Lines_Background
وبینار آنلاین خانه‌سرمایه
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایهآموزش ترید از صفر صفر

کار کردن

شغل آینده
بهترین شغل های ۱۰ سال آینده...

کسانی که در حال حاضر دنبال کار می گردند و قصد دارند روش های جدید کسب و کار را پیدا کنند، احتمالاً این سؤال را در ذهن خود دارند که بهترین شغل های ایران در ده سال آینده چه شغل هایی هستند؟ پیدا کردن جواب این سوال باعث می شود تا بتوان از نظر اقتصادی آینده ای بهتر برای خود رقم زد. چه بسیار کسانی که هنگام انتخاب شغل آینده خود، بازار امروز را می بینند و تا زمانی که شروع به راه اندازی کسب و کار خود کنند، بازار هدفی کم بازده را پیش روی خود مشاهده می کنند. از این رو بهتر است قبل از تصمیم گیری برای شروع یک کسب و کار هدفمند، بازار آینده را بررسی کنید.

تغییرات مشاغل در ایران از گذشته تاکنون

قطعاً بهترین شغل در ایران و جهان در گذر تاریخ، موارد متعددی را شامل می شود. اگر نگاهی به تغییرات مشاغل بیندازیم، می بینیم که بسته به شرایط اجتماعی و نیازهای اقتصادی جامعه، پربازده ترین کسب و کارها تفاوت های زیادی داشته اند. این دگرگونی در برخی دوره ها بسیار شدیدتر بوده است. در اصل بهترین شغل های ایران، آن هایی هستند که با صرف زمان کمتر، بازده بیشتری دارند.

تأثیر صنعت بر مشاغل در گذر زمان

در دوران بسیار قدیم، تجارت جزو پردرآمدترین کسب و کارها محسوب می شد. از طرفی کشاورزی و دامداری از جمله مواردی بودند که اکثر افراد جامعه به سمت آن ها تمایل داشتند. این کارها کاملاً به روش سنتی انجام می گرفت. موج صنعتی شدن جوامع با پیشرفت تکنولوژی مربوط به این حوزه، به شدت بر کسب و کارها تأثیرگذار بود. مکانیزه شدن کشاورزی و دامداری و استفاده از ابزار صنعتی، مشاغل را از شیوه ی سنتی به سمت مدرن شدن پیش برد. هر چند برخی افراد در برابر این تغییرات مقاومت کردند؛ اما باز هم نتوانستند سر پا بایستند و با موج صنعت همسو شدند.

تأثیر موج اینترنت بر کسب و کارها

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

بیشترین تغییرات در زمینه ی کسب و کار، یا شدیدترین تغییرات از اول زندگی بشر تاکنون، مربوط به موج اینترنت و فناوری های مربوط به آن است. این موج آن قدر گسترده بود که تأثیر شگرفی را در زندگی بشر و تمام جنبه های آن به وجود آورد. هر چند سالهاست که ما وارد این موج شده ایم و تقریباً تاکنون همه ی افراد جامعه آن را پذیرفته ایم؛ اما باز هم ابعادی از آن ما را غافلگیر می کند. اینترنت سرعت، دقت و وسعت کارها را در زندگی و کسب و کار متحول کرد.

امروزه کسب کارهای اینترنتی و تجارت الکترونیک سبب شده است تا افراد زیادی حوزه فعالیتی خود را تغییر دهند. به عنوان مثال سرمایه گذاری در بورس که در زمان گذشته حضوری و با چالش های زیادی روبرو بود، در حال حاضر به صورت آنلاین و در منزل قابل انجام است و همین امر طیف وسیعی از سرمایه گذاران را به سمت این بازار کشانده است.

تأثیر نگرش مردم جامعه بر مشاغل

از جمله عوامل تأثیرگذار در مشاغل، فرهنگ جامعه و نگرش مردم به موضوعات مختلف است. بدون شک در جوامعی که زیبایی ظاهری اهمیت زیادی دارد، افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند، جزو پردرآمدترین اقشار جامعه محسوب می شوند. از طرفی ممکن است یک جامعه به سلامت فردی اهمیت دهد و با حساسیت زیاد روی این موضوع کار کند و گروهی مانند پزشکان، جزو موفق ترین افراد از نظر درآمدی باشند. نگرش مردم، نیازهای آن ها را شکل می دهد. آنچه آن ها از آینده و حال خود انتظار دارند، سبب می شود تا گرایش به موضوعات مربوط به آن داشته باشند.

تغییراتی که باید در مشاغل ایجاد شود

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

همان طور که قبلاً گفته شد، در هر دوره ای از زمان، مشاغل خاصی رونق می گیرند. شاید در حال حاضر کمتر کسی به سراغ کسب و کارهای سنتی برود و اکثر افرادی که قصد راه اندازی مشاغل جدید را دارند، از روش های نوین و حرفه ای برای درآمدزایی بهره می برند. برای رشد و موفقیت بیشتر تغییراتی باید در مشاغل قدیمی به وجود آید که شامل موارد زیر هستند:

  • استفاده از روش های نوین ارائه ی خدمات و محصولات مانند فروش غیرحضوری و اینترنتی
  • بازاریابی نوین و دیجیتال مارکتینگ به جای تبلیغات هزینه بر سنتی
  • استفاده از فرآیند اتوماسیون سازی در تولیدات و خدمات
  • تعامل بیشتر با مشتریان از طریق وبلاگ سایت و دریافت نظرات آن ها

روی هم رفته تغییراتی که ایجاد می شود باید بتواند نیاز به نیروی انسانی را کمتر کرده و خدمات را گسترده تر کند.

بهترین مشاغل آینده ایران

اگر هنوز برای خود کسب و کاری دست و پا نکرده اید، بهتر است هوشمندانه تصمیم بگیرید و اهداف برنامه ای خود را روی مشاغلی بگذارید که آینده دار هستند. مشاغلی که نیازهای آینده جامعه را رفع می کنند و می توانند با صرف حداقل هزینه و انرژی، درآمد بالایی را برایتان به ارمغان آورند. تنوع مشاغل در سال های اخیر بسیار زیاد شده است و مدل های جدیدی از کسب و کار نیز به وجود آمده اند.

پس باید بتوانید از منابع نوین و تکنولوژی های به وجود آمده نهایت بهره را ببرید و از این طریق شغل مورد نظر خود را انتخاب کنید. در اینجا لیستی از مشاغل آینده دار را در ایران برای شما مورد بررسی قرار می دهیم تا بتوانید کمی واقع بینانه تر به مشاغل آینده نگاه کنید.

۱-  فعالیت در شبکه های اجتماعی

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

در سال های گذشته که اینترنت فراگیر شده است و افراد در گوشه و کنار جهان از این دهکده جهانی استفاده می کنند، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی نیز بستری مناسب را برای کسب و کارهای جدید پدید آورده اند. به خصوص کسانی که در زمینه فروش خدمات و محصولات کار می کنند یا می خواهند با دیجیتال مارکتینگ به درآمد برسند، نهایت بهره را از این فضا می برند.

