Lines_Background
مینی‌دوره رایگان درآمد روزانه ۱۰۰ دلار از فارکس
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایه
آموزش ترید از صفر صفر

مدیریت سرمایه در سرمایه گذاری

3 عنصر اصلی سرمایه ‌گذاری صبورانه
سرمایه گذاری صبورانه چیست؟ معرفی 3...

سرمایه گذاری صبورانه

دلایل زیادی وجود دارد که سرمایه گذاری صبورانه با تمرکز بر بلندمدت بازدهی بهتری نسبت به استراتژی های کوتاه مدت حریصانه کسب کند. این دلایل به ماهیت بازار سهام بر می گردد و افراد باهوش بسیاری نیز شاهد این واقعیت ها در سال های متمادی بوده اند. سرمایه گذاری صبورانه در یک عبارت ساده خلاصه می شود: پیروزی آهسته و استوار در مسابقه؛ لاک پشت به خرگوش می رسد!

اما زمانی که صحبت از بازار سهام به میان می آید، صبور بودن واقعا سخت تر از آن چیزی است که به نظر می رسد. صبور بودن به شکل واقعی برای رسیدن به بازدهی خوب در بازار سهام نیازمند تسلط بر درک دقیق این است که صبر چگونه به کسب بازدهی بالاتر در بورس کمک می‎کند.

در این مقاله می خواهیم استدلال کنیم که بیش از یک عنصر در سرمایه گذاری (در واقع سه عنصر دارد) صبورانه تاثیرگذار است و نشان خواهیم داد که هر عنصر چگونه منجر به بهبود بازدهی شما می شود. در پایان هم به مهم ترین نکته یعنی نحوه پیاده سازی تکنیک های صبور بودن در سرمایه گذاری می پردازیم.

عنصر اول: بازدهی بلندمدت بازار سهام3 عنصر اصلی سرمایه  گذاری صبورانه

زمانی که با سرمایه گذاری پول واقعی سر و کار داریم، علاوه بر اینکه قطعیت بالایی وجود ندارد، با خطراتی هم مواجه هستیم. وجه مشترک بسیاری از تعاریف سرمایه گذاری این است که شما پول خود را در معرض خطر قرار می دهید و در این فرآیند عدم قطعیت وجود دارد.

سرمایه گذاری های شما در بورس می توانند زیانده شوند؛ چون امکان دارد کسب وکارها ورشکسته شوند و طبعا بازارهای سهام سقوط کنند!

این واقعیت ناشی از عدم اطمینان می تواند ترسناک باشد، چون داستان های بسیاری وجود دارد که سرمایه گذاران و متخصصان همه چیز خود را از دست داده اند؛ اما با وجود تمام عدم قطعیتی که در این مسیر وجود دارد، برخی حقایق در این بازار به سادگی قابل مشاهده اند.

در اقتصاد چرخه های رونق و رکود وجود دارند که در بازار سهام از آن ها به عنوان بازار گاوی و خرسی یاد می شود. بر اساس سوابق نمودارها، بازار سهام با گذشت زمان تمایل به حرکت رو به بالا دارد.

دوره بازارهای گاوی معمولاً نسبت به شرایط خرسی طولانی تر است و بعد از سقوط بازار، دوره بازیابی آغاز می شود. بسیاری از متخصصان مالی به این حقیقت پی برده اند، که بازار سهام در بازه طولانی مدت به طور میانگین سالانه 10 درصد بازدهی (البته در اینجا منظور بازارهای جهانی است!) دارد.

رویکرد متفاوت در بازار سهام

بازار سهام از کسب وکارهای مختلفی تشکیل شده و دنیای تجارت به مرور زمان توانسته است همگام با نوآوری، رشد جمعیت و بهره وری رشد کند. شاید کاربردی ترین قسمت واقعیت های مشاهده شده این باشد که اگر سرمایه گذاران در بلندمدت سهام خود را نگهداری کنند، می توانند انتظار همان بازدهی میانگین 10 درصدی را داشته باشند.

مهم ترین نکته در کسب این بازدهی میانگین، آن جایی است که شما باید رویکرد سرمایه گذاری صبورانه در پیش بگیرید و در جریان افت های کوتاه مدت بازار سهام خود را حفظ کنید.

بازار سهام می تواند سالانه بیش از 10 درصد به سمت بالا یا پایین حرکت کند؛ اما مفهوم میانگین بازدهی زمانی مطرح می شود که شما قادر به نگهداری سهام در طولانی مدت باشید!

به طور کلی برای کسب بازدهی میانگین در بازار سهام باید سرمایه گذاران دارایی خود را برای مدت طولانی حفظ کنند (به جای سال ها باید به دهه ها فکر کنید) و همچنین سبد دارایی متنوعی تشکیل دهند تا در صورت کاهش قیمت سهام یک یا دو مورد از شرکت ها، بازدهی کل پرتفوی تحت تاثیر قرار نگیرد.

نشان دادن صبر در این حالت از طریق حفظ سهام در جریان نوسانات کوتاه مدت بازار با تمرکز بر نتایج بلندمدت یا همان بازدهی میانگین اتفاق می افتد.

عنصر دوم: بازگشت به میانگین3 عنصر اصلی سرمایه  گذاری صبورانه

واقعیت دیگری که در بازار سهام مشاهده و اثبات شده است، ما را در اینجا به سوی عنصر دوم صبر هدایت می کند. بازارهای گاوی و خرسی که در بالا اشاره شد، بیشتر به دلیل احساسات سرمایه گذاران مثل ترس و طمع ایجاد می شوند.

در حالی که این بازارها گرایش دارند که تا حد ممکن از چرخه های رکود و رونق اقتصادی پیروی کنند، بازار سهام همیشه با افزایش یا کاهش بیش از حد قیمت ها واکنشی فراتر از حد معقول نسبت به این شرایط نشان داده است.

این پدیده در کتاب های بزرگی مثل «خوشحالی غیر عقلانی» اثر رابرت شیلر به طور کامل مورد بحث قرار گرفته است و با مشاهده ارزیابی ها به راحتی می توان آن را مشاهده کرد.

به طور مثال میانگین تاریخی نسبت P/E برای شاخص S&P500 حدودا 15 است. در حالی که این نسبت برای شاخص داو تقریبا 16 بوده است.

ترس و طمع سرمایه گذاران باعث شده است که نسبت P/E در برخی سال ها بسیار بالا یا پایین باشد، اما بر اساس ارزیابی های بلندمدت صورت گرفته روی برخی نسبت های مالی همچون P/E، آن ها معمولاً در محدوده های مشخصی بوده اند.

به طور کلی سرمایه گذارانی که سهامی با P/E کمتر از میانگین خریداری کرده اند، بر اساس ترکیبی از بازدهی بلندمدت بازار سهام و بازگشت به میانگین ارزیابی ها، بازدهی بیشتری کسب کرده اند.

کسب بازدهی بالاتر از خرید سهام پایین تر از ارزش ذاتی، درست است یا غلط؟

مطالعات زیادی هم وجود دارند که شواهدی را در مورد احتمال کسب بازدهی بالاتر در این شرایط ارائه کرده اند (در این مورد مریل لینچ)؛ همچنین سرمایه گذاران مشهوری مثل وارن بافت صراحتاً در مورد سرمایه گذاری ارزشی (خرید سهام پایین تر از ارزش ذاتی آن) و نقش قطعی این رویکرد در موفقیت آن ها سخن گفته اند.

