Lines_Background
مینی‌دوره رایگان درآمد روزانه ۱۰۰ دلار از فارکس
00روز
00ساعت
00دقیقه
00ثانیه
ثبت‌نام رایگان
لوگو خانه سرمایه
آموزش ترید از صفر صفر

سایت های مرتبط

alt for image number
سنتیمنت چیست؟ آموزش سایت Santiment |...

در این مقاله به معرفی یکی از قوی ترین وب سایت های تحلیل ارزهای دیجیتال به ویژه تحلیل آن چین و فاندامنتال پرداخته ایم. اگر شما نیز به دنبال یک وب سایت ایده آل برای تحلیل ارزهای دیجیتال هستید، تا پایان با ما همراه باشید تا با وب سایت سنتیمنت و شاخص های کاربردی آن آشنا شوید. سایت سنتیمنت چیست و چه کاربردی دارد؟ چرا تا زمانی که سایت تریدینگ ویو وجود دارد، از این سایت برای تحلیل ها استفاده کنیم؟ تفاوت سایت سنتیمنت با تریدینگ ویو در چیست؟ واقعیت این است که این سایت برای تحلیل تکنیکال نیست و برای تحلیل سنتیمنتال از آن استفاده می شود.

در بازار یک بعد روانی داریم که بسیار تأثیرگذار است؛ یعنی باید بتوانیم بررسی کنیم که فضای حاکم بر بازار چگونه است؟ بازار طرف خریدارهاست یا فروشنده ها و در کل حس و حال بازار چگونه است؟ این موارد را با استفاده از شاخص های سنتیمنت و کاربردهای دیگر این سایت می توان بررسی کرد.

سنتیمنت چیست؟

مارکت سنتیمنت یا احساسات بازار برای نشان دادن احساس یک گروه درباره بازار یا اقتصاد طراحی شده است. این شاخص که مبتنی بر روان شناسی بازار است، تلاش می کند احساسات بازار را در قالب ارقام یا گرافیکی تعیین کند تا پیش بینی کنند چگونه باورها و موقعیت های فعلی ممکن است بر رفتار آینده بازار تأثیر بگذارند.

شاخص های احساسات به میزان روند صعودی یا نزولی بازیگران بازار و آنچه فکر و احساس می کنند، می پردازد که ممکن است به پیش بینی رفتار آینده سرمایه گذاران کمک کند. هنگامی که خوانش احساسات به طور غیرعادی بالا یا پایین باشد، ممکن است به روشی برعکس عمل کنند؛ برای مثال زمانی که سرمایه گذاران بسیار نزولی هستند، این اغلب سیگنالی مخالف برای معامله گران اندیکاتور احساسات است که قیمت های بازار ممکن است به زودی شروع به افزایش کنند.

آموزش ورود به سایت سنتیمنت (santiment)

1- ابتدا وارد این سایت به آدرس santiment.net شوید.

2- از گوشه سمت راست صفحه روی گزینه Get start کلیک کنید.

آموزش وب سایت سنتیمنت

3- در صفحه بعد از گوشه سمت راست روی sign in کلیک کنید یا می توانید با استفاده از گزینه های ارائه شده در وسط صفحه به راحتی از طریق جیمیل خودتان (در صورتی که روی مرورگرتان باشد) تنها با یک کلیک ثبت نام کنید.

آموزش وب سایت سنتیمنت 

4- در این قسمت Username خود را وارد و تیک مربوط به پذیرش قوانین را بزنید و روی Continue کلیک کنید.

آموزش وب سایت سنتیمنت

5- پس از تکمیل مراحل بالا ثبت نام انجام شده و می توانید محیط این سایت را مشاهده کنید.

آموزش وب سایت سنتیمنت

سایت santiment از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به معرفی مهم ترین بخش های آن می پردازیم.

در نوار بالای سایت بخش Products را داریم که از دو بخش SAN Business و SAN Chain تشکیل شده است و هرکدام از این دو بخش خود نیز شامل چند بخش مختلف دیگر هستند.

۱- Sanbase: یک دیتابیس یا یک پایگاه اطلاعاتی برای بیش از 2000 ارز مختلف در اختیار ما قرار می دهد.

۲- SanR: یک مارکت پلیس یا یک بازار برای سیگنال گذاشتن یا سیگنال گرفتن است.

در بخش SanR می توانید از بخش log in با اتصال کیف پول اتریوم خود، سیگنال های خود را ایجاد کنید؛ همچنین می توانید همه سیگنال ها و سیگنال های Top را نیز که در تصویر زیر نشان داده شده است را مشاهده کنید.