فضای مجازی امکان فعالیت هایی مانند فریلنسرینگ، تبلیغات در فضای مجازی و غیره را برای کاربران این شبکه ها به وجود آورده اند. گاهی اوقات برای یک تبلیغ در استوری اینستاگرام تا صدها هزار تومان در یک روز پرداخت می شود. البته برای فریلنسر شدن باید وقت و انرژی صرف کرد و رسیدن به این جایگاه نیز شرایط خاص خود را دارد.

۲- پشتیبانی و طراحی سایت

اگر نگاهی به دور و برتان بیندازید، تقریباً تمام افراد جامعه از گوشی هوشمند متصل به اینترنت بهره مند هستند. این امکانات، دسترسی به اطلاعات و خدمات زیادی را برای آن ها فراهم کرده است. افراد می توانند با اتصال به اینترنت، از وقت مرده ی خود نیز استفاده کنند. همین شرایط سبب شده است تا راه اندازی سایت یکی از نیازهای اساسی جامعه و صاحبان مشاغل باشد. از این رو طراحان سایت، روز به روز رونق بیشتری پیدا می کنند و نیاز به خدمات آن ها افزون می شود. ممکن است از طرفی برای این که سایت بتواند رتبه ی بالایی در موتورهای جستجوگر داشته باشد، باید دائم پشتیبانی شود.

از این رو می توانید با گذراندن دوره های آموزشی طراحی و پشتیبانی سایت، حتی به صورت دورکار نیز درآمد بالایی کسب کنید و یکی از مشاغل آینده دار را برگزینید. شرکت های بزرگی مانند آژانس بمان، طراحی سایت دارکوب و مجتمع برنامه نویسی ایرانیان جزو بهترین شرکت هایی هستند که در زمینه ی برنامه نویسی و طراحی سایت فعالیت می کنند.

۳- طراحان اپلیکیشن

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

از دیگر مهارت هایی که نیاز روز و آینده جامعه است، برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشن است. البته ممکن است به نظرتان کسب این مهارت کار راحتی نباشد؛ ولی اگر فرد خلاق و دارای ذهن بازی هستید، طراحی اپلیکیشن یکی از بهترین کارهایی است که می توانید به سمت آن گرایش پیدا کنید؛ بنابراین با یادگیری اصول اولیه طراحی برنامه های مختلف، کمی خلاقیت و خبرگی به کمکتان می آید تا روز به روز پیشرفت بیشتری داشته باشید.

به عنوان مثال کسی که برنامه ی کاربردی واتس اپ را طراحی کرد، یک طراح اپلیکیشن بود. او با نوشتن برنامه ی واتس اپ خدمات گسترده ای را به کاربران اینترنت و فضای مجازی ارائه داد و به ثروت هنگفتی دست یافت. این کار در یک مرحله انجام گرفت ولی درآمد دائمی را برای طراح آن فراهم کرد.

۴- متخصص سیستم های کامپیوتری و موبایل

حتماً شما هم از اهمیت اینترنت و کامپیوتر در دنیای امروز اطلاع دارید. برای استفاده از نرم افزارهای جدید و فضای اینترنت، به سخت افزارهایی مانند سیستم های کامپیوتری و موبایل های هوشمند نیاز است. در حال حاضر نیز تعمیرات موبایل یکی از پردرآمدترین شغل هایی است که وجود دارد. اگر بتوانید سیستم های کامپیوتری و موبایل را بشناسید، با داشتن یک مرکز تعمیرات یا نصب نرم افزار و غیره به راحتی درآمد بالایی کسب خواهید کرد.

در این زمینه، رشته های دانشگاهی مختلفی نیز وجود دارند و آموزشگاه های آزاد هم برای کارآموزان آزاد، ثبت نام می کنند. جالب است بدانید که در صورت داشتن تخصص در زمینه ی کامپیوتر و موبایل، سرمایه چندانی هم برای شروع کار نیاز ندارید. شرکت هایی مانند موبایل آباد و موبایل امداد جزو شرکت های ایرانی فعال در این زمینه هستند.

۵- سرمایه گذاری در بورس و خرید سهام

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

بورس و بازارهای خرید و فروش سهام روز به روز بیشتر به چشم می آیند. به خصوص در حال حاضر که سیستم ها و نرم افزارهای تحلیل بازار به وفور در دسترس هستند و ریسک معاملات بورس را تقریباً به صفر رسانده اند، استفاده از این بازار سرمایه گذاری، به شدت مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است. از طرفی شرکت های بزرگ برای کاهش ریسک ورشکستگی برای جذب مشتری به سمت این بازار گرایش می یابند و سهام شرکت خود را به فروش می رسانند.

با چند جلسه و یادگیری نرم افزارهای تحلیل، حتی می توان با سرمایه کم به بازار بورس وارد شد و یک شغل آینده دار را برای درآمدزایی انتخاب کرد. آنچه بازار بورس را مورد توجه قرار می دهد، روند رو به رشد آن در گذر زمان است که نشان دهنده موفقیت آینده این کسب و کار است. شرکت خانه سرمایه را به عنوان یک شرکت فعال در زمینه آموزش بورس و برگزار کننده دوره آموزش بورس نخبگان می توانیم مثال بزنیم.

۶- فروشگاه های آنلاین

دیجی کالا یکی از اولین فروشگاه های آنلاین بود که در کشور ما راه اندازی شد. شاید تا آن موقع کسی به این نحوه فروش فکر نکرده بود؛ اما امروزه تعداد بسیار زیادی فروشگاه آنلاین وجود دارد که برخی از آن ها حتی به اندازه این برند مطرح، فروش دارند. با توجه به پروتکل های خرید و فروش و قوانینی که برای این فروشگاه ها وضع شد، اعتماد جامعه نیز به خرید از آن ها افزایش یافت و فرهنگ سازی های لازم نیز ایجاد گردید. در حال حاضر جامعه به سمتی پیش می رود که فروشگاه های آنلاین کم کم دارند خود را جایگزین روش های خرید و فروش سنتی می کنند.

به خصوص این که افراد جامعه از زن و مرد مشغله ی کاری زیادی دارند و نمی توانند وقت خود را برای خرید، ساعت ها هدر بدهند. علاوه بر این خرید کردن در کنار خانواده و با یک کلیک کاری است که برای هر کسی می تواند لذت بخش باشد. با رشد جوامع قطعاً تجارت الکترونیک نیز خدمات بهتری ارائه می دهد و در آینده یکی از بهترین مشاغل، فروشگاه های آنلاین خدمات و محصولات است؛ زیرا نیازی به نیروی انسانی زیاد و صرف هزینه های جانبی نیز ندارند.