برای خرید سهام در کمتر از ارزش ذاتی آن به امید اینکه ارزش آن به محدوده میانگین یا ارزش ذاتی برگردد، به کاربردن رویکرد سرمایه گذاری صبورانه در اولویت است.

سرمایه گذاران باید از این مطمئن شوند که سهامی که قیمت آن ها کمتر از ارزش ذاتیشان است، مورد تنفر بازار قرار گرفته و با ترس و عدم اطمینان بیشتری روبه رو می شوند، زیرا همواره افراد زیادی وجود خواهند داشت که نسبت به این سهام نگرش منفی دارند.

این اغلب به معنی نوسان کوتاه مدت و پتانسیل سهامی است که در روند نزولی قرار دارند، اما ممکن است یک موقعیت بازگشتی خوب برای رسیدن به ارزش ذاتی سهام ایجاد کند.

ترکیب بازدهی بلندمدت میانگین بازار سهام و رسیدن به ارزش ذاتی سهم (که معمولاً خرید در پایین تر نامیده می شود) اگر به درستی اعمال شود، می تواند منجر به بازدهی بیش از حد شود!

عنصر سوم: مهارت سرمایه گذار

در این بخش به آخرین عنصر از سرمایه گذاری صبورانه می رسیم. بسیاری از سرمایه گذاران دوست دارند تصور کنند که به راحتی می توانند بازدهی بالایی در بازار سهام بدست بیاورند؛ در واقع بسیاری از مردم اعتقاد دارند که باهوش و منطقی هستند، خواه گواهی برای اثبات این ادعا وجود داشته باشد یا نه!

شما با به کاربردن عناصر سرمایه گذاری صبورانه قادر به حفظ موقعیت های معاملاتی خود در بلندمدت هستید و مطمئن باشید انتخاب سهام مناسب با قیمت کمتر از ارزش ذاتی از آنچه که فکر می کنید ساده تر است.

از طرف دیگر بسیاری از ما بر این باور هستیم که این رویکرد سرمایه گذاری همچون فرمولی است که می توانیم یک شبه یاد بگیریم، اما در حقیقت کمی پیچیده تر است.

تاثیرگذاری زمان بر فرآیند یادگیری

اگر منطقی فکر کنیم، چیزهای کمی در زندگی وجود دارند که بتوانیم یک شبه آن ها را یاد بگیریم. برای یادگیری مهارت های ارزشمند باید زمان قابل توجهی صرف کنیم. به نظر می رسد برای یادگیری چنین مهارتی باید حدقل یک سال زمان صرف کنید، اما نگذارید این موجب دلسردی شما شود.

در این بخش می خواهیم به چند نمونه از این فرآیند یادگیری اشاره کنیم. من سال ها پیش گیتار زدن را شروع کردم. طبق بررسی های خودم متوجه شدم که بعد از یک سال تمرین منظم توانسته ام بسیاری از ریف های محبوب گیتار را بنوازم.

به عنوان مثال بعدی Richard Eng نیز در وبسایت Quora از لزوم داشتن صبر در فرآیند برنامه نویسی صحبت می کند. او ادعا می کند که شما بعد از یکسال مطالعه و تمرین می توانید به یک برنامه نویس مبتدی تبدیل شوید. در مورد یادگیری یک زبان خارجی چطور؟!

بر اساس تحقیق صورت گرفته در FSI (Foreign Service Institute) یادگیری و رسیدن به سطح پایه در یک زبان جدید نیازمند حداقل 480 مطالعه یعنی تقریبا 1.5 ساعت مطالعه روزانه در یک سال است.

خب شاید این ها پیشگویی به نظر برسند، درست است؟

در واقع این باعث می شود که شما به عنوان یک مبتدی احساس بهتری داشته باشید. یکی از بزرگترین نا امیدی هایی که در افراد مبتدی مشاهده می کنم، این است که آن ها احساس می کنند درون دریایی از لغات و اصطلاحات غرق شده اند!

آن ها بیش از حد درگیر اطلاعات دنیای جدیدشان می شوند، اما قطعا شما می توانید ببینید که فقط بازار سهام نیست که چنین منحنی یادگیری دشواری دارد. به نظر می رسد فرآیند یادگیری سرمایه گذاری (البته از نوع صبورانه) مشابه سایر مهارت ها است.

این بدان معنی است که شما می توانید آن را انجام دهید، فقط باید صبر و پشتکار داشته باشید. طی کردن فرآیند یکساله یادگیری سرمایه گذاری در بازار سهام شما را به جایگاهی می رساند که حداقل نسبت به آن اطمینان داشته باشید.

تسلط در این مهارت می تواند بعدا ایجاد شود. در اینجا می خواهم ایمیلی را به شما نشان دهم که از فردی به نام “تام” از مشتریان کتاب VTI دریافت کرده ام.

ایمیلی از مشتریان کتاب VTI

تقریبا می توانم بگویم من از طریق کتاب VTI موفق شدم، خیلی عالی بود! همچنین از خبرنامه و پادکست بسیار لذت بردم. من در طول این 12 ماه امور مالی شخصی و سرمایه گذاری را یاد گرفتم. می دانید، وقتی که می خواهید وارد یک حوزه جدید شوید، هیچ دیدگاهی نسبت به آن ندارید و یادگیری مفاهیم تخصصی بسیار سخت است. سپس زمانی فرا می رسد که به نظر من بسیار هیجان انگیز است؛ ناگهان همه چیز در جای خود قرار می گیرد و منطقی می شود، شما فعل و انفعلات پیرامون خود را درک می کنید و در واقع متوجه می شوید که چه خبر است. این دقیقا شرایط فعلی من است و بسیار برایم هیجان انگیز است. کتاب و پادکست شما واقعا به من کمک کرد تا این مفاهیم را درک و در ذهنم تثبیت کنم، متشکرم!

بر اساس تجربه خودم هم می توانم گفته های تام را تایید کنم. زمانی که اولین بار مطالبی راجع به بورس اوراق بهادار خواندم، تقریبا روزانه چندین ساعت پادکست های مختلف بورسی گوش می دادم و ساعت های زیادی (مخصوصا آخر هفته ها) را صرف مطالعه مطالب آموزش سرمایه گذاری در بورس می کردم.

بعد از گذشت حدوداً 6 ماه، آن حس فوق العاده ای که امروز تام راجع به آن صحبت می کند را احساس کردم. زمانی که با یک تلنگر همه چیز در جای خود قرار می گیرد.

البته فرآیند یادگیری من نسبتاً سریع بود چون در این کار واقعا مستعد بودم. در واقع شخصیت وسواسی دارم و بعد از 6 ماه واقعا تجزیه و تحلیل تعداد زیادی از سهام بازار را شروع کردم.

تجربه رشد راوی

در آن زمان من بدون توجه به شکست یا موفقیت دسته ای از شرکت ها در آینده، فرآیند تجزیه و تحلیل سهام آن ها را شروع کردم تا ببینم موفقیت یا شکست در این بازار قابل پیش بینی است یا نه! این کار را برای 100 ساعت دیگر انجام دادم؛ حجم زیادی از تحلیل، غربالگری دستی و برداشت داده ها از گزارشات سالانه!

من در آن زمان هیچ منبعی برای کمک به پیشرفت سریع تر در فرآیند تجزیه و تحلیل به منظور رسیدن به نتایج مورد نظرم نداشتم. همین موضوع باعث شد تا من از وبلاگ، پادکست و تمام کارهایم دست بکشم.