با واردکردن سیگنال خودتان، این سیگنال در قالب NFT برای همیشه روی بلاک چین ثبت می شود؛ بنابراین اگر سیگنالی را وارد می کنید در آینده نمی توانید منکر آن شوید. این یک قابلیت فوق العاده است که به وسیله آن می توان تحلیلگرهای واقعی را تشخیص داد.

در قسمت Sanbase می توانید اطلاعات مختلفی را درباره انواع ارز دیجیتال به دست آورید؛ برای مثال با مشخص کردن فیلترهای مختلف می توانید داغ ترین ارزهای دیجیتال بین کاربران سوشال مدیاها، پرفروش ترین ارزهای دیجیتال و… را به دست آورید.

آموزش وب سایت سنتیمنت

انواع شاخص های احساسات بازار (سنتیمنت) در وب سایت سنتیمنت

سرمایه گذاران می توانند از شاخص های احساسات برای به دست آوردن بینشی از وضعیت بازار سهام استفاده کنند. خوانش های این شاخص ها می تواند نشان دهنده معکوس های قریب الوقوع باشد. در اینجا نمونه کوچکی از اندیکاتورهای احساسات که معامله گران و تحلیلگران ممکن است استفاده کنند آورده شده است:

شاخص نوسانات CBOE (VIX)

سرمایه گذاران در بیشتر موارد این شاخص را «شاخص ترس» می شناسند؛ زیرا زمانی که سرمایه گذاران مقدار قابل توجهی از گزینه های فروش را برای محافظت از پرتفوی خود خریداری می کنند، این شاخص افزایش می یابد. سرمایه گذارانی که گزینه های فروش را خریداری می کنند، معتقدند قیمت سهام پایه سقوط خواهد کرد. اگر VIX افزایش یابد، نشان دهنده ترس در بازار و به معنای نیاز به اطمینان و بیمه در بازار است.

این شاخص به ندرت در این مورد استفاده می شود. اگر معامله گران احساس کنند که نیاز است که از دارایی های خود در مقابل ریسک محافظت کنند، این احساس در قالب افزایش این شاخص خود را نمایان می کند. به منظور تشخیص بالا یا پایین بودن این شاخص از میانگین متحرک (Moving Average) استفاده می شود.

آموزش وب سایت سنتیمنت 

بورس نیویورک (NYSE) شاخص بالا/ پایین

سرمایه گذاران می توانند این شاخص را برای مقایسه سهامی که به بالاترین حد خود در ۵۲ هفته گذشته در مقایسه با سهامی که به پایین ترین حد خود در ۵۲ هفته گذشته رسیده است، استفاده کنند. رشد شارپی در هر جهت اغلب احساسات شدید صعودی یا نزولی را نشان می دهد. سرمایه گذاران مخالف ممکن است از این شاخص santiment برای خرید سهام باکیفیت در دوره های بدبینی شدید استفاده کنند.

میانگین متحرک 200 روزه نیویورک

این شاخص نشان می دهد که چه تعداد سهام بالاتر از میانگین متحرک بلندمدت خود معامله شده و به صورت درصد بیان می شوند؛ برای مثال اگر این اندیکاتور در حال افزایش باشد و نشان دهد بیش از 60 درصد سهام بالاتر از میانگین متحرک 200 روزه خود معامله می شود، نشان دهنده یک احساس صعودی گسترده است. مطالعه بیش از 80 درصد نشان می دهد سهام ممکن است بیش ازحد خرید شود.

 

شاخص Bullish Pervcent Index (BPI)

این شاخص تعداد سهامی را که الگوی صعودی یا گاوی دارند، شناسایی می کند. BPI در بازار رنج یا خنثی حدود 50 درصد نوسان می کند؛ همچنین هنگامی که حدود 80 درصد یا بالاتر باشد، نشان می دهد سرمایه گذاران به شدت نسبت به بازار خوش بین هستند و در این حالت معمولاً سهام بیش خرید (Overbought) می شود.

در صورتی که این شاخص زیر 20 درصد باشد، نشانگر احساس منفی به بازار و احتمال بیش فروش (Oversold) در سهام است.