۷- طراحان مد و پوشاک

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

اگر چه امروزه طراحی پوشاک جزو مشاغل پردرآمد است ولی باز هم این رشته جای رشد بیشتری دارد. تنوع طلبی در جامعه بیشتر شده است و نیاز به پوشاک متنوع یکی از عواملی است که باید به آن پرداخته شود. تولیدی های لباس روز به روز بیشتر می شوند و ممکن است یک طراح لباس حرفه ای در تولیدی، ده ها میلیون دستمزد دریافت کند. حتی برخی از طراحان لباس به صورت دورکار فعالیت می کنند و طرح های خود را به صورت اینترنتی برای مشتریان خود ارسال کرده و دستمزد دریافت می کنند. این شغل جذاب، می تواند جزو بهترین شغل های آینده ایران قرار گیرد و رفتن به دنبال آن آینده ی کاری تان را درخشان تر کند.

۸- کشاورزی مدرن

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

تولید و صنعت همیشه در کنار هم نیازهای جامعه را برآورده می کنند. نیاز به غذا از اساسی ترین نیازهای بشر است که هیچ گاه از بین نمی رود. به همین علت کشاورزی از اول حضور بشر بر روی این کره ی خاکی، اهمیت داشت؛ اما روش انجام آن به مرور تغییرات زیادی پیدا کرد. کشاورزی مدرن به کمک دستگاه های صنعتی و روش های اتوماتیک انجام می گیرد.

کشاورزی مدرن نه تنها نیاز به نیروی انسانی را کمتر کرده و به کارها سرعت داده است؛ بلکه باعث شده تا محصولات بیشتر و با کیفیت تری هم تولید شود. کسی که در بخش کشاورزی مدرن فعالیت می کند، می تواند با استفاده از روش های گلخانه ای در تمام طول سال درآمدزایی کند. با افزایش جمعیت و نیاز به غذای بیشتر، کشاورزی مدرن و مکانیزه از جمله کارهای پردرآمد در آینده خواهد بود.

۹- توریسم و گردشگری

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

شاید در گذشته گردشگری مختص افراد خاصی بود و کمتر به آن پرداخته می شد، اما سال های اخیر گردشگری رونق زیادی داشته است. شرکت های گردشگری که تورهای داخلی و خارجی برگزار می کنند، از این راه سود زیادی به دست می آورند. یافتن تکنیک های بازاریابی گردشگری و استفاده از روش های غیرحضوری مشتری یابی از جمله مواردی است که در توریسم و گردشگری تأثیر زیادی داشته است و این کسب و کار را راحت تر کرده است. در آینده هم قطعاً رشد بیشتری در این زمینه صورت می گیرد و جزو لیست بهترین شغل در ایران جای خواهد گرفت. چارتکس یکی از قدیمی ترین و پرکارترین سایت هایی است که در این بخش به صورت آنلاین کار می کند.

۱۰- صنعت رباتیک

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

استفاده از ربات در کارها، باعث می شود تا نیاز به نیروی انسانی کمتر شود و سرعت کارها به مراتب افزایش یابد. ربات ها در تمام جنبه های زندگی بشر تأثیرگذار هستند. اگر علم رباتیک را یاد بگیرید و از الآن روی آن کار کنید، در آینده می توانید یکی از مشاغل خاص و پردرآمد راه بیندازید. ربات در بخش های مختلفی مانند، پزشکی، صنعت، لوازم خانگی و حتی آشپزی هم به سرعت جایگزین نیروی انسانی می شود. به همین علت جزو علوم جدیدی است که محبوبیت بالایی دارد و می تواند زمینه را برای کسب و کارهای خاص آینده ایجاد کند.

۱۱- تولید و ذخیره انرژی

کمبود انرژی های فسیلی در دنیا باعث شده است تا هر جوامع در سطح کلان به فکر تولید و ذخیره انرژی با روش های جدید و کم هزینه تر بیفتند. روش هایی مانند راه اندازی تأسیسات انرژی خورشیدی یا کسب و کارهایی که برای اجرای این تأسیسات فعالیت می کنند، جزو روش های درآمدزایی خاص و عالی در آینده کشور ما هستند. در حال حاضر چندان کسی به این نوع انرژی توجهی ندارد ولی به علت مزایایی که دارد گرایش به سمت آن بیشتر می شود و می توان خدمات مربوط به زمینه انرژی خورشیدی و مواردی از این قبیل را جزو بهترین شغل های ایران در آینده دانست.

۱۲- صنعت غذا و رستوران

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

همان طور که گفته شد، نیاز به غذا همیشه وجود دارد و با توجه به این که مشغله کاری برای تمام افراد خانواده زیاد شده است، گرایش به غذاهای آماده نیز بیشتر است. از طرفی صنعت بسته بندی و فروش غذا نیز از جمله مواردی است که می تواند هم در حال حاضر هم در آینده رونق بالایی داشته باشد. مشاغل فعال در این زمینه مانند تأسیس رستوران، غذای فوری، کترینگ و مواردی از این قبیل نیز می تواند با خدمات خاص و منحصر به فردی انجام گیرد که نیاز بشر را به در این زمینه رفع کند.

با توجه به مطالبی که عنوان شد، اکثر مواردی که جزو لیست بهترین شغل در ایران و شغل های آینده دار محسوب می شوند، با تکنولوژی های جدید کار می کنند و از بازار سنتی فاصله گرفته اند. هر چه بیشتر از فناوری های نوین در بخش کسب و کار استفاده کنید، احتمال موفقیت و پیشرفتتان نیز بیشتر خواهد بود. اپلیکیشن هایی مثل اسنپ فود و دلینو روزانه درآمد زیادی از واسطه گری بین رستوران و مشتری به دست می آورند.

۱۳- مشاوره آنلاین و آفلاین

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

اکثر افرادی که برای حل مشکلات خود به مشاوران متخصص مراجعه نمی کنند، از صحبت حضوری در مورد مشکلات خود ابا دارند. به همین علت مشاوره آنلاین و آفلاین یکی از بهترین گزینه ها برای این افراد است. این کار با بسترهایی مانند اینترنت و تلفن امکان پذیر است. تجربه نشان داده است که استقبال از مشاوره های غیرحضوری آنلاین و آفلاین به مراتب بیشتر از مشاوره های حضوری است. بدین ترتیب می توان روی این حوزه در بازار کار آینده حساب کرد.البته امروزه نیز سایت هایی مانند همکده در این زمینه فعالیت می کنند و موفقیت های زیادی را به دست آورده اند.

۱۴- تحلیلگری بازار بورس

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

همان طور که گفته شد، در حال حاضر نیز بازار بورس سهم خوبی از مشاغل موفق را به خود اختصاص داده است. تحلیلگری موفق و مؤثر در این بازار می تواند به یکی از بهترین شغل های آینده ی ایران تبدیل شود. موج وسیعی از افراد جامعه به سمت بازار بورس هجوم آورده اند. این افراد برای موفقیت در این عرصه به تحلیلگری بورس نیاز دارند. هر چه نرم افزارها و روش های تحلیلی به روز تری ارائه شود، امکان موفقیت در کسب و کار بیشتر است.