اگر بتوانم موجب رهایی (منظور امور غیر تحلیلی در سرمایه گذاری) افراد بیشتری شوم تا زودتر احساس اعتماد به نفس کنند، افراد کمتری دلسرد و تسلیم می شوند.

ما می توانیم جامعه ای متشکل از سرمایه گذارانی داشته باشیم که فعالانه در حال بهبود وضعیت مالی خود هستند اما از هیچ شروع کرده اند. این چیزی است که من اکنون بعد از 5 سال از شروع این کار آن را مشاهده می کنم و واقعا هیحان انگیز است.

سخن پایانی

سرمایه گذاری صبورانه به این معنی حفظ سهام در بلندمدت است، بدون توجه اینکه بازار الان در کجا قرار دارد یا این سهم چقدر منفور است.

در واقع شما از همان ابتدا از خود انتظار ندارید که یک سرمایه گذار حرفه ای باشید و به خودتان فرصت اشتباه می دهید. در حالی که باید به سه عنصر مذکور در این مقاله توجه کنید، هموراه روش های زیادی وجود دارد که از طریق رویکرد سرمایه گذاری صبورانه بتوانید بازدهی بالایی در بازار سهام یا سایر بازارها کسب کنید. اما باز هم تاکید می کنم که این نیازمند درک مبانی بازار، تسلط و به کاربردن آن ها است.

به نظر من گام بعدی بعد از موارد فوق، یادگیری تاثیر بهره مرکب، ضرورت متنوع سازی، میانگین کم کردن و قدرت موجود در رویکرد سرمایه گذاری ارزشی است.

صرف نظر از اینکه کجا می خواهید بروید، می خواهم تاکید کنم که می توانید این کار را انجام دهید. فراموش نکنید که هیچ فرمول سری در بورس وجود ندارد، به زبان ساده این بازار فقط محل رویارویی افرادی است که صبر و حوصله دارند در مقابل آن هایی که ندارند!

اگر حوصله خواندن این مقاله را تا اینجا داشته اید، امیدوارم بتوانید از اصولی که گفتم استفاده کنید و به موفقیت های بزرگی در سرمایه گذاری برسید.

Andrew Sather

(تولید کننده محتوای آموزشی، خبرنامه و پادکست در زمینه بازارهای مالی)

ادامه مطلب
بایدها و نبایدها در سرمایه‌ گذاری بازارهای مالی
بایدها و نبایدهای مهم سرمایه‌ گذاری...

سرمایه گذاری در بازارهای مالی ممکن است برای کسانی که می خواهند به تازگی وارد این بازار شوند، استرس زا و نگران کننده باشد. اینکه چه چیزی باید بخرید؟ به چه کسی باید اعتماد کنید؟ یا از همه مهم تر اگر ضرر کنید چه اتفاقی می افتد؟ و از این دست سوالات که پیدا کردن پاسخ درست می تواند ضامن بقای شما در این بازار باشد، سوالات مهم و چالش برانگیزی هستند که شانس موفقیت در سرمایه گذاری در این بازارها را بالا می برند.

در واقع مشکل اصلی سرمایه گذارانی که با شکست مواجه می شوند این است که این سرمایه گذاران اغلب تحت تاثیر احساسات، حدس و گمان و توصیه های بی پایه دیگران قرار می گیرند. اما باید توجه داشته باشید که شروع سرمایه گذاری نیاز به دنبال کردن تعدادی باید و نباید دارد که در این مقاله در اختیارتان قرار گرفته است. پس با ما همراه باشید و نگرانی های خود را کنار بگذارید و با ذهنی باز وارد دنیای سرمایه گذاری در بازارهای مالی شوید.

بایدهای سرمایه گذاری در بازارهای مالی

نکاتی که در این بخش آورده شده اند در نتیجه تحقیقات انجام شده در بازارهای مالی و سرمایه گذاران موفقی که در این بازارها به درستی عمل کرده اند، آورده شده است. در ادامه به بایدهایی اشاره می کنیم که با درصد بالایی موفقیت شما را تضمین می کنند.

1. تحقیقات زیادی باید انجام شود

قبل از این پول و سرمایه خود را وارد بازارهای مالی مانند سهام یا بورس یا معاملاتی از این دست کنید، به خوبی تحقیق کنید. مطمون شوید که این معامله ارزش پول شما را دارد و نه تنها ضرر نمی کنید، بلکه سود خوبی هم به دست می آورید. اینترنت، رادیو، تلویزیون، مقالات مالی و اقتصادی، افراد با سابقه در این زمینه و سایر منابع مشاوره می توانند در تحقیقات شما مثمر ثمر باشند. اما فراموش نکنید که همان مقدار که تحقیق در معاملات اهمیت دارد، تحقیق درباره منبع مشاوره شما و معتبر بودن آن نیز مهم است.

2. سرمایه گذاری ها باید در حوزه های متنوعی انجام شوند

گاه بعضی از سرمایه گذاران به اشتباه فکر می کنند اینکه یه شاخه از سرمایه گذاری را بارها تکرار کنند، برای موفقیت کافی است. اما یک سرمایه گذار کاربلد نه تنها معامله ای پر سود را از روش های متنوع تکرار می کند، بلکه به دنبال سرمایه گذاری های موفق در سایر دسته های بازار های مالی نیز هست. به طور مثال شما در بازار بورس برای دفعات متوالی موفق بوده اید، پس حالا زمان آن است که در کنار این سرمایه گذاری وارد سایر مبادلات مطمئن شوید. این به شما اعتماد به نفس بیشتری برای ادامه مسیر می دهد و همچنین آرامش خاطری نسبی از وجود یک منبع سودآور دیگر برای شما فراهم می کند.

بایدها و نبایدها در سرمایه گذاری بازارهای مالی

3. هزینه ها باید به دقت بررسی شوند

ممکن است کاغذبازی های مالی حاکی از سود چشمگیری باشد، اما بر اساس تحقیقات انجام شده حدود 40 درصد از سود به دست آمده صرف هزینه های جانبی سرمایه گذاری می شود.کمیسیون های تجاری، نسبت هزینه ها، هزینه های مشاور و سایر هزینه ها اگر باهم جمع شوند، می توانند بسیار چشمگیر باشند. پس تحقیق درباره هزینه ها اهمیت بسزایی دارد. چرا که هرچقدر هم که سرمایه گذاری شما موفق باشد، اگر هزینه ها حساب نشده باشند، سود خوبی نصیب شما نخواهد شد. پس حتما به میزان هزینه ها توجه داشته باشید و برای آن ها برنامکه ریزی کنید.

4. باید پس انداز نقدی داشته باشید

بدیهی است که در نهایت معاملات و سرمایه گذاری ها باید مبلغی از سود خود  را پس انداز کنید. سرمایه گذاری بدون پس انداز با شکست مواجه خواهد شد. در واقع یکی از اهداف بلندمدت سرمایه گذاری بازارهای مالی، پس انداز برای حداقل 10 سال آینده و در نهایت دوران بازنشستگی است. پس بهتر است که یک حساب پس انداز برای وجوه نقدی خود باز کنید و از همین ابتدا آینده خود را با ذخیره مقداری از سود خود تضمین کنید. بهتر است تا زمانی که روز مبادا فرا نرسیده است به این حساب دست نزنید و به فکر آینده خود باشید. یادتان نرود که یک سرمایه گذار موفق همه کارت های خود را رو نمی کند.