شاخص های احساسات در مقابل شاخص های تکنیکال

درحالی که برخی از شاخص های احساسات نیز با عنوان یک شاخص فنی قرار می گیرند یا برعکس، شاخص های احساسات نشان می دهند مصرف کنندگان یا سرمایه گذاران چگونه خود را در موقعیت قرار داده اند، یا باورهای فعلی آن ها درباره اقتصاد یا بازار چیست. شاخص فنی اصطلاح گسترده ای است که برای توصیف فرمول هایی استفاده می شود که داده های قیمت یا حجم (و گاهی اوقات انواع دیگر داده ها) یک دارایی را دست کاری می کنند تا دیدگاه متفاوتی درباره آنچه در نمودار قیمت/ حجم اتفاق می افتد، ارائه دهد.

محدودیت های استفاده از شاخص های سنتیمنت

این شاخص ها سیگنال های زمان بندی نیستند. ریدینگ افراطی در گزارش تعهد معامله گران به این معنا نیست که قیمت دارایی بلافاصله معکوس می شود. ریدینگ افراطی می تواند برای مدت طولانی باقی بماند، یا ممکن است قیمت در جایی که قرار دارد، باقی بماند؛ درحالی که معامله گران موقعیت های خود را باز می کنند و قرائت شدید بدون تغییر قیمت قابل توجهی از بین می رود.

شاخص های احساسات به بهترین وجه همراه با سایر اشکال تحلیل فنی و بنیادی برای کمک به تأیید نقاط عطف بازار یا اقتصادی استفاده می شوند؛ برای مثال یک خوانش سنتیمنت بسیار صعودی، همراه با نسبت قیمت/ درآمد بسیار بالا و همچنین تجزیه قیمت، شواهد قطعی تری از روند نزولی قریب الوقوع ارائه می دهد تا اینکه تنها براساس احساسات عمل کند.

سخن پایانی

با متوجه شدن جو بازار می توانیم به راحتی رفتار قیمت ارز دیجیتال یا دارایی موردنظرمان را بررسی کنیم. سایت santiment با بررسی اطلاعات آن چین، فاندامنتالی و سوشال مدیاها، داده هایی را در اختیار شما قرار می دهد تا با استفاده از آن ها بتوانید به راحتی تعداد زیادی تحلیل روی بیش از 2000 ارز دیجیتال داشته باشید. در این مقاله تنها اشاره مختصری به برخی از قابلیت های این سایت سنتیمنت شده است و درواقع قابلیت های این وب سایت بسیار فراتر از این مقاله است.

ادامه مطلب
بخش های مختلف سایت Fipiran
معرفی بخش های مختلف سایت فیپیران...

همواره اطلاعات و داده های مالی به روز در تصمیم های سرمایه گذاری نقش بسزایی دارند و از همین رو، در درسترس بودن اطلاعات مناسب، کافی و به موقع، به یک دغدغه برای سهامداران و سرمایه گذاران تبدیل شده است.

جمع آوری داده ها و پردازش بر روی آن ها زمان زیادی از تحلیلگران و فعالان بازار سرمایه را به خود معطوف می کرد. به همین جهت، شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در راستای کمک به توسعه و گسترش بازار سرمایه، واحد فیپیران (پردازش اطلاعات مالی ایران) را راه اندازی کرد.

معرفی سایت فیپیران (fipiran)

سایت فیپیران به منظور گردآوری و پردازش داده های اثرگذار بر تصمیم های سرمایه گذاران، انبار داده گسترده و متنوعی را ایجاد کرد که قابلیت پردازش به صورت های گوناگون را دارد.

در واقع، هدف اصلی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران از راه اندازی واحد «پردازش اطلاعات مالی ایران»، ارائه داده ها و اطلاعات پردازش شده بازارهای مالی جهت استفاده گروه های مختلف سرمایه گذاران است.

طیف های مختلفی، از سرمایه گذاران تازه وارد تا خبرگان بازارهای مالی، از خدمات این واحد می توانند استفاده کنند. محصولات و خدمات واحد «پردازش اطلاعات مالی ایران» در قالب تارنما «فیپیران» به آدرس www.fipiran.com عرضه می شود.

سایت فیپیران بخش های مختلفی دارد که به طور کلی به ۶ دسته تقسیم بندی می شود:

  1. بازار
  2. اخبار
  3. اطلاعات کدال
  4. صندوق ها
  5. ابزارهای تحلیل
  6. خدمات اطلاعاتی
  7. بازار

۱- بازار

در بخش بازار، اطلاعاتی در حوزه های بورس، فرابورس، شاخص ها و صنایع ارائه می شود.