۱۵- دیجیتال مارکتینگ و رشد بیشتر آن در آینده

بهترین شغل های ده سال آینده ایران

اگر دقت کنید، روش های بازاریابی سنتی به مرور کمرنگ شده اند و امروزه جای خود را به روش های نوینی مانند دیجیتال مارکتینگ داده اند. استفاده از پلتفرم های مختلف در این حوزه می تواند زمینه را برای رشد کسب و کارهای سنتی و اینترنتی فراهم کند.

انتظار می رود دیجیتال مارکتینگ یکی از نیازهای اساسی بازار کار در آینده باشد. هر چند در حال حاضر نیز این حوزه رشد خوبی داشته است؛ اما با توجه به رشد کسب و کارهای اینترنتی، دسترسی اکثر مردم جامعه به اینترنت، مزایای دیجیتال مارکتینگ و غیره به راحتی می توان در این مشاغل موفقیت های بالایی را کسب کرد. شرکت های تولید محتوا مثل گروه سوما، بخشی از دیجیتال مارکتینگ را به صورت مفید برای مشتریان خود ارائه می دهند.

۱۶- آموزش علم و هنر به صورت اینترنتی

یکی از تغییرات اساسی که در کسب و کارها به وجود آمده است و قطعاً ادامه دار خواهد بود، گرایش به فعالیت های غیرحضوری است. این روش در آموزش نیز به کار گرفته شده است. آموزش اینترنتی باعث می شود تا بتوان حوزه ی کاری خود را گسترش داد. همچنین افراد بیشتری را از اقصی نقاط دنیا در یک زمان خاص آموزش داد. نتیجه آن درآمدزایی بیشتر، در عین حال صرف هزینه و وقت کمتر است. آموزش های آنلاین و اینترنتی این پتانسیل را دارد که جزو بهترین شغل های ایران در آینده باشد. سایت فرادرس را می توان به عنوان یک نمونه ی موفق در این زمینه مثال زد.

ادامه مطلب
سخت کار کردن
آیا سخت کار کردن باعث موفقیت...

میانه تان با سخت کار کردن چطور است؟ آیا آن را قبول دارید یا مخالفش هستید؟ در حقیقت، برای سخت تلاش کردن، هم می توان نمونه مثبت پیدا کرد و هم نمونه منفی. همه ما کسانی را دیده ایم که در تمام طول عمرشان هر روز و بی وقفه سخت کار کردند اما وقتی بعد از سال ها کار به خودشان آمدند، نه آهی در بساط داشتند و نه رمقی در جانشان باقی مانده بود.

از طرفی، افراد بسیار موفق و میلیاردهایی را به چشم دیدیم که با سخت تلاش کردن و عبور از موانع توانستند به موفقیت های چشمگیری برسند. وجود این تناقض در نتیجه، باعث شده است که عده ای مخالف سخت تلاش کردن باشند و برخی دیگر آن را تنها راه برای رسیدن به موفقیت بدانند. گویی در این میان، چیزی از قلم می افتد و همین یک قلم، نتیجه بازی را به نفع عده ای خاص و به ضرر بقیه تمام می کند. در این مقاله از خانه سرمایه به موضوع سخت کار کردن می پردازیم و سعی می کنیم برای این علامت سوال کلیدی، پاسخی مناسب پیدا کنیم.

سایمون سینک:

قهرمانان کسانی نیستند که همیشه برنده مسابقات می شوند. قهرمانان کسانی هستند که بیرون می روند و تلاش می کنند و دفعه بعد بیشتر تلاش می کنند و دفعه بعد حتی بیشتر هم تلاش می کنند.

هدفتان از سخت کار کردن چیست؟

هر ماجرایی وقتی به یک پایان منطقی می رسد که از ابتدا هدفی داشته باشد. کمی فکر کنید. چرا سخت کار می کنید؟ می خواهید به کجا برسید؟ آیا از مقصدتان خبر دارید یا تاکنون فقط پایتان را روی پدال گاز فشار داده اید و به سمت هیچ کجا حرکت کرده اید؟ اجازه بدهید تفاوت سخت کار کردن با هدف و بی هدف را برایتان مشخص کنیم. سخت تلاش کردن با وجود یک هدف مشخص:

  • معنا و مفهومی به روزهایتان می دهد.
  • هر روز رو به جلو حرکت خواهید کرد.
  • نیروی انگیزه و امید را در وجودتان زنده نگه می دارد.

اما وقتی بدون داشتن یک هدف و فقط سخت کار می کنید:

  • احساس افسردگی به سراغتان می آید.
  • در تمام مدت کار، احساس می کنید که یک قربانی یا زندانی بدون راه فرار هستید.
  • به جای جلو رفتن، در زندگی تان درجا می زنید.
  • روحتان خسته و جسمتان فرسوده می شود.
  • شادی را گم می کنید و نیروی امید در قلبتان خاموش می شود.

پس، قبل از اینکه به سخت تلاش کردن بد و بیراه بگویید یا از زندگی تان ناامید شوید، یک قدم به عقب برگردید و سری به اهدافتان بزنید. یادتان باشد، یک درخت تنومند تنها زمانی که ریشه داشته باشد می تواند از آفتاب لذت ببرد یا در مقابل باد ایستادگی کند.

به قول «ناپلئون هیل»

قدرت و رشد تنها از طریق تلاش و مبارزه مداوم بدست می آید.

وقتی سخت کار کردن به یک نقاب تبدیل می شود

سخت کار کردن

گاهی سخت کار کردن تنها یک بهانه است که آن را به خودمان و دیگران تحویل می دهیم؛ بهانه ای با این عنوان که: «من دارم خیلی زحمت می کشم.» در حقیقت، ما در چنین وضعیتی در حال بازی کردن نقش یک قربانی هستیم. چرا؟ چون این کار چند مزیت برایمان دارد:

  • دیگر مجبور نیستیم درباره هدف هایی که به آنها نرسیدیم به دیگران جواب پس بدهیم. چون دقیقا جلوی چشم آنها در حال سخت تلاش کردن هستیم.
  • وقتی دیگران ما را مشغول سخت کار کردن می بینند، احساس ترحمشان نسبت به ما افزایش پیدا می کند.
  • در چنین وضعیتی، خیلی راحت می توان از زیر مسئولیت ها شانه خالی کرد. چون سطح انتظار دیگران از ما کم می شود.

اما همان طور که مه صبحگاهی هیچ دوامی ندارد، پنهان شدن پشت بهانه ها و بازی کردن نقش یک قربانی هم راه به جایی نمی برد. بهتر است به جای مشغول نشان دادن خودمان و اسیر شدن در دایره امنی که ذهنمان برایمان ساخته است، کمی با خودمان خلوت کرده و به آنچه که واقعا می خواهیم فکر کنیم.