نباید های سرمایه گذاری در بازارهای مالی

همان طور که اقدامات بالا را باید انجام دهید، تعدای از اقدامات را هم نباید در سرمایه گذاری بازارهای مالی انجام دهید. در زیر تعدادی از مهم ترین اقداماتی که جایی در سرمایه گذاری موفق ندارند، برای شما خوانندگان عزیز آورده شده است. لطفا مطمئن شوید تا جایی که امکان دارد این اقدامات را انجام ندهید.

بایدها و نبایدها در سرمایه گذاری بازارهای مالی

1. نباید تحت تاثیر احساسات سرمایه گذاری کنید

در سال 2008، بازارهای مالی دچار افت شدیدی شدند و مردمی که در این بازار سرمایه گذاری کرده بودند به شدت دچار وحشت شدند. بسیاری از این سرمایه گذاران می خواستند به سرعت پول خود را از این بازارها بیرون بکشند که بیشتر از این ضرر نکنند.  کسانی که به توصیه مشاور مالی خود عمل کردند و پول های خود را سر وقت بیرون کشیدند، نه تنها ضرر نکردند بلکه موفق نیز شدند. توجه داشته باشید احساسات مثبت اگر بیش از اندازه باشند، می توانند به همان اندازه مخرب باشند. بیش از اندازه دلبسته سرمایه گذاری نشوید و همه دارایی خود را به بهانه سرمایه گذاری خرج نکنید. فراموش نکنید که دنیای سرمایه گذاری جایی برای دلبستگی و ترس ندارد و فقط بر پایه تصمیمات منطقی و حساب شده پیش می رود.

2. بیش از اندازه نباید منتظر بمانید

درست است که تامل و تعلل قبل از سرمایه گذاری ضروری است، اما شما نباید بیش از اندازه هم متوقف شوید. دنیای سرمایه گذاری و فرصت های آن برای همیشه منتظر شما نمی ماند. پس در هنگام رویایی با یک فرصت عالی، زمان را از دست ندهید و به سرعت تحقیقات خود را انجام دهید و وارد عمل شوید. فراموش نکنید که زمان بی رحم است و تورم و عمر محدود آدمی بر این بی رحمی دامن می زند. صبر کردن خوب است اما نه به اندازه ای که قرصت های مهم زندگی را از کفتان دربیاورد.

3. نباید ریسک های غیرضروری انجام دهید

در دنیای سرمایه گذاری بازارهای مالی، گاه ریسک کردن ضروری است. چون به هرحال در دنیایی زندگی می کنیم که این روزها پر است از اتفاقات غیرقابل پیش بینی که بر روی اقتصاد نیز تاثیر دارند. اما یادتان نرود که یک سرمایه گذار موفق می تواند زمان درست ریسک را تشخیص دهد و از ریسک های غیر ضروری خودداری کند. برای این تشخیص می توانید از مشاورین مالی کارکشته کمک بگیرید. مشاور مالی خوب می تواند زمان درست سرمایه گذاری و ریسک های آن را پیش بینی کند و راه های حفاظت از سرمایه تان را نیز در اختیارتان قرار دهد.

بایدها و نبایدها در سرمایه گذاری بازارهای مالی

سخن آخر

ممکن است هر سرمایه گذار تازه نفس از نگرانی های بی شماری که در شروع کار گریبان هر انسان عاقلی را می گیرد، در عذاب باشد. به همین دلیل است که سرمایه گذاران باید از بایدها و نبایدهای سرمایه گذاری بازارهای مالی آگاه باشند و از آن ها پیروی کنند. این ترس و استرس باید محرک آن ها برای یک سرمایه گذاری موفق باشد و شروع به تحقیق و کمک از مشاوران قابل اطمینان کنند. آن ها می توانند در دنیای سرمای گذاری پس انداز کردن و کنترل هزینه ها را یاد بگیرند و فراموش نکنند که زمان همیشه برای آن ها صبر نمی کند و گاه باید در زمان درست اهل ریسک هم بود.

ادامه مطلب
چگونه در بورس ضرر نکنیم؟
چگونه در بورس ضرر نکنیم؟ ۱۵...

اگر به تازگی وارد بازار سرمایه شده اید احتمالا با سوالاتی از این دست مواجه شوید، چطور معامله کنیم تا ضرر نکنیم؟ چطور پس از ضرر در بورس دلسرد نشویم؟ بازارهای مالی توام با ریسک هستند. همانطور که هر کاری  نیاز به اموزش و تمرین دارد، معامله کردن نیز نیازمند صرف زمان برای یادگیری و پشتکار است. دیکته نانوشته غلط ندارد. پس بدون تجربه کردن نمی توانید بیاموزید و در معاملات پیروز شوید. این تجربه خالی از شکست نخواهد بود. ولی باید بدانید هر شکست مقدمه پیروزی است. اگر شما پولتان را در بازار سرمایه از دست دهید و ندانید که چرا زیان کرده اید، شکست خورده اید؛ اما اگر پولتان را در بازار سرمایه از دست دهید، و از اشتباهاتتان درس بگیرید نه تنها شکست نخورده، بلکه چیزی آموخته اید. اولین موضوعی که در راه موفقیت در بازارهای مالی باید به ان توجه کنید شناخت روحیات خودتان است. شما باید به درستی بدانید در چه طیفی از ریسک پذیری قرار دارید. نوع معاملات افراد ریسک پذیر با ریسک گریز یکسان نیست. اگر ریسک گریز باشید، احتمالا قید خرید گروهی از سهم ها را خواهید زد. در مرحله بعدی توجه به سرمایه موجود و میزان تمایل برای سرمایه گذاری حائز اهمیت است.

۱۵ روش جلوگیری از ضرر در بورس

در ادامه به نکات مهمی می پردازیم که در بازارهای مالی به شما کمک می کند تا کمتر با ضرر در بورس مواجه شوید.

۱- خودشناسی

یک سهامدار باید بداند در کدام دسته از سهامداران قرار دارد. دانستن این نکته به او کمک می کند هر سهمی را نخرید و استراتژی که مناسب اون نیست انتخاب نکند. شما می توانید پس از تهیه لیست سهم های مورد نظر روند قیمتی آن ها، نحوه سود سازی و استمرار سودسازی آن را بررسی کنید. این فرایند به شما کمک می کند تا سهام کم ریسک و پر ریسک و مناسب خود را بشناسید. بد نیست با اهل فن و حرفه ای ها صحبت کنید و از تجارب آن ها بهره گیرید. استراتژی افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. اصرار نداشته باشید مانند بقیه رفتار کنید و سهام بخرید.

خودشناسی یکی از روش های جلوگیری ضرر در بورس

۲- وجود انضباط رفتاری

یک سهامدار موفق، کسی است که تمامی رفتارهای معاملاتی خود را به صورت منظم پیش ببرد. داشتن یک برنامه مدون و ترجیحا نوشته شده، می تواند به شما کمک کند تا کمتر اشتباه کنید و معاملات سود ده داشته باشید. خیلی از سهامداران، تصمیم برای خرید و فروش خود را به ساعات اولیه معاملات موکول می کنند. این موضوع درصد خطای شما را بالا می برد. زیرا در ان دقایق تصمیم همراه با استرس و خطای بسیار است. بهتر آن است اواخر هفته را به تهیه لیست خرید و فروش ها و تفکر درباره استراتژی سهامداری اختصاص دهید و هنگام معاملات با فراغ بال و فکری آسوده خرید و فروش کنید.