به عنوان مثال در این بخش می توان به آخرین اطلاعات در خصوص معاملات سهام حاضر در بازار سرمایه از جمله بیشترین حجم و ارزش معامله، بیشترین و کمترین P/E و همچنین برخی نسبت های مالی همچون نسبت جاری و بدهی تمام شرکت ها، دست یافت.

در این بخش، آخرین اطلاعات اوراق مشارکت که از سوی شرکت های بورسی منتشر شده است نیز در دسترس است.

بخش های مختلف سایت فیپیران Fipiran

۲- اخبار

در بخش اخبار، آخرین خبرها در حوزه بازار سرمایه، بورس کالا و انرژی، و اقتصاد که در خبرگزاری مختلف به نگارش درآمده است، به صورت فهرست وار به نمایش در می آید. آخرین خبرها از مجامع شرکت ها را نیز در این بخش می توانید مشاهده کنید.

علاوه بر این، خبرگزاری های مطرح که در حوزه بازار سرمایه فعالیت دارند نیز معرفی شده است.

بخش های مختلف سایت Fipiran

۳- اطلاعات کدال

در سرفصل اطلاعات کدال علاوه بر این که می توانید به آخرین آگهی برگزاری مجامع از سوی شرکت ها دسترسی پیدا کنید، بر اساس صورت های مالی که در سامانه کدال منتشر می شود، اطلاعات جامع و کافی ارئه می شود.

نسبت های مالی همچون ROA و ROE بر مبنای آخرین صورت های مالی منتشر شده از سوی شرکت ها، در این بخش قابل دسترس است. علاوه بر این، آخرین تغییرات سودآوری شرکت ها را می توانید دنبال کنید.

به عنوان مثال، همان طور که در تصویر ذیل مشخص است، «خمحرکه» در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه سال ۹۹ صورت های مالی دوره ۱۲ ماهه سال ۹۸ را منتشر کرد و خبر از تحقق ۴۹۰۹ ریال سود به ازای هر سهم داد. این میزان سود نسبت به سال مالی قبل رشد ۸۱۷۱۷ درصدی را نشان می دهد.

بخش های مختلف سایت Fipiran

۴- صندوق های سرمایه گذاری

در این بخش از سایت فیپیران اطلاعات کامل انواع صندوق سرمایه گذاری آورده شده و در بازه های زمانی مختلف، بازدهی این صندوق ها مشخص است که بر اساس آن، سرمایه گذاران می توانند در انتخاب بهترین و پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری، تصمیم گیری کنند. البته گزارشی از خالص ارزش دارایی های صندوق ها (NAV) نیز ارائه شده است.

بخش های مختلف سایت Fipiran

۵- ابزارهای تحلیل

سایت فیپیران ابزارهای تحلیل را نیز در اختیار سرمایه گذاران قرار داده تا بتوانند با مقایسه بین شرکت ها، بهترین انتخاب را داشته باشند. در این بخش، امکان مقایسه ترازنامه و صورت سود و زیان شرکت های بورسی قرار داده شده است.

به علاوه، نمودار تعاملی شاخص- سهام و شاخص-صندوق نیز درج شده است. سهامداران تا ۵ شرکت را می توانند با یکدیگر برای دوره های مالی مختلف مقایسه کنند. در تصویر ذیل، مقایسه صورت مالی دوره ۱۲ ماهه سال ۹۸ «دتماد» و «دکیمی» را مشاهده می کنید.

بخش های مختلف سایت Fipiran

۶- خدمات اطلاعاتی

سرفصل خدماتی اطلاعاتی به ۴ بخش صندوق ها، شاخص ها، شرکت ها و اطلاعات مالی طبقه بندی می شود. تاریخچه اطلاعات شاخص و نمادها برای دوره های زمانی مختلف قابل نمایش است و از اطلاعات مالی شرکت ها همچون ترازنامه، صورت سود و زیان و نسبت های مالی می توان خروجی اکسل گرفت.

بخش های مختلف سایت Fipiran

کلام آخر

به طور کلی می توان گفت که سایت های نظیر «فیپیران» که اطلاعات و داده های مالی شرکت ها را برای دوره های مختلف در اختیار کاربران قرار می دهند، جهت تصمیم گیری برای سرمایه گذاری در بورس لازم و ضروری است.

استفاده از امکانات این سایت به سهامداران به خصوص سهامداران تازه وارد توصیه می شود. از طریق این گونه سامانه ها می توان به اطلاعات لازم جهت تحلیل صنایع و شرکت ها و انتخاب بهینه، دسترسی پیدا کرد.

ادامه مطلب