بین سخت تلاش کردن و خلاقیت چه رابطه ای وجود دارد؟

حتی در این مورد هم نمی توان سخت تلاش کردن را متهم کرد یا آن را به عنوان روشی برای شکوفایی خلاقیت به حساب آورد. چون در هر دو مورد می توان نمونه هایی را پیدا کرد. در واقع، این موضوع باز هم به معنایی که از سخت تلاش کردن در ذهنمان نقش می بندد بستگی دارد و منظورمان از سخت کار کردن، پافشاری و تمرین روی یاد گرفتن یک مهارت باشد، می توان گفت که بدون سخت تلاش کردن نمی توان در کاری به مهارت رسید و آن را یاد گرفت.

گذشته از این ها ما در میان این پافشاری برای آموختن، در آن کار یا مهارت غرق می شویم. همین موضوع می تواند جرقه ایده های تازه را در ذهنمان روشن کند. از طرف دیگر، گاهی منظور از سخت تلاش کردن، انجام کارهای تکراری و پُرفشار است؛ مثل کار در معدن، کارخانه و حتی شرکت ها. در این صورت، نه تنها چشمه خلاقیتمان خشک می شود بلکه از انرژی درونی مان هم چیزی باقی نمی ماند. در حقیقت، این «چگونه کار کردن» است که نتیجه مشارکت سخت کار کردن و خلاقیت را مشخص می کند.

نادیا کومانچی، ژیمناست رومانیایی، برنده ۵ مدال طلای المپیک:

سخت تلاش کردن، آسانش می کند؛ راز من این است و به همین دلیل است که پیروزم.

آیا سخت کار کردن همیشه عذاب آور و خسته کننده است؟

سخت کار کردن

برای یافتن پاسخ این پرسش باید قبل از هر چیز موضوعی را روشن کنیم. هر کدام از ما لغتنامه درونی خاص خودمان را داریم که در آن معنای واژه ها را نوشته ایم. مثلا خوشبختی برای عده ای با داشتن ۱۰۰ میلیارد تومان پول، معنا می شود و برای برخی دیگر با نفس کشیدن کنار عزیزانشان معنا پیدا می کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، افراد مختلف، حتی بسته به شرایطی که در آن قرار دارند، معنای متفاوتی را به یک واژه نسبت می دهند.

با این حساب، تعریف شما از واژه «سخت» چیست؟ سخت تلاش کردن برای عده ای یادآور گذراندن لحظه هایی تمام نشدنی، عذاب آور و خسته کننده است و برای برخی دیگر به معنای قدم برداشتن در مسیر تحقق آرزوهایشان به شمار می رود. در حقیقت، حلقه گمشده این موضوع، علاقه است. وقتی کسی کار مورد علاقه اش را انجام می دهد، آن را به حساب تلاش کردن می گذارد نه سخت کار کردن.

به همین دلیل، گاهی برخی از افراد در نظرمان سخت مشغول کار کردن هستند با وجود اینکه خودشان اصلا چنین احساسی ندارند. آنها از انجام کار مورد علاقه شان لذت می برند و آن را سخت یا خسته کننده به شمار نمی آورند. پس اگر احساس می کنید که روزهایتان در محاصره کارهای سختی که باید انجامشان دهید قرار گرفته، بهتر است در مورد ادامه آن کار، تجدید نظر کنید. چون این طور که نظر می آید، کاری که انجام می دهید را دوست ندارید.

هوشمندانه و خوب کار کنید

شاید سخت تلاش کردن، آن چیزی نباشد که واقعا به دنبال آن هستیم. چون چیزی که عیار زحمت و تلاش ما را مشخص می کند؛ نه کار سخت بلکه نتیجه انجام آن کار است. افراد بسیار زیادی در سراسر جهان، هر روز مشغول کار کردن هستند و بیشتر آنها هم کارهای سخت یا آسان را به سختی انجام می دهند.

اما آیا همه آنها موفق می شوند؟ آیا همه آنها می توانند در فهرست میلیاردهای جهان، جایی برای خودشان باز کنند؟ پاسخ منفی است. ولی بیایید به این طرف ماجرا هم نگاهی بیندازیم. آیا یک انسان موفق را سراغ دارید که بدون کار و تلاش شبانه روزی توانسته باشد به موفقیت برسد؟ لطفا قبل از شمردن مثال هایتان، افرادی که با پول های بادآورده، ارث و میراث یا از طریق انجام کارهای خلاف به ثروت رسیده اند را از فهرست خود حذف کنید.

هدف ما مثال زدن افرادی است که با تلاششان، روی خود و انسان های جهان تاثیری مثبت و تغییری ماندگار گذاشتند و می گذارند. صد البته، ورود انسان ها به دنیای وب باعث شده تا سخت کار کردن شکل تازه ای به خود بگیرد و سرعت رسیدن افراد به آرزوهایشان بسیار کوتاه تر شود. اما هنوز هم نمی توان از زیر کار کردن شانه خالی کرد. وقتی هوشمندانه کار کنید، روی هدفتان متمرکز باشید و مرتب استراتژی های خود را بهینه کنید، می توانید به آرزوها و اهدافتان جامه عمل بپوشانید.

لیونل مسی:

  باید مبارزه کنی تا به رویاهایت برسی. باید فداکاری کنی و سخت تلاش کنی.

خلاصه ای از آنچه با هم گفتیم

  • سخت تلاش کردن با وجود داشتن یک هدف مشخص به عاملی برای پیشرفت انسان تبدیل می شود اما وقتی بدون داشتن هدف انجام شود، تنها باعث خستگی جسمی و روحی می شود.
  • گاهی ما از سخت کار کردن به عنوان بهانه ای برای بازی کردن نقش یک قربانی استفاده می کنیم.
  • وقتی منظور ما از کار سخت، پافشاری و تمرین روی یادگیری مهارت ها باشد، دست به اقدامی مفید زده ایم. اما وقتی سخت تلاش کردن با انجام کارهایی تکراری و پرفشار صورت می گیرد به مانعی برای ظهور خلاقیت افراد تبدیل می شود.
  • اگر از انجام کارمان لذت ببریم و آن را دوست داشته باشیم، با میل و اشتیاق روی آن کار می کنیم و از سختی یا آسانی آن چیزی نمی گویم. اما وقتی این حد از تلاش روی کاری باشد که از آن متنفر هستیم یا دست کم، دوستش نداریم لحظه لحظه انجام آن کار برایمان عذاب آور می شود.
  • هنگامی که تکنولوژی و فناوری روز را با اهداف مشخص و کار کردن ترکیب کنیم می توانیم تغییراتی بزرگ و مثبت را در جهان خودمان و دیگران، رقم بزنیم.

نظر شما چیست؟

به نظر شما سخت تلاش کردن چه ویژگی های مثبت و منفی دیگری دارد؟ آیا خودتان اهل سخت کار کردن هستید؟

ادامه مطلب
با ۲۱ فایده کار کردن در زندگی آشنا شوید
با ۲۱ فایده کار کردن در...