وجود انضباط رفتاری یکی از روش های جلوگیری ضرر در بورس

۳- قاطعیت داشته باشید

یک سهامدار موفق کسی است که بر رفتارش تسلط داشته باشد و در مورد استراتژی خود قاطعیت داشته باشد. به عنوان مثال، شما یک سهامدار مبتدی و ریسک گریز هستید.  پس از مشاوره با افراد مجرب، تصمیم می گیرید سهامی کم ریسک بخرید و به مدت یک سال نگهداری کنید. پس از گذشت یک ماه و صحبت کردن با افراد مختلف، تصمیم می گیرید سهام خود را بفروشید و سهامی را بخرید که یک هفته شما را به سود رویایی برساند. باید به شما بگوییم شما بزرگترین اشتباه را مرتکب شده اید. شما باید در بازار سهام، صبر را تمرین کنید و روی تصمیم خود قاطعیت داشته  باشید. در غیر این صورت نه تنها سود کسب نمی کنید بلکه فقط معاملاتی را رقم می زنید که منجر به ضرر در بورس خواهد شد.

قاطعیت داشتن یکی از روش های جلوگیری ضرر در بورس

۴- سرمایه خود را پخش کنید

یکی از نکاتی که به شما کمک می کند تا کمتر دچار زیان شوید، پخش کردن سرمایه است. وقتی همه ی سرمایه ی شما در یک منبع است و قیمت ها افت کرده و بازار نزولی می شود، استرس زیادی به شما تحمیل می شود. شما می پندارید که سرمایه ی شما در حال از دست رفتن است و این موضوع شما را به اقدامات نسجیده و هیجانی وا می دارد. بهتر است چندین سامانه معاملاتی داشته باشید و در هر کدام بخشی از پول خود را سرمایه گذاری کنید.

پخش کردن پول یکی از روش های جلوگیری ضرر در بورس

۵- کل سرمایه خود را وارد بورس نکنید

همیشه در آموزش های نخستین بورس به افراد گفته می شود، نقدینگی که لازم ندارید وارد بازار سرمایه کنید. منظور پول راکدی است که مدت ها به آن نیازی نخواهید داشت. در اینجا فقط بحث نیاز داشتن به پول نیست. شما باید این نکته را مد نظر داشته باشید که اگر پولتان از دست رفت، دچار خسران زیادی نشوید. بنابرین پولی که از فروش دارایی، یا مخارج ضروری وارد بورس می کنید، سطح استرس شما را بالا برده و باعث اقدامات هیجانی شما در رکود بازار می شود. اقدامات هیجانی نیز سرچشمه ضرر در بورس هستند.

ضرر در بورس

۶- داشتن قوانین شخصی

پس از اینکه مدتی در بازار معامله می کنید، متوجه نکاتی می شوید که قبلا به ان توجه نمی کردید. شما می توانید از اشتباهات خود، درس بگیرید و برای خود قانون تعریف کنید. این قوانین را بصورت نکات مهم یادداشت کنید. بهتر است قوانین هر روز جلوی دید شما باشد تا هیچ گاه فراموش نکنید. این لیست می تواند شامل باید و نبایدهای سرمایه گذاری باشد که شما در طی مدت سهامداری خود کسب کرده اید. لیست شما می تواند به شکل زیر باشد:

  • بایدها:
  1. به روز ماندن در بازار بر اساس تغییرات روزانه
  2. تجزیه و تحلیل قبل از خرید و فروش هر سهم
  3. متنوع ساختن سبد دارایی ها یا سهام
  4. فروش سهامی را که ممکن است به بالاترین قیمت خود رسیده باشد
  5. تحت هیچ شرایط هیجان زده نشوم
  • نبایدها:
  1. معاملات رانتی و بدون اگاهی
  2. ترس هایم مانع پیشرفتم بشود
  3. بدون اطلاعات و شانسی معامله کردن
  4. با حرص و طمع معامله کردن

قوانین شخصی یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

۷- برای خرید سهام پول قرض نکنید

این حالت معمولا وقتی رخ می دهد که بازار در حال صعود است. سهامداران به تب و تاب می افتند تا از رشد بازار جا نمانند. ولی به این موضوع دقت کنید که شما با آوردن پولی غیر از پول خودتان، یک متغیر دیگر به روند سهامداری خود اضافه می کنید ان هم ریسک فرد دیگر است. در واقع شما هر روز باید نگرانی ضرر در بورس و از بین رفتن پول شخص دیگر را نیز به دوش بکشید. اینکه هر روز به از بین رفتن پول و ناتوانی از بازپرداخت آن فکر کنید، شما را تبدیل به یک سهامدار درمانده می کند.  همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، استرس عامل مهمی جهت ایجاد معاملات هیجانی همراه با زیان است.

پول قرض نکردن یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

۸- با بازار حرکت کنید و به روز باشید

اطلاعات زیادی هر روز در جریان است. اینکه شما چطور از اطلاعات استفاده می کنید مهم است. تفسیر افراد از اطلاعات متفاوت است. سرمایه گذاران موفق، همواره اطلاعات خود را بروز می کنند. با داشتن آگاهی از شرایط بنیادی شرکت ها، شرایط سیاسی و اقتصاد جهانی، می توان همگام با بازار حرکت کرد. به روز بودن به سهامدار کمک می کند که از رشد بازار جا نماند و همچنین دچار زیان پیش بینی نشده نیز نشود.

به روز بودن یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

۹- واقع گرا باشید

وعده سودهای فضایی و توصیه هایی که فاقد دلیل و مستندات هستند، فقط به شما امید واهی خواهند داد. بهتر است واقع گرا باشید و واقعیات را ببینید و با توجه به ان وارد معامله شوید. در غیر این صورت، شما وارد بازی خواهید شد که همواره بازنده خواهید بود. بازار مالی بازاری خالی از ریسک نیست پس سعی  کنید منطقی معامله کنید تا سود معقول کسب کنید.

واقع گرا بودن یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

۱۰- استراحت و مرخصی

یک سهامدار نیز مانند هر شخص دیگر نیاز به استراحت دارد. اگر سهامداری برای کسی شغل محسوب شود، پس از مدتی با معاملات پشت سر هم دچار فرسودگی می شود. خستگی زیاد می تواند اشتباهات معاملاتی شما را افزایش دهد و در نهایت تبدیل به سهامدار شکست خورده و زیان دیده شوید.هر چند وقت یک بار از بازار فاصله بگیرید و استراحت کنید تا ذهنتان ارام شود.

استراحت نکردن یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

۱۱- به موقع وارد سهم شوید

پیدا کردن نقطه ورود مناسب، دغدغه بسیاری از سهامداران است. شما با دانش تکنیکال و مالی رفتاری و شناخت شرکتها می توانید، بهترین قیمت خرید سهام را شکار کنید اصطلاح “شرایط صحیح” یا Right Condition به وضعیتی اطلاق می شود که حرکت قیمتها در جهت دلخواه بوده و برآورد ما بر این است که این مدت به اندازه ای خواهد بود که منجر به سود کافی بشود. اصطلاح ”زمان صحیح” یا Right Time به موقعی گوییم که قیمتها در جهت دلخواه استارت می خورد و مهمترین دغدغه پس از شرایط صحیح است. خرید سهم در صف خرید و اوج قیمتی، شما را وارد چرخه عذاب وجدان “چرا گران خریدم، ضرر کردم” می کند. پس سعی کنید در موقع صعود بازار، هیجانات خود را کنترل کنید.

