مفید ۸۱۹۰۱۱۷۲ www.mofididea.com
 ۱۲ مشاور سرمایه گذاری امین نیکان آفاق ۸۸۶۴۴۱۸۵ http://www.aminafagh.com
 ۱۳ مشاور سرمایه گذاری مدبران هما ۲۶۲۰۷۹۱۷ www.modaberanhoma.com

خانه سرمایه چگونه به شما در مشاوره سرمایه گذاری کمک می کند؟

 خانه سرمایه با برخی از مشاوران سرمایه گذاری و شرکت های سبدگردانی تحت نظارت سازمان بورس قرارداد دارد. در نتیجه، شما می توانید با پرکردن فرم زیر درخواست سبدگردانی یا مشاوره سرمایه گذاری برای سرمایه خود را تحت مجوزهای سازمان بورس و زیر نظر اساتید مجموعه خانه سرمایه در شرکت های سبدگردان و مشاور سرمایه گذاری انجام دهید. با پر کردن فرم زیر درخواست شما ثبت و جلسه ای برای بررسی موضوع درخواستتان در شرکت های سبدگردانی، تدارک دیده خواهد شد. صحت اطلاعات وارد شده به خصوص میزان سرمایه می تواند به ارائه خدمات مشاوره و سبدگردانی حرفه ای تر منجر گردد.

[gravityform id=”5″ title=”true” description=”true”]

ادامه مطلب