از نظر شما چه چیزی زندگی را ارزشمند می کند؟ آیا کار کردن هم در میان لیست ارزش های شما جایی دارد؟ شاید عده ای از ما دل خوشی از واژه «کار» نداشته باشیم. چون یا در طول زندگی مان به دنبالش بودیم یا مجبور به انجام کارهایی شدیم که اصلا از آن ها خوشمان نمی آمده است؛ کارهایی که با روحیه و حال و هوای شخصیتمان هیچ سازگاری نداشتند. دنیای ما وقتی تغییر می کند که ما هم در کارها و افکارمان دست به تغییراتی واقعی بزنیم. کار کردن، اگر برای رسیدن به یک هدف باشد یا اینکه تلاشمان را برای انجام کار مورد علاقه مان به کار بگیریم، نه تنها موضوعی ناراحت کننده نیست بلکه دلیلی بزرگ برای زندگی و ادامه دادن به شمار می رود. در این قسمت از خانه سرمایه به سراغ «فایده های کار کردن در زندگی» می رویم و چند مورد از آن ها را با هم پیدا می کنیم. تا انتهای این ماجرا با ما همراه باشید، شاید شما هم بتوانید با پیدا کردن نقطه هایی نورانی در کارتان، روزهایی با نشاط تر را تجربه کنید.

تئودور روزولت:

بدون شک، بهترین پاداشی که زندگی برای ارائه دادن دارد، فرصت سخت کار کردن در کاری است که ارزش انجام دادن دارد.

۲۱ فایده کار کردن

۱- کار کردن، اعتماد به نفس شما را زیاد می کند

فاکتورهای زیادی میزان اعتماد به نفس ما را نشانه می گیرند. کار کردن، یکی از همان فاکتورهای اثرگذار به شمار می رود. وقتی کار می کنیم، مسئولیتی را با موفقیت به انتها می رسانیم، تشویق می شویم یا دست کم می دانیم که کار خود را به درستی انجام داده ایم، یک بار دیگر به توانایی هایمان اعتماد پیدا می کنیم. این اعتماد به نفس که نتیجه مستقیم کار کردن است به ما شجاعت پذیرفتن یک مسئولیت دیگر و به چالش کشیدن حد و مرز توانایی هایمان را می دهد.

۲- هویت شغلی شما در طول زمان کاری تان ساخته می شود

با ۲۱ فایده کار کردن در زندگی آشنا شوید

هویت یا چیزی که آن را «من» می نامیم در بخش های گوناگونی از زندگی مان به دنبال یافتن خود و جایگاهش است. کار کردن، باعث ساخت بخشی از هویتمان در محیط کاری می شود. اینکه چقدر در کارمان حرفه ای هستیم، چقدر می توانیم خوب عمل کنیم و با چه مهارت هایی تعریف می شویم، علامت های سوالی هستند که تنها با کار کردن پاسخ خود را می یابند. ما که هستیم؟ یک آهنگساز؟ یک نقاش؟ یک نویسنده؟ یک مدیر؟ یک بازاریاب؟ یک متخصص؟ بخش بزرگی از تعریفی که از خودمان داریم در قالب شغل هایی که با آن خوانده می شویم ساخته می شوند. اینجا است که اهمیت انتخاب یک شغل خوب و متناسب با روح و روان افراد، خودش را نشان می دهد.

۳- کار کردن، احساس عزت نفس را در شما بیدار می کند

عزت نفس، همان احساس «ارزشمندی درونی» است. این احساس، همان ارزشی است که برای خودمان و توانایی هایمان قائل هستیم. اگر وجودمان خالی از احساس عزت نفس باشد، یعنی توانایی هایمان را باور نداریم و تنها اسمشان را یدک می کشیم. چنین احساسی باعث می شود که با وجود داشتن مهارت در چیزهای مختلف، کم کم به پوچی برسیم. چون چراغ ارزشمندی درون، آن درخت اصلی وجودمان خشک شده است. کار کردن، همچون آبی جاری و زلال، این درخت را آبیاری می کند. وقتی کار می کنیم و از انجام آن لذت می بریم، لبریز از احساس «ارزشمندی» می شویم. به دنبال این احساس قدرتمند درونی، اعتماد به نفس ما نیز افزایش پیدا می کند. در حقیقت، اعتماد به نفس، میوه درخت عزت نفس است.

۴- با کار کردن به جنگ افسردگی بروید

بیکاری، زمینه بسیاری از مشکلات روانی و اجتماعی را فراهم می کند. فردی که کاری برای انجام دادن ندارد، تمام نیرو و انرژی زندگی کردن را از دست می دهد. به همین دلیل، افرادی که بسیار ثروتمند هستند هم مثل زمانی که آهی در بساط نداشتند کار می کنند.

رابرت کیوساکی در این مورد می گوید:

«بعد از تلاش های فراوان به نقطه ای رسیدم که دیگر برای داشتن یک زندگی راحت، نیازی به کار کردن ندارم. اما همچنان هر روز با شوق برای رفتن به سر کار آماده می شوم. چون کار کردن به من دلیلی برای نفس کشیدن و لذت بردن از زندگی می دهد.»

۵- کار و تجربه حضور در خط پایان

افرادی زیادی در تمام طول عمرشان، خود را مشغول به کار نشان می دهند. اما وقتی میزان زحماتشان را با نتیجه کارشان مقایسه می کنیم، چیز زیادی دستگیرمان نمی شود. علت چنین پدیده ای، تمام نکردن کارها است. در حقیقت، آن ها کارهای زیادی را نیمه کاره رها می کنند و به سراغ کار دیگری می روند. به همین علت، همیشه زحمت می کشند اما حاصلی به دست نمی آورند. کارهای نیمه تمام، بسیار بیشتر از آنچه که تصور می کنید روی روح و روان شما اثر منفی می گذارند. تمام کردن کاری که به ما سپرده شده است – حتی اگر کاری کوچک باشد – نشاط و شادی بی مانند را در وجودمان زنده می کند. یادمان باشد که درست کار کردن با نتیجه آن سنجیده می شود نه با میزان تلاشی که برایش صرف می کنیم.

جی کنراد لوینسون:

لذتی در این دنیا وجود دارد که تنها افراد معدودی آن را تجربه می کنند و آن، لذت انجام دادن کارها تا انتها است.

۶- با کار کردن به رفتار و طرز فکرتان جهت می دهید

با ۲۱ فایده کار کردن در زندگی آشنا شوید

هر کدام از ما روحیه خاص خودمان را داریم. برخی از ما می توانند پای درد و دل دیگران بنشینند و برخی دیگر، توان یک لحظه ناراحت شدن را هم ندارد. عده ای عاشق انجام کارهای بدنی هستند و عده ای دیگر دوست دارند تمام مسئولیت های کاری شان را پشت یک میز تمیز و مرتب انجام دهند. در واقع، اگر شغلی که انتخاب می کنیم با روحیه ما سازگار باشد، نه تنها از کار کردن لذت می بریم بلکه در میان لحظه های کار کردن، به شناخت بهتری از خودمان و توانایی هایمان دست پیدا می کنیم. از طرفی، همان قدر که ما روی کارمان تاثیر می گذاریم، محتوای کارمان نیز روی نگاه ما به دنیا و شیوه تفکرمان تاثیر مستقیم می گذارد. به همین علت، عده ای در اثر انجام کارشان صبور می شوند و عده ای کم طاقت؛ برخی مسیر آرامش و پختگی را پیدا می کنند و برخی دیگر در حصار استرس های بی پایان اسیر می شوند.