به موقع وارد سهم شدن یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

۱۲- به موقع  از سهم خارج شوید

خروج به موقع نیز به همان اندازه و شاید بیشتر از ورود اهمیت دارد. اغلب مردم نمی دانند کی باید از بازار خارج شوند و این امر اصل مهمی در معامله گری محسوب می شود. تحلیل تکنیکال به تنهایی در این زمینه نمی تواند یاری بخش ما باشد. دانش مالی رفتاری و تابلوخوانی می تواند در خروج به موقع ما را یاری کند. یکی از عواملی که خروج از سهم را دشوار می کند، دلبستگی زیاد به سهم است. گاهی به امید خروج از زیان، سهمی را در سبد نگه می داریم و عملا فرصت های سود ده بازار را از دست می دهیم. بنابرین سعی کنیم احساسات و هیجانات خود را کنترل کنیم و با کاهش دلبستگی ها سهم را در نقطه مناسب به فروش برسانیم.

به موقع از سهم خارج شدن یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

۱۳- افق زمانی خود را مشخص کنید

شما باید بتوانید با توجه به روحیات شخصی خود، میزان سرمایه، افق زمانی سرمایه گذاری را تعیین کنید. باید بدانید تا چه زمانی به این پول نیاز ندارید و می توانید به راحتی ان را وارد بازار سهام کنید. اگر قصد دارید سهم را نگهداری کنید و هر سال سود نقدی دریافت کنید، افق زمانی بلند مدت تری دارید. اما گاهی تصمیم دارید صرفا چندماه، نقدینگی خود را در بازار نگه دارید. این موضوع را نیز می توانید به صورت مکتوب داشته باشید.

مشخص کردن افق زمانی یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

۱۴- میانگین کم کردن

این مدل از معامله کردن، همه می تواند جنبه مثبت داشته باشد هم منفی! اگر سهامی را خریدید و روز به روز به ضرر شما افزوده می شود و امیدی به جبران ان نیست، میانگین کم کردن، بزرگترین اشتباه است. زیرا شما را وارد باتلاقی می کند که بیرون آمدن از آن روز به روز دشوارتر می شود. افزایش دلبستگی به سهم و امیدواری به بهتر شدن اوضاع، فروش سهم را برای شما سخت تر می کند. حالت دیگری نیز وجود دارد که سهامی ارزنده است و شما در قیمت های مختلف میانگین کم کرده اید. با افزایش قیمت سهام کم کم شما به سود می رسید و اثر گران خریدن ان شما خنثی می شود.

میانگیم کم کردن یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

۱۵- معامله هم زمان در چند بازار

یکی از عواملی که به موفقیت سهامدار کمک می کند، داشتن تمرکز و مهارت است. معامله هم زمان در بازارهای مختلف نظیر؛ طلا، ارز و.. تمرکز شما را کاهش می دهد. بهتر است توانایی خود را در یک بازار تقویت کنید تا بتوانید نتیجه مطلوب کسب کنید. با معامله هم زمان در بازارهای مختلف، زمان، تمرکز و سرمایه ی شما میان چند بازار تقسیم می شود و نتیجه نهایی ممکن است شما را راضی نکند.

معامله همزمان در چند بازار یکی از روش های جلوگیری از ضرر در بورس

شما با رعایت کردن نکات فوق، می توانید مسیر صحیحی از سهامداری را در پیش بگیرید و کمتر دچار زیان شوید!

ادامه مطلب
5 strategy(1)
پنج استراتژی سرمایه گذاری بلند مدت

راهکارهای سرمایه گذاری بلند مدت باعث افزایش سرعت رشد سرمایه گذاری شما می شوند. در این مقاله، پنج استراتژی سرمایه گذاری بلند مدت وجود دارد که بسیار امیدواریم نتایج سرمایه گذاری بلند مدت را افزایش دهند. در واقع استراتژی های مورد نظر، نوعی مشاوره هستند که در قالب خدمات سرمایه گذاری و خبرنامه خدمت شما عزیزان ارائه می دهیم. این مورد را می توانید در شمار مشاوره برای سرمایه گذاری محافظه کارانه در نظر بگیرید. با خانه سرمایه همراه باشید.

۱- تاکنون هیچ سهامی، بسیار کم ارزش یا بسیار مطلوب نبوده و عدم یکپارچگی در بخش های داخلی شرکت ها وجود دارد

ما همیشه اعتقاد داریم، وقتی سرمایه گذار نسبت به درستی کار مدیران شرکت مورد نظرش شک و تردید دارد باید سهام خود را بفروشد. به عبارت دیگر، اگر فکر می کنید که شرکتی توسط کلاهبرداران اداره می شود، باید بلافاصله سهام را به فروش برسانید؛ مهم نیست که آن سهام از لحاظ سرمایه گذاری چقدر جذاب به نظر می رسد. بسیاری از شرکت های دولتی به طور غیرمستقیم از قوانین مالیاتی یا تصمیمات نظارتی استفاده می کنند. اگر این را به عنوان نشانه ای از یکپارچگی کامل بدانید، می توانید روند درست خرید و فروش را با قیمت حداقل بازار تکمیل کنید.

۲- سود متقابل (درآمد حاصل از سود) می تواند تاثیر ارزش سرمایه گذاری در بلندمدت را به شکل مطلوبی افزایش دهد

سود متقابل می تواند مادر تمام راهبردهای سرمایه گذاری بلندمدت باشد. این نکته ای است که سرمایه گذاران جوان باید آن را به یاد داشته باشند. این گونه، مزایای معاملات تجاری در سهام، بازپرداخت ثابت و همچنین در سرمایه گذاری های سودپرداختی مانند اوراق قرضه است. هنگامی که درآمد حاصل از بازدهی گذشته را دریافت می کنید، ارزش سرمایه گذاری شما چند برابر می شود. به جای افزایش نرخ ثابت، میزان دلار در پرتفوی شما با سرعتی شتابی رشد خواهد کرد.

برای به دست آوردن سود از این نکته باید برداشت ثابت از سرمایه خود را مورد توجه قرار دهید؛ حتی برداشت های به ظاهر کوچک، مانند کمیسیون های کارگزاری در طول یک یا دو دهه می تواند تاثیر زیادی بر سرمایه گذاری های شما داشته باشند.

۳- به عنوان یک گروه، سرمایه گذاری های بلند مدت، از قیمت بالایی برخوردار هستند

اگر در پرتفوی خود، سرمایه گذاری های بلند مدت دارید، به احتمال زیاد بازده ناچیزی خواهید داشت یا بعد از مدت طولانی به جای آنکه درآمد بالایی داشته باشید، سرمایه خود را از دست می دهید. به همین دلیل است که هنگام اضافه کردن هر چیزی به پرتفوی، باید دقت داشته باشید. این توصیه به ویژه برای سرمایه گذاران جدید که ممکن است به دنبال بازده غیرمستقیم از طریق سرمایه گذاری روی «IPOs»، سهام پنی و استاک آپشن (یا سهام کارکنان) باشد، کاربرد دارد. این گونه بازارها، ابزار مطمئنی هستند که شما را از موفقیت در سرمایه گذاری بلند مدت باز می دارند.

۴- انگیزه های مالی تأثیر بسیار زیادی بر اعتقادات صادقانه دیگران دارند

این مساله زمانی درست است که ارائه دهندگان محصولات سرمایه گذاری چیزهایی برای برانگیختن انگیزه شما می گویند. یادتان باشد، عدم توجه به اختلافات سود می تواند برای سرمایه گذاری شما بسیار زیان آور باشد.

۵- بازارهای مورد نظر برای کالاهای تهاترپذیر مانند نفت، نرخ بهره و طلا غیرقابل پیش بینی هستند

چنین بازارهایی بسیار بزرگ هستند و محدودیت عملی در این که چه قدر معامله کنید، به همراه ندارند. به این ترتیب، اگر بتوانید آنها را پیش بینی کنید، می توانید به میزان قابل توجهی از کل پول جهان را به دست آورید. البته تا به حال کسی آن را انجام نداده است. به همین دلیل، طراحی پرتفوی خود به گونه ای که مجبور باشید مسیر آینده کالاهای قابل تهاتر مانند نفت، نرخ بهره یا طلا را به طور دقیق پیش بینی کنید کار اشتباهی است. کلید موفقیت سرمایه گذار، سرمایه گذاری در شرکت هایی است که به خوبی مدیریت می شوند. غیرقابل پیش بینی بودن بازار، نیاز به قوانین را آسان تر می کند. شرکت هایی که به خوبی مدیریت می شوند، می توانند رکود مالی و بازار خرس ها را نسبت به سایر شرکت ها تحمل کنند.

همراه با استراتژی های سرمایه گذاری بلند مدت که در بالا ذکر شد، باید در شرکت هایی سرمایه گذاری کنید که توانایی استفاده از روندهای سکولار را داشته باشند. اینها شرکت هایی هستند که از روند به سود دست می یابند، فراتر از چرخه های اقتصادی هستند و تغییرات جاری در جامعه را منعکس می کند. مثلا لیبرال اقتصادی، بازنشستگی قریب الوقوع به دلیل ازدیاد جمعیت و دستاوردهای بهره وری از فناوری های کامپیوتری و ارتباطات در حال توسعه که در دسترس هستند، نمونه های از این مورد به شمار می روند. استراتژی های سرمایه گذاری بلندمدت با کسب سریع یک دلار یا سود حاصل از اطلاعات داخلی ساخته نمی شوند؛ آنها در طول زمان ایجاد شده و مهم تر از همه، به ما می آموزند که چگونه می توان از تکرار اشتباه های گذشته بازار جلوگیری کرد.

نویسنده و مترجم: خانم هانیه عظیم زادگان

ادامه مطلب
buffet-(4)
مدیریت سرمایه در معاملات بورس

مدیریت سرمایه و ریسک در تجارت الکترونیک سهام همیشه مورد بحث بوده است. این مقاله به شما کمک می کند تا سرمایه و ریسک خود را مدیریت نمایید. در واقع یک سهامدار بایستی بتواند نسبت سود به ریسک خود را محاسبه کند و سپس در مورد ورود به پوزیشن در یک یا چند سهم به صورت روزانه تصمیم گیری نماید.

مدیریت سرمایه در معاملات بورس

قوانین مدیریت سرمایه مبحث قابل توجهی در هر استراتژی معاملاتی خوب است. مدیریت ریسک در هر پوزیشن واحد معاملاتی یا سرمایه گذاری اهمیت مشابهی دارد، مانند خرید سهام و روش آن یا قوانین مدیریت معاملات. این بخش برای “معامله گران” یا “سرمایه گذاران” کاملا نادیده گرفته شده است. اما شما نمی توانید بدون این قوانین کسب درآمد کنید.

سه نکته مهم در استراتژی مدیریت سرمایه

هنگامی که می خواهید سرمایه خود را به طرز صحیحی در بورس سهام مدیریت کنید، بایستی همیشه به دنبال پاسخ به این سه سوال باشید:

  • میزان ریسک در هر پوزیشن در پرتفوی من چه اندازه است؟
  • چند معاملات باز در یک زمان می توانم داشته باشم؟
  • نسبت سود به ریسکم چه اندازه است؟

استراتژی مدیریت نقدینگی شما بایستی به شما کمک کند تعدادی از سهام را برای هر معامله ای که می خواهید انجام دهید، قرار دهد. این روشی است که سرمایه و ریسک شما را مدیریت می کند.

نکته اول: مدیریت سرمایه – ریسک بزرگی را به همراه دارد.

نکته پیشنهادی خودم: اگر شما معامله گر مبتدی در بازار معاملات هستید، با ریسک کم شروع کنید. از ۰٫۴ یا ۰٫۵ درصد کل سرمایه خود استفاده کنید. زمانی که اعتماد به نفستان افزایش یافت و دفتر یادداشت شما گزارشی از موفقیت های معاملاتی که انجام داده اید را بیان کرد، سپس میزان ریسک را در قوانین مدیریت نقدینگی افزایش دهید.

تعریف میزان حداکثر ریسک برای هر موقعیتی می تواند فقط کمی متفاوت باشد. بهترین معامله گران و مدیران سرمایه توصیه می کنند مقادیر بین ۰٫۵٪ تا ۲٪ از کل سرمایه را بکار برند.

مثال:

مقدار حساب ۱۰۰۰۰۰ دلار آمریکا است. حداکثر ریسک برای هر موقعیت ۱٪ است. به عبارت دیگر شما می توانید ۱۰۰۰ دلار در هر معامله از دست بدهید. اگر فاصله بین ورود به پوزیشن و حد ضرر (Stop Loss) یک دلار باشد، شما می توانید پوزیشن خود را با ۱۰۰۰ سهم باز کنید. به سادگی محاسبه شد (ریسک مطلق) / (میزان فاصله بین سطوح ورود به پوزیشن و حد ضرر (SL)).

آیا بایستی پوزیشن خود را با ۱۰۰۰ سهم باز کنید ؟ خیر، شما باید سایر قوانین مدیریت سرمایه را بررسی کنید و نتایج را ادغام کنید.

نکته دوم: چند معامله باز شده در یک زمان می توانید داشته باشید.

مدیریت کردن تعداد حجم زیاد از معاملات با دو دست کار آسانی نیست به خصوص اگر که حد سود و ضرر را دستی انجام دهید. شما بایستی قادر باشید معاملات را به صورت دستی جهت احتیاط حرکات قوی در بازار مدیریت نمایید. حتی اگر معامله گر روز نباشید اما معامله گر سویینگ (یا نوسانگیر) هستید، باز هم ممکن است دشوار باشد. شما باید حداکثر تعداد موقعیت های باز را محدود کنید. حداکثر مطلق برای یک فرد تنها هشت پوزیشن باز با هم است. از این محدوده فراتر نروید.

به طور حداکثر پنج یا شش معاملات باز با هم یک محدوده مناسب برای هر معامله گر است.

مثال

میزان حساب شما در کارگزاری ۱۰۰،۰۰۰ دلار است. وقتی تصمیم گرفتید ۵ پوزیشن باز را با هم داشته باشید، کارگزاری شما مارجین شبانه به نسبت ۲ به ۱ را برایتان فراهم می کند. به عبارت دیگر می توانید ۴۰،۰۰۰ دلار برای یک معامله استفاده کنید.

چگونه محاسبه شده است؟

۱۰۰,۰۰۰ x 2/5 = $40,000

وقتی شما می خواهید سهامی با قیمت ۲۰ دلار بخرید این قانون به شما می گوید که می توانید چند تا پوزیشن با هم داشته باشید. ۲۰۰۰ سهم. آن را با تعداد سهم ها از قانون قبلی ترکیب کنید و از میزان کمتر برای تنظیمات معامله خود استفاده کنید.

نکته سوم: نسبت ریسک به سود

هرگز سعی نکنید نسبت ریسک به سود ۲٫۵ به ۱ باشد. این قانون در آمارتان مهم است به خصوص اگر یک معامله گر مبتدی و بدون هیچ سابقه تجاری مربوطه باشید. بنابراین نسبت را ۳ به ۱ قرار دهید.