۷- استقلال مالی، تجربه ای ناب و شیرین

یکی از مهم ترین دلایل کار کردن، رسیدن به استقلال مالی است. احساسی که بعد از به دست آوردن اولین پول توسط خودمان در ما ایجاد می شود هرگز از یادمان نمی رود. در آن لحظه به خودمان افتخار می کنیم که توانستیم بدون کمک گرفتن از پدر و مادر یا افراد دیگر، روی پاهای خودمان بایستیم و از پس مخارج زندگی مان بربیاییم. این احساس، ترکیبی از امنیت، اعتماد به نفس، عزت نفس و شادمانی عمیق درونی است.

۸- باقی گذاشتن نام نیک

تنها راهی که می توان با استفاده از آن، نام نیکی از خود بر جای گذاشت، کار کردن است. تصور کنید اگر افراد نامدار تاریخ، دست روی دست می گذاشتند و در تمام طول زندگی شان هیچ کاری انجام نمی دادند چه بر سر زمین و مردمانش می آمد؟ اگر دانشمندان دست به اختراع نمی زدند، اگر پزشکان به دنبال درمان بیماری ها نمی گشتند، اگر مهندسان پل و خانه نمی ساختند، اگر فرماندهان از مردمانشان جانانه دفاع نمی کردند، اگر شعرا شعر نمی سرودند و اگر نویسندگان دست به قلم نمی شدند چیزی که اکنون از زمین، تمدن و انسانیت در ذهنمان داریم، از همان ابتدا به نابودی کشیده می شد. پس اگر می خواهید قرن ها بعد از ترک زمین، هنوز هم از شما یاد کنند و در قلب ها زنده بمانید باید کار کردن را نه یک اجبار بلکه یک عشق، خطاب کنید.

۹- کار کردن، خلاقیت شما را شکوفا می کند

اگر آدم ها کار نمی کردند، چگونه می توانستند خلاقیت هایشان را بروز دهند؟ اصلا از کجا می خواستند بفهمند که در کاری خلاق هستند یا نه؟ وقتی دست به تلاش می زنیم، نیروهای خفته درونمان بیدار می شوند و ما فرصتی برای بروز استعدادها و تقویت مهارت هایمان پیدا می کنیم.

۱۰- پاسخ به نیاز پنهان خدمت به دیگران

کار کردن

انسان، کلکسیونی از نیازهای عجیب و غریب است. یکی از این نیازها که باعث رشد تمدن و بقای بشر روی زمین شده است، نیاز درونی انسان ها به خدمت به دیگران است. جالب اینجا است که واژه «دیگران» معنای بسیار گسترده ای پیدا می کند. بیایید به چند مورد از آن ها نگاهی بیندازیم:

  • انسان های دیگر

مثلا خانواده، همشهری، هم وطن، همنوع

  • گونه های دیگر

مثل تمام حیوانات و جاندارانی که روی کره زمین زندگی می کنند.

  • محیط زیست

که ترکیبی از جانداران، تمام گونه های گیاهی، اقیانوس ها، کوه ها، جنگل ها و بیابان ها می شود.

  • انسان های آینده

مثل تلاش هایی که برای حفظ منابع و ذخیره های طبیعی برای نسل های بعدی بشر می شود. کار کردن به ما این فرصت را می دهد که با تلاشی آگاهانه، به این نیاز درونی پاسخ بدهیم.

۱۱- رابطه میان کار و کسب احترام

احترام، یک وضعیت روانی پیچیده است. این حالت روانی از دو بخش درونی و بیرونی تشکیل شده است. کار کردن، هر دو بخش این حالت مثبت روانی را تقویت می کند. وقتی کار می کنیم به خودمان به عنوان کسی که استقلال مالی دارد و مسئولیت انجام یک کار بر عهده او است، افتخار می کنیم. از طرفی، کار کردن ما احساس احترام دیگران را هم برمی انگیزد.

۱۲- با کار و تلاش، احساس مفید بودن خواهید کرد

همه ما دوست داریم فرد مفیدی باشیم؛ چه برای خودمان، چه برای خانواده مان، چه کشورمان و چه تمام دنیا. ابعاد این مفید بودن به بزرگی افکارمان و شیوه ای که با آن دست به کار می شویم بستگی پیدا می کند. کار کردن می تواند به شکلی شگفت انگیز، قلبمان را سرشار از احساس شیرین مفید بودن کند. وقتی بدانیم که حضورمان تغییری مفید و ماندگار در این دنیا ایجاد می کند، بدون خستگی، شکایت و لبریز از امید و شادی، کار خواهیم کرد.

۱۳- رسیدن به آرزوی کسب شهرت

انسان ها هدف ها و خواسته های بسیار متفاوتی دارند. در حقیقت، وجود این تفاوت ها یکی از زیبایی های زندگی کردن در این جهان به شمار می رود. به همان اندازه که عده ای عاشق زندگی در گمنامی و سکوت هستند، برخی دیگر دوست دارند که آوازه شان گوش جهان را پُر کند. کار کردن به هر دو گروه کمک می کند تا طبق خواسته قلبی شان زندگی کنند.

۱۴- اثبات کردن توانایی هایتان به دیگران و البته خودتان

گاهی در برهه ای از زندگی، تنها چیزی که ما را خوشحال می کند اثبات توانایی هایمان به دیگران و البته خودمان است. رسیدن به این احساس که «من می توانم» مثل یک رنگ بر بوم هویت ما پخش می شود، شکل می گیرد و نقش آفرینی می کند. وقتی به خودمان و دیگران ثابت کنیم که می توانیم از پس انجام کارها و مسئولیت هایی که به ما سپرده شده بربیاییم، سرشار از اعتماد به نفس و امید می شویم. آن زمان است که جسارت بیشتر خواستن در ما پدیدار می شود. از طرفی، دیگران هم با مشاهده ظرفیت های درونیمان، اعتمادشان به ما و کارهایمان افزایش پیدا می کند.

۱۵- پذیرفتن مسئولیت و ایستادن پای عواقب کارهایمان

مسئولیت پذیری، یک ویژگی بسیار ارزشمند انسانی است که عده زیادی از زیر آن شانه خالی می کنند. چون همیشه انداختن کارها و مسئولیت ها بر گردن دیگران بسیار راحت تر از این است که خودمان را درگیر مسائل ریز و درشتی بکنیم که پذیرش مسئولیت ها بر عهده مان می گذارد. کار کردن با دیگران به ما می آموزد که در زندگی چاره ای به جز پذیرفتن مسئولیت هایمان نداریم و باید پای عواقب خوب و بد کارهایی که انجام می دهیم بایستیم. چون تنها در این صورت است که می توانیم تغییری اثربخش در زندگی مان ایجاد کنیم.