تمام قوانین مدیریت سرمایه می تواند به راحتی در صفحه گسترده تعریف شود (مانند برنامه Excel or OpenOffice Calc) و تمام حجم ها به طور خودکار محاسبه می شوند وقتی که وارد پوزیشن می شوید، ورود به پوزیشن و حد سود و ضرر را مشخص کنید.

سایر نکات مربوط به استراتژی های مدیریت سرمایه

همچنین قوانین مهم دیگری وجود دارد که بخشی از استراتژی بازار هستند.

معامله فقط با سهام های سهل و آسان. سهام هایی که میانگین حجم روزانه بیش از ۳۰۰،۰۰۰ سهم در هر روز معامله می شود (برای معاملات روزانه).

فقط از سهامی با قیمت بالای ۵ دلار استفاده کنید. سهام هایی با قیمت پایین توسط سهامداران حقوقی بزرگ معامله نمی شود، به همین دلیل به راحتی دستکاری می شوند. تحلیل تکنیکال در چنین سهام هایی با شکست مواجه می شود. همچنین بیشتر صندوق های سرمایه گذاری بزرگ در چنین سهام هایی با قیمت پایین سرمایه گذاری نمی کنند.

جدول صفحه گسترده مدیریت سرمایه

نمونه ای از جدول صفحه گسترده در زیر وجود دارد:

مدیریت سرمایه در معاملات بورس

مدیریت سرمایه و ریسک بایستی بخش مهمی از طرح کسب و کار برای هر استراتژی معاملاتی است. برای هر پوزیشن به تنهایی بایستی مدیریت ریسک آن از ابتدا طرح ریزی شود.

چگونه از زیان های بزرگ در تجارت الکترونیک سهام جلوگیری کنیم؟

هر معامله گر و سهامدار می خواهد بهترین نتیجه را از معاملات بازار بورس الکترونیک دریافت کند. اساسا این بدان معنی است که سیستم های معاملاتی آنها در بازار سهام باید سودآور باشند و نتایج مورد انتظار را در یک دوره تعیین شده، مشخص نماید.

انتظارات متفاوتی برای سیستم های معاملاتی سهام الکترونیکی وجود دارد. معامله گران سویینگ (یا نوسانگران) یا معامله گران کوتاه مدت ترجیح می دهند هر ماه سود کنند. سرمایه گذاران یا معامله گران میان مدت پوزیشن یک دوره طولانی تر را مورد هدف قرار می دهند. آنها دوره های سه ماهه یا ۶ ماهه را هدف قرار می دهند. آنها نتایج را هر ماه محاسبه نمی کنند، زیرا معاملاتشان ممکن است بیش از چندین هفته یا ماه طول بکشد.

مدیریت سرمایه و ریسک در تجارت الکترونیک سهام

چندین دوره معاملات سهام مهم وجود دارد که می تواند برای دستیابی به این انتظارات کمک کند. در حال حاضر قرار نیست در مورد انتخاب سهام صحبت شود. انتخاب سهم بخش مهمی در هر سیستم بازار است اما مطالب مهمتری هم وجود دارد که بایستی در قالب یک طرح خوب برای سهامدار قرار گیرد.

نتایج معاملاتی سیستم های بازار

چهار نتیجه ممکن برای هر معامله وجود دارد. قوانین مدیریت سرمایه و ریسک همراه با تکنیک های مدیریت معاملات مناسب کمک می کند تا بهترین نتیجه را برای هر تجارت به دست آورید.

اکثر معامله گران و سهامداران تصور می کنند که مهمترین جنبه، دستیابی به نتایج سودآور در تجارت الکترونیکی سهام است و این که تمام معاملات بایستی سودآور باشد. کاملا اشتباه است.

عنصر کلیدی سرمایه گذاری سودمند این است که بدانیم که معاملات از دست رفته به معاملات سودآور تقسیم می شوند. هر معامله گر، معاملاتی را انجام می دهد که با سود همراه است و یا معاملاتی را انجام می دهد که به زیان منتهی می شود. این امکان وجود ندارد که معاملات تنها سودآور باشند!

مهم این است که آن را درک کنید و بر اساس آن عمل کنید. هر معامله گر یا سرمایه گذار باید درک کند که امکان پذیر نیست نتیجه نهایی هر معامله انفرادی را پیش بینی کرد. با علم به این که می توان هر معامله ای را به صورت جداگانه با توجه به قوانین مدیریت تجارت، مدیریت کرد.

همچنین استفاده از حد ضرر (SL) و سایر تکنیک های مدیریت ریسک، مهم است.

اکثر معامله گران و سهامداران اغلب ۵۰% معاملات آنها سود آور است. تجربه شخصی من از نوشته های مجله بورس می باشد، حتی زمانی که من تنها ۳۰٪ از معاملات سودآور را انجام می دهم و قادرم از دوره های زیان آور اجتناب کنم.

همانطور که می دانید دوره های بهتر و دوره های بدتر در معاملات وجود دارد که این همیشه یکسان نیست و کاملا عادی است زمانی که سود معاملات حداقل است، دوره هایی کاملا خنثی وجود داشته باشد.

و سپس دوره ای با سود بزرگ در راه خواهد بود که برای شما پول به همراه دارد. تجربه بهترین معامله گران و سهامداران بورس این است که ۳۰% از معاملات سودآور هستند و برای دستیابی به نتایج، به اندازه کافی بی نظیر هستند و ۵۰٪ معاملات سودآور به این معنی است که چنین معاملاتی می تواند دستمزد ماهانه هنگفتی به دست آورد.

اما نسبت سود به زیان معاملات به اندازه کافی نیست. علاوه بر این عناصر مهم دیگری نیز وجود دارند که کمک بیشتری می کنند. آنها می توانند معاملات را مدیریت کنند و از زیان های بیشتر جلوگیری کنند. زیان بزرگ چیزی است که هر کسی از آن اجتناب می کند.

مدیریت ریسک

مدیریت ریسک اصطلاح مهمی است که اغلب سهامداران آن را بیان می کنند. در مورد سرمایه گذاری خیلی بحث نشده است. اما  فکر می کنم که اهمیت مشابهی برای سرمایه گذاران بلند مدت دارد و همچنین برای معامله گران کوتاه مدت هم موثر واقع شده است.

مدیریت ریسک برای هر پوزیشن یا معامله فردی حیاتی است. بدون مدیریت ریسک مناسب، دستیابی به هدف بلندمدت با نتیجه سودآور ممکن نیست. نکته کلیدی اصطلاح بازار، نسبت ریسک به سود است. هر معامله بایستی مطابق با مفهوم ساده ای که از احتمالات و آمار استفاده می کند فراهم شود.

مدیریت سرمایه

یکی دیگر از عوامل کلیدی در تجارت و سرمایه گذاری این است که به درستی از پولی که در حساب معاملاتی سهام الکترونیک شما موجود است استفاده کنید. . استفاده مناسب از بودجه موجود با علم به این که چگونه از مارجین استفاده کنیم، دانش مهمی برای هر سهامدار یا معامله گر فعال است.

کلمات نهایی در مورد اصطلاحات معاملاتی سهام

معامله گران و سرمایه گذاران خوب درک می کنند که ضررها رخ می دهند. اما آنچه که معامله گران را بهترین و سودآور می سازد این است که چگونه آنها قادرند ضررها را مدیریت کنند و چگونه آنها از ضررهای بزرگ در فعالیت های معاملاتی خود اجتناب می کنند.

ادامه مطلب