۱۶- تقویت روحیه همکاری و کار تیمی

با ۲۱ فایده کار کردن در زندگی آشنا شوید

ما در کنار دیگران رشد می کنیم. درست مثل تکه سنگی که پر از بخش های تیز است، به هنگام کار و تلاش با دیگران، صیقل می خوریم و جلا پیدا می کنیم. هر چقدر که بخش های تیز و ناهماهنگ وجودمان، بزرگ تر باشند، این صیقل کاری دردناک تر خواهد بود. اما اثر نهایی این تلاش به فردی تبدیل می شود که مهارت کار با دیگران را آموخته است.

هنری فورد:

به کنار هم آمدن، شروع است؛ کنار هم باقی ماندن پیشرفت است و کنار هم کار کردن موفقیت است.

۱۷- کار و تلاش، زمینه پیشرفت شخصی شما را فراهم می کند

کار کردن چه به صورت فردی و چه در قالب یک تیم، به ما کمک می کند که روی بخش های ضعیف مهارت هایمان کار کنیم. از طرفی، با کسب تجربه می توانیم برای قوی تر شدن بخش های قدرتمند وجودمان هم زمان بگذاریم. در کنار هم قرار گرفتن این دو بخش، باعث می شود که هر روز در زندگی مان رو به جلو حرکت کنیم، درجا نزنیم و به سمت پیشرفت حرفه ای و شخصی خود گام برداریم.

۱۸- داستان کار و لذت بردن از زندگی کاری

بخش زیادی از روزهای زندگی ما در کارمان سپری می شود. اگر کارمان را دوست داشته باشیم، لحظه به لحظه کار کردن برایمان سرشار از شادمانی می شود. به همین علت، افراد موفق در طول تاریخ، همیشه به دنبال کارهای مورد علاقه خود بودند. چون از این طریق می توانستند از زندگی خود نهایت لذت را ببرند. یادتان باشد، هر شخصی نیازی عمیق به معنا و مقصود دارد. در حقیقت، یکی از بزرگ ترین دلیل های نارضایتی در دنیای امروز این است که مردم احساس می کنند کاری که انجام می دهند معنا و هدفی به زندگی شان نمی بخشد. به همین دلیل باید به دنبال کاری باشید که واقعا آن را دوست دارید نه کاری که مجبور به انجام آن هستید.

۱۹- افزایش انگیزه برای زندگی کردن

انگیزه، همان نیرویی است که صبح ها ما را از رختخواب بیدار می کند و شب ها خواب را از چشمانمان می رباید. اگر کاری برای انجام دادن داشته باشیم، عمیق تر از همیشه زندگی می کنیم، شادتر نفس می کشیم و زنده تر از هر زمانی روی زمین قدم می گذاریم. این موضوع، وقتی به بالاترین حد خود می رسد که ما بین علاقه و کاری که دوست داریم پُلی قدرتمند می زنیم. در آن صورت، هر روز برایمان سرشار از تازگی و هیجان خواهد بود.

برایان تریسی:

باید از خودتان بپرسید که هدف من از انجام کاری که مشغول آن هستم چیست؟ چرا هر روز از خواب بیدار می شوم؟ چرا شغلی که اکنون دارم را انجام می دهم؟ به چه دلیل زندگی می کنم؟

۲۰- کار و افزایش تمرکز

با ۲۱ فایده کار کردن در زندگی آشنا شوید

کار کردن به ذهن ما یک جهت مشخص می دهد. همین موضوع باعث می شود که ذهنمان تمام تمرکزش را به خدمت بگیرد تا یک کار را به سرانجام برساند. البته اگر می خواهیم دوز تمرکزمان همیشه بالا بماند باید علاوه بر غیرفعال کردن تمام محرک های بیرونی – مثل موبایل – برای کارمان یک تاریخ انقضای جایزه دار هم تعیین کنیم تا شور و شوق آغاز کار در انتهای کار هم ادامه پیدا کند. مثلا با خودمان قرار بگذاریم که اگر فلان کار را در طول دو ساعت تمام کردم، به سراغ کار مورد علاقه ام می روم یا یک خوراکی خوشمزه می خورم. لازم نیست به چیزهای پیچیده فکر کنید، تنها کافی است هدفی ساده و روشن برای خودتان داشته باشید. ذهنتان بقیه کارها را روبه راه خواهد کرد.

۲۱- زنده کردن ایده ها

هر روز، ایده های زیادی متولد می شوند. آن ها همچون یک جرقه کوچک در ذهن افراد پدیدار می گردند. تنها چیزی که می تواند این جرقه های کوچک را به یک آتش پایدار تبدیل کند، کار کردن است. تمام افراد موفق، کسانی که ثروت های فراوانی دارند یا نامشان در صفحه های تاریخ حک شده است، ایده ها، اهداف و آرزوهایشان را به وسیله کار کردن به چیزی واقعی و ملموس تبدیل کردند.

خلاصه ای از آنچه با هم گفتیم:

  • کار کردن با ایجاد ایمان و باور به توانایی هایمان باعث افزایش اعتمادبه نفس در ما می شود.
  • هویت شغلی و حرفه ای ما تنها به وسیله کار و تلاش رشد پیدا می کند.
  • احساس ارزشمندی و مقابله با افسردگی از دیگر مزیت های کار کردن به شمار می روند.
  • لذت انجام دادن کارها تا انتها فقط در صورتی که کاری برای انجام دادن داشته باشیم تجربه می شود.
  • کار کردن باعث جهت دهی به زندگی و استقلال مالی می شود.
  • تنها راه برای باقی گذاشتن نام نیک، کار کردن روی موضوعی است که به آن علاقه داریم.
  • کار و تلاش نیازهای فطری پنهان ما مثل نیاز به شکوفایی خلاقیت، خدمت به دیگران، کسب احترام و احساس مفید بودن را پاسخ می دهد.
  • با کار کردن می توانیم توانایی هایمان را در یک صحنه واقعی به اثبات برسانیم و مسئولیت پذیر شویم.
  • کار با تقویت روحیه تیمی، زمینه های پیشرفت شخصی و اجتماعی ما را فراهم می کند.
  • داشتن انگیزه، لذت بردن از زندگی کاری، افزایش تمرکز و دنبال کردن ایده ها از دیگر مزایای پنهان کار کردن به شمار می روند.

نظر شما چیست؟

فکر می کنید به جز این ۲۱ مورد، کار کردن چه فایده دیگری برای انسان دارد؟ آیا شما به دنبال کار مورد علاقه تان رفته اید؟ چقدر از شغل کنونی خود احساس رضایت می کنید؟

ادامه مطلب